Jump to content

dim

Members
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by dim

 1. Η έκδοση σαν σύνολο θυμίζει αντίστοιχες εκδόσεις του '90, ίσως και παλαιότερες. Η ιστορία του Μίστερ No, παρόλο που δείχνει τα χρονάκια της, με κέρδισε. Ίσως να φταίει ότι ήταν απο τους αγαπημένους ήρωες, ίσως να ήταν πράγματι καλή. Ο Ντύλαν Ντογκ μου άρεσε πολύ σαν σχέδιο και το παιχνίδισμα με το λογοτεχνικό βιβλίο ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ο Τεξ είχε όμορφο σχέδιο αλλά το σενάριο αρκετά αφελές και ιδιαίτερα προβλέψιμο. Θεωρώ την τιμή του υψηλή αλλά θα του δώσω 2-3 ευκαιρίες να δω αν θα με κρατήσει σαν αναγνώστη. Επειδή έχω τα θεματάκια μου με οτιδήποτε τυπωμένο υπάρχει στην κατοχή μου, δεν μου άρεσε καθόλου η βιβλιοδεσία του. Τα εσωτερικά καρέ ή ήταν πολύ στριμωγμένα στο εσωτερικό της σελίδας ή κόβονταν και δυσκόλευαν την ανάγνωση. Οι εντελώς πρόχειρες φωτό θα δείξουν το πρόβλημα του τεύχους που αγόρασα. Σε αντίθεση με την kabuki, το τεύχος το βρήκα εύκολα στο Γαλάτσι. Υποθέτω ότι πούλησε στην περιοχή μου. Το αγόρασα από το τρίτο περίπτερο που επισκέφθηκα αφού η ποιότητα των 2 τουλάχιστον αντίτυπων που διέθεταν τα προηγούμενα δεν με ικανοποιούσε. Όχι, στο τρίτο δεν ήταν το καλύτερο αντίτυπο, ίδιο με τα προηγούμενα ήταν.
 2. 1 και για μένα παρακαλώ. Μόλις έκανα την κατάθεση. Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
 3. λέει... "περιλαμβάνει τα τεύχη #577της πρωότυπης έκδοσης"
 4. Ευχαριστώ, πραγματικά χρήσιμη απάντηση. Θα ήταν μεγάλη η απογοήτευση να έβλεπα τις ιδέες του Herge να περνούν μέσα από μια τέτοια ταινία. Χθες άκουσα και μια ενδιαφέρουσα εκπομπή από τον Χατζηστεφάνου για τον Τεν Τεν το λινκ εδώ http://xstefanou.gr/radio.php.
 5. Αν μπορεί κάποιος που την έχει δει ας μου (μας) πει πως αποδίδει τις πολιτικές απόψεις του Τεν Τεν.
 6. Τι ευχάριστη είδηση-προσφορά... Ένα απο το καθένα και για μένα παρακαλώ. Ευχαριστώ Valtasar, ευχαριστώ Jemma.
 7. Αν υπάρχει ακόμα κάποιος που θέλει να λάβει την "αγάπη μου" με μεσάζοντα το bookdepository.com ας το πει. Πιστεύω πως μπορώ να στείλω "αγάπη" και απο το co.uk . Είναι καθαρά θέμα ελληνικών βραδυ-δρομείων. Ίσως τώρα που ποστάρω να το έχεις λάβει ήδη, εκτός και αν υπάρχει κάποιος "πονηρίδης" στην γειτονιά σου.
 8. όλοι οι απο πάνω έλαβαν απο 1 voucher. Καλό διάβασμα... @"fandango" έστειλα και σε σένα
 9. Αυτό ακριβώς και από εμένα. Η προσφορά ισχύει μέχρι 15/12, όπως λέει το bookdepository.
