Jump to content

TALES OF THE SMITHS [ CON CHRISOULIS ] ( 2012 - 2015 )


Con
 Share

Recommended Posts

Το SoComic.gr θα δημοσιεύει καθημερινά από 3 Σεπτέμβρη 2012, στην ιστοσελίδα του,

τις άγνωστες πτυχές του συγκροτήματος των Smiths.

Η έρευνα, το σενάριο και η εικονογράφηση είναι του Κων Χρυσούλη (Dryland, Giant-Size Fascists, 9, κτλ)

 

Για να δείτε το πρώτο επεισόδιο, πατήστε ΕΔΩ:

 

και για να δείτε και τα υπόλοιπα ακολουθείστε το tag Tales of The Smiths

 

Μην ξεχάστε να κάνετε like και share αν σας αρέσει το comic, ε! :)

tales_of_the_smiths_promo_by_mataiodoxia

 • Like 19
Link to comment
Share on other sites

Για μένα που είμαι ο πιστότερος εν ελλάδι οπαδός των Smiths και του Morrissey από το 1984 και μετά, 28 ολόκληρα χρόνια, αυτό είναι ένα συγκλονιστικό νέο.

Τρέχω να ενημερώσω το morrissey-solo!!

 

Άντε και ένα top ten of the less profound

 

10.Vicar In a tutu (απαιτούμε εικονογράφηση σε αυτό)

09.Cemetry Gates

08.Rubber Ring

07.Heaven Knows I'm miserable now

06. 

 

05. 

04. 

 

03.

 

02.You Just Havent Earned It Yet Baby

01.Nowhere Fast

 

και εκτός συναγωνισμού Not Sorry και

 

 

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, bona drug (όνομα κ πράγμα)!

 

Το morrissey-solo πάντως έχει ανοίξει ήδη topic για το θέμα στην πρώτη σελίδα του! =Β-)

 

(σχετικά με την λίστα τραγουδιών, δεν θα εικονογραφήσω τραγούδια,

που είναι η πάγια και εύκολη λύση για tribute σε συγκροτήματα,

αλλά θα εξιστορήσω τα πρώτα χρόνια των μελών των Smiths πριν γίνουν διάσημοι και πριν γίνουν καν μπάντα

--τι τους ενέπνευσε, τι τους οδήγησε στις μετέπειτα δηλώσεις κ τραγούδια κτλ).

Ουσιαστικά είναι μια βιογραφία τεσσάρων ατόμων δοσμένη σε καθημερινά comics.

 

Δες κ αυτό το

(με μουσική από το νέο μου συγκρότημα :P )

 

που έχει κ έξτρα υλικό!

 

Παρακαλώ πάντως σε όποιον αρέσει η σειρά,

να κάνει like κ shares από την ιστοσελίδα του SoComic.gr για να την ολοκληρώσω όλη :)

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

TALES OF THE SMITHS Episode #4: Back To The Old House

is now online at SoComic.gr!

 

Για να δείτε και τα υπόλοιπα ακολουθείστε το tag Tales of The Smiths

Μην ξεχάστε να κάνετε like και share αν σας αρέσει το comic, ε!

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

> Αρθράκι από το Robot6!

 

Keep rockin'! :cool:

 

 

σσ.Το τόπικ μεταφέρθηκε κι επίσημα στα WebComics.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

2 αρθράκια γι αυτο το κόμικ που μου αρέσει πολύ!

 

lifo 15/10/12

 

 

 

Η ιστορία των Smiths σε (ελληνικό) καθημερινό comic!

 

Ο Con Chrisoulis (Κων) φτιάχνει κάτι φανταστικό

 

Screenshot_2_53.jpg

 

Κάθε μέρα, στο http://www.socomic.gr ο Con Chrisoulis (Κων) αφηγείται την ιστορία των Smiths με χρονολογική σειρά, δημιουργώντας ένα πανέξυπνο και πρωτότυπο κόμικ.

 

 

Του ζητήσαμε να μας πει μερικά λόγια γι' αυτό:

Tales of The Smiths είναι μια σειρά comics που γράφω και σχεδιάζω σχετικά με τα πρώτα άγνωστα χρόνια των μελών του αγαπημένου μου indie συγκροτήματος, των Smiths. Η σειρά διαπραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην ζωή τα μέλη του, τις επιρροές τους, την εποχή που μεγάλωσαν, τους έρωτες του κτλ και όλα τα υπόλοιπα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα δημιουργία του συγκροτήματος, την μουσική του Johnny Marr, τους στίχους του Morrissey κτλ. Η σειρά δηλαδή δεν διαπραγματεύεται τα πέντε χρόνια που συνυπήρξαν οι Smiths σαν μπάντα, αυτά τα γεγονότα είναι ήδη γνωστά και επαναλαμβάνονται συνεχώς από τα μουσικά περιοδικά και τις βιογραφίες. Το κύριο ζήτημα μου είναι το πως φτάσαμε να δημιουργηθεί και το γιατί τραγούδησαν ότι τραγούδησαν..

Screenshot_6_31.jpg

Μετά από χρόνια στην ελληνική σκηνή comics, με αρκετή επιτυχία (την κριτική πάντα μετράω, γιατί οικονομικά μου χρωστάνε οι πάντες), αποφάσισα να μετακομίσω στην Αγγλία, αφού η κρίση δεν επέτρεπε ούτε με την καθημερινή πρωϊνή (άσχετη με comics) δουλειά μου να επιβιώσω στην Αθήνα. Εκεί συνειδητοποίησα ότι πρέπει να ξεκινήσω από το μηδέν πάλι στα comics, χωρίς να ξέρω απολύτως κανέναν κτλ και στρώθηκα (μεταξύ των σπουδών που ξεκίνησα εν τω μεταξύ) και άρχισα τα δύο πιο μεγαλόπνοα μέχρι τώρα έργα μου.

Δημιούργησα πέρυσι αρχικά την σειρά comics Dryland, που αφηγείται τους βίαιους θανάτους των περισσότερων προγόνων μου στον μεσοπόλεμο και λίγο πριν. Αυτοέκδωσα το πρώτο κεφάλαιο μόνος μου και φέτος έφτασε στους φιναλίστ του διαγωνισμού First Fiction με επιτροπή τον Ian Rankin. Νοίκιασα πάγκο σε εκθέσεις comics με δικά μου έξοδα για να το πουλάω και εκεί υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον με συνέπεια να υπογράψω ώστε να εκδοθεί το 2013 σε graphic novel από αξιόλογο εκδότη.

Ταυτόχρονα αποφάσισα να δημιουργήσω την σειρά Tales of The Smiths, γιατί είδα ότι υπάρχει ένα κενό στα comics όσον αφορά το συγκρότημα αυτό, ενώ οι περισσότερες comics βιογραφίες που έχω διαβάσει σε σχέση με μουσικές (και μη) προσωπικότητες στερούνται αφηγηματικού ενδιαφέροντος και κυρίως πιο εξειδικευμένης γνώσης (δηλ. ότι μας λένε, το έχουμε ξανακούσει). Για αυτό ακριβώς το λόγο έκανα μεγαλύτερη έρευνα στα νεανικά τους χρόνια, παρά στα ίδια τα χρόνια που το συγκρότημα υπήρξε, και εστιάζω με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην ψυχοσύνθεση και τα μικρά γεγονότα. Δηλαδή δεν προσπαθώ να αφηγηθώ σε 30-40 σελίδες comics την ζωή ενός -περίπλοκου- ανθρώπου και προσπαθώ να αποφύγω όπως ο διάολος το λιβάνι την εικονογράφηση στίχων (η υπέρτατη κατ’εμέ έλλειψη έμπνευσης).

Screenshot_3_48.jpg

Ένα πρώτο επεισόδιο Tales of The Smiths το δημοσίευσα εντός του comic μου Dryland Book One///Chapter One (το οποίο εξαντλείται καθώς μιλάμε γιατί πλέον το Dryland θα εκδοθεί σαν graphic novel, οπότε σπεύσατε! www.conchrisoulis.bigcartel.com), ενώ από τις αρχές Σεπτέμβρη έδειξε ενδιαφέρον το SoComic.gr της ΙΟΝ Σοκοφρέτας για να δημοσιεύσω την σειρά σε συνέχειες καθημερινά από την ιστοσελίδα τους. Έχει υπάρξει παγκόσμιο ενδιαφέρον από την κοινότητα των fans των Smiths και μέχρι ώρας έχει αποδειχθεί επιτυχές!

Την σειρά μπορείτε να την διαβάσετε καθημερινά στο SoComic.grενώ όλα τα προηγούμενα επεισόδια μέχρι τώρα είναι ανεβασμένα στην ιστοσελίδα στο: www.socomic.gr/tag/tales-of-the-smiths

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην Αγγλία, όπου μένω, για έκδοση όλων των επεισοδίων, αλλά πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι δημοσιεύσεις των καθημερινών επεισοδίων από το SoComic.gr, που σημαίνει ότι έχω καιρό μπροστά μου, αφού η πλοκή είναι ακόμα στην αρχή και σχεδιάζω μελλοντικά επεισόδια καθώς μιλάμε. Αργότερα, χωρίς αμφιβολία, θα συλλέξω και θα προσθέσω επιπλέον υλικό για μια συνολική έκδοση. Τώρα αν αργότερα θα πιάσω και τα χρόνια του συγκροτήματος, δεν το ξέρω ακόμα. Εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες και είναι άλλη, μεγαλύτερη, συζήτηση!

Να συμπληρώσω ότι το μεγαλύτερο ειδησιογραφικό site σχετικά με comics παγκοσμίως, το Comic Book Resources, έγραψε άρθρο σχετικά με το Tales of The Smiths την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ θα έχω και παρουσία και στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς (ex-Βαβέλ) με ιστορία μου στην κεντρική έκθεση και με έργα μου στον χώρο του SoComic.gr!

Screenshot_4_40.jpg

 

tospirto.net 19/10/12

Η γέννηση των Smiths σε ένα κόμικ

 

main_SLIDER.jpg

 

Ο Con Chrisoulis σχεδιάζει τα πρώιμα χρόνια του συγκροτήματος και αφηγείται την ιστορία τους σε ένα webcomic.

Το «Tales Of The Smiths» είναι η γενέθλια γη του συγκροτήματος, σπαρμένη με σινική μελάνη και μηχανικά μολύβια. Ο Con Chrisoulis, σχεδιάζει, με τα παραδοσιακά υλικά ενός κόμικ, τα πρώιμα χρόνια των Smiths και αφηγείται μικρά γεγονότα μιας σημαντικής μουσικής ιστορίας. «Μη φοβάσαι αγάπη μου. Δεν είναι το Μάντσεστερ που θα αλλάξει το παιδί μας αλλά το παιδί μας που θα αλλάξει Μάντσεστερ… Για πάντα». Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του John Martin Maher, κιθαρίστα του συγκροτήματος, παρηγορεί τη σύζυγο του όταν, το 1962, μεταναστεύουν από το Κίλντεαρ της Ιρλανδίας στη γη του ποδοσφαίρου και της μουσικής. Εκεί όπου ο έφηβος γιος τους θα συναντήσει τον Άντι Ρουρκ, τον Μάικ Τζόις, αλλά πάνω απ’ όλα τον Στίβεν Πάτρικ Μόρισεϊ. Είναι οι τέσσερις νέοι που θα επιβεβαιώσουν την προφητεία και θα αλλάξουν δια παντός την ανεξάρτητη βρετανική μουσική σκηνή της δεκαετίας του ‘80.

Η αφήγηση του webcomic επικεντρώνεται στα πρώτα, άγνωστα σε πολλούς, χρόνια των μελών του indie συγκροτήματος. Σαν ένα ξέχειλο, παιδικό, ημερολόγιο παρουσιάζει, επιμελώς, καθημερινές στιγμές με αυτοσχέδια drums, από βελόνες πλεξίματος, νεανικές επαναστάσεις με χάπια και βαρβιτουρικά, σχολικούς μπελάδες, συναυλίες, καλλιτεχνικές εμμονές και έρωτες.

Αυτά είναι τα μικρά κομμάτια,ενός παζλ ,που συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα ενός ελκυστικού κόμικ. Ο Con Chrisoulis παίζει το ρόλο ενός βιογράφου που σκιτσάρει με αγάπη και προσοχή που φτάνει και περισσεύει. Εστιάζει σε όλα αυτά που προηγήθηκαν και οδήγησαν, εν έτη 1982, στη δημιουργία των Smiths.

Η γοητεία του «Tales Of The Smiths»’ είναι ότι δεν αναδεικνύει μόνο τις εμμονές των ηρώων του αλλά περιγράφει και τις εφηβικές ιδιαιτερότητες του αναγνώστη. Με την έξυπνη αφήγηση και τα προσεγμένα σχέδια, διηγείται την ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς με σκέψεις και γεγονότα που όταν τα διαβάζεις σου φαίνονται, αν μη τι άλλο, γνώριμα.

Info: Το «Tales Of The Smiths» το διαβάζετε καθημερινώς στο: www.socomic.gr/tag/tales-of-the-smiths. Μετά την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοσιεύσεων η σειρά πρόκειται να εκδοθεί σε βιβλίο.

 

Γιώργος Βλαχογιάννης

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...
 • 2 weeks later...

Ο πρώτος κύκλος τελείωσε τέλη Αυγούστου και αριθμεί 260 στριπάκια:

 

Smiths_Week52_day05_Gr_sm.jpg

 

Ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει Δεκέμβρη.

 

:beer:

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

o β κυκλος ξεκινάει 3 φεβρουαρίου :)


 


 


  


“Αν οι Smiths είχαν σχηματιστεί πέντε χρόνια πριν αντί για το 1982,  πως θα έμοιαζε το συγκρότημα;


Τι εξωτερική εμφάνιση θα είχαν οι Smiths αν ο Steve Morrissey, ο Johnny Maher, ο Andy Rourke και ο Mike Joyce είχαν γνωριστεί στο απόγειο του Punk, το 1977, και είχαν σχηματίσει τους Smiths;

Αν και αυτό σενάριο θα παραμείνει στα πλαίσια της φαντασίας μας, κάντε μας την τιμή να διαβάστε την 2η σεζόν των Tales of The Smiths του Κων Χρυσούλη, που ξεκινούν πάλι καθημερινά από το SoComic.gr την Δευτέρα 3ης Φεβρουαρίου, όπου και θα συναντήσουμε τους μελλοντικούς Smiths εκεί που τους αφήσαμε, στο 1977.”


