Μενίγ Πουαγώ Posted June 21, 2021 Member ID: 25,448 Group: Members Topic Count: 452 Content Count: 4,473 Reputation: 35,434 Achievement Points: 4,599 Days Won: 10 With Us For: 4,481 Days Status: Offline Last Seen: Thursday at 07:35 PM Age: 43 Share Posted June 21, 2021 Η Άλκη Ζέη είναι μία από τις πιο γνωστές συγγραφείς νεανικών-εφηβικών ,και για μεγάλους, βιβλίων. Εδώ έχουμε ένα από τα πιο γνωστά της βιβλία εικονογραφημένο. Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου περιγράφει τα πρώτα χρόνια του Β' Παγκοσμίου πολέμου μέσα από τα μάτια του Πέτρου ενός μικρού παιδιού. Δηλαδή την περίοδο 1940-1944. Από 9 μέχρι 13 χρονών. Η Αθήνα βιώνει μία από τις χειρότερες περιόδους της. Ο Πέτρος και το περιβάλλον του ,οικογενειακό και κοινωνικό, θα βιώσουν τα άσχημα της κατάστασης. Η πείνα θερίζει. Νερό ελάχιστο και βασικά είδη διατροφής πωλούνται στην μαύρη αγορά. Η δραχμή υποτιμάται και οι Εβραίοι δε τολμούν να εμφανιστούν. Επίσης δε λείπουν και αυτοί που κοιτάνε τον εαυτό τους συνεργαζόμενοι με τον εχθρό. Αλλά επειδή ο Έλληνας έχει μάθει να μη το βάζει κάτω βρίσκει τρόπο να αντισταθεί. Ο Πέτρος θα συμμετάσχει και εκεί. Η έκδοση είναι πολυτελέστατη. Μεγάλο σχήμα με χοντρό πολυτελές ματ χαρτί τόσο εσωτερικά όσο και στο εξώφυλλο-οπισθόφυλλο. Η εικονογράφηση ασπρόμαυρη. Οπτικά σου δίνει την "αίσθηση" της νερομπογιάς. Μου άρεσε. Σε συνδυασμό με την απουσία χρώματος δίνει μία πιο ρεαλιστική εικόνα για τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Το βιβλίο δε το έχω διαβάσει. Αλλά φαίνεται με πόση αγάπη και μεράκι δούλεψαν οι δύο συντελεστές. Δυστυχώς η Άλκη Ζέη δε πρόλαβε να το πάρει στα χέρια της. Έφυγε πλήρης ημερών τον Φλεβάρη του 2020. Περιλαμβάνονται βιογραφικά των τριών συντελεστών. Καθώς και δύο κείμενα στο τέλος του βιβλίου. Ένα για την δημιουργία του βιβλίου και ένα δεύτερο για την μεταφορά του σε graphic novel. Καθώς και μερικά προσχέδια. Τυχαία έπεσα πάνω του. Ξέρω φυσικά και την συγγραφέα και το βιβλίο αλλά δεν είχε τύχει να το διαβάσω. Αυτά τα δύο και η ποιότητα της έκδοσης του με έκαναν να προβώ στην αγορά του. Σίγουρα θα αγοράσω και το βιβλίο. Η ονομαστική τιμή που το πουλάνε οι εκδόσεις Πατάκη είναι στα 15.50 €. Αλλά όπως θα δείτε και στο αυτοκόλλητο στο οπισθόφυλλο (που ξέχασα να αφαιρέσω) το παίρνεις με τελική τιμή 13.95. Με την ίδια αρχική τιμή και έκπτωση το έχουν και οι εκδόσεις Μεταίχμιο στο επίσημο site τους. τον @Loss που σκάναρε το τεύχος και μπόρεσα να κάνω την παρουσίαση. 7 4 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnikitaskomics Posted June 21, 2021 Member ID: 36,408 Group: Members Topic Count: 17 Content Count: 307 Reputation: 1,646 Achievement Points: 312 Days Won: 2 With Us For: 1,577 Days Status: Offline Last Seen: September 30 Age: 14 Share Posted June 21, 2021 (edited) Έχω διαβάσει το βιβλίο αναμένεται να διαβάσω και το graphic novel. Μια διόρθωση: 10 λεπτά πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε: Ημερομηνία έκδοσης: 2020-12-07 Νομίζω πρέπει να μπει στις παρουσιάσεις του 