Jump to content

Bean

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

150 Active

About Bean

 • Rank
  Μόλις μπήκα
 • Birthday 07/10/1982

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,248 profile views
 1. Απίστευτα καλό βίντεο! Θερμά συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά!!
 2. Θυμάμαι μικρός είχα διαβάσει την ιστορία "Ηλεκτρονική Επανάσταση" που ενώ είναι του 1983 είχε προβλέψει τα social media! https://inducks.org/story.php?c=I+TL+1438-AP
 3. Από τον Μπαρκς με είχε εντυπωσιάσει πάρα πολύ το "Καιρός για διακοπές" και τη θεωρώ από τις καλύτερες που έχει γράψει. Επίσης μια ιστορία που με είχε ενθουσιάσει ήταν το "Διαπλεκόμενα Συμφέροντα" από τον Α Κύκλο του Μικυ Μυστήριο. Τέλος όλες οι πρώτες ιστορίες του Φάντομ Ντακ θεωρώ πως είναι αξεπέραστες!
 4. Εμένα το προηγούμενο μού έτυχε με 30 σελίδες λιγότερες! Ευτυχώς το άλλαξα!
 5. Όλες αυτές οι δεκασέλιδες και οι μικρότερες έπρεπε να είχαν μπει ως συμπληρωματικές στα τεύχη που είχαν τον Βίο και την Πολιτεία. Αντίθετα, πολλές που μπήκαν τότε ως συμπληρωματικές θα έπρεπε να μπουν ως κύριες, με τα εξώφυλλά τους.
 6. Αποκλείεται να βάλουν 2 μαζί. Αν ήταν θα το είχαν κάνει με πολύ μικρότερες! Λογικά θα μπει στο μεθεπόμενο τεύχος. Από κει και πέρα δεν ξέρω αν το Δεκέμβριο βάλουν το Ωχ Έλατο ως κεντρική ή ως συμπληρωματική. Λογικά στο τεύχος που θα βγει τέλη Δεκεμβρίου θα μπουν μαζεμένες όλες οι μικρές που απέμειναν. Το τι θα μπαίνει μετά είναι το θέμα!
 7. Σε αυτή τη φάση δεν έχει κανένα νόημα να βγει. Όταν με το καλό τελειώσει ο Σκάρπα θα βγει λογικά αυτή η έκδοση: https://inducks.org/publication.php?c=it%2FDRLI
 8. Πάντως υπάρχει πάντα το σενάριο να μη δημοσιεύσουν τελικά καθόλου τις ιστορίες Μαγικός Αυλητής και Μουργόλυκοι Εναντίον Θησαυροφυλακίου που τις έχουν βάλει ήδη σε εκδόσεις τους και οι βασικές ιστορίες να τελειώσουν με το τεύχος που θα βγει τέλη Σεπτεμβρίου (βάζοντας τις μικρές ως συμπηρωματικές στα επόμενα).
 9. Λέτε να βγάλουν πιο πριν τίποτα άλλο όπως έκαναν με την Οικονομία του Σκρουτζ;
 10. Μακάρι να υπήρχε ένας νέος δημιουργός που να πατούσε πάνω σε εκείνη τη συνταγή!
 11. Είναι πραγματικά κρίμα που υπάρχουν κλασσικές ιστορίες του Φάντομ Ντακ που είτε δε δημοσιεύτηκαν ποτέ στην Ελλάδα, είτε δημοσιεύτηκαν για τελευταία φορά πριν από δεκαετίες. Γενικά ο χαρακτήρας του έχει αλλοιωθεί και έχει χάσει τη μαγεία που είχε στην αρχή. Ο αυθεντικός Φάντομ Ντακ δεν ήταν υπερήρωας που κυνηγούσε εξωγήινους και ρομπότ αλλά ένας εκδικητής που προσπαθούσε να πάρει το αίμα του Ντόναλντ πίσω από όσους τον εκμεταλλεύονταν ή να αντιμετωπίσει τους γνωστούς κακούς της Λιμνούπολης! Προσωπικά θεωρώ πως η χρυσή εποχή του χαρακτήρα ήταν οι ιστορίες του τόμου "Η αρχή του μύθου" και όσες προέρχονταν από το δίδυμο Guido Martina - Massimo De Vita. Όποιος μπορεί να τις βρει είτε από παλιά τεύχη είτε από εκδόσεις του εξωτερικού αξίζει να τις διαβάσει!
