Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ (ΤΑ)
Υπότιτλος:
OMNIBUS
Σενάριο/Kείμενα:
Γιάννης Ρουμπούλιας
Σχέδιο:
Γιάννης Ρουμπούλιας
Σχέδιο εξωφύλλου:
Γιάννης Ρουμπούλιας
Hμερ. έκδοσης:
06-12-2024
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος:
17.0 x 24.0
Σελίδες:
352
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-618-5623-69-2
Ονομαστική τιμή:
17.50€

  • Member ID:  41338
  • Group:  Members
  • Topic Count:  55
  • Content Count:  1160
  • Reputation:   8025
  • Achievement Points:  1230
  • Days Won:  22
  • With Us For:  855 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

TAXRONIKATOYDRAKOFOINIKA_0001.jpg  TAXRONIKATOYDRAKOFOINIKA_0001z.jpg

TA ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ 

OMNIBUS

 

H Παρούσα έκδοση αποτελεί επανέκδοση της θρυλικής σειράς "ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ" του Γιάννη Ρουμπούλια! Με αφορμή την επέτειο 20 ετών από την πρώτη κυκλοφορία του, οι εκδόσεις Jemma Press μαζί με την σχετικά νέα εκδοτική Nerdula Creative Lab (Μυθομάχος, Athens Dark) επανακυκλοφορούν το θρυλικό αυτό κόμικ! Για τις παλαιότερες εκδόσεις δείτε εδώ και εδώ! Ας προσπαθήσω κι εγώ λοιπόν να το παρουσιάσω...

Η Ιστορία:

Η εξουσία και ο ηρωισμός του θρυλικού γόνου του Δράκοντα, του αιώνιου Αυτοκράτορα της Αυτοκρατορίας του Δρακοφοίνικα, του Ντράγκαροθ έχουν πια ξεθυμάνει. Ο θετός του γιος, ο σ σκληρός Αρχιστράτηγος  Λεθάνιαν, ελέγχοντας την Αριστοκρατία και έχοντας στην κατοχή του Σκοτεινές Δυνάμεις, θέλει πάση θυσία να σκοτώσει τον θετό του πατέρα και να γίνει Χαλίφης Αυτοκράτορας στην θέση του Χαλίφη Αυτοκράτορα. 

Εν τω μεταξύ, γνωρίζουμε και την πρωταγωνιστική κομπανία, που απαρτίζεται από κάθε καρυδιάς καρύδι: Ένα δυνατό αλλά καλόκαρδο Τέραμονγκρ, μια μάγισσα ξωτικιά, ένα φιλικό Γκόμπλιν, μια ταλαντούχα πολεμίστρια μισή γυναίκα - μισή ξωτικιά, έναν ευγενή πολεμιστή, έναν ενοχλητικό Χάλφλινγκ και έναν ευέξαπτο νάνο πολεμιστή!!! Όλοι αυτοί λοιπόν ανακαλύπτουν ότι έχουν κάτι κοινό: Μισούν τον Λεθάνιαν και θέλουν να τον σκοτώσουν! Έτσι ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι , με πολλά εμπόδια, για να εκδικηθούν τον Λεθάνιαν. Μέσα σε αυτήν λοιπόν την αναζήτηση, θα δημιουργηθούν έριδες αλλά και πάθη μεταξύ των μελών της ομάδας. Όσο προχωράει η ιστορία , σκοτεινά μυστικά από το παρελθον των μελών της ομάδας θα έρθουν στο φως...

Στο παλάτι, ο Ντράγκαρορθ απουσιάζει, και οι ευγενείς παίρνουν την ευκαιρία για να τον ανατρέψουν! Παράλληλα, οι ήρωές μας έρχονται σε μια μοιραία σύγκρουση με τον Λεθάνιαν! Ακολουθούν διάφορες αποκαλύψεις, που δένουν εξαιρετικά την πλοκή της ιστορίας.

Και φτάνουμε στην τελική μάχη, η οποία δεν είναι τίποτα λιγότερο από επική! Δεν θα αποκαλύψω όμως περισσότερα...

 

XronikaTouDrakofoinika_0001.jpgXronikaTouDrakofoinika_0000.jpg

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ:

Μου άρεσε πολύ μπορώ να πω! Έχει το ωραίο fantasy ύφος, ωραίες μάχες, ωραίοι διάλογοι, με έκανε να νοιαστώ για τους χαρακτήρες, και αποκαλύψεις δένουν ακόμα καλύτερα την πλοκή!

Αυτό που θα ήθελα, θα ήταν να αναπτύξει λίγο περισσότερο τον χαρακτήρα του Λεθάνιαν, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία, αλλά εγώ δεν κατάλαβα τίποτα για τον χαρακτήρα του, μου φάνηκε πολύ άδειος.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ:

Εξαιρετικό μπορώ να πω! Ο Rubus καταφέρνει να αποδώσει πολύ όμορφα όλες της σκηνές , από τις μάχες μέχρι τις πιο "αισθηματικές". Μου αρέσει και η ανατομία και τα πρόσωπα. Αποφεύγει επίσης κάποια λάθη τα οποία κάνουν μέχρι και οι Αμερικάνοι. Με όλο τον σεβασμό στο έργο, θα μου άρεσε να το δω και χρωματισμένο, γιατί νομίζω ότι το χρώμα ταιριάζει γενικά στα fantasy. 

