Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ΠΡΩΤΟΣ
Σενάριο/Kείμενα:
Νίκος Ζώης
Σχέδιο:
Κώστας Φραγκιαδάκης, Παναγιώτης Λυρής και Νίκος Ζώης
Hμερ. έκδοσης:
2009
Εξώφυλλα:
3 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
3
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Λαϊκό ανάγνωσμα
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Περιπέτεια
Μέγεθος:
12.0 x 17.0
Σελίδες:
36
Προέλευση:
Ελληνική

tn_PROTOS_0001.jpg tn_PROTOS_0001z.jpg tn_PROTOS_0002.jpg

 

Τιμή: 1,5€

Μια έκδοση τη χρησιμότητα και σκοπιμότητα της οποίας αδυνατώ να αντιληφθώ....

Γράφει στο editorial της τελευταίας σελίδας ο Ν. Ζωής : "όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα της κατοχής σαν παιδικό περιοδικό γνωρίζαμε ότι και άλλοι πριν από μας τόλμησαν και είχαν μεγάλη επιτυχία"!!!

Ξέρετε σε ποιους άλλους πριν από μας αναφέρεται ο Ζωής ; Στον Ανεμοδουρά και στην έκδοση του Μικρού Ήρωα του ...1953!!!


Ο Πρώτος αναφέρεται στην ιστορία ενός εφήβου , του Νίκου Θεοδωρίδη, στα χρόνια της κατοχής και στη δράση του εναντίον των κατακτητών. Το τεύχος δεν περιέχει μια αυτοτελή ιστορία αλλά δηλώνει πως θα υπάρξει συνέχεια....


Ποιους αφορά αυτή η έκδοση; Έλα ντε! Ο Μικρός Ήρωας απευθύνθηκε σε ένα κοινό που είχε βιώσει έμμεσα αν όχι άμεσα τη περίοδο της κατοχής και γαλούχησε με πατριωτισμό τρεις-τέσσερις γενιές, όταν ακόμα ο πατριωτισμός σήμαινε κάτι....
Σήμερα η κατοχή είναι μια πολύ μακρινή ανάμνηση.

Προς τι λοιπόν πάλι οι πατριωτικές κορώνες, οι εθνικοί ύμνοι και τα ρίγη εθνικής συγκίνησης;
Μα ναι...
όπως γράφει ο Ζωής, ο σημερινός εχθρός είναι η παγκοσμιοποίηση (σ.32)!!! και "νικητής θα είναι κάθε λαός που θα διατηρήσει τα ήθη και τα έθιμά του". Γιατί ο Αόρατος εχθρός σήμερα επιχειρεί να πλήξει τους "δυσκολοκυβέρνητους Έλληνες" με το "να πλήξει τις πολιτισμικές τους ρίζες, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και τα ιστορικά τους αποθέματα".
Αυτό όπως λέει ο Ζώης το είπε "κάπου, κάποιος , κάποτε" .............!!!!!


Οι 12 σελίδες από τις 32 του περιοδικού είναι άρθρα εθνεγερτικού χαρακτήρα, αναδημοσιεύσεις από το Δίκτυο και εθνικιστικά περιοδικά σαν την Ελληνική Αγωγή....


Έχω κάψει τις μισές εγκεφαλικές μου συνάψεις και γι' αυτό σταματάω...........

Έλεος!

Ευχαριστούμε για το εξώφυλλο τον AndreasD.

 

 • Like 16

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εθνικοπατριωτικό παραλήρημα ; Και σε σκίτσα του Λύρη κιόλας ; Απογοητεύτηκα...

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νέο ουλτρα καλτ δημιούργημα.....

 

Α) Πρέπει να το βρώ.

Β) Πρέπει να μπεί στον ειδικό θάλαμο μηδενικής βαρύτητας & κρυογωνικής μαζί με τα άλλα της ΖΝ γιατί σε μερικά χρόνια αυτές οι εκδόσεις θα αξίζουν εκατομύρια.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το 2ο τευχάκι ήταν το 3ο από τα 3ΖΝ που μου έδωσε ο :thanks: Γιόσι. Και ήταν το μικρότερο από άποψη μεγέθους. :lol:

 

Έχω διαβάσει Μικρό Ήρωα και μου είχε αρέσει και είχε και ωραία εικονογράφηση. Αυτό απέτυχε και στην ιστορία και την εικονογράφηση (Μαριλένα Παλλόνι λέει μέσα, ενώ το μοναδικό σχεδιάκι που έχει μια άλφα προοπτική και βρίσκεται στην πρώτη σελίδα είναι του Λυρή και το εξώφυλλο είναι κάποιου Τζιμ) :down: . Το Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα που ξεκινάει από το Κατά Ματθαίον, συνεχίζει με Κατά Λουκά και τελειώνει με...απρόσμενο αφιέρωμα σε κλασσικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες, ταιριάζει με το ότι είχε βγει για τα Χριστούγεννα. Η προτελευταία σελίδα είναι μια τσαχπίνικη νότα με 2 χιονισμένες φώτος από Ευρυτανία μεριά και η τελευταία μια στήλη με Επίκαιρα Θέματα και προβληματισμούς. Στο εσωτερικό του οπισθόφυλλου έχει μια αγιογραφία του Κόντογλου με τη Γέννηση. Α, οι σελίδες αυξήθηκαν σε 34+4 των εξωφύλλων.

 

Εν ολίγοις, θα το χαρακτήριζα αποτυχημένη απόπειρα δημιουργίας ενός νέου Μικρού Ήρωα. Όποιος το θέλει ευχαρίστως να του το χαρίσω... Τελικά το έκανα δωρεά στη βιβλιοθήκη της ΛεΦιΚ. Μπορείτε να το τσεκάρετε εκεί. :cheers3:

 

 

 

υγ.Τελείως ενημερωτικά, κάτω από τα στοιχεία της έκδοσης από ό,τι κατάλαβα γράφει ποια θα είναι η ιστορία του 3ου τεύχους. Το Μυστικό Της Δουνκέρκης, με πρωταγωνιστή το Νίκο Θεοδωρίδη, που θα προσπαθήσει να πείσει τον Χίτλερ να μην αιχμαλωτίσει τη συμμαχική στρατιά στην περίφημη μάχη της Δουνκέρκης... :collapse:

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απρίλιος 2011 - τεύχος 3, κυκλοφόρησε ως ένθετο στο κόμικ Πιτσιρικάδες σε Δράση Νο 1.

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

Ο Νίκος Θεοδωρίδης και η σύντροφός του Έλλη στέλλονται από το αρχηγείο της εξόριστης στην Αίγυπτο Ελληνικής Κυβέρνησης στην Αγγλία προκειμένου με τη μεσολάβηση της λευκής μάγου Γκουίνεθ Σκοτ να πείσουν τον μαύρο μάγο Άλιστερ Πόρτερ (Πόρτερ; Γιατί όχι Πότερ; :thinking: ) να τηλεφωνήσει στον Αδόλφο και να τον πείσει να επιτρέψει στις συμμαχικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή ενδοχώρα από τη Δουνκέρκη. :confuse: Ο Αδόλφος προσομοιάζεται με την Άγκελα Μέρκελ και συνωμοτεί να ταϊσει μεταλλαγμένα τον πληθυσμό της Ευρώπης ώστε να εκλείψουν οι μη Άριοι πληθυσμοί :confuse: .

 

Υπάρχουν μονομαχίες μάγων που θα ζήλευε και η Τζόαν Ρόουλινγκ ενώ η Γκουίνεθ εξολοθρεύει τον Πόρτερ με μια ευχή του Αγίου Κυπριανού...:lol:

 

Το περιοδικό περιλαμβάνει άρθρα για τα οχυρά του Ρούπελ και τις ευχές του Κυπριανού κατά των Δαιμόνων...και των Μάγων.....

-------------------------------------------------------

Εξαιρετικό ανάγνωσμα , :D (αν έχεις κάνει λοβοτομή................)

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παραδέξου το. Δεν το διάβασες και όλα αυτά τα βγάζεις από το κεφάλι σου.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

χαχαχα θέλω να το δω αυτό :clap2::dance::lol:

Edited by gregorius
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νέο ουλτρα καλτ δημιούργημα.....

 

Α) Πρέπει να το βρώ.

Β) Πρέπει να μπεί στον ειδικό θάλαμο μηδενικής βαρύτητας & κρυογωνικής μαζί με τα άλλα της ΖΝ γιατί σε μερικά χρόνια αυτές οι εκδόσεις θα αξίζουν εκατομύρια.

