Jump to content
Μενίγ Πουαγώ

Μίκυ Μάους 298 [Η κλοπή του κόκκινου μαργαριταριού.]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

2 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

298.thumb.jpg.22cd0c2d1781aec3a601a1537a77467a.jpg

6 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 

 • Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΟΥ.

  Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΩΝ ΕΝΟΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΗΕΤΑΙ ΣΕ ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ.

   
 • Η ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ.

  Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΥ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΙΑΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.

   
 • ΑΝΙΜΑΤΕΡ.

  Ο ΓΚΟΥΦΟΛΥΚΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΝΙΜΑΤΕΡ.

   
 • Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ.

  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ, ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΙ, ΦΙΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.

   
 • ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ.

  Ο ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

   
 • Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ.

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΙΟΧΩΡΙΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ.

  Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 28/02 (Νο. 298).

  :hop::hop::hop:
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #298 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (τύπου ΟΥΓΚ! Ο νοών νοείτω...)

tn_MIKYMAOUSE_0298.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Η κλοπή του κόκκινου μαργαριταριού."


Ο Μίκυ ντυμένος ιππότης κρύβεται στις σκιές.

Δυστυχώς όμως η Μίννι τον βρίσκει και τον αναγκάζει να χορέψει σάμπα. Για κακή του τύχη όμως στό πάρτυ μεταμφιεσμένων του κοσμηματοπώλη Βαν Σνομπ βρίσκεται και ο Ήτα-Βήτα. Όλο και κάτι θα βρίσκεται στην τσέπη του. Παράλληλα ένας μυστηριώδης καλεσμένος απομακρύνεται από το σαλόνι. Αποφεύγει ευγενικά να χορέψει με την συνοδό του οικοδεσπότη. Σε λίγο ο τελευταίος ανακαλύπτει την κλοπή του κόκκινου μαργαριταριού του.Ο εν λόγω καλεσμένος δείχνει το Μαύρο Φάντασμα που προσπαθεί να ξεφύγει. Εν τω μεταξύ κρύβει το μαργαριτάρι σε ένα κουτάκι που έβγαλε από την απύθμενη τσέπη του ο Ήτα -Βήτα. Επιθεωρητής Ο' Χάρα  και Χειροπαίδαρος σπεύδουν ταχέως. Αλλά τελικά ήταν ο Δήμαρχος που ήθελε να βγει έξω για να μιλήσει στο κινητό του. Ο Μίκυ φιλοξενεί τον Ήτα-Βήτα αλλά κανείς τους δε μπορεί να κοιμηθεί λόγω της ληστείας. Ο Ήτα-Βήτα βγαίνει μία βόλτα. Στο γυρισμό βρίσκει τον Μίκυ αναίσθητο. Δέχτυκε επίθεση από τον μυστηριώδη μεταμφιιεσμένο.

Πίσω στο καταφύγιό του στην Βιομηχανική ζώνη. Το Μαύρο Φάντασμα αποφασίζει να παρακολουθήσει τον Μίκυ και τον φίλο του μέσα από διάφορες μεταμφιέσεις. Δε καταλαβαίνει όμως ότι ο Ήτα-Βήτα αναχώρησε για το μέλλον από μέρες. Οπότε απαγάγει τον Μίκυ και τον βάζει σε μία θανάσιμη παγίδα σε μία καλύβα στο δάσος. Ο Ήτα-Βήτα που ανησυχούσε για τον φίλο του γύρισε και με την βοήθεια του Ζιπ τον έσωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Η παγίδα που στήνουν στο Μαύρο Φάντασμα τον στέλνει στην φυλακή. Μαζί με τον Βαν Σνομπ αφού το κόκκινο μαργαριτάρι ήταν ψεύτικο. Το είχε πουλήσει
 πριν καιρό και καρπώθηκε και τα λεφτά της ασφάλειας. Οπότε θα κάνει καλή παρέα στο Μαύρο Φάντασμα στο φρέσκο. Ο Χειροπαίδαρος ψάχνει τα κλειδία από τις χειροπέδες του. Δε βρίσκονται ,όμως, στην τσέπη του Ήτα-Βήτα.


