Jump to content

the comic guide

Members
 • Posts

  815
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by the comic guide

 1. Για δώσε καμία παραπάνω πληροφορία σε εμάς στους άσχετους. Τι εννοείς;
 2. Ε, εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί. Και προφανώς, εφόσον αυτοί οι "κάποιοι" δεν απολαμβάνουν το χιούμορ της Marvel (το οποίο είναι δεκτό, βέβαια) και θεωρούν ότι αυτό είναι τόσο σημαντικό για να τους χαλάσει την όλη εμπειρία και δεν υπολογίζουν ταυτόχρονα άλλα στοιχεία, μπορούν απλά να σταματήσουν να βλέπουν τις ταινίες και να μείνουν στα κόμικς. Επιπλέον, τουλάχιστον σε "μεγάλες" ταινίες όπως είναι το Infinity War, το Endgame και το No Way Home το χιούμορ ήταν σε ιδανικές ποσότητες και δε χάλασαν κάποια σοβαρή σκηνή.
 3. Επίσης, μια και είχε γίνει παλαιότερα αναφορά στο χιούμορ της Marvel. Οι ταινίες απευθύνονται σε ένα all-ages κοινό. Προφανώς και το χιούμορ θα είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, στις οποίες ανήκουν και οι μικρότερες. Επομένως, όταν βλέπετε ταινία της Marvel, δεν βλέπετε Τσουβέλα (που κάνει ενίοτε ενήλικο χιούμορ) ούτε θα δείτε χιούμορ-καφριλίκι τύπου Σκορσέζε Wolf of Wall Street ξέρωγω. Όταν πας να δεις Μarvel, ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις. Το ότι χαλάει ορισμένες φορές σοβαρές σκηνές για να σπάσει τον πάγο, ναι έχει συμβεί στο παρελθόν. Στο No Way Home ευτυχώς δεν ένιωσα κάτι τέτοιο.
 4. Ποιες ερμηνείες δε σου άρεσαν ακριβώς; Γιατί εγώ πιστεύω ότι όσοι επανεμφανίστηκαν έπαιξαν στο 100%. Αν είναι βάλτο σε spoiler ή στείλε μου προσωπικό μήνυμά γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει. Επίσης, δε μπορώ να πω ότι είχε και πολύ χιούμορ η ταινία. (συγκριτικά με τις άλλες μαρβελοταινίες πάντα, τύπου Thor Ragnarok)
 5. Σχετικά με το spoiler φίλε @ Hayate
 6. Επίσης, είναι πιο πιθανό να τον βρεις αν του στείλεις μήνυμα στο fb ή στο ίνστα.
 7. Ούτε εμένα μου αρέσει η Πορτμαν. Είναι ξεκάθαρο ότι επέστρεψε στο MCU για δύο λόγους 1) της έταξαν πρωταγωνιστικό ρόλο και 2) το MCU έχει κάνει τεράστια επιτυχία και αυτό όσο να ναι της κέντρισε τη προσοχή, διότι μετά το Dark World δεν έχει κάνει τίποτα σπουδαίο. (δηλαδή δεν έχει παίξει σε κάποια γνωστή ταινία) Η Παλτροου ανέκαθεν ήταν αδιάφορη. Τίμια μέν για αυτά που είχε κληθεί να κάνει, αλλά μέχρι εκεί. Συν τοις άλλοις, νομίζω ότι είχε πει πως από ένα σημείο και μετά έπαιζε το ρόλο της καθαρά για επαγγελματικούς λόγους, καθώς έβγαζε πολλά λεφτά. (και λόγω συμβολαίου) Μάλιστα, είχαν γυρίσει σκηνές της Pepper για περισσότερες από μία ταινίες, και η ίδια ούτε καν γνώριζε που πηγαίνε που ή ότι ήταν στη τάδε ταινία. (π.χ. στο Homecoming) Όσο για το Love and thunder, ελπίζω να μη το παρακάνει ο Taika με το χιούμορ αυτή τη φορά, αν και πολύ αμφιβάλω. Βέβαια είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη ταινία, λόγω του γίγαντα Hemsworth και Christian Bale ως Gorr!!
