nikolas12 Posted May 18, 2023 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 600 Content Count: 4,689 Reputation: 41,384 Achievement Points: 2,310 Days Won: 279 With Us For: 2,420 Days Status: Online Last Seen: 1 min ago Age: 29 Posted May 18, 2023 Σύνοψη από την εκδοτική: Τα "Κουλουβάχατα", η σειρά των χιουμοριστικών μονοσέλιδων κόμικς του Χρήστου Μακροζαχόπουλου, έχει μια παλιά πορεία με εμφανίσεις σε διάφορα περιοδικά και έντυπα από το 2009 έως σήμερα. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται σταθερά και σε διαδικτυακή μορφή. Το συγκεκριμένο άλμπουμ αποτελεί την πρώτη συγκεντρωτική έκδοση στην οποία δημοσιεύεται μια επιλογή από ιστορίες, τόσο παλιότερες όσο και πιο νέες. Η έκδοση: Το Κουλουβάχατα ως σειρά είναι μια από αυτές που διάβαζα από αρκετά παλιότερα και το διάβασα μέσω της σελίδας στο Facebook. Μπαίνοντας Greekcomics, συνειδητοποίησα ότι ο δημιουργός είναι και μέλος του φόρουμ και συγκεκριμένα ο @ Lord Makro , τον οποίο πλέον παρακολουθώ και στα βίντεο του. Χαίρομαι λοιπόν που τα Κουλουβάχατα αποκτούν και μια πρώτη δική τους συλλογή μέσω της Phase Productions. Πηγαίνοντας στο Comicdom αναγνώρισα τον Χρήστο και εννοείται τσίμπησα το αντίτυπο μου και πιάσαμε μια πολύ ωραία συζήτηση παρά το χαμό που γινόταν. Το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει μέσα διάφορες ιστορίες του Κουλουβάχατα χωρίς συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση, αλλά χαρακτηριστικά σκίτσα τόσο από παλιότερες εποχές όσο και πιο σύγχρονες. Υπάρχουν οπτικοποιημένα ανέκδοτα και παραλλαγές τους, λογοπαίγνια, αστείες ιστορίες με punchline, αστεία γύρω από δημοφιλείς ταινίες και σειρές, ο αγαπημένος χαρακτήρας που βρίσκει το τζίνι στην έρημο και φυσικά αρκετά πιο explicit σκίτσα, αυτό που λέμε "Τα απαγορευμένα". Μάλιστα, με τον Χρήστο πιάσαμε μια ιστορία και θυμήθηκα ένα σκίτσο που είχε γίνει λίγο πιο viral και ήταν από τα αγαπημένα μου και φυσικά συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή. Αυτό που δε λείπει είναι τα καυστικά σκίτσα του Χρήστου για την επικαιρότητα και για πολιτικά και κοινωνικά θέματα που πάντα μου αρέσουν λίγο παραπάνω. Σε γενικές γραμμές το Κουλουβάχατα θα ήθελα πολύ να βγάλει κάποια στιγμή μία μεγάλη έκδοση τύπου Omnibus προκειμένου να μπορούν να το τσιμπήσουν και νέοι αναγνώστες και να διαβάσουν ακόμα και με χρονολογική σειρά. Από εκεί και μετά αυτό το πρώτο τομάκι το βρήκα συμπαθέστατο με ωραίες επιλογές που εκπροσωπούν 100% το vibe του Κουλουβάχατα και δίνει μια ιδέα για το είδος του χιούμορ του δημιουργού του και το σκίτσο του. Προσωπικά θυμήθηκα πολύ αγαπημένες ιστοριούλες. Η έκδοση δε μου θυμίζει κάποια άλλη της Phase, έχει ράχη, έχει λίγο μεγαλύτερο μέγεθος από τα άλμπουμ με σκίτσα που βγάζει συνήθως η Jemma, το χαρτί είναι πολύ καλό και διαβάζεται νεράκι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Lord Makro για την ωραία συζήτηση και φυσικά την αφιέρωση που μου έκανε και να ευχηθώ να πάει εξαιρετικά το κόμικ. Θα πρότεινα να στηρίξετε και εσείς, όχι μόνο λόγω του ότι είναι μέλος, αλλά γιατί είναι και ωραία δουλειά είτε αγαπάτε τα Κουλουβάχατα είτε έρχεστε πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους. Καλό διάβασμα σε όλους Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τον albert. 11 3 Quote
