Jump to content

Bean

New Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

60 Neutral

About Bean

 • Rank
  Μόλις μπήκα
 • Birthday 07/10/1982

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,012 profile views
 1. Η ιστορία ξέρουμε αν κυκλοφόρησε επί Καθημερινής;
 2. Το καλύτερο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή. Ούτε να ξεχαστεί εντελώς ο Μπαρκς στην Ελλάδα αλλά και ούτε να μη μπαίνει τίποτα καινούργιο.
 3. Το θεωρώ πολύ πιθανό σενάριο. Ας μην ξεχνάμε ότι το Κόμιξ και όλα τα υπόλοιπα περιοδικά απευθύνονται κυριώς σε μικρά παιδιά (και κακά τα ψέματα όλοι όσοι είμαστε εδώ ως παιδιά ξεκινήσαμε να τα διαβάζουμε). Δε γίνεται λοιπόν ένα παιδί που είναι 8 χρονών και ξεκινάει τώρα την ενασχόληση με τα Ντίσνεϋ κόμικς να μην έχει καμία επαφή με το έργο του Καρλ Μπαρκς και να μεγαλώσει αγνοώντας όλες τις ιστορίες του. Καλές οι βιβλιοθήκες αλλά φέτος κλείνουν ήδη 4 χρόνια από τότε που ολοκληρώθηκαν και πρακτικά κανένα παιδί δε θα μπει στη διαδικασία να τις αναζητήσει πλέον. Δικαιολογημένα εμείς οι παλιοί αναγνώστες που έχουμε στην κατοχή μας όλα τα Κόμιξ ή όλες τις βιβλιοθήκες (στα ελληνικά ή στα αγγλικά) θα δυσανασχετήσουμε, αλλά το περιοδικό δεν απευθύνεται σε εμάς.
 4. Ισχύει αυτό αλλά το ίδιο ισχύει και για τις δεκασέλιδες που μπαίνουν έτσι κι αλλιώς ως κύριες. Αν η Καθημερινή θέλει να το τραβήξει από τα μαλλιά δε νομίζω να διστάσει να δημοσιεύσει κι αυτές τις δύο ως κύριες. Κανονικά όλες αυτές οι μικρές (ειδικά όσες δεν έχουν εξώφυλλο) έπρεπε να είχαν μπει στα τεύχη που περιείχαν τον Βίο και την Πολιτεία. Εκεί έκαψαν τις μεγάλες που τις έβαλαν στο τέλος ως συμπηρωματικές, ενώ θα μπορύσαν να τις αφήσουν για το τέλος. Να μπουν κανονικά ως κύριες, με τα εξώφυλλά τους.
 5. Εγώ πιστεύω πως μετά θα ξεκινήσουν τα X-Mickey μια που έκαναν ήδη την αρχή στο Μίκυ Μάους. Πάντως ο Ρόσα θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το φθινόπωρο, ανάλογα με το αν θα δημοσιευτούν οι ιστορίες Μουργόλυκοι εναντίον θησαυροφυλακίου, ο μαγικός αυλητής και δώσε στον πλησίον σου. Αν δημοσιευτούν όλες (μία σε κάθε τεύχος) ο Ρόσα τελειώνει με το τεύχος που θα βγει τέλη Νοεμβρίου.
 6. Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς αν θα κυκλοφορήσουν εκδόσεις Editor's Choice φέτος;
 7. Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό video! Περιμένουμε με χαρά και τα επόμενα!
 8. Η κύρια ιστορία θυμίζει αυτήν εδώ: https://inducks.org/story.php?c=I+TL+1285-BP
 9. Εξαρτάται κατά πόσο θα θέλουν να το τραβήξουν ή όχι. Με τον Μπαρκς το έκαναν επειδή όλες οι ιστορίες είχαν χριστουγεννιάτικη θεματολογία. Έτσι όπως το βλέπω, μάλλον θα επιστρέψουν σε μία ιστορία του Ρόσα ανά τεύχος, όπως ήταν και πριν αρχίσει ο βίος και η πολιτεία. Όσο για τα εξώφυλλα, αυτό δεν είναι απαραίτητα δεσμευτικό. Αν θέλουν μπορούν να βάλουν ένα άσχετο εξώφυλλο και η κύρια ιστορία να είναι του Ρόσα. Οι μεγάλες που έχουν μείνει είναι 6 (ή 7 αν βάλουν και το Μουργόλυκοι εναντίον θησυροφυλακίου). Αυτές είναι οι: - Το όνειρο μιας ζωής - Το στέμμα των σταυροφόρων - Γράμμα από το σπίτι - Αφιερωμένο εξαιρετικά - Οι τρεις καμπαλέρος επιστρέφουν - Και οι τέσσερις (μείον ένας) ήταν υπέροχοι
 10. Λογικά σε αυτό το τεύχος θα μπει μια δεκασέλιδη (μια που το ενδέκατο επεισόδιο είναι μεγάλο) και πιθανότατα μαζί με το τελευταίο επεισόδιο θα μπει το Στέμμα των Σταυροφόρων. Απο κει και πέρα φαντάζομαι θα μπουν οι ιστορίες Γράμμα από το Σπίτι, Το Όνειρο μιας Ζωής, Αφιερωμένο Εξαιρετικά και ίσως το Μουργόλυκοι εναντίον Θησαυροφυλακίου. Επίσης εκκρεμούν και οι 2 ιστορίες με τους Τρεις Καμπαλέρος. Επομένως με τη νέα χρονιά οι κύριες ιστορίες θα είναι άλλων σχεδιαστών (ίσως Μπαρκς από την αρχή) και από τον Ρόσα θα μπαίνουν οι υπόλοιπες μικρές ιστορίες μέχρι να ολοκληρωθούν..
 11. Bean

