Jump to content

Θεόδωρος

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

307 Active

About Θεόδωρος

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 08/20/1986

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.youtube.com/channel/UCyQxTiOGI2YpYu7ZUiJqt2Q

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Πτολεμαΐδα
 • Country
  Greece
 • Profession
  Σχολικός Ψυχολόγος

Recent Profile Visitors

389 profile views
 1. Πόσο αλήθεια όμως. Πήξαμε στην ανάσταση, στην επιστροφή από άλλη διάσταση και πάει λέγοντας. Όπως λέει και ο Lupoi στην εισαγωγή του τόμου, "την κότα με τα χρυσά αυγά δεν την σκοτώνεις"...Ή όπως λένε οι Βρετανοί "Money Talks".
 2. Ασπρόμαυρο γιατί δεν έχει γίνει ακόμα ο χρωματισμός, σωστά; Το αναμένουμε με αγωνία..!
 3. Το περιοδικό σταμάτησα να το παίρνω γύρω στο 2008 - 2009 κάπου εκεί. Όχι γιατί με χάλασε κάτι, απλά άλλαξαν οι προτεραιότητες μου. Δεν το αναφέρω ως κακό το ότι στήριζε συγκεκριμένο είδος και συγκεκριμένες μπάντες, απλά αυτό εμένα προσωπικά ως αναγνώστη και ως ακροατή του είδους δεν με κάλυπτε - ήθελα να πάω ένα βήμα παραπέρα ίσως και σε μπάντες που δεν θεωρούνταν του είδους όπως οι Linkin Park. Αναμφίβολα όμως εκείνη την εποχή το περιοδικό δεν ήθελε- ή δεν μπορούσε - να ακολουθήσει το ρεύμα του χώρου. Χαρακτηριστικό δείγμα η υποδοχή που έλαβε το Toxicity των SOAD από τους συντάκτες, για μένα ένα από τα καλύτερα albums όλων των εποχών του είδους. Αυτό που αναφέρεις για το grunge και το alternative rock υπήρχε πάντως και ως άποψη στο Hammer (ειδικά στα αφιερώματα για την δεκαετία του 90) ότι δηλαδή το grunge ζημίωσε το είδος. Για μένα όμως πχ, οι πρώτες νότες του Smells Like Teen Spirit σηματοδοτούν την έναρξη ενός από τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών και πιστεύω ότι ο Kurt Cobain και οι συνοδοιπόροι του πήγαν μπροστά την μουσική ανανεώνοντας την. Δεν έβλεπα το grunge ως εχθρό ή λαίλαπα - όπως αρκετοί συντάκτες του Hammer - αλλά ως δημιουργική συνέχεια του είδους... Αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα.. Εν κατακλείδι, δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλει ότι το Metal Hammer είναι ένα αυθεντικό, ιστορικό μουσικό περιοδικό με μεγάλη συνεισφορά στον χώρο της μουσικής στην χώρα μας. Καλή χρονιά με υγεία να έχουμε και ελπίζω φέτος να αλλάξουν και τα πράγματα και να δούμε και καμιά συναυλία από κοντά!!
 4. Το Metal Hammer...πιστός σύντροφος των εφηβικών και των πρώτων φοιτητικών χρόνων. Πίσω στις αρχές του 2000, ελάχιστα πριν την ολική επικράτηση του Internet, του Youtube και των social media εν γένει, οι τότε έφηβοι ζούσαμε λίγο πολύ αναλογικά όπως οι έφηβοι των 90's και των 80's. Δισκάδικα (το Metropolis, το Alone και το Rock City), συναυλίες με ΚΤΕΛ στο Ρόδον και στην Υδρόγειο - στην εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης υπήρχε ακόμα το περίφημο πέταλο του Μαλιακού!! - και βέβαια Metal Hammer. Ο πρώτος από την παρέα που αγόραζε το τεύχος του μήνα σαν σωστός ποζεράς το έφερνε την επόμενη στο σχολείο...και δώστου οι "αναλύσεις", οι "επισημάνσεις" και τα σχόλια. Από εκεί ενημερωνόμασταν για νέους δίσκους, για συναυλίες, για αφιερώματα..