Lord Makro Posted May 18, 2023 Member ID: 2,066 Group: Honored Topic Count: 79 Content Count: 4,682 Reputation: 26,736 Achievement Points: 4,716 Days Won: 4 With Us For: 6,577 Days Status: Offline Last Seen: Sunday at 07:34 PM Age: 49 Posted May 18, 2023 Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την αναλυτική παρουσίαση, χάρηκα που τα είπαμε από κοντά! Ο επίσημος τίτλος, όπως φαίνεται και στα στοιχεία της έκδοσης είναι σκέτο ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ 8 2 Quote
Lord Makro Posted January 21 Member ID: 2,066 Group: Honored Topic Count: 79 Content Count: 4,682 Reputation: 26,736 Achievement Points: 4,716 Days Won: 4 With Us For: 6,577 Days Status: Offline Last Seen: Sunday at 07:34 PM Age: 49 Posted January 21 Να ενημερώσω ότι με αφορμή την κυκλοφορία του 2ου άλμπουμ και τη συμπλήρωση 1000 συνδρομητών στο youtube θα κληρωθεί ένα αντίτυπο σε έναν τυχερό - αν ενδιαφέρεστε σπεύσατε! 8 1 Quote
Indian Posted January 21 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 804 Content Count: 14,185 Reputation: 103,406 Achievement Points: 9,268 Days Won: 497 With Us For: 5,021 Days Status: Online Last Seen: 3 min ago Age: 43 Posted January 21 2 ώρες πριν, Lord Makro είπε: αν ενδιαφέρεστε σπεύσατε! Εννοείται ότι σπεύσαμε! Όχι, θα καθόμασταν! 1 Quote
albert Posted February 2 Member ID: 30,583 Group: Members Topic Count: 202 Content Count: 2,532 Reputation: 19,357 Achievement Points: 2,752 Days Won: 35 With Us For: 3,801 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Posted February 2 Τευχος 2ο Μεταφέρθηκε στην βάση. 4 1 Quote
Ζάνταφ Posted February 6 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 33 Content Count: 692 Reputation: 4,883 Achievement Points: 743 Days Won: 15 With Us For: 464 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Posted February 6 Ως νικητής της περίφημης κλήρωσης νομίζω ότι πρέπει να κάνω μια μικρή παρουσίαση... ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ #2 Από τον @ Lord Makro Κυκλοφόρησε στο Athenscon, και εμπεριέχει 52 χιουμοριστικές σελίδες. Κάθε μία από αυτές είναι προσεκτικά δουλεμένη και στο σχέδιο και στο σενάριο. Το χιούμορ σε κάθε σελίδα είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, πέφτεις-στο-πάτωμα-από-τα-γέλια κατάσταση. Φυσικά ο Λόρδος δεν παραλείπει να κριτικάρει με τον καλύτερο τρόπο και την επικαιρότητα. Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση, είναι πόσο relevant είναι τα σκίτσα για όλες τις ηλικίες! Υπάρχουν και αστεία τα οποία κατανοούν καλύτερα οι μεγαλύτεροι, αλλά ο @ Lord Makro καταφέρνει να μείνει up to date και να κάνει κάποια αστεία που θα ερεθίσουν το διάφραγμα των νεαρότερων σε τακτές συσπάσεις γέλιου. Επίσης το σχέδιο τονίζει εξαιρετικά τα αστεία του σεναρίου, ειδικά στα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών. Και η έκδοση κινείται σε υψηλά στάνταρ, με εξαιρετικό, ποιοτικό χαρτί και καλό δέσιμο. Όπως ίσως καταλάβατε από την ενθουσιώδη γραφή παραπάνω, έχω απολαύσει σε μεγάλο βαθμό αυτή την γελοιογραφική συλλογή. Μπαίνει στο Ιερό βάθρο της γελοιογραφίας δίπλα στα Κουραφέλκυθρα! Φυσικά και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Αυτά τα σκιτσάκια είναι πραγματικά διαμάντια της ελληνικής γελοιογραφίας και αξίζει σίγουρα να αποκτήσετε! Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Χρήστο που μου έδωσε αυτό το δωράκι και την αφιέρωση με τον παρκούριερ στο εσωτερικό. Τα λέμε σε κάποιο επόμενο con, να πάρω και το 1ο άλμπουμ! 7 2 Quote
Recommended Posts