Jump to content
kikitsa

ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ [ (1960) ]

Recommended Posts

Δημιουργός:
ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Επίσημη Ιστοσελίδα:
Ημερ. γέννησης:
1960
Τόπος γέννησης:
Ρόδος
Εργογραφία:

post-556-12960106741274_thumb.jpgpost-1-0-71372400-1366572389_thumb.jpg

 

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1960. Από το 1985 εργάζεται ως πολιτικός γελοιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και συνεργάζεται με αθηναϊκά περιοδικά. Από το 1993 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Από το 1997 ασχολείται συστηματικά με την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου. Έχει εικονογραφήσει βιβλία των πιο γνωστών σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων και βιβλία που γράφει ο ίδιος. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του ΑΙΣΩΠΟΥ. Το 2001 ξεκίνησε η συνεργασία του με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την εικονογράφηση βιβλίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2006 είναι μέλος του Cagle Cartoons Inc.. Επίσης, είναι μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και ο πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γελοιογράφων-FECO! Έχει βραβευτεί πάμπολλες φορές!
 

 

Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τιμήθηκε με :
το Grand Prix στην 7η Biennale της Τεχεράνης-Ιράν, 2005,
το Grand Prix (Gran Premio Internazionale Scacchiera) στην 37η Umoristi a Marostica (Ιταλία), 2005,
το Πρώτο Βραβείο CURUXA 2005 στη διεθνή έκθεση γελοιογραφίας του Μουσείου Χιούμορ του Fene (La Coruna-Ισπανία),
το Πρώτο Βραβείο (Golden Hat) στην παγκόσμια έκθεση γελοιογραφίας του Knokke-Heist, Βέλγιο 2003,
το Δεύτερο Βραβείο στο Eurohumour (Διεθνής Biennale Γελοιογραφίας του San Dalmazzo, Ιταλία), 2003,
το Τρίτο Βραβείο στο Porto Cartoon (Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας, Πορτογαλία ) 2004,
το Τρίτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Γελοιογραφίας του Boechut, Βέλγιο 2005
το Τρίτο Βραβείο στο World Press Cartoon, Sintra, Πορτογαλία, 2006 και το Τρίτο Βραβείο στο World Press Cartoon, Sintra, Πορτογαλία, 2007.
Επίσης, με το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Award of the European Union) στην Eurocartoonale (Διεθνής Biennale Γελοιογραφίας του Kruishoutem, Βέλγιο), 2003,
το Βραβείο FECO (Federation of Cartoonists Organisations) στην Eurocartoonale (Διεθνής Biennale Γελοιογραφίας του Kruishoutem, Βέλγιο), 2005.
Τιμητικός Έπαινος στο Lurie–UN Political Cartoon Award 2006.
Ειδικά Βραβεία στο 10th Zemun International Salon of Caricature, Σερβία, 2005 και στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Tabriz Cartoon, Ιράν, 2006.

Ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων, διακρίθηκε το 2002 με το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο του Χ. Μπουλώτη Η Ακρίδα με τα κόκκινα γοβάκια (Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ) και το 2005 με το βραβείο εικονογράφησης παιδικού βιβλίου ΕΒΓΕ για το βιβλίο της Α. Γκότση, Ζητούνται τάρανδοι για τον Αι-Βασίλη, ( Εκδόσεις ΝΙΚΑΣ).
Βιβλία του κυκλοφορούν στα γαλλικά από τις εκδόσεις MANGO JEUNESSE και στα αγγλικά από τον εκδοτικό οίκο BRIMAX.


 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

Χωρίς Λόγια...

 


Soloup, ΩΣ3 τ. 26, 12/2003

post-1533-1180266612_thumb.jpg

 

