Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
COMPUTER GAMES MAGAZINE
Εκδοτική:
HYPER PRESS Α.Ε. / MOTOR PRESS HELLAS Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
05-2000
Εξώφυλλα:
59 + 50 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας  (Λείπουν τα: 1-13, 16-23, 31, 35, 44, 48, 51, 64, 76, 85, 88-91)
Τεύχη:
92
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Περιοδικό
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Τεχνολογίας/Games,Ειδικός Τύπος
Περιοδικότητα:
Μηνιαία
Μέγεθος:
20.5 x 28.5
Σελίδες:
132 (37-39), 164 (70), 180 (71-81), 148 (82)
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
977-108-864-009-9, 977-108-864-000-6 (τεύχη 79-82)
Ονομαστική τιμή:
5,95€, 6.80€

  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  999
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   117779
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6607 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Δημοσιεύτηκε

COMPUTERGAMESMAGAZINE_0061.jpgCOMPUTERGAMESMAGAZINE_0066.jpgCOMPUTERGAMESMAGAZINE_0071.jpgCOMPUTERGAMESMAGAZINE_0074.jpg

 

Τίτλος αφιερωμένος στα παιχνίδια για προσωπικούς υπολογιστές που ξεκίνησε την πορεία του τον Μάιο του 2000, από την Hyper Press, πρώην Delta Graph. Στην ουσία αποτελεί τον διάδοχο του User του ίδιου εκδότη που είχε σταματήσει 2 χρόνια νωρίτερα, αλλά αυτή την φορά προτιμήθηκε η απόκτηση ενός τίτλου από το εξωτερικό για την κάλυψη αυτή της κατηγορίας gaming.

 

Τα πρώτα χρόνια δεν το έπαιρνα προσωπικά, αλλά οι πληροφορίες μου λένε πως στην αρχή ήταν κατά βάση μετάφραση της ξένης ύλης, κάτι που δεν μου κάνει εντύπωση, μιας και όλοι οι αντίστοιχοι τίτλοι του εκδότη ήταν της ίδια φιλοσοφίας, εκείνο το διάστημα. Σταδιακά όμως, όπως και στους υπόλοιπους τίτλους, η παραγωγή της ύλης έγινε Ελληνική υπόθεση, μέχρι που έφτασε σταδιακά, υπό την εποπτεία του Φωκίωνα Χαροκόπου και του Χρήστου Κουβόπουλου (μετέπειτα αρχισυντάκτη του PC Master), να περιέχει ύλη αποκλειστικά Ελληνική και μια καλή εναλλακτική επιλογή στο χώρο της ενημέρωσης για όσους ήθελαν κάτι παραπάνω από το PC Master.

 

Ο τίτλος έκανε την μετάβαση από την Hyper Press στην Motor Press Hellas, μαζί με τα Gamepro & PS2 Magazine και κράτησε για τουλάχιστον 92 τεύχη και 1,5 χρόνο περίπου παραπάνω από τους άλλους 2 προαναφερόμενους τίτλους.

 

Το περιοδικό συνοδευόταν και από ένα πλήρες παιχνίδι σε μορφή CD-ROM σε κάθε τεύχος. Το ότι δεν ήταν DVD είχε επίδραση και στο πόσο θελκτική ήταν η προσφορά σε σχέση με τις αντίστοιχες του PC Master. Γενικά, έβαζε καλά παιχνίδια, αλλά σπάνια πρωτοκλασάτα ή αρκετά πρόσφατα, μιας και αυτά απαιτούσαν κατά βάση μεγαλύτερο αποθηκευτικό δίσκο.


Στο εξωτερικό

 

Ο τίτλος στο εξωτερικό είχε ξεκινήσει το 1988 στην Αγγλία ως Strategy Plus, πουλήθηκε σε Αμερικάνικη εταιρία το 1991 και μετονομάστηκε σε Computer Games Strategy Plus, και τελικά μετονομάστηκε σε Computer Games Magazine τον Ιανουάριο του 2000, όταν εξαγοράστηκε από την theGlobe.com, μια από τις dot com εταιρίες-φούσκες που έσκασαν μύτη στα τέλη της προηγούμενης χιλιετίας. Η νέα εταιρία κράτησε τον τίτλο μέχρι και τον Μάρτιο του 2007 πριν τους διακόψει, απόρροια μιας μήνυσης που έφαγε για άλλες δραστηριότητες της εταιρίας. Ουσιαστικά λοιπόν, ο Ελληνικός τίτλος, διατήρησε το όνομα ενεργό για παραπάνω διάστημα από την ξένη έκδοση. :)

 

Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους comicos & nikos ka.

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  4236
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  152
  • Content Count:  1516
  • Reputation:   18244
  • Achievement Points:  2203
  • Days Won:  21
  • With Us For:  6417 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Δημοσιεύτηκε

Εξώφυλλα από τα τεύχη 36-41-63

 

Προστέθηκαν στην παρουσίαση

 

Και μια σελίδα του τεύχους 41 με μικρογραφίες από όλα τα προηγούμενα εξώφυλλα :)

 

1292934758_OLDCOVERS.thumb.jpg.1214edc17e58e83c326de4db11cf4130.jpg


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  999
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   117779
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6607 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Δημοσιεύτηκε

Προστέθηκαν εξώφυλλα και οπισθόφυλλα για τα τεύχη 37 έως 39.

