Jump to content

WONDER WOMAN ΚΑΙ JUSTICE LEAGUE DARK: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ


Recommended Posts

Τίτλος:
WONDER WOMAN ΚΑΙ JUSTICE LEAGUE DARK: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ
Σενάριο/Kείμενα:
James Tynion IV
Σχέδιο:
Jesus Merino, Emanuela Lupacchino, Alvaro Martinez, Fernando Blanco, Miguel Mendonça
Σχέδιο εξωφύλλου:
Jenny Frison
Hμερ. έκδοσης:
05-10-2020
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
16.5 x 25.0
Σελίδες:
160
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σάββας Αργυρού
Lettering:
Dave Sharpe, Rob Leigh
Χρωματισμός:
Romulo Fajardo Jr., Brad Anderson
Επιμέλεια:
Μάγδα Τσολάκου
Πρωτότυπος τίτλος:
Wonder Woman & Justice League Dark: The Witching Hour (The Witching Hour #1-5)
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
9789604367238
Ονομαστική τιμή:
17,99 €

  WONDERWOMANKAIJUSTICELEAGUEDARK_0001.jpg  WONDERWOMANKAIJUSTICELEAGUEDARK_0001z.jp

 

Νέος τίτλος από τις εκδόσεις Οξύ, ο οποίος αφορά το The Witching Hour μια περιπέτεια με τη Wonder Woman και τη Justice League Dark. Στη σημερινή παρουσίαση θα δούμε τι ακριβώς είναι η Justice League Dark, από ποιους αποτελείται, πως προέκυψε το The Witching Hour, τι αφορά και ποιοι βρίσκονται στη δημιουργική του ομάδα :) 

 

Πως προέκυψε ο τίτλος αυτός

 

Justice_League_Dark_9.jpg

 

Η Justice League Dark εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Justice League Dark #1. Η πρώτη σύνθεση της ομάδας περιλάμβανε τους John Constantine, Madame Xanadu, Deadman, Shade: The Changing Man και Zatanna. Η ομάδα αυτή αποτελείται από ήρωες του DC Universe με υπερφυσικές δυνατότητες ή μαγικές ικανότητες και οι περιπέτειες της έχουν να κάνουν περισσότερο με το supernatural στοιχείο. Το πρώτο Volume του τίτλου τελείωσε τον Μάρτιο του 2015.

 

91+kxDr70uL.jpg

 

Το δεύτερο Volume, στο οποίο περιλαμβάνεται το The Witching Hour ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2018 και μετά την ιστορία Justice League: No Justice, το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του ίδιου έτους με συγγραφέα τον γνωστό για τις Batman ιστορίες του και το run του στο Detective Comics, James Tynion IV και τους Alvaro Martinez, Raul Fernandez και Brad Anderson να τον πλαισιώνουν στη δημιουργική ομάδα. Η Justice League Dark αυτού του volume περιλάμβανε τους  Zatanna, Swamp Thing, Man-Bat και Detective Chimp ενώ αρχηγός τους ήταν η Wonder Woman. Αργότερα ως μέλη της ομάδας εμφανίστηκαν ο Doctor Fate, o Animal Man και ο αρχηγός της πρώτης ομάδας John Constantine.

 

Ποια τεύχη περιλαμβάνει

 

Z-Scan-1-279.jpg  Wonder_Woman_Vol_5_56.jpg  JLDARK_04_300-001_HD_5bb3b2525b1b57.35453561.jpg  wonderwoman57.jpg  Justice_League_Dark_and_Wonder_Woman_The_Witching_Hour_Vol_1_1.jpg

 

Το The Witching Hour δεν αποτελείται μόνο από τεύχη της Justice League Dark, καθώς τα τεύχη της ιστορίας που συγκεντρώνονται σε έναν τόμο ανήκουν σε διαφορετικούς τίτλους. Συγκεκριμένα μιλάμε για τα Justice League Dark/Wonder Woman: The Witching Hour #1, Wonder Woman/Justice League Dark: The Witching Hour #1, Wonder Woman #56-57 και Justice League Dark #4. Το collected edition εκδόθηκε το Μάιο του 2019 και ενάμιση χρόνο μετά έρχεται και στη χώρα μας. Η σειρά ανάγνωσης των τευχών είναι: Justice League Dark/Wonder Woman: The Witching Hour #1, Wonder Woman #56, Justice League Dark #4, Wonder Woman #57 και Wonder Woman/Justice League Dark: The Witching Hour #1.

