Jump to content
Sign in to follow this  
DJO

SILVER SURFER / NORRIN RADD

Recommended Posts

post-556-0-79653400-1410213745_thumb.jpg


Όλα ξεκίνησαν στον ειρηνικό πλανήτη Zenn-La, όπου ο επιστήμονας Norrin Radd διψούσε για περιπέτεια, καθότι ο πανάρχαιος πολιτισμός αυτού του φιλήσυχου κόσμου είχε εγκαταλείψει τις εξερευνήσεις. Έτσι, παιρνούσε ο καιρός, με την πανωραία Shalla-Bal στην αγκαλιά του. Ώσπου μια μέρα ΟΛΑ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΑΝ. ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Ο GALACTUS ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΨΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ! Τότε ο Norrin προτείνει τον εαυτό του ως θυσία στον Galactus με την προϋπόθεση να λυπηθεί τον πλανήτη του. Κι έτσι κι έγινε. Ο Galactus τον έκανε προάγγελό (herald) του, μεταμορφώνοντάς τον στον πασίγνωστο Silver Surfer, ένα ον γεμάτο από κοσμική ενέργεια. Έτσι, ο Surfer ακολουθεί τον κύριό του σε μια αέναη αναζήτηση τροφής για τον αφέντη του, προσπαθώντας παράλληλα να σώσει όσους πλανήτες με έλλογες μορφές ζωής μπορεί.
 

post-556-0-86590800-1410214329_thumb.jpg


Η παρθενική του εμφάνιση εκδοτικά έγινε στο Fantastic Four #48, σε σενάριο Stan Lee και σχέδιο Jack Kirby, το οποίο και είναι το πρώτο μέρος του τριμερούς "Galactus Trilogy". Εκεί, ο Galactus έχει ανακαλύψει τη Γη και την θέλει για σνακ. Οι Fantastic Four αντιμετωπίζουν πρώτα τον προάγγελό του Surfer και αφού συνειδητοποιεί πόσο όμορφος είναι ο πλανήτης μας, ενώνει τις δυνάμεις του μαζί με τους F4 και σταματάνε τον Galactus, αποτρέποντας τον από το να μας κάνει μια μπουκιά! Όμως ο Galactus περιορίζει τον Surfer στη Γη με ένα ειδικό αόρατο ενεργειακό πεδίο. Στα επόμενα χρόνια, ο Surfer θα συνεργαστεί με διάφορες ομάδες και μη υπερηρώων της Γης (πχ.The Defenders), μέχρι που μια μέρα ο Reed Richards τον βοηθάει και ο Surfer ξαναρχίζει να σερφάρει από τότε ξανά το σύμπαν. Ο αμετανόητος μοναχικός ποιητής θα ξαναδεί τη γυναίκα της ζωής του, θα πολεμήσει με άπειρους εξωγήινους, θα σώσει πλανήτες και ζωές, μέχρι την στιγμή που ο Galactus θα τον απελευθερώσει και θα τον αντικαταστήσει με άλλους προάγγελους. Nova, Terrax και δε συμμαζεύεται. Έτσι ο Surfer πλέον ελεύθερος από το βαρύ ζυγό του συμπαντικού καταβροχθιστή, επιστρέφει πίσω στον πλανήτη του. Μόνο και μόνο για να αντικρίσει τα απομεινάρια του, γιατί τον είχε εξαερώσει η κοσμική οντότητα Other. Μαζί με όλους τους κατοίκους...

Από τότε, ο Surfer τριγυρνάει στο άπειρο διάστημα, χωρίς σπίτι και αγάπη, δίνοντας περιστασιακά ένα χεράκι κοσμικής ενέργειας στις δυνάμεις του καλού.
 

post-556-0-91484100-1410214246_thumb.jpg


Όσον αφορά τα media, o Silver Surfer έχει εμφανιστεί στην κομμένη σειρά κινουμένων σχεδίων, έκανε ένα πέρασμα από την αντίστοιχη σειρά των Fantastic Four, ενώ πρωταγωνιστούσε στη 2η ταινία των Fantastic Four. Κάποια στιγμή ίσως επιστρέψει στο σύμπαν των ταινιών, αλλά μέχρι τότε μπορείτε να δείτε το ωραίο μικρού μήκους φιλμάκι του 1994.