Ήταν κομμάτι της καθημερινότητας μας. Σχεδόν μια εικοσαετία μετά - ναι, περνούν τα χρόνια - όλως συμπτωματικά πριν μερικές μέρες βρέθηκα στο Κέντρο Τύπου για να πάρω τις εφημερίδες του ΣΚ. Το μάτι μου έπεσε πάνω στο εξώφυλλο του Hammer Δεκεμβρίου στο οποίοι φιγουράρουν οι Ac/Dc οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν νέο δίσκο. Δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα, το αγόρασα έτσι για την ποίηση και την μνήμη στην υγεία των παλιών καλών καιρών. Ο φίλος @nikolas12 μιλάει παραπάνω για γραφικότητα και έχει απόλυτο δίκιο. Την εποχή που κυριαρχούσαν στο είδος οι Linkin Park, οι Rammstein, οι Tool και οι System of a Down το ΜΗ επέμενε να ασχολείται με την περιθωριακή - πλην αγαπημένη προσωπικά - σκηνή της ηπειρωτικής Ευρώπης προωθώντας συγκροτήματα όπως οι Blind Guardian, οι Gamma Ray, οι Grave Digger, οι Helloween κτλ. Φαίνεται πως δεν κατάφερε να ακολουθήσει την ροή των πραγμάτων και γι' αυτό συρρικνώθηκε εμπορικά - βεβαίως φταίει και η γενικότερη καθίζηση του χώρου όπως σωστά σημειώνει ο φίλος @ramirez. Δεσμεύομαι και γω με την σειρά μου να συνεισφέρω κάποια εξώφυλλα από τεύχη της τριετίας 2001 - 2004.
 5. Πολύ ωραία σκέψη. Υπάρχει και το προηγούμενο τόσο του Αστερίξ όσο και του Λούκυ Λουκ της ίδιας εκδοτικής τα οποία κυκλοφόρησαν παλαιότερα με εφημερίδες και μάλιστα με σκληρό εξώφυλλο.
 6. Τρεις ψήφοι από εμένα. Από την πρώτη ομάδα, διάλεξα το "Πλανήτης Hulk". Μεγάλη ιστορία δύο τόμων με πολύ δυνατό σενάριο και συμπαθητικό σχέδιο. Μου άρεσε το όλο storyline όπου ο Hulk ως απόκληρος ο οποίος εξορίζεται από την Γη, φτάνει σε έναν άλλο πλανήτη και βοηθάει τους εκεί απόκληρους να επαναστατήσουν εναντίον ενός τυραννικού καθεστώτος. Δεύτερη επιλογή, το "New X-MEN: Ε όπως Εξάλειψη". Με αυτήν την σειρά δεν μπορώ να είμαι και πολύ αντικειμενικός διότι είναι η πρώτη ολοκληρωμένη ιστορία των X-MEN που διάβασα όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει από την Anubis. Καθηλωτικό σχέδιο, μοναδικοί διάλογοι και βέβαια η τρομερή ιδέα του πλασαρίσματος της μετάλλαξης ως αρρώστιας, μια σαφής κριτική στις απόψεις περιθωριοποίησης του διαφορετικού άλλου, Τρομερό πραγματικά. Τρίτο, ψήφισα το "The Punisher: η επιστροφή" διότι ήταν η πρώτη ιστορία του Τιμωρού που διάβαζα και με εξέπληξε ευχάριστα. Αναμφίβολα έχει πολύ βία, το σενάριο δεν ξεφεύγει από τα τετριμμένα στερεότυπα ωστόσο προσωπικά το βρήκα εξαιρετικά ευχάριστο στο σύνολο του (πρώτος και δεύτερος τόμος). Η ευχάριστη έκπληξη της σειράς για μένα!
 7. Τι διαμάντια είναι αυτά;; Αγνοούσα μέχρι στιγμής την ύπαρξη αυτών των σειρών. Και είναι κρίμα που το βρετανικό site της hachette δεν κάνει αποστολές έξω από το Η.Β., θα μπορούσαμε τουλάχιστον να προμηθευτούμε κάποιες από αυτές τις συλλογές στα αγγλικά. Θα ήθελα σχεδόν τις περισσότερες, αλλά αφού η δημοσκόπηση ορίζει τρεις επιλογές διάλεξα τις παρακάτω τρεις: Πρώτον, τη συλλογή του Ιζνογκούντ διότι αν και έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα πολλά τεύχη είναι ήδη εξαντλημένα ενώ ποτέ δεν την έχουμε δει σε τόμους με σκληρό εξώφυλλο όπως τις αντίστοιχες των Λούκυ Λουκ και Αστερίξ. Ως κόμικ, για μένα είναι all time classic, με χιούμορ, ατάκες και γενικά τρομερό σενάριο. Δεύτερον, τα στρουμφάκια. Για μας που είμαστε στο μεταίχμιο των δυο γενεών - του 80 και του 2000 - και που προτιμάμε να κοιτάμε ελαφρώς πίσω παρά μπροστά. Και τρίτον, η Ιστορία της Γαλλίας: από μια σύντομη αναζήτηση το Διαδίκτυο, φαίνεται μια σειρά με ιδιαίτερο ιστορικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.
 8. Έχουμε ήδη δει δυο σπάνιους σχετικά χαρακτήρες για την χώρα μας, τη She-Hulk και τον Captain Britain. Προσωπικά δεν τους γνώριζα, οπότε ήταν ένα κέρδος η κυκλοφορία αυτών των τόμων. Θα ήθελα να δω και περισσότερα τέτοια τευχάκια με άλλους ήρωες όπως αυτούς που αναφέρει στο post του ο @nikolas12. Πάντως, αν δούμε τι έγινε στην έκδοση "Παραμύθια από τη Χρυσή Συλλογή της Disney" της ίδιας εταιρείας η οποία μετά τους 100 πρώτους τόμους συνέχισε με άλλους 80, μάλλον θα είναι στα σχέδια να επεκτείνει και αυτή τη σειρά αν πάνε καλά οι πωλήσεις. Υποθέτω πως για καθαρά οικονομικούς λόγους, στην πρώτη 60αδα θα επενδύσουν σε πιο mainstream χαρακτήρες και αν δούμε κάτι πιο "φευγάτο" αυτό θα είναι σε ενδεχόμενη επέκταση.
 9. Σωστός για το spoiler...Πάντως το Netflix χρησιμοποιείται γενικώς για τέτοιου είδους αφηγήματα τον τελευταίο καιρό, σαν μέσο ας πούμε πολιτιστικής πίεσης ή προπαγάνδας. μια παρόμοια σειρά ήταν και το "Rise of Empires: Ottoman" του 2020 που επίσης ήθελε να ξεπλύνει ιστορικά αμαρτήματα του παρελθόντος.
 10. Μόλις κυκλοφόρησε η σειρά - επειδή και εμένα μου αρέσει το ιστορικό υλικό και ειδικότερα τα σενάρια που αναφέρονται στον ελληνορωμαϊκό αρχαίο κόσμο - είδα όλα τα επεισόδια της μονορούφι. Συμφωνώ απόλυτα με την κριτική σου και όλα αυτά τα εύστοχα που γράφεις συνοψίζονται στη σκηνή δημιουργώντας ένα αφήγημα για το γερμανικό έθνος το οποίο τον θέλει ελευθερωτή και αρχέγονο "πατέρα" του.
 11. Μια μικρή βοήθεια από τους φίλους που ασχολούνται με τα manga. Μπορεί να μου προτείνει κάποιος καταστήματα (online κατά προτίμηση) εσωτερικού ή εξωτερικού τα οποία να εξειδικεύονται στην πώληση manga? Ενδιαφέρομαι να συμπληρώσω (με αγγλικούς τόμους) τις παρακάτω σειρές οι οποίες είχαν εκδοθεί πριν χρόνια στα ελληνικά από την Anubis: Naruto Berserk The Blade of the Immortal Love Hina Rurouni Kenshin Bleach Επίσης θα ήθελα να ξεκινήσω και την αγορά του One Piece, σε αγγλικούς τόμους επίσης.
 12. Νομίζω πως τα αποκλειστικά δικαιώματα πώλησης τα έχουν τα public στα οποία πωλείται ήδη. Έχουν και σελίδα στο Instagram με τίτλο "Sons of Chaos" (όπως και ο πρωτότυπος τίτλος του κόμικ στα αγγλικά). Έπαιξε γενικά πολύ στον Τύπο του περασμένου σαββατοκύριακου με μεγάλες εφημερίδες να κάνουν εκτενείς αναφορές και αφιερώματα. Με μια μικρή ματιά στα strips μου θυμίζει αρκετά το θρυλικό πλέον "300". Θα περιμένω λίγο μπας και κυκλοφορήσει και σε άλλα βιβλιοπωλεία με χαμηλότερη τιμή, όπως και να χει σίγουρη αγορά από εμένα κυρίως λόγω θεματολογίας.
 13. Χριστούγεννα χωρίς Εμπενίζε Σκρούτζ δεν γίνονται!! Το αναμένουμε!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.