Jump to content
Kriton

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 258 [Η ομάδα τής συμφοράς]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

3 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm258-960x600-thumb-large.thumb.jpg.70b0ef9d7bb8bf2d90ec1d18aeddabfd.jpg

6 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
  ΟΙ ΒΟΥΒΑΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ
 • ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ
  ΟΙ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΑΝΑΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ
 • ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
  Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΑΞ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ
 • ΟΙ ΘΑΜΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ
  Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑΜΝΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ
 • 1 ΘΕΣΗ ΓΙΑ 2
  ΣΤΑ ΠΑΠΙΟΝΕΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΙ Ο ΦΕΘΡΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
 • ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
  Ο ΜΟΡΤΥ ΚΑΙ Ο ΦΕΡΝΤΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 24 Μαίου (Νο. 258)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν 258 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (από τον πολυλατρεμένο και αξιαγάπητο Μονάρχη Παναγιώτη Α' τον Κομικσοβασιλέα @Βασιλεύς των κόμικς)

tn_MIKYMAOUSE_0258.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Η ομάδα της συμφοράς."


Ο Ντόναλντ παίζει καλαθοσφαίριση με τα νομίσματα που γυαλίζει.

 

Ξαφνικά μία κραυγή απόγνωσης ακούγεται από το γραφείο του Θείου Σκρουτζ. Η ομάδα αμερικάνικου ποδοσφαίρου οι Βούβαλοι που έχει στην κατοχή του έχει σημειώσει ζημία ενός δολλαρίου. Ο Ντόναλντ δράττει την ευκαιρία να ξεφύγει από το γυάλισμα και να γίνει προπονητής των Βούβαλων. Διότι άμα τους αποσύρει στην μέση του προωταθλήματος θα πληρώσει πρόστιμο o Σκρουτζ. Ο Παντάξιος όμως βλέπει ύποπτη την συμπεριφορά του αφεντικού του.

 


Στο γπέδο τώρα. Η προπόνηση είναι εξαντλητική. Κατά την διάρκεια της αλλά και στα αποδυτήρια φαίνονται οι περικοπές που έχει κάνει ο Σκρουτζ σε όλους τους τομείς. Οπότε λογικό είναι η ομάδα να έχει πιάσει πάτο. Προπονητής και ομάδα ενστερνίζονται την φιλοσοφία του Ντόναλντ και δηλώνουν παραίτηση. Υπάρχουν δουλειές με καλύτερες απολαβές. Μέχρι τότε μπορούν να χαλαρώσουν λίγο. Όλοι οι παίκτες βρίσκουν καλές δουλειές εκτός από τον προπονητή που ακολουθεί θερμά την φιλοσοφία του Ντόναλντ και κάνει κατάληψη στην αιώρα του.

Όλα αυτά όμως επρόκειτο να αλλάξουν διότι υπάρχουν δυό πολύ στεναχωρημένοι οπαδοί των Βούβαλων. Πρώτα όμως επιστρέφουμε στο Θησαυροφυλάκιο όπου ο Παντάξιος και  η Δεσποινίς Ευταξία δηλώνουν την παραίτησή τους με την προοπτική ενός καλύτερου μισθού. Ο μόνος τρόπος να αλλάξουν γνώμη είναι να επιστρέψουν οι Βούβαλοι στο πρωτάθλημα. Η ομάδα με την βοήθεια του Παντάξιου στο προπνητικό κόμματι και της Δεσποινίδος Ευταξίας ,πρώην :hop: της ομάδας, στο στιλιστικό  κάνουν την ομάδα ανάρπαστη.

Πίσω στο σπίτι του Ντόναλντ τώρα. Ο πρώην προπονητής των Βούβαλων αναγκάζεται να αποχωριστεί την αιώρα αφού ο Ντόναλντ τον παίρνει μαζί του για να τον βοηθήσει στο γυάλισμα των νομισμάτων.

 "Οι γνωστοί άγνωστοι."

Οι Μουργόλυκοι λόγω μίας συγκυρίας της τύχης ανακαλύπτουν ποιοι θα είναι οι επόμενοι διαγωνιζόμενοι στο αγαπημένο τους τηλεπαιχνίδι. Οπότε αποφασίζουν να το εκμεταλευτούν προς όφελός τους. 

"Ομαδικό παιχνίδι."

Μετά τον τελευταίο τους καβγά στην Λέσχη εκατομμυριούχων αναγκάζονται να αφήσουν τις επιχειρίσεις τους για ένα μήνα στους βοηθούς τους. Θα τα καταφέρουν ο Ντόναλντ και ο Χάσκυ στις θέσεις του Σκρουτζ και του Ρόμπαξ αντίστοιχα;

"Οι θάμνοι με τις κροκέτες."

Μια μαρτυρία φέρνει στο φως τα φυτά που βγάζουν πεντανόστιμες κροκέτες. Ο Τζο Φρικασές με βοηθό τον Πασχάλη πάνε να τα αναζητήσουν.

"1 θέση για 2."

Οι συντάκτες των Παπιονέων Ντόναλντ και Φέθρυ δουεύλουν με υπερβάλοντα ζήλο ώστε να μην απολυθεί κανένας από τους δύο.

"Πολυπόθητη συναυλία."

Ο Μόρτυ και ο Φρέντυ πρέπει να δουλέψουν για να κερδίσουν τα μισά λεφτά για τα εισιτήρια της συναυλίας της αγαπημένης τους καλλιτέχνιδας. Την ατυχία τους όμως ακολουθεί μία ευχάριστη έκπληξη. 

Αιτήσεις συνδομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι...

Το τεύχος ανοίγει με μία ενδιαφέρουσα ιστορία με πρωτότυπες πινελιές στο σενάριο. Πονηριά, ευαισθησία και έξυπνες ιδέες. Οι αποκαλυπτικές τελυταίες σελίδες αφήνουν μία όμορφη αίσθηση!!!

Οι Μουργόλυκοι είναι οι άξιοι πρωταγωνιστές της δεύτερης αρκετά καλής ιστορίας. Πολυσέλιδο σενάριο που σου κρατάει το ενδιαφέρον και με ανατρεπτικό τέλος. Το τεύχος συνεχίζει με μία πάνεμορφη από άποψη σεναρίου ιστορία. Το μόνο αρνητικό της είναι η συνεχής γκρίνια μεταξύ τον δύο κροίσων. Πολύ καλοί οι Ντόναλντ (όχι ο Παντάξιος;) και Χάσκυ. Τέταρτη ιστορία του τεύχους μία αρκετά συμπαθητική και όμορφη με τον Πασχάλη. Απλά ευχάριστη η προτελευταία ιστορία του τεύχους. Το τέλος ήτο έκπληξη. Το τεύχος κλείνει με μία καλή ιστορία με τα ανήψια του Μίκυ! 


Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Η ομάδα της συμφοράς."
2. "Οι γνωστοί άγνωστοι."
3. "Ομαδικό παιχνίδι."
4. "Πολυπόθητη συναυλία."
5. "1 θέση για 2."
6. "Οι θάμνοι με τις κροκέτες."

7.2/10!!!
Το προτελευταίο Μαγιάτικο τεύχος καλύπτει μεγάλη γκάμα προτιμήσεων και δε θα απογοητεύσει κανέναν!!! :D 

:hop: :hop: :hop: 
Edited by Μενίγ Πουαγώ
Δε ξέρω γιατι πήρε όλη την παρουσίαση μέσα σε spoiler ενώ έβαλα μόνο την πρώτη ιστορία και δε μπορώ να το άλλάξω :(
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το τεύχος ξεκινάει τις ιστορίες του με μία ποδοσφαιρικού θέματος που έχει το τίτλο “Η ομάδα της συμφοράς”. Οι Βούβαλοι της Λιμνούπολης, μία ομάδα του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου και ιδιοκτησίας του θείου Σκρουτζ, δεν διάγουν και τις καλύτερες ημέρες τους στα γήπεδα. Τα άσχημα αποτελέσματα στους αγώνες κάνουν τους φιλάθλους να αποχωρήσουν, ενώ το ίδιο έχουν πράξει και οι χορηγοί. Ο Σκρουτζ σκέφτεται να διακόψει την λειτουργία της, αλλά ο κανονισμός λέει ότι θα πρέπει να πληρώσει πρώτα ένα σεβαστό ποσό. Η επόμενη ιδέα που του περνάει από το μυαλό είναι να βάλει τον Ντόναλντ, σαν παίκτη, στην ομάδα, ελπίζοντας ότι έτσι θα πέσει το ηθικό της και οι υπόλοιποι παίκτες θα παραιτηθούν. Υπολογίζει όμως χωρίς την θετική ενέργεια και τον ενθουσιώδη χαρακτήρα του ανιψιού του. Δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε η συγκεκριμένη ιστορία. Τόσο η θεματολογία της, όσο και η πλοκή δεν είναι του γούστου μου. Το μόνο που θα κρατήσω είναι ο χαρακτήρας του Ντόναλντ (αλλά και του Παντάξιου και της Ευταξίας) και τα όμορφα μηνύματα αλτρουισμού και συναδελφικότητας. Σε αυτό τον τομέα νομίζω ότι έχει γίνει καλή δουλειά. Σχεδιαστικά την βρήκα μέτρια.