 


 


Tales_of_The_Smiths_by_Con_Chrisoulis_SoComic_NewYorker_cover.jpg


 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Info: Το «Tales Of The Smiths» το διαβάζετε καθημερινώς στο: www.socomic.gr/tag/tales-of-the-smiths. Μετά την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοσιεύσεων η σειρά πρόκειται να εκδοθεί σε βιβλίο.

 

Γιώργος Βλαχογιάννης

τίποτα νεότερο επ αυτού;

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Το κόµικ αυτό κέρδισε διάκριση σε έναν μεγάλο διαγωνισμό και ο πρώτος τόμος θα κυκλοφορήσει του χρόνου από την εκδοτική Markosia. Μαζί µε το Dryland δημοσίευσα και ένα κεφάλαιο του Tales of The Smiths το οποίο και τράβηξε αρκετό ενδιαφέρον σε συνέδρια κόµικς της Αγγλίας. Από εκεί και πέρα όταν άρχισα να συνομιλώ µε την ιστοσελίδα SoComic.gr της ΙΟΝ Σοκοφρέτας για το ενδεχόμενο συνεργασίας προτάθηκε και το Tales of The Smiths και έκτοτε δημοσιεύεται καθημερινά από ένα επεισόδιο της σειράς (έχω φτάσει περίπου τα 300). Του χρόνου αναμένω να κυκλοφορήσει τόμος που θα συλλέγει όλα τα επεισόδια από πολύ μεγάλο εκδοτικό οίκο, αλλά θα ανακοινώσω τα σχετικά όταν αισίως ολοκληρώσω την σειρά.

 

Πηγή :beer6:

 

 

Εντωμεταξύ ο Β' Κύκλος συνεχίζει ακάθεκτος.

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Λίγο παλιό αλλά τώρα έπεσα πάνω του

http://www.tokoulouri.com/society/smiths-maniac/

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Σιγά. Γατάκια. Εγώ θα το έπιανα, θα τον έδενα σε ένα δέντρο και θα του έβαζα να ακούει σε repeat Deicide. Μετά να δω αν πούλαγε τρέλα. :P

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

post-556-0-62828200-1412072181_thumb.jpg


Μετά από δύο χρόνια καθημερινής παρουσίας στο SoComic.gr η σειρά “Tales of The Smiths” ολοκληρώνεται με την ίδρυση του συγκροτήματος και τη θριαμβευτική πορεία τους. Μετά από τη πετυχημένη της παρουσία στο blog η αγγλική version της σειράς, θα κυκλοφορήσει σε σχετική έκδοση στο εξωτερικό.

”Το εξώφυλλο είναι μια έγχρωμη εκδοχή της πρώτης εικόνας που δημοσιεύθηκε πριν δυο χρόνια ακριβώς από την σειρά TALES OF THE SMITHS του Κων στο SoComic.gr, ολοκληρώνοντας έτσι τον δεύτερο κύκλο, που θα κλείσει την Παρασκευή 3/10, όπου και η τελική μορφή των Smiths (Morrissey, Johnny Marr, Mike Joyce και Andy Rourke) θα βρεθούν στην πορεία τους προς τον σίγουρο θρίαμβο.

Η σειρά θα συλλεχθεί σε έναν ενιαίο τόμο από μεγάλη εκδοτική του εξωτερικού, που έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν πολλές εκδόσεις σχετικά με τους Smiths, και θα εκδοθεί παγκοσμίως την Άνοιξη του 2014.“
 

post-556-0-62485100-1412072175_thumb.jpg


Πηγή: So Comic :coffee:

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Τελικά τι έγινε ρε παιδιά, υπήρξε συγκεντρωτική έκδοση ;;;;

post-1271-0-14494800-1487619556_thumb.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Όπως ενημερώνει ο Con Chrisoulis στην σελίδα του στο facebook, η Αγγλική Omnibus Press θα εκδώσει στις 22 Μαρτίου την συγκεντρωτική έκδοση του Tales of the Smiths, στις 450 σελίδες μαλακόδετο.  

 

28058677_1654714727953137_2972467251066550815_n.png

 

Οι προπαραγγελίες γίνονται στο άμαζον στις 25 λίρες + μεταφορικά στο παρακάτω λινκ.

 

https://www.amazon.co.uk/dp/1783055871

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.