 
"Η κυκλική καλλιέργεια."


Ο Σκρουτζ προσφέρει μία ιδέα εναλλακτικής καλλιέργειας ,του Κύρου, στους Τζένη και Λούλη προκειμένου να μη συνοδεύσει την πρώτην στην ετήσια αποκριάτικη συναυλία.

"Ανιματέρ."

Ο Γκουφόλυκος μας αναλύει τα καθήκοντα και τις δυσκολίες ενός Ανιματέρ.

"Ο Άρχοντας των μάγων."

Πέντε δισέλιδες αυτοτελείς ιστορίες από τον κόσμο του "Άρχοντα των μάγων."

"Καταστροφικός τελικός."

Ο Ντόναλντ δε κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό. Τελευταία του ελπίδα μήπως βρει κανένα στην μαύρη την ημέρα του αγώνα. Έξω από το γήπεδο συναντάει τον Φέθρυ...
 
"Η τέλεια μεταμφίεση."

Η αποκριάτικη γιορτή του Παπιοχωριού κρύβει αγωνία, μυστήριο και εκπλήξεις.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ."

Εν κατακλείδι.

Χορός, μυστήριο και μεταμφιέσεις στην "κεντρική" ιστορία του τεύχους. Επανεμφάνιση του Μαύρου Φαντάσματος σε μία πολύ καλή ιστορία με όμορφη πλοκή. Αποτίει και φόρο τιμής στον Φλόυντ Γκότφρεντσον.

Το τεύχος συνεχίζει με μία ιστορία αποκριάτικου τύπου. Αν και σε κάποιο σημείο δε μου άρεσε η συμπεριφορά του Σκρούτζ ήρθε το έξυπνο τέλος να την ανεβάσει στην εκτίμησή μου. Τρίτη μία ιστορία επαγγελματικού προσανατολισμού με τον Γκουφόλυκο. Μέτρια μεν με κάποια αστεία καρέ δε. Τέταρτη του τεύχους μία συλλογή μικρών ιστοριών από τον κόσμο του "Άρχοντα των μάγων" που διαβάζονται ευχάριστα αλλά επ' ουδενί δε συγκρίνονται με τις μεγάλες περιπέτειες. Προτελευταία του τεύχους μία ιστορία αθλητικού και συγκεκριμένα ποδοσφαιρικού τύπου. Η ατυχία του Ντόναλντ σε συνδυασμό με τις ιδέες και την λογική του Φέθρυ κάνουν έναν ευχάριστο συνδυασμό. Το τεύχος κλείνει με μία αποκριάτικη ιστορία με φόντο το Παπιοχώρι. Αρκετά καλή!
 
Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Η κλοπή του κόκκινου μαργαριταριού."
2. "Η κυκλική καλλιέργεια."
3. "Ο Άρχοντας των μάγων."
4. "Η τέλεια μεταμφίεση."
5. "Καταστροφικός τελικός."
6. "Ανιματέρ."

7.7/10!!!
Αρκετά συμπαθητικό τευχάκι με καλές επιλογές ιστοριών!!! :D

:hop::hop::hop:

 

 

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμπαθητικό τεύχος. Είναι ωραία που βάζουν όλους τους γκουφολυκους πάντως!!! Μακάρι να έβαζαν και τα παλιά. Ωραία σειρά ιστοριών παντως