 10. από 21/10 (για όποιον δεν το έχει πάρει πρέφα ακόμα) υπάρχει το... the.walking.dead.s01e01.preair.webrip διάρκειας 67 λεπτών υπάρχουν και ελληνικοί υπότιτλοι
 11. dim

  ΚΟΜΙΞ

  Μια απορία σχετικά με το εξώφυλλό σου... Ο Βασιλείου93 ποιός είναι; Σαφώς και ευχαριστούμε για το scan
 12. Δεν συνηθίζω να απαντώ σε πόστ με φράσεις του στυλ "συμφωνώ", "και εγώ" κλπ αλλά εδώ νιώθω αναγκασμένος να το κάνω. Συμφωνώ απόλυτα στην τοποθέτηση σου, bonadrug ως προς το δικαίωμα μας να λέμε την άποψη μας και την αυτολογοκρισία που κάνουμε στις απόψεις μας, προκειμένου να μην νομίσει ο άλλος ότι γράφουμε "κακίες", αλλά και ειδικότερα στα απο κάτω.... Μια μικρή διαφοροποίηση στα ανωτέρω. Το "ποιητικό" δεν με εκφράζει καθόλου και το σχέδιο δεν θα το χαρακτήριζα "...ακαλαίσθητο ,ασυνάρτητο, ακατανοήτο, δύσπεπτο, ανούσιο κατασκεύασμα,..." αλλά ανεκτό. ΥΓ (off topic) Το "9" υποθέτω θα μας συντροφεύει για τουλάχιστον άλλα 2 σάββατα μιας και ξεκινησε νέα κεντρική ιστορία και με μια πρώτη ματιά δεν είδα καμμία αναφορά εντος του τεύχους ότι αναστέλλεται η κυκλοφορία του. Η ποιότητα του όντως έχει πέσει πολύ αν και υπάρχουν κάποιες σταθερά καλές σελίδες του. Quino, ΠΑΝΤΑ θα είναι επικαιρος και σε 200 χρόνια -αν και ελπίζω πως όχι- ειδικά σήμερα πιστεύω ότι σχεδίασε για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ζερβός, τις περισσότερες φορές, σήμερα δεν κατάφερα να αποφασίσω αν πρέπει να γελάσω, να κλάψω, να οργιστώ, να ... Ταμπακέας, συχνά στήλη Μαλανδράκη. Ο "γραμματοαπαντητής", αηδία έχει καταντήσει, μια στήλη που θεωρώ ότι είναι ο καθρέφτης του εκάστοτε περιοδικού και που διαβάζω από τις πρώτες (όχι στο "9")
 13. Να ρωτήσω κάτι; Η λέξη "όμως" που προσθέτεις στην απο πάνω πρόταση σου της προσδίδει κάτι το κακό, κάτι το δυστυχές. Αυτή ήταν η πρόθεση σου ή μπήκε από λάθος; Αν μπήκε από λάθος, εντάξει, δεκτή η συγνώμη σου . Αν όμως, ΑΝ, λέγω και τονίζω, μπήκε με πρόθεση, τότε με αφήνεις άφωνο.
 14. Τ' αγγλικά που χρειάζονται πιστεύω ότι είναι κάτω του lower. Άγνωστες λέξεις πιστεύω ότι θα υπάρξουν αλλά δεν θα δυσκολευτείς να πιάσεις το νόημα ή το πολύ πολύ ένα λεξικό κοντά σου. Σαν έκδοση θα σου προτείνω αυτήν εδώ που φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 5 τόμους. Μέχρι τώρα έχουν βγεί οι τρεις, ο τέταρτος αναμένεται τον οκτώβριο και τον πέμπτο τον υπολογίζω τον απρίλιο του '11. Στην έκδοση αυτή έχουν κυκλοφορήσει και οι δέκα τόμοι.
