Jump to content

THE AMAZING SPIDER-MAN: RED GOBLIN


nikolas12
 Share

Recommended Posts

Τίτλος:
AMAZING SPIDER-MAN (THE): RED GOBLIN
Σενάριο/Kείμενα:
Dan Slott, Christos N. Gage
Σχέδιο:
Stuart Immonen, Mike Hawthorne, Nick Bradshaw, Humberto Ramos, Giuseppe Camuncoli, Marcos Martin
Σχέδιο εξωφύλλου:
Alex Ross
Hμερ. έκδοσης:
04-02-2021
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
16.5 x 25.0
Σελίδες:
264
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σάββας Αργυρού
Lettering:
Joe Caramagna
Χρωματισμός:
Marte Gracia, Erick Arciniega, Edgar Delgado, Java Tartaglia, Muntsa Vicente
Πρωτότυπος τίτλος:
The Amazing Spider-Man #794-#801
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-436-741-2
Ονομαστική τιμή:
19,99€
Ομαδοποίηση:

AMAZINGSPIDERMANREDGOBLIN_0001.jpg  AMAZINGSPIDERMANREDGOBLIN_0001z.jpg

 

Σύνοψη του τόμου από την εκδοτική

 

9781302913540.jpg


Ο ΝΟΡΜΑΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ


ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!


Ο DAN SLOTT ολοκληρώνει την πορεία του ως συγγραφέας του Amazing Spider- Man με ένα blockbuster φινάλε συνδυάζοντας δύο από τους μεγαλύτερους εχθρούς του ήρωα σε μια ασταμάτητη φονική μηχανή! Ο Νόρμαν Όσμπορν σαρώνει την υφήλιο για μια πηγή δύναμης με την οποία μπορεί να πάρει την τελική του εκδίκηση από τον Πίτερ Πάρκερ – και πρόκειται να την βρει!

 

Red-Goblin-Spider-Man-Final.jpg


Αλλά, όταν ο Όσμπορν δένεται με τον συμβιώτη του Καρνάζ, δεν θα είναι πια ο Γκριν Γκόμπλιν – θα είναι κάτι καινούργιο.


Με όλες τις δυνάμεις και των δύο εγκληματιών, αλλά καμία από τις αδυναμίες τους, απογειώνεται ως Ρεντ Γκόμπλιν! Και τώρα κανείς από τους φίλους ή την οικογένεια του Πίτερ δεν είναι ασφαλής! Ο Σπάιντι πρόκειται να δώσει τη μάχη της ζωής του στη συναρπαστική, συναισθηματική αποχώρηση του Slott.
 

Πως φτάσαμε σε αυτόν τον τόμο - Γιατί είναι τόσο σημαντικός

 

Amazing-Spider-Man-799-7.jpg

 

Το 2008 στον τίτλο του Spider-Man συνέβη ένα πολύ σημαντικό reboot. Μετά το Civil War του 2006 ο ήρωας βρέθηκε σε ένα πολύ σημαντικό τέλμα, το οποίο έχουμε παρακολουθήσει ολόκληρο στα ελληνικά με τα Amazing Spider-Man: Civil War, Back In Black και One More Day που έχουν εκδοθεί στα ελληνικά από την Anubis. Εκεί κλείνει μια πολύ αμφιλεγόμενη ιστορία και ο Straczynski φεύγει από τον τίτλο. 

 

page_00006.jpg.a4eee9cdf9b0ebdc21c9fa9f4e146e6b.jpg


To reboot λοιπόν ξεκινά με το Brand New Day και οι συγγραφείς είναι οι Marc Guggenheim, Zeb Wells, Bob Gale και το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει περισσότερο, ο Dan Slott. O Slott έμελλε να εξελιχθεί από εκείνο το σημείο σε έναν από τους σημαντικότερους και εμπορικότερους συγγραφείς της Marvel και παραμένει στον τίτλο μέχρι το 2018 που κλείνει με αυτήν την ιστορία, το Red Goblin. 

 

classic.jpg


Τα 10s χαρακτηρίστηκαν από μία γενικότερη αστάθεια για τους τίτλους της Marvel με συνεχή relaunches και λανσαρίσματα τίτλων, αλλά ο Slott παρέμενε στον Spider-Man σταθερό σημείο αναφοράς είτε μιλάμε για το The Amazing Spider-Man, είτε για το The Superior Spider-Man είτε για τα διάφορα βραχύβια relaunches του τίτλου όπως το vol. 3 του 2014 και το vol. 4 του 2015 που κράτησαν για λίγα τεύχη. Και επίσης μιλάμε για συγγραφέα με εξαιρετικές ή πασίγνωστες ιστορίες στο παλμαρέ του όπως το Spider-Verse και το Spider-Island.

 

Το τέλος μιας εποχής – Οι συντελεστές

 

how-spider-man-beat-the-red-goblin-3.jpg

 

Το Red Goblin σηματοδοτεί το τέλος μιας πολύ σημαντικής εποχής. Κατ’ αρχάς για όποιον αναρωτιέται, αποτελεί συνέχεια του Venom Inc. που επίσης έχουν φέρει στα ελληνικά οι εκδόσεις Οξύ. Είναι πολύ θετικό, γιατί υπάρχει μια συνεχής συνάφεια μεταξύ των τίτλων της εκδοτικής. Κατά δεύτερον αποτελεί το κλείσιμο του Slott στον τίτλο και γι’ αυτό το λόγο συμμετέχουν πάρα πολλοί συνεργάτες του στο σχέδιο από όλα αυτά τα χρόνια όπως ο Stuart Immonen, o Humberto Ramos, o Mike Hawthorne, ο Marcos Martin και ο Giuseppe Camuncoli. Στο σενάριο συμμετέχει επίσης o ελληνικής καταγωγής Christos N. Gage (πατέρας του ο Έλληνας συγγραφέας Νικόλαος Γκατζογιάννης ή Nicholas Gage) ενώ το εξώφυλλο είναι του μεγάλου Alex Ross. Γενικότερα ο συγκεκριμένος τίτλος σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό και υπάρχουν τόσοι σημαντικοί συντελεστές σε αυτήν την προσπάθεια. 

 

Η ιστορία

 

spider-man-and-venom-vs-red-goblin-5.jpg

 

Ο Slott σκεφτόταν τι θα μπορούσε να κάνει για το κλείσιμο του γιγάντιου run του και κατέληξε στο ότι το φινάλε του έπρεπε να έχει μία πολύ μεγάλη απειλή για τον ήρωα μας. Και τι καλύτερο από την ένωση δύο εκ των πιο επικίνδυνων και βίαιων κακών του Spider-Man σε έναν νέο; O Norman Osborn αντιμετωπίζει γενετικά προβλήματα που τον εμποδίζουν από το να μετατραπεί στον Green Goblin και γι’ αυτό το λόγο ψάχνει παντού στον κόσμο για το πως θα λύσει αυτό το θέμα. Η λύση που βρίσκει είναι απλή. Θα χρησιμοποιήσει το συμβιωτικό του Carnage.

 

carnage.jpeg


O Carnage είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους κακούς του Spider-Man και αποτελεί τη νέμεση του Venom. Όπως υπάρχει το συμβιωτικό του Venom που προσκολλάται σε ανθρώπους και τους κυριεύει δίνοντας τους δυνάμεις, έτσι υπάρχει και το συμβιωτικό του Carnage μόνο που το τελευταίο είναι πολύ πιο δυνατό και σαδιστικό. Το συμβιωτικό αυτό είχε ενωθεί παλιότερα με τον serial killer Cletus Cassidy, αλλά σε αυτήν την ιστορία θα έρθει στα χέρια του Norman Osborn και το αποτέλεσμα θα είναι ο Red Goblin, ένας ολοκαίνουριος κακός που συνδυάζει τις δυνατότητες του Green Goblin και του Carnage.

