Jump to content
Kriton

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 286 [Το μυστήριο της αίθουσας του μυστηρίου]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

3 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm286-960x600-thumb-large.thumb.jpg.7adb3c0cfde9998b594e3f2e78995b00.jpg

 

6 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ
  Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ
 • Ο ΡΟΜΠΑΞ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
  ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΡΟΥΤΖ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΦΡΙΣΟΥΝ!
 • ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
  ΤΑ ΑΝΙΨΑΚΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΝΣΟΛΑ
 • ΤΟ ΓΟΥΡΛΙΔΙΚΟ ΚΡΙΑΡΙ
  Ο ΓΚΑΣΤΟΝΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΛΟΤΑΡΙΑ ΕΝΑΝ... ΤΡΑΓΟ
 • Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
  Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΧΡΥΣΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΟΝΤΑΪΚ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου (Νο. 286)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 7
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #286 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (ο Βασιλιάς έδωσε την σκυτάλη στον Ινδιάνο).

tn_MIKYMAOUSE_0286.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ. (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Η αίθουσα του μυστηρίου."


Ο Μαύρος Πητ με τον Φούμφο παίζουν εκτός έδρας.

Ο Φούμφο κράταει τσίλιες και εκείνος μπουκάρει σε ένα κτήριο όπου εικάζεται ότι βρίσκεται η αίθουσα με τα μεγαλύτερα εγκληματικά σχέδια του κόσμου. Αντιθέτως όμως συναντάει δύο πολύ συμπαθητικούς τύπους και χιλιάδες βιβλία σε όλους τους ορόφους. Δέχονται να ικανοποιήσουν το αίτημά του και τον πάνε στην αίθουσα που θέλει. Εκεί ο Μαύρος Πητ απογοητεύεται διότι δε βρίσκει αυτό που επιθυμεί. Αλλά την μεγαλύτερη συλλογή αστυνομικών μυθιστορημάτων που υπάρχει. Καταφέρνει λοιπόν να την γκρεμίσει.Ακολουθεί μία ανασκόπηση του αστυνομικού μυθιστορήματος και πως την βιώνει ο Πητ αφού το μυαλό του παίζει περίεργα σενάρια. Από τα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας περνάμε σε κακόφημα σοκάκια για να καταλήξουμε σε παρανοικούς επιστήμονες και από εκεί στις δικαστικές αίθουσες. Στο ανατρεπτικό φινάλε όμως οι μάσκες πέφτουν. Δύο από τους τρεις αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους ταυτότητες. Με αποτέλεσμα Ο Μίκυ να οδηγήσει τον Μαύρο Πητ και το Μαύρο Φάντασμα στο φρέσκο  με συνοδεία της αστυνομίας."Το χρέος του Σκρούτζ."

Η λίστα με τα χρέη του Ντόναλντ έφτασε στο τέλος. Οπότε ήρθε η ώρα να αντιστραφούν οι ρόλοι.

"Ο Ρόμπαξ στο στόχαστρο."

Οι Μουργόλυκοι βαρέθηκαν τις συνεχείς αποτυχίες και αποφάσισαν να βάλουν στο στόχαστρο την περιουσία του Τζον.

"Τα θαύματα της τεχνολογίας."

Τα τρία ανιψάκια προσπαθούν υποσυνείδητα να πείσουν το θείο τους να τους αγοράσει την νέα κονσόλα. Το μυαλό τους όμως πλάθει περίεργα σενάρια.

"Το γουρλίδικο κριάρι."

Ο Γκαστόνε κέρδισε ένα συμπαθές τετράποδο του αγρού. Παρά την χλεύη του ξαδέλφου του η τύχη του έχει άλλα σχέδια.

"Ο θρύλος των χρυσών φύλλων."

