Jump to content

derveniotis

Honored
 • Posts

  437
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by derveniotis

 1. Διπλοευχαριστίες λοιπόν! Και την επόμενη φορά, για να μένει άθικτο το αντίτυπό σου, ζήτα ελεύθερα να σου στέλνω κατ ευθείαν τα ψηφιακά ορίτζιναλ! Γι αυτή τη φορά, όποτε με πετύχεις σε con, έχεις κερασμένο από μένα ένα αντίτυπο με υπογραφή!
 2. Eυχαριστώ πολύ για την παρουσίαση! Θεωρώ ωστόσο απαραίτητη τη διόρθωση δύο ανακριβειών: α) To υλικό δεν είναι "συλλογή της σειράς". Πρόκειται για 90% καινούργιο υλικό, δημοσιευμένο για πρώτη φορά και φτιαγμένο για το παρόν άλμπουμ. (κάτι προφανές και από το ότι η ιστορία ξεκινάει το 2021, τουλάχιστο τέσσερα χρόνια από το κλείσιμο του περιοδικού). β) με εξαίρεση δύο καρέ, κανένα από τα επιλεγμένα καρέ που συνοδεύουν τη δημοσίευση δεν ανήκουν στο άλμπουμ. Εικάζω ότι αλιέυτηκαν από το διαδίκτυο, από τα πριβιού που ανέβαζε το περιοδικό κάθε μήνα. Επίσης δεν είναι "γελοιογραφίες" αλλά είπα να διορθώσω τα χονρά μόνο Και πάλι ευχαριστώ για την παρουσίαση και τα καλά λόγια! υ.γ. επίσης η αφήγηση αρχίζει από το 1821, όχι το 1910, και ο Κωνσταντίνος είναι γιός του Ερμόλαου, όχι του Αναξίμαρχου που είναι ο παππούς του :)))))
 3. Του Δερβενιώτη δεν του κάνουν σχόλια για τις πολιτικές γελοιογραφίες του γιατί τις ξεκίνησε ταυτόχρονα με την κόμικς παρουσία του, καλύπτοντας όλο το κοινοβουλευτικό φάσμα ως αντικείμενο σάτιρας. Η μομφή για τον Αρκά δεν είναι ότι "ξαψνικά πολιτικοποιήθηκε". Η μομφή για τον Αρκά, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς στην ανάλυσή μας, είναι ότι ούτε η σεισμική τομή της Κρίσης δεν ήταν ικανή να τον ξεκουνήσει απ' τον λήθαργο. Γι αυτό χρειάστηκε να πάρει την κυβέρνηση η (βάλτε όσα εισαγωγικά θέλετε, δεν είναι εκεί το θέμα) η Αριστερά.
 4. Θα υπάρχει στο Thecon, επίσης κάποια αντίτυπα πήγαν στην "Πολιτεία"
 5. Το "Showrunner" γράφεται as we speak, ευελπιστώντας να είναι έτοιμο στο comicdomCon2020.
 6. Δεν έχω δεί ακόμα κανέναν αντιρατσιστικό νόμο να καίει ανθρώπους ή να τους βασανίζει σε ευφάνταστα εργαλεία με τροχούς και καρφιά, αλλά προφανώς είμαι θύμα παραπληροφόρησης.
 7. Ας συμφωνήσουμε οτι το να γράψει ένα άρθρο εναντίον σου ο Κανελλόπουλος δεν είναι ακριβώς το "Φαρενάϊτ 451"., οι δε τιμωρητικοί νόμοι, πχ για προσβολή προσωπικότητας υπάρχουν και εφαρμόζονται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας και προηγούνται κατά πολύ οποιασδήποτε "πολιτικής ορθότητας" και ΝΤΠ.
 8. Oχι, δεν είμαι καθόλου υπέρ της λογοκρισίας. Ωστόσο με όλο το θάρρος, θα πρότεινα σαν φίλτρο αυτοτοποθετούμενο, το λεγόμενο "empathy" (η ελληνική λέξη έχει πια φορτιστεί αρνητικά), δηλαδή το να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να συναισθανθείς τι επίπτωση θα έχουν τα λεγόμενά σου πάνω του. Για παράδειγμα κανείς δε σου απαγορεύει να πείς σε έναν ηλικιωμένο που έχεις απέναντι "άντε και καλό τάφο, αφού λίγα τα ψωμιά σου" αλλά οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα το πείς γιατί θα συναισθανθείς την κοινωνική απαξία που θα συνοδεύσει αυτή η αχρείαστη επίδειξη σκληρότητας. Το ίδιο και για το σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου. Κανείς δε θά πρεπε να σου απαγορεύει με τι κοσμητικό επίθετο θα αποκαλέσεις έναν συνάνθρωπό σου που δε σε έβλάψε σε τίποτα, αλλά λίγη αυτοεξέταση πάνω στο γιατί επιλέγεις να τον αποκαλέσεις με εναν μειωτικό χαρακτηρισμό που σκοπό έχει να τον περιθωριοποιήσει αντί για κάποιον όρο κοινής εκατέρωθεν αποδοχής, είναι κάτι που έχεις να συζητήσεις μονάχα εσύ με τον καθρέφτη σου.
