Jump to content
YOSHIMITSU

DISNEY CINEMA - ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ DISNEY ΣΕ ΚΟΜΙΚΣ

Recommended Posts

Τίτλος:
DISNEY CINEMA: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ DISNEY ΣΕ ΚΟΜΙΚΣ
Εκδοτική:
Hμερ. έκδοσης:
09-2007
Εξώφυλλα:
Τεύχη:
50
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με σκληρό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Περιοδικότητα:
Εβδομαδιαία
Μέγεθος:
21.0 x 28.0
Σελίδες:
46
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Αμερικανική

tn_DisneyCinemaTainies_0001.jpg tn_DisneyCinemaTainies_0018.jpg tn_DisneyCinemaTainies_0047.jpg

 

Disney_Cinema_LOGO.jpg

Η ΣΕΙΡΑ
Η σειρά Disney Cinema - Οι καλύτερες ταινίες Disney σε κόμικς, έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε μία διαφήμιση της εφημερίδας Τα Νέα, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2007. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορούσαν 20 τεύχη ενώ φυσικά ως συνηθιζόταν άλλωστε, η σειρά μετά την επιτυχία που είχε πήρε παράταση - τρις - και έτσι έφτασε αρχικά τα 30 τεύχη, σταδιακά τα 40 τεύχη και τελικά ολοκληρώθηκε στα 50 τεύχη (επιτέλους αναφώνησαν πολλά από τα μέλη μας). Σε διαστάσεις Α4 περίπου αλλά με όμορφο δέσιμο και σκληρόδετο εξώφυλλο εξωτερικά όπου τουλάχιστον στα πρώτα 30 σχημάτιζαν οι ράχες από τα τεύχη τον τίτλο της σειράς, ενώ μετά απλά παρέμειναν κόκκινου χρώματος με τον τίτλο του τεύχους όπως τα υπόλοιπα αλλά χωρίς κάποιο πρόσθετο "σχέδιο". Εσωτερικά είναι με χοντρό χαρτί τύπου ιλουστρασιόν που αποδίδει πολύ όμορφα τις γραμμές και τα χρώματα των ιστοριών που καταλάμβαναν περίπου 46 σελίδες και όλα αυτά σε τιμή μάλλον φιλική αφού τα 4,90€ κρίνονταν λογικά για την όλη ποιότητα της έκδοσης. Η σειρά που κυκλοφορούσε σε εβδομαδιαία βάση, ολοκληρώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008, ένα χρόνο σχεδόν μετά την πρώτη μας επαφή με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας της. Εντυπωσιακό παραμένει το γεγονός ότι η κυκλοφορία της σειράς δεν έχασε ούτε μία εβδομάδα, πάντα πιστή στο ραντεβού της Χειμώνα - Καλοκαίρι σε γιορτές και αργίες. Παρακάτω ακολουθεί η διαφήμιση όπως μας την σέρβιρε ζεστή - ζεστή ο φίλος Bonadrug ΕΔΩ.

post-5-126026574271_thumb.jpg post-5-126026575741_thumb.jpg

Αργότερα κυκλοφόρησε και διαφήμιση που περιλάμβανε τα υπόλοιπα τεύχη από το 21 έως το 30 (ThanX Pavlos):

post-5-126026623487_thumb.jpg

Η λίστα κυκλοφορίας με όλα τα τεύχη συγκεντρωμένα για τα ψώνια σας υπάρχει ΕΔΩ ενώ όλα τα εξώφυλλα μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ (ThanX kolotoubas, ftsgr, dionik and myself of course).

Τεύχος #1: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ
Κυκλοφόρησε το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2007 και είναι το τεύχος που ξεκίνησε την σειρά. Αυτό το τεύχος κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα στην τιμή "γνωριμίας" των 3,50€.
Αφορά φυσικά μεταφορά της γνωστής ομώνυμης ταινίας (The Lion King [1994] στα αγγλικά) που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. Το κόμικ ακολουθεί κατά γράμμα την πλοκή της ταινίας, χωρίς ουσιαστικά να παραλείψει κάτι.
ISBN: 978-960-6731-57-0
Υπόθεση: Η γέννηση του Σίμπα στερεί από το θείο του Σκαρ, την ελπίδα να γίνει βασιλιάς των λιονταριών. Έτσι ο Σκαρ καταστρώνει ένα καταχθόνιο σχέδιο να βγάλει από την μέση τον Σίμπα και το εφαρμόζει με την βοήθεια των ύαινων. Όμως το αποτέλεσμα είναι να σκοτωθεί ο βασιλιάς Μουφάσα, ενώ αναγκάζεται ο Σίμπα να φύγει από το βασίλειο λόγω των τύψεων και έτσι ο Σκαρ αρπάζει το θρόνο. Ο Σίμπα γνωρίζει τους Τίμον και Πούμπα που τον συντροφεύουν και κάποια στιγμή τον ωθούν στο να επιστρέφει και διεκδικήσει τον θρόνο από τον Θείο του. Το κόμικ είχε κυκλοφορήσει και στο παρελθόν μέσα από την σειρά: Κόσμος Ντίσνεϋ - Κλασικά Αριστουργήματα (αριθμός τίτλου 4).

post-5-126026369464_thumb.jpg

Τεύχος #2: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ 2 - ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΙΜΠΑ
Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007. Από το τεύχος αυτό και μετά η σειρά θα κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή, ανεξάρτητα από την εφημερίδα και στην τιμή των 4,90€.
Αφορά μεταφορά της δεύτερης ταινίας με τον τίτλο The Lion King II: Simba's Pride [1998], που ακολούθησε μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η πρώτη. Η ιστορία συνεχίζεται στο ίδιο στυλ σχεδιαστικά με το πρώτο τεύχος.
ISBN: 978-960-6731-58-7
Υπόθεση: Η μικρή Κιάρα, η ξεροκέφαλη κόρη του Σίμπα και διάδοχος του θρόνου είναι λάτρης της περιπέτειας. Καθώς εξερευνα τα λιβάδια που απαγορεύεται αυστηρά να πηγαίνει, συναντά τον ατίθασο Κόβου, ένα μικρό λιονταράκι που ακολουθεί τα χνάρια του Σκαρ. Καθώς τα δυο μικρά προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στον "Κύκλο της Ζωής", αντιλαμβάνονται ότι μόνο αυτοί οι δύο μπορούν να ξαναφέρουν την ειρήνη και την αγάπη στις αγέλες τους!
[η υπόθεση είναι από την περιγραφή του DVD]

post-5-126026421767_thumb.jpg

Τεύχος #3: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007.
Αφορά μεταφορά της γνωστής ταινίας με τον τίτλο Cars, από την Pixar Animation Studios [2006].
ISBN: 978-960-6731-59-4
Υπόθεση: Καθ΄ οδόν για την Καλιφόρνια, όπου πρόκειται να αναμετρηθεί με δύο αντιπάλους του, ένα αυτοκίνητο αγώνων προκαλεί καταστροφές σε μια μικρή και ξεχασμένη πόλη που λέγεται: Το Μπουζί της Ωραίας Ελένης. Ο τοπικός δικαστής το υποχρεώνει να επισκευάσει τις ζημιές. Εκεί θα γνωρίσει τον Δρ. Χάτσον (ένα Χάντσον Χόρνετ του 1951 με μυστηριώδες παρελθόν), τη Σάλυ (μια φανταχτερή πλην όμως όμορφη Πόρσε του 2002) και τον Μπάρμπα (ένα σκουριασμένο αλλά έμπιστο - παρότι ολίγον χαζό - γερανό αυτοκινήτων). Το διάστημα που θα μείνει στην πόλη, ο καυχησιάρης Κεραυνός θα μάθει ότι στη ζωή υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από τα τρόπαια και τη δόξα.

post-5-126094902909_thumb.jpg

Τεύχος #4: Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ
Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007.
Μεταφορά της ταινίας με τον τίτλο The Little Mermaid [1989].
ISBN: 978-960-6731-60-0
Υπόθεση: Η Αριελ, η γλυκύτατη και πάντα γελαστή γοργόνα, ξεκινάει για τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της παρέα με τους καλύτερούς της φίλους, Φούσκα και τον αξιαγάπητο κάβουρα Σεμπάστιαν. Για να μπορέσει όμως να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα και να σώσει το βασίλειο του πατέρα της από τα χέρια της πονηρής μάγισσας Ούρσουλα, θα πρέπει να δείξει θάρρος, δύναμη και αποφασιστικότητα.
Να προσθέσω εδώ ότι, η συγκεκριμένη ταινία έχει εμφανιστεί ξανά μέσα από τις σελίδες των Ελληνικών κόμικς με πιο χαρακτηριστική αυτή της σειράς Κόσμος Ντίσνεϋ - Κλασικά Αριστουργήματα (αριθμός τίτλου 7: Αριέλ).

post-5-126094912229_thumb.jpg

Τεύχος #5: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΜΟ
Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2007.
Μεταφορά της πολύ όμορφης ταινίας με τον τίτλο Finding Nemo [2003].
ISBN: 978-960-6731-61-7
Υπόθεση: Μετά από μια επίθεση αρπακτικού ψαριού στη φωλιά ενός ζεύγους ψαριών κλόουν, του Marlin και της Coral, οι μόνοι που διασώζονται είναι ο Marlin και ένα μοναδικό αυγό, το οποίο ονομάζει Nemo. Μετά την γέννηση του ο Νέμο (που το ένα του πτερύγιο είναι ελαφρώς μικρότερο από το άλλο) και ο υπερπροστατευτικός πατέρας του, ζουν ήρεμα ώσπου μία μέρα, ο Νέμο θέλοντας να εξερευνήσει τον απέραντο ωκεανό, ξεφεύγει από τον πατέρα του και μετά την απαγωγή του από δύτες καταλήγει στο ενυδρείο ενός οδοντιάτρου στη μακρινή Αυστραλία. Απελπισμένος ο πατέρας του, ξεκινά μια επική περιπέτεια για να τον βρει. Ευτυχώς γι αυτόν στην περιπέτεια του θα τον συντροφεύσει η Ντόρι, το πιο καλόκαρδο, αλλά και το πιο αφηρημένο ψάρι του πλανήτη, που στο τέλος θα τον πείσει ότι όλα γίνονται όπως εσύ τα θέλεις, αρκεί να το πιστεύεις πραγματικά.

post-5-126094929144_thumb.jpg

Τεύχος #6: ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ
Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2007.
Μεταφορά της "σούπερ περιπέτειες" The Incredibles [2004].
ISBN: 978-960-6731-62-4
Υπόθεση: Ο κύριος Απίθανος (Μπομπ Παρ) και η γυναίκα του Ελαστίνα (Έλεν Παρ) είναι δύο σούπερ ήρωες που την μέρα είναι απλοί άνθρωποι και τη νύχτα σώζουν τον κόσμο. Όμως, το Πρόγραμμα Απόκρυψης Μαρτύρων ανάγκασε όλους τους σούπερ ήρωες να ζήσουν μια κανονική ζωή. Μετά από δεκαπέντε χρόνια ο κύριος Απίθανος και η Ελαστίνα έχουν αποκτήσει τρία απίθανα παιδιά: τον δεκάχρονο Ντας, την έφηβη Βιολέτα και τον μπέμπη Τζακ-Τζακ. Ο Κύριος Απίθανος απολύεται από τη δουλεία του και αφού δέχεται ένα μήνυμα από μια μυστηριώδης γυναίκα, την Μιράζ, αποφασίζει να μην πει τίποτα στην γυναίκα του. Το μήνυμα έλεγε πως ένα ρομπότ κατασκευασμένο από μία μυστική εταιρία απειλούσε τώρα τις εγκαταστάσεις της (που βρισκόντουσαν σε ένα ερημικό νησί) και πως χρειαζόντουσαν την βοήθεια του Μπομπ. Ο Μπομπ στην καινούρια αποστολή βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με το ρομπότ αλλά και με έναν σούπερ ήρωα χωρίς υπερφυσικές δυνάμεις, τον Σύνδρομο. Αυτός του αποκαλύπτει πως χρησιμοποιεί τις εφευρέσεις του για να είναι σούπερ ήρωας, αλλά του εκμυστηρεύεται και το καταχθόνιο σχέδιο του. Θα μπορέσει ο κύριος Απίθανος να νικήσει αυτόν τον νέο εχθρό και να σώσει τον κόσμο;
Η συγκεκριμένη ταινία έχει εμφανιστεί ξανά μέσα από τις σελίδες των Ελληνικών κόμικς μέσα από την σειρά Κόσμος Ντίσνεϋ (αριθμός τίτλου 1: Οι Απίθανοι).

post-5-126094930544_thumb.jpg

Τεύχος #7: ΛΙΛΟ & ΣΤΙΤΣ
Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007.
Μεταφορά της ταινίας που αργότερα έγινε και σειρά με τον τίτλο Lilo & Stitch [2002].
ISBN: 978-960-6731-63-1
Υπόθεση: Η Λίλο ζει στην Χαβάη με την αδερφή της Νάνι και είναι ένα πραγματικά πολύ μοναχικό κορίτσι, χωρίς φίλους και φίλες, αφού όλοι την θεωρούν ...παράξενη! Ωστόσο, όταν ένα εξωγήινο αποτυχημένο πείραμα με τον κωδικό 626 καταλήγει τυχαία στην Χαβάη, όπου η Λίλο τον βρίσκει και νομίζοντας ότι είναι σκύλος τον υιοθετεί και τον κάνει φίλο της. Ο Στιτς εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και παριστάνει το κατοικίδιο, προκαλώντας παράλληλα γύρω του την καταστροφή. Όμως η αγάπη της Λίλο προς αυτόν τον κάνει να αποκτήσει ανθρώπινα συναισθήματα. Την ίδια ώρα που ξυπνάει το κυβερνητικό ενδιαφέρον για το συμβάν, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και την γαλαξιακή αστυνομία που έρχεται να βρει τον Στιτς για να τον επιστρέψει πίσω, αλλά και τον δημιουργό του που προσπαθεί να τον ανακτήσει υπό τον έλεγχο του.