 8. Το Fantastic Four του John Byrne είναι απλά υπέροχο. Το σχέδιο του είναι από τα αγαπημένα μου. Αν σου αρέσει, ψάξε να βρεις την συνέχεια, αξίζει!
 9. Επομένως, ούτε από το Awesome δεν υπάρχει φόβος τελωνείου, έτσι;
 10. Στείλε, μαζί με μία φωτογραφία του προϊόντος. Θα σου κάνουν σίγουρα refund.
 11. Επίσης, κυκλοφορεί ένα Οmnibus που περιέχει όλα τα τεύχη/ 2 compendiums με 30 τεύχη έκαστο. (προς το παρόν έχει βγει μόνο το πρώτο) Και το Omnibus και τα Compendiums από τη DC Black Label.
 12. Τότε είσαι τυχερός, εκεί εγώ έχω δει omnibus χωρίς καν το dust jacket.
 13. Εμένα κάτι κόμικ που είχαν φύγει 11/11 και 27/11, έφτασαν σήμερα. Δυστυχώς επικρατεί χάος στα ΕΛΤΑ, εξού και η η μεγάλη αναμονή.
 14. @kujo79 καλή μπάζα! Το Green Lantern είναι πολύ αγαπημένο (ειδικά το Blackest Night είναι ένα έπος!), σου προτείνω να ψάξεις και τα υπόλοιπα τομάκια της σειράς του Johns για συμπληρώσεις τη συλλογή σου. Δε θα το μετανιώσεις, πίστεψε με.
 15. Η συγκεκριμένη σειρά Spider-Woman είναι καλή και μία από τις καλύτερες του 2015 για μένα. Επίσης, στο goodreads έχει θετικές βαθμολογίες, οπότε ευτυχώς δεν είμαι μόνος.
 16. Ωραία συλλογή, @imanatos! Και στο δικό μου αντίτυπο Watchmen, η ράχη έχει σχηματίσει αυτές τις "γραμμές". Μακάρι το Doomsday Clock να μην έχει αυτό το θέμα. (βεβαία θα έχει λιγότερες σελίδες ο κάθε τόμος, οπότε θα είναι εντάξει υποθέτω.)
 17. Συγγνώμη για το δεύτερο συνεχόμενο post, αλλά μια και λέγαμε για το Compendium, ο gem mint collectibles (κανάλι στο youtube που ασχολείται με τα κόμικς & μοντελισμό) το αγόρασε και το παρουσιάζει στο πιο πρόσφατο βίντεο του! (Από το 6:53 και μετά!!)
 18. Δεν έχει φτάσει ακόμη στα χεριά μου, γιατί πριν από μερικές μέρες το παρήγγειλα! Το πήρα από το alibris.uk και κόστιζε 31 ευρώ + 4 μεταφορικά, 35 συνολικά... Καθόλου κακή τιμή για ένα τούβλο 40+ τευχών/ 1000+ σελίδων. Συνήθως τα Compendiums (έχω αλλά τρία στη συλλογή μου) είναι πολύ στιβαρά, βέβαια έχουν λεπτό χαρτί και μπορεί να δυσκολέυουν την ανάγνωση λόγω του μεγάλου όγκου. Επίσης, δεν έχουν extras και το κάθε κεφάλαιο χωρίζεται από το εξώφυλλο του εκάστοτε τεύχους. Για μένα που έψαχνα μια οικονομική οδό για να μαζέψω αυτή τη μεγάλη σειρά, το Compendium ήταν μονόδρομος.
 19. Είναι φοβερή σειρά, όντως. Τόσα χρόνια δεν την αγόραζα, διότι είναι αρκετά μεγάλη (150 τεύχη, τα οποία έχουν μαζευτεί σε 15 HC Deluxe αν δε κάνω λάθος) και την απέφευγα. Πριν 1 μήνα, κυκλοφόρησε από τη DC το 1ο Compendium το οποίο περιέχει τα πρώτα 41 τεύχη (μαζί με κάποια άλλα one-shots) και το τίμησα! Νομίζω τα Compendiums είναι η πιο οικονομική οδός για να μαζέψει κανείς όλο το έπος...