 15. Αν θέλεις να έχεις άποψη για το τι ήταν αυτό το lost και γιατί είχε τόσους πιστούς θεατές δες το αλλά... όχι παραπάνω από την 3η σαιζόν, ίσως να είναι καλύτερα να σταματήσεις στην 2η, ή στην 2 1/2 ή στην ... κλπ Θα σου μείνουν πολλές απορίες και αναπάντητα ερωτήματα σε όποιο επεισόδοα και να σταματήσεις βέβαια, αλλά και στο τελευταίο επεισόδιο της 6ης σαιζόν να φθάσεις πάλι με αναπάντητα ερωτήματα θα είσαι. Ενδιάμεσα δίνονται απαντήσεις αλλά οι ίδιες απαντήσεις δημιουργούν νέα ερωτήματα. Θέματα που σε βασανίζουν απο την 1η σαιζόν και θεωρούνται σημαντικά μέχρι και την την 5η δεν απαντώνται ποτέ. Να μην σου πω δηλαδή ότι για το βασικότερο θέμα, τους αριθμούς δηλαδή, που πάνω τους βασίστηκε σχεδόν ολόκληρη η μυθολογία του lost δεν παίρνεις την παραμικρή απάντηση, ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα για τους σεναριογράφους. Αυτή η σειρά είχε πάρει πολύ σοβαρά τον εαυτό της και μέχρι κάποιο σημείο καλά έκανε αλλά αν την ξαναέβλεπα, δεν το κάνω ακόμα και αν είναι να με σουβλίσετε σαν τον Αθανάσιο Διάκο, θα την έβλεπα σαν κωμωδία, μάλλον παρωδία, δραματικής σειράς και θα διασκέδαζα με το πόσο κορόιδο πιάστηκα. Κορόιδο γιατί μέχρι κάποια στιγμή έλεγα, δεν μπορεί, κάπου το πάει ο ποιητής, κάτι θέλει να μας πεί, άσχετα αν ήξερα από κάποια στιγμή και μετά ότι όλα αυτά δεν γίνεται να δέσουν σε κάτι λογικοφανές. Δες και το blog που αναφέρει ο bonadrug παραπάνω, αλλά και την προηγούμενη ανάρτηση του off-shade σχετικά με το lost (αν θυμάμαι καλά την αναφέρω σε προηγούμενο post μου).
 16. Να χαλάσω λίγο την κουβεντούλα για τα i-pad κλπ ταμπλετοειδή και να απαντήσω στο αρχικό ποστ; (Ειρωνικό στυλάκι off) Λοιπόν… για να το θέσω ποιο σωστά, μάλλον να ρωτήσω θέλω, ώστε να μου πείτε εσείς σε ποια κατηγορία ανήκω και όχι να απαντήσω. Ναι λοιπόν, έχω κατεβάσει πολλά γίγα, έχω από το Νο1 του Action Comics(6/1938) μέχρι το 828(8/2005) , από το Νο 1 του batman μέχρι το 600+, Detective comics 1-820 Amazing Spiderman No1- δεν ξέρω και γω που, καλύτερα όμως να σταματήσω εδώ. Αυτό παλιότερα, τώρα, κατεβάζω μόνο κάποιες τρέχουσες σειρές. Τι κάνω λοιπόν αυτά που κατεβάζω; Τα παλαιά τα καίω σε 1 dvd +1 dvd (backup). Τα καινούργια ασπρόμαυρα τα τυπώνω τα διαβάζω και μετά τα καίω σε 1 dvd +1 dvd (backup). Όταν φθάσουν σε ικανοποιητικό αριθμό τευχών, τα βιβλιοδετώ με θερμοκόλληση και τα τοποθετώ στην βιβλιοθήκη μου (εως πότε θα χωρούν άραγε; ) Όχι δεν τελειώνω εδώ. Μετά τα αγοράζω και στην Ελληνική τους έκδοση και τα τοποθετώ στην βιβλιοθήκη μου. Βέβαια αυτό δεν γίνεται με όλα. Γινόταν με το Walking Dead και τώρα και με το Echo. Κάποια άλλα, λίγα όμως, διαβάζω 1-2 τεύχη και μετά τα αγοράζω από το book depository συνήθως. Για παράδειγμα αναφέρω το Fables, Neverwhere, The Joker, τον 3ο hard cover τόμο του Y-The last man, τα οποία λογικά θα τα έχω πριν τελειώσει η εβδομάδα. Το Bone τώρα το έχω σε cbr, έχω τον ολοκληρωμένο ασπρόμαυρο αγγλικό τόμο και αγοράζω την έγχρωμη έκδοση της Jemma. Λοιπόν… σε ποια κατηγορία ανήκω; Εδώ σας θέλω. Απαντήσεις του στυλ … Στην 7η – Εντελώς προβληματικοί άνθρωποι δεν γίνονται δεκτές καθότι αυτό το ξέρω. Μετά από 45 χρόνια συμβίωσης με τον ίδιο άνθρωπο πιστεύω ότι με γνωρίζω καλά.
 17. για να είμαστε σωστοί... ο ΦΠΑ που θα αποροφηθεί από την επιχείρηση στα 50€ είναι 0,24 λεπτά ΥΓ που είσαι ρε germanicus21???
