Jump to content

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 269 [Διακοπές με βανάκι]


ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

3 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm269-960x600-thumb-large.thumb.jpg.5472d2c415be7cd0a42c6257bae69afc.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΒΑΝΑΚΙ
  Ο ΜΙΚΥ, Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ Ο,ΧΑΡΑ, Ο ΧΕΙΡΟΠΑΙΔΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΗΤ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
 • ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
  Ο ΦΕΘΡΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΘΟΣ... ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
 • Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΜΙΣ Χ
  ΜΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΜΠΙΖΝΕΣΓΟΥΜΑΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΚΡΟΥΤΖ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΙΚΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ
 • ΤΟ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΡΟΥΤΖ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 9 Αυγούστου (Νο. 269)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Άλλο ένα αδιάφορο τεύχος :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Τουλάχιστον μπήκε σαν κεντρική, ιστορία με πρωταγωνιστή τον Μίκυ. Σπάνιο φαινόμενο για το περιοδικό. Νομίζω ότι θα πρέπει να το γιορτάσουμε. :cheers5: :lol: 

 

 

:beer: 

 • Like 2
 • Funny 1
Link to post
Share on other sites

Μα, πώς; Αφού ξαναείχαμε κεντρική ιστορία με τον Μίκυ μόλις τον Μάιο!

 • Like 2
 • Funny 2
Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #269 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον άνθρωπο που αν και καθιστό; σκανάρει ορθώς και πολύ καλό φίλο @Indian).

tn_MIKYMAOUSE_0269.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Διακοπές με βανάκι."


Ο Μίκυ και ο Ο' Χάρα μόλις έχουν τελειώσει με μία υπόθεση.

Οπότε το μόνο που έχουν να σκεφτούν είναι οι διακοπές. Ο Μίκυ και ο Επιθεωρητής είναι μόνοι τους αφού η Μίννι πήγε διακοπές με την Κλάραμπελ και η Πετούνια με τις φίλες της. Οπότε προτείνει στον Μίκυ να πάνε μαζί διακοπές με ένα βανάκι που έχει. Ο Χειροπαίδαρος που τους ακούει λέει ότι δε κατάφερε να βρει κάτι αξιόλογο οπότε αποφασίζουν να τον πάρουν μαζί τους. Ένας αστυνομικός έρχεται και τους λέει για τον Μαύρο Πητ που ανακρίνεται στην διπλανή αίθουσα και αυτή την φορά έχει άλλοθι. Η Τρούντυ μετά από καυγά τον κλείδωσε έξω και πήγε στην θεία της. Οπότε βρήκαμε και τον τέταρτο της παρέας.Ο Πητ θα κοιμήθηκε στου Μίκυ και το επόμενο πρωί ήρθαν ο Ο' Χάρα με τον Τζο να τους πάρουν. Τα ρούχα του Ο' Χάρα δεν αρέσουν στον Πητ εξ΄ αιτίας του λογότυπου αστυνομία στο πίσω μέρος. Οπότε πήγαν να ψωνίσουν άλλα με αποτέλεσμα να κολλήσουν στην κίνηση. Οι διακοπές τους είχαν διάφορα ευτράπελα όπως ανώμαλους και επικίνδυνους  δρόμους και συνάντηση με παλιούς γνωστούς του Πητ. Χάθηκαν στα στενά ενός χωριού, κοιμήθηκαν στο ύπαιθρο εξ' αιτίας της μαγειρικής του Τζο και σε κάποια φάση έμειναν και από δύο λάστιχα.

Εν τέλει φτάσανε στην Χρυσή ακτή όπου υπάρχουν μπλόκα για την σύλληψη του ληστή της τράπεζας. Είναι η ληστεία που προσπαθούσε να ενοχοποιήσει τον εαυτό του Ο Πητ για να κάνει διακοπές σε δροσερό κελί με θέα την θάλασσα. Μέτα το πρώτο τους μπάνιο ανακαλύπτουν ότι ο ληστής έχει βρει καταφύγιο στο βανάκι τους. Με την απειλή όπλου και την κάλυψη της αστυνομίας απέφυγε τα μπλόκα. Η ευωδία όμως της μαγειρικής του Τζο τον έβγαλε από την μέση. Αφού Ο' Χάρα, Τζο και Πητ δε μπορούσαν να πάρουν την αμοιβή για λόγους αρχής την πήρε ο Μίκυ και την μοίρασε σε όλους. Αποφάσισαν να πάνε χωριστά διακοπές για να ηρεμήσουν από όσα πέρασαν. Κατέληξαν όμως στο ίδιο κρουαζιερόπλοιο!!!

 "Κριτικός κινηματογράφου."

Ο Φέθρυ βρίσκει μία νέα ασχολία... Και ο Ντόναλντ δε ξέρει από που τον βρήκε!!!

"Η μυστηριώδης Μις Χ."

Η Τζένυ μεταμφιέζεται σε επιχειρηματία προκειμένου να περάσει μία εβδομάδα με τον Σκρουτζ σε ένα όμορφο νησί.

"Το μυστήριο του λιωμένου παγωτού."

Ο Πασχάλης και οι υπόλοιποι πράκτορες την Γ.Ι.Α.Μ. ψάχνουν να λύσουν το μυστήριο των λιωμένων παγωτών εν μέσω θέρους.

"Το αρπακτικό του δήμου."

Ο Δήμαρχος της Λιμνούπολης στέλνει τον καλύτερο υπάλληλο του στον Σκρουτζ προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία του δήμου. Ο Σκρουτζ όμως εκτός από την βόηθεια φίλων και συγγενών έχει και έναν άσο στο μανίκι του.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Ένα road movie θυμίζει η κεντρική ιστορία του τεύχους. Που είναι ένας από τους τύπους ταινιών που μου αρέσει πολύ. Ετερόκλητοι άνθρωποι σε ένα ταξίδι με διάφορα ευτράπελα και καλό finale. Ενδιαφέρουσα επιλογή το τέταρτο άτομο της παρέας. Αρκετά καλή και θα μου άρεσε να την δω και σαν ταινία κινουμένων σχεδίων.

Δεύτερη ιστορία του τεύχους ένας γολγοθάς του Ντόναλντ εξ' αιτίας του Φέθρυ. Πραγματικά δε λέει και τίποτα σπουδαίο. Προσπαθεί να βγάλει γέλιο με τις ατάκες του Φέθρυ αλλά πιο πολύ κουράζει. Τρίτη στην σειρά μία καλή ιστορία με την Τζένυ που θέλει να περάσει λίγες μέρες με τον εκλεκτό της καρδιάς της. Προτελευταία του τεύχους μία ιστορία με τον πράκτορα Πασχάλη. Για αυτό που προσφέρει καλή είναι. Τέλος το τεύχος κλείνει με μία αρκετά συμπαθητική προς καλή ιστορία με σύσσωμο το βασικό cast της Λιμνούπολης.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Διακοπές με βανάκι."
2. "Το αρπακτικό του δήμου."
3. "Η μυστηριώδης Μις Χ."
4. "Το μυστήριο του λιωμένου παγωτού."
5. "Κριτικός κινημτογράφου."

6.7/10!!!
Μέτριο προς καλό τεύχος. Επί τέλους μετά από καιρό κεντρική ιστορία με τον Μίκυ... 

:hop: :hop: :hop:     

 
 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Δεν έχει περάσει παρά ένα εύλογο χρονικό διάστημα και το περιοδικό φιλοξενεί τον Μίκυ στην κεντρική ιστορία με τίτλο “Διακοπές με βανάκι”. :P Το καλοκαίρι έχει κάνει την εμφάνισή του στο Μίκυ Σίτυ και η ζέστη έχει γίνει αφόρητη. :heat:  Ο Μίκυ κι ο Επιθεωρητής Ο’Χάρα μόλις έχουν εξιχνιάσει μία υπόθεση και δεν έχουν άλλες σημαντικές υποχρεώσεις. Τότε ο Επιθεωρητής ρίχνει την ιδέα. Μιας και οι γυναίκες τους έχουν πάει διακοπές, προτείνει να περάσουν κι εκείνοι μερικές στιγμές ξεκούρασης. Έχει ένα μικρό ανακαινισμένο βανάκι, το οποίο θα το χρησιμοποιήσουν σαν τροχόσπιτο, θα μπουν μέσα κι όπου τους βγάλει η άκρη. Στην παρέα τους θα μπει κι ο Χειροπαίδαρος, αλλά κι ένας εντελώς απροσδόκητος γνωστός τους, ο Μαύρος Πητ. Η αλλοπρόσαλλη αυτή τετράδα θα ξεκινήσει για τις διακοπές της και δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρουμε ότι στον δρόμο της θα βρεθούν εμπόδια και κωμικοτραγικές καταστάσεις. ;) Ένα σενάριο που σέβεται την καλοκαιρινή ραστώνη και δεν θέλει να μας βαρύνει την διάθεση με πολύ μυστήριο. Έτσι η πλοκή είναι αρκετά ανάλαφρη, ενώ δεν λείπει και η πρωτοτυπία, όσον αφορά την επιλογή της παρέας. Η ιστορία εκτυλίσσεται on the road, έχει ευχάριστες στιγμές που προσφέρουν μειδίαμα, αλλά ο αναγνώστης θα βρει και λίγη δράση όσο πηγαίνουμε προς το τέλος. Το φινάλε με κάλυψε και το βρήκα ιδιαίτερα κωμικό. Γενικά την βρήκα μία ευχάριστη ιστορία, χωρίς όμως να με ξετρελάνει. Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό, αλλά νομίζω ότι ασφυκτιούσε μέσα στα μικρά καρέ.

 

Ο Φέθρυ έχει αποκτήσει μία νέα πετριά και θέλει αυτή την φορά να γίνει “Κριτικός κινηματογράφου”. Έτσι, σαν πρώτη του κίνηση, είναι να επισκεφτεί τον θείο του τον Σκρουτζ, που είναι μεγαλοεκδότης, και να του ζητήσει να αρθρογραφεί στην εφημερίδα του. Η φυσική κατάληξη είναι να...τον πέταξε έξω με τις κλωτσιές. Έτσι θα στραφεί σε μία συνοικιακή εφημερίδα και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Ταυτόχρονα στην Λιμνούπολη διοργανώνεται ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, στο οποίο θα παραστεί μία ντίβα διεθνούς φήμης. Ο φίλος μας λοιπόν, με την βοήθεια του κακόμοιρου του εξαδέλφου του του Ντόναλντ, θα προσπαθήσει να της πάρει συνέντευξη προκειμένου να αυξηθούν οι μετοχές του στην συγκεκριμένη δουλειά. Άραγε θα πάνε όλα καλά ή θα σπείρει γι’ακόμα μία φορά την απόλυτη καταστροφή? :thinking: Ακόμα ένα σενάριο που περιγράφει την αφέλεια και την ατζαμοσύνη του Φέθρυ, αλλά και την ευκολοπιστία του Ντόναλντ. Η πλοκή στηρίζεται εξ ολοκλήρου στον πρωταγωνιστή και περιέχει διάφορα κωμικά γκαγκ που έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του. Τίποτα νέο δηλαδή. Το φινάλε δεν κρύβει ανατροπές, αλλά βγάζει γέλιο. Γενικά είναι μία ιστορία που μου άρεσε όσο κράτησε η ανάγνωσή της, αλλά σύντομα θα την ξεχάσω. Το σχέδιο του Guerrini, ενώ γενικά είναι της αρεσκείας μου, εδώ δεν με ικανοποίησε.

 

Στην επόμενη ιστορία, “Η μυστηριώδης μις Χ”, θα επιχειρήσει να κάνει δουλειές με τον θείο Σκρουτζ. Όλα ξεκινάνε από ένα συνοικιακό κομμωτήριο στην Λιμνούπολη όπου η Τζένυ έχει πάει να περιποιηθεί τα μαλλιά της. Εκεί σκέφτεται διάφορους τρόπους για να τυλίξει τον άνδρα των ονείρων της κι αυτή την φορά ο σχεδιασμός της θα πρέπει να είναι έξυπνος και προσεκτικός. Έτσι θα του τηλεφωνήσει λέγοντας ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς καρύδας του κόσμου και θέλει να κάνει business μαζί του, διατηρώντας την ανωνυμία της. Τον προσκαλεί λοιπόν σε μία ατόλη, όπου θα μιλήσουν για δουλειές και παράλληλα θα διασκεδάσουν. Ο Σκρουτζ, όπως είναι φυσικό, τσιμπάει το δόλωμα και δέχεται. Την συνομιλία αυτή όμως την ακούει κι ο Ρόμπαξ, ο οποίος θα προσπαθήσει να χαλάσει την υποτιθέμενη “συμφωνία”. Πρόκειται για ένα σενάριο που με κράτησε. Στηρίζεται επάνω σε μία ευφυή ιδέα, που δεν είναι τόσο κοινότυπη όσο συνήθως. Μπορεί η Τζένι να γίνεται γραφική με τα κόλπα που σκαρώνει προκειμένου να τυλίξει τον βαθύπλουτο μεγιστάνα, αλλά εδώ δείχνει μία ωριμότητα (αν είναι δόκιμος ο όρος με τέτοια εμμονή που έχει :P ) όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης. Την πλοκή θα την ήθελα πιο κινηματογραφική και πιο μυστηριώδη. Δεν θα ήθελα να γνώριζα από την πρώτη κιόλας σελίδα για την Τζένι, καθώς επίσης θα ήθελα περισσότερη πλεκτάνη από τον Ρόμπαξ. Εκεί λοιπόν νομίζω ότι η ιστορία χωλαίνει. Το φινάλε ήταν αξιοπρεπές, αν και περίμενα μεγαλύτερη “έκρηξη” από τον Σκρουτζ. :P Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό.

 

Ο ειδικός πράκτωρ Πασχάλης και η υπηρεσία ΓΙΑΜ θα αναλάβουν να λύσουν “Το μυστήριο του λιωμένου παγωτού”. Οι δύο μεγάλοι βιομήχανοι παγωτού της Λιμνούπολης αντιμετωπίζουν ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Τα παγωτά που φεύγουν άρτια από τα εργοστάσιά τους, φτάνουν στα σούπερ μάρκετ λιωμένα και κατεψυγμένα εκ νέου. Οι ειδικοί πράκτορες, εννοείται με επικεφαλής τον αγαπητό μας πρωταγωνιστή, θα ελέγξουν τις μονάδες παραγωγής, τα φορτηγά-ψυγεία, αλλά και τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ για να εντοπίσουν τον σατανικό δολιοφθορέα, αλλά όλα φαίνονται να είναι φυσιολογικά. Θα καταφέρουν οι αρμόδιοι να λύσουν το μυστήριο, πριν τα εγκαίνια του πάρκου με τις νεροτσουλήθρες, όπου οι δύο βιομήχανοι θα πρέπει να κεράσουν παγωτά τους δημότες? Ενώ θεωρώ ότι είναι πολύ παιδικές οι ιστορίες της συγκεκριμένης σειράς, εντούτοις εδώ το σενάριο μου άρεσε σχετικά. Η ιδέα είχε αστυνομική χροιά και λογική, ενώ και η πλοκή έβγαζε νόημα. Το φινάλε με ικανοποίησε κατά 90% κι αυτό γιατί η σκηνή με την κόκκινη μπογιά ήταν ανέμπνευστη. Σε γενικές γραμμές ήταν μία συμπαθητική ιστορία. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Και θα τελειώσουμε αυτό το τεύχος με την ιστορία “Το αρπακτικό του Δήμου”. Ο θείος Σκρουτζ αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο ειδικός στις business, αλλά και στα φορολογικά ζητήματα. Έτσι, μελετώντας όλους τους νόμους που διέπουν την φορολογία στην Λιμνούπολη, καταφέρνει να αποφεύγει επιμελώς και κατ’εξακολούθηση την αναγκαστική κατάθεση του οβολού του στον Δημοτικό κορβανά. Επειδή είναι ο σημαντικότερος οικονομικός πόρος της πόλης του, ο Δήμαρχος βρίσκεται σε απόγνωση, βλέποντας το ταμείο να μην μπορεί να γεμίσει. Μετά την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίζεται να “χτυπηθεί” ο Σκρουτζ εκεί που πονάει. Στο θησαυροφυλάκιό του δηλαδή. Έτσι, ένας εντεταλμένος του Δήμου επιφορτίζεται να πάει μέχρι τον λόφο Αμαξοφονιά, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση και τις προδιαγραφές του μεγάρου και να προσπαθήσει να βρει προβλήματα για να επιδώσει τα αντίστοιχα (τσουχτερά) πρόστιμα. Ο πρωταγωνιστής μας όμως φαίνεται να είναι αρκετά προετοιμασμένος. Θα βρει τελικά ο δημοτικός υπάλληλος κάτι μεμπτό και ποιο μυστικό από το παρελθόν θα επιστρέψει στην επιφάνεια? :thinking: Χωρίς να είναι το αριστούργημα, το εν λόγω σενάριο το βρήκα πολύ συμπαθητικό κι έξυπνο. Αρκετοί είναι οι γνωστοί χαρακτήρες που θα κάνουν εδώ την εμφάνισή τους και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της ιστορίας. Η πλοκή εστιάζει στην απόδειξη ότι ο Σκρουτζ έχει διαβάσει καλά το “μάθημά” του, αλλά αν θελήσουμε να το φιλοσοφήσουμε λιγάκι, θα διαπιστώσουμε ότι αυτή η πρακτική δεν είναι και τόσο δίκαιη, καθώς μπορεί να επηρεάσει τους υπόλοιπους Λιμνουπολίτες που είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Δήμο. Το φινάλε ήταν σίγουρα ανατρεπτικό και δεν το περίμενα. Είχε μία δόση ευφυίας, αλλά παράλληλα το βρήκα λίγο άσχετο και παράταιρο με την ιστορία. Σχεδιαστικά την βρήκα μέτρια προς καλή.

 


:beer: 

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.