Ο Σκρουτζ διηγείται στα τρία ανίψια του μία περιπέτεια από την εποχή του Κλοντάικ.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Μία ανασκόπηση στο αστυνομικό-κατασκοπευτικό μυθιστόρημα έχουμε στην πρώτη ιστορία του τεύχους. Με ε΄να εξαιρετικό cast χαρακτήρων να δίνει ρέστα και ένα τέλος αντάξιο μυθιστορήματος μυστηρίου. Μόνη τραγική εικόνα ,κυριολεκτικά, ο Φούμφο. Ευτυχώς εμφανίζεται μόνο για λίγα καρέ στην αρχή. 

Ο Ντόναλντ παίρνει το αίμα του πίσω σε αυτό το όμορφο σενάριο. Αλλά το ανύπαρκτο τυχερό του άστρο φέρνει τα πράγματα στην θέση τους στο τέλος. Καλή ιστορία. Η αλλαγή στόχου των Μουργόλυκων δείχνει για μία ακόμη φορά την καλοκαρδοσύνη του Σκρούτζ ακόμα και απέναντι στον Ρόμπαξ. Όμορφη ιστορία με καλά μηνύματα. Συνεχίζουμε με μία ιστορία σε σενάριο και σχέδιο του αγαπημένου μου Φατσίνι. Ο παραλογισμός και η τρέλα είναι διάχυτες και αυτό ακριβώς είναι που την κάνει αν όχι ιδιαίτερη τουλάχιστον ξεχωριστή. Το τεύχος συνεχίζει με τον Γκαστόνε και τον Ντόναλντ να περιφέρονται στους δρόμους της Λιμνούπολης με ένα κριάρι. Η τύχη του Γκαστόνε και πάλι στο επίκεντρο σε μία χαλαρή και διασκεδαστική ιστορία. Τέλος το τεύχος κλείνει όπως μας έχει συνηθίσει. Με μία υπέροχη και χορταστική ιστορία. Με επίκεντρο αυτή την φορά τα νιάτα του Σκρούτζ και το Κλοντάικ.


Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Η αίθουσα του μυστηρίου."
2."Ο θρύλος των χρυσών φύλλων."
3. "Το χρέος του Σκρούτζ."
4. "Ο Ρόμπαξ στο στόχαστρο."
5. "Το γουρλίδικο κριάρι."
6. "Τα θαύματα της τεχνολογίας."

8.6/10!!!
Άριστο τεύχος με έξι καλές έως πάρα πολύ καλές ιστορίες!!! Με ένα υπέροχο αλληγορικό εξώφυλλο!!! :D

:hop::hop::hop:
 • Like 5
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το εξώφυλλο καταλαβαίνουμε ότι θα έχουμε ένα τεύχος που θα είναι μέσα στο μυστήριο. :Suspicious: Η κεντρική ιστορία είναι αφιερωμένη στον διαβόητο κακοποιό Μαύρο Πητ και τιτλοφορείται: “Το μυστήριο της αίθουσας του μυστηρίου”. Βρισκόμαστε στην μαγευτική Σενιγκάλια (κι όσοι δεν έχετε πάει, δεν ξέρετε τι χάνετε! :P ), όπου ο Πητ με τον Φούμφο δεν φαίνεται να είναι εκεί για παραθερισμό. Ο φίλος μας, μετά από παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών τού Μίκυ, έμαθε ότι εκεί υπάρχει ένα μέρος στο οποίο κρύβονται τα πιο μεγαλοφυή εγκλήματα της χώρας. Έτσι του γεννήθηκε η ιδέα, να διαρρήξει αυτόν τον χώρο για να πάρει νέες ιδέες, που θα ενισχύσουν περισσότερο το εισόδημά του και θα τον βγάλουν από την ρουτίνα της δουλειάς. Μία σκέψη που χαρακτηρίζει τον ευσυνείδητο επαγγελματία. :P Το να διεισδύσει στην αίθουσα του μυστηρίου, λοιπόν, αποδεικνύεται πανεύκολη υπόθεση. Αυτό που θα αντικρίσει, όμως, θα τον εκπλήξει. :wow: Δεν μπορώ να πω ότι μου γεννήθηκαν οι καλύτερες εντυπώσεις μετά την ανάγνωση αυτής της ιστορίας. Πρόκειται για ένα σενάριο, που ξεκινάει με ενδιαφέρον, αλλά στην συνέχεια κάνει κοιλιά, μέχρι να έρθει ένα φινάλε ανατρεπτικό. Στα θετικά του συγκαταλέγονται μερικές πληροφορίες, που παίρνει ο αναγνώστης για την πορεία των αστυνομικών βιβλίων, ενώ υπάρχουν και μερικά ωραία γκαγκ, τα οποία βγάζουν χιούμορ (πχ τα παραδείγματα μερικών σκηνών δράσης  από μυθιστορήματα), αλλά ένιωθα ότι δεν ήταν αυτό που αναζητούσα από ένα τέτοιο σενάριο. Τέλος, (κι ας με μαλώσει ο @Μενίγ Πουαγώ  :P ) δεν μπορούμε να μην υποκλιθούμε στον απίστευτο Φούμφο, ο οποίος κλέβει την παράσταση με την αφέλειά του. :respect: Αν μη τι άλλο, απολαύσαμε όμορφους και κωμικούς διαλόγους ανάμεσα σε εκείνον και τον Πητ. :lol: Γενικά, από μία ιστορία που έχει δύο φορές στον τίτλο της την λέξη “μυστήριο”, θα περίμενα περισσότερο...μυστήριο. :P Το σχέδιο του βετεράνου Cavazzano, ήταν πολύ καλό.

