Jump to content

m_pan

New Members
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

m_pan last won the day on October 14 2020

m_pan had the most liked content!

2 Followers

About m_pan

 • Birthday 01/26/1978

Profile Information

 • City
  Θεσσαλονίκη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,274 profile views

m_pan's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

235

Reputation

 1. Αυτό το σκίσιμο είχαν όλα όσα είδα. Και σε παλιότερα τεύχη, παρόμοιο σκίσιμο στο ίδιο σημείο. Κάθε Παρασκευή, πηγαίνω από περίπτερο σε περίπτερο και ξεφυλλίζω τα Μίκυ Μάους. Ο τρελός του χωριού. Δυστυχώς έχω πάνω από 5 τεύχη που είναι σκισμένα. Τα 330 και 337 που δεν μπόρεσα να τα βρω χωρίς το σκίσιμο και κάποια παλιότερα μέχρι να αντιληφθώ ότι το πρόβλημα είναι γενικό στην συγκεκριμένη σελίδα. Στην αρχή νόμιζα ότι τα έσκισε κατά λάθος ο γιος μου που τα διάβαζε πρώτος.
 2. Δεν είσαι ο μόνος.... Το πρόβλημα συνεχίζεται. Πήγα σε 4 περίπτερα - ψιλικατζίδικα για να βρω τεύχος χωρίς σκίσιμο. Το ίδιο και την προηγούμενη εβδομάδα που στο πρώτο περίπτερο που πήγα όλα είχαν (2-3 τεύχη) Το μόνο που άλλαξε είναι το σκίσιμο..... παλιά ήταν ψηλά σχεδόν σε όλη τη σελίδα, τώρα είναι στη μισή σελίδα, κάτω από τη μέση προς τη ράχη (πιο δύσκολα το προσέχεις).
 3. Άρχισες να με αγχώνεις τώρα . Έχω σκοπό να το ξεκινήσω το Σαββατοκύριακο. Θα ενημερώσω πως πήγε. Ελπίζω να μην καταλήξω να κοιτάω μόνο τις εικόνες όπως κάνει ο τρίχρονος γιος μου Η έκδοση του Περτουιλάμπι από την ΛΕΦΙΚ είναι κάτι το μοναδικό που οφείλεται στο γεγονός ότι ασχολήθηκαν άτομα με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που την έχω.
 4. Έχω κάνει εξάσκηση στα Αγγλικά των κόμικς με τους τόμους Disney της Fantagraphics και της IDW. Πιστεύω δεν θα αντιμετωπίσω πρόβλημα αλλά πάντα υπάρχει και το translate (έχω διαβάσει Ιταλικά έτσι που δεν έχω ιδέα)
 5. Έφτασαν σήμερα οι πρώτες αγορές του 2021 Η πρώτη εντύπωση είναι ότι σαν έκδοση τα Pertwillaby Papers είναι πολύ κατώτερη της αντίστοιχης ελληνικής έκδοσης από την ΛΕΦΙΚ
 6. Άργησε λίγο αλλά πήρα τελικά το Χριστουγεννιάτικο δώρο μου. Don Rosa’s The Life and Times of Scrooge McDuck, Vol. 1 Τα 6 πρώτα επεισόδια σκαναρισμένα από το Original Art. Έχει και τα αρχικά storyboards όπως η έκδοση της Fantagraphics (δεν ξέρω ακόμα αν είναι τα ίδια ή περισσότερα) Εντυπωσιακή έκδοση, όπου μπορείς να δεις και την παραμικρή λεπτομέρεια του σχεδίου. (δυστυχώς οι φωτογραφίες μου δεν βγήκαν πολύ καλές) Ήξερα ότι ήταν μεγάλο σε διαστάσεις αλλά δεν το περίμενα τόσο μεγάλο. Δεν χωράει στη βιβλιοθήκη και για να το ανοίγω θα πρέπει πρώτα να αδειάζω το γραφείο. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος μία φωτογραφία μαζί με το τελευταίο Ντόναλντ.
 7. Αυτό με ανησυχεί. Αν λόγω ποιότητας δεσίματος - χαρτιού (και αριθμού σελίδων) των ΚΟΜΙΞ αυτής της περιόδου η "όρθια αποθήκευση" έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνει η μεσαία σελίδα από τους συνδετήρες. 12 τεύχη στα 90 είναι σημαντικό ποσοστό. Θεωρώ πολύ δύσκολο σε 12 τεύχη να μην πρόσεξα ότι είχε βγει η μεσαία σελίδα, παρόλο που πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Τώρα τα έχω δει όλα προσεκτικά, έχω βάλει και χαρτονάκι και ελπίζω σε 2-3 χρόνια που θα τα ξαναδώ να είναι όλα εντάξει. Το κακό είναι ότι τώρα πρέπει να ξαναβρώ τα τεύχη σε άριστη κατάσταση......