 

Για την έκδοση δεν έχω να πω πολλά, κλασική Jemma, αν και νομίζω ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν και λίγο πιο ποιοτικό χαρτί, κι ας ανέβαινε λίγο η τιμή.

XronikaTouDrakofoinikaTomoi_0003.jpgXronikaTouDrakofoinikaTomoi_0002.jpg

 

Προσωπικά, μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σαν σύνολο, μπαίνει στα 5 καλύτερα Ελληνικά μου! Επίσης να πω πως δεν είμαι λάτρης των fantasy, αλλά παρ' όλα αυτά το απόλαυσα πολύ, οπότε όσοι έχετε ενδοιασμούς, να ξέρετε ότι είναι μια πολύ safe και ενδιαφέρουσα ιστορία! Συνεχίζετε την ανάγνωση και δεν το παραγγείλατε ακόμα; Σαν δεν ντρέπεστε!:ego: Τι περιμένετε; Ορμήστε και δεν θα χάσετε!

Άλλωστε όλοι ξέρουμε πως ο Ρουμπούλιας είναι ΜΥΘΙΚΟΣ!

yoshimitsu_Drakofoinikaslogo.gif

Επεξεργασία από Ζάνταφ

  • Member ID:  32406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  104
  • Content Count:  3833
  • Reputation:   38461
  • Achievement Points:  3881
  • Days Won:  164
  • With Us For:  3112 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Δημοσιεύτηκε

Το συγκεκριμένο το αγόρασα στο Athenscon από τον πάγκο της Nerdula και παλικάρι εκεί μου είπε ότι είναι επετειακή έκδοση και μάλιστα ότι είναι η τελευταία φορά που το επανακυκλοφορούν. Θα μου πεις μπορεί σε μερικά χρόνια να αλλάξουν γνώμη και να το ξαναβγάλουν... μπορεί πάλι και όχι.


  • Member ID:  38058
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  2037
  • Reputation:   13095
  • Achievement Points:  2072
  • Days Won:  70
  • With Us For:  1696 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Δημοσιεύτηκε

Και εγώ το αγόρασα από Athenscon και μπορεί και να ισχύει αυτό που σου είπαν μιας και ο δημιουργός και με παλαιότερα του έργα έχει κάνει έτσι και δεν τα έχουμ  βγει ξανά .

Τώρα η τελευταία φορά που λες οτι σου είπαν. Αν έβγαλαν επαρκή αριθμό αντιτύπων Ε φτάνει για να υπάρχει αρκετό καιρό πριν εξαντληθεί ,αν γίνει κάτι τέτοιο . 


  • Member ID:  34230
  • Group:  Members
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  946
  • Reputation:   8449
  • Achievement Points:  1033
  • Days Won:  4
  • With Us For:  2613 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  36

Δημοσιεύτηκε

Διαβάστηκε το συγκεκριμένο,

 

Αρκετό καλό με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Μια γεμάτη καθαρόαιμη περιπέτεια φαντασίας. Ο κόσμος του Δρακοφοινικα αρκετά πλούσιος και όμορφα δομημένος με ωραία στοιχεία, θα μπορούσε να ήταν πλαίσιο για πολλές ακόμα ιστορίες. Το σενάριο επίσης καλό, με ωραία ροή, σε κρατάει μέσα στην ανάγνωση χωρίς να κουράζει.

Σχέδιο εξαιρετικό. Με λεπτομέρειες και αυτό πολύ γεμάτο, αναδεικνύει πολύ όμορφο όλο το fantasy adventure ύφος. Θα συμφωνήσω ότι θα το ήθελα πολύ να το δω με χρώμα και σε μια καλύτερη έκδοση. 

 

Πραγματικά όσο το διάβαζα μου έκανε εντύπωση ότι έναν τέτοιο κόμικ έχει γραφτεί από Έλληνα δημιουργό και αυτό όχι επειδή υποτιμώ τους Έλληνες δημιουργούς, αλλά λόγο θεματολογίας και πόρων(χρόνος δημιουργού, διάθεση εκδοτικής να εκδώσει μια τέτοια σειρά, χρήματα και κοινό που απευθύνεται)πολύ δύσκολα να πίστευα ότι θα βλέπαμε μια τέτοια σειρά. Όντως θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες δουλειές και προσπάθειες στα ελληνικά κόμικς και το προτείνω σε όλους. 


  • Member ID:  40671
  • Group:  MoM
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  188
  • Reputation:   1183
  • Achievement Points:  241
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1021 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Δημοσιεύτηκε

Αγοραστηκε απο Nerdula και θα διαβαστει αμεσα!! Συμφωνω οτι θα το ηθελα κι εγω εγχρωμο καποια στιγμη..οπως ειχε βγει το 1ο ξενογλωσσο τευχος του!!


