Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
JUSTICE LEAGUE - ΕΠΙΔΗΜΙΑ
Σενάριο/Kείμενα:
Bryan Hitch
Σχέδιο:
Neil Edwards, Jesus Merino, Matthew Clark, Tom Derenick
Σχέδιο εξωφύλλου:
Tony S. Daniel, Sandu Florea, Tomeu Morey
Hμερ. έκδοσης:
25-06-2018
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό,Φαντασίας
Μέγεθος:
17.0 x 26.0
Σελίδες:
148
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Χρήστος Κανελλόπουλος
Χρωματισμός:
Adriano Lucas, Tony Avina
Επιμέλεια:
Χρήστος Τσέλιος
Πρωτότυπος τίτλος:
ustice Leaugue v2: Outbreak [Justice League (2016) 6-11]
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-62306-9-1
JUSTICELEAGUEEPIDIMIA_0001.jpgJUSTICELEAGUEEPIDIMIA_0001z.jpg
 
Τιμή καταλόγου: 14,90€
 
Η δεύτερη συνέχεια των περιπετειών της θρυλικής υπερηρωικής ομάδας, μετά τον τόμο Οι Μηχανές Εξάλειψης. Ο δεύτερος τόμος συνεχίζει την ιστορία ακριβώς εκεί που μας άφησε ο προηγούμενος.
Συμφωνώ απόλυτα με τον GreekComicFan, που αναφέρει στην παρουσίαση του πρώτου τόμου ότι εδώ έχουμε κάποιους χαρακτήρες, που φαίνονται πιο ανθρώπινοι και καθημερινοί και κάποιοι από αυτούς έχουν και προσωπικά προβλήματα. Γενικά, ο Hitch καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να "εξανθρωπίσει" την ομάδα (όχι κάτι εύκολο μέσα στο σύμπαν της DC), να προσδώσει κάποιο βάθος στους χαρακτήρες, αλλά και να τους εξελίξει και σε κάποιο βαθμό, φαίνεται να το καταφέρνει. Εντύπωση προκαλεί η περιορισμένη παρουσία του Σούπερμαν, ιδιαίτερα σε κάποια τεύχη του τόμου, κάτι που συνάδει με το γενικότερο κλίμα δυσπιστίας απέναντί του εκ μέρους των υπόλοιπων ηρώων και ιδιαιτέρως του Μπάτμαν, στο νέο reboot της DC.
 
Ο τόμος αποτελείται από δύο story arcs, με το πρώτο (και σαφώς πιο ενδιαφέρον, κατά τη γνώμη μου) να ονομάζεται "Καθεστώς Φόβου" και να καλύπτει τα δύο πρώτα τεύχη (6 και 7 της αμερικανικής έκδοσης) και το δεύτερο, το κυρίως πιάτο, να τιτλοφορείται "Επιδημία", να είναι σαφώς πιο τετριμμένο, και να καλύπτει τα υπόλοιπα 4 (8-11 της αμερικανικής έκδοσης).
 
Πολύ καλή έκδοση από την Anubis για μια ακόμη φορά. Γενικά, είναι πάρα πολύ ελπιδοφόρο το ότι βλέπουμε ελληνικές εκδόσεις υπερηρωικών τίτλων με πολύ μικρή διαφορά από τις ΗΠΑ και ευελπιστώ σε μια ανάλογη συνέχεια. :):pray:
 
 
  • Like 19
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ανεγνώσθη και το δεύτερο μέρος της άτυπης συνέχειας της Justice Legue και είναι νομίζω από τις λίγες φορές που δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο από την εξαιρετική παρουσίαση του φίλου @leonidio . :respect:

 

Το σενάριο συνεχίζει από εκεί που το άφησε στο πρώτο μέρος κι εξακολουθεί να έχει το ίδιο μοτίβο όσον αφορά την δράση και την ένταση. Έτσι λοιπόν ο αναγνώστης θα απολαύσει σκηνές γεμάτες μάχες, από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Από εκεί και πέρα βλέπουμε ένα σενάριο έξυπνο μεν, που όμως δεν βγάζει πρωτοτυπία. Στο δεύτερο μέρος του δεύτερου μέρους ( :P ) βλέπουμε τους χαρακτήρες να αλληλοσυγκρούονται και βγαίνουν στην επιφάνεια τα "ανθρώπινα" χαρακτηριστικά και οι αδυναμίες τους. Μου άρεσε να βλέπω πώς η σούπερ δύναμη του ενός μπορεί να επηρεάσει τον άλλο. :popcorn: Ο ένοχος στην αρχή φαίνεται γνωστός, ενώ στην συνέχεια υπάρχει ένα μικρό plot twist που δεν περίμενα. Η λύση που δίνεται στο τέλος μού έφερε στο μυαλό τις διάφορες τηλεοπτικές σειρές με τις ομάδες των αστυνομικών που έχουν στην δύναμή τους κι έναν κομπιουτερά που με μερικά γρήγορα πατήματα του πληκτρολογίου κάνει τα αδύνατα, δυνατά. :antekale:  Κάπως έτσι λοιπόν ένιωσα όταν τα πολύπλοκα και υπερεξελιγμένα συστήματα του Cyborg χακαρίστηκαν με τον τρόπο που περιγράφεται. Ο Superman κάνει αισθητή την απουσία του από το κόμικ αυτό και νομίζω ότι δεν θα έπρεπε. Το φινάλε έχω την εντύπωση ότι ήταν κάπως βιαστικό. Γενικά θεωρώ ότι οι "Μηχανές εξάλειψης" ήταν καλύτερες από την "Επιδημία".

 

Όσον αφορά το σχέδιο, με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό. Οι πρωταγωνιστές είχαν πολύ ζωντανά χαρακτηριστικά, ενώ οι μάχες ήταν παραστατικότατες. Η μεγάλη χρωματική ποικιλία, έδινε ένα όμορφο αποτέλεσμα. 

 

Η έκδοση είναι στα στάνταρτ της εταιρίας. Μέσα στον τόμο, ο αναγνώστης θα βρει αρκετά έξτρα, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι εξώφυλλα των αντίστοιχων τευχών, καθώς κι εναλλακτικά εξώφυλλα. Στο τέλος υπάρχουν μερικά αναπτύγματα σελίδων (δεν ξέρω τι είναι αυτό :P ), επιμελημένα από τον Matthew Clark. Δυστυχώς, στο δικό μου αντίτυπο ξύπνησε ο εφιάλτης των παλιών τόμων της Anubis. Μετά την πρώτη ανάγνωση, η ράχη έχει ξεκολλήσει αρκετά κι έχει καταστήσει το τεύχος επιρρεπές σε μία μελλοντική δεύτερη ανάγνωση. Από την στιγμή όμως που δεν έχει γίνει κάποιο άλλο παρόμοιο παράπονο, τότε μάλλον μιλάμε για ένα μεμονωμένο γεγονός. 

 


:beer: 

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.