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το τεύχος ξεκινάει με μία ιστορία μυστηρίου, που κινείται σε αποκριάτικους ρυθμούς. Ο τίτλος της είναι “Η κλοπή του κόκκινου μαργαριταριού”. Βρισκόμαστε την περίοδο των Αποκριών στο Μίκυ Σίτυ, όπου ένας επιφανής κοσμηματοπώλης έχει διοργανώσει στην έπαυλή του ένα μπαλ μασκέ, στο οποίο είναι προσκεκλημένοι αρκετοί από τους γνωστούς μας χαρακτήρες. Εκεί θα βρεθεί κι ο Μίκυ, ο οποίος δεν φαίνεται να το απολαμβάνει κι αυτό γιατί είναι υποχρεωμένος να κάνει το χατίρι της Μίννι και να χορέψει σάμπα! Κάποια στιγμή, ένας περίεργος τύπος ανεβαίνει κρυφά στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της έπαυλης και κλέβει ένα κόκκινο μαργαριτάρι, ανυπολόγιστης αξίας. Όταν, όμως, γίνεται αντιληπτή η κλοπή, αναγκάζεται να το ξεφορτωθεί και πάνω στον πανικό του το αφήνει σε ένα κουτάκι, που ανήκει στον Ήτα-Βήτα. Αφού καταλάγιασε η “θύελλα”, ο μυστηριώδης τύπος θα προσπαθήσει να ανακτήσει το πολύτιμο μαργαριτάρι. Θα τα καταφέρει? Πρόκειται για ένα όμορφο αποκριάτικο σενάριο μυστηρίου, το οποίο μας χαρίζει μία πλοκή που αποτελείται από χαριτωμένες (εκεί που πρέπει), αλλά κι έντονες σκηνές. Ειδικά η σκηνή με τον Μίκυ, δεμένο στο κούτσουρο, εκτός ότι μου έφερε στο μυαλό την αντίστοιχη σκηνή από ταινία του James Bond, με ικανοποίησε και για τον λόγο ότι δεν βλέπουμε συχνά τέτοιες σκηνές, πλέον, στα κόμικς Disney. Συνήθως οι villains τιμωρούν προσωρινά τους καλούς και τους καθυστερούν μέχρι εκείνοι να ξεφύγουν. Εδώ έχουμε μία καθαρή σκηνή απόπειρας δολοφονίας. Όλο αυτό, μού έβγαλε κάτι το ενήλικο. :clap2: Όλη η ροή κυλούσε δυνατά, οι χαρακτήρες έπαιξαν καλά τους ρόλους τους, το φινάλε ήταν αξιοπρεπές κι ανατρεπτικό και το τελευταίο καρέ αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την συνέχεια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς? :) Γενικά ήταν μία ιστορία που την απόλαυσα από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το σχέδιο. Το βρήκα αρκετά αφηρημένο.

 