 

Ανδρέα καλημέρα

ευχαριστώ γιά τα σχόλια σου καθώς και όλα τα παιδιά.

Αν κάποιοι αναρωτιούνται γιατί η κατοχή είναι επίκαιρη τότε μάλλον δεν γνωρίζουν τη σημερινή κατάσταση όλων μας και της χώρας. Πιστεύω ότι όλοι είστε πολύ έξυπνοι και δεν χρειάζονται εξηγήσεις.

Αν γίνεται μια προσπάθεια από εμένα και τους συνεργάτες μου αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να φθάσουμε τους γίγαντες του 50 και του 60 (Ανεμοδουράς, Ρούτσος και Στρατίκης).

Όμως κάνουμε μια εκτός τόπου και χρόνου αναδρομή στο αθώο και στο ωραίο.

Ο οποιοσδήποτε από εσάς μπορεί να κάνει το ίδιο και να εκδώσει κάτι, αν δεν το κάνετε ήδη. Έχετε πολλές γνώσεις και απ'όσο καταλαβαίνω είσαστε πολύ αξιόλογοι.

καλό σας καλοκαίρι

Νίκος Ζώης

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τέλη Γενάρη κυκλοφόρησε και το #4, στα 2€ πλέον. Αντιγράφω από το blog:
 

post-556-0-68520100-1394845729_thumb.jpg

Δείγμα της ιστορίας μας:

Βρισκόμαστε στο μέγαρο της Γερμανικής Διοίκησης Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου. Μέσα στην αίθουσα συσκέψεων είναι ο Διοι-κητής της Πρωτεύουσας Γερμα-νός αντισυνταγματάρχης Φον Σέϊμπεν. Απέναντί του βρίσκεται ο Υπουργός παιδείας της Ναζιστικής Γερμανίας Μπέρν-χαρντ Ρουστ. Παίρνοντας το λόγο ο Ρούστ απευθύνεται προς τον Διοικητή Φον Σέϊμπεν και προς τον επίσης παρόντα υπεύθυνο προπαγάνδας του Ελληνικού Ραδιοφώνου και ημερησίου τύπου Χαμπεράκη.

– Κύριοι όπως γνωρίζετε ο Ελληνικός στρατός μας δημιούρ-γησε την μεγαλύτερη ζημιά μέχρι σήμερα. Τόσο στο Αλβανικό μέτωπο κατατρόπωσε τους Ιταλούς αλλά και στην βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη μας καθυστέρησαν αρκετά. Αυτή την στιγμή παρά το ότι οι Έλληνες έχουν κατακτηθεί μας παρα-κωλύουν συνεχώς με σαμποτάζ και δολιοφθορές. Επειδή δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλεί-ψουμε την Ελλάδα θα πρέπει να σκεφτούμε μακροπρόθεσμα. Η κατάκτηση θα ολοκληρωθεί όταν κατακτήσουμε το μυαλό των Ελλήνων.

– Μα πως μπορεί να συμβεί αυτό, είναι παντελώς απείθαρ-χοι!, ρωτάει ο Διοικητής της Αθήνας Φον Σέϊμπεν.

– Ένας μόνο τρόπος υπάρχει. Θα τους αλλάξουμε την Ιστορία τους!, λέει ο Υπουργός παιδείας της Ναζιστικής Γερμανίας Μπέρνχαρντ Ρουστ..

– Τότε είναι δυνατό να πετύχου-με!, συνεχίζει με έπαρση ο Υπουργός Παιδείας της Γερ-μανίας. Θα γίνει αλλαγή στα σχολικά εγχειρίδια. Αυτά θα κάνουν την Ιστορία των Ελλήνων να είναι μία σειρά από παραμύθια. Θα γράψετε ότι στον Μαραθώνα εμφανίσθηκε ένας εξωγήινος πολεμιστής τον οποίον είδανε οι Πέρσες και ετράπησαν σε φυγή. Για τον Μέγα Αλέξανδρο γράψτε ότι διαπλανητικά σκάφη ακολου-θούσαν και στις μάχες που γίνονταν τα σκάφη αυτά του έδιναν τη νίκη. Για το Βυζάντιο θα πείτε το χονδροειδές ψέμα ότι δεν ήταν Ελληνική αυτοκρα-τορία. Για το 1821 θα γράφετε ό-τι επαναστάτησαν οι ληστές των ορέων κατά της νόμιμης εξου-σίας. Επίσης θα γράψετε ότι ελευθερώθηκε η Ελλάς μόνο και μόνο από την νίκη των συμμάχων κατά των Τούρκων στο Ναβαρίνο.