 

Πριν τον Κουβόπουλο, Αρχισυντάκτης ήταν ο Φωκίων Χαροκόπος, που έχει περάσει από πολλά έντυπα του χώρου, ενώ είναι γνωστός και ως μεταφραστής σε τίτλους όπως τα βιβλία του Dune και του Shannara.


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  130
  • Content Count:  7732
  • Reputation:   30565
  • Achievement Points:  8071
  • Days Won:  29
  • With Us For:  6652 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Έφτασε τα 92 τεύχη τουλάχιστον; Τι λες ρε παιδί μου! :wow: Δεν του τό 'χα ότι θα κρατούσε τόσο πολύ, αφενός επειδή ο κόσμος πλέον προσανατολιζόταν στις κονσόλες και δεν τον ενδιέφεραν παλαιότερα παιχνίδια Η/Υ και αφετέρου επειδή είχε αναφορές κυρίως γύρω από το gaming και για κανένα άλλο θέμα πληροφορικής. Απ' αυτό είχα αγοράσει τουλάχιστον 35 τεύχη με τελευταίο μάλλον το #54 (μέχρι να βάλω σε τάξη το αρχείο μου δεν είμαι βέβαιος για παραλειπόμενα...). Θυμάμαι πως το ψιλοχάζευα για μια περίοδο ακόμη στα περίπτερα και από κάποια στιγμή κι έπειτα απλώς δεν τσέκαρα καθόλου για περιοδικά του χώρου. Θέλεις περισσότερα κόμικς στα περίπτερα; Θέλεις λιγότερα λεφτά στο πορτοφόλι; Σημασία έχει ότι με video games είχα σταματήσει να ασχολούμαι προ πολλού (ήθελα και θέλω αλλά δεν υπάρχει χρόνος!), οπότε ήταν εύκολο να κόψω αυτό και κάποια άλλα σχετικά έντυπα. Έπειτα, τα παιχνίδια γίνονταν ολοένα και πιο απαιτητικά, εγώ να μην έχω μηχάνημα σύγχρονο, οπότε -πέρα απ' το χρόνο που δεν είχα- ήταν ψυχοφθόρο να μη μπορώ να παρακολουθήσω νέες κυκλοφορίες, ακόμη και κάποιες για τις οποίες έκοβα φλέβες αναμένοντάς την κυκλοφορία τους (π.χ. τα νέα "Starcraft" ή ακόμη παλαιότερα το 2ο "Neverwinter Nights", τα "Elder Scrolls" και διάφορα άλλα, κυρίως R.P.G.s).


  • Member ID:  31588
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  387
  • Reputation:   2149
  • Achievement Points:  431
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3311 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

Στο computer games ήταν περήφανοι ότι το περιοδικό, ήταν μόνο για παιχνίδια(έμμεση αναφορά στο pc master δηλαδή).

Πέρναγαν ένα προφίλ, ότι το περιοδικό ήταν για hard core gamers μόνο συχνά με άκομψο τρόπο.

 

Οταν έκλεισε νομίζω ο αρχισυντάκτης του πήγε στο pc master

Επεξεργασία από averel

  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  130
  • Content Count:  7732
  • Reputation:   30565
  • Achievement Points:  8071
  • Days Won:  29
  • With Us For:  6652 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Το "PC Master" δεν ήταν μόνο για παιχνίδια... Είχε πολλές και ενδιαφέρουσες στήλες για προγραμματισμό, για hardware, για διάφορα... Γι' αυτο και είχε βγάλει ξέχωρα ως ένθετο το "PC Games". Το "PC Master" ήταν κορυφαίο περιοδικό με πολύ προσεγμένη ύλη! Όχι για τους hardcore κομπιουτεράκηδες που ενδεχομένως να μην ήθελαν καθόλου αναφορές σε παιχνίδια αλλά κρατούσε ισορροπίες!

  • 3 years later...

  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1737
  • Content Count:  9285
  • Reputation:   66655
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  162
  • With Us For:  6853 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  62

Δημοσιεύτηκε

Προστέθηκαν εξώφυλλα/οπισθόφυλλα των τευχών 83, 86, 87, 92

 

COMPUTERGAMESMAGAZINE_0083.jpg  COMPUTERGAMESMAGAZINE_0086.jpg  COMPUTERGAMESMAGAZINE_0087.jpg  COMPUTERGAMESMAGAZINE_0092.jpg

 

:valt:

  • 1 year later...

  • Member ID:  36003
  • Group:  MoM
  • Topic Count:  20
  • Content Count:  698
  • Reputation:   1854
  • Achievement Points:  701
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1902 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  68

Δημοσιεύτηκε

Τεύχος 84 Εξώφυλλο + Οπισθόφυλλο

COMPUTERGAMESMAGAZINE_0084.jpg

 

Μεταφέρθηκαν στην βάση.

 

  • 6 months later...

  • Member ID:  41357
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  1
  • Reputation:   1
  • Achievement Points:  1
  • Days Won:  0
  • With Us For:  507 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους, συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά με τα εξώφυλλα.

Ψάχνω το τεύχος 46 (Ιούνιος 2004), υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει ;

Ευχαριστώ.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.