Jump to content

derveniotis

Honored
 • Posts

  434
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About derveniotis

 • Birthday 09/26/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

2,024 profile views

derveniotis's Achievements

Active member

Active member (3/9)

2.6k

Reputation

 1. Του Δερβενιώτη δεν του κάνουν σχόλια για τις πολιτικές γελοιογραφίες του γιατί τις ξεκίνησε ταυτόχρονα με την κόμικς παρουσία του, καλύπτοντας όλο το κοινοβουλευτικό φάσμα ως αντικείμενο σάτιρας. Η μομφή για τον Αρκά δεν είναι ότι "ξαψνικά πολιτικοποιήθηκε". Η μομφή για τον Αρκά, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς στην ανάλυσή μας, είναι ότι ούτε η σεισμική τομή της Κρίσης δεν ήταν ικανή να τον ξεκουνήσει απ' τον λήθαργο. Γι αυτό χρειάστηκε να πάρει την κυβέρνηση η (βάλτε όσα εισαγωγικά θέλετε, δεν είναι εκεί το θέμα) η Αριστερά.
 2. Θα υπάρχει στο Thecon, επίσης κάποια αντίτυπα πήγαν στην "Πολιτεία"
 3. Το "Showrunner" γράφεται as we speak, ευελπιστώντας να είναι έτοιμο στο comicdomCon2020.
 4. Δεν έχω δεί ακόμα κανέναν αντιρατσιστικό νόμο να καίει ανθρώπους ή να τους βασανίζει σε ευφάνταστα εργαλεία με τροχούς και καρφιά, αλλά προφανώς είμαι θύμα παραπληροφόρησης.
 5. Ας συμφωνήσουμε οτι το να γράψει ένα άρθρο εναντίον σου ο Κανελλόπουλος δεν είναι ακριβώς το "Φαρενάϊτ 451"., οι δε τιμωρητικοί νόμοι, πχ για προσβολή προσωπικότητας υπάρχουν και εφαρμόζονται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας και προηγούνται κατά πολύ οποιασδήποτε "πολιτικής ορθότητας" και ΝΤΠ.
 6. Oχι, δεν είμαι καθόλου υπέρ της λογοκρισίας. Ωστόσο με όλο το θάρρος, θα πρότεινα σαν φίλτρο αυτοτοποθετούμενο, το λεγόμενο "empathy" (η ελληνική λέξη έχει πια φορτιστεί αρνητικά), δηλαδή το να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να συναισθανθείς τι επίπτωση θα έχουν τα λεγόμενά σου πάνω του. Για παράδειγμα κανείς δε σου απαγορεύει να πείς σε έναν ηλικιωμένο που έχεις απέναντι "άντε και καλό τάφο, αφού λίγα τα ψωμιά σου" αλλά οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα το πείς γιατί θα συναισθανθείς την κοινωνική απαξία που θα συνοδεύσει αυτή η αχρείαστη επίδειξη σκληρότητας. Το ίδιο και για το σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου. Κανείς δε θά πρεπε να σου απαγορεύει με τι κοσμητικό επίθετο θα αποκαλέσεις έναν συνάνθρωπό σου που δε σε έβλάψε σε τίποτα, αλλά λίγη αυτοεξέταση πάνω στο γιατί επιλέγεις να τον αποκαλέσεις με εναν μειωτικό χαρακτηρισμό που σκοπό έχει να τον περιθωριοποιήσει αντί για κάποιον όρο κοινής εκατέρωθεν αποδοχής, είναι κάτι που έχεις να συζητήσεις μονάχα εσύ με τον καθρέφτη σου.
 7. Δε βλέπω γιατί θεωρείτε την επιστροφή στο Μεσαίωνα ως κάτι καλό, στο κάτω κάτω τότε δεν είχαν φτιαχτεί καν ακόμα οι τρισκατάρατες "πολιτικά ορθές" λέξεις που τόσο σας καταπιέζουν, επίσης δεν είχε γεννηθεί κάν η Μήτρα όλων των Δεινών σας, η Ν.Τ.Π. Ασε που το πρόβλημα όλων αυτών που "κάπως αλλιώς ονομάονταν και ονομάονται ακόμα). συναντούσε μια κάπως πιό τελική λύση.
 8. Νταξει, τυφλά ας πάρει ο,τιδήποτε έχει βγάλει το ΚΨΜ, οι πιθανότητες να απογοητευτεί είναι πολύ μικρές.
 9. 1. Την ελληνική έκδοση; 2. Εξαρτάται τι του άρεσε στο Θανατο του Στάλιν. Το θέμα; η προσέγγιση; το χιούμορ; το σχέδιο;
 10. Καιρό είχε κάποιος να με συγκρίνει με το Τρίτο Ράϊχ, και ενδιαφέρον ισνέψιο ως επιχείρημα κατά της κριτικής σε γελοιογράφο.
 11. Πάει κι ανάποδα, ξέρεις. Ο Αρκάς ασκεί κριτική στο pride μόνο για να την ασκήσει; δε θέλει να γίνει κάτι γι αυτό;
 12. Στη ρητορική αυτό λέγεται ad hominem και δίκη προθέσεων και αγνοείται ως επιχείρημα. Στο δίνω ότι υπάρχουν σκαστές περιπτώσεις όπου συμβαίνει αυτό, αλλά ο Πολιτάκης δεν είναι μια τέτοια περίπτωση.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.