 

Η ιστορία

 

Page_00009a_resize.jpg.491682b08577ebe6c85ad03e687d5680.jpg 

 

Μια αρχαία δύναμη σκοτεινής μαγείας αναδεικνύεται ξανά και η Justice League Dark θα προσπαθήσει να την σταματήσει, αλλά η πηγή της δύναμής της βρίσκεται βαθιά μέσα στην ψυχή της ίδιας τους της αρχηγού, της Wonder Woman! Πριν από πολύ καιρό, η Εκάτη, η θεά της μαγείας, έκλεψε τις δυνάμεις άλλων μυστικιστικών οντοτήτων και τις έκρυψε σε γήινα όντα που ονομάζονται Witchmarked ή στην ελληνική μετάφραση Μαγειοσημαδεμένοι. Σε κάθε γενιά, η Εκάτη έχει ορίσει νέους φύλακες αυτών των δυνάμεων, οι οποίοι αγνοούν αυτό τους το καθήκον. Τώρα αυτές οι αρχαίες μυστικιστικές οντότητες επέστρεψαν και η Εκάτη πρέπει να ξυπνήσει τους σημερινούς Μαγειοσημαδεμένους, μεταξύ των οποίων είναι και η Wonder Woman!  

 

Page_00006a_resize.jpg.194ff43b0a22a7ed9741e6c7151c76f8.jpg  Page_00005a_resize.jpg.2874c0f90a355d5ea617eb3b8dca84e0.jpg

 

Η Wonder Woman θα συμμαχήσει με τη Justice League Dark, η οποία περιλαμβάνει τους John Constantine, Zatanna, Deadman, Swamp Thing και Detective Chimp - καθώς και τη θανατηφόρο εχθρό της Κίρκη και θα πρέπει να αγκαλιάσει μια κληρονομιά που δεν γνώριζε ποτέ ότι είχε για μια μάχη που η ομάδα πρέπει να κερδίσει με κάθε κόστος. 

 

Το σχέδιο

 

Page_00002a_resize.jpg.717188eb7c54da3f9f4c2d35f7e13b53.jpg

 

Το εκπληκτικό εξώφυλλο ανήκει στην Jenny Frison, ενώ στο σχέδιο, στο χρωματισμό και στο μελάνωμα εντός του τόμου συμμετέχουν οι Jesús Merino, Alvaro Martinez, Emanuela Lupacchino, Fernando Blanco, Miguel Mendonca, Ray McCarthy, Raúl Fernández, Romulo Fajardo Jr. και Brad Anderson, ενώ το lettering οι Dave Sharpe και Rob Leigh.

 

Page_00001a_resize.jpg.507d08cf8608babe239ce28b58406019.jpg

 

Συγκεκριμένα οι Lupacchino (σχέδιο), McCarthy (μελάνωμα) και Fajardo, Jr. (χρωματισμός) αναλαμβάνουν τα τεύχη που περιλαμβάνονται στη σειρά της Wonder Woman, δηλαδή το 2ο και το 4ο της ιστορίας.

 

Οι Martinez (σχέδιο), Fernandez (μελάνωμα) και Anderson (χρωματισμός) αυτό που ανήκει στη σειρά της Justice League Dark, δηλαδή το 3ο.

 

Οι Merino (σχέδιο, μελάνωμα), Blanco (σχέδιο, μελάνωμα), Mendonça (σχέδιο) και Fajardo, Jr. (χρωματισμός) τα Justice League Dark/Wonder Woman: The Witching Hour #1 και Wonder Woman/Justice League Dark: The Witching Hour #1 που είναι το 1ο και το 5ο τεύχος του τόμου αντίστοιχα.

 

Page_00008a_resize.jpg.0b486254a646a49ee95e37df13c2bdc6.jpg

 

Παρ’ όλα αυτά δεν γίνεται καμία έκπτωση στην ποιότητα, αλλά έχουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα με το υπερφυσικό στοιχείο να κυριαρχεί σε κάθε τεύχος και κάθε καρέ. Ο κάθε σχεδιαστής έχει δική του τεχνοτροπία και αυτό γίνεται εμφανές, οπότε ο καθένας μπορεί να κρίνει το σε ποια τεύχη του άρεσε το σχέδιο περισσότερο και ποιο θα ήθελε να βλέπει καθ' όλη τη διάρκειά του.

 

Η έκδοση

 

Page_00007a_resize.jpg.898223568846cced8d9bf7c6bf94cc90.jpg

 

Στα συνήθη ποιοτικά στάνταρ της Οξύ η έκδοση και γενικότερα μια πολύ καλή επιλογή από σχετικά πρόσφατη κυκλοφορία της DC με καλά σχόλια και κριτικές, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε επιτέλους μια περιπέτεια της Justice League Dark στα ελληνικά. Κάποιους ήρωες που εμφανίζονται εδώ είχαμε δει και στο φετινό Batman: Καταραμένος της Οξύ. Η τιμή του είναι στα 17,99 και με τη συνήθη έκπτωση του 10% στα 16,19. Καλή ανάγνωση σε όλους και βρισκόμαστε σε αναμονή κι άλλων τίτλων τη φετινή χρονιά :) 

  • Like 14
  • Respect 1
  • Thanks 4
Link to post
Share on other sites
  • Valtasar changed the title to WONDER WOMAN ΚΑΙ JUSTICE LEAGUE DARK: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ
  • 1 month later...

Το διάβασα τελικά. Ήταν πολύ ενδιαφέρον το σενάριο που άφορα μόνο και μόνο τη μαγεία της θεϊκής και της ανθρωπινής φύσης. Ήταν κάπως λίγο θρίλερ (δεν ήταν τυχαία που έβαλαν τη λέξη DARK στο τίτλο Justice League οι υπεύθυνοι δημιουργίας).

Η κανονική Justice League ήταν μόνο για πολύ λίγο αφου δεν διαθέτουν μαγικές δυνάμεις σε σχέση με τη DARK, αλλά δεν πειράζει. Κάλο θα ήταν να γνωρίσουμε τους αταίριαστους και παράξενους χαρακτήρες που δεν ασχολούνται με τις επιστήμες.

ΘΕΤΙΚΟΝ: Απ'ολους τους ήρωες λάτρευα τον John Constantine με τη αλαζονική και μάγκικη συμπεριφορά. Ειδικά την χημεία μεταξύ των John Constantine και Zatanna (μαύρη και λευκή μαγεία αντίστοιχα). Και τη Ελληνίδα Μάγισσα Κίρκη που μεταμορφώνεται σε μοντέρνα εκδοχή από τη αρχαία με μαυρο χιουμορ. Οι άλλοι ήρωες ήταν άψογοι αλλά η υπόθεση άφορα μόνο τη Wonder Woman. Πολύ μαγεία και μαγεία. Υπερφυσικό θρίλερ :xm:

ΑΡΝΗΤΙΚΟΝ: Η ιστορία ήταν λίγο απότομη και θα έπρεπε να υπάρχει κάποια περίληψη που να εξηγεί τη προέλευση κάποιων γεγονότων όπως την εμφάνιση του Ανάποδου Άνδρα, τη μαγική ''μόλυνση'' της Wonder Woman από τη Τριπλή Θεα της Μαγείας και το ξαφνικό πρόβλημα υγείας του Constantine (όχι,δεν ήταν από το κάπνισμα) για να κατανοήσουμε πλήρως τη υπόθεση.

 

Στο τέλος γράφει ''ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ JUSTICE LEAGUE DARK'' (βεβαία η ιστορία είναι ολοκληρωμένη). Καμιά ιδέα τι σημαίνει αυτό??? :wow:

 

Πάντως, ο,τι πρέπει για τη θέση του στο ράφι για τους φανς της μαγείας και της Ελληνίδας Αμαζόνας!!

  • Like 8
Link to post
Share on other sites
2 ώρες πριν, PowerRangers8 είπε:

Στο τέλος γράφει ''ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ JUSTICE LEAGUE DARK'' (βεβαία η ιστορία είναι ολοκληρωμένη). Καμιά ιδέα τι σημαίνει αυτό??? :wow:

Δε θυμάμαι αν ήταν σε αυτό το τοπικ ή σε άλλο, σίγουρα το έχω απαντήσει πάντως. Απ όσο καταλαβαίνω είναι αυτούσια μετάφραση της ξένης έκδοσης που συνεχίζεται στα υπόλοιπα τεύχη του JL Dark. Δεν πιστεύω να δούμε κάτι παραπάνω εδώ. 

  • Like 6
Link to post
Share on other sites
19 ώρες πριν, Tsaklas είπε:

Δε θυμάμαι αν ήταν σε αυτό το τοπικ ή σε άλλο, σίγουρα το έχω απαντήσει πάντως. Απ όσο καταλαβαίνω είναι αυτούσια μετάφραση της ξένης έκδοσης που συνεχίζεται στα υπόλοιπα τεύχη του JL Dark. Δεν πιστεύω να δούμε κάτι παραπάνω εδώ. 

Ενταξει. Αν το επόμενο story arc στο Justice League Dark δεν θα το δούμε στα ελληνικά,κατά τη γνώμη μου καλο θα ήταν να μη γραφει τη λέξη ''Συνεχίζεται'' για τη αποφυγή αναστάτωσης. Όχι,δεν κρίνω την ΟΞΥ. Καλή συνεχεία.

  • Like 3
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.