 9. Δε βλέπω γιατί θεωρείτε την επιστροφή στο Μεσαίωνα ως κάτι καλό, στο κάτω κάτω τότε δεν είχαν φτιαχτεί καν ακόμα οι τρισκατάρατες "πολιτικά ορθές" λέξεις που τόσο σας καταπιέζουν, επίσης δεν είχε γεννηθεί κάν η Μήτρα όλων των Δεινών σας, η Ν.Τ.Π. Ασε που το πρόβλημα όλων αυτών που "κάπως αλλιώς ονομάονταν και ονομάονται ακόμα). συναντούσε μια κάπως πιό τελική λύση.
 10. Νταξει, τυφλά ας πάρει ο,τιδήποτε έχει βγάλει το ΚΨΜ, οι πιθανότητες να απογοητευτεί είναι πολύ μικρές.
 11. 1. Την ελληνική έκδοση; 2. Εξαρτάται τι του άρεσε στο Θανατο του Στάλιν. Το θέμα; η προσέγγιση; το χιούμορ; το σχέδιο;
 12. Καιρό είχε κάποιος να με συγκρίνει με το Τρίτο Ράϊχ, και ενδιαφέρον ισνέψιο ως επιχείρημα κατά της κριτικής σε γελοιογράφο.
 13. Πάει κι ανάποδα, ξέρεις. Ο Αρκάς ασκεί κριτική στο pride μόνο για να την ασκήσει; δε θέλει να γίνει κάτι γι αυτό;
 14. Στη ρητορική αυτό λέγεται ad hominem και δίκη προθέσεων και αγνοείται ως επιχείρημα. Στο δίνω ότι υπάρχουν σκαστές περιπτώσεις όπου συμβαίνει αυτό, αλλά ο Πολιτάκης δεν είναι μια τέτοια περίπτωση.
 15. Οχι. Στο βαθμό που παρακολούθησα το σόσιαλ τσουνάμι, το σκίτσο έκανε το γύρο τη μέρα του pride και κράχτηκε, οι υποστηρικτές του Αρκά και διάφοροι hoax-ο-μάχοι κούνησαν το δάχτυλο ότι "αδίκως κατηγορείτε τον Αρκά για ομοφοβία, το σκίτσο είναι του Νοεμβρίου και δεν έχει καμία σχέση με το pride και μετά αποκαταστάθηκε μια αλήθεια γεγονότων όπου βασικά η σελίδα του Αρκά το ξανανέβασε τη με΄ρα του pride μπας και κάποιος το χε χάσει το Νοέμβριο και κολούσε πολιτική ορθότητα από τίποτα κουνιστούς.
 16. Εγώ προσωπικά δε θεωρώ κατρακύλα την όποια πολιτική του στράτευση, το μόνο που ζήτησα είναι να μην την απαρνείται.Γενικά είναι καλό να συμφωνούμε στο λεξιλόγιο πριν περάσουμε στο ζουμί του αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε σε ό,τι εκφράζεται με αυτό. Παραδείγματος χάριν το "alt right". Είναι κάτι ΠΟΛΥ συγκεκριμένο, δεν είναι καν γενικό όπως το "φασίστας". Οπότε όχι, σόρυ, δε μπορείς να (νομίζεις ότι) το γυρνάς μπούμεραγκ μιλώντας για "alt-right λογικές".
 17. Ο Αρκάς έχει κάθε δικαίωμα να υιοθετεί τη λογική της alt-right ότι "η Πολιτική Ορθότητα μας εμποδίζει να λέμε τους πούστηδες-πούστηδες' αρκεί να παραδέχεται ("αντρίκια" όπως θά λεγε κάποιος ομοιδεάτης του) ότι υιοθετεί τη λογική της alt-right. Όποιος συφυλιάζεται με τα gay pride έχει κάθε δικαίωμα να συφιλιάζεται με τα gay pride, αρκει να παραδέχεται κι αυτός με τη σειρά του ότι βασικά δεν αισθάνεται πολύ άνετα με το να έχουν όλοι οι συνάνθρωποί του το δικαίωμα να εκφράζονται όπως επιθυμούν. Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο δεν.
 18. Προσυπογράφω την ανάγκη παιδικού (ή/και "all ages') η οποία βοά ειδικά σε κάθε Con. Μια πολύ καλή κίνηση που καλύπτει μια πολύ πραγματική ανάγκη και μακάρι να επεκταθεί.,
 19. Συμφωνώ απολύτως ότι είναι πολύ χρήσιμο για ένα τέτοιο φόρουμ να ανταλάσσονται όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία κατασκευής
 20. Καλημέρα σας κι από μένα, και χαίρομαι πολύ που το κόμικ απ' ό,τι φαίνεται ικανοποιεί σαν αναγνωστική εμπειρία. Για τη μετάφραση, θέλω κι εγώ να επιβεβαιώσω ότι κάθε επιλογή της συζητήθηκε εξαντλητικά, και ότι αντίθετα από το να συνέβει κάποιο"κρίμα" σε "δουλεά έλληνα δημιουργού".θα ευχόμουν κάθε δημιουργός να ευτυχει΄να έχει μεταφραστη που καταλαβαίνει τις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε έργου κι όχι απλά να μεταφράζει λέξεις.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.