Jump to content

CaptainMarvel17

Members
 • Content Count

  466
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Points

  1,371 [ Donate ]

CaptainMarvel17 last won the day on June 13

CaptainMarvel17 had the most liked content!

Community Reputation

2,447 Good

2 Followers

About CaptainMarvel17

 • Rank
  In brightest day in blackest night No evil shall escape my sight
 • Birthday 02/13/1972

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αξίζουν. Πρόσεχε μόνο τις ιστορίες των Super Friends. Αποκλείεται να σ' αρέσουν. Παραείναι μπανάλ για τα γούστα σου. Τα τεύχη 1-45 οπωσδήποτε. Εμένα μ' αρέσουν και τα τεύχη της DC Comics Presents (τα ντουέτα του Σούπερμαν). Σήμερα μάλιστα ανακοινώθηκε ότι η DC ακύρωσε το πρώτο τόμο των Super Friends (Ιούνιος 2020) με τα τεύχη 1-26. Πολύ λυπηρό.
 2. Για τα 1990s δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά για τα 1980s έχω όντως πολύ όμορφες αναμνήσεις. Μας ταλαιπωρούσε αφάνταστα να διαβάζουμε λειψές ιστορίες, αν και δεν συνέβαινε πάντα. Οι εκδόσεις του Καμπανά δεν μ' άρεσαν ιδιαίτερα τότε (αν και φανατικός της Marvel) καθώς τις έβρισκα φτηνές. O Spider-man ας πούμε ήταν ασπρόμαυρος και σε μικρό σχήμα (αλλά είχε περισσότερες σελίδες από το αμερικάνικο). 'Αλλες εκδόσεις ήταν πιο προσεγμένες όπως ας πούμε της Harmi-Press, της Star Comics, του Σαμούχου, του Ψαρόπουλου κλπ. Εξαρτάται από τον εκδότη. Το θέμα είναι ότι τότε λόγω του νεαρού της ηλικίας διάβαζα μόνο Ελληνικές εκδόσεις (σε αντίθεση με τα σημερινά δεδομένα) οπότε δεν είχα ένα μέτρο σύγκρισης, δεν είχα κάτι για να το συγκρίνω. Νομίζω ότι πολλές από τις Ελληνικές εκδόσεις τότε ήταν καλές για την εποχή τους. Ας πούμε τα Χρυσά Κόμικς σε μετάφραση της Έλενας Ακρίτα (ναι η γνωστή) ήταν εξαιρετική σειρά που διαβάζεται ευχάριστα ακόμα και σήμερα (με καλή ποιότητα εκτύπωσης, χρώματα, χαρτί ιλουστρασιόν κλπ.) Σε γενικές γραμμές το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό τότε, λαμβάνοντας υπόψη και τα μέσα της κάθε εποχής (τώρα ας πούμε τα κόμικς επεξεργάζονται από υπολογιστές κλπ.) Όπως λέει και ένα τραγούδι του Νίκου Γούναρη "ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί".
 3. Προφανώς παίζει ρόλο ο παράγοντας νοσταλγία. Εγώ ανακάλυψα τα κόμικς της DC μέσω του Ψαρόπουλου και γι' αυτό είναι η αγαπημένη μου εποχή. Υποθέτω ότι οι νεότεροι που μεγάλωσαν με το "Death of Superman" ή ακόμα και με τα τεύχη του John Byrne, δεν θα τους αρέσουν αυτές οι ιστορίες οι οποίες φαντάζουν απλοϊκές στα μάτια των νέων σήμερα (όπως φαντάζουν στα μάτια τα δικά μου τα τεύχη της Golden age). Γούστα είναι αυτά. Εδώ έχω ακούσει σχόλια από οπαδούς της Silver age (1960s) οι οποίοι θάβουν τα κόμικς του Σούπερμαν από τα 1970s και τα early 1980s, ότι είναι κατώτερα από τα κόμικς της δεκαετίας του 60. Υποθέτω ότι ο καθένας αγαπάει την εποχή με την οποία μεγάλωσε. Ας πούμε εμένα δεν μ' αρέσει το Death of Superman ή το Arkham Asylum του Batman (ακόμα κλαίω τα λεφτά μου). Νομίζω ότι η ηλικία του κάθε αναγνώστη παίζει καθοριστικό ρόλο σε ότι αφορά την εποχή των κόμικς που προτιμάει. Σε τελική ανάλυση, όλα αυτά είναι και λίγο υποκειμενικά. Θυμάμαι που έθαβες το "Coming of Galactus" που είναι για πολλούς η καλύτερη ιστορία των Fantastic Four (έχω το Epic). Από την άλλη, διάβασα πρόσφατα το "Under Siege" των Avengers που υποτίθεται ότι είναι η καλύτερη ιστορία τους, και ομολογώ ότι δεν ξετρελάθηκα ιδιαίτερα. Οπότε όπως προείπα, είναι όλα υποκειμενικά. Περί ορέξεως... Επίσης μερικές φορές κάποια πράγματα ξεπερνιούνται στο πέρασμα του χρόνου. Είδα ξανά πρόσφατα το Battlestar Galactica (1979) το οποίο μ' άρεσε πολύ όταν το έβλεπα πιτσιρικάς. Λοιπόν τώρα που το ξαναείδα, δεν μ΄άρεσε καθόλου. Μου φάνηκε πολύ dated. Δεν έχει κρατηθεί καλά στην πάροδο του χρόνου. Ξενέρωσα εντελώς. Όμως τα κόμικς του Ψαρόπουλου εξακολουθούν να μ' αρέσουν (κι όχι μόνο τα 20 πρώτα τεύχη, αλλά και τα υπόλοιπα).
 4. Μακράν η καλύτερη ιστορία όλων των εποχών του Superman είναι το Kryptonite Nevermore saga (Superman 233-238, 240-242). 9 χορταστικά τεύχη από τον Denny O' Neil (αγαπημένος storyteller) και τον Curt Swan (ο καλύτερος σχεδιαστής στην ιστορία του Superman). Σηματοδοτεί την έναρξη της Bronze Age για τον άνθρωπο από ατσάλι τον Ιανουάριο του 1971 ("Superman Breaks Loose") και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Δυστυχώς το hardcover book που κυκλοφόρησε η DC το 2009 έχει κακό reproduction. Αγαπημένα sagas επίσης: "The Double or Nothing Life of Superman" το 1976 (Superman 296, 297, 298, 299) "Plague of the Antibiotic Man" το 1977 (Superman 311, 312, 313, 314) Το τελευταίο δημοσιεύτηκε από τον Ψαρόπουλο στα τεύχη 14-17 ενώ από το προηγούμενο μόνο το τέταρτο μέρος δημοσιεύτηκε στα Ελληνικά από τον Ψαρόπουλο (τεύχος 44).
 5. Τι κρίμα. Το χρησιμοποιούσα πολύ. Τον τελευταίο καιρό έμπαινα με proxy, VPN ή Tor καθώς η Ευρώπη ήταν μπλοκαρισμένη. Όπως λέει και το τραγούδι των Guns 'n' Roses "τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, ούτε η παγωμένη Νοεμβριανή βροχή".
 6. Αγόρασα τους 5 πρώτους τόμους (τεύχη 1-15) και είναι ΥΠΕΡΟΧΟΙ. Πολύ καλές εκδόσεις από την ΜΙΚΡΩΣ ΗΡΩΣ και σε εξαιρετική τιμή (39,50 ευρώ). Επίσης να επισημάνω την γρήγορη εξυπηρέτηση που είχα. Τα παρήγγειλα εχθες το μεσημέρι από το site του Ανεμοδουρά, και ήρθαν σήμερα με κούριερ (από τα ΕΛΤΑ) σε λιγότερο από 24 ώρες. Wow! Πολύ γρήγορο service. Έμεινα εντυπωσιασμένος. Πολύ καλό layout από τις εκδόσεις ΜΙΚΡΩΣ ΗΡΩΣ, και πολύ καλή ποιότητα οι σελίδες, και γενικά όλο το πακέτο. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, και μ' άρεσε η ανταπόκριση που είχα από τις εκδόσεις ΜΗ, που απάντησαν αμέσως σε κάποιες απορίες που είχα μέσω e-mail. Μπράβο! Well done!
 7. Τα εξώφυλλα των τευχών υπάρχουν κανονικά μέσα στους τόμους, ή είναι χωρίς τα εξώφυλλα;
 8. Τα ξαναδιάβασα πρόσφατα, μετά από 37 ολόκληρα χρόνια, και έχω να πω ότι τα κόμικς παραμένουν το ίδιο φρέσκια όπως τότε, σε αντίθεση με την τηλεοπτική σειρά η οποία είναι πλέον dated (και στην οποία στηρίζονται τα 26 τεύχη). Μου έκανε αρνητική εντύπωση ότι στο τεύχος 25, η αναφορά στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν σχετικά μικρή (2-3 σελίδες μόνο). Είχα ξεχάσει ότι τα τεύχη περιείχαν αφίσες με τους ήρωες της σειράς. Η ελληνική έκδοση από τη Harmi-Press είναι εξαιρετική και εφάμιλλη -αν όχι καλύτερη- της Γαλλικής έκδοσης Il était une fois... l'homme (από την οποία είναι μεταφρασμένη) των εκδόσεων Ytra που κυκλοφόρησε στην Γαλλία το 1978.
 9. Μόλις κυκλοφόρησε ο δεύτερος τόμος της σειράς (με αρκετή καθυστέρηση ομολογουμένως, αφού ο πρώτος τόμος βγήκε πριν από 2 χρόνια) από την Rebellion. Περιέχει τις ιστορίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Buster από τις 18 Ιουνίου 1977 ως τις 15 Ιουλίου 1978. Συνολικά 176 σελίδες. Θα μπορούσαν οι τόμοι να έχουν περισσότερες σελίδες. Μέχρι να φτάσουν στο 1985 θα έχουμε πεθάνει. Βέβαια από το τίποτα κάτι είναι κι αυτό.
 10. Και εγώ τα ξανα-αγόρασα τα τεύχη (τα είχα πετάξει όταν ήμουν μικρός) μετά από τόσα χρόνια (σε καλή τιμή μάλιστα) και ένιωσα και εγώ νοσταλγία και ευχαρίστηση. Το τελευταίο καιρό νιώθω νοσταλγία και διαβάζω (ή αγοράζω ξανά) διάφορους τίτλους που είχα στην κατοχή μου όταν ήμουν μικρός και τους οποίους αργότερα πέταξα στα σκουπίδια (βλακεία μου μεγάλη, και το μετανιώνω). Στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα.
 11. Λοιπόν, βρήκα αρκετά νέα στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις. Χάρηκα ιδιαίτερα που βρήκα τα στοιχεία για τον Thor (που έλειπαν από τις λίστες), τον Κόναν (ο οποίος είχε τρεις τίτλους στο ετήσιο Τοπ 40 κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 80), ο Ταρζάν και πάρα πολλά άλλα. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η επιτυχία του G.I. Joe που βρέθηκε στο Νο.2 το 1986, το ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών για το Νο.1 τίτλο της χρονιάς το 1992, αλλά και η απρόσμενη επιτυχία του Sleepwalker που ήταν στο Νο.2 την ίδια χρονιά με πάνω από 300,000 αντίτυπα μέσο όρο. Αυτά και πολλά άλλα θα μας οδηγήσουν μέχρι το 1994 σε ένα γρήγορο update χωρίς πολύ φλυαρία για να μην γίνομαι κουραστικός (Καλοκαίρι γαρ...). Το γλυκό excelάκι που έχω δημιουργήσει είναι στα πρότυπα του λατρεμένου μου Billboard και λειτουργεί ως εξής: Στην πρώτη στήλη αναγράφεται η θέση που έχει ο τίτλος στο ετήσιο chart την συγκεκριμένη χρονιά. Στην δεύτερη στήλη αναγράφεται η θέση που είχε ο τίτλος την προηγούμενη χρονιά. Στην τρίτη στήλη αναγράφεται ο αριθμός των ετών που βρίσκεται ο τίτλος στην κυκλοφορία. Η ένδειξη ΝΕ με πράσινα γράμματα σημαίνει νέα είσοδος στο chart. Η ένδειξη RE σημαίνει επανείσοδος στο Τοπ (κι όχι "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ΡΕ;") Στην τέταρτη στήλη αναγράφεται ο τίτλος. Στην πέμπτη στήλη αναγράφεται η εκδοτική (DC ή Marvel) Στην έκτη στήλη αναγράφεται ο αριθμός των πωλήσεων. Με κόκκινα γράμματα είναι εκτιμήσεις. 1960 1961 1962
 12. Με αφορμή το ποστ μου για την Μάχη των Πλανητών, σκεφτόμουν πόσο πολύ μ' άρεσε το λογότυπο του συγκεκριμένου κόμικ (τόσο στην Γαλλική όσο και στην Ελληνική εκδοχή του). Ποιά είναι λοιπόν τα αγαπημένα σας logos από Ελληνικά ή ξένα κόμικς; ΞΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
 13. Τελικά λύθηκε το μυστήριο με τα Ισπανικά τεύχη της Fher. Είναι συνολικά 17 τεύχη, εκ των οποίων τα 5 πρώτα της σειράς δημοσιεύτηκαν στην έκδοση της Harmi-Press στα Ελληνικά (19-23). Τα υπόλοιπα 12 δεν πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν στην χώρα μας αφού σταμάτησε η κυκλοφορία του περιοδικού (στο Νο.23). Οι 4 τόμοι περιέχουν τα πρώτα 12 τεύχη. Ιδού τα εξώφυλλα των 17 τευχών της Fher: La Batalla De Los Planetas Νο.1 (Ελληνικό Νο.19) Νο.2 (Ελληνικό Νο.20) Νο.3 (Ελληνικό Νο.21) Νο.4 (Ελληνικό Νο.22) Νο.5 (Ελληνικό Νο.23) Νο.6 Νο.7 Νο.8 Νο.9 Νο.10 Νο.11 Νο.12 Νο.13 Νο.14 Νο.15 Νο.16 Νο.17 Τα πρώτα 18 τεύχη είναι παρμένα από το Γαλλικό La bataille des planetes. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Harmi-Press δεν χρησιμοποίησε την Ολλανδική σειρά της Μάχης των Πλανητών η οποία κυκλοφόρησε μεταφρασμένη στα Ολλανδικά την Αμερικάνικη σειρά της Gold Key (10 τεύχη) τα οποία δεν βγήκαν ποτέ στην Ελλάδα (μπορείτε βέβαια να τα κατεβάσετε από το διαδίκτυο). Υπάρχουν και τα εβδομαδιαία strips της TV comic τα οποία όμως είναι χάλια. Τα καλύτερα απ' όλα είναι τα Γαλλικά κόμικς που όμως είναι σχετικά λίγα (18). Τέλος συνιστώ περισσότερο την αυθεντική σειρά Gatchaman από την Ιαπωνία και όχι την Αμερικάνικη εκδοχή της (Battle of the Planets) που βλέπαμε και εμείς εδώ όταν ήμασταν πιτσιρικάδες. Τα κόμικς είναι επηρεασμένα από την Αμερικάνικη σειρά. Το ρομπότ ας πούμε, δεν υπήρχε στην Γιαπωνέζικη βερσιόν. Είναι συνολικά 205 επεισόδια σε 3 σεζόν από το 1972 ως το 1980.
 14. Αυτό και μένα μ' αρέσει στις ταινίες των X-Men. Το γεγονός δηλαδή ότι δεν βλέπουμε τα καραγκιοζιλίκια που γίνονται στις άλλες ταινίες τύπου Spider-man και Thor (ίσως επειδή υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας στα studios της Fox και της Marvel). Εδώ στους Avengers καταστρεφόταν το μισό σύμπαν και οι υπερ-ήρωες έκαναν χαβαλέ, λες και πάνε σχολική εκδρομή.
 15. Πάτωσε ο Φοίνικας στο US Box Office. Είναι η πρώτη ταινία της σειράς που χάνει το Νο.1 αφού το Secret Life of Pets 2 έκανε 47 εκατ. εισπράξεις, ενώ ο Φοίνικας στο Νο.2 έκανε 33 εκατ. μόνο. Είναι η πρώτη φορά που ταινία των X-Men "ανοίγει" με λιγότερο από 50 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις στις ΗΠΑ. Το Box Office Mojo εκτιμά ότι θα γίνει η πρώτη ταινία της σειράς που ΔΕΝ θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. σε εισπράξεις στην Αμερική. Ξεφτίλα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.