 20. Παρήγγειλα 4 κόμικ, τα οποία έφυγαν από Αγγλία στις 30/9. Πριν 3 εβδομάδες, μου κατέφτασε μόνο το 1, διότι απ' ό,τι φαίνεται τα είχαν βάλει σε 3 ή 4 διαφορετικούς φακέλους. (συνηθισμένη τακτική) Ε λέω δε πειράζει, θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα τα υπόλοιπα. Λοιπόν, ο ταχυδρόμος έχει να πατήσει στο σπίτι μου από τότε που μου έφερε το 1 κόμικ, δηλαδή τελευταία φορά που ήρθε ήταν πριν από 3 (!) εβδομάδες. Επίσης, έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από τότε που έφυγε η παραγγελία. Πήγα στο τοπικό ΕΛΤΑ, έφαγα μισή ώρα στην αναμονή, αλλά άκρη δεν έβγαλα, δεδομένου ότι τα πακέτα δεν έχουν tracking number. Μου φαίνεται να μου έρχονται τα υπόλοιπα κόμικ το νέο έτος , αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί... Edit. Τελικά μου ήρθαν σήμερα αυτά που περίμενα! Κοίτα να δεις! Έπρεπε να πω το πόνο μου για να εισακουστώ. Πάντως δε με βλέπω να παραγγέλνω από το εξωτερικό πάλι άμεσα. Περιμένω ήδη άλλα δύο δεματάκια (το 1 προ παραγγελία), αλλά δεδομένων των ρυθμών παράδοσης, θα αρκεστώ σε αυτά.
 21. Προσωπικά, έχω κάνει παραγγελία η οποία έφυγε στις 30/9 από Αγγλία, αλλά ακόμα δεν έχει έρθει. Ευτυχώς που διαβάζω μηνύματα ότι πλέον κάνουν γύρω στο μήνα πάνω κάτω, γιατί με έχει λούσει κρύος ιδρώτας.
 22. Να είσαι καλά, συνονόματε @nikolas12 ! Λοιπόν, υπάρχουν συνολικά 4 Omnis κάτω από αυτό το όνομα (γιατί υπάρχουν και τα Omni των Claremont/Jim Lee που είναι διαφορετικά), με το δεύτερο να έρχεται το Νοέμβρη και το τρίτο και το τέταρτο το Δεκέμβρη! Το πρώτο Omnibus είναι ακόμα in print, νομίζω. Προσωπικά, έχω κάνει προ παραγγελία το δεύτερο, γιατί ξέρω αφενός πως αξίζει και φοβάμαι αφετέρου μήπως το χάσω, γιατί συνήθως αυτά τα βιβλία εξαντλούνται πολύ γρήγορα! (και τα βρίσκεις μετά σε εξωφρενικές τιμές...)