 

Η δεύτερη ιστορία του τεύχους θα μας αποκαλύψει “Το χρέος του Σκρουτζ”. Ο Λιμνουπολίτης Κροίσος βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιό του, όπου “παίζει” με τα νομίσματά του. Τότε, θα τον επισκεφθεί ο ταλαίπωρος, ο Ντόναλντ, ο οποίος επέστρεψε από μία αποστολή που του είχε αναθέσει ο θείος του, στον Βόρειο Πόλο. Όταν έρχεται η στιγμή της πληρωμής, συμβαίνει κάτι που δεν το χωράει ο νους του έμπειρου αναγνώστη. Ο Σκρουτζ παρατηρεί ότι η λίστα με τα χρέη του ανιψιού του είχε μηδενιστεί. Έτσι είναι εκείνος που του χρωστάει 300 ολόκληρα δολάρια. :NoNo: Κι αφού είναι ακατόρθωτο να πληρώσει με μετρητά ένα τέτοιο ποσό, ο Σκρουτζ θα προσφερθεί να κάνει όποια εργασία του ζητήσει ο Ντόναλντ. Εκείνος, κατά πως φαίνεται, δεν θα σεβαστεί την ηλικία του (και καλά θα κάνει :P ) και θα του αναθέσει μία πολύ δύσκολη κι επίπονη αποστολή. Ποια θα είναι αυτή? Θα καταφέρει ο γερόλυκος της οικονομίας να αντεπεξέλθει? Μεγάλη πρωτοτυπία κι έκπληξη μάς επιφύλασσε το παρόν σενάριο. Πρώτον γιατί ο Σκρουτζ χρωστάει χρήματα στον Ντόναλντ και δεύτερον γιατί τα αιώνια χρέη του δεύτερου, έχουν καλυφθεί. Τεράστιες καινοτομίες! :P Από εκεί και πέρα έχουμε μία πλοκή που με κράτησε και περιέχει αρκετές σκηνές έντασης. Υπάρχει η κλασική περιπέτεια, εκτός ορίων Λιμνούπολης, με την σημαντική διαφορά ότι εδώ ο Ντόναλντ είναι ο έχων το γενικό πρόσταγμα. Το φινάλε επαναφέρει την κανονικότητα και θλίβει τους υποστηρικτές του άτυχου παπιού. Το σχέδιο με ικανοποίησε στα backgrounds, αλλά με απογοήτευσε στους χαρακτήρες.