  ΚΟΜΙΞ

  Στη σελίδα της Καθημερινής ανακοινώθηκαν οι κυκλοφορίες του Δεκεμβρίου και, όπως παρατηρούμε, δεν αναφέρεται ούτε το Κόμιξ, ούτε το Σούπερ Μίκυ, ενώ στο Μίκυ Μάους δεν υπάρχει ανάρτηση για τις 29/12. Γνωρίζει κανείς αν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος;
 12. Μήπως ο λόγος που δημοσιεύονται τόσο μέτριες ιστορίες είναι το κόστος; Με άλλα λόγια, ίσως για να μπορέσει ένα περιοδικό να δημοσιεύσει μια ιστορία πρέπει να πληρώσει ένα αντίτιμο στη Disney, ανάλογα με τη δημοτικότητά της. Οπότε αν μπει ένας Ρόσα που είναι ακριβός, θα πρέπει όλες οι υπόλοιπες να είναι όσο το δυνατόν φτηνότερες (άρα και χειρότερες), για να κρατηθεί η τιμή χαμηλή.
 13. Εγώ πιστεύω πως για να εκδοθεί μια βιβλιοθήκη στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχει κυκλοφορήσει ολοκληρωμένη στο εξωτερικό. Δεν πιστεύω στην Ελλάδα να υπάρχουν άνθρωποι που να στήσουν από το μηδέν μια βιβλιοθήκη, με κείμενα, αφιερώματα, φωτογραφίες κλπ. Η βιβλιοθήκη του Γκότφρεντσον θα ήταν μια πολύ καλή κυκλοφορία, με την προϋπόθεση ότι γίνει μετάφραση της αμερικάνικης που ξεκίνησε επί Τερζόπουλου. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αυτές οι ιστορίες μπορούν να συγκινήσουν το ευρύ κοινό, δεδομένου ότι είναι πολύ παλιές και ασπρόμαυρες. Επίσης, το έργο δεν είναι ολοκληρωμένο ακόμη. Ακόμη και να κυκλοφορούσαν τη βιβλιοθήκη εδώ, θα έμενε ελλιπής και θα έπρεπε κάθε χρόνο να συμπληρώνουν με έκτακτους νέους τόμους. Από την άλλη, δεν ξέρω αν μπορούν να συμπεριλάβουν ως ένθετο σε εφημερίδα βιβλία που στην Αμερική πωλούνται με 25 δολλάρια. Από την άλλη, μια βιβλιοθήκη Ρόσα θα είχε νόημα μόνο αν γινόταν σωστά, με αφιερώματα, συνεντεύξεις, φωτογραφίες κλπ και όχι όπως επί Τερζόπουλου (που εκτός των άλλων έλλειπε και μια ιστορία). Δεδομένου όμως ότι ο Ρόσα μπαίνει πλέον στο Κόμιξ, θεωρώ απίθανο να βγει άμεσα και σε βιβλιοθήκη. Όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ξαναβγούν πρώτα όλες οι ιστορίες στο Κόμιξ και μετά βλέπουμε. Από κει και πέρα, ο Σκάρπα έχει ήδη έτοιμη ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη στην Ιταλία και είναι σαφέστατα ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές, με αρκετούς δικούς του χαρακτήρες και άπειρες ιστορίες. Μπορεί να μην είναι το ίδιο καλές με του Μπαρκς, αλλά είναι αξιοπρεπέστατες και πάρα πολλές είναι αδημοσίευτες στην Ελλάδα. Μου κάνει εντύπωση ας πούμε που ιστορίες σαν αυτή: https://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL++206-AP δεν έχουν κυκλοφορήσει ούτε μία φορά στην Ελλάδα, σε κανένα περιοδικό! Πιστεύω πως ο Σκάρπα είναι αρκετά οικείος στο ελληνικό κοινό και θα πουλήσει πολύ, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν πολυασχολείται πλέον με κόμικς, αλλά τα διάβαζαν στο παρελθόν. Άλλες επιλογές θα ήταν να κυκλοφορήσουν στριπ του Αλ Ταλιαφέρρο ή θεματικές ιστορίες όπως πχ. όλες οι κλασσικές ιστορίες του Φάντομ Ντακ, πράγμα που μάλλον είναι απίθανο.
 14. Εγώ θα πρότεινα τη μετάφραση της ιταλικής βιβλιοθήκης με τα άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα. https://coa.inducks.org/publication.php?c=it/GSD Είναι ολοκληρωμένη έκδοση, περιέχει πολλές καλές και αρκετές αδημοσίευτες ιστορίες και μπορεί να χωριστεί σε τρεις 17άδες, μία για κάθε χρονιά.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.