Μετάβαση στο περιεχόμενο

Manitou

Members
  • Περιεχόμενο

    4347
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    97

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από Manitou

  1. Πάντως πολύ σωστά δεν έβαλαν αρίθμηση στη ράχη (για να μπορείς να τα βάλεις σε όποια σειρά θες) ακόμα πιο σωστά έβαλαν αρίθμηση σε ένα διακριτικό σημείο (για να ξέρεις ποιος τόμος είναι). Αν είχαν τα τεύχη που περιέχονταν στο οπισθόφυλλο και μια διακριτική χρονολογία στη ράχη θα ήταν τέλεια.
  2. Η αγαπημένη μου κουβέντα εδώ μέσα είναι η προσπάθεια σου να τον πείσεις να αρχίσει αυτή τη συλλογή και τα επιχειρήματα του για το αντίθετο. Εδώ κανονικά πρέπει να σου απαντήσει το προφανές ότι θα τα αγόραζε αν ήταν στη σωστή σειρά και με συνέχεια ο ένας από τον άλλον. Αλήθεια, τώρα που το συζητάμε, γιατί δεν το έκαναν έτσι να έχει και μια συνέπεια (δεν εννοώ απαραίτητα να είναι ο ένας μετά τον άλλον αλλά να είναι κάπως με τη σειρά).
  3. Αν θέλεις graphic novel αυτά που λέει ο @ Guts είναι εξαιρετικά. Εγώ απλά θα έβαζα πρώτο το watchmen που είναι για μένα το one ring to rule them all. Από εκεί και πέρα θα σου πρότεινα να διαβάσεις:1) τη Μαφάλντα του Quino. 2) Τη σειρά blake & mortimer και Τεν Τεν από BD.αν φυσικά εσείς διαβάσει Αστερίξ και Λούκυ Λουκ 3) Τα graphic novel του Soloup και την υπέροχη σειρά 1800 αν σου αρέσει η ελληνική ιστορία 4) Αν θέλεις Ντίσνεϋ μπες στα τοπικά της Ντίσνεϋ να σου προτείνουμε εκεί ανάλογα με το τι σου αρέσει. Πάντως για ένα θα σου πρότεινα την εγκυκλοπαίδεια του Καρλ Μπαρκς (εγκυκλοπαίδεια Ντίσνεϊ) 5) Τα bone αν και δύσκολα να τα βρεις. 6) Τα κουραφελκυθρα για να γελάσεις.
  4. Άκρως ενδιαφέρον μήνυμα. Ξεκίνησα να γράφω και εγώ αρκετά πράγματα αλλά μετά διάβασα το μήνυμα του @ Ubergorn που εν πολλοίς με κάλυψε. Υπάρχουν αρκετά σωστά σε αυτά που λες υπάρχουν και κάποια λιγότερο αντικειμενικά και περισσότερο υποκειμενικά. Ας πούμε για τη νέα γενιά. Εγώ προσωπικά πιστεύω σαν μέλος εδώ, σαν πολίτης της χώρας και σαν μπαμπάς ότι τα βλαστάρια μας και οι μικρότεροι φίλοι μας είναι καλώς ή κακώς κακ(λ)ομαθημένοι. Τα θέλουν όλα στο πιάτο όμορφα και τακτοποιημένα. Αυτό το έχω εκθέσει και αλλού και έχω γράψει τα θετικά και τα αρνητικά του. (Τίποτα δεν είναι μόνο άσπρο ή μόνο μαύρο). Είναι καλό να θέλουμε να γίνεται σωστά η δουλειά. Είναι καλό να έχουμε απαιτήσεις. Είναι καλό να ζητάμε το καλύτερο. Είναι κακο να μην έχουμε αίσθηση των πραγμάτων. Είναι κακο να μην έχουμε υπομονή. Είναι κακο να είμαστε ψυχαναγκαστικοί σύμφωνα με τη μόδα. Όμως αυτά είναι σημάδια της εποχης. Τα ίδια προφανώς λέγανε και οι μπαμπάδες μας για εμάς. Άρα δεν έχει και πολύ σημασία. Αυτό που δεν πιάνεις στην κουβέντα είναι η δυνατότητα που έχει κάποιος να υποστηρίξει χρηματικά, χωροθετικα και αναγνωστικά όλη αυτή την υπερπροσφορά κόμικ. Ακόμα και το χωροθετικο είναι θέμα. Εγώ ας πούμε αν είναι να αγοράζω κόμικ και να τα βάζω σε κούτες προτιμώ να μην το κάνω. Θέλω να τα βλέπω να τα θαυμάζω να τα μυρίζω να τα διαβάζω. Κατά τα άλλα σε πολλά από αυτά που λες αλλά και αναφέρει ο @ Ubergorn συμφωνώ. Η ολότητα μιας συλλογής είναι σημαντικό για την απόλαυση. Δεν είναι πολύ εύκολο όμως να την παρακολουθείς αν δεν έχεις τα τρία Χ. χρήμα χώρο χρόνο. Το να μην την περνούμε ομως, παρόλο που έχουμε λεφτά και χώρο, γιατί έχει μια γρατζουνιά στο δεξί φρύδι του Spiderman στο εξώφυλλο είναι αυτό που λένε "άξιοι της μοίρας μας".
  5. Γιατί καλέ? Σπίτι του θα το έχει δεν θα το εμπορεύεται. Δεν είναι ο Βόλντεμορτ να έχει βάλει spell στο όνομα του και να βρίσκει αυτούς που το χρησιμοποιούν. Αν είναι να γράψει Βίος και Πολιτεία του Σκρούτζ Μακ Ντακ. Το μνημειώδες έργο του ξέρεις ποιου.
  6. Εγώ πάντως θα τιμούσα.μια σειρά DC. Ο Μπάτμαν που μαζεύω αυτόν τον καιρό με ενθουσίασε. Θα ήθελα και κάποιες ιστορίες Σούπερμαν Φλας κτλ.
  7. Manitou

    ΚΟΜΙΞ

    Αν τα βρεις χτυπά τα οπωσδήποτε. Είναι εκπληκτικά τα 18 πρώτα κόμιξ της Κ.
  8. Ναι και αυτό, αλλά και το Watchmen το οποίο είναι έπος και ένα από τα δύο τρία καλύτερα κόμικ που έχω διαβάσει ποτέ.
  9. Το διάβασα και εγώ ως τρίτη ιστορία στην ανάγνωση Batman μετά το year one και το γελαστός άνθρωπος. Ήταν τρομακτικό και, αν και σύντομο, γεμάτο. Είχε ωραίο σχέδιο και πολύ ωραίο βασικό νόημα. Για μένα δεν αρκεί μια μέρα, αλλά και μια στιγμή πολλές φορές είναι αρκετή για να σε οδηγήσει στην παράνοια. Πολύ ωραία επιλογή και επίσης ωραία αυτά που διάβασα εδώ μέσα σαν συμπληρωματικά.
  10. Διάβασα και το killing joke. Εξαιρετικό. Έχω πλέον αδιαβαστα το long Halloween και το dark knight returns. Ποιο από τα δύο πρώτα συντροφοι?
  11. Η κεντρική ιστορία ήταν υπέροχη. Καλές ήταν και οι επόμενες δύο. Μετά από εκεί και πέρα δεν μου άρεσε καμία. Ούτε καν ο μικρός Ινδιάνα.
  12. Manitou

    THE ULTIMATE SPIDER-MAN COLLECTION

    Διάβασα τον δεύτερο τόμο. Κυρίως θα εστιάσω στη δεύτερη ιστορία γιατί αυτή είχε πολύ περισσότερο ζουμί. Η πρώτη δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Το σχέδιο ήταν πράγματι ξεχωριστό. Έντονο, ρεαλιστικό με έντονα σκοτεινά τοπία αλλά και "υπερβολικά" πρόσωπα. Ήταν ωραίο μεν αλλά κάποια στιγμή λίγο με κούρασε γιατί δεν ήταν τόσο καθαρό όσο μου αρέσει. Τα τοπία μου άρεσαν 100%. Μου άρεσε και ο Spiderman αλλά και ο Wolverine. Δεν μου άρεσαν οι φάτσες των αστυνομικών και των κυνηγών. Το σενάριο τώρα ήταν πολύ καλό. Πράγματι χειρίζεται έξυπνα ένα θέμα ιδιαίτερο. Πάντα ο άνθρωπος ψάχνει τους Βάρβαρους. Όπως λέει και ο Καβάφης τι θα κάναμε χωρίς τους βαρβάρους? Ήταν και αυτή μια κάποια λύση. Γενικά ήταν μια πολύ καλή ιστορία σε μια εξαιρετική έκδοση. Φυσικά άξιζε τα χρήματα της. Για εμένα προσωπικά θα ήθελα να είχε λίγο καλύτερη ροή γιατί κάποια στιγμή μπουκωνε θαρρείς. Όμως είναι μια ιστορία εξαιρετική και ιδιαίτερη πολύ πάνω του μέσου όρου. Επίσης δούλευε καλά και σαν single issue πράγμα βασικό σε μια συλλογή σαν και αυτή. Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω αυτό το thread ας μείνει καθαρό για κριτικές και ας μην έχει τόσα άσχετα post. 3 σελίδες για δύο τόμους είναι πολλές. Είναι καλό όταν θέλουμε να δούμε έναν τόμο τι είχε να ανατρέχουμε εδώ. Thanks
  13. Ε ναι. Πόσο Marvel πια. Μετά θα λέμε τι έχουν τα έρμα και ψοφανε. Υπάρχουν ένα σωρό ωραίες συλλογές εκεί έξω.
  14. Manitou