 23. Το πρώτο Omnibus περιλαμβάνει τα τεύχη GIANT-SIZE X-MEN 1, X-MEN (1963) 94-131 & ANNUAL (1970) 3. Περίπου σαράντα πέντε χρόνια πριν, ο τίτλος των X-Men βρισκόταν στα πρόθυρα της ακύρωσης δεδομένου ότι ελάχιστοι αναγνώστες έδειχναν ενδιαφέρον για αυτή τη σειρά, αφού οι ιστορίες ήταν αφενός παρωχημένες και αφετέρου οι χαρακτήρες της δεν είχαν να προσφέρουν κάτι καινούργιο. Όλα έδειχναν πως ο τίτλος αυτός θα παρασυρόταν από τη λήθη. Όμως, τα πάντα άλλαξαν το 1975 με τη κυκλοφορία μίας ειδικής έκδοσης που σηματοδότησε την αλλαγή πλεύσης για τους μεταλλαγμένους. Η ειδική έκδοση αυτή ονομάζονταν Giant-Size X-Men #1, η οποία συντέθηκε υπό τη συγγραφική πένα του Len Wein (ο οποίος πέρα από το Giant, ήταν και plotter του Uncanny 94 & 95) και των μολυβιών του David Cockrum. Το συγκεκριμένο τεύχος ξεχώρισε επειδή καθιέρωσε για πρώτη φορά πολλά από τα πιο αγαπημένα μέλη της ομάδας. Η γενναία αυτή κατευθύνση περιλάμβανε χαρακτήρες προερχόμενους από κάθε γωνιά της γης και εν αντιθέσει με τους "προκατόχους" τους, αυτοί εδώ ήταν ενήλικες και όχι έφηβοι: o Wolverine, ο Collosus, η Storm, ο Νightcrawler και ο Thunderbird αποτελούσαν τα καινούργια μέλη της νεοσύστατης ομάδας. Πέρα από τρεις "παλαιότερους" χαρακτήρες που παρείχαν καθόδηγηση στους νέους, Professor X, Cyclops και Banshee, οι υπόλοιποι original X-Men όπως είναι ο Angel, ο Iceman, η Jean Grey, o Ηavoc ή η Polaris ήταν μεν παρόντες μέσα στην ιστορία, αλλά δεν αποτελούσαν ενεργά μέλη του καινούργιου ρόστερ. (τουλάχιστον στην αρχή, γιατί όπως γίνεται φανερό στη πορεία, ενσωματώνεται σταδιακά και η Jean στο νέο τιμ.) Το Giant-Size #1 αποτυπώνει τη πρώτη περιπέτεια του νεοσύστατου συνόλου, το οποίο στέλνεται από το Καθηγητή X σε μία αποστολή διάσωσης των original Χ-Μen που είναι παγιδευμένοι στο νησί «Krakoa». Σύντομα όμως ανακαλύπτουν πως ο Κrakoa δεν είναι απλά ένα νησί, αλλά άλλος ένας μεγάλος μεταλλαγμένος! Ο Claremont έχει συγγραφικά credits από το προαναφερθέν τεύχος 94. Η πρώτη του δουλεία είναι να φέρει έναν αέρα φρεσκάδας στο τίτλο και να κάνει τους νέους χαρακτήρες ξεχωριστούς και ενδιαφέροντες. Για παράδειγμα, στα πρώτα αυτά τεύχη η Storm παρουσιάζεται σαν μία «θεά», η οποία νοσταλγεί τον καιρό εκείνο που ήταν στην Αφρική και να παρατηρεί μεγάλες διαφορές από τη τωρινή ζωή της στη πόλη. Ο Colossus, επίσης, είναι ένας άλλος χαρακτήρας που θέλει να επιστρέψει στη πατρίδα και την οικογένεια του. Ο Nightcrawler παλεύει να ενσωματωθεί και να ταιριάξει με το ευρύτερο πλήθος, παρά την εξωτερική «δαιμονική» του εμφάνιση. Ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί ο Wolverine, ο οποίος ακόμα δεν είναι ο «superstar» που είναι σήμερα, αλλά κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη κυρίως λόγω του παρορμητικού χαρακτήρα του και τη μυστικοπάθεια που χαρακτηρίζει το παρελθόν του. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν διάφορα hints για τη προέλευση του, για το «Weapon X», την ικανότητα ίασής του κλπ. Σε αυτό το Omni, μαθαίνουμε για πρώτη φορά ότι το πραγματικό του όνομα είναι Logan! Όμως, ο Claremont φροντίζει να τον χρησιμοποιήσει με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε η προσωπικότητα του να μην επισκιάζει τους υπόλοιπους. Γενικά, όσον αφορά το characterization, υπάρχει μια αίσθηση ισορρόπιας, καθώς κανένας χαρακτήρας δεν υπερτερεί έναντι του άλλου, ενώ όλοι έχουν τις στιγμές τους να λάμψουν! Αυτό που σίγουρα μου άρεσε είναι ότι ο Claremont παρουσιάζει σταδιακά το «δέσιμο» των μελών της νέας αυτής ομάδας, σε σημείο όπου κάποιος θα τους χαρακτήριζε μέχρι και οικογένεια. Για αυτό, βλέπουμε πολλές φορές τους Χ-Men να περνάνε χρόνο μαζί με… τα πολιτικά τους ρούχα, για παράδειγμα στις γιορτές των Χριστουγέννων ή όταν διοργανώνουν παιχνίδια baseball. (X-Men style, φυσικά!!) Ομολογώ ότι κάτι τέτοιες μικρές στιγμές (υπόσχομαι ότι δεν είναι λίγες!), με έκαναν να δεθώ περισσότερο μαζί τους. Συγγραφικά, ο Claremont «φυτεύει» πολλούς σπόρους για μελλοντικά storylines από πολύ νωρίς. Υπάρχουν αναφορές για τον «Black Tom» Cassidy πολύ πιο πριν κάνει το κάνει το ντεμπούτο του στη σειρά. Το ίδιο ισχύει και με τον Proteus. Το ιστορικής σημασίας και συνάμα εξαιρετικό «Έπος του Μαύρου Φοίνικα» είναι μία ιστορία που χτίζεται 30 ολόκληρα τεύχη, από τη πρώτη αποκάλυψη των νέων δυνάμεων της Jean και την ανάδειξη της ως «Phoenix» στο τεύχος 101 μέχρι και τη σταδιακή εισαγωγή του Hellfire Club & του Jason Wyngarde! Με αυτό τον τρόπο, ο «μάστορας» Claremont καταφέρνει να κάνει ομαλές μεταβάσεις από το ένα storyline στο άλλο, χωρίς δηλαδή να εισαγάγει νέους χαρακτήρες και καταστάσεις στον αναγνώστη από το πουθενά. Φυσικά, κλασσικοί εχθροί των μεταλλαγμένων όπως είναι ο Magneto, o Juggernaut, o Sauron ή τα Sentinels κάνουν την εμφάνιση τους και εδώ. Ειδικά δε για τον Magneto, λέγεται ότι κανένας άλλος συγγραφέας πέρα από τον Claremont δεν έχει αποδώσει τη «φωνή» του τόσο σωστά. Σαφής στόχος του Claremont είναι να ψυχαγωγήσει τον αναγνώστη, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται και με το παραπάνω. Οι ιστορίες είναι πολύ διασκεδαστικές ακόμη και με τα σημερινά στάνταρ. Ενίοτε υπάρχουν μικρές και καλές δόσεις χιούμορ και του αντίστοιχου δράματος που χαρακτηρίζει το υπέρ ηρωικό είδος. Ωστόσο, σίγουρα αυτό που θα μπορούσε να ειπωθεί είναι ότι ο Claremont μερικές φορές έχει τη τάση να υπέρ-αναλύει κάποιες σκέψεις χαρακτήρων ή να βάζει πολλά και αχρείαστα αφηγηματικά μπαλονάκια μέσα στην ιστορία. Παρά όμως αυτές τι μικρές (για μένα) συγγραφικές ατέλειες, ο Claremont εξιλεώνει τον εαυτό του για το πάθος και την αγάπη που δείχνει για αυτούς τους ήρωες και φυσικά για την άρτια δομημένη του πλοκή. Τι γίνεται με το σχέδιο; Για τον John Byrne δε μπορώ να πω κάτι παραπάνω από ό, τι έχει ήδη ειπωθεί: ο άνθρωπος αυτός για τα δικά μου μάτια είναι ένας ακόμη θρύλος της 9ης Τέχνης. Δε μπορώ να φανταστώ αυτό το run χωρίς τον συγκεκριμένο σχεδιαστή και