 8. Τα τελευταία χρόνια αποθηκεύω τα ΚΟΜΙΞ(Τερζόπουλου) σε θήκες περιοδικών, μέσα σε σακουλάκια. Φέτος στις γιορτές αποφάσισα να βάλω και χαρτονάκι. Τα τεύχη είχαν διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση χωρίς να προσέξω κάποια καινούρια μικροφθορά..... Μέχρι που έφτασα στα τεύχη μετά το 190 που είναι με περισσότερες σελίδες. Σε μερικά από αυτά έχει βγει η μεσαία σελίδα από τους συνδετήρες (είτε από τον ένα είτε και από τους δυο). Στο πρώτο τεύχος που το πέτυχα θεώρησα ότι προϋπήρχε και δεν το είχα προσέξει. Επειδή όμως το πέτυχα σε αρκετά τεύχη (μέχρι στιγμής γύρω στα 10) άρχισα να ανησυχώ μήπως οφείλεται στον τρόπο αποθήκευσης και σκίζονται επειδή βρίσκονται σε όρθια θέση. Είμαι αρκετά σχολαστικός με την κατάσταση των περιοδικών για να έχω κρατήσει τόσα τεύχη χωρίς να έχω προσέξει ότι βγήκε η μεσαία σελίδα. Έχετε παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο; Στην φωτογραφία φαίνεται πως τα είχα αποθηκευμένα. Οι θήκες περιοδικών ήταν μέσα στο ντουλάπι της βιβλιοθήκης. Ελπίζω να μην σας βάλω να ψάχνετε τα παλιά σας ΚΟΜΙΞ.
 9. Για ακόμα μία φορά πέτυχα τεύχος με σκίσιμο στην σελίδα 35-36. Σε περίπτερο που κοίταξα και τα τρία τεύχη που είχε ήταν με σκισμένη την σελίδα. Να συνεχίσω το ψάξιμο ή είναι γενικό πρόβλημα όπως το Μίκυ Μάους 330; Αυτή τη φορά το σκίσιμο δεν ήταν οριζόντιο όπως συνήθως
 10. Διάβασα σήμερα την ιστορία Σούπερ Λύκος από το Μίκυ Μάους #97 που πήρα πρόσφατα. Κάποια στιγμή ο Σούπερ Λύκος τρυπάει το φτερό ενός αεροπλάνου και ο πιλότος στέλνει το σήμα κίνδυνου "ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ" (υποθέτω στο πρωτότυπο ήταν MAYDAY MAYDAY). Η απορία γιατί δεν μεταφράστηκε ΜΑΙΟΣ ΜΑΙΟΣ (πιο σχετικό με το MAYDAY) λύθηκε στην επόμενη σελίδα..... θα χαλούσε την ατάκα του Σούπερ Γκούφυ όταν ακούει το σήμα και λέει: "ΧΑ ΧΑ! ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΟΥΝ! ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΟΥΝΙΟ!" - Το τεύχος είχε κυκλοφορήσει Μάιο
 11. Η δουλειά που έγινε σε αυτή την έκδοση είναι φοβερή. Δεν περίμενα ότι είναι σε τέτοιο μέγεθος (ύψος). Δεν χωράει στη βιβλιοθήκη μαζί με τα άλλα Don Rosa και το σαββατοκύριακο θα πρέπει να αλλάξω θέση τα κόμικ στη βιβλιοθήκη για να τα βάλω σε πιο ψηλό ράφι. Το μόνο που έμεινε να βρω είναι το Βιβλιοθήκη Κόμιξ #4.
 12. Πραγματικά νιώθω σαν παιδί που πήρα δώρο από τον Άγιο Βασίλη (που στην περίπτωση μου ονομάζεται eshop ΛΕΦΙΚ) καθώς βρήκα το "Οι περιπέτειες του Περτουιλάμπι". Με την ευκαιρία πήρα μερικά τεύχη που μου έλειπαν όπως και το Λανφέστ του Τρόυ για να το δώσω σε ένα φίλο μου που δεν ξέρει το συγκεκριμένο κόμικ. Έμεινα εντυπωσιασμένος από το πόσο γρήγορα ήρθαν (εχθές το πρωί έκανα την παραγγελία, σήμερα το πρωί τα είχα στα χέρια μου στην Θεσσαλονίκη). Επίσης θα αναφέρω και εγώ το πολύ προσεκτικό πακετάρισμα που έγινε. Πρώτη, αλλά σίγουρα όχι τελευταία, παραγγελία από το eshop της ΛΕΦΙΚ.
 13. και εγώ έχω πετύχει (και αγοράσει δυστυχώς) κάποια τεύχη με οριζόντιο σκίσιμο στη μέση της σελίδας. Όχι μόνο στα τελευταία τεύχη αλλά και παλιότερα. Μέχρι τώρα πίστευα ότι τα είχε σκίσει καταλάθος ο μικρός όταν τα διάβαζε. Αν θυμηθώ ποια είναι (δύσκολο) θα ελέγξω αν όλα έχουν το σκίσιμο στην σελίδα 35-36.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.