Ακολουθεί η ιστορία “Η κυκλική καλλιέργεια”. Η τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου φέρνει διαφορετικά συναισθήματα σε δύο Λιμνουπολίτες κι αφορμή στέκεται η ετήσια αποκριάτικη συναυλία στο θέατρο. Η Τζένυ νιώθει μεγάλη χαρά που θα παραβρεθεί, από την άλλη όμως ο Σκρουτζ είναι στα μαύρα πανιά κι ο λόγος είναι ότι η Τζένυ θα του φορτωθεί για να την συνοδεύσει στον χορό. Εφέτος, όμως, του κατεβαίνει μία πανούργα ιδέα. Ένα ινστιτούτο αγροτικών καινοτομιών βραβεύει (την ίδια ημέρα με την συναυλία) τους πρωτοπόρους καλλιεργητές. Έτσι, αν πάρει μία ξεχασμένη εφεύρεση του Κύρου και με κάποιον τρόπο την δώσει στην Τζένυ και στον Λούλη (που είναι συνέταιροι), ίσως να κερδίσουν το βραβείο και να χρειαστεί να παραστούν στην βράβευση του ινστιτούτου, με αποτέλεσμα να σταθεί αδύνατη η παρουσία τους στην συναυλία.. Το σχέδιο φαίνεται αρκετά οργανωμένο. Θα πετύχει όμως? :thinking: Μιλάμε για ένα σενάριο, που ενώ σαν ιδέα δεν έχει κάτι που να μας εκπλήξει, παρόλα αυτά εμφανίζει μία άρτια σκηνοθετικά πλοκή, με διάφορες ανατροπές στην διάρκειά της. Ο Σκρουτζ σκέφτεσαι σατανικά έξυπνα, αλλά την πατάει με έναν εντελώς αφελή τρόπο. :P Το φινάλε της ιστορίας διεκδικεί το μεγαλύτερο κωμικό μερίδιο, κλείνοντας την ιστορία ευχάριστα. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Αυτή την φορά στην σειρά “Απίθανα επαγγέλματα” του “X-Mickey”, ο Γκουφόλυκος θα δοκιμάσει την τύχη του ως “Ανιματέρ”. Ο παράξενος φίλος μας, θα βρεθεί να εργάζεται σε ένα τουριστικό συγκρότημα και θα δώσει χρήσιμες συμβουλές (αν κι έχουμε να κάνουμε με “απίθανους” πελάτες) για το τι θα πρέπει να έχουμε κατά νου, όταν κάνουμε αυτό το επάγγελμα, το οποίο απ’ ότι φαίνεται, κρύβει πολλούς κινδύνους. Ακόμα μία ιστορία της σειράς που δεν απέφυγε την μετριότητα. Το συγκεκριμένο σενάριο δεν με ενθουσίασε καθόλου. Γι’ ακόμα μία φορά, ο δημιουργός βασίστηκε στον σουρεαλισμό που χαρακτηρίζει την σειρά, για να φτιάξει μία ιστορία υπερβολική κι ανέμπνευστη. Ακόμα και το φινάλε δεν ήταν σε θέση να ανατρέψει κάπως την κατάσταση. Δυστυχώς θα προσπεράσω. Ακόμα κι ο τίτλος της ιστορίας, δεν νομίζω ότι ταιριάζει. Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι αυτά τα καθήκοντα ενός ανιματέρ. :thinking: Το σχέδιο το βρήκα κάτω του μετρίου.

 

Για την συνέχεια, το αγαπημένο μας περιοδικό μάς προσφέρει πέντε σύντομες ιστορίες από την σειρά “Ο άρχοντας των μάγων”. Αυτές είναι οι εξής:

Η κάθε μία από αυτές, μέσα από το πρίσμα του χιούμορ, αλλά και της περιπέτειας, αναφέρεται σε διάφορες ιδιότητες της κοινωνίας και του ανθρώπου όπως είναι η οικογένεια, οι εχθροί, οι φίλοι, οι σχέσεις και οι οπαδοί. Όλες οι ιστορίες, όπως είναι φυσικό, τοποθετούνται στο ιστορικό πλαίσιο της σειράς κι αφηγούνται με αρκετές δόσεις χιούμορ τις αξίες αυτές. Και τα πέντε σενάρια διαβάζονται ευχάριστα, αλλά νομίζω ότι θα τα εκτιμήσουν περισσότερο οι λάτρεις της σειράς. Εννοείται, βέβαια, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις μεγάλες ιστορίες του “Άρχοντα”. :) Από τον σχεδιαστικό τομέα δεν έχω κάποιο σοβαρό παράπονο.

 

Στην επόμενη ιστορία ο Ντόναλντ θα περάσει έναν “Καταστροφικό τελικό”. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο φίλος μας είναι φανατικός υποστηρικτής τού Λιμνουπολιακού, μίας ομάδας της πόλης του. Ο Λιμνουπολιακός, λοιπόν, μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να πάει στον τελικό του κυπέλλου κι έτσι ο Ντόναλντ πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Γεμάτος χαρά βάζει το ξυπνητήρι του στις 4:00 το ξημέρωμα για να πιάσει καλή θέση στα εκδοτήρια. Η ατυχία του, όμως, ξαναχτυπά κι έτσι ο φίλος μας δεν καταφέρνει να αποκτήσει το πολυπόθητο “μαγικό χαρτάκι”. Μέσα στην απόγνωσή του θα τρακαριστεί με τον Φέθρυ, ο οποίος θα αρχίσει να τον βοηθά να μπει στο γήπεδο. Θα καταφέρει ο άτυχος φίλος μας να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα? Θα μπορέσει ο Φέθρυ να κάνει μία σωστή δουλειά? Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν αφού διαβάσετε την ιστορία. :) Αυτό που χαρακτηρίζει το εν λόγω σενάριο είναι η έντονη παρουσία του κωμικού στοιχείου, που έρχεται με την μορφή γκαγκ με πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ, ο οποίος μπλέκει σε πολλές καρτουνίστικες καταστάσεις. Αυτές οι κωμικές καταστάσεις εμφανίζουν μία πρωτοτυπία κι αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι ουσιαστικά δεν φταίει ο Φέθρυ για τα δεινά που περνάει ο ξάδελφός του, καθ' όλη την διάρκεια της πλοκής. Το δε φινάλε είναι ο ορισμός της “κουφής” κατάληξης και κλείνει με πολλά χαμόγελα την ιστορία. :P Το σχέδιο δεν με ενθουσίασε τόσο.