 18. Την βρήκα αρκετά ψυχαγωγική. Είχε ενδιαφέρουσες μάχες και αρκετό χιούμορ αλλά έμεινα με την εντύπωση ότι κάτι της έλειπε. Η μάχη στο Monaco, αν και ήταν μικρή, ήταν πολύ ωραία σχεδιασμένη. Το σενάριο μου φάνηκε κάπως χαλαρό. Ίσως αν είχε ασχοληθεί με λιγότερα θέματα ή χαρακτήρες να είχε κρατήσει το ενδιαφέρον μου ψιλά. Ο χαρακτήρας της Johansson μου έδωσε την εντύπωση πως υπήρχε μόνο και μόνο για να υπάρχει μια ακόμα θηλυκή παρουσία. (άσχετο… η Johansson ποτέ δεν μ’ άρεσε σαν γυναίκα και ποτέ δεν την συμπάθησα σαν ηθοποιό, εξαίρεση η εμφάνιση της στο Vicky Christina Barcelona). Από την άλλη ο Robert Downey γι’ άλλη μια φορά ήταν πολύ καλός στον χαρακτήρα που υποδύθηκε και ο Mickey Rourke ικανοποιητικός, αν και η προφορά του μου φάνηκε κάπως επιτηδευμένη. Κρίμα που η παρουσία και η αλληλεπίδραση των χαρακτήρων τους ήταν μικρή. Σίγουρα το πρώτο μου φάνηκε καλύτερο αλλά δεν μετάνιωσα που το είδα. Παρατήρηση για τον κινηματογράφο που το είδα (Mall, αίθουσα με την μεγάλη οθόνη). Η εικόνα μου έδωσε την εντύπωση μέτριου dvd, το λευκό ήταν καμένο και στις σκοτεινές σκηνές δεν υπήρχε λεπτομέρεια. Το λευκό το παρατήρησε και ο γιος μου . Ο ήχος δεν ήταν καθόλου καλός. Οι χαμηλές συχνότητες αποδίδονταν με ένα έντονο «μπουμάρισμα». Εδώ θα ήθελα την άποψη και άλλων θεατών είτε στην ίδια αίθουσα είτε από αλλού.
 19. Από το comicon μου είπαν ότι η έκδοση αυτή δεν θα διατίθεται από βιβλιοπωλεία, κομικσάδικα κλπ παρόμοιες δημοκρατικές δυνάμεις. Το βρίσκω λογικό μιας και η έκδοση είναι συνεργασία μαμούθ-καθημερινής.
 20. το έχω ξαναπεί? Μόνο με ο yoshi... με καταλαβαίνει. Εδώ υπάρχει ένα link που εκφράζει την άποψη μου για το lost κατα 94,87%.
 21. Χαίρομαι που βλέπω και άλλους τόσο απογοητευμένους με την σειρά γιατί είχα αρχίσει να νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά με εμένα. Αν είχε τελειώσει σε 2, το πολύ 2μιση σεζόν πιστεύω πως θα ήταν μια απο τις κορυφαίες σειρές όλων των εποχών, αρκεί να την τελείωναν με κάτι έξυπνο. Βέβαια εκτιμώ ότι πλέον δεν χρειάζεται κάθε 31 καρέ, να πατάς το pause για να δείς πχ το πρόσωπο που εμφανίστηκε μέσα στον καπνό για 7-25 κλάσματα του δευτερολέπτου και έχει ουσιαστική σημασία στην εξέλιξη της υπόθεσης. Είχα διαβάσει κάποια στιγμή ότι οι σεναριογράφοι ( ; ) είχαν πεί ότι όλα θα έχουν λογικές εξηγήσεις και τίποτα μεταφυσικό δεν θα υπάρχει στην σειρά (ή κάπως έτσι) Ναι καλά... Με την λογική του παράλογου θα ισχύει σίγουρα. Πόσα έμειναν ακόμα; Άλλα 8; Θα το πιώ και το ποτήριο τούτο και πάμε γι' άλλα. ΥΓ. Κρίμα που χάσαμε τον γαλανόλευκο με κάτι cracker, wire in the blood ... που πραγματικά ήταν ψυχαγωγικά... και όχι μόνο.
