Μετάβαση στο περιεχόμενο

sport-billy

Banned
  • Περιεχόμενο

    24
  • Εγγραφή

Σχετικά με το μέλος sport-billy

  • Γενέθλια 02/23/1971

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

1012 προβολές προφίλ

sport-billy's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

50

Συνολική φήμη στο GC

  1. [quote]Εγώ που είμαι φανατικός συλλέκτης ντίσνευ……… Παράδειγμα κάποιος συλλέκτης ντίσνευ θεωρεί το μεγάλο μίκυ από τα τελευταία της σειράς και δεν το ζητάει…… Το Τομ και Τζέρυ απόσο ξέρω δεν το συλλέγει σχεδόν κανείς……..[/quote] Φιλε μου, γιατι πρεπει να μιλαμε απαιρατητως για συλλεκτες? Απλοι ανανωστες δεν υπαρχουν? Αναγνωστες που πανε κάθε βδομαδα ή κάθε μηνα στιο περιπτερο και παιρνουν το τευχος για να το διαβασουν? Nα το διαβασουν, όχι να τo συλλεξουν. [quote] Το Μίκυ Μάους σου έγραψα σε παρένθεση 0,50 λεπτά μέχρι 1 ευρώ. Εξάλλου τα 80 λεπτά που πρότεινα είναι περίπου το μισό της αναγραφόμενης(1,50). Το Μεγάλο Μίκυ το έχω δει να κυμαίνεται συνήθως στο 1,20-1,40 ευρώ από 2,30 αν θυμάμαι καλά αναγραφόμενη.[/quote] Υπαρχει διαφορα αν είναι τευχη του 1985 ή τευχη του 2005? Τα πολυσελιδα ΜΜ, όπως το Νο2000 που εχει >500σελιδες, κοστολειται παραπανω λογω απλως των περισσοτερων σελιδων? Στο λινκ που μνημονευτηκε παντως εχουν το Μικυ 1-2 ευρω. [quote] Το Κόμιξ συνήθως το έχω δει 2-2,5 ευρώ για τεύχη από το 150 και μετά. Και 3ευρώ να το δώσεις κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει πρόβλημα αφού συνήθως το κόμιξ είναι από τις εξαιρέσεις που πιάνει συνήθως την αναγραφόμενη τιμή. Ωστόσο η τιμή ισχύει για τεύχη σε ΠΚ-ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση.[/quote] Το ΚΟΜΙΞ για καποιο λογο ονομαστηκε «Συλλεκτικο», προσωπικα θα προτιμουσα τευχη Μικυ Μαους της δεκαετιας του ‘70 παρα τευχη Κομιξ (που πρωτοεμφανιστηκε το 1988). Από το 150 και κατω ποια είναι η αξια τους? [quote] Τα Ντόναλντ-Αλμανάκο είναι λίγο μεγαλύτερης αξίας από το μίκυ μάους, μάλλον ακολουθώντας τη γραμμή του εκδότη, δηλαδή Μίκυ καινούριο-1,5 ευρώ. Μίκυ μεταχειρισμένο- 0,50-1 ευρώ , Ντόναλντ-Αλμανάκο καινούριο 2 ευρώ, μεταχειρισμένο 0,80-1,40 ευρώ. Το Μίκυ Μυστήριο ήταν τρέχουσα σειρά μέχρι πρόσφατα, αφού ξανατυπώθηκε και έχει αρκετούς οπαδούς. Αναφέρομαι στον α' κυκλο αν εννοείς αυτόν που είναι μικρού μεγέθους και κυκλοφόρησαν 26 τεύχη. Για το λόγο λοιπόν αυτό (αυξημένη ζήτηση) έχει μεγαλύτερη αξία. Παλιά μάλιστα (πριν το 2008) έπαιζε τιμές στα 5-7 ευρώ ωστόσο με την επανέκδοση έγινε μια αναστάτωση στις τιμές που πήγαν προς τα κάτω. Γενικά αν έχεις την επανέκδοση η τιμή είναι περίπου στο 1-1,5 και η πρώτη σειρά συνήθως στα 2-2,5.[/quote] Ώστε τα Ντοναλντ-Αλμανακο είναι παλα μια ιδεα ακριβοτερα από το ΜΜ, μαλιστα. Ανεξαρτητως παλαιοτητας? Ιδια δηλαδη το Ντοναλντ τευχος 5 με το τελευταιο τευχος? Το Αλμανακο εχει αποκλειστικα Φαντομ Ντακ? Τα Μικυ Μυστηριο που εχω είναι μικρου μεγεθους, αρα ανηκουν στον α’ κυκλο και να ζηταω 2-2,5€? [quote] Αλήθεια δεν έχω διαβάσει όλες τις καταχωρήσεις σου, εσύ είσαι αναγνώστης, συλλέκτης, ποια κόμικς σου αρέσουν;[/quote] Δεν είναι ουτε εμπορος ουτε συλλεκτης. Αναγνωστης ημουν από 5 ετων μεχρι τα 20 περιπου, τωρα δεν εχω χρονο να διαβαζω κομικς
