Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ
Σενάριο/Kείμενα:
Γιάννης Ρουμπούλιας
Σχέδιο:
Γιάννης Ρουμπούλιας
Σχέδιο εξωφύλλου:
Γιάννης Ρουμπούλιας
Hμερ. έκδοσης:
06-12-2024
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος:
17.0 x 24.0
Σελίδες:
352
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-618-5623-69-2
Ονομαστική τιμή:
17.50€

• Member ID:  41,338
  • Group:  Members
  • Topic Count:  16
  • Content Count:  477
  • Achievement Points:  520
  • Days Won:  7
  • With Us For:  360 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted

TAXRONIKATOYDRAKOFOINIKA_0001.jpgTAXRONIKATOYDRAKOFOINIKA_0001z.jpg

TA ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ 

OMNIBUS

H Παρούσα έκδοση αποτελεί επανέκδοση της θρυλικής σειράς "ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ" του Γιάννη Ρουμπούλια! Με αφορμή την επέτειο 20 ετών από την πρώτη κυκλοφορία του, οι εκδόσεις Jemma Press μαζί με την σχετικά νέα εκδοτική Nerdula Creative Lab (Μυθομάχος, Athens Dark) επανακυκλοφορούν το θρυλικό αυτό κόμικ! Για τις παλαιότερες εκδόσεις δείτε εδώ και εδώ! Ας προσπαθήσω κι εγώ λοιπόν να το παρουσιάσω...

Η Ιστορία:

Η εξουσία και ο ηρωισμός του θρυλικού γόνου του Δράκοντα, του αιώνιου Αυτοκράτορα της Αυτοκρατορίας του Δρακοφοίνικα, του Ντράγκαροθ έχουν πια ξεθυμάνει. Ο θετός του γιος, ο σ σκληρός Αρχιστράτηγος  Λεθάνιαν, ελέγχοντας την Αριστοκρατία και έχοντας στην κατοχή του Σκοτεινές Δυνάμεις, θέλει πάση θυσία να σκοτώσει τον θετό του πατέρα και να γίνει Χαλίφης Αυτοκράτορας στην θέση του Χαλίφη Αυτοκράτορα. 

Εν τω μεταξύ, γνωρίζουμε και την πρωταγωνιστική κομπανία, που απαρτίζεται από κάθε καρυδιάς καρύδι: Ένα δυνατό αλλά καλόκαρδο Τέραμονγκρ, μια μάγισσα ξωτικιά, ένα φιλικό Γκόμπλιν, μια ταλαντούχα πολεμίστρια μισή γυναίκα - μισή ξωτικιά, έναν ευγενή πολεμιστή, έναν ενοχλητικό Χάλφλινγκ και έναν ευέξαπτο νάνο πολεμιστή!!! Όλοι αυτοί λοιπόν ανακαλύπτουν ότι έχουν κάτι κοινό: Μισούν τον Λεθάνιαν και θέλουν να τον σκοτώσουν! Έτσι ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι , με πολλά εμπόδια, για να εκδικηθούν τον Λεθάνιαν. Μέσα σε αυτήν λοιπόν την αναζήτηση, θα δημιουργηθούν έριδες αλλά και πάθη μεταξύ των μελών της ομάδας. Όσο προχωράει η ιστορία , σκοτεινά μυστικά από το παρελθον των μελών της ομάδας θα έρθουν στο φως...

Στο παλάτι, ο Ντράγκαρορθ απουσιάζει, και οι ευγενείς παίρνουν την ευκαιρία για να τον ανατρέψουν! Παράλληλα, οι ήρωές μας έρχονται σε μια μοιραία σύγκρουση με τον Λεθάνιαν! Ακολουθούν διάφορες αποκαλύψεις, που δένουν εξαιρετικά την πλοκή της ιστορίας.

Και φτάνουμε στην τελική μάχη, η οποία δεν είναι τίποτα λιγότερο από επική! Δεν θα αποκαλύψω όμως περισσότερα...

XronikaTouDrakofoinika_0001.jpgXronikaTouDrakofoinika_0000.jpg

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ:

Μου άρεσε πολύ μπορώ να πω! Έχει το ωραίο fantasy ύφος, ωραίες μάχες, ωραίοι διάλογοι, με έκανε να νοιαστώ για τους χαρακτήρες, και αποκαλύψεις δένουν ακόμα καλύτερα την πλοκή!

Αυτό που θα ήθελα, θα ήταν να αναπτύξει λίγο περισσότερο τον χαρακτήρα του Λεθάνιαν, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία, αλλά εγώ δεν κατάλαβα τίποτα για τον χαρακτήρα του, μου φάνηκε πολύ άδειος.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ:

Εξαιρετικό μπορώ να πω! Ο Rubus καταφέρνει να αποδώσει πολύ όμορφα όλες της σκηνές , από τις μάχες μέχρι τις πιο "αισθηματικές". Μου αρέσει και η ανατομία και τα πρόσωπα. Αποφεύγει επίσης κάποια λάθη τα οποία κάνουν μέχρι και οι Αμερικάνοι. Με όλο τον σεβασμό στο έργο, θα μου άρεσε να το δω και χρωματισμένο, γιατί νομίζω ότι το χρώμα ταιριάζει γενικά στα fantasy. 

Για την έκδοση δεν έχω να πω πολλά, κλασική Jemma, αν και νομίζω ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν και λίγο πιο ποιοτικό χαρτί, κι ας ανέβαινε λίγο η τιμή.

XronikaTouDrakofoinikaTomoi_0003.jpgXronikaTouDrakofoinikaTomoi_0002.jpg

Προσωπικά, μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σαν σύνολο, μπαίνει στα 5 καλύτερα Ελληνικά μου! Επίσης να πω πως δεν είμαι λάτρης των fantasy, αλλά παρ' όλα αυτά το απόλαυσα πολύ, οπότε όσοι έχετε ενδοιασμούς, να ξέρετε ότι είναι μια πολύ safe και ενδιαφέρουσα ιστορία! Συνεχίζετε την ανάγνωση και δεν το παραγγείλατε ακόμα; Σαν δεν ντρέπεστε!:ego: Τι περιμένετε; Ορμήστε και δεν θα χάσετε!

Άλλωστε όλοι ξέρουμε πως ο Ρουμπούλιας είναι ΜΥΘΙΚΟΣ!

yoshimitsu_Drakofoinikaslogo.gif

• Like 9
  • Respect 1
  • Thanks 1

• Member ID:  32,406
  • Topic Count:  80
  • Content Count:  2,747
  • Achievement Points:  2,789
  • Days Won:  85
  • With Us For:  2,617 Days
  • Last Seen:  

Posted

Το συγκεκριμένο το αγόρασα στο Athenscon από τον πάγκο της Nerdula και παλικάρι εκεί μου είπε ότι είναι επετειακή έκδοση και μάλιστα ότι είναι η τελευταία φορά που το επανακυκλοφορούν. Θα μου πεις μπορεί σε μερικά χρόνια να αλλάξουν γνώμη και να το ξαναβγάλουν... μπορεί πάλι και όχι.

• Like 4
  • Thanks 1

• Member ID:  38,058
  • Group:  MoM
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  1,090
  • Achievement Points:  1,105
  • Days Won:  36
  • With Us For:  1,201 Days
  • Last Seen:  

Posted

Και εγώ το αγόρασα από Athenscon και μπορεί και να ισχύει αυτό που σου είπαν μιας και ο δημιουργός και με παλαιότερα του έργα έχει κάνει έτσι και δεν τα έχουμ  βγει ξανά .

Τώρα η τελευταία φορά που λες οτι σου είπαν. Αν έβγαλαν επαρκή αριθμό αντιτύπων Ε φτάνει για να υπάρχει αρκετό καιρό πριν εξαντληθεί ,αν γίνει κάτι τέτοιο . 

• Like 3

• Member ID:  34,230
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  449
  • Achievement Points:  518
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2,119 Days
  • Last Seen:  

Posted

Διαβάστηκε το συγκεκριμένο,

Αρκετό καλό με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Μια γεμάτη καθαρόαιμη περιπέτεια φαντασίας. Ο κόσμος του Δρακοφοινικα αρκετά πλούσιος και όμορφα δομημένος με ωραία στοιχεία, θα μπορούσε να ήταν πλαίσιο για πολλές ακόμα ιστορίες. Το σενάριο επίσης καλό, με ωραία ροή, σε κρατάει μέσα στην ανάγνωση χωρίς να κουράζει.

Σχέδιο εξαιρετικό. Με λεπτομέρειες και αυτό πολύ γεμάτο, αναδεικνύει πολύ όμορφο όλο το fantasy adventure ύφος. Θα συμφωνήσω ότι θα το ήθελα πολύ να το δω με χρώμα και σε μια καλύτερη έκδοση. 

Πραγματικά όσο το διάβαζα μου έκανε εντύπωση ότι έναν τέτοιο κόμικ έχει γραφτεί από Έλληνα δημιουργό και αυτό όχι επειδή υποτιμώ τους Έλληνες δημιουργούς, αλλά λόγο θεματολογίας και πόρων(χρόνος δημιουργού, διάθεση εκδοτικής να εκδώσει μια τέτοια σειρά, χρήματα και κοινό που απευθύνεται)πολύ δύσκολα να πίστευα ότι θα βλέπαμε μια τέτοια σειρά. Όντως θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες δουλειές και προσπάθειες στα ελληνικά κόμικς και το προτείνω σε όλους. 

• Like 6

• Member ID:  40,671
  • Group:  New Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  25
  • Achievement Points:  35
  • Days Won:  0
  • With Us For:  526 Days
  • Last Seen:  

Posted

Αγοραστηκε απο Nerdula και θα διαβαστει αμεσα!! Συμφωνω οτι θα το ηθελα κι εγω εγχρωμο καποια στιγμη..οπως ειχε βγει το 1ο ξενογλωσσο τευχος του!!

• Like 3