Jump to content

PhantomDuck

Veterans
 • Content Count

  5,524
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

PhantomDuck last won the day on August 17

PhantomDuck had the most liked content!

Community Reputation

41,820 Popular

About PhantomDuck

 • Rank
  Disney Maniac
 • Birthday 07/23/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.anime.gr

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Λιμνούπολη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

5,931 profile views
 1. Αυτοί οι τόμοι, εκτός του ότι απευθύνονται κυρίως σε Αμερικάνους (και πιθανότατα μεγαλύτερων ηλικιών), περιέχουν μερικές από τις καλύτερες ιστορίες τους. Η επιλογή των ιστοριών που γίνεται είναι πολύ ψαγμένη, δεν βάζουν τυχαίες ιστορίες. Το Κόμιξ επί Τερζόπουλου, ξεκίνησε να δημοσιεύει τις καλύτερες ιστορίες τους, όμως όταν αναπόφευκτα τελείωσε η αφρόκρεμα, συνέχισε να δημοσιεύει τη σαβούρα τους, εφ' όσον τους είχε ήδη βαφτίσει «κλασικούς δημιουργούς». Π.χ. στο κύκλο μου, βλέπω πως ηλικίες 30+ έχουν σε πολύ μεγαλύτερη εκτίμηση ονόματα όπως ο Marco Rota ή William Van Horn, από τους 20+. Και είναι λογικό, μιας και «εμείς» μεγαλώσαμε με τις καλές ιστορίες τους, ενώ οι νεότεροι διάβαζαν 8σέλιδες με το κιλό απλώς για να γεμίζουν τα τεύχη. Παρεμπιπτόντως κι εμένα δεν με ενθουσιάζει η προοπτική του Φάντομ σε τρεις απανωτούς μήνες, και είμαι και φαν. Ίσως να είναι πιο εύκολο στη δημιουργία των τευχών. Η συγκεκριμένη ιστορία εν τω μεταξύ είναι 5 μέρη, άρα πίστευα πως θα τη κρατούσαν για έναν μήνα με 5 Παρασκευές όπως τον Ιανουάριο ή τον Απρίλιο. Θα τη διαβάζω με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση πάντως, είναι κορυφαίες οι συγκεκριμένες ιστορίες και με έχουν βάλει στο τριπάκι να κάνω επανάληψη την πρώτη σειρά Φάντομ. Απλώς ελπίζω να τα βλέπουμε με ρέγουλα από εδώ και πέρα, π.χ. μήνα παρά μήνα. Βέβαια από την άλλη, φάγαμε στη μάπα ΠΕΝΤΕ απανωτά ολόκληρα χρόνια αναδημοσιεύσεων Don Rosa, επομένως τι να λέμε τώρα. Φάντομ και πάλι Φάντομ. Ακόμα και στη χειρότερη, θα κρατήσει μερικούς μήνες, ενώ ταυτόχρονα θα διαβάζουμε πρόσφατη καλή παραγωγή + σποραδικές ιστορίες στις υπόλοιπες σελίδες. Μίκυ Μάους ρε, το καλύτερο περιοδικό της εκδοτικής, το μόνο που δεν έχω χάσει τεύχος από τότε που ξεκίνησε η Καθημερινή.
 2. @avalonlll Η Disney συνήθως δίνει το συμβόλαιο σε έναν εκδότη ανά χώρα. Υπάρχουν εξαιρέσεις, συνήθως για έκτακτες εκδόσεις, όμως κατά κύριο λόγο, ο εκδότης είναι ένας, και στην περίπτωσή μας, η Καθημερινή. An π.χ. ζητήσει ένας εκδότης τα γαλλικά Disney της Glenat, απ' όσο ξέρω θα του πουν πως πρέπει να είναι ο επίσημος Disney licensee. Τώρα για τον Rosa, δεν υπάρχουν «δέκα ιταλικοί τόμοι». Δέκα είναι η "Don Rosa Library"της αμερικάνικης Fantagraphics. Η ιταλική έκδοση της Don Rosa Library από την Panini είναι είκοσι τόμοι. Είναι λίγο πολύ η ίδια έκδοση, σπασμένη στα δύο, με διαφορετικά εξώφυλλα. Πρόσφατα ξεκίνησε να βγαίνει στην Ιταλία πάλι από την Panini η Don Rosa De Luxe που θα είναι οι δέκα τόμοι της Fantagraphics copy paste, όμως μόλις βγήκε ο 4ος τόμος πριν λίγο, δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο βιβλιοπώλης θα πρέπει να ξέρει δυο πράγματα, αλλιώς δεν ξέρω αν και τι θα τους απαντήσουν. Όπως το διαβάζω, μου δίνεται απλώς η εντύπωση πως έστειλε απλώς ένα mail στην Disney Ιταλίας, η οποία δεν έχει καμία ανάμειξη, γι' αυτό και δεν του απάντησαν. Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια. Αν δεν θέλεις να πεις δημοσίως περισσότερες πληροφορίες, στείλε μου ένα PM, μπας και καταλάβουμε τι έχει παιχτεί. Η πιθανότητα βέβαια όπως προείπα να αναλάβει μια τέτοια έκδοση ένας τρίτος εκδότης, είναι πολύ ισχνή, όμως κουβέντα να γίνεται. Άσε που πιστεύω πως κάποια στιγμή θα τους δούμε και στην Ελλάδα από την Καθημερινή, ειδικά τώρα που τελειώνει το άρμεγμα των ιστοριών του Rosa από το Κόμιξ.
 3. Πλέον έχει ξεφύγει το θέμα, μόνο για Μίκυ Μάους δεν είναι σχετικό το σημερινό, όμως παραμένει από την αφεντιά μου, επομένως το κοτσάρω εδώ :Ρ Όταν η Φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά, νίκησε την Κόκα Κόλα. Το 1994, η Κόκα Κόλα αποφάσισε να λανσάρει παγκοσμίως αναψυκτικά με το όνομα «Fruitopia», όμως ο Τριβιζάς δεν μπορούσε να τους επιτρέψει την εμπορική εκμετάλλευση του παραμυθιού του στην Ελλάδα, έτσι τους πήγε στα δικαστήρια και τελικά δικαιώθηκε. Έψαχνα καιρό να βρω όλο το ιστορικό, όμως δεν υπήρχε κάποιος που να έχει καταγράψει όλη την πορεία της διαμάχης, γι’ αυτό αποφάσισα να το κάνω εγώ, μιας και είναι μια σημαντική υπόθεση που δεν είχε την αναγνώριση που της αρμόζει.
 4. Από τη στιγμή που ξεκίνησα να φτιάχνω βίντεα, γλυκάθηκα και δεν μπορώ πλέον να γράφω κατεβατά με την ίδια ευκολία. Γι΄ αυτό εξήγησα εδώ πέρα πολύ γρήγορα και πρόχειρα τι παίζει για όποιον θέλει να μάθει. Αν έχετε κάνα 10λεπτο ελεύθερο, δείτε το :Ρ. Εν ολίγοις, η σειρά πάει: PKNA (1η σειρά) [Ακυρωμένη] --> PK² (2η σειρά) [Αδημοσίευτη] --> PK Pikappa (Reboot που το πέταξαν στα σκουπίδια) [Αδημοσίευτη] --> PKNE (3η σειρά) [Αυτή που βλέπουμε σήμερα]. Προτείνω να διαβάσετε μερικά τεύχη της πρώτης σειράς για να πάρετε μια γεύση, αλλιώς υπάρχει και το ενδεχόμενο να βρείτε σκαναρισμένες τις ιστορίες στα αγγλικά. Αλλά και πάλι, μπορεί να διαβαστεί μόνη της, όμως είναι κρίμα επειδή αν ξέρει κάποιος το υπόβαθρο, μπορεί να την ευχαριστηθεί πολύυυυυυ περισσότερο απ' ό,τι τώρα.
 5. Nooooo, αυτές είναι οι μετέπειτα ιστορίες που μπήκαν στο Topolino, πηδάμε όλες τις βασικές σειρές PKNA που είχαν βγει ποτέ. Είχα γράψει παλιότερα τις βασικές σειρές εδώ. Εν ολίγοις αν θυμάμαι καλά και δεν έχει αλλάξει κάτι, η σειρά πρέπει να πηγαίνει: PKNA (Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ που ακυρώθηκε στην Ελλάδα) --> PK2 --> PK Pikappa --> PK Reloaded --> PKNE (Paperinik New Era, αυτό που θα διαβάσουμε τώρα). Εν ολίγοις πηδάμε όοοολες τις προηγούμενες σειρές και πάμε κατ' ευθείαν στην τελευταία. Αυτή όμως γιατί μπαίνει; Προφανώς επειδή οι νέες ιστορίες PKNE μπήκαν στο Topolino αντί να κυκλοφορήσουν σαν αυτόνομη σειρά. Το ίδιο δηλαδή με το Χ-Μίκυ, είδαμε τις σάπιες ιστορίες του Topolino μόνο και μόνο επειδή είχαν σαν κριτήριο εάν έχει μπει στις σελίδες του ιταλικού περιοδικού. Οι συγκεκριμένες ευτυχώς είναι καλύτερες και πολύ πιο αξιόλογες από το Χ-Μίκυ του Topolino, όμως πάρε το αυγό και κούρεφτο, καλή τύχη σε όποιον τυχαίο αναγνώστη το δει στα περίπτερα και προσπαθήσει να βγάλει άκρη χωρίς να έχει ασχοληθεί χρόνια με τις ελληνικές εκδόσεις. Ευτυχώς έχουμε γνωρίσει τους κύριους χαρακτήρες της σειράς σε αντίθεση με το Χ-Μίκυ που ήταν μια καταστροφή. Βέβαια, από όλες τις προηγούμενες σειρές, κυρίως η πρώτη ήταν αυτή που άξιζε περισσότερο, την οποίαν και γνωρίσαμε σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα. Δεν είναι να πεις πως θα χάσουμε και κάτι τόσο εξαιρετικά σημαντικό. Επίσης η εναλλακτική ποια θα μπορούσε να ήταν; Με ακυρωμένη την πρώτη (καλή) σειρά, σιγά μην καθόντουσαν να βγάλουν τις επόμενες. Ναι οκ, όμως και πάλι, νιώθεις πως η Καθημερινή μπουρδουκλώνει τον απλό αναγνώστη που θα προσπαθήσει να βγάλει άκρη. Υπό κανονικές προϋποθέσεις θα έλεγα πως αυτό θα λυνόταν σε μεγάλο βαθμό εάν έβαζαν ένα μονοσέλιδο με απλές πληροφορίες πριν την αρχή των ιστοριών, όμως δυστυχώς πλέον αυτά αποτελούν είδη υπό εξαφάνιση. Μακάρι πάντως να διαψευστώ. Τέσπα, το ζουμί είναι πως αν άρεσαν σε κάποιον ο κόσμος και οι χαρακτήρες από το PKNA (Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ), δεν πρέπει να τις χάσει. Ανυπομονώ να τις διαβάσω και χαίρομαι που θα βγουν επιτέλους στην Ελλάδα. Και όντως, μακάρι αυτό να σημαίνει πως θα κυκλοφορήσει το TimeCrime που υπάγεται στη σειρά. Θα είναι μεγάλο επίτευγμα.
 6. Το νέο αφιέρωμα για τον Carl Barks. Δεν μπορώ να γράψω και πολλά, επειδή το καλάμι που έχω καβαλήσει δεν έχει και πολύ καλή ισορροπία.
 7. Πρώτη φορά βλέπω τόσα πολλά πράγματα λάθος μέσα σε τόσο λίγες γραμμές.
 8. Έχει βγει στη Γαλλία στο κλασικό BD σκληρόδετο μέγεθος, και στην Ιταλία σε super deluxe έκδοση 180 σελίδων (άρα 100 σελίδες έξτρα). Περιέχει την ιστορία δύο φορές, τη δεύτερη μόνο με μολύβια. Και ένα βιντεάκι που δείχνει τη γαλλική έκδοση
 9. Μου πήρε μήνες, όμως έκανα μία από τις πιο σημαντικές έρευνες που θυμάμαι να έχω κάνει. Ήθελα να βρω πληροφορίες για τον Α' κύκλο του Μίκυ Μυστήριο, όμως δεν υπήρχαν πουθενά, επομένως πήρα την κατάσταση στα χέρια μου, βρήκα τη συντάκτρια της σειράς από τη Δανία και κατέγραψα τα σημαντικότερα στοιχεία της σειράς. Ελπίζω να αρέσει.
 10. Εγώ διαφωνώ με αυτήν την άποψη. Δεν γίνεται να ψάχνω όλα τα αντίτυπα του περιπτέρου για να βρω κάποιο κολλαριστό που να μην έχει στραβοτυπωμένη ράχη, και όταν το ανοίγω να έχει τσαλακωμένο το μισό οπισθόφυλλο, τσακισμένες τις τελευταίες 15 σελίδες, να έχει τρύπες στο κάτω μέρος των σελίδων και το πάνω μέρος του εξωφύλλου να είναι λες και το έκοψαν με ηλεκτροπρίονο. Αν μία εταιρία βασίζεται στην ελεημοσύνη του κοινού της, πάει, το έχασε το παιχνίδι. Δεν είμαστε πληβείοι, είμαστε μέρος του αγοραστικού κοινού που στηρίζουμε την εφημερίδα με τα χρήματά μας όποτε βγάζει Disney εκδόσεις. Δεν γίνεται η Καθημερινή να κάνει μόνο την άκρως απαραίτητη δουλειά στα Disney, και από την άλλη να περιμένει να καταιγίζεται από ορδές αγοραστών, αυξήσεις πωλήσεων και θετικά σχόλια. Αν είχε επαφή με τον κόσμο, μας ενημέρωνε, και γενικά αν υπήρχε ένας άλφα ενθουσιασμός, ο κόσμος θα ακολουθούσε. Όταν όμως είναι στον αυτόματο πιλότο και βγάζουν προχειράτζες, θα λαμβάνουν και τα αντίστοιχα σχόλια. Αν ο κόσμος βλέπει πως τον συμφέρει να αγοράζει τη σειρά μεταχειρισμένη