Essential Reading: Requiem, Parable
 

post-556-0-82988300-1410213676_thumb.jpgΠηγές
Marvel Σουπερήρωες - Η Επίσημη Συλλογη #11
Wikipedia
Marvel
Comicvine


Να και το αφιερωματάκι από το Εναντίον #4:
 

post-556-0-52423500-1410216890_thumb.jpg

Edited by DJO
  • Like 18

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε Ορέστη για το αφιέρωμα :cheers3:

 

Σε παρακαλώ (σου έχει επισημανθεί αρκετές φορές), μην βάζεις μεγάλες εικόνες που πιάνουν όλη την οθόνη. Βάζουμε thumbs και όποιος θέλει την ανοίγει σε full size.

 

:valt:

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έτσι πεθαίνει η δυναμική αφιερωμάτων την οποία προσφέρουν μονάχα εικόνες απευθείας ορατές και όχι οι κουτσουλιές thumbnails. Εν έτει 2014 & ταχύτητες vdsl είναι λάθος πρακτική που ανήκει στην περασμένη δεκαετία. Γι'αυτό είχα βάλει την πρώτη εικόνα full size.

 

Να μπει άμεσα κανόνας για maximum διαστάσεις τότε, όπως ο παλιός για τις υπογραφές. Η θέαση μέσω tablets δεν είναι λόγος. Μήπως να τα μικρύνουμε όλα και για όσους μπαίνουν GC από μικρά smartphones?

 

Αφαιρέθηκε και το spoiler που είχε το attachment. Για όσα παιδιά δεν ξέρουν, βάζουμε το attachment σε spoiler και κατόπιν το ανοίγουμε σε νέο tab, παίρνουμε το url του και πλέον μπορούμε να βάλουμε την ίδια την εικόνα σε img tag για full size.

 

 

Υπογραφή: Νέο ΚΕΓ

 

:coffee:

Edited by DJO
  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν είναι θέμα ταχύτητας, είναι ότι σβήνονται οι φωτός από τις πηγές τους. Και μένει ένα λευκό τίποτα, όπως συνέβει σε πολλές παλιές παρουσιάσεις. Και μετά πρέπει να γεμίζονται εκ νέου :)

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχει η χρήση, υπάρχει και η κατάχρηση. 

 

Χρήση λχ είναι το να ποστάρει κάποιος στο τραγούδι της ημέρας ή στη γελοιογραφία που μου έκανε κλικ σήμερα. Κατάχρηση είναι το να ποστάρει συνέχεια κάθε μέρα. Ότι του καπνίσει. Κάπως έτσι λχ βλέποντας ότι τον Αύγουστο ήταν πεθαμένο το τραγούδι της ημέρας, ξεκίνησα να διαγράφω από 31/7 και προς τα πίσω οτιδήποτε είχε κάτω από 2 λάηκς. Και ω θαύμα θαυμάτων, όσο πιο πίσω πήγαινα, τόσο πιο ζωντανό γινότανε. Και έφτασα στον Αύγουστο του 2013. Ο οποίος ήταν ολοζώντανος. Ο Αυγουστος του 14 λοιπόν δεν ήταν πεθαμένος διότι έλειπε κόσμος. Ήταν πεθαμένος διότι ένα τρομακτικά συγκεκριμένο μέλος έκανε κατάχρηση για υπερβολικά πολύ καιρό. Πόσταρε, πόσταρε, πόσταρε, οτιδήποτε του κατέβαινε στο κεφάλι, οτιδήποτε γούσταρε ο ίδιος, αδιαφορώντας πλήρως για το αν έπαιρνε feedback ή όχι. Και στο τέλος ο κόσμος είχε σηκωθεί και είχε φύγει. Όπως έφευγε από το funny pictures, όπως έφευγε από τη γελοιογραφία που μου έκανε κλικ σήμερα, όπως έφευγε από το Die, όπως όπως όπως. Τι πήγε στραβά εκεί? well... Όταν επιλέγει κανείς να ποστάρει μια γελοιογραφία ή ένα τραγούδι το οποίο πραγματικά του έκανε εντύπωση, τότε κατά 70-80% θα το γουστάρουν και οι άλλοι. Όταν επιλέγει να ποστάρει ΚΑΘΕ μέρα μια γελοιογραφία ή ένα τραγούδι, διότι έτσι του'ρθε, τότε κατά 70-80% δεν θα το γουστάρουν οι άλλοι.

 

Μπορεί να μπει κανόνας για το κάθε πότε μπορεί να ποστάρει κανείς σε εκείνα εκεί τα τόπικ? Όχι. Πως λύνεται?.......... Οψόμεθα.

 

Στο δια ταύτα όμως. Κάτι τέτοιο είναι και με τις τεράστιες φωτογραφίες που ποστάρεις. Ανεβάζεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σου γουστάρει σε τεράστια μεγέθη. Όχι κατ'επιλογήν. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Ε, guess what. Κάνεις τον ίδιο ακριβώς βιασμό που κάνουν κάποιοι άλλοι. Οπότε κανόνας για όλα τα μέλη του φόρουμ τα οποία ποστάρουν μια στο τόσο υπερμεγεθή φωτογραφία δεν θα μπει. Μια στο τόσο δεν είναι κακό. Αυτό είναι χρήση. Αυτό που κάνεις εσύ όμως είναι κατάχρηση.

  • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν χρειάζεται κανόνας για μέλη που καταχράζονται την χρήση full size. Σεβαστή η γνώμη σου αλλά σε παρακαλώ ακολούθα τις προτροπες της ΔΟ και μην βάζεις εικόνες μεγάλου μεγέθους στα post σου.

 

:cheers3:

  • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν είναι θέμα ταχύτητας, είναι ότι σβήνονται οι φωτός από τις πηγές τους. Και μένει ένα λευκό τίποτα, όπως συνέβει σε πολλές παλιές παρουσιάσεις. Και μετά πρέπει να γεμίζονται εκ νέου :)

 

Όχι, εκείνα είναι από εξωτερικούς servers, πχ. imageshack και σβηνόντουσαν με τον καιρό. Εκείνα ήταν που τα σώζαμε (τότε που ήμουνα ακόμα στη ΔΟ) στον σέρβερ. Και εκείνα ήταν full size. Για τους ίδιους λόγους δυναμικής. Βλ.άλλες παρουσιάσεις χαρακτήρων. :best:

 

  :germ: η μοναδική φορά που έκανα "κατάχρηση" ήταν όταν ήμουν στον τελευταίο μήνα πριν την άδεια απόλυσης. Τον Αύγουστο του 2013. Και επέλεξα αντί να πάρω τσατσάρα, να ποστάρω εδώ το τραγούδι της ημέρας που με έφτιαχνε, πάντα συνοδευόμενο από αντίστοιχο art που με έφτιαχνε, εάν υπήρχε. Όσον αφορά τη γελοιογραφία, αυτό κάποτε το έκανα σε στυλ ημερολόγιο, τότε που ήταν και ενεργό ένα blog που έβαζε picks των γελοιογραφιών. Και επέλεγα την καλύτερη κάθε μέρα. Ε, 1-2 μήνες άντεξα. Αν λες γι'αυτά, οκ δηλώνω ένοχος που επέλεγα κάθε μέρα κάτι όμορφο που μου άρεσε προσωπικά και έβαζα. :P Αν έσβηνες όντως απροειδοποίητα ποστς μελών σε ένα τόπικ της Γενικής Συζήτησης επειδή δεν είχαν έναν χι αριθμό like, δηλώνω πραγματικά λύπη. Τέτοιες τακτικές θα διώξουν κόσμο αντί να προσελκύσουν.

 

  :valt: ωραία, άρα πχ.600x600 max είναι καλό; 500x500? Ή θα κάτσετε και θα κάνετε σκούπα σε οποιαδήποτε εικόνα έχει ανέβει ποτέ στο φόρουμ και δεν είναι σε thumbnail? Το οποίο δεν στέκει με τίποτα γιατί είναι περιττά παρανοϊκό. Πιο βροντερό παράδειγμα αποτελεί η εισαγωγική εικονίτσα των Γενικών Κανόνων που είναι και η πρώτη που βλέπει κάποιος που γράφεται στο GC και πλέον είναι ορόσημο:

 

welcomevh6.gif

 

  :beer7:

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ξεκίνησα να διαβάζω Silver Surfer επειδή τον είδα στο εξώφυλλο ενός δίσκου 

 

post-10732-0-50874100-1410278505_thumb.jpg

 

Από το #34 έως και το 100 είναι από τις αγαπημένες μου σειρές. Από τα λίγα περιοδικά που τα ακολούθησα μήνα μήνα για τόσο καιρό. Αγαπημένος ήρωας και σίγουρα το δίδυμο Ron Lim - Jim Starlin τον απογείωσαν!

 

 

 

Sorry για το off topic  :P

 

 

 

  • Like 18

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.