Jump to content

THE DEFENDERS: ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ


tsironick
 Share

Recommended Posts

Τίτλος:
DEFENDERS (THE): ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ
Σενάριο/Kείμενα:
Brian Michael Bendis
Σχέδιο:
David Marquez
Σχέδιο εξωφύλλου:
David Marquez, Justin Ponsor
Hμερ. έκδοσης:
11-03-2020
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
16.5 x 25.0
Σελίδες:
136
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σάββας Αργυρού
Επιμέλεια:
Νίκος Χατζόπουλος
Πρωτότυπος τίτλος:
The Defenders #1-5 (2017)
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-436-686-6
Ονομαστική τιμή:
15,98 €

DEFENDERS_0001.jpg  DEFENDERS_0001z.jpg

 

 

 

Σύνοψη βιβλίου:

Ο ΝΤΕΡΝΤΕΒΙΛ! Ο ΛΟΥΚ ΚΕΪΤΖ! Η ΤΖΕΣΙΚΑ ΤΖΟΟΥΝΣ! Ο ΑΪΡΟΝ ΦΙΣΤ!

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ήρωες είναι στην εμπροσθοφυλακή αναρίθμητων μαχών για να κρατήσουν ασφαλή την πόλη. Mα τώρα, με έναν θανάσιμο εχθρό από το παρελθόν που θέλει να ενώσει τον υπόκοσμο, πρέπει να γίνουν κάτι παραπάνω – πρέπει να γίνουν Υπερασπιστές! Οι δρόμοι γίνονται πιο επικίνδυνοι όταν ο Τιμωρός βάζει στο μάτι τους φίλους εκδικητές του! Καθώς το χάος απειλεί να καταβροχθίσει τη Νέα Υόρκη, μπορεί αυτή η παρέα από κοινωνικά απροσάρμοστους ήρωες να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο αρκετά για να λειτουργήσουν ως ομάδα; Ή μήπως το κενό εξουσίας που προκάλεσε η απουσία του Κίνγκπιν θα οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο συμμοριών; ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΕΥΧΩΝ DEFENDERS (2017) #1-5 ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ FREE COMIC BOOK DAY 2017 (GUARDIANS OF THE GALAXY) #1 – ΑΠΟ TOYΣ BRIAN MICHAEL BENDIS, DAVID MARQUEZ ΚΑΙ JUSTIN PONSOR.

 
 
Σχολιασμός:
Πρόκειται για τη συγκεντρωτική έκδοση των τευχών The Defenders #1-5 (2017) και της ιστορίας των Defenders από το Free Comic Book Day 2017. Μια πολύ καλογραμμένη ιστορία με τους Defenders που γνωρίσαμε από την ομόνυμη σειρά του Netflix. Ουσιαστικά είναι σαν να διαβάζεις μια νέα ιστορία τους, σε συνέχεια της σειράς. Υπάρχει μια ισορροπία στις εμφανίσεις των ηρώων, μπόλικη δράση και ατμόσφαιρα που σε κρατάει και κάποιες εμφανίσεις ηρώων της Marvel! Στο τέλος του βιβλίου έχει κάποια εναλλακτικά εξώφυλλα, καθώς και ένα άρθρο για τον Daredevil που υποτίθεται έγραψε ο Joe Robertson, αλλά και μια συνέντευξη με τον Λουκ Κέιτζ! Ελπίζω να βγει και ο δεύτερος τόμος με τα υπόλοιπα 5 τεύχη, μιας και η ιστορία κόβεται κάπως απότομα και θες να δεις τι θα γίνει στη συνέχεια. Μια ευχάριστη έκπληξη από τις εκδόσεις Οξύ, στα γνωστά ποιοτικά της στάνταρ.
 
Εικόνες:
 
 
 
Edited by tsironick
Προσθήκη πληροφοριών
 • Like 11
 • Respect 1
 • Thanks 5
Link to comment
Share on other sites

Εκτός από το πέρασμα του τίτλου στη βάση μας, προστέθηκαν 4 εσωτερικές σελίδες στο θέμα για οφθαλμόλουτρο :)

 

Ευχαριστούμε @tsironick 

 

:cheers3:

 • Like 7
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Μιας και το έχω διαβάσει στα αγγλικά, ας πω κι εγώ τη γνώμη μου, ελπίζοντας να υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται :lol:

 

Ο συγκεκριμένος τίτλος γράφτηκε κοντά στην κυκλοφορία της ομώνυμης σειρά,ς αλλά σε αντίθεση με εκείνη, ανταποκρίθηκε 100% στις προσδοκίες μου. Ο Bendis γράφει εξαιρετικά και το σχέδιο του Marquez είναι απολαυστικό. Δεν είχα ξαναδεί τη μαύρη στολή του Daredevil, αλλά γενικότερα το design των χαρακτήρων με εντυπωσίασε. Έχει αρκετές σκηνές μάχης, αλλά και συζητήσεις περί υποκόσμου, ενώ πρέπει να σημειώσω ότι τα 2 volumes που κυκλοφόρησαν στη σειρά (το πρώτο είναι το Diamonds Are Forever) αφορούν ουσιαστικά μία ενιαία ιστορία οπότε στο τέλος ίσως μείνει μία περιέργεια για το ποια είναι η συνέχεια. Το δεύτερο volume Kingpins of New York είναι αισθητά μικρότερο σε μέγεθος. Το προτείνω ανεπιφύλακτα, έλειπε μια καλή ιστορία Defenders στα ελληνικά και αυτή αξίζει πάρα πολύ!

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Παρέλειψα να γράψω στο αρχικό θέμα (και θα το προσθέσω τώρα) ότι στο τέλος του βιβλίου έχει κάποια εναλλακτικά εξώφυλλα, καθώς και ένα άρθρο για τον Daredevil που υποτίθεται έγραψε ο Joe Robertson, αλλά και μια συνέντευξη με τον Λουκ Κέιτζ.

 • Like 4
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Αν θα έχει επιτυχία το The Defenders σίγουρα θα βγει και δεύτερος τόμος.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ο δεύτερος τόμος είναι αισθητά μικρότερος σε μέγεθος σε σχέση με τον πρώτο. Το είχα ποστάρει και στο παρελθόν τη σύγκριση μεγέθους στις αγγλικές εκδόσεις. Αν η Οξύ επικεντρωθεί σε αυτοτελείς κυκλοφορίες, δε νομίζω να το βγάλει, αλλά θα ήταν ταμάμ αν συνεχίσει κάποια στιγμή η συνεργασία με το Έθνος για να διαβάσουν όσοι θέλουν τη συνέχεια της ιστορίας :) 

Edited by nikolas12
 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να συνεχιστεί η συνεργασία με το Έθνος ή οποιαδήποτε εφημερίδα. Είχαμε συνηθίσει να πηγαίνουμε περιπτερά κάθε πρωί Κυριακής μη τυχόν το χάνουμε, χαχα.

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Μόλις έλαβα τα The Defenders, Batman Λευκός Ιππότης και Amazing Spider-Man Οικογενειακή Υπόθεση από το Public.Τελικά η καταλληλότερη λύση για τις μέρες της καραντίνας. Βεβαία έριξα μια μικρή ματιά στο τέλος του The Defenders (κακή συνήθεια,ε ?) και γράφει ''ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...''. Όποτε στους επόμενους μήνες θα πρέπει να κυκλοφορήσει ο δεύτερος τόμος για να ολοκληρώνει η ιστορία. Το ελπίζω. 

 • Like 6
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Μόλις το διάβασα και μπορώ να πω ότι είναι διασκεδαστικότατο κόμικ.

 

Η αίσθηση της κοινωνίας των σούπερ ηρώων είναι ξεκάθαρη εδώ καθώς χαρακτήρες εμφανίζονται δεξιά και αριστερά όπως θα έπρεπε άλλωστε αφού όλοι έχουν σαν βάση την Νέα Υόρκη. Η πλοκή δεν είναι τίποτα το πρωτότυπο αλλά το χιούμορ είναι δυνατό και ο τρόπος που είναι γραμμένοι οι ήρωες θυμίζουν πιο πολύ ALL STAR Τeam παρά Avengers. Δλδ η ιστορία δεν κάνει φόκους σε κάποιον συγκεκριμένα αλλά όλοι οι χαρακτήρες μοιράζονται ίσα τον χρόνο και τις στιγμές, που γενικά είναι κάτι πολύ δύσκολο να κάνεις. 

 

Μακάρι να δούμε και τον δεύτερο τόμο.

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Χρίστος Ανέστη

Μόλις το τελείωσα τώρα και ομολογώ ότι ήταν ενδιαφέρον σενάριο. Οι τέσσερις ήρωες δεν είναι καμιά ομάδα Εκδικητών που φωνάξει ''Εκδικητές Ενωθείτε'' όταν αντιμετωπίζει οποιαδήποτε απειλή. Ήταν πιο ανθρωπινοί και πιο γνωστοί (εκτός από τον Ντερντεβιλ) στον κόσμο.Μου αρέσει ο τρόπος που εμφανίζονται έτσι σύντομα μερικοί χαρακτήρες όπως οι Μαύρη Γάτα, Μπλειντ, Τιμωρός, Σπαιντερ-Μαν (Miles Morales), Ήλεκτρα και Χελστρομ για να διορθώσουν τα δικά τους ''προβλήματα''. Ωραίο είναι πως στο τέλος του υπάρχει η συνέντευξη του Λουκ Κειτζ από τον Μπεν Γιουρικ (κάποιος από τους ελάχιστους που ξέρει τη ταυτότητα του Ντερντεβιλ). Αρνητικό είναι ότι η ιστορία τους διακόπτεται απότομα.

 

Ραντεβού στον Επόμενο Τόμο (αν θα υπάρξει).

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

καλη ιστορια αλλα και το δευτερο να βγει τελος δεν θα χει, συνεχιζει σε αλλες σειρες

Edited by SPAWN
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.