 22. Η τιμή μήπως πρέπει να διορθωθεί σε 32,90 που είναι στον τιμοκατάλογο; Τόσο αναφέρει (ενδεικτικά) η anubis το solaris... Τα βιβλιοπωλεία που μας δίνουν το -10% το έχουν όντως 29,60 Πρωτοπορία (29,61 για την ακρίβεια )
 23. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω αλλά θα επεκταθώ... Το αριστούργημα του αιώνα να έδινε και να σε πλήρωνε από πάνω δεν θα το ψώνιζα από εκεί. Βέβαια εξαρτάται από το πόσα θα έδινε γιατί, όπως ξέρετε, όλοι έχουν την τιμή τους...
 24. και είναι από τα ποιό μάπα iron man που έχω διαβάσει ας όψετε ο γιός που τον λατρεύει και θα σου 'λεγα εγώ αν θα το αγόραζα.
 25. Θα συμφωνήσω με τον "frequently attitudes" στο ότι δεν πρέπει να διαγράφονται post. Εξαιρώ post τα οποία μπορεί να είναι υβριστικά, προκλητικά ή δεν ξέρω τι άλλο που μόνο σκοπό έχουν την δημιουργία προστριβών, αν και το τελευταίο είναι καθαρά υποκειμενικό μιας και στο χώρο των forum είναι εύκολο να παρερμηνευθούν οι προθέσεις του γράφοντος. Πρόσφατα (ούτε βδομάδα δεν πάει) είχα ενοχλήσει τον Valtasar με pm για το ίδιο θέμα. Σε μένα, λόγω αρχείων που κρατώ σχετικά με τις αγοραπωλησίες, (-πωλησίες δεν πρέπει να έχω τώρα που το σκέφτομαι ) είχε φανεί άβολο η διαγραφή κάποιων post μου. Είναι κάτι που έχω προσέξει να συμβαίνει κατά διαστήματα και σε δικά μου post αλλά και σε άλλων. Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου να συμβαίνει συγκεκριμένα σε κάποια μέλη, το σίγουρο όμως είναι ότι κάποιες φορές που έψαχνα κάποιο post και θυμόμουν ότι κάπου το είχα δει δεν το ξαναέβρισκα. Δεν με απασχόλησε ποτέ το πλήθος των post μου εδώ ή αλλού, αλλά βρε παιδιά - παιδιά είστε αφού διαβάζετε μικυ-μαου – άστε τα post στην ησυχία τους, σε κάποιους μπορεί κάπου-κάπως να τα χρειάζονται. Μπορεί για λόγους σωστής ή όμορφης παρουσίασης του forum να κρίνετε ότι χρειάζεται η διαγραφή, εγώ διαφωνώ και θα πρότεινα κάτι άλλο στα γρήγορα και χωρίς να το έχω επεξεργαστεί. Ας φτιαχτεί μια υποενότητα ακόμα. Για παράδειγμα ας είναι του στυλ: Α. Περιοδικό Αγόρι (που θα περιλαμβάνει μόνο πληροφορίες σχετικές με το περιοδικό) Β. Περιοδικό Αγόρι εξώφυλλα Γ. Περιοδικό Αγόρι γενική συζήτηση Αν το παρόν site ήταν μια εγκυκλοπαίδεια θα συμφωνούσα να γίνονται διαγραφές, αλλά και πάλι μόνο για να διατηρείται η εγκυκλοπαίδεια ενημερωμένη, επίκαιρη, έγκυρη ή δεν ξέρω τι άλλο. Την στιγμή που βρισκόμαστε σε ένα forum πιστεύω ότι το πλήκτρο delete θα έπρεπε να έχει πιάσει αράχνες. Τώρα που έγραψα το ανωτέρω, σκέφτομαι και κρίνω ότι είναι μια καλή ιδέα μέσα στο forum να φτιαχτεί μια ενότητα στυλ Wikipedia, όπου ο καθένας μας θα μπορεί να γράφει πληροφορίες σχετικές με κάποιο κόμικς και όλοι μας θα μπορούμε μετά να προσθέτουμε ή να διορθώνουμε το αρχικό post. Ναι, εδώ θα πρέπει να υπάρχει κάποια κεντρική διαχείριση. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, το αφήνω σε χέρια ποιό ειδικών να το απαντήσουν.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.