σίγουρα οι ιστορίες δεν θα είχαν την ίδια απήχηση και το ίδιο στίγμα χωρίς τα μολύβια του Byrne. Όπως είναι λογικό, δε θα μπορούσε να γίνει μία αναφορά και στο σχέδιο του Cockrum, του οποίου η συμβολή υπήρξε το λιγότερο καθοριστική ιδιαίτερα εάν ληφθούν υπόψη τα πρωτοποριακά και εντυπωσιακά για την εποχή designs των νέων X-Men, όπως είναι αυτό του Νightcrawler, της Storm ή και του Colossus. Για μένα, αυτή η συλλογή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που θα μπορούσε να προσφέρει η Marvel στο αναγνωστικό κομιξικό κοινό. Είναι απίστευτο ότι κόμικ της ποιότητας αυτής κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την εποχή εκείνη. Τονίζω ξανά ότι σε αυτή τη συλλογή τευχών είναι βέβαιο πως υπάρχουν κάποια σημεία που δείχνουν την ηλικία τους, αλλά πιστέψτε με αυτό δε θα σας νοιάξει. Τέτοια υπέρ ηρωικά (και με τέτοια επιρροή) δε κυκλοφορούν σήμερα, κατά τη γνώμη μου. Διαβάζοντας αυτό το Omnibus, μου έγινε υπενθύμιση γιατί έχω γίνει φανατικός του είδους αυτού εξ’ αρχής. Περιμένω εναγωνίως και τα επόμενα Omnis, με το reprint του δεύτερου να έρχεται στα τέλη Νοέμβρη αυτού του έτους. Κλείνοντας, τον κύριο Claremont είχα τη τύχη να τον συναντήσω πέρυσι στο Athens Con. Aπό τη σύντομη συζήτηση που είχαμε, αντιλήφθηκα ότι το πάθος και η αγάπη του για τους X-Men ξεχειλίζουν ακόμα και σήμερα, στα 70 του (σχεδόν) έτη… Το πολύ όμορφο άρθρο για το κόμικ από τη Βασιλεία Βαξεβάνη. (comicdom.gr)
 24. Εμένα μου αρέσει ο Pattinson ως Bruce Wayne. Φαίνεται ενδιαφέρουσα εκδοχή. Γενικά το "νευριασμένο" και "μπρουτάλ" στυλ τού πάει πολύ. Όσον αφορά τη μαύρη μπογιά που υπάρχει κάτω από τα μάτια του, προσωπικά μου αρέσει γιατί το βρίσκω ρεαλιστικό και ειλικρινές, αρκεί να σκεφτούμε ότι ενώ ολοί οι προηγούμενοι Batman είχαν μπογιά γύρω από τα μάτια, μόλις έβγαζαν τη κουκούλα τους αυτή ως δια μαγείας εξαφανίζονταν. Είναι κάτι διαφορετικό και από ενδυματολογική άποψη εμένα μου κάνει. Όσον αφορά το μαλλί... θα προτιμούσα να είχε buzz cut άλα Zero Year. Όσον αφορά τη στολή... το μόνο που θα άλλαζα είναι τα αυτιά, θα τα ήθελα λίγο πιο παχιά και όχι τόσο λεπτά που είναι. Κατά τ'άλλα είναι μία χαρά και δείχνει πολύ badass. Τέλος έχω διαβάσει στο διαδίκτυο ότι πολλοί δε θέλουν τον Pattinson, "ότι δε κάνει" και τέτοια. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στο σχετικά πρόσφατο 2007 ο Χιθ Λετζερ είχε επιλεχθεί για το ρόλο του Τζόκερ και πολλοί τον χαρακτήρισαν "λίγο" και "άστοχη επιλογή" για το ρόλο. Ε τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Είναι πολύ υποσχόμενη ταινία. Αναμένω με ενδιαφέρον.
 25. Συμφωνώ με αυτά που είπε ο @BATNICK. Φανταστείτε κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο Bruce να πει τις ατάκες "I' m Vengeance!" και "I' m the Night!" και στο τέλος, μετά από μία επική μάχη, να πει "I'm Batman!"...! Θα τα χάσω τελείως! Επίσης μου αρέσει τέρμα το soundtrack! Πολύ σκοτεινό!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.