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και συνεχίζει ακάθεκτο. Τον Απρίλη κυκλοφόρησε το 5ο:

 

post-556-0-71333800-1404865266_thumb.jpg

ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, Νέο Τεύχος

 

Το τηλέφωνο κουδούνισε έντο-να. Ο Νίκος ξυπνάει από έναν άσχημο ύπνο γεμάτο εφιάλτες. Ανασηκώνεται λίγο και πιάνει το τηλέφωνο που είναι στο μι-κρό ξύλινο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι του.

 

 

- Ναι, εμπρός! , λέει ανήσυχος. Κοιτάζει και βλέπει την ώρα του να δείχνει 2:00 μετά τα μεσάνυχτα.

 

- Νίκο εσύ είσαι; , ρωτάει κάποιος από την άλλη γραμμή.

 

- Ναι εγώ είμαι Δημήτρη συμβαίνει κάτι; , ρωτάει o Νίκος προβληματισμένος.

 

Ο Νίκος και ο Δημήτρης είναι ορισμένοι πατριώτες από τους σημαντικότερους αντιπάλους της Νέας τάξης των Γερμανών. Μετά από το, φαινομενικό τέλος του Άλιστερ Πόρτερ (βλέπε 3ο τεύχος), βρέθηκαν στη Αθήνα όπου βοήθησαν στην «απόρριψη» των νέων βιβλίων ιστορίας του λυκείου (βλέπε 4ο τεύχος) .

 

- Νίκο έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα. Όπως γνωρίζεις ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στην Συρία, λέει ο Δημήτρης.

 

- Αυτό το γνωρίζω, απαντάει ο Νίκος. Ξέρω επίσης ότι οι αδελφοί μας Χριστιανοί Ρωμιοί ή Ρούμ Ορθοντόξ όπως τους αποκαλούν αποτελούν στόχο των φανατικών.

 

-Ακριβώς Νίκο, οι φανατικοί Χασισίνιοι μαζί με ξένους μι-σθοφόρους έχουν επιδοθεί σε ένα τεράστιο αιματοκύλισμα της χώρας!, λέει έντονα ο Δημήτρης.

 

- Οι Χασισίνιοι ποιοί ακριβώς είναι;, ρωτάει ο Νίκος.

 

- Πρίν πολλούς αιώνες υπήρξε μία ομάδα δολοφόνων στο Λίβανο. Αυτοί πίστευαν ότι με το να κάνουν δολοφονίες θα πήγαιναν στον Παράδεισο.

 

-Αν δεν κάνω λάθος ο Έσαντ έχει δημιουργήσει μία Χρι-στιανική πολιτοφυλακή για να προστατεύει τους χριστιανούς, όχι πως και αυτός είναι άγιος αλλά τουλάχιστον έκανε κάτι!, λέει ανήσυχος ο Νίκος.

 

- Όπως τα λές είναι Νίκο, απαντάει ο Δημήτρης. Τώρα όμως έχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα.

 

- Δηλαδή τί;, ρωτάει ανήσυχος ο Νίκος.

 

-Οι Χασισίνιοι πολιορκούν εδώ και δύο ημέρες την Μονή του Αγίου Γεωργίου στην Συρία, απαντάει ο Δημήτρης. Πρέπει να πάτε εκεί και να τους φέρετε πολεμοφόδια, δέχεστε;

 

- Δημήτρη ξέρεις ότι δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε την βοηθειά μας προς τους αδελ-φούς μας Χριστιανούς στην Συρία!, απαντάει ενθουσιασμέ-νος ο Νίκος.

 

- Θα σας παραλάβει ένα αερο-πλάνο για να σας μεταφέρει μέχρι την Κύπρο, λέει ο Δημήτρης. Έπειτα με μια θαλαμηγό θα φτάσετε στο λιμάνι της Ταρσού μεταμ-φιεσμένοι ως τουρίστες….

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.