 

Ένα τηλεπαιχνίδι, “Οι γνωστοί άγνωστοι”, έχει κάνει θραύση στον τηλεοπτικό αέρα της Λιμνούπολης κι όλοι οι πολίτες το βλέπουν μετά μανίας. Πολλοί δε είναι εκείνοι που λαμβάνουν μέρος, λόγω του διόλου ευκαταφρόνητου χρηματικού επάθλου που προσφέρει στον νικητή. Η φιλοσοφία του παιχνιδιού είναι απλή. Ο διαγωνιζόμενος καλείται να μαντέψει με τι ασχολούνται μερικοί άγνωστοι. Κατά τύχη πέφτει στα χέρια των Μουργόλυκων η λίστα με τα ονόματα των αγνώστων του διαγωνισμού. Έτσι η πονηρή τους σκέψη είναι να τους βρουν και να δουν με τι ασχολούνται, ενώ στην συνέχεια να λάβουν μέρος στο τηλεπαιχνίδι και να κερδίσουν σίγουρα το έπαθλο. Θα τα καταφέρουν? :thinking: Δεν είναι κι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει με τους Μουργόλυκους, αλλά μπορώ να πω ότι διασκέδασα. Η πιο γνωστή συμμορία της Disney είναι φανερό ότι στέκεται καλά στο τιμόνι του πρωταγωνιστή, ενώ όσο κυλάει η πλοκή ο αναγνώστης ταυτίζεται μαζί τους κι αγωνιά αν θα τα καταφέρουν. Το φινάλε έβγαλε γέλιο. Το σχέδιο συμβάλει στον χιουμοριστικό τομέα. Δεν ήταν κι άσχημο.

 

Η επόμενη ιστορία θα μας διδάξει πώς γίνεται ένα “Ομαδικό παιχνίδι”. Όλα ξεκινούν στην Λέσχη των εκατομμυριούχων, όπου βγήκαν τα αποτελέσματα για το ποιος είναι ο πλουσιότερος. Στην πρώτη θέση είναι θείος Σκρουτζ (τι πρωτότυπο :P ) και την δεύτερη θέση την κατέχει ο Ρόμπαξ. Κι ενώ ακολουθεί ο κλασικός τσακωμός, ο Πρόεδρος της Λέσχης τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν ένα συντριβάνι στο πάρκο της Λιμνούπολης κι αυτό θα το αναλάβουν οι δύο πρώτοι επιχειρηματίες. Σαν στοίχημα, τους προτείνει λοιπόν να αφήσουν για έναν μήνα τις επιχειρήσεις τους σε άτομα εμπιστοσύνης, για να αποδείξουν έτσι την υγεία των αυτοκρατοριών τους. Όποιος συνεχίσει να έχει κέρδη αυτό το διάστημα, θα απαλλαγεί από τα έξοδα του σιντριβανιού. Ο Σκρουτζ θα αφήσει τα κλειδιά στον Ντόναλντ, ενώ ο Ρόμπαξ στον Χάσκυ. Και οι δύο τους θα πάνε στο αγρόκτημα της Γιαγιάς Ντακ, όπου δεν θα σταματήσουν να ανταγωνίζονται. :P Πώς θα τα πάνε οι αντικαταστάτες τους? Αρκετά έξυπνο σενάριο, που ενώ περιέχει την κλασική κόντρα των δύο αιωνίων αντιπάλων, παράλληλα δίνει χώρο και σε άλλους χαρακτήρας να αναδειχτούν. Η πλοκή αναδεικνύει το κωμικό στοιχείο, ενώ το φινάλε είναι (κι εδώ) ο ορισμός της ευγενούς άμιλλας και της συναδελφοσύνης. Όμορφα μηνύματα για τους μικρούς (και μεγάλους) αναγνώστες. :clap2: Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Ο αγαπημένος μας πειναλέος τεμπελάκος Πασχάλης θα πρωταγωνιστήσει στους “Θάμνους με τις κροκέτες”. Βρισκόμαστε στο αγρόκτημα της Γιαγιάς Ντακ όταν ένας καθηγητής θα κάνει την εμφάνισή του και θα ζητήσει την βοήθεια του φίλου μας. Κατά τα λεγόμενά του, ένας γνωστός του, ιδιοκτήτης ράντσου, είδε ένα περίεργο φυτό και πρέπει να πάνε μέχρι εκεί για να δουν περί τίνος πρόκειται. Ο Πασχάλης δέχεται να βοηθήσει κι όταν φτάνουν εκεί ο κτηματίας τους περιγράφει ότι είδε έναν θάμνο που είχε για καρπούς...πατατοκροκέτες! :wow: Οι δύο “ερευνητές” θα πάνε μέχρι το σημείο που βρέθηκαν αυτοί οι θάμνοι και θα αρχίσουν το ψάξιμο. Αν υπάρχει φαγητό, σίγουρα θα το εντοπίσει ο Πασχάλης. :P Αν μη τι άλλο παραδέχομαι ότι το εν λόγω σενάριο έχει μεγάλα αποθέματα φαντασίας και του το αναγνωρίζω. Από εκεί και πέρα όμως η πλοκή μού τα χάλασε λίγο. Πολλά ήταν τα σημεία που τα θεωρώ σαχλά κι άνοστα, ενώ το φινάλε μου άφησε ένα ελαφρύ μειδίαμα. Γενικά θα προσπεράσω. Το σχέδιο της αγαπημένης Lara Molinari το βρήκα εξαιρετικό. Εσείς που είστε μέσα στα κόλπα, κάντε τα κουμάντα σας να την φέρεται σε κανένα AthensCon. :please:

 

Στην "1 θέση για 2", μετά την εξοχή θα επιστρέψουμε στην Λιμνούπολη και στην αίθουσα σύνταξης των Παπιονέων. Εκεί οι λογιστές δίνουν στον Σκρουτζ τα αποτελέσματα της οικονομικής κατάστασης της εφημερίδας και τα οποία είναι θλιβερά. Ο εκδότης λοιπόν αναφέρει ότι θα πρέπει να κοπεί ένας μισθός, προκειμένου να μην χρεοκοπήσει. Το καμπανάκι χτυπάει για τα δύο ξαδέλφια που δουλεύουν εκεί, τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ, οι οποίοι τρέμουν την απόλυση κι αρχίζουν να κάνουν τρομερές υπερβάσεις για να έχουν την εύνοια του θείου τους. Ακόμα μία μετριότητα, που όμως είναι βγαλμένη από την σκληρή πραγματικότητα. Πολλά γκαγκ επαναλαμβάνονται για να γεμίσουν τις σελίδες, ενώ μόνο το φινάλε είχε λίγη πλάκα. Εν κατακλείδι, την συγκεκριμένη ιστορία θα την ξεχάσω σύντομα. Το σχέδιο ήταν ιδιαίτερο, αλλά δεν μου έκανε κλικ.

 

Και θα κλείσουμε αυτό το τεύχος με την “Πολυπόθητη συναυλία”. Ο Μόρτυ κι ο Φέρντυ μαθαίνουν ότι η αγαπημένη τους τραγουδίστρια θα κάνει μία συναυλία στο Μίκυ Σίτυ και θέλουν πολύ να παραβρεθούν. Τα χρήματα όμως που απαιτούνται για τα εισιτήρια είναι αρκετά κι ο θείος τους δεν μπορεί να τα πληρώσει. Τους προτείνει λοιπόν να κάνουν περιστασιακή εργασία για να εξοικονομήσουν τα μισά λεφτά που απαιτούνται και τα υπόλοιπα θα τα βάλει εκείνος. Οι φίλοι μας δέχονται και ξεχύνονται στην γειτονιά προς αναζήτηση δουλειάς. Τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν ευνοϊκά, αλλά η ζωή τις περισσότερες φορές κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις. Όμορφο σενάριο, που δεν κρύβει κάποια περιπέτεια, αλλά έχει μία σωστά δομημένη πλοκή, με ανατροπές κι ένα απρόβλεπτο φινάλε. Τα δύο αδέλφια φέρονται πολύ ώριμα για το νεαρό της ηλικίας τους, γεγονός που δίνει το καλό παράδειγμα στους συνομήλικούς τους αναγνώστες. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 


:beer:

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.