 

Τα ρολά του τεύχους θα κατέβουν με την ιστορία “Η τέλεια μεταμφίεση”. Κάθε χρόνο τις Απόκριες στο Παπιοχώρι διοργανώνεται μία μεγάλη γιορτή. Αυτή την φορά ο Δήμαρχος έχει ζητήσει από τα παιδιά του χωριού να πουν τις δικές τους ιδέες για την συγκεκριμένη γιορτή. Πολλές ιδέες έπεσαν στον τραπέζι (άλλες καλές κι άλλες εντελώς αφελείς), αλλά η επικρατέστερη είναι του Τζούνιορ, ο οποίος προτείνει να διοργανωθεί ένα πάρτι μασκέ που θα κερδίσει αυτός που έχει κάνει την τέλεια μεταμφίεση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον αναγνωρίσει κανένας. Η ιδέα βρίσκει ανταπόκριση κι όλο το χωριό ετοιμάζεται πυρετωδώς για το event. Εν τω μεταξύ, η δεσποινίς Καλλιγραφία αναγκάζεται να λείψει για λίγο από τα καθήκοντά της και την αντικαθιστά μία πληθωρική κι αυταρχική δασκάλα, την οποία δεν συμπαθούν τα παιδιά. Έτσι η παρέα έχει βάλει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι η σωστή μεταμφίεση και η δεύτερη είναι να ξεσκεπάσουν την προσωρινή δασκάλα που νομίζουν ότι είναι εγκληματίας. :P Ακόμα μία ιστορία που κινείται σε ρυθμούς καρναβαλιού. Η πλοκή βγάζει παρεΐστικο κλίμα και φυσικά την απίστευτη παιδική αφέλεια που διακατέχει τους πρωταγωνιστές. Επίσης, θα τολμήσω να πω ότι περιέχονται στοιχεία μυστηρίου, αν και σε μικρό (και ίσως ερασιτεχνικό) βαθμό. Μου άρεσε αρκετά το plot twist στο φινάλε, αν και δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς πριν από αυτό. Γενικά είναι μία αξιόλογη δουλειά, που την ευχαριστήθηκα. Το σχέδιο θα το ήθελα (πολύ) καλύτερο.

 


:beer:

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εντάξει το Plot twist στην τελευταία ιστορία ήταν τελείως ερασιτεχνικό αλλά οκ το τρώμε. Η χειρότερη ιστορία αυτή τη φορά ήταν του Γκουφόλυκου. Δεν διαβάζοταν στην κυριολεξία!

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/3/2020 στο 8:37 ΠΜ, Manitou είπε:

Εντάξει το Plot twist στην τελευταία ιστορία ήταν τελείως ερασιτεχνικό αλλά οκ το τρώμε. Η χειρότερη ιστορία αυτή τη φορά ήταν του Γκουφόλυκου. Δεν διαβάζοταν στην κυριολεξία!

Δε το είχες καταλάβει να υποθέσω; Μπαμ έκανε... Εύχομαι βέβαια να έπεσα έξω... :D

:hop::hop::hop:

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.