Jump to content
Kriton

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 226 [Ασφάλεια κατά της βροχής]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

1 member has voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm226-960x600-thumb-large.thumb.jpg.3d051da457543d1c664b91844952bd93.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
  Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΝΑ ΡΑΛΛΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΞΕΙ
 • Η ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ
  Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ ΓΡΑΝΑΖΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛΕ, ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ
 • ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ
  Ο ΦΕΘΡΥ ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ
 • Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ
  Ο ΚΥΡΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΙΑ ΤΖΑΜΠΑ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΖΟΦΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ Ν,ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου (Νο. 226)

Edited by Kriton
 • Like 4
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρατήρησα ότι σε αυτό το τεύχος λείπουν οι αιτήσεις συνδρομών... Τις σταματήσανε; :thinking: 

:hop: :hop: :hop: 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ παρατήρησα ότι το τεύχος είναι τίγκα στις ιστορίες, με 0–1 μόλις σελίδα ανάμεσα στις ιστορίες. Ίσως η σελίδα των συνδρομών να μη χώρεσε, όπως δεν χώρεσε και η γενικού τύπου διαφήμιση για το Μίκυ Μάους, που υπάρχει συνήθως. (Στο προηγούμενο τεύχος ήταν και οι δύο στο ίδιο φύλλο.)

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #226 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον εκλεκτό φίλο Ιωάννη...).

tn_MIKYMAOUSE_0226.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Ασφάλεια κατά της βροχής."

Ο Ντόναλντ εργάζεται ως ασφαλιστής στις ασφάλειες Μακ Ντακ.

Σε σχέση με τους συναδέλφους του όμως δε τα πάει καθόλου καλά. Κατάφερε να κλείσει μόνο ένα συμβόλαιο εκατό δολλαρίων σε έναν μανιώδη λάτρη του τζοκινγκ που φοβάται μη πατήσει μπανανόφλουδα. Τα πράγματα όμως θα άλλαξουν. Ο Ντόναλντ του παρουσιάζει το καινούριο συμβόλαιο ύψους ενός εκατομμύριου που έκλεισε. Αφορά το ραλλύ του Μπόρα Σίτυ όπου βρέχει τριακόσιες εξήντα μέρες τον χρόνο. Ο Σκρουτζ αφού συνέρχεται από την λιποθύμια απειλεί τον ανηψιό του να κανονίσει να έχει λιακάδα την ημέρα του ράλλυ. Αλλιώς και θα χρειαστεί να πληρώσει τα ασφάλιστρα και θα χάσει από τον Τζον τον τίτλο του ασφαλιστή της χρονιάς και το έπαθλο των εκατό χιλιάδων δολλαρίων.Μπαίνοντας σε τροχιά κάτα την πτήση του έξω από το κτήριο του Σκρουτζ πέφτει στην κυριολεξία πάνω στον Ρόμπαξ και του εξηγεί τι συμβαίνει. Η χλεύη του Ρομπαξ ,που περιέχει και την λέξη ομπρέλα, ανάβει ένα λαμπάκι στο μυαλό του Ντόναλντ. Τρέχει στον Κύρο και του ζητάει να εφεύρει κάτι ώστε να εξασφαλίσει ότι την ημέρα διεξαγωγής του ράλλυ δε θα πέσει ούτε σταγόνα. Ο Κύρος σκέφτηκε την δημιουργία ενός θόλου. Η πολυπλοκότητα της εφεύρεσης όμως θα τον αναγκάσει να την έχει έτοιμη όχι νωρίτερα από το επόμενο πρωινό. Ο Ντόναλντ φεύγει περιχαρής. Δε ξέρει όμως ότι οι ψύλλοι που μπήκαν στα αυτιά του Τζον τον έκαναν να τον παρουκολουθήσει και να τα μάθει όλα.

Θείος και ,τρία, ανηψάκια, φτάνουν στο Μπόρα Σίτυ όπου αυτό που αντικρύζουν ως καταρρακτώδη βροχή είναι ψιλόβροχο για τους ντόπιους. Αφού αγοράσουν τα της επιβίωσης τα απαραίτητα φτάνουν στην πανσιόν που ανήκει στο Θείο τους. Ο υπάλληλος στην ρεσεψιόν τους προτείνει να μπουν με ανοιχτές ομπρέλες. Λογικό αφού το δωμάτιο είναι ρετιρέ και στάζει από παντού. Ο Ντόναλντ πλύθηκε με βρόχινο τρεχούμενο νερό που δε τον καλμάρισε καθόλου. Το ακριβώς αντίθετο. Τα ανηψάκια βρήκαν ότι το υψολότερο κτήριο της πόλης είναι ένα πολύτελέστατο ξενοδοχείο που ανήκει στον Θείο Σκρουτζ. Η δοκιμή της εφεύρεσης είχε πλήρη επιτυχία.

Φτάνουμε στην ημέρα του ράλλυ. Φυσικά ρίχνει καρεκλοπόδαρα. Ένα μπαστούνι που τα έχει τα χρονάκια του όπως ο ιδιοκτήτης του ξυπνάει τον Ντόναλντ. Ο ίδιος ο Θείος Σκρουτζ έχει έρθει να ελέξει τι σκοπεύει να κάνει ο ανηψιός του. Ο Ντόναλντ τον καθησυχάζει ότι το ράλυ θα κυλήσει άψογα. Θείος και ,τέσσερα, ανήψια πάνε στην κορυφή του ξενοδοχείου του Σκρουτζ και ενεργοποιούν το μηχάνημα. Ο Σκρουτζ μένει άφωνος. Πολυεκατομμυριούχος Θείος και τρία διακεκριμένα μέλη των Μικρών Εξερευνητών φεύγουν για να δουν το ράλλυ. Ο Ντόναλντ μένει πίσω με ρητή εντολή του Θείου του να προσέχει το μηχάνημα. Κανείς δε ξέρει ότι όλη αυτή την ώρα τους παρακολουθούσε ο Ρόμπαξ.

Ο Ρόμπαξ τηλεφωνεί στην είσοδο του ξενοδοχείου παριστάνοντας τον Κύρο. Ένα υπάλληλος έρχεται και λέει στον Ντόναλντ ότι  Κύρος τον ζήταει στο τηλέφωνο. Πιστεύει ότι θέλει να του πει κάτι για την εφεύρεσή του και απομακρύνεται. Ο Τζον με την άνεση του τοποθετει μία συσκευή στο μηχάνημα που θα την σαμποτάρει λίγο πριν αρχίσει το ράλλυ. Φτάνει στις κερκίδες τις πίστας για να αντιμετωπίσει την έκπληξη του άσπονδου αντιπάλου του. Σε λίγο αρχίζουν να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες. Ο μη αυτοδιμιούργητος κροίσος είναι φανερά ευχαριστημένος. Το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο όμως έχουμε λιακάδα. Με βιντεοκλήση ο Ντόναλντ ενημερώνει τον Θείο του ότι μία βλάβη στο μηχάνημα ελευθέρωσε μία τεράστια ποσότητα ενέργειας και διέλυσε τα σύννεφα. Ο Ρόμπαξ αρχίζει να απολαμβάνει το αγαπημένο του κολατσιό.

           "Η τούρτα έκπληξη."

Ο ζαχαροπλάστης και εφευρέτης Γρανάζιος μαζί με τον παραγιό του τον Πασκουάλε κυνηγημένοι από την οργή του Δούκα παίρνουν το πρώτο πλοίο για Αμερική. Προηγουμένως όμως θα ξαποστάσουν για μία νύχτα σε ένα πανδοχείο όπου ο Πασκουάλε θα μας διηγηθεί πως έγιναν καταζητούμενοι.

"Διπλωματούχος πράκτορας."

