Jump to content

Φτιάξε το σενάριο! (ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ)


Recommended Posts

Το "Φτιάξε το σενάριο" είναι το καινούργιο παιχνίδι του Greek Comics! Δεν πρόκειται για παιχνίδι γνώσεων, αλλά για ένα παιχνίδι δημιουργίας, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του φόρουμ. :party:

 

Οι κανόνες είναι απλοί :

 

1) Στο τέλος του παρόντος ποστ θα βρείτε τις περιγραφές των καρέ της πρώτης σελίδας ενός νέου κόμικ, το οποίο θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί! Από το επόμενο ποστ και μετά, περιγράψτε πώς φαντάζεστε τη δεύτερη σελίδα.

2) Οι περιγραφές σας μπορούν να γίνουν σε 1 μέχρι 6 καρέ.

3) Παίξτε ελεύθερα με το θέμα..! Προσθέστε αν θέλετε χαρακτήρες, δώστε τους ονόματα, κάντε την ιστορία να φαίνεται αστεία, σοβαρή, μυστηρίου κλπ. Γενικά ό,τι σας βγει, δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερο ταλέντο ή να το σκεφτείτε πολύ! :alex:

3) Κάθε Παρασκευή το topic θα κλειδώνει και μέχρι την Κυριακή το βράδυ τα μέλη θα ψηφίζουν με δημοσκόπηση που θα διεξάγεται στην αντίστοιχη ενότητα, το επικρατέστερο ποστ για τη συνέχεια της ιστορίας.

4) Το ποστ που θα επιλέγεται θα μεταφέρεται σε ξεχωριστό θέμα, στο οποίο θα συγκεντρώνονται σιγά-σιγά οι σελίδες της ιστορίας.

5) Από εκείνη τη στιγμή θα ξεκλειδώνει το παρόν θέμα και θα μπορείτε να ποστάρετε την εκδοχή σας για την επόμενη σελίδα.

6) Το μέλος του οποίου το ποστ έχει ψηφιστεί θα εξαιρείται από την επόμενη εβδομάδα, για να μην υπάρχει συνέχεια της σεναριακής ιδέας από το ίδιο άτομο, αλλά να έχουμε διαφορετικές ιδέες-εκδοχές για την εξέλιξη της ιστορίας. Από την μεθεπόμενη εβδομάδα, όμως, θα μπορεί αν θέλει να ξανασυμμετέχει κανονικά! ;)

7) Η διαδικασία θα επαναληφθεί και τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι να ψηφιστεί και η 6η σελίδα, με την οποία θα ολοκληρωθεί το κόμικ.

8) Ο τίτλος της ιστορίας θα επιλεγεί αφού αυτή ολοκληρωθεί, μιας και δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς θα εξελιχθεί και ποιό θα είναι το κεντρικό της θέμα.

9) Στην πορεία θα μάθετε και με ποιόν τρόπο θα γίνει η εικονογράφηση/σχεδιασμός! :cool:

 

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το σενάριο για το δικό μας κομικσάκι!! :valt:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

1) Το αγόρι προχώρησε στη μέση της γέφυρας με αργό βήμα, έχοντας τα χέρια στις τσέπες.

2) Ακούμπησε τους αγκώνες του στην κουπαστή, αφήνοντας το βλέμμα του να πλανηθεί μέχρι πέρα, στο νησάκι που βρισκόταν στη μέση του ποταμού.Του άρεσε να πηγαίνει συχνά εκεί. Αυτό το μέρος τον ηρεμούσε, τον έκανε να αισθάνεται υπέροχα.

3) Ξαφνικά το μάτι του έπεσε σε κάτι που επέπλεε στο νερό, το οποίο σιγά-σιγά πλησίαζε προς το μέρος της γέφυρας.

4) Κοιτάζοντάς το καλύτερα, διαπίστωσε ότι ήταν ένα μπουκάλι το οποίο περιείχε κάτι μέσα. Ένα μήνυμα ίσως;

5) Έτρεξε όσο πιο γρήγορα μπορούσε στο τέλος της γέφυρας.

6) Κατέβηκε λαχανιασμένος τη σιδερένια σκάλα που οδηγούσε στην όχθη του ποταμού, αρπάζοντας ταυτόχρονα ένα μακρύ κλαδί από κάτω. Το μπουκάλι, εκείνη τη στιγμή, είχε φτάσει αρκετά κοντά του.

 • Like 26
Link to post
Share on other sites
 • Replies 60
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Το "Φτιάξε το σενάριο" είναι το καινούργιο παιχνίδι του Greek Comics! Δεν πρόκειται για παιχνίδι γνώσεων, αλλά για ένα παιχνίδι δημιουργίας, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλα ανεξαιρέτως τα μέλη το

1) Όπως πλησιάζει το μπουκάλι, ένα κρύο ρεύμα αέρα τον διαπερνά και διώχνει το μπουκάλι μακριά του ξανά μέσα στο νερό. 2) Όσο το βλέπει να ξαμακραίνει του φαίνεται όλο και πιο γνώριμο.. 3) Δεν ήταν

1) To αγόρι καταφέρνει να σπρώξει όπως-όπως το μπουκάλι προς το μέρος του, με το κλαδί που κρατάει. Αρκετά κοντά ώστε να μπορεί να το αδράξει. Ο φελλός του μπουκαλιού είναι καλυμμένος με πορφυρό κερί.

Posted Images

1) To αγόρι καταφέρνει να σπρώξει όπως-όπως το μπουκάλι προς το μέρος του, με το κλαδί που κρατάει. Αρκετά κοντά ώστε να μπορεί να το αδράξει. Ο φελλός του μπουκαλιού είναι καλυμμένος με πορφυρό κερί. Φαίνεται υδατοστεγές.

 

2) Υπό το ελάχιστο σεληνόφως, προσπαθεί να ξεχωρίσει τα περιεχόμενα του μπουκαλιού. Ένα σκοτεινό υγρό;

 

3) Τι είναι αυτό το υγρό; Μήπως έχει χαλάσει; Ή μήπως είναι επικίνδυνο; Μήπως είναι... χμμμ, ένα από τα λικέρ που πωλείται στο τοπικό φεστιβάλ; Αυτά που απαγορεύεται να δοκιμάσουν τα παιδιά; Μετά την τελευταία σκέψη, ξεπερνάει τους προηγούμενους ενδοιασμούς του, και παίρνει μια βαθιά γουλιά απ'το μυστηριώδες υγρό.

 

4) Ξαφνικά, αισθάνεται κάτι κρύο και μεταλλικό στο δεξί του χέρι. Το σφίγγει ενστικτωδώς.

 

5) Δειλά-δειλά, ανοίγει το χέρι του. Το αντικείμενο που έχει φυτρώσει είναι σκληρό και κυλινδρικό...

 

6) "Μια λαβή σπαθιού;!". Αλλά αντί για αυτή την πρόταση, μια κραυγή ξεφεύγει ανεπαίσθητα από τα χείλη του. Γυρνάει το τρομαγμένο του βλέμμα προς το μπουκάλι.

 

EDIT: Κάνε και σχόλια να bumpάρεται το θρέντ. ;)

Edited by Tightwad
 • Like 20
Link to post
Share on other sites

Κυριακή απόγευμα είναι, ο φραπές μισοάδειος και ενώ περιμένω να δω τι θα γράψουν οι άλλοι καταλαβαίνω ότι μπορεί πολλοί να σκέφτονται ακριβώς το ίδιο. Οπότε θα γράψω και εγώ την χαζομάρα μου, μήπως κινητοποιήσω κανέναν. :P

 

 

 

1) Με το κλαδί φέρνει το μπουκάλι στην όχθη ώστε να μη βραχεί και το πιάνει στα χέρια του σηκώνοντάς το προς τον ήλιο. Διακρίνει μια μακρόστενη κυλινδρική κάψουλα.

 

2) Την βγάζει γρήγορα από το μπουκάλι και την ανοίγει για να βρει στο εσωτερικό της ένα τυλιγμένο κομμάτι χαρτί. Το ξεδιπλώνει και το διαβάζει.

 

3) Κάνει έναν μορφασμό περιφρόνησης και απόρριψης: "Κάποιος από το σχολείο έχει όρεξη για αστεία.", σκέφτεται και αφήνει το χαρτί να πέσει κάτω κατεβάζοντας το χέρι του.

 

4) Ενώ έχει γυρίσει την πλάτη του και φεύγει με τα χέρια ξανά στις τσέπες του, συνεχίζει τη σκέψη του: "Θα μπορούσα, ωστόσο, να παίξω λίγο. Θα σπάσω πλάκα με τον πλακατζή! Άλλωστε σήμερα είναι Παρασκευή." *ΧΕ ΧΕ*

 

5) (το χαρτί έχει προσγειωθεί με τρόπο ώστε να μπορούμε να το διαβάσουμε ενώ στο background το αγόρι έχει τελείως από το πλάνο): "ΑΝ ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΚΑΨΟΥΛΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΣΤΙΣ 23:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΑ."

 

 

Ουφ, τελείωσε ο φραπές. Δύσκολο πράγμα η σεναριογραφία, τελικά. Θα συνεχίσω τις σπουδές μου. :lol:

 • Like 19
Link to post
Share on other sites

Για να γράψω κι εγώ λοιπόν. :D

 

 1. Το αγόρι κρατούσε στα χέρια του το μπουκάλι, που φαινόταν να έχει ένα μαύρο υγρό εντός του.
 2. «Τι μπορεί να είναι...» συλλογίστηκε καθώς προσπαθούσε να ανοίξει το φελλό.
 3. Με ένα ξαφνικό ΠΟΠ! ο φελός ξεσφήνωσε.
 4. Ένα μαύρο πέπλο άρχισε να βγαίνει από το μπουκάλι.
 5. Τώρα, αυτό το μαύρο πράγμα είχε εξαπλωθεί σε ένα  ακαθόριστο σχήμα και το αγόρι κοιτούσε τρομοκρατημένο.
 6. «Μα τι στο καλό;» αναρωτιόταν την ώρα που αυτή η μαύρη τρύπα τον ρουφούσε μέσα στο μπουκάλι.
 • Like 19
Link to post
Share on other sites

1) Όπως πλησιάζει το μπουκάλι, ένα κρύο ρεύμα αέρα τον διαπερνά και διώχνει το μπουκάλι μακριά του ξανά μέσα στο νερό.

2) Όσο το βλέπει να ξαμακραίνει του φαίνεται όλο και πιο γνώριμο..

3) Δεν ήταν ένα συνηθισμένο μπουκάλι, αλλά ένα περίτεχνο μαβί ρετρό κομψοτέχνημα το οποίο σίγουρα κάπου/κάποτε είχε ξαναδεί!

4) Αποφασίζει τελικά να μπει στο ποτάμι και να το κυνηγήσει. Του φαινόταν ήδη σημαντικό γιατί του ξύπνησε θολές μνήμες, σαν να είχε αφήσει κάτι στη μέση, αλλά τι;

5) Με λίγη προσπάθεια και αφού είναι πια βρεγμένος ολόκληρος, το φτάνει και καταφέρνει να το ανοίξει.

6) Μέσα ένα παλιό, σχεδόν σάπιο από τον καιρό και την υγρασία, κομμάτι χαρτί. Διακρίνεται μόνο η λέξη ΒΟΗΘΕΙΑ με τρεμάμενα γράμματα και τον ολοφάνερα δικό του γραφικό χαρακτήρα.

 • Like 21
Link to post
Share on other sites

Ωπ, έκανε την ανατροπή η Lilian και δεν το έπιασε με το κλαδί. :P

 • Like 16
Link to post
Share on other sites

Ε, να προσθέσουμε και λίγη απρόβλεπτη πλοκή ντε! :P

 • Like 15
Link to post
Share on other sites

Μέχρι στιγμής έχουμε 2 εκδοχές που παραπέμπουν σε κόμικ φαντασίας (Tightwad και GeoTrou), μία που φέρνει περισσότερο σε κοινωνικό (ΔαΔηΡάθυμος) και άλλη μία που θυμίζει κόμικ μυστηρίου (Lilian)! :cool: Ή τουλάχιστον έτσι τα βλέπω εγώ από μια πρώτη ματιά, χωρίς όμως να ξέρω τι πραγματικά έχουν στο μυαλό τους οι σεναριογράφοι! :magic:  

 

Δυο μέρες απομένουν για να κλειδώσει το θέμα και να πάμε για ψηφοφορία! Για να δούμε αν θα έχουμε και κάποια άλλη συμμετοχή της τελευταίας στιγμής..! :popcorn:  

 • Like 19
Link to post
Share on other sites

1η σειρά, αριστερό καρέ

Η όχθη του ποταμού είναι "τσιμεντωμένη" κάπως σαν την όχθη του Σηκουάνα.

Σκύβει και τεντώνεται για να πιάσει το μπουκάλι. Στο ένα χέρι έχει το κλαρί, με το άλλο χέρι είναι πιασμένος από το κλαρί ενός δέντρου 

 

1η σειρά, δεξί καρέ

κοντινό σε μπουκάλι και ξύλο.

το ξύλο είναι από την πέρα μεριά του μπουκαλιού έτοιμο για να το τραβήξει. τα νερά είναι θολά. το μπουκάλι δεν έχει πώμα ή φελλό.

 

2η σειρά, αριστερό καρέ.

πρυμνηδών πλέον στην όχθη. με το ένα χέρι έχει το ξύλο και κρατά το μπουκάλι κολλημένο στην όχθη, με το άλλο τεντώνεται για να το πιάσει

 

2η σειρά, δεξί καρέ

γονατιστός επεξεργάζεται το μπουκάλι, ενώ έχει αφήσει το κλαρί να το παρασύρει το ποτάμι

 

3η σειρά. ένα καρέ.

κοντινό στο μπουκάλι. Είναι ένα ανοιχτό αδιαφανές Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne

 

:cheers5:

 • Like 17
Link to post
Share on other sites

3η σειρά. ένα καρέ.

κοντινό στο μπουκάλι. Είναι ένα ανοιχτό αδιαφανές Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne

το κόμικ περιέχει Τοποθέτηση Προϊόντος (ΤΠ) :P

 • Like 16
Link to post
Share on other sites

ε, μου έστειλαν ένα κασόνι από την εταιρεία. Να μην τους πω ένα ευχαριστώ? :)

 

:cheers5:

 • Like 14
Link to post
Share on other sites

Μετά την τελευταία συμμετοχή και τις σαμπάνιες του germ tumblr_o06x9vr5tm1sztyb3o1_1280.png :cheers5:, φτάσαμε συνολικά τις 5 εκδοχές για την επικρατέστερη 2η σελίδα του κόμικ! :dance:  Το θέμα κλειδώνει μέχρι την Κυριακή το βράδυ, οπότε και θα έχουμε μάθει ποιά τελικά θα είναι αυτή, από τα αποτελέσματα της ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ! Φύγαμε λοιπόν για να ψηφίσουμε! :praff:

 • Like 13
Link to post
Share on other sites

Έχοντας ολοκληρωθεί η αντίστοιχη δημοσκόπηση, η εκδοχή που επιλέχθηκε τελικά για τη 2η σελίδα του κόμικ είναι αυτή της Lilian:respect:   Η οποία και θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία της επόμενης εβδομάδας, που αφορά τις συμμετοχές για την 3η σελίδα:valt:  Για να δούμε λοιπόν τι θα σκεφτούν οι υποψήφιοι σεναριογράφοι για να συνεχίσουν την ιστορία μας, οι σελίδες της οποίας έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται σε αυτό το θέμα! ;)  Οι συμμετοχές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 22:00!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Υ.Γ. Την Παρασκευή το πρωί είχαμε και μία ακόμη συμμετοχή της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής, αφού την ώρα που κλείδωνα το παρόν topic, ο saveapenguin έγραφε κι αυτός τη δικιά του εκδοχή! Αποφασίσαμε να μην τη συμπεριλάβουμε εκ των υστέρων στην δημοσκόπηση, μιας και τα μέλη είχαν ήδη αρχίσει να ψηφίζουν όταν μου την έστειλε σε p.m. Το λάθος είναι δικό μου, γιατί κλείδωσα το θέμα χωρίς να έχω γράψει προηγουμένως συγκεκριμένη ώρα που θα γινόταν αυτό! :sorry:   Για να επανορθώσω, ωστόσο, σας παραθέτω και τη δικιά του ενδιαφέρουσα πρόταση, για να υπάρχει έστω και έτσι στο παιχνίδι μας  :)  :

 

1ο καρέ
Βλέπουμε το παιδί γονατιστό στην όχθη με το ξύλο στο δεξί του χέρι. Το μπουκάλι είναι ακόμα αρκετά μακριά και το ξύλο ίσα ίσα που φτάνει για να το χτυπήσει. Τα νερά είναι σκοτεινά. Το παιδί μιλάει στον εαυτό του: «Έλα λίγο ακόμα!»

2ο καρέ
Το μπουκάλι έχει εξαφανιστεί, βυθίστηκε. Κοντινό στην άκρη του ξύλου πάνω από την επιφάνεια του νερού. Στο σημείο που πριν ήταν το μπουκάλι τώρα υπάρχουν μπουρμπουλήθρες.

3ο καρέ
Το παιδί γονατιστό στην όχθη. Κρατάει το ξύλο βουτηγμένο στο νερό και λέει: «Τι στο καλό;!»

4ο καρέ
Το παιδί όρθιο στην όχθη. Το δεξί του χέρι μισοσηκωμένο. Το ξύλο στον αέρα, το έχει πετάξει στο ποτάμι.

5ο καρέ
Βλέπουμε το παιδί από πίσω να περπατάει σκυφτό στη γέφυρα. Κοιτάει στα δεξιά του προς την πλευρά του ποταμού που χάθηκε το μπουκάλι. Στο βάθος, στο τέλος της γέφυρας, βλέπουμε ακουμπισμένο όρθιο ένα ποδήλατο και δίπλα μια φιγούρα. Πάντα υπό το φως του φεγγαριού.

6ο καρέ
Το παιδί έχει φτάσει πλέον στο ποδήλατο. Δίπλα στο ποδήλατο στέκεται μια κοπέλα. Έχει κοντά μαύρα μαλλιά με δύο κοτσίδες στα πλαϊνά. Στρογγυλοπρόσωπη, χαμογελαστή. Φοράει σκούροχρωμη αμάνικη μπλούζα και φούστα, ασημένιο μενταγιόν και μακριά, μέχρι τον αγκώνα, μαύρα γάντια. Τα χέρια απλωμένα μπροστά της, στο ένα κρατάει το ξύλο και στο άλλο το μπουκάλι.
Το παιδί ρωτάει «Ποια είσαι εσύ; Τι θέλεις με το ποδήλατό μου;» και η κοπέλα απαντάει «Τίποτα. Αλλά νομίζω ότι αυτά είναι δικά σου».

 • Like 15
Link to post
Share on other sites

Lilian, δεν μπόρεσα να μπω στο μυαλό σου. Τι σκεφτόσουν!; :P

 1. Το αγόρι είναι σκυμμένο πανω από το κομμάτι χαρτί και το κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια.
 2. Κρατώντας ακόμα το χαρτί σηκώνει το κεφάλι και κοιτάζει ανήσυχο ολόγυρα, μονολογώντας «Κάποιος μου κάνει πλάκα...»
 3. Κοντινό στο χέρι του, το οποίο κλείνει τσαλακώνοντας το χαρτί.
 4. Πετάει το μπουκάλι, μαζί με το χαρτί ξανά μέσα στο ποτάμι.
 5. Βρισκόμαστε σε έναν λόφο και βλέπουμε το παιδί να φεύγει βιαστικά με τα χέρια στην τσέπη.
 6. Κοντινό στο πρόσωπο ενός άλλου «αγοριού» που είναι ίδιο με τον πρωταγωνιστή, αλλά με χαρακτηριστικά γέρου. Ο γέρος κοιτάει χαμογελώντας ελαφρως.
 • Like 13
Link to post
Share on other sites

Χμμ ενδιαφέρον Γιώργο :thinking: αν και δεν σκεφτόμουν αυτό :lol:

 

Αλλά το ωραίο μέρος του παιχνιδιού είναι να μη βασίζεται στο μυαλό ενός :D

 • Like 12
Link to post
Share on other sites

Μας βάζεις δύσκολα, Lilian  :P. Και εγώ παρόμοια προσέγγιση με τον GeoTrou είχα κατά νου. Για να δούμε τι θα βγει.

 

 

1. "Δε μπορεί", ψιθυρίζει όσο κάθεται κάτω και αφήνει το μπουκάλι δίπλα του συνεχίζοντας να κοιτάει το χαρτί φανερά ανήσυχος και τρομαγμένος.

 

2. Πιάνει το κεφάλι του και με τα δύο χέρια (όσο ακόμα κρατά το χαρτί ανάμεσα στα δάχτυλά του) σαν να προσπαθεί να θυμηθεί ή να σκεφτεί κάτι (κάπως έτσι).

 

3. Φέιντ-άουτ/φλάσμπακ. Το ίδιο παιδί, αλλά με υπεροπτικό υφάκι, έξυπνο χαμόγελο και ανακατεμένα μαλλιά* βρίσκεται στο σαλόνι ενός σπιτιού. Σκέφτεται/λέει: "Δεν έχω πολύ χρόνο. Πρέπει να είναι κάτι αποτελεσματικό."

 

4. Το βλέμμα του πέφτει πάνω στο εν λόγω μπουκάλι στην άκρη του δωματίου.

 

5. Τρέχει, αρπάζει στα γρήγορα ένα χαρτί και έναν μαρκαδόρο που βρίσκει στο δρόμο του όσο λέει: "Αυτό σίγουρα θα με αφυπνίσει ξανά!"

 

6. Πίσω στην όχθη. Το παιδί έχει πάρει τα χέρια του και βλέπουμε κατευθείαν το πρόσωπό του. Έχει το ίδιο ύφος με το παιδί του 3ου πάνελ.

 

*Αυτό ίσως να είναι δύσκολο να αποδοθεί σχεδιαστικά. Θα μπορούσε να υπάρχει αλλαγή και στο χρώμα των ματιών ή οποιοδήποτε άλλο ευδιάκριτο χαρακτηριστικό.

 • Like 11
Link to post
Share on other sites

1. Ξαφνιασμένο ψιθυρίζει «Τι στο καλό?»  κρατώντας το χαρτί στο ένα του χέρι, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι γίνεται

2. Ενστικτωδώς σηκώνει ψηλά το μπουκάλι που κρατούσε στο άλλο του χέρι

3. Κοντινό καρέ που γουρλώνει τα μάτια του

4. Κοντινο καρέ στο μπουκάλι που φαίνεται να έχει κάποια ορνιθοσκαλίσματα (χαραγμένα προφανώς με μαχαίρι, κοπίδι ή κάποιο κοφτερό αντικείμενο). Επίσης Φαίνονται και κάποια ονόματα χαραγμένα εκ των οποίων κάποια είναι διαγραμμένα (πάλι με κοφτερό αντικείμενο). Τα διαγραμμένα ονόματα, προς το παρόν όπως φαίνεται από το καρέ του μπουκαλιού, είναι του Στέφανου και της Μάρας.

5. Το παιδί ταραγμένο, γυρίζει σιγά σιγά το μπουκάλι ψελλίζοντας κάποια από αυτά τα ονόματα «Μάρα, Μπίλης, Στέφανος, Λιλ...»

6. Ξαφνικά ακούγεται μία κοριτσίστικη φωνή από πίσω του «Πάλι εδώ είσαι?» και γυρίζει να δει.

 • Like 13
Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως έχουμε παιχτούρες τελικά, ε; :clap2: Άντε, άντε και οι λοιποί, λίγες ώρες έμειναν!! :hop:

 • Like 8
Link to post
Share on other sites

Αυτή τη βδομάδα μαζέψαμε 3 συμμετοχές για την επικρατέστερη 3η σελίδα του κόμικ!  :cool:   Το θέμα κλειδώνει μέχρι την Κυριακή το βράδυ, οπότε και θα έχουμε μάθει ποιά τελικά θα είναι αυτή! Ψηφίζετε μέχρι τότε στην αντίστοιχη ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ! :beer:

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

Πάει και η δημοσκόπηση για την 3η σελίδα του κόμικ! Η πρόταση που ψηφίστηκε τελικά, είναι αυτή του Nicolas!   :clap2:  Ο οποίος θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία της επόμενης εβδομάδας, που αφορά τις συμμετοχές για την 4η σελίδα! Επανέρχεται επίσης στο παιχνίδι και έχει δικαίωμα συμμετοχής η Lilian! :spidey_welcome:  Γράψτε λοιπόν όσοι θέλετε την δικιά σας εκδοχή για τη συνέχεια της ιστορίας, οι πρώτες σελίδες της οποίας έχουν συγκεντρωθεί ήδη ΕΔΩ:)   Οι συμμετοχές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 22:00!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Υ.Γ. Κάτι συμβαίνει τελικά και την ώρα που κλειδώνει αυτό το topic τα μέλη του GC φαίνεται ότι έχουν...οίστρο! :D Όπως λοιπόν την προηγούμενη Παρασκευή είχαμε τον saveapenguin, έτσι ακριβώς έγινε και προχθές με τον germ, ο οποίος δεν πρόλαβε στο τσακ να βάλει και την δικιά του ιδέα! :shit2:Οπότε από την επόμενη Παρασκευή, αν κάποιος δει ότι πλησιάζει το deadline και δεν έχει προλάβει να γράψει, ας μου στέλνει ένα p.m. εκείνη την ώρα, ώστε να το τσεκάρω και να δίνω λίγο ακόμη χρόνο πριν πατήσω το κουμπί που τα καταστρέφει όλα! :bye2:  Δείτε λοιπόν, έστω και εκπρόθεσμα, την...κινηματογραφική εκδοχή του :germ:   :

Πρώτη σειρά
1o καρέ πάνω αριστερά
Ένας άντρας (με τα χαρακτηριστικά του παιδιού (σχήμα προσώπου, χρώματα κ.ο.κ.)) τινάζεται κάθιδρος από το κρεββάτι του. Δίπλα κοιμάται κάποια. Εκστομίζει ένα "fuck"
 
2ο καρέ πάνω δεξιά
Η γυναίκα έχει ξυπνήσει, έχει γυρίσει και τον ρωτά "το είδες πάλι?" Της απαντάει "ναι" ενώ απλώνει το χέρι του στο κομοδίνο και πιάνει ένα SIG Sauer P226
 
Δεύτερη σειρά 
1ο καρέ αριστερά
Ανοίγει την πόρτα του δωματίου. λέει "πάω λίγο να τα δω" 
 
2ο καρέ δεξιά
μισάνοιχτη πόρτα. Αυτός κοιτάζει μέσα. το φως πέφτει σε μια κουκέτα με ένα αγόρι και ένα κορίτσι 7-8 χρονών περίπου στο κάθε κρεββάτι
 
Τρίτη σειρά
1ο καρέ αριστερά
Είναι στον πάγκο μιας κουζίνας. Ρίχνει σε ένα χαμηλό Iittala Gaissa ποτήρι από ένα μπουκάλι Appleton Estate 50 year old rum.
 
2ο καρέ δεξιά
Θόρυβος από σπασμένο γυαλί πίσω του, Γυρνάει ξαφνιασμένος με το πιστόλι στο χέρι εκστομίζοντας ένα "Scheiße"
 • Like 11
Link to post
Share on other sites

1 σελίδα, 1 καρέ. Splash page

 

2 αγόρια, 2 κορίτσια. Όλα με άσπρα μαλλιά, όλα με ένα πολύ έντονο ροζ (και όχι κόκκινο) στις κόρες των ματιών, ντυμένα με μαύρες καπαρτίνες, ανοιχτές επάνω ώστε να φαίνεται το άσπρο πουκάμισο και μαύρη γραβάτα. 

 

κάτι σαν από Village of the Damned 

200_s.gif Village-of-the-Damned-2.jpg village-of-the-damned-themob.png

 

από πάνω τους, γραμμένα τα ονόματά τους. Μάρα, Μπίλης, Στέφανος, Λίλιαν.

 

Αυτή που μιλάει είναι η Λίλιαν. Συνεχίζει με ένα "σε είχα προειδοποιήσει"

 

Στα χέρια της κρατάει ένα Smith & Wesson Model 500, έχει πατήσει τη σκανδάλη και η σφαίρα φαίνεται να έχει φύγει από τη κάνη και να κατευθύνεται προς τον αναγνώστη

 

===

 

:) (όχι που θα περιμένω μέχρι Παρασκευή να την ξαναπατήσω! χα! :)

 

:cheers5:

 • Like 11
Link to post
Share on other sites
:lol: :lol: :lol:
 • Like 6
Link to post
Share on other sites

1) Αλλαγή σκηνικού : μακρινό πλάνο στο νήσι, όπου διακρίνεται ένα κτίριο χτισμένο κοντά στις όχθες του. Θυμίζει κλινική, σανατόριο ή κάτι τέτοιο.

 

2) Κοντινό πλάνο σε ένα από τα παράθυρα, όπου βλέπουμε έναν άντρα να παρατηρεί κάτι με ένα ζευγάρι κιάλια και δίπλα του μια γυναίκα. Και οι 2 φοράνε λευκές ιατρικές ποδιές.

 

3) Βρισκόμαστε τώρα μέσα στο κτίριο, έχοντας για φόντο τη θέα απ' το παράθυρο. Στο βάθος ίσα που διακρίνεται η γέφυρα και το αγόρι. Βλέπουμε τις πλάτες της γυναίκας και του άντρα, ο οποίος συνεχίζει να κρατά τα κιάλια στο ύψος των ματιών του. Οι 2 τους συζητούν :

Γυναίκα (με διστακτική φωνή) : "Πιστεύεις ότι το χειριστήκαμε σωστά μέχρι τώρα..; Ανησυχώ γι' αυτόν..."

Άντρας : "Έπρεπε να κάνουμε ό,τι κάναμε...Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά θα τον βοηθήσουν να θυμηθεί!"

Γυναίκα : "Κι αν αυτό δεν συμβεί τελικά..; Και με εκείνη..; Με εκείνη τι γίνεται..;"

 

4) Ο άντρας έχει χαμηλώσει με το ένα χέρι τα κιάλια και ακουμπάει καθησυχαστικά το άλλο του χέρι στον ώμο της. Ένα αχνό χαμόγελο συνοδεύει τα λόγια του : "Χαλάρωσε...Όλα θα πάνε καλά..!"

 

5) Αλλαγή σκηνικού και πάλι : Το αγόρι γυρίζει έκπληκτο, βλέποντας ένα χαμογελαστό κορίτσι, περίπου στην ηλικία του. Έχει τα χέρια της σταυρωμένα στο στήθος. Ενστικτωδώς βγαίνει από τα χείλη του ένα γυναικείο όνομα : "Μάρα..!!"

 

6) Το κορίτσι κάνει μια κίνηση παραίτησης, κοιτάζοντας ψηλά και σηκώνοντας τα χέρια της. "Πόσες φορές πρέπει να σου πω ότι δεν με λένε Μάρα..;! Είμαι η Λίλιαν!". Όπως έχει πάρει τα χέρια της από το στήθος, διακρίνεται καθαρά ένα μενταγιόν κρεμασμένο στο λαιμό της, σε σχήμα κεφαλαίου "Μ".

 • Like 9
Link to post
Share on other sites

1) Το αγόρι κοιτάει προς το κορίτσι που πλησιάζει πάνω σε ένα κόκκινο ποδήλατο. Φανερά αναστατωμένος ψελίζει: "Λίλλυ! Κάτι δεν πάει καλά.. Κοίτα τι βρήκα!"

2) Στρέφει το μπουκάλι και το περιεχόμενό του προς τα εκείνη. Με μια πεταλιά η Λίλλυ τον πλησιάζει και κοιτάζει με απορία.

3) Λίλλυ: "Ωχ! Όχι πάλι!!! Μας βρήκαν Μπίλη! Πού είναι οι άλλοι;" με έντρομη έκφραση.

4) Μακρινό πλάνο προς το νησί, απ' όπου ξαφνικά μια έντονη, πολύ φωτεινή electric blue δέσμη φωτός εκτοξεύεται απέναντι προς το σημείο των παιδιών.

5) Χωρίς να προλάβει να αντιδράσει κανείς τους, το φως βρίσκει τη Λίλλυ στο στέρνο πετώντας την προς τα πίσω αναίσθητη.

6) Ο Μπίλης αντανακλαστικά τεντώνει τα χέρια του προς το μέρος της προσπαθώντας να τη φτάσει αβοήθητος και ουρλιάζει: "ΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙ" με απόγνωση και αγωνία. Πεσμένο στη γωνία (και μισοβγαίνει εκτός καρέ) το ρετρό μπουκάλι που ξεκάθαρα πια γράφει στο τέλος Λίλλυ. Μόνο που πλέον έχει διαγραφεί και αυτή..

 • Like 10
Link to post
Share on other sites

Χμμμ.....διαβάζοντας πάντως κάποια από τα καινούργια ονόματα που εμφανίστηκαν στην ιστορία, ομολογώ ότι ασυναίσθητα το μυαλό μου πήγε σε αυτούς εδώ  :lol:  :

 

 

sport1.jpg

 

 

 

*BUMP* : Άλλη μια μέρα έμεινε για την επόμενη ψηφοφορία, για να δούμε αν θα έχουμε και καμιά ακόμη συμμετοχή! :valt:

 • Like 8
Link to post
Share on other sites

Έλα ρε, τι είπες τώρα! :lmao: :lmao: :lmao: :lmao:

 

 

 

 

Disclaimer: Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. :P

Edited by Lilian
 • Like 8
Link to post
Share on other sites

Και για τη βδομάδα που πέρασε, τρεις ήταν και πάλι οι συμμετοχές για την επικρατέστερη 4η σελίδα του κόμικ!   :yes:   Το θέμα κλειδώνει μέχρι την Κυριακή το βράδυ, για να δούμε ποιά τελικά θα είναι αυτή! Ψηφίζετε μέχρι τότε στην αντίστοιχη ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ! :beer:

 • Like 8
Link to post
Share on other sites

Η δημοσκόπηση για την 4η σελίδα του κόμικ, αποτελεί πλέον παρελθόν! :beer0:  Η πρόταση που επικράτησε τελικά, ήταν αυτή του germ! :congrats:  Ο οποίος θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία της επόμενης εβδομάδας, που αφορά τις συμμετοχές για την 5η σελίδα! Και μάλιστα είναι η πρώτη σελίδα της ιστορίας που σπάει την "παράδοση" που είχε δημιουργηθεί μέχρι τώρα, βγαίνοντας σε 1 μόνο καρέ (αντί 6 που είχαν οι προηγούμενες)!  :cool:

---------------------------------------------------

Μπαίνοντας σιγά σιγά στην τελική ευθεία - μιας και έχουν μείνει 2 μόνο σελίδες για την ολοκλήρωση του σεναρίου - έφτασε η στιγμή να σας αποκαλύψουμε και κάτι που σας είχαμε υποσχεθεί στο ξεκίνημα του παιχνιδιού! :yes:  Αυτό αφορά το σχέδιο του κόμικ, το οποίο θα αναλάβει ο σχεδιαστής Νίκος Γιαλούρης, γνωστός στο φόρουμ ως Nicolas! :gnews:  Έχει προλάβει, μάλιστα, να κάνει ήδη την εμφάνισή του στο "Φτιάξε το σενάριο", μιας και έχει γράψει την 3η σελίδα της ιστορίας! :blob7:  Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από τις δουλειές του Νίκου (για να δείτε και τι περίπου πρόκειται να μας ετοιμάσει ;) ), επισκεφτείτε την σελίδα του στο fb, όπου θα βρείτε αρκετό δικό του υλικό!  :best:

-------------------------------------------------------  

Γράψτε λοιπόν όσοι θέλετε την δικιά σας εκδοχή για τη συνέχεια της ιστορίας, οι πρώτες σελίδες της οποίας έχουν συγκεντρωθεί ήδη ΕΔΩ:)   Οι συμμετοχές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 22:00!

 • Like 11
Link to post
Share on other sites

5η σελίδα, 3 σειρές, από 1 μακρόστενο καρέ η καθεμιά

 

1ο καρέ : βλέπουμε το αγόρι να έχει δεχτεί τη σφαίρα στο στήθος και να πέφτει στο έδαφος, με μια έκφραση φρίκης ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Στα δεξιά της εικόνας και διαγωνίως απέναντί του τα 4 υπόλοιπα παιδιά να τον κοιτάνε, έχοντας ελαφρώς γυρισμένη την πλάτη τους σε μας. Το Smith & Wesson της Λίλιαν βγάζει καπνό.

 

2ο καρέ : το αγόρι βρίσκεται ξαπλωμένο κοντά στην όχθη του ποταμού, με τα μάτια στραμμένα στον ουρανό. Αριστερά και δεξιά του δυο συννεφάκια, το καθένα με ζωγραφισμένη μια εικόνα-ανάμνηση μέσα του. Στο πρώτο σύννεφο διακρίνονται 4 παιδιά γύρω από ένα μπουκάλι, να το περιεργάζονται. Στο δεύτερο σύννεφο, ένας δαίμονας βγαίνει από το μπουκάλι (σαν τζίνι) υψώνοντας απειλητικά το ανάστημά του μπροστά στα έντρομα παιδιά.

 

3ο καρέ : το σκηνικό παραμένει όπως και στο τρίτο καρέ. Πάλι 2 συννεφάκια εκατέρωθεν του ξαπλωμένου αγοριού, του οποίου όμως η μορφή, παίρνει τώρα να αλλάζει. Το δέρμα του έχει αρχίσει να σκουραίνει. Στο πρώτο σύννεφο βλέπουμε τα τέσσερα παιδιά να στροβιλίζονται σαν να τα άρπαξε ένα αόρατο χέρι και να έχουν αρχίσει να μπαίνουν με τα πόδια τους μέσα στο μπουκάλι, φωνάζοντας το καθένα το όνομά του : "Μάρα", "Μπίλης" , "Στέφανος" , "Λίλιαν"..! Ο δαίμονας έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται σε αγόρι. Στο δεύτερο σύννεφο το αγόρι βρίσκεται έξω από το μπουκάλι, κρατώντας το και παρατηρώντας με ένα χαιρέκακο χαμόγελο τα 4 παγιδευμένα παιδιά, που βρίσκονται στο εσωτερικό του. 

 • Like 9
Link to post
Share on other sites

1) Η οπτική γωνία έχει αλλάξει και πλέον βλέπουμε το παιδί που έχει στρέψει ελαφρώς το κεφάλι του από τη διεύθυνση της σφαίρας, δεν την κοιτάει και κάνει μια περίεργη γκριμάτσα (όπως όταν περιμένεις να πέσει νερό στο πρόσωπό σου), ενώ ταυτόχρονα φωνάζει "ΜΗΗΗ..!".

 

2) Η σφαίρα τον πετυχαίνει στο πλάι του μετώπου, πιο κοντά στον κρόταφο παρά στο κέντρο (επειδή είχε προλάβει να γυρίσει το κεφάλι του πρωτύτερα).

 

3) Το πτώμα του κείτεται στην όχθη του ποταμού. Έχει ανοίξει μια αρκετά μεγάλη, διαμπερής τρύπα στο κρανιό του.

 

4) Πλησιάζει η Μάρα και Στέφανος και κλωστούν το πτώμα μέσα στο ποτάμι.

 

5) Τώρα από το ποτάμι βγαίνει το αγόρι, όντας ακριβώς όπως περιέγραψε τα υπόλοιπα παιδιά ο germanicus. Ο Μπίλης στο background σηκώνει κάτι από κάτω.

 

6) Ο Μπίλης κοιτάει το μπουκάλι που σήκωσε και λέει στη Λίλιαν "Τα δικά μας ονόματα δεν σβήστηκαν ακόμη". "Γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε. Βάλε μέσα τα τελευταία λόγια του και ρίξτο πίσω στο ποτάμι.", του απαντάει η Λίλιαν.

 • Like 10
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.