Jump to content
nikolas12

TONY STARK - IRON MAN: ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Recommended Posts

Τίτλος:
ΤONY STARK - IRON MAN: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Σενάριο/Kείμενα:
Dan Slott
Σχέδιο:
Valerio Schiti
Σχέδιο εξωφύλλου:
Valerio Schiti
Hμερ. έκδοσης:
15-05-2020
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
17.0 x 26.0
Σελίδες:
80
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Χρήστος Κανελλόπουλος
Πρωτότυπος τίτλος:
Tony Stark, Iron Man Vol.1: Self-Made Man
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
9789606231919
Ονομαστική τιμή:
12,20€
Ομαδοποίηση:
Posted (edited)

TONYSTARK_0001.jpg  TONYSTARK_0001z.jpg

 

 

Σύνοψη του τόμου:

 

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ!

 

Το όραμα για το μέλλον είναι εκείνο που τον καθοδηγεί σε κάθε του βήμα.


Ο Τόνι Σταρκ είναι ο Άιρον Μαν και ο Άιρον Μαν είναι… μια ιδέα. Που πάντα αλλάζει και πάντα εξελίσσεται.


Οι δημιουργοί Dan Slott και Valerio Schiti εκτινάσσουν τον αυτοδημιούργητο ήρωα σε νέα ύψη περιπέτειας, καθώς ο Τόνι θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρωτόγνωρους κινδύνους. Ευτυχώς γι’ αυτόν, έχει τον Τζέιμς Ρόουντς στο πλευρό του. Ο Τόνι Σταρκ είναι ο Άιρον Μαν και το μέλλον μόλις έφτασε!


Ετοιμαστείτε!

9d6b275899365d2f689e666e4e995af9.thumb.jpg.fb6059481cec2214ed85b08d93272bb9.jpg

 

Στοιχεία ιστορίας:

 

Πρόκειται για τα πρώτα τρία τεύχη της σειράς Tony Stark: Iron Man του 2018 όπου αναλαμβάνει ως writter ο Dan Slott, γνωστός για τη μακρόχρονη θητεία του στον τίτλο The Amazing Spider-Man, αλλά και σε άλλες δουλειές όπως τα The Superior Spider-Man, She-Hulk, Silver Surfer, Arkham Asylum: Living Hell, Avengers: The Initiative μεταξύ άλλων. Έτσι ύστερα από τις πρωτότυπες ιστορίες του στον τίτλο του Ανθρώπου-Αράχνη, ο Slott πριν δύο χρόνια ανέλαβε να φέρει νέα πνοή στα κόμικ του Tony Stark και των Fantastic Four και η θητεία του ξεκινάει με το Vol. 1: Self-Made Man, μέρος του οποίου βλέπουμε σε αυτήν την έκδοση.

 

Μαζί του βρίσκεται ο σχεδιαστής Valerio Schiti, ο οποίος εκτός του Tony Stark: Iron Man έχει δουλέψει και Guardians of the Galaxy, New Avengers, Journey into Mystery. Ο Slott είχε σχεδιάσει η ιστορία να κρατήσει δύο χρόνια με ένα επικό arc για φινάλε. Η σειρά Tony Stark: Iron Man τελείωσε το 2019 και συνεχίστηκε με το Iron Man 2020. Ο Slott ανακοίνωσε τον Απρίλιο πως σταματάει αφού βγει το έκτο τεύχος του Iron Man 2020 που θα δούμε την τελική κόντρα μεταξύ του Tony Stark και του Arno Stark.

 

29512771.thumb.jpg.1571d5db40494678b83efe791b0a24e7.jpg

 

Στόχος των δημιουργών είναι η αναβίωση του Iron Man με νέα στοιχεία εφευρετικότητας και πρωτοτυπίας και μαζί του φέρνουν και άλλους ήρωες για τον βοηθήσουν σε αυτή τη νέα αρχή. Ένας είναι ο καλύτερος του φίλος, James Rhodes τον οποίο εμπιστεύεται με ένα μοναδικό μυστικό που κουβαλά. Εκτός του Rhodes εμφανίζονται επίσης οι Machine Man, Gauntlet, Jocasta και Wasp με την οποία μάλιστα ο Stark θα έχει μια ρομαντική περιπέτεια. Στόχος της σειράς επίσης ήταν η εισαγωγή στοιχείων τεχνητής νοημοσύνης. 

 

Το Vol. 1: Self-Made Man λειτουργεί περισσότερο ως προπομπός της κύριας πλοκής της σειράς παρά σαν ένα πρώτο κεφάλαιο της όλης ιστορίας. Οι κριτικές που έλαβε έδειξαν ότι το κοινό διχάστηκε αρκετά με αρκετούς να εξαίρουν τον Slott για τις νέες ιδέες, τους χαρακτήρες και το supporting cast και άλλους να επισημαίνουν τις ομοιότητες με το γράψιμο του συγγραφέα στο The Amazing Spider-Man και να επισημαίνουν ότι η ιστορία είναι μικρή και σχετικά βαρετή. Ο καθένας ωστόσο βρίσκεται εδώ για να κρίνει ο ίδιος την εκάστοτε ιστορία :) 

 

19824d277e7a8cfc2ce666db0a31b83e._SX1280_QL80_TTD_.thumb.jpg.bf69b2b858adf3b034b9ea7412f37a94.jpg

 

Σχόλια για την έκδοση:

 

Ποιοτικά η έκδοση είναι στα συνήθη στάνταρ της Anubis, αλλά πρέπει να πούμε κάποια πράγματα που συζητήσαμε και στο θρεντ για τις νέες κυκλοφορίες της εκδοτικής. Το συγκεκριμένο κόμικ είναι από τις πιο αντι-value for money επιλογές που έχω δει πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πέραν των αμφιλεγόμενων κριτικών που δεν το κάνουν must για έκδοση στα ελληνικά, όταν υπάρχουν άλλοι κι άλλοι τίτλοι που δεν έχουμε δει, η Anubis αποφάσισε να κόψει δύο ολόκληρα τεύχη από το Vol.1: Self-Made Man και αντί για το σύνηθες graphic novel 140-150 σελίδων που μας προσφέρει σε μια τιμή στα 16-17 ευρώ, εδώ έχουμε μόλις 80 σελίδες με τιμή καταλόγου στα 12,20! Την ίδια ώρα η εκδοτική κάνει επιμέλεια των εκδόσεων της Συλλογής της Hachette που έχουν σχεδόν 2,5 φορές το μέγεθος αυτού του τίτλου, καλύτερη έκδοση, καλύτερη ποιότητα ιστοριών και πωλούνται και 2 ευρώ φθηνότερα.

 

RCO006_1568814310.thumb.jpg.2ab85a9f64e9a5a6bf8f2707959bd6fa.jpg

 

Από τη στιγμή που υπάρχουν τέτοιοι ανταγωνιστές, οι επιλογές σε graphic novels έπρεπε να είναι πιο έξυπνες και σίγουρα να εκδίδονται πιο δυνατοί τίτλοι. Το συγκεκριμένο θα ήταν ταμάμ ως τομάκι περιπτέρου όπως κάποιες ιστορίες του Spider-Man με συγγραφέα πάλι τον Slott που εξέδωσε η Anubis τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο εδώ με μόλις 80 σελίδες να διατίθενται με την έκπτωση του 10% στα 10,98 δε θεωρώ πως θα προσεγγίσει τόσο κόσμο να ασχοληθεί. Ευελπιστώ στο μέλλον να έχουμε πιο λογικές επιλογές :) 

 

ifRhmf7m.thumb.jpg.86c8a5d3629f37f035375ded4b230518.jpg

 

Ευχαριστώ τον Valtasar για τη διάθεση του εξώφυλλου και του οπισθόφυλλου για την παρουσίαση. 

 

Edited by nikolas12
 • Like 9
 • Respect 1
 • Thanks 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μου άρεσε πάρα πολύ, από τις καλύτερες ιστορίες Iron Man που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Σύγχρονη προσέγγιση και ενδιαφέρουσα επέκταση του σύμπαντος του ήρωα. Από τα αρνητικά, ότι δεν έβαλαν όλα τα τεύχη της αγγλικής αντίστοιχης έκδοσης.

 • Like 7
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Anubis είναι μια από τις αγαπημένες μου εκδόσεις λόγω των κόμικς που βγήκαν πριν 15 χρόνια όπως τα Conan, Ultimate Spider-Man, FF4 , X-Men και διάφορα πλούσια graphic novel. Το πρόβλημα είναι πως τελευταία δεν εκδώσει καμιά μηναία σειρά κανονικά όπως τα έχουμε συνηθίσει. Χάρηκα όταν έμαθα το νέο για τη κυκλοφορία του νέου IRON MAN αλλά μόλις γνώρισα για το κόψιμο των δυο τελευταίων τευχών,μου κόπηκε η διάθεση να το πάρω. Σαν να διαβάζω τη μισό arc και να αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε στο υπόλοιπο μισό όπως το τελευταίο διπλό τεύχος Astonishing X-Men Νο.12 χωρίς να ξέρουμε για το φινάλε και αναγκαζόμαστε να ρίξουμε μια ματια στο ιντερνέτ.

 

Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για το κόψιμο της σειράς,αλλά σας εύχομαι πολύ καλή δουλειά και καλή συνεχεία,Anubis Comics. 

 • Like 9
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα έλεγα σχετικά παράξενη ιστορία με τον Στάρκ να έχει φτιάξει νέο σώμα(δεν ξέρω το παλιό τι απέγινε) τέσπα. Γενικά το όλο σενάριο, είχε σκηνές που έμπαιναν ξαφνικά, διαλόγους που επίσης έμπαιναν ξαφνικά κτλ εντάξει σύνηθες σε Μάρβελ δεν λέω, αλλά κάπου ήταν κάπως.

Βαθμολογία, χμ.. προβληματίζομαι, χμ, 6.5/10 θα έλεγα.

 • Like 2
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 ώρες πριν, spiderman είπε:

Θα έλεγα σχετικά παράξενη ιστορία με τον Στάρκ να έχει φτιάξει νέο σώμα(δεν ξέρω το παλιό τι απέγινε) τέσπα. Γενικά το όλο σενάριο, είχε σκηνές που έμπαιναν ξαφνικά, διαλόγους που επίσης έμπαιναν ξαφνικά κτλ εντάξει σύνηθες σε Μάρβελ δεν λέω, αλλά κάπου ήταν κάπως.

Βαθμολογία, χμ.. προβληματίζομαι, χμ, 6.5/10 θα έλεγα.

Όσο για το νέο σώμα του Σταρκ νομίζω πως πρέπει να διαβάζεις το Civil War II, ειδικά το τέλος του.

 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.