Μετάβαση στο περιεχόμενο

derveniotis

Honored
  • Περιεχόμενο

    437
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος derveniotis

  • Γενέθλια 09/26/1969

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

2784 προβολές προφίλ

derveniotis's Achievements

Ενεργό Μέλος

Ενεργό Μέλος (3/9)

2.7k

Συνολική φήμη στο GC

  1. derveniotis

    ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ

    Διπλοευχαριστίες λοιπόν! Και την επόμενη φορά, για να μένει άθικτο το αντίτυπό σου, ζήτα ελεύθερα να σου στέλνω κατ ευθείαν τα ψηφιακά ορίτζιναλ! Γι αυτή τη φορά, όποτε με πετύχεις σε con, έχεις κερασμένο από μένα ένα αντίτυπο με υπογραφή!
  2. derveniotis

    ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ

    Eυχαριστώ πολύ για την παρουσίαση! Θεωρώ ωστόσο απαραίτητη τη διόρθωση δύο ανακριβειών: α) To υλικό δεν είναι "συλλογή της σειράς". Πρόκειται για 90% καινούργιο υλικό, δημοσιευμένο για πρώτη φορά και φτιαγμένο για το παρόν άλμπουμ. (κάτι προφανές και από το ότι η ιστορία ξεκινάει το 2021, τουλάχιστο τέσσερα χρόνια από το κλείσιμο του περιοδικού). β) με εξαίρεση δύο καρέ, κανένα από τα επιλεγμένα καρέ που συνοδεύουν τη δημοσίευση δεν ανήκουν στο άλμπουμ. Εικάζω ότι αλιέυτηκαν από το διαδίκτυο, από τα πριβιού που ανέβαζε το περιοδικό κάθε μήνα. Επίσης δεν είναι "γελοιογραφίες" αλλά είπα να διορθώσω τα χονρά μόνο Και πάλι ευχαριστώ για την παρουσίαση και τα καλά λόγια! υ.γ. επίσης η αφήγηση αρχίζει από το 1821, όχι το 1910, και ο Κωνσταντίνος είναι γιός του Ερμόλαου, όχι του Αναξίμαρχου που είναι ο παππούς του :)))))
  3. Του Δερβενιώτη δεν του κάνουν σχόλια για τις πολιτικές γελοιογραφίες του γιατί τις ξεκίνησε ταυτόχρονα με την κόμικς παρουσία του, καλύπτοντας όλο το κοινοβουλευτικό φάσμα ως αντικείμενο σάτιρας. Η μομφή για τον Αρκά δεν είναι ότι "ξαψνικά πολιτικοποιήθηκε". Η μομφή για τον Αρκά, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς στην ανάλυσή μας, είναι ότι ούτε η σεισμική τομή της Κρίσης δεν ήταν ικανή να τον ξεκουνήσει απ' τον λήθαργο. Γι αυτό χρειάστηκε να πάρει την κυβέρνηση η (βάλτε όσα εισαγωγικά θέλετε, δεν είναι εκεί το θέμα) η Αριστερά.
  4. derveniotis

    HASTA LA VISTA, BABY

    Θα υπάρχει στο Thecon, επίσης κάποια αντίτυπα πήγαν στην "Πολιτεία"
  5. derveniotis

    SHARK NATION

    Το "Showrunner" γράφεται as we speak, ευελπιστώντας να είναι έτοιμο στο comicdomCon2020.
  6. Δεν έχω δεί ακόμα κανέναν αντιρατσιστικό νόμο να καίει ανθρώπους ή να τους βασανίζει σε ευφάνταστα εργαλεία με τροχούς και καρφιά, αλλά προφανώς είμαι θύμα παραπληροφόρησης.
  7. Ας συμφωνήσουμε οτι το να γράψει ένα άρθρο εναντίον σου ο Κανελλόπουλος δεν είναι ακριβώς το "Φαρενάϊτ 451"., οι δε τιμωρητικοί νόμοι, πχ για προσβολή προσωπικότητας υπάρχουν και εφαρμόζονται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας και προηγούνται κατά πολύ οποιασδήποτε "πολιτικής ορθότητας" και ΝΤΠ.
  8. Oχι, δεν είμαι καθόλου υπέρ της λογοκρισίας. Ωστόσο με όλο το θάρρος, θα πρότεινα σαν φίλτρο αυτοτοποθετούμενο, το λεγόμενο "empathy" (η ελληνική λέξη έχει πια φορτιστεί αρνητικά), δηλαδή το να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να συναισθανθείς τι επίπτωση θα έχουν τα λεγόμενά σου πάνω του. Για παράδειγμα κανείς δε σου απαγορεύει να πείς σε έναν ηλικιωμένο που έχεις απέναντι "άντε και καλό τάφο, αφού λίγα τα ψωμιά σου" αλλά οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα το πείς γιατί θα συναισθανθείς την κοινωνική απαξία που θα συνοδεύσει αυτή η αχρείαστη επίδειξη σκληρότητας. Το ίδιο και για το σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου. Κανείς δε θά πρεπε να σου απαγορεύει με τι κοσμητικό επίθετο θα αποκαλέσεις έναν συνάνθρωπό σου που δε σε έβλάψε σε τίποτα, αλλά λίγη αυτοεξέταση πάνω στο γιατί επιλέγεις να τον αποκαλέσεις με εναν μειωτικό χαρακτηρισμό που σκοπό έχει να τον περιθωριοποιήσει αντί για κάποιον όρο κοινής εκατέρωθεν αποδοχής, είναι κάτι που έχεις να συζητήσεις μονάχα εσύ με τον καθρέφτη σου.
  9. Δε βλέπω γιατί θεωρείτε την επιστροφή στο Μεσαίωνα ως κάτι καλό, στο κάτω κάτω τότε δεν είχαν φτιαχτεί καν ακόμα οι τρισκατάρατες "πολιτικά ορθές" λέξεις που τόσο σας καταπιέζουν, επίσης δεν είχε γεννηθεί κάν η Μήτρα όλων των Δεινών σας, η Ν.Τ.Π. Ασε που το πρόβλημα όλων αυτών που "κάπως αλλιώς ονομάονταν και ονομάονται ακόμα). συναντούσε μια κάπως πιό τελική λύση.
  10. Νταξει, τυφλά ας πάρει ο,τιδήποτε έχει βγάλει το ΚΨΜ, οι πιθανότητες να απογοητευτεί είναι πολύ μικρές.
  11. 1. Την ελληνική έκδοση; 2. Εξαρτάται τι του άρεσε στο Θανατο του Στάλιν. Το θέμα; η προσέγγιση; το χιούμορ; το σχέδιο;
  12. Καιρό είχε κάποιος να με συγκρίνει με το Τρίτο Ράϊχ, και ενδιαφέρον ισνέψιο ως επιχείρημα κατά της κριτικής σε γελοιογράφο.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.