post-5-126094932534_thumb.jpg

Τεύχος #8: ΤΑΡΖΑΝ
Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007.
Μεταφορά της πολύ γνωστής ταινίας που μετέπειτα εξελίχθηκε και σε σειρά Tarzan [1999].
ISBN: 978-960-6731-64-8
Υπόθεση: Ο θρύλος είναι γνωστός. Μετά από ένα ατύχημα στην ζούγκλα, ένα νεογέννητο βρέφος μένει ορφανό και μόνο. Το βρέφος αυτό το βρίσκει και το υιοθετεί μία οικογένεια από γορίλες και φυσικά αφού το αποδέχονται σαν μέλος της φυλής τους αναλαμβάνουν και την ανατροφή του. Ο Ταρζάν μεγαλώνει μέσα στην φυλή αυτή των γορίλων, αναπτύσσει ξεχωριστή μυική δύναμη και δυνατότητες αναρρίχησης, ενώ μέχρι την πρώτη του συνάντηση με εκπροσώπους του ανθρώπινου είδους, ζούσε και συμπεριφερόταν ουσιαστικά σαν ζώο της ζούγκλας. Μετά την συνάντηση του με τους ανθρώπους, αναγνωρίζει την ομοιότητα και συγγένεια που έχει με αυτούς, αλλά μετά από διάφορες περιπέτειες και την συμπεριφορά των ανθρώπων προς τα ζώα της ζούγκλας και ειδικά προς τους γορίλες ο Ταρζάν εναντιώνεται σε αυτούς και επιλέγει την επιστροφή στην οικογένεια του, όμως δεν θα είναι ο ίδιος και δεν θα είναι πια μόνος αφού πια ερωτεύεται την Τζέιν και βρίσκει ανταπόκριση και από την ίδια.
Η ταινία αυτή είναι φυσικά βασισμένη στην γνωστή ιστορία που έπλασε ο Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ με τίτλο Tarzan of the apes. Η συγκεκριμένη ταινία της Disney παρότι ακολουθεί τις δεκάδες μεταφορές του θρύλου στις μικρές και μεγάλες οθόνες, ωστόσο η ίδια αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων για τον Βασιλιά της Ζούγκλας. Η ταινία ξέχωρα από την υπέροχη οπτικά εικόνα και κίνηση, παράλληλα παρουσιάζει την μοναδική δράση στη ζούγκλα συχνά με χιούμορ, ενώ όλα αυτά συνοδεύονται από την καταπληκτική μουσική, όπου είναι ευκαιρία να πούμε ότι έχει επενδύσει μουσικά ο Φιλ Κόλινς ενώ έγραψε και πέντε καινούργια τραγούδια αποκλειστικά για αυτήν.
Ο Ταρζάν έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στις σελίδες των Ελληνικών κόμικς με πιο χαρακτηριστική φυσικά αυτή της σειράς Κόσμος Ντίσνεϋ - Κλασικά Αριστουργήματα (αριθμός τίτλου 5: Ταρζάν).

post-5-126094934339_thumb.jpg

Τεύχος #9: ΜΟΥΛΑΝ
Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007.
Μεταφορά της ταινίας κινουμένων σχεδίων με τίτλο Mulan [1998].
ISBN: 978-960-6731-65-5
Υπόθεση: Η 36η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, βασίζεται σε έναν παλαιό θρύλο που έχει ως αρχική πηγή του ένα αρχαίο Κινέζικο ποίημα. Η Μουλάν είναι ένα νεαρό πλην όμως τολμηρό κορίτσι, που προσπαθεί να αποδείξει την αξία της πέρα από τους περιορισμούς και τις αρχές που διακατέχουν παραδοσιακά την χώρα της. Κανόνες και περιορισμοί που αφορούν κυρίως τις γυναίκες της πατρίδας της και την ωθούν στο να μεταμφιεστεί σε αγόρι για να πάρει την θέση του πατέρα της στον Αυτοκρατορικό Στρατό και να ξεκινήσει την εκπαίδευση της σε αυτόν. Σύντροφοι στις δύσκολες αλλά συνάμα ξεκαρδιστικές περιπέτειες της όμορφης Μουλάν είναι οι Μουσού, ένας μικρός δράκος και ο Κρι-Κρι, ένας "τυχερός" γρύλος. Μέσα από αυτές τις περιπέτειες η Μουλάν διεκδικεί να αναγνωριστεί ως ίση ανάμεσα στους συμπολεμιστές της και φυσικά να κερδίσει τον σεβασμό τους και κυρίως του αρχηγού τους, του όμορφου Σανγκ. Η αναγνώριση έρχεται τελικά μετά από μία κρίσιμη μάχη έξω από το αυτοκρατορικό παλάτι, που οδηγούν τον αυτοκράτορα να αναγνωρίσει την ποιότητα και την αξία της περήφανης κοπέλας με την φράση: «Δεν βρίσκεται ένα τέτοιο κορίτσι σε κάθε δυναστεία».

post-5-12609493583_thumb.jpg

Τεύχος #10: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ
Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2007.
Μεταφορά της 19ης ταινίας των στούντιο του Disney βασισμένη στην γνωστή ιστορία του Μόγλη: The Jungle Book [1967].
ISBN: 978-960-6731-66-2
Υπόθεση: Η ιστορία του μικρού Μόγλη έχει πολλές ομοιότητες με αυτή του Ταρζάν που είδαμε παραπάνω. Στα βάθη της ζούγκλας της Ινδίας ένας πάνθηρας με το όνομα Μπαγκίρα, βρίσκει ένα μωρό ανθρώπων μέσα σε ένα καλάθι. Το πηγαίνει σε μία λύκαινα για να το μεγαλώσει μαζί με τα δικά της νεογέννητα και έτσι ο Μόγλης ανατρέφεται να ζει σαν μέλος της οικογένειας, αλλά και να αγαπάει τόσο την ζούγκλα όσο και τα ζώα της. Όμως μετά από δέκα χρόνια επιστρέφει στην ζούγκλα ο Σιρ Καν ένας ανθρωποφάγος τίγρης και οι λύκοι πλέον ανησυχούν για την ζωή του Μόγλη, έτσι αποφασίζουν για να το προφυλάξουν να στείλουν το παιδί στο πλησιέστερο χωριό ανθρώπων. Την αποστολή αναλαμβάνει ο Μπαγκίρα και μία επικίνδυνη περιπέτεια ξεκινάει όπου ο Μόγλης θα κινδυνέψει όχι μόνο από τον Σιρ Καν αλλά και τον Καα έναν πεινασμένο πύθωνα. Όμως θα γνωρίσει και νέους φίλους και συντρόφους στα πρόσωπα των Βασιλιά Λούι (ενός ουρακοτάγκου που προσπαθεί να μάθει το μυστικό της φωτιάς) και του Μπαλού (ενός συμπαθητικού αρκούδου που προσπαθεί να βοηθήσει τον μικρό). Μέσα σε όλα αυτά ανακατεύονται και άλλα ζώα μέχρι την στιγμή που θα φτάσουν στο χωριό. Εκεί ο Μόγλη θα έχει αμφιβολίες για το αν θα πρέπει να μείνει, αλλά σύντομα η καρδιά του θα αλλάξει γνώμη με την εμφάνιση ενός μικρού κοριτσιού.
Το Βιβλίο της Ζούγκλας, είναι μία ταινία κινουμένων σχεδίων του 1967 βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Ρ. Κίπλινγκ. Η ταινία επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο με την 40η Επετειακή Ειδική Έκδοση, η οποία στα γνωστά πρότυπα της Disney όπως και με άλλες ταινίες της, δέχεται νέα ψηφιακή επεξεργασία ήχου & εικόνας, για να "ανταποκριθεί" στα στάνταρ και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

post-5-126094937651_thumb.jpg

 • Like 23

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τεύχος #11: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ 2

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007.

Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη ταινία που αναφερθήκαμε παραπάνω, κυκλοφόρησε και οι ταινία κινουμένων σχεδίων The Jungle Book 2 [2003].

ISBN: 978-960-6731-71-6

Υπόθεση: Η ιστορία του Βιβλίου της Ζούγκλας 2, ξεκινάει από το σημείο που σταμάτησε η πρώτη ταινία. Ο Μόγλης, πλέον μένει στο χωριό των ανθρώπων και ανήκει σε μια κανονική οικογένεια που ζει μια κανονική ζωή. Έχει μάλιστα και ένα μικρό αδερφό τον Ρανχάν ενώ φυσικά η Σάντι είναι πια η καλύτερη του φίλη. Πίσω στο χωριό της ζούγκλας όμως, ο καλοκάγαθος αρκούδος Μπαλού νιώθει μοναξιά χωρίς τον φίλο του και έτσι αποφασίζει να πάει κρυφά να δει τον φίλο του. Καθώς ο Μόγλης νιώθει νοσταλγία για την παλιά του ζωή, όταν συναντάει τον Μπαλού αρχίζει τα παιχνίδια μαζί του και θυμάται τις παλιές καλές μέρες. Έτσι αποφασίζει χωρίς να ειδοποιήσει κανένα από την οικογένειά του να φύγει πάλι με τον φίλο του για τη ζούγκλα. Η αγαπημένη του φίλη, Σάντι που στο μεταξύ έχουν μαλώσει και δεν της μιλάει, τον ακολουθεί κρυφά και έτσι σύντομα μαζί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εκ νέου τους κινδύνους της ζούγκλας. Ανάμεσα τους φυσικά ο μοχθηρός ανθρωποφάγος τίγρης Σιρ Καν που επέστρεψε για να εκδικηθεί, αλλά και ο πύθωνας Καα που προσπαθεί να φάει τους πάντες αλλά ανεπιτυχώς αφού πλέον βοηθάει την όλη κατάσταση και ο Ρανχάν.

 

post-5-126380769403_thumb.jpg

 

Τεύχος #12: Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007.

Ακόμα πιο παλιά από το Βιβλίο της Ζούγκλας είναι και η ταινία Alice in Wonderland [1951].

ISBN: 978-960-6731-72-3

Υπόθεση: Ένα μικρό κορίτσι με το όνομα Αλίκη, κυνηγώντας έναν λαγό με ένα ρολόι πέφτει μέσα σε ένα πηγάδι. Όταν συνέρχεται από την πτώση της, διαπιστώνει ότι βρίσκεται σε έναν διαφορετικό από αυτόν που γνώριζε κόσμο, όπου συμβαίνουν τα πιο περίεργα πράγματα και ζει μια σειρά από αλλόκοτες περιπέτειες. Ζώα, φυτά μέχρι και τράπουλες που μιλάνε, είναι ένα μικρό δείγμα της Χώρας των Θαυμάτων όπου περιπλανάται η Αλίκη προσπαθώντας να βγει από αυτή και να επιστρέψει στον πραγματικό κόσμο. Εκεί θα γνωρίσει και θα κάνει περίεργους φίλους της όπως τους Ντι και Νταμ και τον Άσπρο Λαγό, ενώ θα συναντηθεί και με διάφορους άλλους χαρακτήρες σαν τον Καπελά αλλά και την Βασίλισσα της Χώρας των Θαυμάτων.

Το γνωστό παραμύθι "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" του Λιούις Κάρολ παίρνει σάρκα και οστά σε μία από τις κλασικότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney. Βασισμένη στα: "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" και "Μες στον καθρέφτη και τι βρήκε η Αλίκη εκεί", είναι η δέκατη τρίτη κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους της Ντίσνεϋ. Η ταινία που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Ντίσνεϊ, προβλήθηκε πρώτη φορά το 1951 και θεωρείται από τις πιο καλοσχεδιασμένες ταινίες της ιστορίας των στούντιο Ντίσνεϊ. Δυστυχώς την εποχή που βγήκε οι επικριτικές απόψεις για αυτήν ήταν πολλές και ιδιαίτερα στη Βρετανία, πατρίδα του Κάρολ. Επανεκδόθηκε σε πολλές μορφές για την τηλεόραση αλλά την τελική μορφή με την ψηφιακά επεξεργασμένα εικόνα και ήχο έγινε πρόσφατα.

 

post-5-126381112262_thumb.jpg

 

Τεύχος #13: ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Α.Ε.

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007.

Μεταφορά της πρωτότυπης και έξυπνης ταινίας κινουμένων σχεδίων Monsters, Inc [2001].

ISBN: 978-960-6731-73-0

Υπόθεση: Τί να υπάρχει άραγε εκεί στο σκοτεινό ντουλάπι, που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς ήσυχος τα βράδια; Ξαφνικά πετάγεται ένα τέρας που αναγκάζει τα μικρά παιδιά να βάλουν τις φωνές... Μα υπάρχουν τέρατα; Φυσικά και δυστυχώς για εμάς, ο κόσμος τους για να λειτουργήσει χρειάζεται τις κραυγές των παιδιών που τις μετατρέπουν σε ενέργεια. Διαχειριστής της ενέργειας είναι η εταιρεία "Μπαμπούλας Α.Ε.", η οποία φυσικά έχει στην υπηρεσία της ειδικά εκπαιδευμένους υπαλλήλους - "φοβιστές". Τέτοιοι είναι και οι Σάλι που είναι κορυφαίος φοβιστής και ο Μάικ που είναι ο λιγότερο πετυχημένος αλλά καλός φίλος του. Ο κόσμος αυτός είναι μακριά από τον δικό μας και η μετάβαση από τον ένα στον άλλο γίνεται μέσα από ένα δίκτυο από ειδικές πόρτες. Εδώ επίσης πρέπει να αναφέρω ότι τα τέρατα φοβούνται το ίδιο πολύ τα παιδιά, γιατί πολύ απλά νομίζουν ότι είναι τοξικά. Μία μέρα και διαμέσου μίας τέτοιας "ξεχασμένης" από μία υπηρεσία πόρτας, ένα παιδί έρχεται στην πόλη των τεράτων μαζί με τον Σάλι που μπήκε σε αυτήν να την επιθεωρήσει. Ο Σάλι που το βρίσκει και ο φίλος του Μάικ στην προσπάθεια τους να το κρύψουν για να το επιστρέψουν πίσω, θα το ντύσουν σαν τέρας και θα το ονομάσουν Μπού. Όταν θα γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει ένα παιδί ελεύθερο θα επικρατήσει χαμός στην πόλη των τεράτων, αλλά σύντομα οι δύο φίλοι θα ανακαλύψουν ότι ο φοβιστο-ανταγωνιστής Ράνταλ και ο διευθυντής της επιχείρησης Καβούριας απαγάγουν παιδιά για να τα βάζουν σε μία μηχανή του τους ρουφάει τις κραυγές. Τελικά μέσα από την περιπέτεια τους αυτή ια ανακαλύψουν ότι το το γέλιο των παιδιών δίνει πολύ μεγαλύτερη ενέργεια από αυτή που έπαιρναν με τις κραυγές τους και πλέον η Μπαμπούλας Α.Ε. θα είναι μία "χαρούμενη" εταιρεία.

 

post-5-126381575092_thumb.jpg

 

Τεύχος #14: ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2008.

Μεταφορά της Κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney Peter Pan [1953].

ISBN: 978-960-6731-74-7

Υπόθεση: Η Γουέντι και τα αδέλφια της ένα βράδυ ταξιδεύουν από λάθος και εξαιτίας του Πήτερ Παν στην μαγευτική Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα γνωρίσουν την μικρή νεράιδα Τίνκερ Μπελ και τα χαμένα παιδιά του Ποτέ, ενώ θα κληθούν να πολεμήσουν τον περιβόητο πειρατή Κάπταιν Χουκ, ορκισμένο εχθρό του Πήτερ Παν. Έτσι μέσα από κινδύνους, συγκρούσεις με πειρατές και παιχνίδια με τα παιδιά και τον φίλο τους Πήτερ Παν θα ανακαλύψουν τον μοναδικό μυστικό κόσμο των παραμυθιών και της φαντασίας.

Η αρχική ταινία του 1953, αποτελεί την δέκατη τέταρτη κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων του στούντιο Disney. Επέστρεψε ξανά με την εμφάνιση των DVDs σε μία νέα έκδοση όπου έχει υποστεί και αυτή την ψηφιακή επεξεργασία τόσο της εικόνας όσο και του ήχου.

 

post-5-126381665159_thumb.jpg

 

Τεύχος #15: ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ 2 - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008.

Μεταφορά της μετά από μισό αιώνα συνέχειας της παραπάνω Κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων: Peter Pan: Return to Never Land [2002].

ISBN: 978-960-6731-75-4

Υπόθεση: O θρύλος του Πήτερ Παν επιστρέφει με ένα νέο κεφάλαιο που διαδραματίζεται στο Λονδίνο στον καιρό του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Γουέντι από την πρώτη ταινία πλέον έχει μεγαλώσει και έχει τα δικά της παιδιά την 11χρονη Τζέιν και τον 4χρονο Ντάνι. Ο σύζυγος της έχει φύγει για τον πόλεμο, ενώ η ίδια έχει αναλάβει να τα εμψυχώνει λέγοντας τους παραμυθένιες ιστορίες με τον Πήτερ Παν, που μπορεί να ξετρελαίνουν τον μικρό Ντάνι αλλά δεν συγκινούν την Τζέιν. Όμως ένα βράδυ επιστρέφει ο Κάπταιν Κουκ που αναζητεί την εκδίκηση και απαγάγει την μικρή από το ανοικτό παράθυρο του σπιτιού της, νομίζοντας λανθασμένα ότι είναι η Γουέντι. Έτσι βρίσκεται να παίζει τον ρόλο του δολώματος για ένα πελώριο χταπόδι από το οποίο την σώζει ο Πήτερ Παν και την πηγαίνει στον καταυλισμό των Χαμένων Παιδιών. Εκεί προσπαθούν να την πείσουν να πιστέψει στην δύναμη της φαντασίας και του παραμυθιού, όμως η ίδια αρνείται με τέτοιο τρόπο που προκαλεί την εξασθένιση προς τον αργό θάνατο της μικρής νεράιδας Τίνκερ Μπελ. Παράλληλα ο Κάπταιν Κουκ την ξαναβρίσκει και την πείθει ότι εάν τον βοηθήσει να βρει τον θησαυρό του Πήτερ Παν θα την πάει πίσω στο σπίτι της. Μέσα από ένα παιχνίδι - κυνήγι θησαυρού, η Τζέιν θα πεισθεί από τον Πήτερ Παν και μέσω της πίστης της θα αποκαλύψει το κόλπο του Κάπταιν Κούκ, θα επαναφέρει εγκαίρως την υγεία της Τίνκερ Μπελ, και θα δεθεί με τα Χαμένα Παιδιά σαν μέλος τους. Σύντομα ο Πήτερ Παν και η Τίνκερ Μπελ θα την βοηθήσουν να επιστρέψει σπίτι της, όπου θα συναντηθούν με την Γουέντι αλλά και τον πατέρα της που έχει επιστρέψει από τον πόλεμο.

 

post-5-126381702623_thumb.jpg

 

Τεύχος #16: ΤΑ 101 ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008.

Μεταφορά της μετά από μισό αιώνα συνέχειας της παραπάνω Κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων: One Hundred and One Dalmatians [1961].

ISBN: 978-960-6731-76-1

Υπόθεση: Ο Πόνγκο είναι ένας σκύλος Δαλματίας που ζει στο Λονδίνο με τον ιδιοκτήτη του Ρότζερ. Νιώθοντας την ανάγκη να βρει ένα ταίρι για τον ίδιο, σκαρφίζεται ένα σχέδιο που θα βγάλει αυτόν και το αφεντικό του από την εργένικη ζωή. Έτσι σύντομα σε μία βόλτα στο κοντινό πάρκο με τέχνασμα καταφέρνει να τους φέρει σε επαφή με την Ανίτα και τον θηλυκό - επίσης Δαλματίας - σκύλο της την Περντίτα. Το σχέδιο του πετυχαίνει και έτσι τα αφεντικά παντρεύονται, ενώ και οι σκύλοι ζευγαρώνουν και σύντομα αποκτούν 15 μικρά κουταβάκια, εκ των οποίων το ένα παραλίγο να πεθάνει στην γέννα, αλλά τελικά επέζησε και το ονόμασαν τυχερούλη. Τα σκυλάκια πολύ γρήγορα γίνονται πόθος για την Κρουέλα Ντε Βιλ που θέλει να τα "μετατρέψει" σε ένα υπέροχο παλτό για την ίδια. Αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν τα πουλάνε, βάζει δύο απατεώνες να τα απαγάγουν, ενώ παράλληλα αγοράζει άλλα 84 από τα διάφορα Pet Shops για να υλοποιήσει το απαίσιο σχέδιο της. Τα σκυλιά με κίνδυνο της ζωής τους και με την βοήθεια της αστυνομίας, τελικά καταφέρνουν να ελευθερωθούν. Οι Ρότζερ και Ανίτα τελικώς υιοθετούν στην οικογένεια τους και τα υπόλοιπα σκυλάκια και έτσι συνολικά έχουμε τα 101 σκυλάκια της Δαλματίας.

Φυσικά όπως και οι υπόλοιπες κλασικές ταινίες της σειράς, η ταινία αυτή δέχθηκε πρόσφατα την ψηφιακή επεξεργασία των στούντιο σε εικόνα και ήχο, ενώ γνώρισε και το 1996 μία νέα πολύ πετυχημένη μεταφορά σε ταινία με την Γκλεν Κλόουζ στον ρόλο της Κρουέλα Ντε Βιλ. Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι το κάθε ένα από τα 101 σκυλάκια έχουν 32 μαύρες βούλες στο σώμα τους, πλην του Πόνγκο και της Περντίτας που έχουν 72 και 68 αντίστοιχα.

 

post-5-126381992663_thumb.jpg

 

Τεύχος #17: Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008.

Μεταφορά της ταινίας Atlantis: The Lost Empire [2001].

ISBN: 978-960-6731-77-8

Υπόθεση: Ο μύθος της Ατλαντίδας και των πολύ προηγμένων για την αρχαιότητα κατοίκων της είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους, όπως και ότι η κατάχρηση της δύναμης που κατείχαν οδήγησε στον καταποντισμό της από ένα γιγαντιαίο παλιρροϊκό κύμα, το οποίο αφάνισε κάθε σημάδι που θα μπορούσε να υποδηλώνει την ακριβή της θέση. Ο Μάιλο Θατς είναι ένας νεαρός γλωσσολόγος που ονειρεύεται να ολοκληρώσει την έρευνα του παππού του γύρω από τον μύθο της Ατλαντίδας. Όντας εγγονός ενός διάσημου εξερευνητή έτσι και ο ίδιος έχει μέσα του το μικρόβιο της περιπέτειας, έτσι όταν ανακαλύπτει κάποια νέα στοιχεία για την τοποθεσία της χαμένης αυτοκρατορίας, αποφασίζει να κάνει ό,τι περνάει από τα χέρια του για να την βρει. Αρχικά προσπαθεί να πείσει τους συναδέλφους του ότι μπορεί να την εντοπίσει, αλλά φυσικά αυτοί τον περιγελούν και έτσι ο ίδιος αρχικά απογοητεύεται. Σύντομα όμως τον βρίσκει ένας εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ονόματι Πρέστον Γουίτμορ, ο οποίος έχει στην κατοχή του ένα αρχαίο βιβλίο που μπορεί να τους δείξει τον δρόμο προς αυτήν. Ο Γουίτμορ αποφασίζει να χρηματοδοτήσει την αποστολή και να συμβάλει ώστε να βρεθούν όλοι οι κατάλληλοι άνθρωποι (μηχανικοί, γεωλόγοι, γιατροί, μισθοφόροι - ειδικοί στα εκρηκτικά), παράλληλα με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για την μεγαλύτερη ανακάλυψη του κόσμου. Ως λέει ο μύθος η Ατλαντίδα βρίσκεται βυθισμένη κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, έτσι ξεκινάνε όλοι μαζί για αυτό το περιπετειώδες ταξίδι. Ο Milo, χάρη στις γνώσεις του και υπό την αρχηγία του Καπετάνιου Ρούρκ, θα καθοδηγήσει επιτυχώς μία ξεχωριστή ομάδα εξερευνητών στο σημείο όπου υποτίθεται ότι βρίσκεται η χαμένη Ατλαντίδα. Εκεί ανακαλύπτουν μια εντελώς διαφορετική ήπειρο, που επαληθεύει όσα αναφέρονται από αρχαίων χρόνων για την ανώτερη τεχνολογία τους και τον αμύθητο πλούτο, αλλά συνάμα ανακαλύπτουν ότι είναι κάτοχοι και περίεργων μυστικών δυνάμεων. Όμως η Ατλαντίδα αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά στην ιστορία της το ενδεχόμενο της καταστροφής και ο Μάιλο, με την βοήθεια της πριγκίπισσας Κίντα, θα αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους, θα ξεπεράσουν τα προβλήματα και θα φέρουν την ηρεμία και την ειρήνη ξανά στην Ατλαντίδα.

 

post-5-12638935877_thumb.jpg

 

 

Τεύχος #18: Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ & ΤΟ ΤΕΡΑΣ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2008.

Μεταφορά της κλασικής ιστορίας που έγινε ταινία με τον τίτλο Beauty and the Beast [1991].

ISBN: 978-960-6731-78-5

Υπόθεση: Μία φορά και έναν καιρό, μία μεταμφιεσμένη μάγισσα προσφέρει σε έναν νεαρό πρίγκιπα ένα μαγεμένο ρόδο, σαν αντάλλαγμα να της επιτρέψει να διανυκτερεύσει στο παλάτι του. Ο πρίγκιπας σκληρός καθώς ήταν την έδιωξε και έτσι αυτή του κάνει μάγια που τον μετατρέπουν σε ένα άσχημο ανθρωπόμορφο τέρας, ενώ οι υπηρέτες του μετατρέπονται σε έπιπλα και αντικείμενα του παλατιού. Του παραχωρεί έναν μαγικό καθρέφτη και το μαγεμένο ρόδο, το οποίο θα ανθίζει μέχρι ο ίδιος να φτάσει στην ηλικία των 21. Μέχρι τότε και πριν το ρόδο χάσει και το τελευταίο του πέταλο, θα πρέπει ο πρίγκιπας να αγαπήσει και να αγαπηθεί στην μορφή αυτή και τότε αυτομάτως τα μάγια θα λυθούν και θα πάρει την κανονική του μορφή, αλλιώς θα μείνει τέρας για πάντα. Σύντομα στο χωριό έρχεται ένας εφευρέτης με την πανέμορφη κόρη του την Μπέλ. Ο εφευρέτης μία μέρα θα χαθεί και θα φτάσει στο παλάτι, όπου θα τον αιχμαλωτίσει το τέρας. Σύντομα η κόρη του ανακαλύπτει τί έγινε και προτείνει στο τέρας να αφήσει τον πατέρα της ελεύθερο και να κρατήσει την ίδια στην θέση του, όπως και έγινε. Όμως η ίδια θα προσπαθήσει να αποδράσει και θα πέσει θύμα επίθεσης λύκων. Το τέρας θα την σώσει, θα την περιθάλψει και θα τις κάνει δώρο για να νιώσει καλύτερα την βιβλιοθήκη του παλατιού, κάποια στιγμή μάλιστα θα της επιτρέψει να φύγει αφού είδαν στον μαγικό χάρτη ότι πεθαίνει ο πατέρας της. Σύντομα το τέρας και το κάστρο θα απειληθούν από τις ορέξεις ενός τοπικού υπερόπτη ήρωα του Γκαστόν, ο οποίος θα προσπαθήσει να καταλάβει το κάστρο. Μια μεγάλη μάχη θα γίνει στην οποία όμως το τέρας επειδή είναι "ψυχοπλακωμένο" δεν μάχεται με όλες τις δυνάμεις του και σύντομα πέφτει ετοιμοθάνατο στο έδαφος. Τότε έρχεται η Μπελ που στο εν το μεταξύ όπως σε όλα τα καλά παραμύθια έχει ερωτευτεί τον μαγεμένο πρίγκιπα και πριν προλάβει να ρίξει το ρόδο το τελευταίο πέταλο του στο έδαφος, θα έχουμε το χαρούμενο τέλος. Αυτά και πολλά είναι...

 

post-5-126389529142_thumb.jpg

 

Τεύχος #19: Ο ΑΛΑΝΤΙΝ & ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2008.

Μεταφορά του γνωστού αραβικού παραμυθιού Αλαντίν και οι σαράντα κλέφτες από τις 1001 νύχτες που έγινε ταινία με τον τίτλο Aladdin [1992].

ISBN: 978-960-6731-79-2

Υπόθεση: Στα βάθη μίας μαγευτικής πόλης της Ασίας, ζει ένας Σουλτάνος που έχει μία μικρή κόρη την Τζασμίν. Η κόρη του είναι απελπισμένη από το γεγονός ότι τα πάντα γύρω από της ζωή της, της τα επιβάλουν, όπως και το να παντρευτεί παρά την θέληση της. Παράλληλα υπάρχει και ο κακός βεζύρης Ιζνογκούντ (όχι, συγνώμη αυτό είναι από αλλού) Τζαφάρ, ο οποίος έχει βάλει σκοπό της ζωής του "να γίνει Σουλτάνος στην θέση του Σουλτάνου" και για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να βρει ένα μαγικό λυχνάρι, το οποίο όμως βρίσκεται στην Σπηλιά των Θαυμάτων, η οποία ανοίγει μόνο με ένα "ακατέργαστο διαμάντι". Η Τζασμίν ωστόσο αποφασίζει να το σκάσει από το παλάτι, αλλά στην πορεία συναντά τον Αλαντίν και την πονηρή μαϊμού του τον Αμπού, ο οποίος όπως αποδεικνύεται στην πορεία είναι το "ακατέργαστο διαμάντι" που ανοίγει την πόρτα της μαγικής σπηλιάς. Ο Τζαφάρ τους συλλαμβάνει και τους οδηγεί στο παλάτι όπου επιστρέφει την Τζασμίν στον πατέρα της και φυλακίζει τον Αλαντίν. Ο Τζαφάρ καταστρώνει ένα καταχθόνιο σχέδιο όπου καταφέρνει να παρασύρει τον Αλαντίν στην σπηλιά και να βάλει στα χέρια του το λυχνάρι, όμως την τελευταία στιγμή γίνεται μία κατολίσθηση και οι Αλαντίν και Αμπού πέφτουν μαζί με το λυχνάρι βαθιά στην άβυσσο της σπηλιάς. Παρόλα αυτά επιζούν, και όταν τρίβει το λυχνάρι, απελευθερώνεται το Τζίνι που υπακούοντας στις εντολές του νέου αφεντικού, τον μετατρέπει σε πρίγκιπα. Αυτή είναι η πρώτη ευχή από τις τρεις που καλύπτει η συμφωνία με στόχο στην τρίτη ευχή ο Αλαντίν να απελευθερώσει το Τζίνι από τα δεσμά του λυχναριού. Την ίδια ώρα στο παλάτι ο Τζαφάρ έχει τον ίδιο στόχο αλλά έχει αλλάξει τα σχέδια του. Έτσι πείθει τον Σουλτάνο να τον παντρέψει με τηνκόρη του, με σκοπό μετά τον γάμο να τους σκοτώσει και να γίνει αυτός "Σουλτάνος στην θέση του Σουλτάνου". Όμως χαλάει τα σχέδια του ο Αλαντίν που όταν αντιμετωπιζει τον κίνδυνο του θανάτου, κάνει χρήση της δεύτερης ευχής για να γλιτώσει. Στην πορεία ο Τζαφάρ παίρνει στα χέρια του το λυχνάρι και κάνει την τρίτη ευχή που είναι να γίνει ο ίδιος τζίνι για να έχει δύναμη. Όμως βρίσκεται εγκλωβισμένος στο λυχνάρι και το Τζίνι τον φυλακίζει στην σπηλιά.

 

post-5-126389661274_thumb.jpg

 

Τεύχος #20: Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008.

Μεταφορά σε κόμικς της ταινίας κινουμένων σχεδίων Brother Bear [2003].

ISBN: 978-960-6731-80-8

Υπόθεση: Πολλά χρόνια πριν, όταν οι λευκοί δεν είχαν ακόμα εισβάλλει στο Νέο Κόσμο, ένα μικρό, ατίθασο αγόρι μεταμορφώνεται μυστηριωδώς σε αρκούδα. Μην έχοντας άλλη λύση, και προσπαθώντας να ανακτήσει την ανθρώπινη μορφή του, αναγκάζεται να δει τον κόσμο μέσα από άλλα μάτια και να γνωρίσει μια άλλη, διαφορετική ζωή που δεν είχε φανταστεί ποτέ. Με τη νέα του μορφή ο Κενάι θα γνωρίσει ένα μικρό αρκουδάκι, τον Κόντα που θα τον μυήσει στα μυστικά του δάσους αλλά και θα του δώσει και πολύτιμα μαθήματα ζωής. Μαζί του ο Κενάι θα ανακαλύψει πόσο σημαντικό είναι να αγαπάς, να νοιάζεσαι και να φροντίζεις κάποιον, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον μικρό σου αδερφό. Η ταινία αυτή όπως και αυτή του Ταρζάν έχει επενδυθεί ηχητικά από τον Φιλ Κόλινς, ο οποίος και για αυτή έγραψε πέντε νέα τραγούδια.

[η υπόθεση είναι από την περιγραφή του DVD]

 

post-5-126389797418_thumb.jpg

 • Like 20

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τεύχος #21: ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008.

Το παρόν ξεφεύγει από όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, αφού δεν είναι μεταφορά ταινίας κινουμένων σχεδίων, αλλά μεταφορά της ταινίας Πειρατών της Καραϊβικής και μάλιστα της δεύτερης της σειράς με τίτλο: Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest [2006].

ISBN: 978-960-6731-81-5

Υπόθεση: Ο γοητευτικός πειρατής Τζακ Σπάροου σαλπάρει ανυποψίαστα με τον Ιπτάμενο Ολλανδό, όταν ανακαλύπτει ότι έχει να ξεπληρώσει ένα χρέος στο φάντασμα του πρώην καπετάνιου του πλοίου Ντέιβι Τζόουνς, που κυβερνά τα βάθη των Ωκεανών. Έτσι, χαλάνε και τα σχέδια του Γουίλ και της Ελίζαμπεθ που, αν και στα πρόθυρα... γάμου, πρέπει να σταθούν στο πλευρό του Τζακ. Ακολουθούν περιπέτειες με θαλάσσια τέρατα, εχθρικούς ιθαγενείς, η εμφάνιση του χαμένου πατέρα του Γουίλ αλλά και η αγωνιώδη προσπάθεια του κυνηγού πειρατών λόρδου Μπέκετ να αποκτήσει το ξακουστό Σεντούκι του Νεκρού! Σύμφωνα με τον θρύλο, ο κάτοχός του μπορεί να εξουσιάζει το φάντασμα του Τζόουνς και να το στρέψει εναντίον των εχθρών του: δηλαδή εναντίον του Τζακ και όλων των πειρατών!

[η υπόθεση είναι από την περιγραφή του DVD]

Να αναφέρω εδώ ότι οι Πειρατές της Καραϊβικής σαν χαρακτήρες και γενική υπόθεση, έχουν κάνει την εμφάνιση τους και σε άλλα κόμικς μέσα από την σειρά Κόσμος Ντίσνεϋ - Οι Πειρατές της Καραϊβικής (αριθμός τίτλων 14, 16, 18, 21, 25, 27 και 29).

 

post-5-12638986869_thumb.jpg

 

Τεύχος #22: ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008.

Μεταφορά σε κόμικς της δωδέκατης κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων του στούντιο Cinderella [1950].

ISBN: 978-960-6731-82-2

Υπόθεση: Από τα πιο γνωστά "παραμύθια" όλων των εποχών, η Σταχτοπούτα είναι μία ορφανή από μητέρα κόρη ενός αριστοκράτη που αποφασίζει να ξαναπαντρευτεί. Η μητριά της όμως είναι σκύλα και επιπροσθέτως έχει και δύο επίσης σκύλες κόρες στην ίδια ηλικία με την Σταχτοπούτα. Έτσι αντί να την φροντίζει την βάζει να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, ενώ και οι ετεροθαλείς αδερφές της όλο την μειώνουν, αγγαρεύουν και υπονομεύουν, κυρίως λόγω ζήλιας επειδή είναι πιο καλή και πιο όμορφη από αυτές (χα... ζήλια σας). Η καημένη η Σταχτοπούτα κάνει υπομονή ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα κερδίσει την αγάπη της μητριάς της, ή έστω θα πέσει καμιά κοτρόνα στο κεφάλι της να την αφήσει πάλι ορφανή (μπορεί να μην το λέει αλλά είμαι σίγουρος ότι το σκέφτεται). Τέλος πάντων, ο πρίγκιπας του βασιλείου έχει φτάσει σε ηλικία γάμου και αντί να βρει μόνος του ο ανεπρόκοπος μία νύφη της προκοπής, αποφασίζει ο πατέρας του για να τον ξεφορτωθεί να κάνει ένα χορό, όπου εκεί θα γνωρίσει την μέλλουσα νύφη του. Έτσι προσκλήσεις στέλνονται σε όλες τις σε ηλικία γάμου λυσσάρες του βασιλείου που ονειρεύονται να γίνουν γυναίκα του. Στον χορό φυσικά θα πάνε και οι αδελφές της Σταχτοπούτας, φορώντας μάλιστα φορέματα που η ίδια τους έφτιαξε, ενώ σε αυτήν θα επιβληθεί εμπάργκο εμφάνισης στον χορό και μάλιστα θα κλειδωθεί στο σπίτι από την μητριά της. Όμως σκάει μύτη η μάγισσα - νεράιδα - νονά της που με ένα κλικ των δακτύλων της (ή κούνημα του μαγικού ραβδιού της - δεν θυμάμαι τώρα), όχι μόνο την ντύνει με ένα γαμ... υπέροχο φόρεμα και την μακιγιάρει τέλεια, αλλά της δίνει και δύο υπέροχες γόβες στιλέτο από κρύσταλλο (ζήλια σας κακιάρες) και μετατρέπει μία κολοκύθα με πόσα ποντίκια σε μία υπέροχη άμαξα με τόσα άλογα. Έτσι, η Σταχτοπούτα όχι μόνο καταφέρνει να πάει και αυτή στον χορό, αλλά μέχρι και να χορέψει με τον πρίγκιπα που μόλις την είδε έμεινε μ... μαγεμένος. Όμως η ώρα πάει δώδεκα και τα μάγια συγκεκριμένης διαρκείας θα λυθούν και είναι κρίμα να γίνει ξεφτίλα μπροστά στον κόσμο, οπότε η Σταχτοπούτα όταν το παίρνει είδηση την κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένη, αλλά στην βιασύνη της χάνει το ένα από τα δύο γοβάκια. Συμφορά, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές CSI ο πρίγκιπας το βρίσκει και γυρίζει όλο το βασίλειο και δοκιμάζει το γοβάκι σε όλες τις υποψήφιες νύφες αλλά τζίφος, είναι "custom made - only Cinderella's foot fit". Πάνω που θα τον έπιανε η απόγνωση αφού η τελευταία δοκιμή έγινε στις αδελφές της Σταχτοπούτας, αυτή σκάει μύτη και παρά την (δικαιολογημένη προφανώς) αντίρρηση της μητριάς της το δοκιμάζει και... OMG αυτή είναι η εκλεκτή της καρδιάς του. Την αρπάζει ο κ... καλός πρίγκιπας από το χέρι, τρέχει ασυγκράτητος να την παντρευτεί άρον άρον και η συνέχεια γνωστή... έζησαν αυτή καλά και εμείς καλύτερα.

Η ταινία ήταν τόσο παλιά, που τα στούντιο του Disney αναγκάστηκαν να την επεξεργαστούν ξανά ψηφιακά, τόσο την εικόνα όσο και τον ήχο, για να καταφέρουν να την ξαναμαναεπαναπουλήσουν λόγω της άνθισης του DVD.

[η άθλια περιγραφή της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα χαλασμένου καφέ και μηδενικής ζάχαρης λόγω δίαιτας, οπότε αναγκάστηκα να συμπληρώσω με ληγμένο γάλα από αγελάδα που έπασχε από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια] :nek:

 

post-5-126390000946_thumb.jpg

 

Τεύχος #23: ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΦΑΡΜΑ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2008.

Μεταφορά σε κόμικς ταινίας κινουμένων σχεδίων Home on the Range [2004].

ISBN: 978-960-6731-83-9

Υπόθεση: Η χήρα Πάρκερ δεν μπορεί να ξεπληρώσει τη υποθήκη της και η φάρμα της κινδυνεύει. Οι αγελάδες, έτοιμες για όλα προκειμένου να μην πουληθούν, ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να βρουν χρήματα! Το άλογο της φάρμας θα τους δώσει μια πολύ χρήσιμη πληροφορία: Στη γειτονική πόλη κυκλοφορεί ένα ληστής που η αμοιβή για το κεφάλι του ισοδυναμεί με το ποσό της υποθήκης. Τίποτα δεν τις σταματάει πια. Όλες μαζί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν το σπίτι τους.

[η υπόθεση είναι από την περιγραφή του DVD]

Η συγκεκριμένη ταινία έχει εμφανιστεί ξανά μέσα από τις σελίδες των Ελληνικών κόμικς μέσα από την σειρά Κόσμος Ντίσνεϋ (αριθμός τίτλου 2: Μία Τρελή Τρελή Φάρμα) η οποία αναφέρει και για επιπλέον ιστορίες βασισμένες στους ίδιους χαρακτήρες.

 

post-5-126390510646_thumb.jpg

 

Τεύχος #24: ΠΟΚΑΧΟΝΤΑΣ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008.

Μεταφορά σε κόμικς ταινίας κινουμένων σχεδίων Pocahontas [1995].

ISBN: 978-960-6731-84-6

Υπόθεση: Η κόρη του αρχηγού των Ινδιάνων, Ποκαχόντας, ερωτεύεται τον καπετάνιο Τζον Σμιθ, ο οποίος είναι αρχηγός μιας ομάδας Άγγλων που έρχονται στο Νέο Κόσμο για να βρουν χρυσό. Είναι πολλά αυτά που τους χωρίζουν, όμως θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον πόλεμο μεταξύ των Ινδιάνων και των Άγγλων και να χαρούν τον έρωτα τους.

[η γλυκανάλατη περιγραφή είναι από το DVD]

 

post-5-126390841515_thumb.jpg

 

Τεύχος #25: TOY STORY

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008.

Μεταφορά σε κόμικς της ομώνυμης ταινίας κινουμένων σχεδίων Toy Story [1995].

ISBN: 978-960-6731-85-3

Υπόθεση: Τι μπορεί να γίνεται στο δωμάτιο ενός παιδιού, την ημέρα των Χριστουγέννων; Ολόκληρη στρατιωτική αποστολή από τα παιχνίδια του μικρού Άντυ, που είναι ζωντανά και κάθε χρόνο τέτοια εποχή την στήνουν για να μάθουν τί σόι παιχνίδια θα λάβει το αφεντικό τους, άλλα όπως ο κύριος πατάτας επειδή ελπίζουν ότι θα έρθει κάποιος σύντροφος και άλλα όπως ο δεινόσαυρος επειδή φοβούνται ότι θα πάψει να παίζει μαζί τους ο Άντυ. Φυσικά ο κούκλος καουμπόι Γούντυ που είναι το αγαπημένο παιχνίδι του και αρχηγός των υπολοίπων δεν ανησυχεί ποτέ στο ελάχιστο. Φέτος τα πράγματα είναι όμως διαφορετικά, καθώς το τελευταίο δώρο του μικρού του φίλου είναι ένας μοναδικός διαστημάνθρωπος με το όνομα Μπαζ. Ο Μπαζ είναι ένα μοντέρνο, ηλεκτρονικό παιχνίδι όλο εφέ και φωτάκια και με όπλο του αυτά, εισβάλει της αυτοκρατορία του Γούντυ και κατακτά την θέση του στην καρδιά του Άντυ. Ο Γούντυ αισθάνεται παραγκωνισμένος και σύντομα θα προσπαθήσει να βγάλει από την μέση με κάθε τρόπο τον αθέμιτο ανταγωνισμό και να ανακτήσει τα σκήπτρα του βασιλιά των παιχνιδιών. Όταν με τα πολλά οι Μπαζ και Γούντυ βρεθούν κατά λάθος έξω από την ασφάλεια του παιδικού δωματίου, στο χέρια του σκληρού γειτονόπουλου που ως μοναδική διασκέδαση έχει να εφευρίσκει μονίμως νέους τρόπους για να καταστρέφει όλα τα παιχνίδια. Οι δύο αντίπαλοι, σύντομα θα κληθούν να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, στην προσπάθεια να δραπετεύσουν από αυτόν τον κίνδυνο και να επιστρέψουν στον Άντυ.

Στο συγκεκριμένο τεύχος θα γίνει πρώτη φορά στην σειρά αυτή, η εμφάνιση των στοπ-καρέ και μετατροπή τους σε κόμικς, την οποία θα δούμε και σε κάποια από τα επόμενα τεύχη. Ουσιαστικά δηλαδή δεν μιλάμε για καθαρόαιμα σχεδιασμένα με τον παραδοσιακό τρόπο κόμικς, αφού ουσιαστικά έχουν παρθεί συγκεκριμένα καρέ από την ίδια την ταινία και με την χρήση αυτών και την προσθήκη έπειτα των γνωστών "μπαλονιών" θα δημιουργηθεί αυτό το κόμικ.

 

post-5-126390943944_thumb.jpg

 

Τεύχος #26: TOY STORY 2

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2008.

Μεταφορά σε κόμικς της δεύτερης ταινίας της σειράς Toy Story 2 [1999].

ISBN: 978-960-6731-86-0

Υπόθεση: Ο Γούντι αποκτάει αξία συλλεκτικού όντας μία από τις τέσσερις φιγούρες, ηρώων ενός παλιού τηλεοπτικού σήριαλ. Για τον λόγο αυτό ένας πωλητής παιχνιδιών ονόματι Αλ, τον κλέβει και αφού ολοκληρώνει το πακέτο, θα θελήσει να τον πουλήσει σε ένα μουσείο στην Ιαπωνία. Όπως είναι φυσικό, τα υπόλοιπα παιχνίδια του Άντι με αρχηγό τον Μπαζ, αποφασίζουν να μην μείνουν με σταυρωμένα χέρια και ξεκινούν να τον βρουν για να τον διεκδικήσουν πίσω. Στο ενδιάμεσο, ο Γούντυ γνωρίζεται με τις υπόλοιπες κούκλες που αποτελούν την σειρά, την καουμπόισσα Τζέσι, το άλογο του Γούντι τον Άπαικτο και τον Χρυσοθήρα Βρώμικο Πητ και σιγά - σιγά αρχίζει να του αρέσει η ιδέα να πάει στην Ιαπωνία με τους νέους φίλους του. Ο Μπαζ με τα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκουν το κατάστημα παιχνιδιών όπου βρίσκεται ο Γούντι και εισβάλουν σε αυτό με σκοπό να απελευθερώσουν τον φίλο τους. Ωστόσο μπέρδεμα δημιουργείται όταν μέσα σε αυτό βρίσκουν έναν άλλο Μπαζ που ανακατεύεται με τα παιχνίδια, αλλά σιγά - σιγά όλα ξεκαθαρίζουν. Ο Γούντι αλλάζει τελικά γνώμη και δεν θέλει να πάει στην Ιαπωνία αλλά να γυρίσει στον φίλο του Άντι, όμως ο Βρώμικος Πητ επιμένει και προσπαθεί να τον υποχρεώσει να πάει. Ο Αλ αρπάζει τα παιχνίδια και τρέχει στο αεροδρόμιο, έχοντας από κοντά τα παιχνίδια να τον καταδιώκουν. Τελικά τα παιχνίδια θα καταφέρουν να νικήσουν τόσο τον πωλητή Αλ όσο και τον Βρώμικο Πητ και να επιστρέψουν, μαζί με τον Γούντι, την Τζέσι και τον Άπαικτο πίσω στο δωμάτιο του Άντι.

Όπως και το προηγούμενο τεύχος, και σε αυτό θα γίνει χρήση της τεχνικής με τα καρέ από την ταινία και προσθήκης "μπαλονιών", για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο κόμικ.

 

post-5-126399113859_thumb.jpg

 

Τεύχος #27: ΗΡΑΚΛΗΣ

Κυκλοφόρησε το Σάββατο, 5 Απριλίου 2008.

Μεταφορά σε κόμικς της πετυχημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων που έγινε αργότερα και σειρά Hercules [1997].

ISBN: 978-960-6731-87-7

Υπόθεση: Η ιστορία μας ξεκινάει στον Όλυμπο που όλοι ετοιμάζονται για ένα μεγάλο γεγονός: την γέννηση του Ηρακλή. Ο Άδης όμως που έχει σχέδια στο μυαλό του για την κατάκτηση του Ολύμπου, ενημερώνεται από τις Μοίρες ότι την κατάλληλη στιγμή, θα βρεθεί να χαλάσει τα σχέδια του ο Ηρακλής. Έτσι για να μπορέσει να τα υλοποιήσει θα πρέπει ο Ηρακλής να πάψει να χάσει τις Θεϊκές δυνάμεις του, έτσι στέλνει τους πιστούς σε αυτόν Πόνο και Πανικό, να απαγάγουν τον Ηρακλή και να του δώσουν να πιει ένα μαγικό φίλτρο που θα τον κάνει θνητό και έτσι να μπορέσουν να τον βγάλουν οριστικά από την μέση. Κάτι όμως στην πορεία θα στραβώσει και ο Ηρακλής θα γίνει μεν θνητός, αλλά θα διατηρήσεις τις δυνάμεις του κάνοντας τον έτσι ημίθεο. Tο μωρό τελικά θα το βρουν δύο άνθρωποι, ο Aμφιτρύων και η Aλκμήνη, που θα το υιοθετήσουν και θα το μεγαλώνουν σαν παιδί τους. Όταν ο Ηρακλής μεγαλώνει, ο Δίας του αποκαλύπτει πως είναι πατέρας του, και πως για να ξαναγίνει Θεός, θα πρέπει να κάνει κάποιες ηρωικές πράξεις. Έτσι ο Ηρακλής ζητάει την βοήθεια του κορυφαίου προπονητή ηρώων, του Φιλοκτήτη ώστε να πάει στην Θήβα για να αποδείξει την αξία του. Εμπόδιο θα μπει ξανά ο Άδης, που αναγκάζει μία πανέμορφη κοπέλα την Μεγκ, να αποπλανήσει τον Ηρακλή και να μάθει το μυστικό της αδυναμίας του. Με τα πολλά, τα σχέδια του Άδη γίνονται γνωστά, ο Ηρακλής καλωσορίζεται πίσω στον Όλυμπο, αλλά ο ίδιος αποφασίζει να μείνει πίσω με τους θνητούς και την αγαπημένη του Μεγκ.

Φυσικά μην περιμένετε από αυτή την ταινία κινουμένων σχεδίων να ακολουθήσει πιστά τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας, καθώς είναι από την αρχή εμφανές ότι έχει μία δικιά της "ελεύθερη προσέγγιση" αυτών των μύθων. Η Ελληνική μεταγλώττιση της μάλιστα θεωρείται μακράν καλύτερη, αφού οι διάλογοι που έγραψε ο Λαζόπουλος είναι ξεκαρδιστικοί.

 

post-5-126399269026_thumb.jpg

 

Τεύχος #28: ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008.

Μεταφορά σε κόμικς της δεύτερης κλασικής ταινίας των στούντιο Disney Pinocchio [1940].

ISBN: 978-960-6731-88-4

Υπόθεση: Η ιστορία αυτή είναι κλασική και πολύ γνωστή, ειδικά σε όσους λένε ψέματα και μεγαλώνει η μύτη τους. Μία μέρα στο εργαστήρι του ο ξυλουργός Τζεπέτο, φτιάχνει μία μικρή κούκλα που την ονομάζει Πινόκιο και όταν την ολοκληρώνει εύχεται να ήταν αληθινό παιδί. Το βράδυ μία νεράιδα δίνει ζωή στον Πινόκιο και του λέει ότι εάν θέλει να γίνει πραγματικό παιδί με σάρκα και οστά, θα πρέπει να είναι καλό, τίμιο, θαρραλέο και να ξεχωρίζει το καλό από το κακό, ακούγοντας την φωνή της συνείδησης του. Ο Πινόκιο δεν καταλαβαίνει και η νεράιδα αναθέτει το ρόλο της συνείδησης σε έναν μικρό γρύλο τον Τζίμυ. Το πρωί που ξυπνάει ο Τζεπέτο χαίρεται πολύ και αφού ντύσει τον Πινόκιο, τον στέλνει στο σχολείο. Εκεί ο αγαθός Πινόκιο κάνει το σφάλμα να επηρεάζεται από δύο άτακτα παιδιά σε σημείο να μπλέκει συνέχεια σε περιπέτειες και να μην μπορεί να γυρίσει στο σπίτι του. Ο Τζεπέτο στο μεταξύ ξεκινάει να τον αναζητήσει αλλά καθώς διασχίζει την θάλασσα τον τρώει μία πελώρια φάλαινα. Όταν καταφέρνει να γυρίσει ο Πινόκιο σπίτι του και μαθαίνει τί έγινε πέφτει στην θάλασσα για να τον φάει και αυτόν η φάλαινα, όπως και γίνεται. Στην κοιλιά της βρίσκεται με τον πατερούλη του και καταστρώνουν ένα σχέδιο να αποδράσουν οι ίδιοι και άλλα ζωντανά. Όμως κατά την διάρκεια της απόδρασης σκοτώνεται ο Πινόκιο σε μία πράξη αυτοθυσίας. Την ώρα που όλοι θρηνούν τον χαμό του, εμφανίζεται η νεράιδα ξανά και όχι μόνο επαναφέρει τον Πινόκιο στην ζωή, αλλά τον κάνει να είναι και κανονικό αγόρι.

Η ταινία αυτή του Γουόλτ Ντίσνεϊ έχει βραβευθεί με δύο βραβεία Όσκαρ, ενώ όπως ήταν φυσικό με την έλευση των DVDs κυκλοφόρησε σε μία νέα έκδοση με ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και ήχου.

 

post-5-126399416681_thumb.jpg

 

Τεύχος #29: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008.

Μεταφορά σε κόμικς της ταινίας κινουμένων σχεδίων The Hunchback of Notre Dame [1996].

ISBN: 978-960-6731-89-1

Υπόθεση: Παρίσι 1482 (29 χρόνια μετά την διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και 10 χρόνια πριν την ανακάλυψη της Αμερικής). Είναι η μέρα του φεστιβάλ των τρελών. Ο άσχημος καμπανοκρούστης, ζώντας μόνιμα στο εσωτερικό του ναού της Παναγίας των Παρισίων, θέλει να διασκεδάσει και κατεβαίνει στο πανηγύρι, κρυφά όμως από τον δικαστή Φρόλο, ο οποίος όταν πριν από χρόνια σκότωσε την μητέρα του Κουασιμόδου, υποσχέθηκε στον παπά του ναού ότι θα τον προσέχει. Στο πανηγύρι ο Κουάσι στέφεται βασιλιάς των τρελών, όμως οι στρατιώτες του δικαστή τον γελοιοποιούν δημόσια. Σώζοντας τον η όμορφη τσιγγάνα Εσμεράλδα, μπαίνει στο στόχαστρο του δικαστή Φρόλο, ο οποίος την κυνηγά ασταμάτητα, και φτάνει στο σημείο να κάψει ολόκληρο το Παρίσι. Όταν ο στρατιώτης του δικαστή Φοίβος ερωτεύεται την Εσμεράλδα και βοηθά τόσο εκείνη όσο και τους άλλους φτωχούς Παριζιάνους και τσιγγάνους, μπαίνει και εκείνος στο μάτι του κακού δικαστή. Έτσι αρχίζει ένα ασταμάτητο κυνηγητό με φόντο τους φυλακισμένους τσιγγάνους, το καμένο Παρίσι και τον Ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Πρόκειται για μια πραγματικά ταινία σταθμό στην ιστορία της Disney, καθώς για πρώτη φορά θίγονται θέματα θρησκευτικού περιεχομένου. Στο βιβλίο του Βίκτωρος Ουγκώ η Εσμεράλδα καίγεται, ο Φοίβος μαχαιρώνεται (και γι' αυτό κατηγορούν και την Εσμεράλδα, και όχι για μαγεία) και ο Κουασιμόδος πέφτει από την κορυφή του ναού και σκοτώνεται. Οι Παριζιάνοι διαμαρτύρονταν που η Disney άλλαξε το τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αγγλική μεταγλώττιση την Εσμεράλδα ενσαρκώνει η γοητευτική Demi Moore. Στην ελληνική μεταγλώττιση την Εσμεράλδα αναλαμβάνουν η ηθοποιός Πέμυ Ζούνη (φωνή) και η τραγουδίστρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη (τραγούδι), ενώ τον Κουασιμόδο ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς.

[Η περιγραφή είναι από το livemovies.gr]

 

post-5-12644237647_thumb.jpg

 

Τεύχος #30: Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008.

Μεταφορά σε κόμικς της πρώτης κλασικής ταινίας των στούντιο Disney Snow White and the Seven Dwarfs [1937].

ISBN:

Υπόθεση: Η μικρή Χιονάτη είναι και αυτή θύμα της μητριάς της (το έχουν τα παραμύθια από ότι φαίνεται) και βασίλισσας που έχει ψύχωση με τον εαυτό της και κάθε μέρα ρωτάει, όλο ναρκισσισμό τον μαγικό της καθρέφτη για το ποια είναι η πιο όμορφη του βασιλείου. Όταν λοιπόν ο μαγικός καθρέφτης κάνει την βλακεία και της απαντάει ότι είναι η Χιονάτη, αυτή βάζει τον αρχηγό της φρουράς της, να την πάει στο δάσος και να την σκοτώσει (εμ, και εσύ βρε καθρέφτη αφού την ξέρεις, πες ένα αθώο ψεματάκι). Ο αρχηγός της φρουράς μεν την πηγαίνει στο δάσος, αλλά τελικά την λυπάται και την αφήνει ελεύθερη αφού την προειδοποιεί για το κόμπλεξ της μητριάς της. Η Χιονάτη καθώς περιπλανιέται στο δάσος, βρίσκει μία μικρή καλύβα και εκεί αφού φάει κάτι πεινασμένη καθώς ήταν, τακτοποίησε το χάος που επικρατούσε και την έπεσε για έναν πρόχειρο υπνάκο στα μικροσκοπικά κρεβατάκια που βρήκε στον όροφο (αφού ένωσε δυο-τρία, πέντε-έξι). Κάποια στιγμή στο σπίτι γυρίζουν οι επτά μικροί νάνοι που έμεναν εκεί και αρχικά τα πήραν στην κράνα για την καταπάτηση του χώρου τους, αλλά μετά όταν είδαν τον όμορφο εισβολέα δεν έκαναν και πολύ φασαρία (πλην ίσως του γκρινιάρη αλλά μην τον παρεξηγείτε). Εκεί που όλα πήγαιναν μία χαρά και περιέργως, ούτε ο βασιλιάς έδωσε ιδιαίτερη σημασία για την απουσία της κόρης του, αλλά κυρίως η κακιασμένη βασίλισσα δεν είχε ρωτήσει τί παίζει με την ομορφιά της, ξυπνάει με άγχος και τρέχει στον μαγικό καθρέφτη και τον ρωτάει ξανά την γνωστή ερώτηση. Ο καθρέφτης, που κανείς δεν ξέρει πόσο στόκος μπορεί να είναι τελικά, πάλι της απαντάει ότι η Χιονάτη είναι πιο όμορφη, και σαν να μην έφτανε αυτό, της αποκαλύπτει και που βρίσκεται. Η στρίγγλα που λέτε, ήταν εκτός από κομπλεξικιά και κακιά μάγισσα, όνομα και πράγμα δηλαδή. Έφτιαξε ένα μαγικό φίλτρο - δηλητήριο και αφού το έκανε ένεση σε κάτι μήλα, πήγε στο δάσος. Εκεί περίμενε να φύγουν οι νάνοι από το σπίτι και αφού μεταμφιέστηκε σε γριά, χτύπησε την πόρτα. Της άνοιξε η Χιονάτη και με τα πολλά την πείθει να φάει ένα μήλο. Και καλά είσαι εντελώς γκάου και τρως ότι σου δώσει μία άσχετη που φάνηκε από το πουθενά στην μέση του πουθενά, να πει κανείς ότι δεν σου το είχαν πει κιόλας οι νάνοι... να μην τα πολυλογώ, πάρτην κάτω τέζα. Η γριά-μάγισσα-βασίλισσα-μητριά, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, χεσμένη από την χαρά της που θα ήταν πλέον σίγουρα η πιο όμορφη (έτσι, αν θέλεις να γίνει κάτι σωστά, πρέπει να το κάνεις μόνη σου). Μετά από λίγο γυρίζουν οι νάνοι και όταν βλέπουν την Χιονάτη στο χώμα, αντί να την θάψουν ως κάνει ο κόσμος, την βάζουν σε ένα γυάλινο φέρετρο και την κάνουν έκθεμα στον κάθε όμορφο-πλην νεκροφιλικό πρίγκιπα "τυχαίνει" να περνάει από τα μέρη τους (πολυσύχναστο τελικά το δάσος) και αφού την βλέπει, την ερωτεύεται (εμ, όμορφη, ολιγομίλητη, δεν θα μπλέκεται στα πόδια του συνέχεια, κλπ) την φιλάει και τσούπ ξυπνάει η Χιονάτη, σαν να μην έφτανε αυτό, του κάθεται στον σβέρκο αφού αναγκάζεται πλέον να την πάρει στο βασίλειο του (την φίλησες, την ατίμασες, θα την παντρευτείς). Έτσι με τα πολλά η βασίλισσα μπορεί να μην την έβγαλε εντελώς από την μέση, αλλά την ξαπόστειλε μακριά και μέχρι σήμερα παραμένει η πιο όμορφη του δικού της βασιλείου (βοηθάνε βέβαια οι κρέμες ομορφιάς, τα μπότοξ και οι πλαστικές επεμβάσεις).

Η μεταφορά του παραμυθιού των αδελφών Γκριμ, είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων. Η επιμέλεια της έγινε από τον ίδιο τον Walt Disney και η ακαδημία των βραβείων Όσκαρ για να τον τιμήσει του παρέδωσε ένα αγαλματίδιο κανονικού μεγέθους και επτά μικρότερα. Είναι μάλλον περιττό να αναφέρω ότι με την άνθιση των DVD το 2001 η ταινία κυκλοφόρησε για πολλοστή φορά, πλέον όμως με ψηφιακή επεξεργασία σε εικόνα και ήχο.

Τα ονόματα των νάνων για πάσα ενδιαφερόμενο: Χαζούλης, Ντροπαλός, Υπναράς, Συναχωμένος, Καλόκαρδος, Σοφός, Γκρινιάρης. ;)

 

post-5-126442543377_thumb.jpg

 • Like 17

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τεύχος #31: ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2008.

Άλλο ένα διάλειμμα από τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, πάλι από τους Πειρατές της Καραϊβικής και την τρίτη ταινία της σειράς Pirates of the Caribbean: At World's End [2007].

ISBN: 978-960-469-062-6

Υπόθεση: O Γουίλ, η Ελίζαμπεθ, η Τία Ντάλμα και ο παλιός εχθρός (και πλέον... ανεστημένος!) Κάπτεν Μπαρμπόσα κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να ελευθερώσουν τον αρχιπειρατή Τζακ Σπάροου από την παγίδα που του έστησε το σεντούκι του Ντέιβι Τζόουνς, μετά την αντιπαράθεσή του με το Κράκεν. Ο Τζακ, λοιπόν, είναι παγιδευμένος στο πουθενά, έχοντας να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά είδωλα του εαυτού του... Εν τω μεταξύ, το τρομακτικό στοιχειωμένο πλοίο, ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» και ο Ντέιβι Τζόουνς σπέρνουν την καταστροφή στις Εφτά Θάλασσες... Σαλπάροντας στην απάτη, την προδοσία και τους ταραγμένους ωκεανούς, οι ήρωες πρέπει να ανοίξουν δρόμο μέχρι την εξωτική Σιγκαπούρη και να αντιμετωπίσουν τον πονηρό Κινέζο πειρατή Σάο Φενγκ, τον οποίο θέλουν στο πλευρό τους. Μετά την απελευθέρωση του Σπάροου καλείται συμβούλιο των 9 αρχι-πειρατών με θέμα την απελευθέρωση ή όχι της θεάς Καλυψώς – θεάς που έχει μια παράξενη σχέση με τον Ντέιβι Τζόουνς… Προχωρώντας πια προς το τέλος του κόσμου, ο καθένας πρέπει να διαλέξει πλευρά στην τελική, απόλυτη μάχη - όχι μόνο για να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους, αλλά και το ίδιο το μέλλον της άλλοτε ανέμελης πειρατικής ζωής...

[η υπόθεση είναι από την περιγραφή του DVD]

Όπως ανέφερα και παραπάνω (#21) οι Πειρατές της Καραϊβικής σαν χαρακτήρες και γενική υπόθεση, έχουν κάνει την εμφάνιση τους και σε άλλα κόμικς μέσα από την σειρά Κόσμος Ντίσνεϋ - Οι Πειρατές της Καραϊβικής (αριθμός τίτλων 14, 16, 18, 21, 25, 27 και 29).

 

post-5-126442624844_thumb.jpg

 

Τεύχος #32: ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2008.

Επιστροφή στις ταινίες κινουμένων σχεδίων με κάτι καινούργιο A Bug's Life [1998].

ISBN: 978-960-469-063-3

Υπόθεση: Ο Φλικ είναι ένα αδέξιο, απρόσεχτο μα γενναίο μυρμήγκι που δεν έχει αναγνωριστεί από την υπόλοιπη αποικία του, της οποίας ηγείται η βασίλισσα που έχει δύο κόρες, τη νεαρή πριγκίπισσα Άττα και τη μικροσκοπική Ντότ. Η αποικία κάθε χρόνο δέχεται την επίθεση μιας ομάδα ακρίδων - της οποίας ηγείται ο Χόμπλας - και αρπάζει την τροφή της. Όταν όμως ο Φλικ καταστρέψει κατά λάθος τα αποθέματα τροφής, ο Χόμπλας θα δώσει διορία στη βασίλισσα μέχρι το φθινόπωρο να μαζέψει ξανά τροφή. Ο Φλικ, ο υπαίτιος της καταστροφής προθυμοποιείται να πάει στην πόλη και να φέρει ζουζούνια-πολεμιστές μα τελικά φέρνει τα μέλη ενός αποτυχημένου θιάσου! Μόλις το μαθαίνει τρελαίνεται και μόλις αποκαλύπτεται το μυστικό του, η πριγκίπισσα Άττα τον διώχνει απ' την αποικία. Όταν όμως οι ακρίδες καταφτάνουν, η αποικία θα χρειαστεί την βοήθεια του Φλικ για να σωθεί. Το καλοκαίρι θα βρει το Φλικ και την Άττα παντρεμένους να αποχαιρετούν το θίασο που φεύγει απ' το μυρμηγκονήσι.

Όπως και τα Toy Story παραπάνω και το Δεινόσαυρος παρακάτω, έτσι και σε αυτό το κόμικ, έχει γίνει χρήση της τεχνικής με τα επιλεγμένα καρέ από την ταινία και της προσθήκης "μπαλονιών" για την υλοποίησή του.

[Η περιγραφή είναι από την Wikipedia]

 

post-5-126451415402_thumb.jpg

 

Τεύχος #33: ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008.

Μεταφορά της πρόσφατης ταινίας Chicken Little [2005].

ISBN: 978-960-469-064-0

Υπόθεση: Ο Κοτοπουλάκης (Chicken Little) είναι ένα συνηθισμένο κοτοπουλάκι που πάει σχολείο, παίζει με τους φίλους του και που και που αναστατώνει τους κάτοικους της πόλης του πιστεύοντας ότι ο ουρανός πέφτει! Κανείς δεν πιστεύει το μικρό κοτοπουλάκι και κάθε φορά ο πατέρας του Buck Cluck καταλήγει να κατευνάζει τα πνεύματα μετά από τις υποτιθέμενες φάρσες του γιου του, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κάνει το χρέος του ως πατέρας και ελλείψει μητέρας, να βρει τρόπο να επικοινωνήσει με το παιδί του. Με την βοήθεια των φιλών του , την πάπια , το γουρουνάκι και το κυριολεκτικά ψάρι έξω από το νερό (που αποτελεί την μοναδική κωμική όαση με τα καμώματα του) ο μικρός Κοτοπουλάκης θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι έχει δίκιο και ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε τους ουρανούς προσεχτικότερα.

[Η περιγραφή είναι από το DVD]

Το κοτοπουλάκι έχει εμφανιστεί ξανά μέσα από τις σελίδες των Ελληνικών κόμικς και συγκεκριμένα από την σειρά Κόσμος Ντίσνεϋ (αριθμός τίτλου 3 - Το Κοτοπουλάκι).

 

post-5-126451450823_thumb.jpg

 

Τεύχος #34: ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008.

Μεταφορά της ταινίας Dinosaur [2000].

ISBN: 978-960-469-065-7

Υπόθεση: 65εκατομμύρια χρόνια πίσω, κάτι έγινε που άλλαξε εντελώς την ιστορία κάποιων πλασμάτων επάνω στον πλανήτη μας. Ο Αλαντάρ είναι ένας νεαρός ορφανός δεινόσαυρος, ο οποίος υιοθετήθηκε από τους Λεμούρ μία φυλή πρωτόγονων πιθήκων, όταν το αυγό του έπεσε από την φωλιά του και κύλησε μέχρι το νησί τους. Οι Λαμούρ αυτοί ήταν οι Γιαρ, η Πλείο και ο γιός της Ζίνι, ενώ αργότερα απόκτησε και μία κορούλα την Σούρι. Τα χρόνια πέρασαν και οι Αλαντάρ και Ζίνι είναι πλέον έφηβοι και οι Λεμούρ έχουν μπει στην περίοδο ζευγαρώματος. Ο Ζίνι άτυχος, χαζούλης και άτσαλος καθώς είναι τελικά μένει χωρίς ταίρι. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ατυχία του δεν έχει όρια αφού ένα E.L.E.(Extinction Level Event) απειλεί όχι μόνο το είδος των Λεμούρ αλλά όλα τα πλάσματα στον πλανήτη. Ένας πελώριος μετεωρίτης πέφτει στην Γη και ως αποτέλεσμα καταστρέφεται το νησί και οι μόνοι που απομένουν ζωντανοί είναι οι φίλοι μας. Συνειδητοποιώντας την δύσκολη θέση που βρίσκονται πλέον αποφασίζουν να μετακινηθούν προς κάποιο πιο ασφαλές μέρος. Στην πορεία συναντούν ένα μεγάλο κοπάδι φυτοφάγων δεινόσαυρων που και αυτοί αναζητούν μία διέξοδο σωτηρίας. Ανάμεσα τους ο αρχηγός Κρον με την κόρη του Νήρα. Ο Κρον είναι σκληρός και αποφασισμένος να μην σταματήσει το κοπάδι μέχρι να φτάσει στον προορισμό του για κανέναν, έτσι δεν διστάζει να αφήσει πίσω του όσους αργοπορούν, βορρά στους σαρκοφάγους εκπροσώπους του είδους, οι οποίοι και αυτοί μετακινούνται παράλληλα. Ο Αλαντάρ του εναντιώνεται και προτιμάει να μείνει πίσω στους αδύνατους, την στιγμή που ο Κρον οδηγεί το κοπάδι σε μία παγίδα. Τελικά ο ίδιος πέφτει θύμα των λάθος επιλογών του, ενώ το κοπάδι σώζεται από το Αλαντάρ και την ενότητα των υπόλοιπων δεινοσαύρων που τον άκουσαν. Στο τέλος όπως είναι φυσικό ο Αλαντάρ, έχοντας βρει στο πρόσωπο της Νήρα έναν όμορφο θηλυκό εκπρόσωπο του είδους του ζευγαρώνει μαζί της, ενώ και οι Λεμούρ βρίσκουν και άλλους από την φυλή τους και το κοπάδι συνεχίζει την ζωή μέσα από τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν.

Το συγκεκριμένο "κόμικ" (σε εισαγωγικά), ακολουθεί το ίδιο σκεφτικό των Toy Story που ανέφερα παραπάνω και ουσιαστικά αποτελείται από επιλεγμένα καρέ της ταινίας, σε συνδυασμό με μπαλονάκια για την απόδοση των διαλόγων.

 

post-5-126475854962_thumb.jpg

 

Τεύχος #35: O ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008.

Μεταφορά της πρόσφατης ταινίας Treasure Planet [2002].

ISBN:

Υπόθεση: Ο Πλανήτης των θησαυρών είναι η κινηματογραφική μεταφορά του λογοτεχνικού έργου του Ρόμπερτ Στίβενσον, «Το Νησί του Θησαυρού», όμως αυτή την φορά λαμβάνει χώρα στο μέλλον και μάλιστα στο διάστημα. Ο δεκαπεντάχρονος Τζιμ, ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου τα ταξίδια στο διάστημα είναι θέμα ρουτίνας. Ο ίδιος παρόλα αυτά μεγάλωσε διαβάζοντας τις κλασικές περιπέτειες για πειρατές και κρυμμένους θησαυρούς. Μία μέρα συναντάει τυχαία έναν ετοιμοθάνατο άνδρα, ο οποίος στις τελευταίες του αυτές στιγμές, του δίνει ένα χάρτη και του δίνει την αινιγματική συμβουλή να προσέχει το "ανθρωποειδές". Ο Τζιμ όταν εξετάζει τον χάρτη, διαπιστώνει ότι μπορεί να τον οδηγήσει στον μυθικό Πλανήτη των Θησαυρών, όπου οι διαστημικοί πειρατές έχουν κρύψει τους μεγαλύτερους και τους πιο μοναδικούς θησαυρούς. Ο πλανήτης όμως βρίσκεται σε ένα μακρινό κόσμο, οπότε θα χρειαστεί το κατάλληλο μέσο και πλήρωμα για να πάει εκεί. Σύντομα αφού καταφέρει να βρει όλα τα απαραίτητα, αρχίζει να διασχίζει το αχανές διάστημα με προορισμό το σημείο όπου ο χάρτης αναφέρει ότι βρίσκεται ο πλανήτης που κρύβει αυτούς τους μυστικούς θησαυρούς. Ανάμεσα στο πλήρωμα του είναι και ο ξεχωριστός Τζον Σίλβερ, ο οποίος εκτελεί χρέη μάγειρα αλλά συνάμα έχει καταφέρει να κάνει τον Τζιμ να τον εμπιστεύεται και να τον θαυμάζει. Η μορφή του αλήθεια (ένας συνδυασμός ανθρώπου και μηχανής), θυμίζει πειρατή και ο ίδιος μάλιστα δείχνει να γνωρίζει πολλά από τα μυστικά τους. Έτσι ενώ καλείται να καθοδηγήσει τον μικρό Τζιμ, ο ίδιος έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του, αφού ετοιμάζει ανταρσία, για να καταλάβει το σκάφος και να γίνει κυβερνήτης του, με τον ίδιο όμως προορισμό. Ο προδομένος και πληγωμένος Τζίμ, όταν αντιλαμβάνεται τα σχέδια του Τζον, θα κατορθώσει να ξεπεράσει το νεαρό της ηλικίας του, θα αντιμετωπίσει την ανταρσία και θα καταφέρει να βρει τον Πλανήτη των Θησαυρών. Ποιο ώριμος πλέον θα ανακαλύψει νέες - απρόσμενες δυνάμεις τόσο στο σημείο προορισμού, όσο και μέσα στον ίδιο του τον εαυτό.

Η ταινία ήταν υποψήφια για βραβείο Όσκαρ 2003 Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

 

post-5-126475856081_thumb.jpg

 

Τεύχος #36: ΖΟΥΓΚΛΑ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2008.

Μεταφορά της ταινίας κινουμένων σχεδίων The Wild [2006].

ISBN:

Υπόθεση: Στο ζωολογικό κήπο, ο Σαμψών, ο βασιλιάς της ζούγκλας, προσπαθεί να κάνει τον ανυπάκουο γιο του, Ράιαν, αληθινό λιοντάρι. Η λαχτάρα του Ράιαν να δει τη ζούγκλα με τα μάτια του είναι μεγάλη. Έτσι όταν του δίνεται η ευκαιρία, το σκάει από το ζωολογικό κήπο. Μαζί τους ο σκίουρος Μπένι, που είναι ερωτευμένος με την καμηλοπάρδαλη Μπρίτζετ, αλλά και το τεράστιο πλην αφελές ανακόντα ο Λάρι και το γλυκύτατο κοάλα Νάιτζελ. Αυτοί είναι μερικοί από τους "ενοίκους" του Κήπου που θα εμπλακούν σε απίστευτες περιπέτειες καταλήγοντας στην εξωτική Αφρική για να σώσουν τον μικρό Ράιαν!

[περίληψη - απόσπασμα από την περιγραφή της ταινίας]

Η Ζούγκλα και οι ήρωες της, έχουν κάνει την εμφάνιση τους και μέσα από την σειρά Κόσμος Ντίσνεϋ - Ζούγκλα (αριθμός τίτλου 6).

 

post-5-126475857126_thumb.jpg

 

Τεύχος #37: Ο ΡΑΤΑΤΟΥΗΣ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008.

Μεταφορά της πρόσφατης ταινίας Ratatouille [2007].

ISBN:

Υπόθεση: Η ταινία περιγράφει την ιστορία του Ρεμί, ενός καλοφαγά ποντικού που θέλει να γίνει μάγειρας στο καλύτερο εστιατόριο του Παρισιού. Έτσι λοιπόν αποφασίζει να βοηθήσει ένα δόκιμο μάγειρα στο εν λόγω εστιατόριο. Ο καλύτερος κριτής όλης της χώρας επισκέπτεται το εστιατόριο και ο Ρεμί φτιάχνει ένα απλό φαγητό το οποίο εκπλήσσει τον κριτή, γιατί είχε να το γευτεί από τα παιδικά του χρόνια. Όταν ο κριτής δοκιμάζει το υπέροχο αυτό φαγητό (Ρατατούι), γράφει σε όλες τις εφημερίδες του Παρισιού τις καλύτερες κριτικές. Οπότε το εστιατόριο αρχίζει να γίνεται διάσημο και πάλι και να αποκτά όλο και περισσότερους πελάτες. Μέσα από όλη αυτή την ιστορία υπάρχει και εγκιβωτισμός, δηλαδή μία ιστορία μέσα σε μία άλλη. Ανακαλύπτουμε, λοιπόν, πως ο Λιγκουίνι, ο μάγειρας που βοήθησε αυτός ο ποντικός, έχει κληρονομήσει το εστιατόριο από τον πατέρα του Γκουστό. Τέλος, ο Λιγκουίνι αναγνωρίζει πως ο Ρεμί, ένας ποντικός, έχει φτιάξει τόσο υπέροχες γεύσεις για όλο το εστιατόριο και πως αντί για αυτόν αξίζει τα συγχαρητήρια ο Ρεμί.

[περιγραφή από την Ελληνική Βικιπαίδεια]

 

post-5-126475858191_thumb.jpg

 

Τεύχος #38: Ο ΟΛΙΒΕΡ & Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008.

Μεταφορά της ταινίας Oliver & Company [1988].

ISBN:

Υπόθεση: Εμπνευσμένο από το διαχρονικό μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς, Όλιβερ Τουίστ, Ο ΟΛΙΒΕΡ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ειναι μια εκπληκτική κλασική ταινία γεμάτη δράση, περιπέτεια που μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την έννοια της φιλίας. Ο Όλιβερ είναι ένα ορφανό γατάκι που περιπλανιέται στους δρόμους της Νέα Υόρκης, όπου γνωρίζει και γίνεται φίλος με τον Ντότζερ, ένα γλυκύτατο σκυλί του δρόμου της Νέας Υόρκης μέλος της γνωστής ομάδας πορτοφολάδων. Πολύ γρήγορα ο Όλιβερ υιοθετείται από τη Τζένυ, ένα μοναχικό μικρό κοριτσάκι, μέχρι τη στιγμή που ο σκληρός Σάικς και οι κολλητοί του προσπαθούν να τους χωρίσουν. Τώρα είναι στο χέρι του Όλιβερ, του Ντότζερ και της παρέας του να ξεγελάσουν τους κακούς και να σώσουν τη μικρή Τζένυ! Απολαύστε μια εκπληκτική περιπέτεια γεμάτη γέλιο και... ένα κυνηγητό που θα σας κόψει την ανάσα!

[από την περιγραφή της ταινίας στο DVD]

 

post-5-126475859399_thumb.jpg

 

Τεύχος #39: ΓΚΟΥΦΟΤΑΙΝΙΑ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008.

Μεταφορά της ταινίας A Goofy Movie [1995].

ISBN:

Υπόθεση: Γουάου ή μάλλον καλύτερα Γιουκ, ο αγαπημένος μας Γκούφυ σε μία ταινία, μαζί μάλιστα με τον υιό του (?son?where?when?nevermind?) Μαξ. Λοιπόν τελευταία μέρα στο σχολείο και η γιορτή κυλάει μία χαρά με τον διευθυντή να λέει τα δικά του, όταν ο Μαξ πηδάει στην σκηνή με τους φίλους του PJ και Μπόμπυ, όντας ο ίδιος μεταμφιεσμένος στον αγαπημένο καλλιτέχνη της νέας γενιάς Powerline. Εκεί που δίνει την παράσταση του και έχει κερδίσει όχι μόνο το νεανικό κοινό του σχολείου, αλλά και την προσοχή της όμορφης Ροξάνης με την οποία είναι ερωτευμένος, ο Διευθυντής παίρνει ξανά την κατάσταση στα χέρια του και αφού διακόπτει το γλέντι των παιδιών, τα παίρνει στο γραφείο του από όπου ειδοποιεί τους γονείς τους. Μέχρι να έρθει ο Γκούφυ στο σχολείο, ο Μαξ μιλάει με την Ροξάνη και κανονίζει να πάνε μαζί σε ένα πάρτι όπου ο Powerline θα εμφανιστεί ζωντάνα, όμως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Γκούφυ τρομοκρατημένος από τον Διευθυντή και ο ίδιος στενοχωρημένος για το γεγονός ότι έχουν απομακρυνθεί με τον υιό του, αποφασίζει να πάνε για κάμπινγκ και ψάρεμα σε μία λίμνη στο Άινταχο, στο ίδιο μέρος και ταξίδι που τον είχε πάει και ο πατέρας του, σαν μία προσπάθεια επανασύνδεσης και να έρθουν πιο κοντά. Ο Μαξ που πλέον είναι δημοφιλής όχι μόνο σε όλο το σχολείο, αλλά κυρίως στον έρωτα της νεότητας του, προφανώς δεν είναι αυτό το ταξίδι η καλύτερη του, ειδικά με τα μπλεξίματα που κυνηγούν τον ατζαμή πατέρα του. Τα εμπόδια που θα συναντήσουν πολλά, από τους ανταγωνιστές γείτονες θα συναντήσουν, μέχρι και τον θρυλικό Μεγαλοπόδαρο, το αυτοκίνητο αποφασίζει να κόψει λάσπη μόνο του. Τελικά με τα πολλά ο Μαξ αφού θα έχει την κλασική σύγκρουση και επανασύνδεση με τον πατέρα του, θα ολοκληρώσουν το ταξίδι τους με τελικό προορισμό όμως το Λος Άντζελες και την συναυλία του Powerline, όπου και οι δύο θα βρεθούν να χορεύουν μαζί του, την ώρα που οι φίλοι τους τους παρακολουθούν στις τηλεοράσεις τους. Με μισοκατεστραμμένο αυτοκίνητο τελικά επιστρέφουν στο σπίτι τους, όπου ο Μαξ θα πει όλη την αλήθεια στην Ροξάνη, αλλά παράλληλα θα διαπιστώσει ότι και η Ροξάνη αισθάνεται το ίδιο ερωτευμένη για αυτόν. Γιουκ, μία όμορφη ταινία για όλους τους Γκουφομανιακούς.

 

post-5-126475860805_thumb.jpg

 

Τεύχος #40: Ο ΤΙΓΡΗΣ, Ο ΓΟΥΙΝΙ & Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2008.

Μεταφορά της ταινίας The Tigger Movie [2000].

ISBN:

Υπόθεση: Η πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία με θέμα τον "Γουίνι το Αρκουδάκι" στα 23 χρόνια της παράδοσης της Disney, γεμάτη μαγικές στιγμές, αξιαγάπητους χαρακτήρες και υπέροχα τραγούδια.Είναι όλοι φίλοι - ο Γουϊνι, το Γουρουνάκι, ο Ρω, το Κουνελάκι, η Κουκουβάγια - είναι απασχολημένοι φτιάχνοντας ένα ζεστό σπίτι για να περάσει ο Γκαρής το χειμώνα,έρχεται ο Τίγρης και τα κάνει όλα άνω κάτω με τα χοροπηδητά του.Τότε το κουνελάκι του προτείνει να πάει να βρεί τις άλλες τίγρεις του δάσους και να χοροπηδάει μαζό τους - μια ιδέα που αρχικά ο Τίγρης θεώρησε αστεία, γιατί φυσικά ο Τίγρης είναι ένας και μοναδικός! Είναι όμως; Ετσι ξεκινάει η περιπλάνηση του Τίγρη στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων για να βρεί την τιγρο-οικογένειά του.

[από την περιγραφή της ταινίας στο DVD]

 

post-5-126475865787_thumb.jpg

 • Like 18

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τεύχος #41: ΛΑΙΔΗ & ΑΛΗΤΗΣ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008.

Μεταφορά της πρώτης cinemascope ταινίας κινουμένων σχεδίων και 15η των στούντιο Disney Lady and the Tramp [1955].

Υπόθεση: Είναι Χριστούγεννα του έτους 1909 και ο Τζιμ Ντίαρ, κάνει δώρο στην αγαπημένη του σύζυγο ένα κουτάβι σπανιέλ κόκερ που ονομάζουν Λαίδη. Η Λαίδη απολαμβάνει μία όμορφη και πλούσια ζωή με τα αφεντικά της και έχοντας παρέα ένα ζευγάρι των σκυλιών από τη γειτονιά, ένα σκωτσέζικο τεριέ τον Τζοκ και ένα λαγωνικό που ονομάζεται Τράστι. Την ίδια στιγμή στην άλλη άκρη της πόλης, στις γραμμές των τραίνων ζει μέρα την μέρα ο Αλήτης. Το πρόγραμμα του είναι απλό, όποτε δεν ζητιανεύει φαγητό από το Ιταλικό εστιατόριο της περιοχής, προστατεύει τους φίλους του Πεγκ και Μπουλ από τον μπόγια. Κάποια στιγμή τα αφεντικά της Λαίδης ξεκινάνε για ένα ταξίδι και την ίδια την αφήνουν στην προσοχή της Θείας Σάρας, η οποία έχει δύο κακές σιαμαίες γάτες τις Σι και Αμ. Πηγαίνοντας σε ένα Pet Shop να της πάρουν ένα φίμωτρο, από όπου η Λαίδη φοβήθηκε και το έσκασε. Βγαίνοντας έξω στον δρόμο για πρώτη φορά μόνη της, δέχεται την επίθεση κάποιων άγριων σκυλιών αλλά ο Αλήτης την σώζει από τα δόντια τους. Μαζί του θα μάθει την ανέμελη ζωή και θα γνωρίσει την αγάπη, παράλληλα όμως με πολλούς κινδύνους.

 

post-5-126475878705_thumb.jpg

 

Τεύχος #42: ΤΟ ΦΕΛΑΝΤΑΚΙ (& Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΟΥΙΝΙ)

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008.

Μεταφορά της ταινίας κινουμένων σχεδίων Pooh's Heffalump Movie [2005].

Υπόθεση: Μια ήσυχη μέρα στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων, ο Γουίνι και η παρέα του ξυπνούν από ένα φοβερό βουητό: το Φελαντάκι έχει μπει στο δάσος! Αμέσως οργανώνουν μια αποστολή για να πιάσουν αυτό που θεωρούν τρομακτικό πλάσμα. Ο μικρός Ρου, που δεν τον παίρνουν μαζί τους, αποφασίζει να ψάξει μόνος του και τα καταφέρνει! Αιχμαλωτίζει το Φελαντάκι κι εκείνο με τη σειρά του αιχμαλωτίζει το Ρου και όλη την παρέα, με τον καλόκαρδο και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του! Απολαύστε κι εσείς τη φοβερή παρέα να πέφτει και πάλι σε ατελείωτες γκάφες, να επινοεί απίθανα τεχνάσματα και να μας δίνει ένα πολύτιμο μάθημα: μην κρίνεις ποτέ κάποιον, αν πρώτα δεν τον γνωρίσεις!

[Η περιγραφή είναι από το DVD]

 

post-5-126475882505_thumb.jpg

 

Τεύχος #43: Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008.

Μεταφορά της ταινίας κινουμένων σχεδίων The Emperors New Groove [2000].

Υπόθεση: Ο Κούζκο είναι ένας υπερόπτης και κακομαθημένος Αυτοκράτορας των Ίνκας, ο οποίος έκανε πάντοτε το κέφι του. Έτσι το τελευταίο του καπρίτσιο είναι να χτίσει ένα απομονωμένο καλοκαιρινό παλάτι, όμως η κατασκευή του, προϋποθέτει την καταστροφή ενός χωριού που βρίσκεται στην τοποθεσία που έχει επιλέξει για το παλάτι του. H Ίζμα είναι και καλά η σύμβουλος του, όμως η ίδια έχει πονηρά και καταχνόνια σχέδια, ήτοι θέλει να πάρει τη θέση του και να γίνει αυτή αυτοκράτορας στην θέση του αυτοκρ...άτορα (χμ, κάτι μου θυμίζει αυτό). Τέλος πάντων, έχοντας και ειδικές γνώσεις φτιάχνει ένα μαγικό φίλτρο για να τον δηλητηριάσει, το οποίο δίνει στον Κρόνκ τον έμπιστο υπασπιστή της για να το δώσει στον Κούζκο. Τελικά η σύνθεση του μαγικού φίλτρου δεν σκοτώνει τον Αυτοκράτορα, αλλά τον μεταμορφώνει σε ζώο και μάλιστα ένα λάμα. Όταν ο Κούζκο συνέρχεται, καταφέρνει να ξεφύγει από τον χαζούλη Κρονκ και προσπαθεί να βρει το δρόμο για να επιστρέψει στην πόλη αλλά και στο θρόνο του, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή των περιπετειών του.

 

post-5-126475886273_thumb.jpg

 

Τεύχος #44: Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2008.

Μεταφορά της ταινίας κινουμένων σχεδίων Sleeping Beauty [1959].

Υπόθεση: Η ιστορία ξετυλίσσεται στην εποχή του Μεσσαίωνα όταν ο βασιλιάς και η βασίλισσα επιτέλους κατάφεραν να κάνουν ένα παιδί. Στην δεξίωση που έκαναν για να το γιορτάσουν, ξέχασαν να φωνάξουν την Μαγγούφισσα (χαϊδευτικό: Μάγγω), γιατί "δήθεν" το ξέχασαν. Αλλά η Μάγγω δεν είναι καμιά τυχαία! Έριξε στην πριγκίπισσα τέτοια κατάρα, που της ήρθε ο ουρανός σφοντύλι. Είπε "Πρωτού να κλείσει τα δεκαέξι της χρόνια, θα τσιμπήσει το δάχτυλό της στο αδράχτι μιας ανέμης.... και τέζα". Η Μαριγούλα ανέτρεψε όμως την κατάρα και είπε πως το φιλί της αληθινής αγάπης θα την ξαναφέρει στη ζωή. Οι τρεις νεραϊδονονές της για να την προστατέψουν, αποφάσισαν να την κρύψουν σε μια εγκαταλελειμένη καλύβα ξυλοκόπου (κάτι σαν εξοχικό για celebrities ένα πράγμα) και να της κρύψουν την αληθινή της ταυτότητα, ώστε η Μάγγω να μη την ανακαλύψει. Αλλά τα έκαναν ολίγον θάλασσα, την ανακάλυψε η Μάγγω, ερωτεύτηκε και η Αυγή τον πρίκιπα, αγγνοώντας την βασιλική του φύση και δε το γλύτωσε το αδράχτι. Έτσι η Αυγή έπεσε σε λήθαργο και ο μόνος άνθρωπος που μπορούσε να την ξυπνήσει βρισκόταν στα χέρια της Μάγγω. Έτσι οι τρεις νεράιδες τρέχουν να τον ελευθερώσουν.

Το αριστούργημα της Walt Disney επιστρέφει με νέα ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και ήχου, στο αυθεντικό της μέγεθος. Η Ωραία Κοιμωμένη, η πιο ακριβή ταινία της Disney, βγήκε στους κινηματογράφους το 1959, και είχε τεράστια επιτυχία. Η πανέμορφη πριγκίπισσα, σχεδιασμένη από τον Mark Davis, καθώς και τα γοητευτικά τοπία του Eyvind Earl, μετατρέπουν το κλασικό παραμύθι του Charles Perrault σε έναν κινούμενο πίνακα ζωγραφικής.

[What the... καλύτερη περιγραφή δεν θα μπορούσα να κάνω αυτή την στιγμή: livemovies.gr]

 

post-5-126475892455_thumb.jpg

 

Τεύχος #45: ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ & Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΟΥΙΝΙ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2008.

Μεταφορά της ταινίας κινουμένων σχεδίων Piglet's Big Movie [2003].

Υπόθεση: Τι, κι άλλη ταινία Γουίνι; Δεν θα το αντέξω... Ο Πίγκλετ το Γουρουνάκι, χάνει το μπλοκ ζωγραφικής του, όπου έχει αποτυπώσει τους φίλους του στη μέση μιας Επιχείρησης Μελιού, αλλά δεν τον αφήνουν να βοηθήσει γιατί είναι πολύ μικρός. Ο Πίγκλετ φεύγει απογοητευμένος για το Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων και όταν οι φίλοι του αργότερα βρίσκουν το μπλοκ, το γουρουνάκι έχει εξαφανιστεί. Ξεφυλλίζοντάς το, θυμούνται τις περιπέτειες που έχουν περάσει όλοι μαζί και τελικά συνειδητοποιούν ότι, παρόλο που είναι μικρός, ο Πίγκλετ είναι ένας πραγματικός ήρωας και κάθε φορά σώζει την κατάσταση.

[Η περιγραφή είναι από το DVD και πολύ σας είναι]

 

post-5-126475893704_thumb.jpg

 

Τεύχος #46: ΜΠΑΜΠΙ

Κυκλοφόρησε την Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2008.

Μεταφορά της ταινίας κινουμένων σχεδίων Bambi [1942].

Υπόθεση: Η BMP και το activin membrane-bound inhibitor homolog (Xenopus laevis), κοινώς γνωστό ως BAMBI, είναι μία πρωτεΐνη που ενεργοποιείται από το αντίστοιχο γονίδιο BAMBI. :thinking: Λες; Μπα, μάλλον κάποιο λάθος έχω κάνει, μισό... για να δω...

Μέσα στην καρδιά του δάσους, ο μικρούλης Μπάμπι κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα και ξεκινά την πορεία του να εξερευνήσει τον κόσμο παρέα με τους φίλους του, τον αξιαγάπητο λαγό Ποδάρα, τη Φελίνα και το Λουλούδι. Στις ξέγνοιαστες περιπλανήσεις τους παίζουν με τα χιόνια, γλιστράνε πάνω στον πάγο, τρέχουν μέσα στη φύση και γνωρίζουν όλα τα υπόλοιπα πλάσματα του δάσους. Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, ο μικρός Πρίγκιπας με τη βοήθεια της σοφής φίλης του, της Κουκουβάγιας, θα πάρει πολύτιμα μαθήματα για το αληθινό νόημα της φιλίας, της αγάπης και της ζωής. Πρόκειται για μια αξιαγάπητη ιστορία που ξεχωρίζει για τα εκπληκτικά κινούμενα σχέδια, το χιούμορ, τα βαθύτερα νοήματα και την υποψήφια για Oscar μουσική της. Μια διαχρονική ιστορία που αξίζει να τη μοιραστείτε με όλη σας της οικογένεια. Ανάμεσα στα ζώα του δάσους που ξεχωρίζουν και παρουσιάζονται στην ταινία είναι: ο Μπάμπι, το νεαρό και αφελές ελαφάκι, ο μελλοντικός Μεγάλος Πρίγκιπας του Δάσους, η Φελίνα, η μικρή και λεπτεπίλεπτη ελαφίνα - το ταίρι του Μπάμπι, ο Ποδάρας, ο κατεργάρης λαγός με το εκπληκτικά μεγάλο πόδι που θα μάθει στον Μπάμπι όλα τα μυστικά του δάσους και το Λουλούδι, το ντροπαλό κουνάβι με το περίεργο όνομα που θα γίνει ο καλύτερος φίλος του Μπάμπι. Αξιοσημείωτες επίσης είναι οι παρουσίες της γενναίας μητέρας που θυσιάζει τη ζωή της για το αγαπημένο της παιδί, του δυνατού και αξιοσέβαστου πατέρα του Μπάμπι -του Μεγάλου Πρίγκιπα, της σοφής Κουκουβάγιας που εκτός από σοφές συμβουλές μας χαρίζει και άφθονο γέλιο και του Ρόνο, του αντιπάλου του Μπάμπι στη διαμάχη για την κατάκτηση της καρδιάς της Φελίνα.

Φυσικά η ταινία έχει επεξεργαστεί ψηφιακά τόσο από άποψη εικόνας, όσο και ήχου.

[Η περιγραφή είναι από το DVD]

 

post-5-126475894899_thumb.jpg

 

Τεύχος #47: ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΓΑΤΕΣ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008.

Μεταφορά της αρκετά παλιάς ταινίας κινουμένων σχεδίων The Aristocats [1970].

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο κοσμοπολίτικο Παρίσι, όταν μια ιδιόρρυθμη πλην όμως πολύ ηλικιωμένη πολυεκατομμυριούχος πεθαίνει και αφήνει όλη της την περιουσία στις αγαπημένες της γάτες: την Δούκισσα και στα τρία μικρά γατάκια της. Δεν θέλει και πολύ για τον κακό, μοχθηρό, πονηρό, σατανικό, απαίσιο, κακιασμένο, φρικτό glob... συγνώμη μπάτλερ της, να καταστρώσει ένα καταχθόνιο σχέδιο και με μία οργανωμένη απάτη να προσπαθήσει να βάλει χέρι σε όλη αυτή την περιουσία (να πει κανείς ότι τον αδικώ;) Έτσι λοιπόν, τις απαγάγει και τις εγκαταλείπει στην εξοχή... ή για να το πω καλύτερα κυριολεκτικά στην μέση του πουθενά. Που τα λούσα και τα πλούτη τώρα για τις γάτες; Έλα όμως που η μοίρα φέρνει μπροστά στις γάτες έναν ξεχωριστό και (νιάου) όμορφο κεραμιδόγατο ονόματι Τόμας Ο' Μάλλεϋ που άμα λάχει έχει και την δικιά του ορχήστρα Τζαζ. Ο ίδιος προσφέρεται να τις συνοδεύσει πίσω στο σπίτι για να διεκδικήσουν πάλι από τον κακό, μοχθηρό, πονηρό, σατανικό, απαίσιο, κακιασμένο, φρικτό glob... συγνώμη η συνήθεια, μπάτλερ λοιπόν την περιουσία που τους ανήκει.

 

post-5-126475896419_thumb.jpg

 

Τεύχος #48: ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008.

Δεν το έχω διασταυρώσει ακόμη αλλά μάλλον πρόκειται για μεταφορά της ταινίας The Many Adventures of Winnie the Pooh [1977].

Υπόθεση: Υποδεχτείτε τρεις υπέροχες ιστορίες παντοτινής φιλίας και τρυφερότητας με τον Γουίνι και τους φίλους του σε ένα νέο επετειακό DVD κινουμένων σχεδίων με πολύ bonus υλικό. Γνωρίστε τις περιπέτειες των αγαπημένων σας ηρώων όπως αυτές ξεδιπλώνονται μέσα από την παράδοση και τη μαεστρία της Disney. Δείτε πως γνωρίστηκαν ο Τίγρης και ο Γουίνι, γελάστε με τον Γουίνι καθώς σφηνώνει στην πόρτα του Λαγού από το πολύ μέλι και τις περιπέτειες όλης της παρέας κατά τη διάρκεια μιας βροχερής μέρας. Η 25η Επετειακή Εκδοση περιλαμβάνει βραβευμένες με Oscar ταινίες μικρού μήκους με διαχρονικά μηνύματα, εκπληκτική μουσική και έξτρα bonus υλικό με πολλά παιχνίδια και τραγούδια για όλη την οικογένεια.

[Η περιγραφή είναι από το DVD]

 

post-5-126475897932_thumb.jpg

 

Τεύχος #49: ΑΛΑΝΤΙΝ - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΖΑΦΑΡ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2008.

Πρόκειται για μεταφορά της δεύτερης ταινίας της σειράς με τίτλο The Return of Jafar [1994].

Υπόθεση: Η υπόθεση μας συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το πρώτο επεισόδιο. Αν και φαινόταν αδύνατον, ο κακός μάγος, Τζαφάρ, κατάφερε τελικά να βγει από το λυχνάρι που ήταν κλεισμένος και τώρα ως νέο Τζίνι πια, έχει ένα σκοπό μόνο στο μυαλό του: να εκδικηθεί τον Αλαντίν! Στο μεταξύ, στην πόλη της Άγκραμπα, το ξεκαρδιστικά αστείο Τζίνι έχει μόλις επιστρέψει από το ταξίδι του στον κόσμο και διηγείται μοναδικές ιστορίες από τα μέρη που πήγε. Τώρα όμως οι φίλοι του θα χρειαστούν και πάλι τη βοήθειά του για να αντιμετωπίσουν τον Τζαφάρ. Πως θα καταφέρουν τελικά ο Αλαντίν, η πριγκίπισσα Τζασμίν, ο Άμπου, το Τζίνι και το μαγικό χαλί να σώσουν την πόλη και να ξεφορτωθούν μια και καλή τον Τζαφάρ;

[Η περιγραφή είναι από το DVD]

 

post-5-126475899053_thumb.jpg

 

 

Τεύχος #50: ΑΛΑΝΤΙΝ - Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008.

Πρόκειται για μεταφορά της ταινίας Aladdin and the King of Thieves [1996].

Υπόθεση: Αναστάτωση επικρατεί στην πόλη της Άγκραμπα καθώς όλοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή: το μαγικό γάμο της πριγκίπισσας Τζασμίν και του Αλαντίν. Πριν το γάμο όμως, ο Αλαντίν πρέπει να αντιμετωπίσει τους θρυλικούς Σαράντα Κλέφτες και να τους εμποδίσει να κλέψουν το μυστηριώδες γαμήλιο δώρο - έναν μάντη που τα βλέπει όλα- και που θα τους οδηγήσει σε αμύθητα πλούτη.

Ο Αλαντίν και η παρέα του- η Τζασμίν, ο Άμπου, το Χαλί και φυσικά το ανεπανάληπτο Τζίνι- θα αντιμετωπίσουν μια σειρά από απίστευτες περιπέτειες και θα φτιάξουν ένα σωρό σενάρια για να γλιτώσουν από το φοβερό Βασιλιά των Κλεφτών και τη συμμορία του. Ακολουθήστε τους στη μοναδική αυτή περιπέτεια και δείτε φοβερά μυστικά να αποκαλύπτονται, τον Αλαντίν να βρίσκει τον χαμένο του πατέρα και τους φίλους μας να ανακαλύπτουν το χαμένο θησαυρό!

[Η περιγραφή είναι από το DVD]

 

post-5-126475900485_thumb.jpg

 • Like 21

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σιγά - σιγά ολοκληρώνεται η παρούσα παρουσίαση την οποία είχε ξεκινήσει ο φίλος kolotoubas αλλά λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, οπότε πρόσφατα ανέλαβα να την διεκπεραιώσω εγώ. Τα εξώφυλλα που υπάρχουν ήδη, θα ανέβουν πολύ σύντομα υποθέτω, σε δικό τους εξωτερικό σύνδεσμο ως συνηθίζεται πλέον.

Στο παρόν γίνεται μία αναφορά στην σειρά και μετά στα επιμέρους τεύχη με ένα μικρό δείγμα από αυτά και κάποια στοιχεία για την υπόθεση του καθενός από αυτά. Ζητώ την προσοχή σας ως προς το γεγονός ότι στα περισσότερα υπάρχουν spoilers από την υπόθεση (μέχρι και το τέλος της) ως μία προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα. Σε άλλα που δεν έχω ιδία άποψη (ή δεν θυμόμουν) απλά υπάρχει η περίληψη από τα DVDs ή πιο πλήρεις πληροφορίες από άλλα sites (αναγράφεται όπου συμβαίνει αυτό).

 

Μπαίνουν σε δόσεις γιατί είναι πολύ το υλικό, ήδη υπάρχουν έτοιμα και κάποια από τα επόμενα τευχάκια και σύντομα θα ανέβουν και αυτά, ενώ ευελπιστώ μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί τελείως η παρουσίαση αυτή. Μπορείτε πάντως ήδη να προσθέσετε τα σχόλια σας τόσο για την σειρά αυτή, όσο και τις ιστορίες που αφορά. Κάποια πρώτη συζήτηση είχε γίνει κατά την διάρκεια της κυκλοφορίας της σειράς ΕΔΩ, η οποία όμως έχοντας ολοκληρώσει την προσφορά της, θα κλειδωθεί και θα παραμείνει ως αρχείο.

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

:update:

 

Προστέθηκαν και τα υπόλοιπα τεύχη της σειράς, άρα η παρουσίαση θεωρείται ολοκληρωμένη. :party4::party2:

 

Παρακαλώ για σχόλια - προσθήκες - αλλαγές μην διστάσετε να κάνετε κάποιο post στο παρόν, τα θετικά σχόλια μας ανεβάζουν ψυχολογικά, ;):) τα τυχόν αρνητικά :moutra2::trixes: μας κάνουν να συμπληρώνουμε τις αντίστοιχες λίστες με όσους είναι να συναντήσουμε (εγώ και κάποιοι φίλοι μου) σε κάποια "σκοτεινή γωνία" στο μέλλον. :pesta::slap:

 

:thanks:

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

:awesome: Καρα-άξιος! Φοβερή δουλειά και τρομερή πινελιά το κολλάζ για το κάθε τομάκι!!!!! :respect::div::party2::xm:

 

 

 

υγ.Κατάλαβες τώρα γιατί δεν τα έχω όλα και δεν είμαι ο μόνος? :):P

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αψογη παρουσιαση

 

:clap2: :clap2: :clap2:

Edited by cydisneyman
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ. :clap2:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ψάχνοντας βρήκα και τους 50 τόμους σε μία μεγάλη κούτα στο πατάρι του σπιτιού μου και οι περισσότεροι είναι ακόμα μέσα στην ζελατίνα τους...!

 

Τι βρίσκει κανείς όταν ψάχνει...! :P

 • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.