Jump to content
zoo

ΜΗΤΣΟΣ ΚΥΚΛΑΜΙΝΟΣ - ΟΛΑ ΜΕΣΑ

Recommended Posts

Τίτλος:
ΜΗΤΣΟΣ ΚΥΚΛΑΜΙΝΟΣ - ΟΛΑ ΜΕΣΑ
Σενάριο/Kείμενα:
Soloup
Σχέδιο:
Soloup
Hμερ. έκδοσης:
05-2007
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
19.0 x 27.5
Σελίδες:
168
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Επιμέλεια:
Γιάννης Κουκουλάς
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-960-89453-9-5

Μήτσος Κυκλάμινος - Όλα Μέσα

MITSOSKYKLAMINOSOLAMESA_0001.jpgMITSOSKYKLAMINOSOLAMESA_0001z.jpg

 

του Soloup
Πρόλογος: Εύη Σαμπανίκου, Αβραάμ Κάουα, Πάνος Κρητικός
Εισαγωγή : Γιώργος Σιούνας
Σημειώσεις, επιμέλεια: Γιάννης Κουκουλάς
Τιμή: 12,54 ευρώ

Από την παρουσίαση της εκδοτικής:

Το? «θρυλικό» Ελληνόπουλο των σελίδων της «Βαβέλ», ο Μήτσος Κυκλάμινος του Soloup, ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά ολοκληρωμένος σε έναν τόμο 168 σελίδων των εκδόσεων ΚΨΜ που περιέχει όλες τις ιστορίες του Κυκλάμινου. Ιστορίες δημοσιευμένες στο περιοδικό «Βαβέλ», κυρίως μεταξύ 1989 και 1992 αλλά και σκόρπιες, μέχρι και το 2004, διανθισμένες με παλιές και νεότερες γελοιογραφίες, κάποιες από το «Ποντίκι» και κάποιες αδημοσίευτες. Την ιστορική αυτή επανέκδοση συμπληρώνουν με ένα περιεκτικότατο εισαγωγικό κείμενο η Εύη Σαμπανίκου, ο Αβραάμ Κάουα και ο Πάνος Κρητικός ενώ ...σημειώσεις κρατούν ο Γιώργος Σιούνας από τη «Βαβέλ» και ο Γιάννης Κουκουλάς. Ασπρόμαυρο κερασάκι στην τούρτα, η πρώτη-πρώτη ιστορία του Κυκλάμινου που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ...

...και από το μετόπισθεν... :lol2::
 

Το ΟΛΑ ΜΕΣΑ είναι ένα ισχυρό αγγειοσυσταλτικό διά την συμφόρησιν του λάρυγγος.
Καταπολεμά το γέλιο, απελευθερώνει τις κακοσμίες του στόματος και ανακουφίζει τις μύγες και τα κουνούπια.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Δυσπεψία, κακαδούγκες στη μύτη, πόρδοκες, εκκωφαντικές κενώσεις, σεξουαλικοί κνησμοί.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Υπερευαισθησία στο άλμπουμ. Αίσθησις του ανικανοποίητου, απώλεια χρημάτων, αναστεναγμοί, σφαλιάρες στο βιβλιοπώλη, επίμονη τσαλαπάτησις του λευκώματος.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Ανάγνωσις 1-2 φορές ημερησίως ανάσκελα ή μπρούμυτα με δονητή ή σταυροπόδι με φραπέ και χαντσφρί. Οι εγχειρισμένοι και οι έγκυες καλύτερα να δουν ντοκυμαντέρ με γαζέλες.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Κυκλοφορεί σε εργονομικό άλμπουμ με ένα απίθανο εξώφυλλο και ένα χαζό σημείωμα στο μετόπισθεν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Φυλάσσεται σε θερμοκρασία κομμωτηρίου.
Πλένετε τα χέρια σας με άφθονο νερό και σαπούνι μετά την χρήσιν.
Σε περίπτωση υπερδοσολογίας καλέστε κτηνίατρο.
Κρατήστε τον κτηνίατρο μακριά από τα παιδιά.

Κέντρο δηλητηριάσεων 210 77.93.777. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητος.

Προσωπικά έλιωσα στο γέλιο! :lol: Όχι μόνο από τις ανεπανάληπτες και full καυστικές ιστορίες, αλλά και από την απερίγραπτη Pythonική εισαγωγή..! :lol::respect:

Εξωτερικά links:
KAPSIMI (ΚΨΜ) publications
soloup.gr

Εσωτερικό link:
Soloup

---

  • Το μέλος soloup πρόσθεσε ΕΔΩ και ΕΔΩ:

(σνιπ) Τα παιδιά αυτά (Σαμπανίκου, Κάουα, Κρητικός) όπως και ο Κουκουλάς που είχαν την επιμέλεια του βιβλίου, έκαναν καταπληκτική δουλεια. Βρήκαν πράγματα που δεν θυμάμαι να τα είχα πει ποτέ σε κανέναν. (Πχ ότι το όνομα του αρλεκίνου "Σνάπορατς" είναι από την "Πόλη των γυναικών" του Φελίνι). Και πράγματα που εγώ είχα ξεχάσει! Και φυσικά αυτό το κείμενο, είχε όπως καλά είπες, ιδιόμορφο χιούμορ που οφείλεται κατα κύριο λόγο στον Αβραάμ Κάουα.

(σνιπ) ο Μήτσος Κυκλάμινος γινόταν ίσως στην πιο όμορφη περίοδο της ζωής μου (λόγω της τρέλας, της παρέας και των φοιτητικών μου χρόνων). Επίσης γινόταν σε μια περίοδο όπου η "γεωγραφία" των ελληνικών κόμικς ήταν τελείως διαφορετική. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο είναι και λίγο...κειμήλιο. Θα ήταν πολύ δύσκολο να ξαναεπέμβω στις ιστορίες (πέρα άπό την γραμματοσειρά) γιατί στο τέλος θα έπρεπε να τις ξανακάνω από την αρχή και θα χανόταν η αυθεντικότητα, καλή ή κακή, που είχαν όταν τις έφτιαχνα. Έτσι, προτιμήσαμε την 'βαρβάτη" εισαγωγή ώστε να εξηγηθούν κάποια πράγματα σε σχέση με την εποχή που δημοσιευόταν ο Κυκλάμινος παρά να παρέμβουμε ουσιαστικά στις ιστορίες.

 

Ευχαριστούμε για το εξώφυλλο τον Retroplaymo.

  • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χαίρομαι που σου άρεσε και πιο πολύ χαίρομαι που πρόσεξες το εισαγωγικό κείμενο της iconotopia από το πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τα παιδιά αυτά (Σαμπανίκου, Κάουα, Κρητικός) όπως και ο Κουκουλάς που είχαν την επιμέλεια του βιβλίου, έκαναν καταπληκτική δουλεια. Βρήκαν πράγματα που δεν θυμάμαι να τα είχα πει ποτέ σε κανέναν. (Πχ ότι το όνομα του αρλεκίνου "Σνάπορατς" είναι από την "Πόλη των γυναικών" του Φελίνι). Και πράγματα που εγώ είχα ξεχάσει! Και φυσικά αυτό το κείμενο, είχε όπως καλά είπες, ιδιόμορφο χιούμορ που οφείλεται κατα κύριο λόγο στον Αβραάμ Κάουα.

Πραγματικά τους οφείλω πολλές ευχαριστίες.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω ότι πρέπει να ενημερωθούν πάραυτα για το στέκι μας και να περάσουν μια βόλτα από τον παράδεισο! :)

Άτομα με τέτοιο χιούμορ και αγάπη για τα κόμικ δένουν γάντι στην παρέα μας!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρκετά καλό χιούμορ, ειδικά σε κάποιες ιστορίες έλειωσα στο γέλιο. Γενικά όλες οι ιστορίες ήταν πολύ "χύμα". Η έκδοση είναι πολύ προσεγμένη, με "βαρβάτη" εισαγωγή, αλλά και ενδιαφέροντα σχόλια πάνω σε κάθε ιστορία ξεχωριστά για το πού πρωτοδημοσιεύτηκε, πότε, κλπ. Μου άρεσε επίσης που οι τελευταίες ιστορίες ήταν έγχρωμες, και αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερο λίγο χρωματάκι και στις άλλες. Πολύ καλή δουλειά!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Αρκετά καλό χιούμορ, ειδικά σε κάποιες ιστορίες έλειωσα στο γέλιο. Γενικά όλες οι ιστορίες ήταν πολύ "χύμα". Η έκδοση είναι πολύ προσεγμένη, με "βαρβάτη" εισαγωγή, αλλά και ενδιαφέροντα σχόλια πάνω σε κάθε ιστορία ξεχωριστά για το πού πρωτοδημοσιεύτηκε, πότε, κλπ. Μου άρεσε επίσης που οι τελευταίες ιστορίες ήταν έγχρωμες, και αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερο λίγο χρωματάκι και στις άλλες. Πολύ καλή δουλειά!

 

 

Φίλε Ιον, ο Μήτσος Κυκλάμινος γινόταν ίσως στην πιο όμορφη περίοδο της ζωής μου (λόγω της τρέλας, της παρέας και των φοιτητικών μου χρόνων). Επίσης γινόταν σε μια περίοδο όπου η "γεωγραφία" των ελληνικών κόμικς ήταν τελείως διαφορετική. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο είναι και λίγο...κειμήλιο. Θα ήταν πολύ δύσκολο να ξαναεπέμβω στις ιστορίες (πέρα άπό την γραμματοσειρά) γιατί στο τέλος θα έπρεπε να τις ξανακάνω από την αρχή και θα χανόταν η αυθεντικότητα, καλή ή κακή, που είχαν όταν τις έφτιαχνα. Έτσι, προτιμήσαμε την 'βαρβάτη" εισαγωγή ώστε να εξηγηθούν κάποια πράγματα σε σχέση με την εποχή που δημοσιευόταν ο Κυκλάμινος παρά να παρέμβουμε ουσιαστικά στις ιστορίες.

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν ΟΚ πρέπει να το ομολογήσω.... Μέχρι χτές δεν είχα διαβάσει Soloup. Δεν ήξερα ποιος είναι ο Μήτσος Κυκλάμινος..... Αμα κάποιος στο δρόμο έλεγε ΟΥΙΙΧΙΙ θα του έλεγα γείτσες!

 

Απο χτές και μετα όμως όλα άλλαξαν! Ένα απόκοσμο φώς με τύλιξε ολόκληρο.Είδα την αλήθεια! Έγινα ΑΝΤΡΑΣ! Διάβασα τον ΜΗΤΣΟ! Το γράφω και δάκρυα στάζουν στο Ξ απο το πληκτρολόγιό μου.

 

Όσοι θέλουν να έχουν ανάλογες εμπειρίες να πάνε αμέσως να πάρουν το "ΜΗΤΣΟΣ ΚΥΚΛΑΜΙΝΟΣ - ΟΛΑ ΜΕΣΑ" ή να τηλεφωνήσουν στο 090-69696969.

Edited by AndreasD
  • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαφήμιση στο περιοδικό ΩΣ3 (τ. 79, Μάιος 2008):

 

post-4271-1250066496_thumb.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αντικαταστάθηκε το εξώφυλλο με μεγαλύτερης ανάλυσης, ενώ προστέθηκε και το οπισθόφυλλο. :)

 

:cheers5:

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.