Σύμφωνα με έναν μυστηριώδη τύπο που τον πλησιάζει στο πάρκο μετά από μία άτυχη ημέρα που είχε ο Φέθρυ φαίνεται πως καλύπτει όλες τις προ'υ'ποθέσεις για να γίνει μυστικός πράκτορας. Μετά από εντατική μελέτη αναλαμβάνει την πρώτη του υπόθεση. Με την βοήθεια του Ντόναλντ παραδίδει μία σπείρα παραχαρακτών στην αστυνομία.

"'Ενας κροίσος στην πολυκατοικία."

Τα θεμέλια του Θησαυροφυλακίου θέλουν ενίσχυση και ο Κύρος στέλνει τον Σκρουτζ να μείνει εκτός Θησαυροφυλακίου για ένα δεκαήμερο. Ο Ντόναλντ αρνείται να τον φιλοξενήσει. Έτσι ο Σκρουτζ αναγκάζεται να μείνει σε μία από τις πολυκατοικίες του. Εκεί αφού κάνει τον βίο αβίωτο των ενοικών τελικά καταφέρνει να τον παρακαλάνε να μείνει ως θυρωρός.  

"Η απεργία του Κύρου."

Ο Κύρος αρνείται να συντηρεί την άμυνα του Φάντομ εναντίον στο έγκλημα αφιλοκερδώς. Οπότε αποφασίζει μαζί με τον Γλόμπο να ταξιδέψει στο μέλλον όπου είναι σίγουρος ότι θα αναγνωριστεί η αξία του. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο ζοφερή.  

Εν κατακλείδι.

Η "κεντρική" ιστορία του τεύχους ασχολείται με ασφάλειες και προσπαθεί να παρέχει ασφάλεια. Για εικοσιτετρασέλιδη ιστορία ανέπνεε κανονικά. Τουτέστιν δεν είχαμε κοιλιά ή κενά στο σενάριο. Ευχάριστη ιστορία σε χαλαρούς τόνους και υψηλότατα ποσοστά υγρασίας. 

Η δεύτερη ιστορία του τεύχους είναι στην ουσία ένα flashback στο μεγαλύτερο μέρος της. Από άποψη σεναρίου δεν έκρυβε εκπλήξεις αλλά ούτε έκανε και κοιλιά. Καλούτσικη. Ακουλουθεί μία ιστορία αφέλειας και παρεξήγησης που ενώ στις πρώτες σελίδες δε με ενθουσίασε θεωρώ πως εν τέλει η ροή της είναι αρκετά στρωτή και διαβαζότε ευχάριστα. Προτελευταία του τεύχους μία διδακτική για τον Σκρουτζ ιστορία για το πως είναι να ζεις σε ένα κτήριο μαζί με άλλους. Δε την λες καί άσχημη. Όπως και τους κακούς της ιστορίας δε τους λες Μουργόλυκους. Κάποιοι που τους έμοιαζαν ήταν. Απορώ πως ο Σκρουτζ δε χρησιμοποιήσε τον καταλογό των χρεών για να αναγκάσει τον ανηψιό του να τον φιλοξενήσει. Το τεύχος κλείνει με μία από τις καλύτερες περιπέτειες του Φάντομ από άποψη οξύνειας και οξυδέρκειας. Πολύ καλό σενάριο γεμάτο ανατροπές και την πολύτιμη βοήθεια του Γλόμπου. Οι περίσσοτεροι εδώ μέσα ξέρουμε ποιος έπαιξε βασικό ρόλο στην δημιουργία του βοηθού του Κύρου.


Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Η απεργία του Κύρου."
2. "Ασφάλεια κατά της βροχής."
3. "'Ενας κροίσος στην πολυκατοικία."
4. "Η τούρτα έκπληξη."
5. "Διπλωματούχος πράκτορας." 

7.0/10...
Καλό εώς αρκετά καλό τευχάκι... Οι ιστορίες κυμαίνονταν πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα δυσχαιρένοντας έτσι το Top 5...

