Jump to content

m_pan

Members
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

m_pan last won the day on October 14 2020

m_pan had the most liked content!

2 Followers

About m_pan

 • Birthday 01/26/1978

Profile Information

 • City
  Θεσσαλονίκη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

2,659 profile views

m_pan's Achievements

Ακόμα στο εξώφυλλο

Ακόμα στο εξώφυλλο (2/9)

489

Reputation

 1. αυτό είναι που με ενοχλεί..... ότι η Comicdom κοίταξε το συμφέρον της σε βάρος της The Comic Con και κυρίως σε βάρος των Ελλήνων σχεδιαστών που δεν θα έχουν την δυνατότητα να παραβρεθούν (είτε επιλέξουν Αθήνα, είτε Θεσσαλονίκη) σε μία από τις 3 μεγαλύτερες εκθέσεις κομικ της Ελλάδας. Θεωρώ ότι οι οργανωτές των εκθέσεων πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το συμφέρον της ελληνικής σκηνής κόμικ (καλλιτέχνες - αγορά) που είναι μικρή. Έχω απορία αν στην Ιταλία, με την τεράστια αγορά κόμικ, έχουν συμπέσει το ίδιο ΣΚ εκθέσεις / εκδηλώσεις κόμικ σε διαφορετικές πόλεις. γιατί έπρεπε να γίνει Μάιο; Θα υπήρχε πρόβλημα αν την έκαναν Απρίλιο ή Ιούνιο; Ποιος ο λόγος που από πέρυσι αποφάσισαν να το αλλάξουν από Απρίλιο σε Μάιο ενώ είναι γνωστό ότι Μάιο γίνεται και η έκθεση της Θεσσαλονίκης. Επίσης γιατί έπρεπε να γίνει στην Τεχνόπολις; Πέρυσι που πήγα δεν μου άρεσε καθόλου. Τα τραπεζάκια των καλλιτεχνών ήταν το ίδιο στριμωγμένα με την Κλαυθμώνος αλλά σε κλειστό χώρο, οπότε η ατμόσφαιρα ήταν πιο αποπνικτική. Συμφωνώ ότι "δεν τους νοιάζει" επειδή γνωρίζουν ότι οι καλλιτέχνες και τα μαγαζιά θα προτιμήσουν την Αθήνα που είναι μεγαλύτερη αγορά. Προτιμώ να πιστεύω ότι ισχύει το "δεν τους νοιάζει" από το εναλλακτικό που είναι "το έκαναν επίτηδες".
 2. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει "επίσημη" αντίδραση από τους καλλιτέχνες επειδή δεν θέλουν να ξεκινήσουν κόντρα με ένα θεσμό όπως το Comicdom. Εγώ σίγουρα δεν θα αντιδρούσα αν ήμουν στη θέση τους. Οι αντιδράσεις από καταναλωτές - αναγνώστες δεν γίνονται επειδή δεν μπορούν να πάνε και στις δύο εκθέσεις. Δεν είναι πολλοί αυτοί που ανεβαίνουν από Αθήνα στην Θεσσαλονίκη για το The Comic Con και ακόμα λιγότεροι αυτοί που κατεβαίνουν από Θεσσαλονίκη για το Comicdom. Πιστεύω ότι όσοι αντιδρούμε το κάνουμε επειδή δεν θεωρούμε σωστό αυτό που έγινε. Η ελληνική κοινότητα κόμικς είναι μικρή και πρέπει να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη μεταξύ μας. Το The Comic Con της Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο τις ημερομηνίες και την επέκταση που αποφάσισε να κάνει φέτος. Προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο να οργανωθεί το Comicdom τις ίδιες ημερομηνίες και να κόψει από το The Comic Con καλλιτέχνες και μαγαζιά που θα "γέμιζαν" τον νέο χώρο. Δεν δέχομαι την αιτιολογία "δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη ημερομηνία". Μόνο πέρυσι η εκδήλωση έγινε Μάιο οπότε κανείς δεν θα είχε πρόβλημα αν φέτος γινόταν Απρίλιο ή Ιούνιο. Θα μπορούσε να βγει και μία ανακοίνωση του στυλ "επειδή φέτος το Πάσχα είναι Μάϊο και για να μην συμπέσουμε με το The Comic Con της Θεσσαλονίκης η φετινή εκδήλωση θα γίνει....." Το μόνο που ελπίζω να μην θέλουν να φέρουν και οι δύο τον ίδιο καλλιτέχνη και υπάρχει κόντρα και για αυτό.
 3. μεγαλύτεροι χαμένοι είναι οι Έλληνες καλλιτέχνες που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε con που γίνεται στην χώρα τους (θα πρέπει να διαλέξουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη). χαμένα (από οικονομική άποψη) είναι και τα μαγαζιά κομικ καθώς θα τους είναι δύσκολο να έχουν ταυτόχρονα πάγκους σε δύο con. πιστεύω πολλά (τρόπος του λέγειν καθώς λίγα είναι συνολικά) θα έχουν παρουσία μόνο σε ένα από τα δύο.
 4. αυτόγραφα θα υπογράψει;
