Μετάβαση στο περιεχόμενο

ANDREAS1964

Members
  • Περιεχόμενο

    61
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από ANDREAS1964

  1. πολυ σοβαρο τα θεμα που συζητατε εδω και ανακαλυψα τυχαια :) Λοιπον να πω και εγω την εμπειρια μου και τη γνωμη μου: Προτιμω ανεπιφυλακτα αυτα με το κιμα. Και συγκεκριμενα απο τα γεμιστα προτιμω τους ντολμαδες με τα αμπελοφυλλα ( στη Κυπρο τα λεμε "Κουπέπια"). Αυτα που εκανε η μακαριτισα η μανα μου ηταν τα καλυτερα. Τωρα τα τρωω απο τα χερια της θειας μου. Χωρις κιμα εφαγα σε μια Τουρκοκυπριακη ψησταρια. Ηταν αρκετα καλα, λαδερα, με τα μπαχαρια τους , και καυτερα!!! Οι τουρκοι τα λενε "Γιαλαντζι Ντολμα" . Δηλαδη "Ψευτικα Γεμιστα"
  2. Happy birthday Αλεξη. Ευχες απο εμενα, τον Παυλο και την λοιπη κομιξοπαρεα.
  3. Φιλε μου, αν δεν ηταν ο φιλος μου ο "cydisneyman" για να μου βρισκει και να μου στελνει απο το Μοναστιρακι, εγκαιρως πριν να τρελλαθουν ολοι με τις τιμες, και ο φιλος μου ο "Cyprus Palaiopoleio Collectors" για να μου κανει την αρχη με καμποσα 100ρια-200ρια-300ρια-400ρια , δεν νομιζω οτι θα καταφερνα ποτε μονος μου να συμπληρωσω τη συλλογη μου. Τεραστιες ευχαριστιες οφειλω σε αυτους τους δυο ξεχωριστους φιλους
  4. Και εδω μπορειτε να δειτε τι εχει στο καθε ραφι ξεχωριστα. Στο πανω ειναι τα Κομιξ ( αρκετα ειναι δεμενα σε τομους), πιο κατω ειναι τα Κλασσικα, τα Ντοναλντ, τα Σπεσιαλ, Μετα μπορειτε να δειτε τα Μεγαλα Μικυ αρκετα απο τα οποια ειναι παλι δεμενα σε τομους. Πιο κατω τα Μικυ Μαους. Επησης στο κατω ραφι θα δειτε και τα "Αστεριξ" και τα "Λουκυ Λουκ". Εκτος απο τις ραφια με τα κομιξ, υπαρχει (αλλα δεν πολλοφαινεται εδω) και ενα ραφι με καμια 50ρια βιβλια , πολιτικου ,κυριως, περιεχομενου για Το Κυπριακο προβλημα, την Εισβολη του 1974, και κυριως για τη νεοτερη και προσφατη ιστορια της Κυπρου.
  5. Για οσους "λιγουριδες" καταφερουν να με επισκευτουν, εδω μπορειτε νε δειτε τη βιβλιοθηκη με τα διπλα-τριπλα, που μπορουμε να κανουμε ανταλλαγες. Στο ραφι βλεπετε τη συλλογη με τις φιγουρες απο τη Ντ'Αγκοστινι. Τα αλλα ειναι τα τελευταια αποκτηματα μου.
  6. Φιλε "ifaisteio" αν μου τακτοποιησεις το "αυθαιρετο "κλεισιμο της βεραντας , το καλοκαιρι θα σε περιμενω και εσενα στην "Κομιξοσουβλα"!!!
  7. Φιλε 'Yoshimitsu' οι μοναδικοι που εχουν δει απο κοντα τη συλλογη μου ειναι οι : "trlelele", "linosk", και 'cydisneyman". Ειμαι ομως βεβαιος οτι και βασανηστηρια των Ες Ες να τους κανεις ΔΕΝ θα μιλησουν .Τους δωροδοκω καθε χρονο με σουβλες..
  8. Χα, χα... Δεν πα να'ρθει η πολεοδομια, ο στρατος, το ναυτικο, και η αεροπορια!!! Η συλλογη μου ειναι προστατευμενη οπως το Θησαυροφυλακιο του Σκρουτζ μακ Ντακ!! Τοσα χρονια που τον διαβαζω , εμαθα να βαζω και ναρκοπεδια, και παγιδες και ηλεκτροφορα συρματομπλεγματα.... Ετσι που τα εκρυψα και τα διπλοκλειδωσα φιλε μου, πιο ευκολο ειναι κα κλεψεις τη τυχερη δεκαρα του Σκρουτζ , παρα να καταφερεις να παρεις τα κομιξ μου
  9. Γεια σας και απο εμενα. Εγω , επηδη θελω να τα διατηρησω οσα χρονια μπορω παραπανω, εχω κανει αρκετα σε τομους. Καποιοι μπορει να πουν οτι ειναι ιεροσυλεια να δενεις τα τευχη σε τομους. Εγω ομως , θελω να μπορουν να τα κληρονομησουν οι κορες μου, και να τα διαβαζουν αφοβα, τα εχω δεσει για να μην ανησυχω οτι θα σχιστουν η οτι θα χαθουν. Εχω δεσει τα ΚΟΜΙΞ μεχρι το 1995 και τα Μεγαλα Μικυ απο το 1981 μεχρι το 1995 νομιζω. Λογω κοστους, δουλειας, κλπ σταματησα να τα δενω αλλα πιθανον να καμω και αρκετα πιο παλια Μεγαλα Μικυ που εχουν φθορα. Συμφωνω οτι χανεις την αισθηση του "τευχους" αλλα κατα τη γνωμη μου πιο σημαντικο ρολο παιζουν οι ιστοριες που ειναι γραμενες μεσα. Και οταν ειναι σε τομους μπορεις να τα χειριζεσαι "αφοβα" χωρις την εγνοια οτι θα τους κανεις ζημια. Ομως το τι θα κανει ο καθενας εξαρταται απο το πως αισθανεται. Δειτε εδω πως φαινονται στη βιβλιοθηκη μου: Τα πορτοκαλι ειναι ΚΟΜΙΞ και τα σκουρα πρασινα πανω δεξια ειναι Μεγαλα μικυ.
  10. Εδω σε αυτη τη διπλη βιβλιοθηκη μπορειτε να δειτε τα Μικυ Μαους στα κατω 6 ραφια. Στα πανω δυο υπαρχουν τα Μεγαλα Μικυ. Επιδη αυτη η βιβλιοθηκη εχει γεμισει , τα νεα τευχη μπαινουν στη διπλανη βιβλιοθηκη.
  11. Ιδου. Οι βιβλιοθηκες μου γεματες. Στη πραγματικοτητα, βρισκονται στη βεραντα του υποδωματιου!!! Οχι. Μην ανησυχειτε... Δεν υπαρχει κινδυνος απο τη βροχη. Εχω κτισει τη βεραντα γυρω γυρω, και την εχω χρησιμοποιησει για τη συλλογη.
  12. ANDREAS1964

    ΚΟΜΙΞ

    Ειπα στον εαυτο μου οτι δεν θα ξανακατσω να σχολιασω τις ιστοριες που μπαινουν μεσ'το Κομιξ. Διοτι παει χαμενο το μελανι, ριχνουμε αυγα πασ'τον τοιχο, φωνη βωοντως εν τη ερημω, κλπ. "Διαβαζωντας" το Κομιξ Φεβρουαριου, δεν αντεξα! Μα τι αχρηστες και ανουσιες ιστοριες μας σερβιραν?!! Η μια πιο αχρηστη απο την αλλη!!! Ακομα και αυτη του Καρλ Μπαρξ, δεν ηταν απο την πιο καλη του περιοδο (για να το θεσω ευγενικα). Δεν ξαναδιαβασα τευχος με τόσο χαμηλης διανοητικής στάθμης ιστορίες!!! Τι??!! Θελουν να μας ξεμωράνουν??!! Ούτε για παιδια δημοτικου, δεν αξιζαν οι ιστορίες!! Τέλος πάντων… τα ειπα και εκτονωθηκα… Αν μας λαμβανει υποψη κανένας ανευθυνουπευθυνος , ας κάνει κάτι για να βελτιωθει η κατάσταση.
  13. Εχω γυρω στα 4000 ελληνικα ( κυριως ντισνευ) και καμια 100στη ξενα.
  14. Σε βιβλιοθηκες για να τα δειχνω και να περνω ευκολα οποιο θελω
  15. Αρχισα να διαβαζω Κομικς πριν καμια 40ρια χρονια. Πρεπει να ηταν γυρω στο 1971-72. ημουν 7 χρονων και σιγουρα δανειστικα καποια τευχη Μικυ Μαους απο γειτονες μου. Μου αρεσε , και όποτε μπορουσα το αγοραζα. Τοτε ζουσα στο χωριο Λυση της επαρχιας Αμμοχωστου (τωρα ειναι τουρκοκρατουμενο). Δεν ειχαμε περιπτερα. Ενα καταστημα παπουτσιων, εκτελουσε και χρεη βιβλιοπωλειου. Πουλουσε και βιβλια και Κομικς. ( Δηλαδη Μικυ Μαους , , Μπλεκ, Ζαγκορ, Ομπραξ). Μονο αυτα ειχε. Κλασικα Ντισνευ και Μεγαλα Μικυ βρηκα μονο οταν ηρθα στη Λεμεσο. Το Μικυ Μαους ειχε διπλασια τιμη στη Κυπρο. δηλαδη ενω στην Ελλαδα ηταν 3 δραχμες, στη Κυπρο ηταν εναμισυ σελινι ( δηλαδη αντοιστιχο με 6 δραχμες). Οταν επαιρνα το χαρτσιλικι μου απο τον παππου μου καθε Κυριακη (2 σελινια), πηγαινα και αγοραζα αμεσως ενα Μικυ Μαους. Ενοιοτε αγοραζα και κανενα Μπλεκ, Ζαγκορ, Ομπραξ, αλλα η μεγαλη μου αγαπη ηταν το Μικυ Μαους. Καποτε εκανα εφοδο στο κοτετσι της γιαγιας μου και "επερνα" αυγα , και τα πουλουσα του μπακαλλη ( 1 αυγο= 3 γροσια, περιπου 60 λεπτα). Αλλες φορες πουλουσα περιστερια απο τον περιστερωνα της μανας μου (1 περιστερι= 2.5 σελινια , περιπου 5 δραχμες). Οι αγαπημενες μου ιστοριες ηταν ως επι το πλειστον αυτες του Ρομανο Σκαρπα. Ιστοριες με αστροναυτες και διαστημα ( "Ιστορια & Δοξα" Μ.Μ.270) , με τρελλους επιστημονες ( "Ο τρομερος Καλα Μιτ" Μ.Μ. 282), κλπ. Ισως να με επηρεασαν ολα αυτα τα επιστημονικα που διαβαζα τοτε , διοτι ασχολουμουν με καθε τι που ειχε σχεση με ηλεκτρονικα. ειχα και εργαστηριο και οι φιλοι μου με φωναζαν "Κυρο" ή "επιστημονα". Στο τελος σπουδασα Ηλεκτρονικος Στις 15 ιουλιου 1974 ημερα Δευτερα , ξεκινησα να παω στο βιβλιοπωλειο-παπουτσιδικο να αγορασω Μικυ Μαους. Ηταν κλειστο!! Ειχε λεει, γινει "πραξικοπημα" εναντιον του προεδρου Μακαριου, και ειχαν κλεισει ολα τα καταστηματα και ο κοσμος επρεπε να μεινει στα σπιτια του. Εεεε.. τι με κοφτει εμενα? Εγω θελω να αγορασω Μικυ Μαους! ουτε που ξερω τισημαινει " πραξικοπημα" Αυτο το πραγμα δεν το συγχωρησα ποτε στους πραξικοπηματιες . Ακους εκει να μην μπορω να αγορασω Μικυ μαους. Μετα απο ενα μηνα εγκαταλειψαμε το χωριο λογω της Τουρκικης εισβολης. Ολα τα αγαπημενα μου τευχη εμειναν πισω. Ειναι για αυτο το λογο που τα πιο αγαπημενα μου τευχη ειναι τα Μικυ Μαους απο το 200 μεχρι το 400. Μου θυμιζουν την ανεμελη παιδικη μου ηλικια που ειχα στο χωριο μου.
  16. Εγω εχω : ολα τα Κομιξ (278), ολα τα Μικυ Μαους ( 2354 ), ολα τα Μεγαλα Μικυ (520), ολα τα Κλασσικα (228) , ολα τα Ντοναλτ (165), Ολα τα Μικυ Μυστηριο (καμια 100στη), και ολα τα Μεγαλα Σηριαλ και τα Σπεσιαλ ( καμια 50ρια) . Συνολο 3700 και παμε. Σε τι θεση ειμαι? cydisneyman πες μου να ξερω
  17. ANDREAS1964

    ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ

    Απο τους νεους σχεδιαστες ο Casty ειναι ο αγαπημενος μου. Θυμιζει εντονα το σχεδιο και το στυλ του μεγαλου Ρομανο Σκαρπα. Η ιστορια του " Ο Κοσμος του Μελλοντος" , που δημοσιευθηκε παλια, στο Μικυ μαους σε 4 συνεχειες ηταν απιθανη. Ειχε ολα το χαρακτηριστικα των παλιων καλων ιστοριων του ΡΣ. Τρελλους επιστημονες, τεραστια ρομποτ, Ηλεκτρονικα μηχανηματα, και φυσικα περιπετεια και δραση. Μου θυμισε εντονα την ταινια " SKY CAPTAIN & THE WORLD OF TOMORROW" , με τους Jude Law & Guineth Paltrow . Δεν ξερω αν ο Καστυ πηρε ιδεες απο την ταινια η το αντιστροφο , αλλα θα ειθελα να μαθω, αν καποιος ξερει λεπτομεριες. Ελπιζω να δουμε πιο πολλυ Καστυ Συντομα.
  18. ANDREAS1964

    ΚΟΜΙΞ

    Συμφωνω σχεδον με ολους. Εγω πηρα προχθες αυτα, και ειμαι ευχαριστημενος . Δεν θα σταματησω να αγοραζω τα Ελληνικα κομιξ, διοτι λογω της συλλογης μου , δεν μπορω να σταματησω τωρα , που τα εχω ολα. Οσο για το καταντημα των Ελληνικων κομιξ ενα λεγω: "DUM SPIRO SPERO"
  19. ANDREAS1964

    ΚΟΜΙΞ

    Νικο ηταν "Το Δοντι που Μιλουσε" του Πωλ Μαρρυ. Οχι "το δοντι που τραγουδαει"
  20. Ευχαριστούμε για τις ευχαριστίες. Ξεχάσαμε να σας πούμε ότι δεν είμαστε απλά χοιρινοφάγοι..., εξορίσαμε τον Κακό Λύκο σε άλλο παραμύθι, φυσήξαμε την πόρτα (έχουμεν τον σχετικό εκτόπισμα...) πιάσαμε εμείς τα 3 γουρουνάκια και τα κάναμε σουβλάκια! Ήταν πεντανόστιμα!! Κι επειδή εδω στην Κύπρο έχετε και φάρμες με στρουθοκάμηλους, την επόμενη φορά σκοπεύουμε να στείλουμε το κογιότ να βρει τον Κακό Λύκο και να πιάσουμε εμείς τον Ροουντ Ράννερ χωρίς την βοήθεια της εταιρείας ΑΚΜΗ...
  21. Απαντες ευπρόσδεκτοι. Νόστιμο φαγητό η πάπια αλλά δεν πρόκειται να μπεί ποτέ στο μενού. Δεν θα το επέτρεπαν και οι γάτες μου! Εμείς είμαστε χοιρινοφάγοι... Μερικές ακόμα κουβεντούλες. Η μικρή παρέα μας προϋπήρχε και πριν την περσινή μας πρώτη κομιξοσυνάντηση. Κοινός γνωστός ήταν ο συμπατριώτης μας Παύλος που φρόντισε μετα απο πολυετή προσπάθεια να συμπληρωθεί η δική μου ντισνεύ συλλογή. Τον ταλαιπώρησα μερικές φορές όπως και οι υπόλοιποι της παρέας αλλά είναι συνηθισμένος. Όταν κουβαλάει κάποιος τις πιο άσχημες εμπειρίες του ξεριζωμού από το σπίτι του και να μην μπορεί να ξαναπάει, όλα αυτά είναι παιχνιδάκι γι'αυτόν. Αλλωστε κι εγω πρόσφυγας είμαι όμως από άλλο μέρος. Και πέρσι και φέτος είχαμε πάντα 1-2 άτομα που για πρώτη φορά έρχονταν και τα γνωρίσαμε κατα πρόσωπον. Είχαμε όλοι ένα κομιξοενθουσιασμό γιατί θα μπορούσαμε να πούμε ό,τι θέλαμε χωρίς τις γνωστές αρνητικές κουβέντες. Βέβαια διαπιστώναμε ότι σχεδόν όλοι ζήσαμε την ίδια πονεμένη ιστορία κάποια στιγμή να επιστρέψουμε στο δωμάτιο μας και τα κομικς μας να είναι εξαφανισμένα! Μέσα στα θέματα του φόρουμ υπάρχουν πολλές αναφορές για τέτοιες εμπειρίες. Ως ώριμοι πλεόν άνθρωποι όμως πρέπει να τα βάλουμε όλα αυτά στο χρονοντούλαπο και να μην κρατάμε καμμιά κακία. Οσοι είμαστε πλέον γονείς ξέρουμε ότι λίγο πολυ κάνουμε τέτοια στα παιδιά μας σκεφτόμενοι ότι είναι για το καλό τους. Επανέρχομαι ομως στα της κομιξοπαρέας. Η επόμενη κομιξοσυνάντηση εκτός απροόπτου θα γίνει του χρόνου. Και πάλιν θα πρέπει να μας πει ο Παύλος πότε θα έρθει (έκτος κι αν ήδη έχει μετακομίσει εδώ). Αυτός είναι το τιμώμενο πρόσωπο της παρέας μας κι όσοι τον έχετε γνωρίσει δεν νομίζω να διαφωνείτε. Κι αν κάποιοι αναρωτηθήκατε αν με ξαναείδατε κάπου, έχω λάβει μέρος στο κυπριακό ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ που προβλήθηκε και στο Ρικσατ φέτος τον Μαη. Και για να μην αφήνουμε απορίες η κομιξοπαρέα δεν είναι η μόνη παρέα που απολαμβάνει την παραδοσιακή μου σούβλα. Κάθε χρόνο την πρωτοχρονιά στο μαγαζί μου γίνεται μεγάλο γλέντι μετά μουσικής. Τελειώνοντας θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι όταν θα υπάρχει πιθανότητα νέας κομιξοσυνάντησης θα το ανακοινώνουμε εδω και όποιος θέλει και μπορεί ας το δηλώνει εδω και επικοινωνόντας μεταξύ μας θα πάρει περισσότερες οδηγίες. Κι οπως είπαμε, Απαντες Ευπροσδεκτοι. Δεν υπάρχουν μόνο αρσενικοί φίλοι των κόμικς αλλα και θηλυκοί. Και το άπαντες ισχύει για όλους και για όλες.
  22. Απο το inducks, ενας άλλος τρόπος είναι να πας στη κατηγορία χαρακτήρων. Ο Φαντομ Ντακ λέγεται Duck Avenger. Αν πατήσεις στο statistics και δεις αριστερά στις χώρες θα βρεις και την Ελλαδα. Εδω βάζω το λινκ για ευκολια. http://coa.inducks.org/character.php?c=PK&view=3
  23. Μου το σύστησε ο συμπατριώτης και πολύ καλός φίλος μας Παύλος (cydisneyman) μαζί με το inducks. Είμαι πολύ ευτυχής που ανακαλύψα ότι τα κόμικς είναι το αγαπημένο χόμπυ για εκατοντάδες άτομα. Ξέρω ότι ο Παύλος το έχει συστήσει σε αρκετά άτομα. Κάποιοι έχουν ήδη γίνει μέλη, κάποιοι όχι. Είμαστε πολύ τυχεροί που ανήκει στην κομιξοπαρέα μας και που μπορεί να μας απαντήσει στις αμέτρητες απορίες και ερωτήσεις που έχουμε. Καλή συνέχεια
  24. Συμφωνώ με τους προηγούμενους. Το νούμερο 50 φαίνεται είναι ενα νούμερο που το προτιμούν ο,τι κι αν συμβαινει με την αρχική συλλογή. Κι εγώ θα προτιμούσα κάποιους απο τους άλλους χαρακτήρες. Μην ξεχνάμεν οτι φιγούρες μαζέψαμε κι απο την άλλη συλλογή. Μου φαίνεται ότι έχουν τις ίδιες φοβίες με τον Τερζόπουλο...
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.