  • Member ID:  41338
  • Group:  Members
  • Topic Count:  55
  • Content Count:  1160
  • Reputation:   8025
  • Achievement Points:  1230
  • Days Won:  22
  • With Us For:  855 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Να αναφέρω εδώ ότι ο Ρουμπούλιας είπε ότι φέτος θα εκδοθούν κι άλλες ιστορίες του Δρακοφοίνικα, που θα διαδραματίζονται 2000 χρόνια μετά την συγκεκριμένη έκδοση. Εκτός από κόμικς, θα κυκλοφορήσει και μια εικονογραφημένη νουβέλα.

πηγή

Spoiler

 

 


  • Member ID:  635
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  53
  • Reputation:   265
  • Achievement Points:  54
  • Days Won:  0
  • With Us For:  7089 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Δημοσιεύτηκε
9 hours ago, Ζάνταφ said:

Να αναφέρω εδώ ότι ο Ρουμπούλιας είπε ότι φέτος θα εκδοθούν κι άλλες ιστορίες του Δρακοφοίνικα, που θα διαδραματίζονται 2000 χρόνια μετά την συγκεκριμένη έκδοση. Εκτός από κόμικς, θα κυκλοφορήσει και μια εικονογραφημένη νουβέλα.

πηγή

  Reveal hidden contents

 

 

Τέλεια. Θα ήθελα κι άλλο περιεχόμενο από τον κόσμο του Δρακοφοίνικα. Και οι ιστορίες του Αδάμαστου είναι ενδιαφέρουσες. Δεν πρόλαβα και τον "Νηφάλιο νάνο", μακάρι να το έκαναν κι αυτό μια επανέκδοση. Ωστόσο, θα προτιμούσα, η επανέκδοση των "Χρονικών" να ήταν σε καλύτερο χαρτί και να περιλάμβανε και το τεύχος #0 (αλλιώς δεν είναι Omnibus).


  • Member ID:  38058
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  2037
  • Reputation:   13095
  • Achievement Points:  2072
  • Days Won:  70
  • With Us For:  1696 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)
Πριν από 1 ώρα, Ivorian είπε:

Τέλεια. Θα ήθελα κι άλλο περιεχόμενο από τον κόσμο του Δρακοφοίνικα. Και οι ιστορίες του Αδάμαστου είναι ενδιαφέρουσες. Δεν πρόλαβα και τον "Νηφάλιο νάνο", μακάρι να το έκαναν κι αυτό μια επανέκδοση. Ωστόσο, θα προτιμούσα, η επανέκδοση των "Χρονικών" να ήταν σε καλύτερο χαρτί και να περιλάμβανε και το τεύχος #0 (αλλιώς δεν είναι Omnibus).

Σε καλύτερο χαρτί και εγώ θα ήθελα αλλά αν αυτό γινόταν η τιμή του τόμου  δεν θα ήταν στα 15-17 αλλά θα έπρεπε να πάει τουλάχιστο 25-30 δεδομένου του όγκου που περιέχει και ο δημιουργός ξερει ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είχε τα αναμενόμενα κέρδη ενώ τώρα πιστεύω μια χαρά πουλάει (χωρίς να έχω επίσημα στοιχεία αλλά σε μια δική μου εκτίμηση βάση των όσων ακούω τριγύρω μου).

 

Μια χαρά omnibus λογίζεται πάντως και χωρίς το 0.

 

 

Επεξεργασία από Ubergorn
  • 4 months later...

  • Member ID:  30086
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  963
  • Reputation:   7509
  • Achievement Points:  980
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4407 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Χρειάζεται μια διόρθωση καθότι ασπρόμαυρο και όχι έγχρωμο. 

 

Παρά λίγο να την πατήσω κιόλας και να το αγοράσω πάλι.  :cheers5:


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  860
  • Content Count:  15359
  • Reputation:   110876
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  548
  • With Us For:  5413 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Δημοσιεύτηκε
21 λεπτά πριν, Paris είπε:

Χρειάζεται μια διόρθωση καθότι ασπρόμαυρο και όχι έγχρωμο.

 

Διορθώθηκε! :thanks:

 

 

:beer:

  • 3 months later...

  • Member ID:  38058
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  2037
  • Reputation:   13095
  • Achievement Points:  2072
  • Days Won:  70
  • With Us For:  1696 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Δημοσιεύτηκε

Και ενώ το είχα αγοράσει από πέρυσι μόλις χθες άρχισα να το διαβάζω και το ολοκλήρωσα σήμερα .

Με μια λέξη θα το χαρακτηρίσω : ΕΠΙΚΟ!

Το σχέδιο εκπληκτικό ,το σενάριο οι διάλογοι ,η υλοποίηση του .

Εντάξει μπορεί να επηρεάζεται από αλλά έργα φαντασυ και να πατάει πάνω στις γραμμές τους  ,όπως είναι φυσιολογικό, αλλά αυτό δεν αλλάζει την αξία του το γεγονός πως πρόκειται για ένα έργο στο σύνολο του  εκπληκτικό και προτείνεται σε όποιον είναι λάτρης των φαντασι έργων και δνε το έχει διαβάσει ακόμα !!

 

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.