  2. Φιλε μου, μολις προχτες εκανα αυτο το ερωτημα. Kαι ποιες ειναι οι τιμες που υπολογιζω?? Φιλε μου εγω δεν υπολογιζω τιποτα. Τα περιοδικα δεν ειναι καν δικα μου.Να μαθω σωστες ενδεικνυομενες τιμες θελω, δηλαδη ουτε να ζηταω τον ουρανο με τ αστρα αλλα ουτε και να με πιασουν κοροιδο Παντως αν επιανα τη μιση αναγραφομενη τιμη θα ημουν πανευτυχης. 80 λεπτα το απλο Μικυ Μαους? Καλο ακουγεται, εγω σκεφτομουν για μισο ευρω. Το Φεστιβαλ ειναι μεγαλό σχημα, γιατι κι αυτο 80 λεπτα? 80 και το Μεγαλο Μικυ? 2 ευρω μονο το συλλεκτικο Κομιξ? Εδω στις προσφορες ειδα σαφως μεγαλυτερες τιμες. Τα Ντοναλντ και Αλμανακο ειναι ιδιας αξιας με το Μικυ Μαους? Το Μικυ Μυστηριο εχει μεγαλυτερη αξια και το βαζεις 1-1,15? Ο Τομ & Τζερυ ειναι μεγαλο σχημα και ολο εγχρωμο, γιατι μονο 50 λεπτα? Ενω η Περιπετεια 1 ευρω ενω ειναι μικρο σχημα και μονοχρωμη?
  3. Ποσο να βαλω για τευχη Μικυ Μαους-Μικυ-Κομιξ-Φεστιβαλ-Περιπετεια-Αλμανακο-Μικυ Μυστηριο-Μινι-Κλασικα-Ντοναλντ-Τομ & Τζερυ? Μιλαμε για εποχες απο δεκαετια του '90 ως σημερα.
  4. Ασε, αυτη θα τη γραψω εγω. Ειναι εμμισθη η θεση τoυ Admin?
  5. Tο γουόντερ-μποϋ λες? Το double dragon ηταν κι εμενα απο τα αγαπημενα μου. Το παιζω μεσω ΜΑΜΕ (οπως και ολα τα coin-ops). Μπορεις να το τελειωσεις με 1 credit?
  6. Φιλε, μηπως μπορεις να διορθωσεις το quote? Εκανα edit για τα ορθογραφικα. Δε νομιζω οτι διαφωνησαμε. Ασφαλως συμφωνεις οτι οι νομοι της φυσης δεν εχουν σχεση με τα καρτουν που απευθυνονται σε μικρα παιδια. Σιγουρα δε θα ελεγες στο κοριτσακι σου οτι ο λυκος πρεπει να φαει τα γορουνακια και δεν ειναι κακος.
  7. Φιλε εχεις ακουσει για τα ψυχικα τραυματα που μπορει να μεινουν στις παιδικες αθωες ψυχες? Εσυ θα εβαζες το μικρο παιδι σου να βλεπει το κακο να νικαει το καλο? Και μετα που θα σε ρωτουσε τι θα του ελεγες?... Ετσι πρεπει παιδι μου?
  8. Ρωτας κατι που απο τα προηγουμενα μυνηματα σου φαινεσαι οτι εισαι σε θεση να το διακρινεις. Κακος ειναι πχ. αυτος που θα σε φαει, ο κακος λυκος που θελει να φαει τα 3 γουρουνακια. "Κακος" στα ματια των παιδιων, παντα Δεν εχει να κανει με τη φυσικη εξελιξη ή οτι αλλο τετοιο.
  9. Mα ειναιι δυνατον οι καρτουνιστες να δειχνουν στα παιδια οτι το κακο νικαει?
  10. Πόσο πιστευεις οτι θα επρεπε να πουλησει τα πρωτα 20 τευχη του Μικυ Μαους δερματοδετα?
  11. Mα ετσι οπως τα λες, αφου ο Σκρουτζ ειναι κακος, κερδιζουν οι κακοι... Τα κομικς ειναι για να μας κανουν να γελαμε. Ολοι οι χαρακτηρες πρεπει να υπαρχουν, και συνηθως αυτοι που εχουν τα περισσοτερα ελαττωματα ειναι που μας κανουν να γελαμε περισσοτερο. Ο Ντοναλντ ειναι σπαταλος και ατυχος, αν δεν ηταν ισως να μην ηταν "κακομοιρης", ο δε Γκαστονε εχει μονιμως τη τυχη με το μερος του, αν δεν την ειχε δε θα ηταν καυχησιαρης.
  12. Ενω οι Λυκοι ειναι αξιοπρεπεις και συμπαθητικοι χαρακτηρες? Φιλε μου μηπως μπερδευεις τη πραγματικοτητα με τα κομικς? Η μιζερια στη πραγματικη ζωη ειναι δυσαρεστη, στα κομικς ομως εχει αλλη σημασια. Ειδικα στον Σκρουτζ προξενει αφθονο γελιο... Οι Λυκοι δεν κατορθωσαν ποτε να ρημαξουν το χρηματοκιβωτιο. Φυσικα.
  13. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ο καλυτερος ηρωας του Ντισνεϋ ειναι ο... Σκρουτζ μακΝτακ Ο Μικυ συνηθως το επαιζε Σερλοκ Χολμς. Ο Ντοναλντ ειναι βεβαια απιθανος αλλα ο Σκρουτζ ειναι η λιρα εκατο Tι να πρωτοσκεφτει κανεις? Το θησαυροφυλακιο του και τα μπανια στο χρυσαφι? τη τυχερη δεκαρα που εποφθαλμια η Ματζικα? την απιστευτη τσιγγουνια του? Τις αποστολες στα διαφορα μερη της γης με τον ανηψιο του που σχεδιασε ο Μπαρκς? το... αρκεβουζιο που αναφερει ο φιλος απο πανω?(πολυ γελιο με το post του ) Φιλε uncle, στην ιστορια του τευχους των Κλασικων Νο 72(αν δε κανω λαθος), εκει οπου υπαρχει ενας σωσιας του Σκρουτζ που ειναι αρχιπειρατης και ο Σκρουτζ τον συνανταει μετα απο ενα ταξιδι στο χρονο και παιρνει τη θεση του, ειναι οι Λυκοι που τον απειλουν με ενα κανονι!
  14. sport-billy

    PLAYMOBIL

    To απωθημενο μου ηταν να παρω το φρουριο των πλεϋ-μομπιλ... Δυστυχως δεν τα καταφερα. Για εκει γυρω στο 1980 μιλαμε. Θυμαμαι και τις διακυμανσεις στη τιμη. Πρωρα 500 δρχ., μετα 700τοσο, κατοπιν 1000. Αυτα ηταν μια περιουσια για το 1980:/
  15. Φιλε jim, oι ερωτησεις που κανεις ειναι λιγο δυσκολο να απαντηθουν, δεδομενου οτι πολλοι τοτε ειμασταν κατω των 10, εγω πρεπει να ημουν καπου 5... Το πρωτο ή ενα απο τα πρωτα που διαβασα (μιλαμε για δεκαετια του 70) ηταν το Τιραμολα, βασικα δυσκολευομουν να διαβασω τον τιτλο στο εξωφυλο, ετσι σπαστο που τον ειχαν...ΤΙΡΑ η πανω γραμμη και ΜΟΛΑ η κατω. Και τα γραμμτα καπως ανωμαλα Επισης Ποπαυ. Θυμαμαι την ενυπωση που μου εκανε το σπανακι καθως εβγαινε απο το κουτι και κατεληγε στο στομα του Ποπαυ. Στο Ποπαυ παντως με τρομαζε πολυ η μανα του Μπρουτου, εκεινη η μαγισσα στα μαυρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.