 

red-goblin-vs-spider-mans-friends-3.jpg


Η έκδοση της Οξύ εμπεριέχει οχτώ τεύχη, όλα από τον τίτλο The Amazing Spider-Man ξεκινώντας με το #794 και φτάνοντας στο #801, το τελευταίο του Dan Slott. Λόγω του ότι μιλάμε για αρκετά τεύχη, η όλη ιστορία σπάει σε κάποια μικρότερα arcs.

 

page_00007.jpg.4c5f447fb607577281d8aa0827100871.jpg


Το πρώτο arc είναι στα πρώτα τρία τεύχη, τα #794-#796 και ονομάζεται Threat Level: Red. Αυτό το arc είναι προπαρασκευαστικό καθώς έχουμε τον Spidey να κυνηγάει τον Zodiac και να αντιμετωπίζει τον Loki την ίδια ώρα που ο Norman Osborn ψάχνει το πως θα ξαναγίνει ο Green Goblin μέχρι που στο τέλος του τεύχους #796 βρίσκει τη λύση. Συγγραφείς του arc οι Slott-Gage με σχεδιαστές τους Stuart Immonen-Mike Hawthorne.

 

page_00008.jpg.f38a5e9ad24b36b0e5092f91c0bf25a5.jpg  page_00009.jpg.4b4a66aeabc2ae9f9b974cd2a2084910.jpg


Το δεύτερο arc λέγεται Go Down Swinging που έχουμε την κύρια κόντρα μεταξύ του Spider-Man και του Red Goblin η οποία εκτυλίσσεται στα επόμενα τέσσερα τεύχη, από το #797 μέχρι το ιστορικό #800. Δε θα προβώ σε spoilers αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για μια ιστορία με πάρα πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες από το σύμπαν του Spider-Man, με ολόκληρο το storyline να αποτελεί ένα love letter του Slott προς τον ήρωα και τους οπαδούς του. Κύριος σχεδιαστής ο Stuart Immonen, ωστόσο στο τελευταίο τεύχος επιστρέφουν πολλοί παλαιότεροι σχεδιαστές του τίτλου τους οποίους ανέφερα και πιο πάνω.

 

red-goblin-carnage-bombs.jpg


Στο #801 έχουμε το There for You που αποτελεί το συγκινητικό κλείσιμο και το αποχαιρετιστήριο τεύχος του Slott σε συνεργασία με τον Marcos Martin. 
Τα εξώφυλλα των τευχών είναι σχεδιασμένα από τον Alex Ross όπως και το εξώφυλλο της έκδοσης (αρχικά ήταν το εξώφυλλο του τεύχους #800), ωστόσο ο Ross δε σχεδιάζει ο ίδιος στο εσωτερικό. Το λέω ενημερωτικά καθώς ουκ ολίγες φορές αρκετοί μπορεί να νομίζουν ότι το σχέδιο του εξωφύλλου είναι το ίδιο με το σχέδιο στο εσωτερικό του κόμικ. Όσον αφορά το σχέδιο γενικά οι Immonen, Martin, Hawthorne, Ramos έχουν σχετικά κοινές τεχνοτροπίες και το σχέδιο είναι το κλασικό σύγχρονο Spider-Man σχέδιο που γνωρίσαμε στο run του Slott. Εντοπίζονται εύκολα φυσικά οι διαφορές μεταξύ των σχεδιαστών και θεωρώ ότι στον καθένα με βάση το γούστο του θα του αρέσει και κάποιος άλλος.

 

Η έκδοση 

 

page_00010.jpg.5ad8572b6eac401124468d013873ed39.jpg 

 

Είμαι πολύ χαρούμενος προσωπικά για την επιλογή των εκδόσεων Οξύ, θεωρώ πως είναι μια πάρα πολύ καλή ιστορία, ιδανική για το ξεκίνημα μιας χρονιάς που η εκδοτική έχει προγραμματίσει φανταστικές εκδόσεις. Το μέγεθος είναι το κλασικό που έχουν τα κόμικ της Οξύ (εκτός του Batman Καταραμένος) και η έκδοση είναι αρκετά καλή, όπως μας έχει συνηθίσει η εκδοτική. Προσωπικά θα σας πρότεινα να έχετε διαβάσει λίγο και το Venom Inc., όχι επειδή σχετίζεται άμεσα, αλλά για να μπείτε στο πνεύμα γραφής του Slott και να νιώσετε το κλείσιμο που έρχεται σε αυτόν τον τίτλο. Καλή ανάγνωση σε όλους!