    BLACKSAD

    Η δεύτερη έκδοση είναι πιο μεγάλη σε μέγεθος (σαν Αστερίξ ) πιο χοντρή σε πάχος με λιγότερο καλό χαρτί. Η πρώτη έκδοση είναι σαν το μέγεθος της Anubis με πολύ καλύτερο χαρτί, πιο μικρό μέγεθος, πιο ωραία χρώματα και λεπτομέρειες στο περίγραμμα. Προσωπικά έχω και τις δύο αλλά αν αποχωριζουμουν μια θα ήταν παραδόξως η μεγαλύτερη έκδοση.
  15. Είναι εύκολο. Ουσιαστικά αν ανοίξεις μια οποιαδήποτε παρουσίαση ενός κόμικ θα δεις ότι υπάρχει ένα πολύχρωμο εικονίδιο που περιέχει τα εξώφυλλα. Από εκεί μπορείς να βάλεις ότι έχεις. Ξέρω ότι δεν είναι πολύ ειδικές οι οδηγίες μου. Ψάξε λίγο αυτό που σου είπα και πιο αργά που θα έχω χρόνο θα σου γράψω και κάτι πιο αναλυτικό
  16. Πράγματι αν περάσεις τον "σκόπελο" των 2 πρώτων ιστοριών μετά φεύγει ο πονοκέφαλος και μένει η απόλαυση της δράσης του ωραίου σχεδίου και της στρωτης πλοκής χωρίς κενά. Πραγματικά αξίζει μια ευκαιρία καθώς είναι υπέροχο κόμικ. Εγώ θα έλεγα να βρει κάποιος τα τεύχη από το non stop comic και πέρα.
  17. Ένα κακαριστο γέλιο που ακούγεται εκεί είναι το δικό μου.
  18. Το Λαργκο είναι δύσκολο λόγω του θέματος όχι τόσο λόγω της μετάφρασης. Ιδίως τα πρώτα που σε βάζουν στο νόημα έχουν όρους μεγάλων εταιρειών. Γενικά όμως η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Λαργκο είναι ένας πλούσιος κληρονόμος μιας τεράστιας πολυεθνικής που όλοι οι άλλοι προσπαθούν να σκοτώσουν - μπλέξουν γιατί δεν γουστάρουν ότι είναι πλούσιος, αλητάκος και ωραίος.
  19. Smrt ο θάνατος στα Τσέχικα. 4 σύμφωνα μια λέξη. Επικό! Δείτε ένα αφιέρωμα στη λέξη αυτή στα 19 λεπτά. https://m.youtube.com/watch?v=zGNhRRoD2Cw&t=1208s&pp=ygUUzpTOt868z4zPgM6_z4XOu86_z4I%3D
  20. Είσαι άψογος. Αλλά και εγώ για να στηρίξω την DC κοινότητα τσουπ τσίμπησα και το παλιό dark knight returns. Πραγματικά πορωση ο κ. Μπάτμαν. Και μου φαίνεται ότι είναι πιο "μαζεμένος" απ'.οτι ας πούμε ο Spiderman με.τις πάμπολλες ιστορίες. Αφού σας ρώτησα ποιες ιστορίες είναι καλύτερες όλοι πάνω κάτω μου είπατε τις ίδιες. Αφού διαβάσω αυτά που πήρα μετά θα πάρω και το Hush και έτσι θα έχω και τα 6 που μου προτείνατε. Very good indeed.
  21. Βρήκα 8 ευρώ το Φονικό αστείο και 25 το σκληροδετο the dark knight returns της Anubis στα ελληνικά. Το περιεχόμενο είναι το ίδιο με το μεταγενέστερο Ε?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.