 

Θα συνεχίσουμε με τους Μουργόλυκους, οι οποίοι έχουν βάλει τον “Ρόμπαξ στο στόχαστρο”. Όλα ξεκινάνε στο λημέρι τους όπου ο Παππούς ετοιμάζει ακόμα ένα σχέδιο για να χτυπήσουν το θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ. Οι υπόλοιποι Μουργόλυκοι δεν φαίνονται τόσο ενθουσιασμένοι κι ο λόγος είναι ότι ο Σκρουτζ είναι άρτια εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της αμυντικής τεχνολογίας. Αφού αποτυγχάνει, λοιπόν, κι αυτό το κόλπο, αποφασίζουν να αλλάξουν γραμμή πλεύσης. Θα στραφούν εναντίον του Ρόμπαξ, ο οποίος δεν φυλάει τόσο αποτελεσματικά το κομπόδεμά του. Ο αιώνιος αντίπαλος του τσιγκούνη μεγιστάνα, τα βρίσκει σκούρα κι απογοητεύεται. Τότε, όλοι οι συνάδελφοί του στην Λέσχη των εκατομμυριούχων, προσπαθούν να πείσουν τον Σκρουτζ να τον βοηθήσει, με την γνώση του επάνω στο αντικείμενο. Εκείνος, όμως, φαίνεται ανένδοτος κι απρόθυμος. Άραγε θα αλλάξει γνώμη? :thinking: Πολύ όμορφο σενάριο, που έχει αυτό το κάτι για να το κάνει να ξεχωρίζει. Ο συγγραφέας, βάζει στο μυαλό των Μουργόλυκων μία σωστή κι εύλογη σκέψη, μας χαρίζει μία πλοκή έξυπνη κι έναν Σκρουτζ να παλεύει με τα συναισθήματά του, αλλά να είναι δίκαιος. Το φινάλε μού άρεσε, αλλά νομίζω ότι του έλειπε αυτό το κάτι που να το κάνει αξιομνημόνευτο και να ξεχωρίσει. Το σχέδιο το βρήκα καλό.

 

Στην ιστορία “Τα θαύματα της τεχνολογίας”, θα συνεχίσουμε να είμαστε στην Λιμνούπολη και συγκεκριμένα στο σπίτι του Ντόναλντ, όπου τα τρία ανιψάκια είναι γοητευμένα με την νέα, σούπερ λουξ, παιχνιδομηχανή, που κάνει θραύση. Η σιγουριά τους ότι ο θείος τους δεν υπάρχει περίπτωση να τους την αγοράσει, τα βάζει να προχωρήσουν σε ένα κόλπο. Θα εκμεταλλευτούν την Ψυχολογία της μάζας για να του δώσουν το κατάλληλο ερέθισμα. Όταν, όμως, εκείνος θα ξεκινήσει για το κατάστημα των ηλεκτρονικών, σκοτεινές σκέψεις θα τριγυρίσουν το μυαλό τους. Φοβούνται ότι ο θείος τους θα παρασυρθεί από τις λάγνες περιγραφές των πωλητών και θα υποκύψει στην αγορά μίας συσκευής για τον εαυτό του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καλπάσει η φαντασία τους και να πλάσουν στον νου τους χίλια δύο, όχι και τόσο κολακευτικά για εκείνον. Δεν μπορώ να πω ότι με γοήτευσε το εν λόγω σενάριο. Η υπόθεση είναι μεν καλή, αλλά η πλοκή νομίζω ότι είναι αρκετά επίπεδη. Το αστείο προσπαθεί να εκμαιευτεί με το ζόρι και δεν το κάνει με επιτυχία. Η αντίδραση των τριών ανιψιών, μπορεί να είναι δικαιολογημένη, αλλά ο Faccini βάζει στο στόμα τους βαριές λέξεις για το παπί που τα μεγάλωσε. Λέξεις, λοιπόν, όπως “κουτορνίθι”, “θύμα”, “κορόιδο”, “αναίσθητος”, πιστεύω ότι δεν χωρούν στο λεξιλόγιό τους και δεν είναι καλό παράδειγμα για τους μικρούς αναγνώστες. :( Το φινάλε, τουλάχιστον, προσπαθεί να δώσει κάποια γεύση στην ιστορία. Μου θύμισε το ανέκδοτο με τον γρύλο του αυτοκινήτου. :lol: Γενικά, πρόκειται για μία ιστορία που θα προσπεράσω. Τις ίδιες εντυπώσεις μού γέννησε και το σχέδιο.