 5. μάλλον δεν θα είναι ο μοναδικός........ γράφουν στην ανακοίνωση "Οι fans των ιστοριών της Disney, έχουν φέτος την τιμητική τους. Οι ανακοινώσεις μόλις ξεκίνησαν!"
 6. Οι εκδοτικές μπορούν να έχουν πάγκους και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Εύκολο είναι. Το σημαντικό ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι Έλληνες καλλιτέχνες. Για αυτούς είναι αδύνατο να είναι και στα δύο, θα πρέπει να διαλέξουν. Προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο να οργανώνουν το Comicdom CON Athens το ίδιο τριήμερο που θα γίνει το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης (που έχει ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο). Εκτός αν γνωρίζουν κάτι παραπάνω που δεν το ξέρουμε ακόμα. ........ ή έχουν κανονίσει να φέρουν σημαντικό καλλιτέχνη που μπορεί να έρθει μόνο το συγκεκριμένο τριήμερο.
 7. Στην κουβέντα που γίνεται δεν είδα κανένα να αναφέρει την περιορισμένη διανομή της συλλογής, που πιστεύω ότι είναι ο κυριότερος λόγος για τις "χαμηλές" πωλήσεις. Η συλλογή κυκλοφορεί μόνο για αυτούς που γνωρίζουν την ύπαρξη της και έχουν "κρατημένα" τα τεύχη στον περιπτερά τους. Σχεδόν πουθενά δεν υπάρχουν επιπλέον τεύχη για ένα περαστικό που θα το δει και θα το πάρει (ή που έχει βρεθεί σε άλλο μέρος και το ψάχνει, όπως έχει συμβεί πολλές φορές σε μένα). Είναι αναμενόμενο μετά να μην πηγαίνουν καλά οι πωλήσεις. Πέρισυ (και φέτος) το καλοκαίρι ήμουν κάποιες εβδομάδες Θεσσαλονική. Δεν μπορούσα να βρω το τεύχος της εβδομάδας πουθενά στην Καλαμαριά. Όπου ρώτησα μου έλεγαν είτε ότι έχουν μόνο κρατημένα τεύχη ή ότι σταμάτησαν να τους τα φέρνουν. Το ίδιο και σε πόλεις της επαρχίας που έχω βρεθεί. Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι ότι δεν τα βρήκα ούτε στο αεροδρόμιο της ΑΘήνας, Σάββατο πρωί μετά την κυκλοφορία τους τεύχους. Θεωρούσα πως θα έχει πολλά τεύχη για τους κομικσόφιλους τουρίστες που θα τα δουν και τα πάρουν ως σουβενίρ.
 8. Πήρα λίγες μέρες νωρίτερα τα Χριστουγεννιάτικα δώρα
 9. και τα καλύτερα είναι στο δρόμο και έρχονται..... ελπίζω να βρω χρόνο και να ανεβάσω κάποιες φιγούρες το ΣΚ.
 10. Ήρθε σήμερα το καινούριο Disney Masters με ιστορίες του Paul Murry. Το περίμενα από το καλοκαίρι αλλά καθυστέρησε η κυκλοφορία του. τους Άρχοντες των Δράκων τους πήρα σε μια παρόρμηση της στιγμής.
 11. αν είναι ακόμα διαθέσιμα θα ήθελα και τα Γιατι οι πλουσιοι γινονται ολο και πλουσιοτεροι και οι φτωχοι ολο και φτωχοτεροι ? 3 ευρω Ο τετρακοσαρης 2,5 ευρω Παραμονη της μεγαλης νυχτας α-δ 6 ευρω Φρανκενσταιν α-γ 6 ευρω Εχε γεια γα**μενε κοσμε 4 ευρω Ειδικη επετειακη εκδοση ποπαυ 1-4 στα 5 ευρω Λενον α-γ 6 ευρω JUDGE DREDD ΕΛΕΓΧΟΣ 4 ευρω
 12. καλησπέρα, θα ήθελα τα: Οι ομηροι του γκαιρλιτς 7 ευρω Φαξ απο τπ σαραγεβο 8 ευρω Τεζα omnibus 7 ευρω Η γατα του σαιμον & η γατα του σαιμον περα απο τον φραχτη πακετο στα 10 ευρώ
 13. Συμφωνώ με τον Χρήστο @ Manitou Χρησιμοποιώ πάντα το "Νέες απαντήσεις" και θα ήθελα να έχει πιο πολλές καταχωρήσεις. Για να μην αλλάξει το μέγεθος από τα άλλα υποπαράθυρα ("Νέα Θέματα", "Τα πιο δημοφιλή μέλη") θα μπορούσε να μπει μία μπάρα κύλισης για να μπορούμε να δούμε περισσότερα χωρίς να αλλάξει το μέγεθος του "Νέες απαντήσεις". Εναλλακτικά θα μπορούσε να προστεθεί ένα κουμπί "Εμφάνιση περισσότερων" που θα ανοίγει νέα σελίδα με περισσότερες "Νέες απαντήσεις" (θα μπορούν να μπουν και περισσότερες από 10)
 14. θα ήθελα τα Astonishing X-Men. Τόμοι 1-2 (Τεύχη 1-6): 10€ (είναι 3 τόμοι σωστά;) Υπερηρωική σειρά που δινόταν με το έθνος. Τεύχη 1-22: 50€
 15. Έχεις δίκιο. Σταρ Τρακ είναι η παρωδία του Σταρ Τρεκ που είχε δημοσιευτεί σε συνέχειες στο Μίκυ Μάους της Καθημερινής. Δεν πήγε καθόλου το μυαλό μου εκεί καθώς δεν είναι παλιά κλασική ιστορία. Τις νεότερες ιστορίες τις ξεχνάω πιο εύκολα
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.