 • Like 22
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

πολυ καλο για μενα τον γέρο

 

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Εννοείται θα το πάρω!!!:mafia:

 

Και αναμένω πως και πώς το Hulk Spiderman εναντίον Black Octopus Goblin. Ο Πήτερ Πάρκερ ενός άλλου σύμπαντος έκανε σέξ με μία ραδιενεργό αράχνη που είχε χτυπηθεί από ακτίνες γάμμα και έγινε ο Hulk Spiderman! Μεγάλος του αντίπαλος ποιος άλλος ο Black Octopus Goblin. Ο Νόρμαν Όσμπορν αφού δαγκώθηκε από το συμβιωτικό του Venom, έγινε μαύρος και πέταξε άλλα 4 χέρια, με συνέπεια να μεταμορφωθεί στο Black Octopus Goblin. Ε εκεί στην Marvel έχω έτοιμο το επόμενο τεύχος θα με προσλάβετε? :lol:

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

On 21/2/2021 στο 1:21 ΜΜ, spiderman είπε:

Εννοείται θα το πάρω!!!:mafia:

 

Και αναμένω πως και πώς το Hulk Spiderman εναντίον Black Octopus Goblin. Ο Πήτερ Πάρκερ ενός άλλου σύμπαντος έκανε σέξ με μία ραδιενεργό αράχνη που είχε χτυπηθεί από ακτίνες γάμμα και έγινε ο Hulk Spiderman! Μεγάλος του αντίπαλος ποιος άλλος ο Black Octopus Goblin. Ο Νόρμαν Όσμπορν αφού δαγκώθηκε από το συμβιωτικό του Venom, έγινε μαύρος και πέταξε άλλα 4 χέρια, με συνέπεια να μεταμορφωθεί στο Black Octopus Goblin. Ε εκεί στην Marvel έχω έτοιμο το επόμενο τεύχος θα με προσλάβετε? :lol:

 

Βασικά, ο Spider-Man έχει γίνει Hulk σε κάποια ιστορία! :D

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Πολύ ωραία ιστορία, υπέροχο σχέδιο, δυνατό σενάριο, ότι πρέπει για να κλείσει ένας κύκλος.

Χορταστικός τόμος και με τα εξτραδάκια.

Η έκδοση ποιοτικά πολύ καλή, αν και με πολλές σελίδες, προσεγμένη, αυτή τη φορά δεν "χάνονται" εικόνες και συννεφάκια στο κέντρο, όπως συμβαίνει σε άλλες πολυσέλιδες εκδόσεις της εκδοτικής.

Χαίρομαι που βλέπουμε ιστορίες στα ελληνικά και από το κανονικό σύμπαν των ηρώων. Ίσως να είναι λίγο δύσκολο να τις παρακολουθήσουμε, αλλά με έναν πρόλογο του τι έχει γίνει μέχρι τώρα, θα γίνονταν πιο κατανοητές.

 • Like 7
 • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον ίσως το αγοράσω, μπορεί όμως κάποιος να μου πει κατά κατατασετε στο timeline, αν και ξέρω για τα σημαντικά events στην ιστορία και τις διαφορές ultimate με marvel universe, αλλά μετά από ένα σημείο το έχω χάσει με το ποιο τεύχος κατασετε που και πριν πια αλλά

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
On 24/3/2021 στο 9:50 ΠΜ, Bouyio είπε:

Ενδιαφέρον ίσως το αγοράσω, μπορεί όμως κάποιος να μου πει κατά κατατασετε στο timeline, αν και ξέρω για τα σημαντικά events στην ιστορία και τις διαφορές ultimate με marvel universe, αλλά μετά από ένα σημείο το έχω χάσει με το ποιο τεύχος κατασετε που και πριν πια αλλά

οτι πιο προσφατο κυκλοφορησε

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.