Σκιτσάκια χωρίς λόγια είναι οι περισσότερες γελοιογραφίες του Κουντούρη. Χωρίς λόγια αλλά με μπόλικο χιούμορ και σχολιασμό. Κι επειδή τα λόγια είναι φτώχια, ας αφήσουμε τα νούμερα να μιλήσουν: Ούτε σε έναν, ούτε σε δύο αλλά σε τρεις διεθνείς διαγωνισμούς διακρίθηκε φέτος ο Μιχάλης που αποφάσισε επιτέλους να δει τι γίνεται και... παραέξω. Τρεις διαγωνισμούς γελοιογραφίας κι έβγαλε το φτωχό μας πριγκιπάτο ασπροπρόσωπο. Γιατί- ως πριγκιπάτο-ξέρουμε πάντα να λέμε πολλά παχιά λόγια απ' τα παχουλά μας καναπεδάκια και να περιαυτολογούμε για την ανωτερότητα των δυνατοτήτων μας δυνατοτήτων μας.
Ένα απλό σερφαρισματάκι όμως να κάνετε στο διαδίκτυο και να διαβάσετε τις συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς γελοιογραφίας, θα βρείτε ’γγλους Γάλλους Πορτογάλους, Αλβανούς και Τούρκους, Ρουμάνους και Βραχμάνους κι από Ρωμιούς, ούτε έναν. Και σπάνια, αν υπάρξει έστω και μια συμμετοχή, σφάζουμε αρνί και στήνουμε και πανηγύρι. Όμως ιδού η Ρόδος, ιδού και τα τρίδυμα. Και ως γνήσιος Ροδίτης, ο Μιχάλης τα κατάφερε φέτος μια χαρά.
 

post-556-12960098937221_thumb.jpg

 

Ο μίστερ Κουντούρης άρχισε να δουλεύει ως πολιτικός γελοιογράφος το 1985 στη ΒΡΑΔΥΝΗ. Από τότε πέρασε και σε άλλες δύο εφημερίδες, στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (οπού δουλεύει και σήμερα εικονογραφώντας κείμενα στο Κυριακάτικο φύλλο) και στο ΒΗΜΑ όπου εργάστηκε για ένα μικρό διάστημα. Από το 1993 είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Επίσης έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με διάφορα περιοδικά όπως το ACTIVE και τις ΕΙΚΟΝΕΣ. Αλλά αυτό που τον κερδίζει ολοένα και πιο πολύ και ξεδιπλώνει με άνεση το ταλέντο και τα ευαίσθητα υδατοχρώματά του, είναι οι εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Μέχρι σήμερα έχει εικονογραφήσει παιδικές ιστορίες σημαντικών νεοελλήνων συγγραφέων όπως του Ε. Τριβυζά, του Χρ. Μπουλώτη και της Μ. Κριεζή. Θ' αναφερθώ ειδικά, σε τρία από αυτά τα βιβλία που έφτασαν στα χέρια μου, όλα από τις εκδόσεις «Μίνωας»: Το πολύ ευαίσθητο «Χρωματιστά Χριστούγεννα» (2001) σε κείμενο της γυναίκας του Μιχάλη, Αθηνάς Γκότση , (αφιερωμένο πολύ γλυκά στην Αλεξάνδρα την κόρη τους). Επίσης την «Ακρίδα με τα κόκκινα γοβάκια» (2001) σε κείμενο του Χρήστου Μπουλώτη το οποίο πείρε και το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Τέλος τον «Καλό μάγο Λελουμπλίν» (2002) ο οποίος «μετακομίζει στην Αθήνα» και μετατρέπει με τα μαγικά του, αυτήν την πόλη και τα σκουπίδια της σ' έναν ονειρεμένο τόπο παιχνιδιών. Μια πανέμορφη εικονογράφηση με πολύ δυνατό καδράρισμα , ευαίσθητα χρώματα και καλοσχεδιασμένες φιγούρες όπως αυτής του πρωταγωνιστή Λελουμπλίν.
 

post-1533-1180266596_thumb.jpgpost-556-12960099631331_thumb.jpg

 

Οι γελοιογραφίες του απ' την άλλη, σιωπηλές , ασπρόμαυρες ή με διακριτική χρησιμοποίηση χρώματος, έχουν μιαν άλλη ποιότητα. Τόσο στο σχέδιο όσο και στη μετάδοση του κυρίαρχου μηνύματος. Ένας σχολιασμός μακριά απ� την τρέχουσα πολιτική, που κάνει τις ίδιες φιγούρες να «γράφουν» και να «ξαναγράφουν» στις σελίδες της εφημερίδας του, χωρίς να χάνουν κάτι από την αμεσότητα της βασικής ιδέας.
Αυτή η πιο κλασσική μορφή γελοιογραφίας, τις περισσότερες φορές χωρίς λόγια ( γνωστότερη ίσως ως cartoon), έχει βαθιές ρίζες και μεγάλη παράδοση διεθνώς. Μια ολόκληρη «παγκοσμιοποιημένη» κοινότητα σκιτσογράφων και αναγνωστών, μοιράζονται ανησυχίες και ιδέες, επικοινωνούν με αυτές.
Σκίτσα χωρίς λόγια, σκιτσογράφοι χωρίς σύνορα... Με τούτη τη γραφή και μέσα σε αυτό το διεθνοποιημένο κοινό, κατάφερε ο Κουντούρης να διακριθεί και να πάρει τα τρία φετινά του βραβειάκια.
Πρώτα στo festival EUROCARTOONALE 2003,στο Βέλγιο, κέρδισε το Ειδικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Θέμα του διαγωνισμού ήταν η «Ελευθερία».
 

post-556-12960100026293_thumb.jpg

 

Πάλι στο Βέλγιο και χωρίς βύσμα ο μπαγάσας, πήρε το Πρώτο βραβείο (!) Golden Hat, στον διεθνή Διαγωνισμό γελοιογραφίας (cartoon) στο Knkke- Heist με θέμα την «Υγεία».
Τέλος, στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό EUROHUMOR στην Ιταλία με θέμα της την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, μοιράστηκε την δεύτερη θέση μαζί με άλλους τρεις Ευρωπαίους καλλιτέχνες. (Αξιοσημείωτο σε αυτόν τον διαγωνισμό, είναι ότι άλλος ένας Έλληνας σκιτσογράφος που συμμετείχε, ο Αθανάσιος Εφθυμιάδης κέρδισε τιμητική διάκριση, ενώ εγώ, ως ο τρίτος έλληνας της πανευρωπαϊκής διοργάνωσης, κέρδισα δυο ζωηρούτσικα μπαλάκια του πινκ- πονκ.)
 

post-1533-1180266388_thumb.jpg

 

Όπως πηγαίνει, αν ήταν ολυμπιακό αγώνισμα η γελοιογραφία, μπορεί και να τον βλέπαμε σε κανένα βάθρο. Να σήκωνε κανένα χρυσό, εδώ στην Αθήνα το 2004 και να έσκαγε απ' τη χαρά της καμιά Αγγελοπούλου.
Μιχάλη, άντε καλή συνέχεια και ...με τις υγείες σας. Να τα βλέπουν αυτά και μερικοί άλλοι τεμπέληδες της πιάτσας, να πιάσουν κανένα μολύβι, και να στείλουν τα ρουμπρικάκια τους σε κανέναν διεθνή διαγωνισμό. Και ...για όσους (τεμπέληδες) ενδιαφέρονται, διαγωνισμούς μπορείτε να βρείτε μπόλικους στο διαδίκτυο. Σερφάρετε, ρε, τι σας ζητάνε;

 

Επίσημη Ιστοσελίδα

  • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ραδιοφωνική συνέντευξη του Κουντούρη στο Ράδιο 9, στους Τρακουσέλη & Πουρναράκη

 

++ από τις 3 Οκτωβρίου 2011:

 

Απολύθηκε ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης από τον «Ελεύθερο Τύπο»

 

post-556-0-53816600-1337475182_thumb.jpg

 

Μία ξαφνική απόλυση στον «Ελεύθερο Τύπο», προκαλεί προβληματισμό. Το «θύμα» είναι ο πολυβραβευμένος σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης (και όταν λέμε πολυβραβευμένος μιλάμε για συναπτά παγκόσμια βραβεία και πολύ υψηλού επιπέδου διακρίσεις).

 

Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι «χρειαζόμαστε άλλου είδους πολιτική γελοιογραφία». Επισημαίνουμε ότι ο Μιχάλης Κουντούρης βρισκόταν στον «Ελεύθερο Τύπο» από την εποχή της Γιάννας Αγγελοπούλου και φυσικά ήταν στην ομάδα επανέκδοσης της εφημερίδας από τους νέους εκδότες Δημήτρη Μπενέκο και Αλέξη Σκαναβή.

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα άρθρο της Ματίνας Παπαχριστούδη από τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής 07/12/2008, με αφορμή την διεθνή βράβευση του γελοιογράφου για το καλύτερο πολιτικό σκίτσο του 2008.

 

Μιχάλης Κουντούρης 01.jpg

Μιχάλης Κουντούρης 02.jpg

 

 

:valtnino:

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Κουντούρης βραβεύτηκε και φέτος στο διαγωνισμό Word Press Cartoon. Το άρθρο της Παρής Σπίνου από τη σημερινή (15/04/2013) "Εφημερίδα των Συντακτών" δίνει ένα ρεπορτάζ.

 

img370.jpg

 

Και ένα λινκ με όλους τους φετινούς νικητές.

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αντιγράφω από το Τζαμπουροblog:

 

17 Σεπ 2013

 

H Utopia του Μιχάλη Κουντούρη.

 

post-556-0-62450500-1380383564_thumb.jpg

 

EEU Rescue team

Οι σκιτσογράφοι αποτελούν ένα ανεξάρτητο, παράλληλο μικρόκοσμο που χαίρει ιδιότυπης ασυλίας, στο εργασιακό σύμπαν μιας εφημερίδας. Ακόμη και στα μάτια των αναγνωστών, δεν ταυτίζονται με τους δημοσιογράφους ή με ό,τι κατά καιρούς ακούγεται γι αυτούς.

 

post-556-0-15856100-1380383596_thumb.jpg

 

i shoe

Οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι ταχύτητες έχουν αλλάξει. Ο χρόνος που διαθέτει ο αναγνώστης, επίσης. Ακόμη και το τί είναι είδηση δεν το αποφασίζει πλέον μόνο ο δημοσιογράφος ή τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Το αποφασίζει το ίδιο το κοινό.

Blog, sites, twitter κτλ. ανανεώνονται και ενημερώνονται από πολίτες για πολίτες. Μπορεί ένας σκιτσογράφος να υπάρξει εκτός πλαισίου εφημερίδας;

 

Ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης απαντά στο παραπάνω ερώτημα εμπράκτως, δηλ. με τα έργα του.

Με θεματολογία που ξεφεύγει κατά πολύ από την κλασσική ελληνική ομφαλοσκόπηση, τα σκίτσα του ανακαλούν μνήμες και προκαλούν για αντιστοιχίσεις με τον κόσμο του αναγνώστη.

Όμως δεν σταματά εκεί. Το σχόλιο του Κουντούρη υπαινίσσεται πολλά περισσότερα από το ήδη “γνωστό” και ουσιαστικά “απαιτεί” την ενεργή συμμετοχή του κοινού ή έστω μια σιωπηλή συνενοχή για την ανάπλαση του κόσμου, του γεγονότος ή του πολιτικού σχολίου που ο ίδιος –φαινομενικά αβίαστα– μας παραθέτει.

 

post-556-0-68690600-1380383674_thumb.jpg

 

Gran Premio Internationale Scacchiera,

at the Umoristi a Marostica, Italy 2005

Στα βιβλία του, την εφη-μερίδα του λέοντος κατέχουν σκίτσα που κυρίως έχουν δημοσιευθεί σε αθηναϊκές εφημερίδες (Βραδινή, Απογευματινή, Βήμα, Ελεύθερος Τύπος, Εφημερίδα των Συντακτών) ενώ ένα άλλο τμήμα προέρχεται από συμμετοχές του γνωστού δημιουργού σε εκθέσεις και διαγωνισμούς στο εξωτερικό. Τα βραβεία και οι διακρίσεις του Μιχάλη Κουντούρη αποτελούν ξεχωριστό βιβλίο από μόνα τους και αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά, ότι ουδείς προφήτης στον τόπο του!

Νικητής στον φετινό Διαγωνισμό World Press Cartoon 2013 στη Σίντρα της Πορτογαλίας, ο Μιχάλης Κουντούρης, από την Εφημερίδα των Συντακτών, με το έργο «Διάσωση της Ε.Ε.» απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του πολιτικού σκίτσου (βραβείο Grand Prix-γελοιογραφίας της χρονιάς) και στη συνέχεια το Grand Prix του διαγωνισμού.

 

post-556-0-04470400-1380383735_thumb.jpg

 

Book signing by Michael Kountouris

Γι αυτή ακριβώς την παγκόσμια επιτυχία, το περασμένο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) τίμησε το γνωστό σκιτσογράφο στο χώρο εκδηλώσεων της έκθεσης βιβλίου (Πεδίον Άρεως). Για τον Μιχάλη μίλησαν οι Νικόλας Βουλέλης, διευθυντής Εφημερίδας των Συντακτών, ο Άρης Μαλανδράκης, δημοσιογράφος και ο Γιάννης Σολδάτος, πρόεδρος Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου που του παρέδωσε και αναμνηστική/τιμητική πλακέτα.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το νέο βιβλίο του Μιχάλη Κουντούρη με τίτλο UTOPIA, με εξώφυλλο -τί άλλο;- την βραβευμένη γελοιογραφία.

 

post-556-0-73051400-1380383786_thumb.jpgpost-556-0-42530200-1380383785_thumb.jpg

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τις Νησίδες της Εφημερίδας Των Συντακτών:

 

21/09/14

 

Οι ιππότες της οδικής ασφάλειας

 

Της Αλεξάνδρας Λεφοπούλου

 

post-556-0-15753300-1411928435_thumb.jpg

 

Το σκίτσο του Μ. Κουντούρη για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στην οδήγηση «μιλά» χαρακτηριστικά στους μαθητές περνώντας μηνλυματα για τους κανόνες της οδικής ασφάλειας

Η συνεργασία των δύο οργανισμών περιλάμβανε ώς τώρα μια σειρά από εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους η διοργάνωση ημερίδων με εκπαιδευτικούς, το βιβλίο του πολυβραβευμένου σκιτσογράφου της «Εφημερίδας των Συντακτών» Μιχάλη Κουντούρη με τίτλο «Test Drive» και θέμα τις δέκα εντολές κατά την οδήγηση, την καμπάνια με θέμα το κράνος, τη διοργάνωση δύο γιορτών κυκλοφοριακής αγωγής σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής.

 

Στις κοινές δράσεις περιλαμβάνεται επίσης η διοργάνωση, για τέταρτη χρονιά, του Πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και την ασφάλεια, σε συνεργασία με την Α' Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Φέτος, στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, η ΕΥΘΥΤΑ (Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων) ξεκίνησε τη διάθεση σε μαθητές τριών συλλεκτικών τετραδίων, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Εducartoon. Τα εξώφυλλα είναι σκίτσα του Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος παραχώρησε αφιλοκερδώς τα έργα του για την προώθηση της σημαντικής αυτής δράσης.

 

Η καμπάνια έχει θέμα «Η Ρόδος φοράει το κράνος της». Τα σκίτσα του Μιχάλη Κουντούρη εμπνέονται απ' αυτό. Ο σκιτσογράφος πατάει στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού και δημιουργεί animation με ιππότες που διασχίζουν την πόλη για τα παιδιά.

 

«Είναι σημαντικό να συμμετέχουν τα παιδιά σε δράσεις για την οδήγηση καθώς με έναν έμμεσο τρόπο ωθούν τους γονείς να αλλάξουν σημαντικά την οδική τους συμπεριφορά» σημειώνει η Ελένη Καρύδη, πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου. Ο οργανισμός μετρά ήδη 10 χρόνια δράσης στο νησί των Ιπποτών και αποτελεί Μη Κερδοσκοπικό, Μη Κυβερνητικό Οργανισμό, στον χώρο της Οδικής Ασφάλειας.

 

Μια ακόμη δράση των δύο οργανισμών είναι η διοργάνωση της 3ης Γιορτής Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Ρόδο. «Τα δύο προηγούμενα χρόνια διοργανώσαμε από κοινού τη γιορτή κυκλοφοριακής αγωγής, στην Κρεμαστή Ρόδου, σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής. Με τον τρόπο αυτό θα συμμετάσχουμε στην παγκόσμια εβδομάδα για την οδική ασφάλεια, που οργανώνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων FEVR».

 

Τα σχέδια όμως δεν σταματούν εδώ. Οπως μας ενημερώνει η κ. Ελένη Καρύδη, η ΕΥΘΥΤΑ προσδοκά, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη δημιουργία ενός πιλοτικού προγράμματος για την ενσωμάτωση στο πρόγραμμα σπουδών των μελλοντικών εκπαιδευτικών (νηπιαγωγών και δασκάλων) ειδικής εκπαίδευσης στην οδική ασφάλεια.

 

«Η οδική ασφάλεια μπορεί να μεταδοθεί στον μαθητή από οποιοδήποτε μάθημα κι αν κάνει» επισημαίνει η Ελένη Καρύδη.

 

Αυτή την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., στον χώρο εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Ζάππειο, η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου και η Educartoon θα ανακοινώσουν τις μελλοντικές τους δράσεις.

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Ελένη Καρύδη, πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, ο Νίκος Νίκας, υπεύθυνος Σχεδιασμού Educartoon, ο Πάνος Διπλαράκος, δημοσιογράφος ειδικού Τύπου και ο Μιχάλης Κουντούρης, σκιτσογράφος Educartoon.

 

Η εκδήλωση θα κλείσει με μια διαφορετική παράσταση Θεάτρου Σκιών με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή, από τον Νικόλα Τζιβελέκη.

 

  :coffee:

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.