:hop::hop::hop: 
 
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φθινοπωρινό σκηνικό μάς επιφυλάσσει η ιστορία που ανοίγει το τεύχος κι έχει τίτλο "Ασφάλεια κατά της βροχής". Ο Ντόναλντ εργάζεται αυτή την φορά σαν ασφαλιστής στην εταιρεία του θείου Σκρουτζ και η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά. Μαράζι το έχει ο εργοδότης του να τον δει να εξασφαλίζει ένα δυνατό συμβόλαιο. Μία ωραία πρωία ο Ντόναλντ του ανακοινώνει ότι έκλεισε ένα σημαντικό συμβόλαιο με τους διοργανωτές ενός αγώνα ράλλυ που θα γίνει εκτός Λιμνούπολης. Σύμφωνα με τους όρους,σε περίπτωση που κατά την διάρκεια του ράλλυ βρέξει,τότε η ασφαλιστική εταιρία του Σκρουτζ θα υποχρεωθεί να καταβάλει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Το θέμα είναι ότι στην περιοχή εκείνη,η βροχή είναι σύνηθες φαινόμενο. Παράλληλα η ασφαλιστική του Ρόμπαξ καιροφυλακτεί να κερδίσει την πρώτη θέση. Χαριτωμένο σενάριο,που παρουσιάζει γρήγορη πλοκή κι ένταση. Εννοείται βέβαια ότι δεν είναι κι ό,τι καλύτερο έχουμε διαβάσει. Το φινάλε ήταν πρωτότυπο κι ανατρεπτικό. Σχεδιαστικά...έκοψε πόντους από το σύνολο.

 

Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στην περίοδο της Αναγέννησης και στην ιστορία "Η τούρτα έκπληξη". Πρωταγωνιστές είναι ο Κύρος κι ο Πασχάλης. Ο πρώτος είναι ένας φημισμένος ζαχαροπλάστης με μεγάλη απήχηση στην περιοχή κι ο δεύτερος είναι ο εργατικός βοηθός του. Κάποια στιγμή ο Κύρος φεύγει από το χωριό για να παραστεί σε μία συγκέντρωση ζαχαροπλαστών,ως επίτιμος καλεσμένος κι αφήνει στο πόδι του τον Πασχάλη,ο οποίος είναι επιφορτισμένος με το συγύρισμα του μαγαζιού και μόνο αυτό. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν έρχεται μία εντολή από τον Δούκα της περιοχής,που διατάζει να φτιαχτεί μία τούρτα για τον Αυτοκράτορα που θα έρθει για επίσκεψη. Ο Πασχάλης θα αναγκαστεί να αγνοήσει τις εντολές του Κύρου και να φτιάξει την τούρτα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. :P Όμορφη ιστορία,με πρωταγωνιστές ένα δίδυμο που δεν το έχουμε συνηθίσει μαζί. Στέκεται όμως άξια. Η αφήγηση της πλοκής είχε ενδιαφέρον,καθώς ξεκινάμε από το φινάλε και σιγά-σιγά μαθαίνουμε το πώς φτάσαμε ως εκεί. Το φινάλε έβγαλε χιούμορ,αλλά ήταν αναμενόμενο. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο.

 

Ο Φέθρυ μονοπωλεί την επόμενη ιστορία και θέλει να γίνει "Διπλωματούχος πράκτορας". Μία ημέρα που έκανε τον περίπατό του στο πάρκο,τον πλησιάζει ένας τύπος και του λέει ότι είναι μυστικός πράκτορας,προσπαθώντας να τον πείσει να γραφτεί κι εκείνος σε ταχύρρυθμα σεμινάρια,που θα του αποφέρουν πτυχίο,έναντι του ποσού των 300 δολαρίων. Ο αγαθός ήρωάς μας πείθεται κι όταν καταλαβαίνει ότι έχει πέσει θύμα απάτης,μαζί με τον Ντόναλντ,θα κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να τον εντοπίσει και να πάρει πίσω τα λεφτά του. Στην προσπάθειά του αυτή θα αποδειχτεί τρομερά ικανός και θα λειτουργήσει σαν σοβαρός,επαγγελματίας πράκτορας. Πρόκειται για ένα σενάριο που στην αρχή του δεν μου γέμισε το μάτι. Όσο περνούσαν οι σελίδες όμως αποκτούσε ενδιαφέρον,για να φτάσουμε στο φινάλε το οποίο το βρήκα ευφυές. Ο Φέθρυ εδώ λειτουργεί (μετά την μέση της ιστορίας) με έξυπνο και μεθοδικό τρόπο,αλλά κι αρκετή τύχη. Το σχέδιο δεν με ικανοποίησε.