αντί για καινούργια, δεν θα φταίει αυτός (ότ)αν ακυρωθεί η σειρά. Το φταίξιμο θα είναι της εκδοτικής, επειδή δεν έδωσε ένα προϊόν που να συμφέρει την αγορά. Τώρα βέβαια αυτά είναι και λίγο αερολογίες μιας και ο συγκεκριμένος τόμος είναι ένθετο σε εφημερίδα, άρα είμαστε ένα μικρό κομμάτι μόνο των αγοραστών, επομένως ο λόγος μας μάλλον δεν έχει και μεγάλη αξία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα παράπονα είναι αβάσιμα. Η βιβλιοθήκη του Scarpa δυστυχώς είναι απαράδεκτη από εκδοτικής άποψης. Δεν έχει περιεχόμενα, δεν έχει αρίθμηση, δεν έχει δομή. Καλή τύχη αν θέλει κάποιος να βρει μια ιστορία χωρίς Inducks. Κάθε χρόνο τη βλέπουμε να συρρικνώνεται με ολοένα και χειρότερη εκτύπωση. Φέτος έμεινε στο ίδιο μέγεθος με ελαφρά καλύτερο χαρτί και χαρήκαμε, όμως φάγαμε την φάπα εκ των υστέρων, όταν είδαμε πως τα περισσότερα αντίτυπα είναι ελαττωματικά. Ας ελπίσουμε οι 2 πρώτοι αυτοί τόμοι να ήταν η εξαίρεση και να μην συνεχίσει έτσι. Δεν θέλω να σταματήσει η βιβλιοθήκη στη μέση, αν και η αλήθεια είναι πως εκεί στην Καθημερινή κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να αυτοσαμποτάρονται. Λυπάμαι τους ανθρώπους που δουλεύουν στο εσωτερικό των περιοδικών και τελικά βλέπουν τη δουλειά τους πετσοκομένη όταν τελικά κυκλοφορεί.
 11. 102 τόμοι. Μέχρι στιγμής έχουμε 25 τόμους την τριετία, άρα αν δεν αλλάξει κάτι, θα ολοκληρώσουμε τη σειρά το 2027 (ελπίζω όχι σε μέγεθος τσέπης).
 12. Το 2014 που καλέσαμε τον Rosa, τον είχα ρωτήσει τι παίζει με τα δικαιώματα της συγκεκριμένης ιστορίας, μήπως και υπήρχε πιθανότητα να τη συμπεριλάβουμε στο βιβλίο του Περτουίλαμπι. Αν είχε τα δικαιώματα ο ίδιος, θα ήταν καλή φάση να την συμπεριλάβουμε με κάποιον τρόπο σαν έξτρα. Το e-mail βλέπω τώρα πως έχει ημερομηνία Ιανουάριο του 2014, δηλαδή αφότου κυκλοφόρησε η ιστορία στις εκδόσεις που βλέπουμε στο Inducks. Μου απάντησε πως υπάρχουν δύο πλευρές που μπορεί να τη διεκδικήσουν. Από τη μία η Disney, και από την άλλη ο Νορβηγός Nils Lid Hjort. επιστήμονας, αρθρογράφος και συντάκτης μεταξύ άλλων, για τον οποίον ο Rosa δημιούργησε την ιστορία. Οι περισσότερες χώρες που την έχουν εκδώσει, είναι χώρες της Egmont, με τις οποίες είχε πάρε δώσε ο Nils, επομένως λογικά κάπως έπεσαν συνεννοήσεις για να εκδοθεί. Δεν νομίζω πως μπορεί να θεωρηθεί σαν μία κοινή ιστορία που μπορεί να πάρει ο οποιοσδήποτε εκδότης από την «τράπεζα ιστοριών». Θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω συνεννοήσεις, κάτι που δεν πιστεύω πως θα κάνει μία Καθημερινή που βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο. Μακάρι να διαψευστώ βέβαια. Για το ιστορικό, να πω πως φάγαμε άκυρο για τη συγκεκριμένη ιστορία και δεν την βάλαμε στο βιβλίο του Περτουίλαμπι. Η πλάκα όμως απ' ό,τι βλέπω, είναι πως ήταν στο ίδιο e-mail που τσίμπησα τα Khulan και Tagdenah, δηλαδή τις συμπληρωματικές ιστορίες φαντασίας που είχε φτιάξει παλιότερα, τις οποίες και τελικά χώσαμε στο βιβλίο. Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις. Αν θες να τη διαβάσεις, μπορείς να τη βρεις εδώ ασπρόμαυρη, κι εδώ χρωματισμένη.
 13. Chad ΚΟΜΙΞ #1 VS Virgin ανατύπωση ΚΟΜΙΞ #181
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.