 12. Και για τους εφήβους το ίδιο ισχύει. Εννοώ ότι κάθε γενιά πρέπει να έχει επαφή με αυτές τις ιστορίες. Όσο για το αν θα μπουν ως κύριες ή όχι, αυτό νομίζω εξαρτάται από το πόσες σελίδες έχει η κάθε μία. Δε νομίζω ας πούμε το Χαμένοι στις Άνδεις ή η Χρυσή Περικεφαλαία να μπουν ως συμπληρωματικές στο τέλος. Αυτές θα πρέπει να είναι οι βασικές του τεύχους αν ξαναδημοσιευτούν. Όσο για το Ρόσα, νομίζω ότι ήταν και η μόνη περίπτωση που κάποιος νέος σχεδιαστής έγινε αμέσως κλασσικός. Και αυτό έγινε από το Βίο και την Πολιτεία και μετά ουσιαστικά.
 13. Δεν ξέρω αν θα μπει σε αυτή τη διαδικασία. Συνήθως τα παιδιά αν είναι να διαβάσουν κάτι θα είναι αυτό που θα βρουν στο περίπτερο. Πολύ σπάνια θα κάτσει ένα παιδί να παραγγείλει βιβλιοθήκες από κάποιο μαγαζί. Συμφωνώ ότι δε διαβάζουν τα παιδιά (πράγμα το οποίο θεωρώ πολύ άσχημο) και για αυτό ελπίζω πως αν πέσει στα χέρια τους ένα τεύχος με πραγματικά καλές ιστορίες που άντεξαν στο χρόνο, ίσως αυτό αλλάξει.
 14. Παιδιά όσον αφαρά το Κόμιξ πιστεύω πως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε υπό ποια οπτική γωνία βλέπουμε τα πράγματα. Οι περισσότεροι που βρισκόμαστε εδώ είμαστε παλιοί αναγνώστες που έχουμε διαβάσει όλες τις ιστορίες του Μπαρκς, του Ρόσα και των άλλων μεγάλων δημιουργών και θέλουμε το περιοδικό να προσαρμοστεί στις δικές μας ανάγκες. Αυτό όμως κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι το επόμενο Κόμιξ μπορεί να είναι και το πρώτο που θα τύχει να διαβάσει ένα παιδί 8 χρονών. Αυτό το παιδί λοιπόν πρέπει να μπορεί να διαβάσει τις κλασσικές ιστορίες που διαβάσαμε κι εμείς στα 8 μας. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρξει μία γενιά αναγνωστών που να μην έχει τύχει να διαβάσει μια ιστορία του Μπαρκς, επειδή κάποιος 40άρης την έχει αγοράσει 5 φορές. Θα είναι πραγματικά κρίμα. Θα μου πείτε υπάρχουν οι βιβλιοθήκες. Ναι αλλά οι βιβλιοθήκες πρώτον έχουν ήδη παλιώσει και δεύτερον, πιστέψτε με, κανένα παιδί δε θα μπει στη διαδικασία να τις ψάξει και να τις παραγγείλει μία προς μία. Για αυτούς τους λόγους λοιπόν, εγώ θα ήθελα το Κόμιξ να συνεχίσει να έχει τις κλασσικές ιστορίες του Μπαρκς, του Ρόσα, του Σκάρπα κλπ. Αντικειμενινά είναι οι καλύτερες και πρέπει να είναι προσβάσιμες σε κάθε γενιά. Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω να μη δημοσιεύονται νέες ιστορίες. Θα μπορούσαν να δημοσιεύονται στο Μίκυ Μάους όπως γίνεται ήδη άλλωστε. Απλώς το Κόμιξ το έχω στο μυαλό μου ως πιο "Κλασσικό". Να έχει δηλαδή μόνο διαχρονικές ιστορίες που μεγάλωσαν γενές και γενιές, με την προσθήκη απλά κάποιων συνοδευτικών κειμένων. Επίσης θεωρώ πολύ άσχημο το γεγονός ότι πλέον δε δημοσιεύονται οι παλιές ιστορίες και άλλων δημιουργών. Θα ήθελα ένα περιοδικό όπως τα Κλασικά, με τις ιστορίες του Giorgio Cavazzano ή του Massimo de Vita της δεκαετίας του 70 και του 80, όλες τις πρώτες ιστορίες του Φάντομ Ντακ του Γκουίντο Μαρτίνα κλπ. Υπάρχουν πάρα πολλές απίστευτα καλές ιστορίες παλιότερων δεκαετιών που στη χώρα μας δημοσιεύτηκαν μία φορά πριν 40 χρόνια ή και καθόλου. Για ποιο λόγο να μη μπαίνουν κι αυτές σε κάποια σημερινή έκδοση; Πιστέψτε με είναι πολύ πολύ καλύτερες από τις σημερινές και θα τραβούσαν πολλούς αναγνώστες κάθε ηλικίας!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.