 

Ακολουθεί η ιστορία "Ένας κροίσος στην πολυκατοικία". Ο θείος Σκρουτζ αντιμετωπίζει προβλήματα με το θησαυροφυλάκιό του. Τα θεμέλιά του έχουν υποχωρήσει και κινδυνεύει να καταρρεύσει,με αποτέλεσμα εκείνος να πρέπει να φύγει για μερικές ημέρες από εκεί για να δουλέψουν οι εργάτες με την ησυχία τους. Το πρώτο άτομο που σκέφτηκε να τον φιλοξενήσει ήταν (ποιος άλλος?) ο Ντόναλντ,αλλά ύστερα από μία διαφωνία που είχαν ο Σκρουτζ θα καταλήξει στον πέμπτο όροφο μίας από τις πολυκατοικίες του. Δυστυχώς όμως μαζί με τις αποσκευές του θα πάρει και τις συνήθειες που έχει υιοθετήσει στο θησαυροφυλάκιό του,που σε συνδυασμό με τις φιλάργυρες μεθόδους του,θα κάνει τους υπόλοιπους ενοίκους να δεινοπαθήσουν...τουλάχιστον μέχρι και λίγο πριν το φινάλε. Μέτριο σενάριο που παρουσιάζει έναν πρωταγωνιστή υπερβολικό μέχρι εκεί που δεν πάει.Η πλοκή έχει επαναλαμβανόμενο ρυθμό,αλλά το τέλος με αποζημίωσε,μιας και δεν το περίμενα. Επίσης πολύ καλή ήταν και η ροή της ιστορίας,η οποία γινόταν με την μορφή αφήγησης. Σχεδιαστικά την βρήκα μέτρια προς καλή. 

 

Και τελειώνουμε με την "Απεργία του Κύρου". Έρχεται κάποια στιγμή που και οι σκλάβοι ξεσηκώνονται. Έτσι συνέβη και στον φίλτατό μας Κύρο,ο οποίος κουράστηκε να δουλεύει χωρίς να παίρνει την αμοιβή που του αξίζει. Το ποτήρι ξεχείλισε κατά την επίσκεψη του Φάντομ στο εργαστήριό του,ο οποίος του ζήτησε να του επισκευάσει μερικά από τα gadjets που χρησιμοποιεί στην μάχη του κατά του εγκλήματος. Ο Κύρος αρνήθηκε και μπήκε στην χρονομηχανή του για να πάει ένα ταξίδι στο μέλλον,με σκοπό να βρει ένα μέρος όπου θα αναγνωριστεί η αξία του. Στο μέλλον όμως,θα αντικρίσει μία Λιμνούπολη σε κακά χάλια,όπου οι Μουργόλυκοι κυριαρχούν κι ο Φάντομ είναι ανίκανος να βοηθήσει. Το δίλημμα του εφευρέτη θα είναι μεγάλο... Όμορφη υπόθεση που μας παρουσιάζει έναν Κύρο,όπως δεν το βλέπουμε συχνά. Πιο νευρικό και πιο αποφασισμένο. Η πλοκή είναι εξίσου καλή,αλλά την παράσταση θα κλέψει το φινάλε που θυμίζει έντονα "Επικίνδυνες Αποστολές". :P Το σχέδιο (επιτέλους) μου άρεσε.

 

 

:beer: 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.