 

Στο “Γουρλίδικο κριάρι”, ο Γκαστόνε περνάει έξω από το σπίτι του Ντόναλντ και φαίνεται να είναι στα μαύρα πανιά. Ο λόγος είναι ότι επέστρεψε από μία συνηθισμένη λοταρία κι ενώ κόμπαζε ότι θα κερδίσει αυτοκίνητο ή γιωτ, αντί αυτών κέρδισε ένα...κριάρι. :lol: Ο Ντόναλντ βρίσκει ευκαιρία να ξεκινήσει την καζούρα για να βγάλει το άχτι του για τις ταπεινώσεις που έχει, κατά καιρούς, υποστεί από τον ξάδελφό του. Σύντομα, όμως, τα γέλια του φίλου μας θα του βγουν ξινά, καθώς οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και η τύχη δείχνει και πάλι την εύνοιά της στον Γκαστόνε. Ένα σενάριο με μικρό όγκο σελίδων, που όμως προλαβαίνει να αναπτυχθεί σωστά και να προσφέρει χιούμορ. Η αλληλουχία των καταστάσεων είναι κλιμακούμενη και η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη με γοργούς ρυθμούς, χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη. Το φινάλε κλείνει ευχάριστα την ιστορία. Γενικά δεν περίμενα πολλά από το εν λόγω σενάριο γι’αυτό και δεν με απογοήτευσε. Το σχέδιο δεν είναι καθόλου του γούστου μου. Δεν μου άρεσε καθόλου. 

 

Και κλείνουμε με τον “Θρύλο των χρυσών φύλλων”. Στο γνωστό μας θησαυροφυλάκιο, τα τρία ανιψάκια βρίσκονται στην αίθουσα των κειμηλίων κι επεξεργάζονται διάφορα αποκτήματα του ιδιοκτήτη του. Μέσα σε όλα τα καλούδια, θα βρουν, εντελώς τυχαία, ένα χρυσό φύλλο κι αμέσως θα τους εξαφτεί η περιέργεια για τον τρόπο απόκτησής του. Έτσι, ο θείος Σκρουτζ ξεκινάει την εξιστόρηση μίας ακόμα περιπέτειάς του, η οποία ανάγεται στα παλιά χρόνια, τότε που ήταν ακόμα στο Κλοντάικ και πάλευε να κάνει την αρχή της περιουσίας του στα απάτητα χιόνια του βορρά. Τότε, που ένας ρομαντικός τροβαδούρος, που ήξερε μία περιοχή που υπήρχε ένα δάσος, του οποίου τα δέντρα είχαν χρυσά φύλλα, προσκάλεσε τον φίλο μας να τον ακολουθήσει στην αναζήτηση. Στο σενάριο “ζουμάρουμε” στο θησαυροφυλάκιο, βλέπουμε τα ανιψάκια να βρίσκουν ένα κειμήλιο, τον Σκρουτζ να βυθίζεται στις αναμνήσεις του και τον αναγνώστη να παρακολουθεί σκηνές από το παρελθόν του ήρωα. Ένα μοτίβο, δηλαδή, που το έχουμε διαβάσει πάμπολλες φορές και πιο πολύ στον “Βίο & Πολιτεία” του μεγάλου Don Rosa. Καθόλου άσχημο κι εδώ. Η περιπέτεια στην συνέχεια, όμως, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε τόσο. Η πλοκή είναι λίγο επίπεδη και δεν έβγαζε σπιρτάδα, παρά μόνο σε ελάχιστες σκηνές δράσης. Αυτό, ίσως να οφείλεται και στην απουσία villain. Το φινάλε είχε γλυκύτητα, ενώ η λύση του μυστηρίου των χρυσών φύλλων ήταν μόνο για μικρά παιδιά. Το σχέδιο είναι καλό, αλλά θα το ήθελα καλύτερο.

 


:beer: 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.