Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5725
  • Reputation:   46367
  • Achievement Points:  5822
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6623 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  38

Δημοσιεύτηκε

Πέρσι είχα γράψει ένα κατεβατό με προτάσεις για τον Cavazzano. Φέτος έρχεται ο Mottura. Επειδή με ρώτησαν πάλι στο Comicdom για πιθανά τεύχη που είναι κατάλληλα για υπογραφή, είπα να ξαναγράψω ένα αντίστοιχο post με μερικές προτάσεις που μπορεί να χρειαστούν σε όποιον ενδιαφέρεται.
 
 
Α) Τα Must Have (κατ' εμέ πάντα, ε). Θεματικά τεύχη που έχουν combo εξώφυλλο και ιστορία δικά του:

 

Ό,τι και να πάτε από τα παραπάνω, δεν θα βγείτε χαμένοι. Όμορφα τεύχη με όμορφες ιστορίες. Η πρώτη μου επιλογή θα είναι το Epic Mickey, το οποίο περιέχει μία ιστορία που δεν θα κάνει αίσθηση σε όσους δεν έχουν παίξει το βιντεοπαιχνίδι, όμως σε εμένα που το παιχνίδι ήταν μία από τις ωραιότερες εμπειρίες, θα το τιμήσω. Το έχω και υπογεγραμμένο από τον Peter David που έκανε το σενάριο, μια χαρά.

 

Τα Μίκυ Μάους είναι της περιόδου που είχε γίνει η μετάβαση στον υιό Ντέιβιντ Τερζόπουλο και είχαν ξεκινήσει να ταιριάζουν τα εξώφυλλα με τις κεντρικές ιστορίες. Πολύ ωραίες ιστορίες όλες τους. Ο Mottura πέρασε συνέχεια ως παρακαταθήκη στην νέα περίοδο Κόμιξ της Καθημερινής όπου βλέπουμε μερικές πολύ καλές ιστορίες του.

 

 

Β) Η ιστορία: Στη δίνη της λήθης
 
Η ιστορία είναι αυτή και δημοσιεύτηκε στο Αλμανάκο 241. Μία κατηγορία από μόνη της. Είναι η αγαπημένη μου ιστορία του, ενώ στο Inducks φιγουράρει στη θέση 373, η δεύτερη πιο ψηλή θέση που έχει φτάσει ιστορία του. Για ορισμένους ίσως να μην είναι κάτι σημαντικό, όμως όποιος έχει βαρεθεί τις ιστορίες του Φάντομ Ντακ του σωρού, τότε προτείνεται να την διαβάσει. Προσεγγίζει μία πτυχή του ήρωα που δεν έχει αγγίξει πολύς κόσμος και έτσι δίνει έναν φρέσκο αέρα.

 

Η πρώτη βαθμολογικά ιστορία του είναι «Στην άλλη πλευρά του νόμου» που δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους 1767.  Πολύ καλή κι αυτή, όμως δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη επειδή την έχω διαβάσει μόνο σε ένα φινλανδικό τευχάκι, και από τη στιγμή που δεν ξέρω Φινλανδικά, δεν μπορώ να την προτείνω :P Έτσι όπως την ξεφύλλισα πάντως, μου άρεσε και ας μην καταλάβαινα τι έλεγαν οι ήρωες.
 
 
Γ) Λοιπές ιστορίες του στο Κόμιξ

Δ) Λοιπές ιστορίες του σε θεματικά περιοδικά

 

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ακόμα καμιά 60αριά ιστορίες του διάσπαρτες σε διάφορα τεύχη, κυρίως Μίκυ Μάους & Ντόναλντ, και λιγότερες σε Αλμανάκο. Όποιος θέλει να τις δει με βαθμολογική σειρά αναλυτικά, μπορεί να ρίξει μια ματιά σε αυτό το λινκ.

 

 

 

Ποιες θα είναι οι προσωπικές μου επιλογές. Τις βάζω με σειρά προτεραιότητας:

  1. Κομιξ 274: Ο επικός Μίκυ. Λατρεία το βιντεοπαιχνίδι, έχει ξεχωριστή θέση πλέον στο πάνθεον, άρα και στην βιβλιοθήκη μου
  2. Αλμανάκο 241: Στη δίνη της λήθης. Λατρεμένη ιστορία και αυτή, ειδικά αν είστε φαν του Φάντομ Ντακ (όχι εμένα, του άλλου)
  3. Μίκυ Μάους 2394: Το μυστικό του αφηρημένου τενόρου. Μία από τις ιστορίες που η προσθήκη ενός νέου ήρωα, δεν χαλάει την ιστορία αλλά αντιθέτως την βελτιώνει.
  4. Μίκυ Μάους Β18: Η μελωδία των παρανόμων. Συνέχεια της από πάνω ιστορίας.
  5. Μίκυ Μάους 2395: Ο Γαλιλαίος και το δέντρο της επιστήμης. Μία από τις λίγες «διδακτικές» ιστορίες που έχω διαβάσει με μεγάλη ευχαρίστηση χωρίς αγγαρεία. Έμαθα και μερικά πραματάκια για τον κύριο που δεν ήξερα.
  6. Κόμιξ Β1: Μόμπυ Ντικ. Ιστοριάρα που περιμέναμε πώς και πώς και δημοσιεύτηκε και στο Κόμιξ Β #1. Αυτό το τεύχος πιστεύω θα πάει ο περισσότερος κόσμος.

 

  • Like 25

  • Member ID:  31249
  • Group:  Members
  • Topic Count:  10
  • Content Count:  292
  • Reputation:   1796
  • Achievement Points:  292
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3515 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Δημοσιεύτηκε

Μια ερωτηση για τους πιο εμπειρους: που προτεινετε να την ζητησουμε την υπογραφη? Εξωφυλλο εξω; Εξωφυλλο μεσα; Αλλου; Φανταζομαι διαφορετικες σειρες διαφορετικα σημεια, αλλα θα ηθελα μερικες ιδεες. :)

  • Like 5

  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5725
  • Reputation:   46367
  • Achievement Points:  5822
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6623 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  38

Δημοσιεύτηκε

Θα πρότεινα να αποφύγεις το εξώφυλλο, επειδή ο μαρκαδόρος φεύγει εύκολα από το γυαλιστερό εξώφυλλο που χρησιμοποιούν τα Disney. Μπορεί να σου πάρει χρόνια αν το προσέχεις, μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα αν έχεις τα τεύχη στην τσάντα σου και τρίβονται μεταξύ τους. Από εκεί και πέρα, όπου γουστάρει ο καθείς. Εγώ συνήθως προτιμάω να έχω την υπογραφή στην πρώτη σελίδα, ειδικά αν το αρχικό καρέ είναι μεγάλο, επειδή εκεί αναγράφονται όλα (τίτλος, η υπογραφή του Walt Disney, ο κωδικός της ιστορίας), επομένως η υπογραφή του καλλιτέχνη συμπληρώνει το πακέτο.

  • Like 8

  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4260
  • Reputation:   27350
  • Achievement Points:  4306
  • Days Won:  11
  • With Us For:  4711 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Παιδια διαφωνώ λιγο με τη σειρά που τα βαζει ο Γιωργος... Προτεινω πρωτα το Μομπυ Ντικ(αυθεντικος Μοττουρα στο απογειο του!) και αμεσως μετα την ιστορια με τον Φαντομ.

  • Like 6

  • Member ID:  30213
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  18
  • Content Count:  2379
  • Reputation:   12801
  • Achievement Points:  2379
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4034 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Εγώ προτείνω το Δράκουλα.


  • Member ID:  30992
  • Group:  Members
  • Topic Count:  38
  • Content Count:  841
  • Reputation:   6126
  • Achievement Points:  841
  • Days Won:  3
  • With Us For:  3673 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  24

Δημοσιεύτηκε

Εγώ προτείνω το Δράκουλα.

Εννοείς την ομώνυμη ιστορία που δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους Editor's Choice #0; Η συγκεκριμένη είναι από το δίδυμο Μπρούνο Έννα-Φάμπιο Τσελόνι σε σενάριο κ' σχέδιο αντίστοιχα...

  • Like 4

  • Member ID:  30213
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  18
  • Content Count:  2379
  • Reputation:   12801
  • Achievement Points:  2379
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4034 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Εννοείς την ομώνυμη ιστορία που δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους Editor's Choice #0; Η συγκεκριμένη είναι από το δίδυμο Μπρούνο Έννα-Φάμπιο Τσελόνι σε σενάριο κ' σχέδιο αντίστοιχα...

 

Ακριβώς.

  • Like 1
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.