2020. Πολύ καλή παρουσίαση @Μενίγ Πουαγώ Edited June 21, 2021 by pnikitaskomics 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μενίγ Πουαγώ Posted June 21, 2021 Member ID: 25,448 Group: Members Topic Count: 452 Content Count: 4,473 Reputation: 35,434 Achievement Points: 4,599 Days Won: 10 With Us For: 4,481 Days Status: Offline Last Seen: Thursday at 07:35 PM Age: 43 Author Share Posted June 21, 2021 3 λεπτά πριν, pnikitaskomics είπε: Έχω διαβάσει το βιβλίο αναμένεται να διαβάσω και το graphic novel. Μια διόρθωση: Νομίζω πρέπει να μπει στις παρουσιάσεις του 2020. Πολύ καλή παρουσίαση @Μενίγ Πουαγώ Γμτ!!! Πως την πάτησα έτσι!!! Ζητώ προκαταβολικά από τους moderators για την ταλαιπωρία... 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βασιλεύς των κόμικς Posted June 23, 2021 Member ID: 10,466 Group: Honored Topic Count: 265 Content Count: 3,512 Reputation: 36,604 Achievement Points: 3,528 Days Won: 88 With Us For: 5,579 Days Status: Offline Last Seen: November 5, 2021 Share Posted June 23, 2021 (edited) On 21/6/2021 στο 1:24 ΜΜ, Μενίγ Πουαγώ είπε: Γμτ!!! Πως την πάτησα έτσι!!! Ζητώ προκαταβολικά από τους moderators για την ταλαιπωρία... Α!ρε !Γιαννη και στο ειπα παντα ενα βημα πισω εισαι βαλε 2022 να εισαι μπροστα απο τους αλλους .Σιγα μην βαλουμε και τον Ινδιανο σε κοπο ,να δουλεψει κ λιγο ,τοσες μπυρες παει περα δωθε ουτε μια δεν μας κερασε ,μονος τις πινει . Θα σου πω αυτο που ειχα πει κ στον @pnikitaskomics που δεν ξερω αν ειναι αναγκαιο Ταμπελιτσες .Συνεχισε την καλη δουλεια ,κ μην περιμενεις μπυρα απο τον τσιγγουναρο εγω θα σε κερασω,μονο εσενα εκεινος θα βλεπει κ θα ζηλευει .(Ινδιαν πλακα κανω ξερεις ποσο σε εκτιμω και χαιρομαι οταν σε βλεπω .Αυτο που μου αρεσει σε σενα ειναι η γλυκια παρουσια που εχεις διπλα σου. Edited June 23, 2021 by Βασιλεύς των κόμικς 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus magnus Posted February 20, 2022 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 136 Content Count: 2,796 Reputation: 17,394 Achievement Points: 2,852 Days Won: 12 With Us For: 5,508 Days Status: Offline Last Seen: 4 hours ago Age: 156 Share Posted February 20, 2022 Χθες Σαββατο το διαβασα και αυτο. Παρολο που αγαπω πολυ Αλκη Ζεη το συγκεκριμενο βιβλιο δεν το εχω διαβασει. Το κομικ ομως μου αρεσε αρκετα και σιγουρα πηρα μια καλη ιδεα τι αφορουσε το βιβλιο. Το σχεδιο νομιζω ταιριαστο με την μουντιλα και μαυριλα της εποχης εκεινης (κατοχη γαρ). Σιγουρα μια ομορφη δουλεια που οποιος αγαπαει Αλκη Ζεη θα του αρεσει (οπως φυσικα και το καπλανι). 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Posted April 19, 2022 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 779 Content Count: 13,439 Reputation: 98,459 Achievement Points: 9,268 Days Won: 451 With Us For: 4,817 Days Status: Offline Last Seen: October 1 Age: 42 Share Posted April 19, 2022 Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο της Γ' έκδοσης του κόμικ, μεταφέρθηκε στην βάση. Να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts