PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5725 Reputation: 46367 Achievement Points: 5822 Days Won: 48 With Us For: 6623 Days Status: Offline Last Seen: 19 λεπτά πριν Age: 38 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Πέρσι είχα γράψει ένα κατεβατό με προτάσεις για τον Cavazzano. Φέτος έρχεται ο Mottura. Επειδή με ρώτησαν πάλι στο Comicdom για πιθανά τεύχη που είναι κατάλληλα για υπογραφή, είπα να ξαναγράψω ένα αντίστοιχο post με μερικές προτάσεις που μπορεί να χρειαστούν σε όποιον ενδιαφέρεται. Α) Τα Must Have (κατ' εμέ πάντα, ε). Θεματικά τεύχη που έχουν combo εξώφυλλο και ιστορία δικά του: Κομιξ 274: Ο επικός Μίκυ Κόμιξ Β1: Μόμπυ Ντικ Κόμιξ Β15: Ντύλαν Μάους Κόμιξ Β16: Η μεγάλη εγκυκλοπαίδεια Μίκυ Μάους 2394: Το μυστικό του αφηρημένου τενόρου Μίκυ Μάους 2395: Ο Γαλιλαίος και το δέντρο της επιστήμης Μίκυ Μάους 2396: Το μεγάλο βιβλίο των απαντήσεων Μίκυ Μάους Β18: Η μελωδία των παρανόμων Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ 10: Η εισβολή άρχισε Ό,τι και να πάτε από τα παραπάνω, δεν θα βγείτε χαμένοι. Όμορφα τεύχη με όμορφες ιστορίες. Η πρώτη μου επιλογή θα είναι το Epic Mickey, το οποίο περιέχει μία ιστορία που δεν θα κάνει αίσθηση σε όσους δεν έχουν παίξει το βιντεοπαιχνίδι, όμως σε εμένα που το παιχνίδι ήταν μία από τις ωραιότερες εμπειρίες, θα το τιμήσω. Το έχω και υπογεγραμμένο από τον Peter David που έκανε το σενάριο, μια χαρά. Τα Μίκυ Μάους είναι της περιόδου που είχε γίνει η μετάβαση στον υιό Ντέιβιντ Τερζόπουλο και είχαν ξεκινήσει να ταιριάζουν τα εξώφυλλα με τις κεντρικές ιστορίες. Πολύ ωραίες ιστορίες όλες τους. Ο Mottura πέρασε συνέχεια ως παρακαταθήκη στην νέα περίοδο Κόμιξ της Καθημερινής όπου βλέπουμε μερικές πολύ καλές ιστορίες του. Β) Η ιστορία: Στη δίνη της λήθης Η ιστορία είναι αυτή και δημοσιεύτηκε στο Αλμανάκο 241. Μία κατηγορία από μόνη της. Είναι η αγαπημένη μου ιστορία του, ενώ στο Inducks φιγουράρει στη θέση 373, η δεύτερη πιο ψηλή θέση που έχει φτάσει ιστορία του. Για ορισμένους ίσως να μην είναι κάτι σημαντικό, όμως όποιος έχει βαρεθεί τις ιστορίες του Φάντομ Ντακ του σωρού, τότε προτείνεται να την διαβάσει. Προσεγγίζει μία πτυχή του ήρωα που δεν έχει αγγίξει πολύς κόσμος και έτσι δίνει έναν φρέσκο αέρα. Η πρώτη βαθμολογικά ιστορία του είναι «Στην άλλη πλευρά του νόμου» που δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους 1767. Πολύ καλή κι αυτή, όμως δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη επειδή την έχω διαβάσει μόνο σε ένα φινλανδικό τευχάκι, και από τη στιγμή που δεν ξέρω Φινλανδικά, δεν μπορώ να την προτείνω Έτσι όπως την ξεφύλλισα πάντως, μου άρεσε και ας μην καταλάβαινα τι έλεγαν οι ήρωες. Γ) Λοιπές ιστορίες του στο Κόμιξ Κόμιξ 288: Ο Ρομπέν των παπιών. Έχει σχεδιάσει μερικά καρέ σε ένα άρθρο στην σελίδα 8. Μισή σελίδα πράμα περίπου. Προτείνεται μόνο στους πολύ απελπισμένους. Κομιξ 300: Ντόλτσε Βίτα Κόμιξ Β6: Το μαγικό παλτό Κόμιξ Β10: Το ταρτάν της ομίχλης Κόμιξ Β14: Το μυστικό των Μάουστον Δ) Λοιπές ιστορίες του σε θεματικά περιοδικά Μίκυ Μυστήριο Β' κύκλος 10 - Μαραθώνιος Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ 5 - Νούμερο Δύο Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ 38 - Κάτω από την πόλη Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ακόμα καμιά 60αριά ιστορίες του διάσπαρτες σε διάφορα τεύχη, κυρίως Μίκυ Μάους & Ντόναλντ, και λιγότερες σε Αλμανάκο. Όποιος θέλει να τις δει με βαθμολογική σειρά αναλυτικά, μπορεί να ρίξει μια ματιά σε αυτό το λινκ. Ποιες θα είναι οι προσωπικές μου επιλογές. Τις βάζω με σειρά προτεραιότητας: Κομιξ 274: Ο επικός Μίκυ. Λατρεία το βιντεοπαιχνίδι, έχει ξεχωριστή θέση πλέον στο πάνθεον, άρα και στην βιβλιοθήκη μου Αλμανάκο 241: Στη δίνη της λήθης. Λατρεμένη ιστορία και αυτή, ειδικά αν είστε φαν του Φάντομ Ντακ (όχι εμένα, του άλλου) Μίκυ Μάους 2394: Το μυστικό του αφηρημένου τενόρου. Μία από τις ιστορίες που η προσθήκη ενός νέου ήρωα, δεν χαλάει την ιστορία αλλά αντιθέτως την βελτιώνει. Μίκυ Μάους Β18: Η μελωδία των παρανόμων. Συνέχεια της από πάνω ιστορίας. Μίκυ Μάους 2395: Ο Γαλιλαίος και το δέντρο της επιστήμης. Μία από τις λίγες «διδακτικές» ιστορίες που έχω διαβάσει με μεγάλη ευχαρίστηση χωρίς αγγαρεία. Έμαθα και μερικά πραματάκια για τον κύριο που δεν ήξερα. Κόμιξ Β1: Μόμπυ Ντικ. Ιστοριάρα που περιμέναμε πώς και πώς και δημοσιεύτηκε και στο Κόμιξ Β #1. Αυτό το τεύχος πιστεύω θα πάει ο περισσότερος κόσμος. 25
alexpap Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Member ID: 31249 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 292 Reputation: 1796 Achievement Points: 292 Days Won: 0 With Us For: 3515 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 10, 2019 Age: 29 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Μια ερωτηση για τους πιο εμπειρους: που προτεινετε να την ζητησουμε την υπογραφη? Εξωφυλλο εξω; Εξωφυλλο μεσα; Αλλου; Φανταζομαι διαφορετικες σειρες διαφορετικα σημεια, αλλα θα ηθελα μερικες ιδεες. 5
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5725 Reputation: 46367 Achievement Points: 5822 Days Won: 48 With Us For: 6623 Days Status: Offline Last Seen: 19 λεπτά πριν Age: 38 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Θα πρότεινα να αποφύγεις το εξώφυλλο, επειδή ο μαρκαδόρος φεύγει εύκολα από το γυαλιστερό εξώφυλλο που χρησιμοποιούν τα Disney. Μπορεί να σου πάρει χρόνια αν το προσέχεις, μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα αν έχεις τα τεύχη στην τσάντα σου και τρίβονται μεταξύ τους. Από εκεί και πέρα, όπου γουστάρει ο καθείς. Εγώ συνήθως προτιμάω να έχω την υπογραφή στην πρώτη σελίδα, ειδικά αν το αρχικό καρέ είναι μεγάλο, επειδή εκεί αναγράφονται όλα (τίτλος, η υπογραφή του Walt Disney, ο κωδικός της ιστορίας), επομένως η υπογραφή του καλλιτέχνη συμπληρώνει το πακέτο. 8
ΚΟΜΙΞ Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Member ID: 25682 Group: Members Topic Count: 146 Content Count: 4260 Reputation: 27350 Achievement Points: 4306 Days Won: 11 With Us For: 4711 Days Status: Offline Last Seen: 17 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Παιδια διαφωνώ λιγο με τη σειρά που τα βαζει ο Γιωργος... Προτεινω πρωτα το Μομπυ Ντικ(αυθεντικος Μοττουρα στο απογειο του!) και αμεσως μετα την ιστορια με τον Φαντομ. 6
rorschach Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Member ID: 30213 Group: Banned Topic Count: 18 Content Count: 2379 Reputation: 12801 Achievement Points: 2379 Days Won: 1 With Us For: 4034 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 15, 2018 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Εγώ προτείνω το Δράκουλα.
Darrell Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Member ID: 30992 Group: Members Topic Count: 38 Content Count: 841 Reputation: 6126 Achievement Points: 841 Days Won: 3 With Us For: 3673 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 24, 2020 Age: 24 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Εγώ προτείνω το Δράκουλα. Εννοείς την ομώνυμη ιστορία που δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους Editor's Choice #0; Η συγκεκριμένη είναι από το δίδυμο Μπρούνο Έννα-Φάμπιο Τσελόνι σε σενάριο κ' σχέδιο αντίστοιχα... 4
rorschach Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Member ID: 30213 Group: Banned Topic Count: 18 Content Count: 2379 Reputation: 12801 Achievement Points: 2379 Days Won: 1 With Us For: 4034 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 15, 2018 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2016 Εννοείς την ομώνυμη ιστορία που δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους Editor's Choice #0; Η συγκεκριμένη είναι από το δίδυμο Μπρούνο Έννα-Φάμπιο Τσελόνι σε σενάριο κ' σχέδιο αντίστοιχα... Ακριβώς. 1
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις