Jump to content

DIABOLIK: Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΤΙΑΜΠΟΛΙΚ

nikolas12

Recommended Posts

Τίτλος:
DIABOLIK: Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΤΙΑΜΠΟΛΙΚ
Σενάριο/Kείμενα:
Tito Faraci
Σχέδιο:
Emanuele Barison
Εκδοτική:
Hμερ. έκδοσης:
03-2024
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Αστυνομικό
Μέγεθος:
16.5 x 24.0
Σελίδες:
180
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Μετάφραση:
Γαβριήλ Τομπαλίδης
Επιμέλεια:
Αγγελική Φασιλή
Πρωτότυπος τίτλος:
Il tesoro di Diabolik
Προέλευση:
Ιταλική
ISBN:
978-618-5623-47-0
Ονομαστική τιμή:
13,50€

• Member ID:  33,354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  518
  • Content Count:  4,363
  • Achievement Points:  2,310
  • Days Won:  275
  • With Us For:  2,214 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

OTHISAVROSTOUDIABOLIK_0001.jpg  OTHISAVROSTOUDIABOLIK_0001z.jpg

Από την εκδοτική:

Τέσσερα θύματα του Άρχοντα του Τρόμου διψούν για εκδίκηση! Θέλουν να δουν τον Ντιαμπόλικ να υποφέρει, όπως υπέφεραν και οι ίδιοι και καταστρώνουν υπομονετικά ένα πολύπλοκο όσο και ιδιοφυές σχέδιο προκειμένου να τον εξολοθρευόσουν!

Η ιστορία:

Αν και ακόμα δεν έχει έρθει το Comicdom, η Jemma κάνει κάτι τέτοιες ανεξάρτητες κινήσεις μέσα στη χρονιά και έτσι το Μάρτιο κυκλοφόρησε μία ακόμα έκδοση του Diabolik, η αναβίωση του οποίου φαίνεται να πηγαίνει καλά με νέους τόμους να κυκλοφορούν σταθερά. Η εκδοτική επέλεξε μια ιστορία του εξαιρετικού Tito Faraci και μπορώ να πω ότι συνάντησα στοιχεία που δεν θυμάμαι να συναντάω συχνά στον Diabolik. Εν προκειμένω έχουμε τέσσερις παλιούς εχθρούς του πρωταγωνιστή μας να συμμαχούν προκειμένου να τον καταστρέψουν.

TeuiMByX_0610180503461sbpi.jpg

Οι ίδιοι όντας έξυπνοι και ισχυροί καταλήγουν σωστά στο συμπέρασμα ότι ο Diabolik διαθέτει μια κρυψώνα στην οποία κρύβει πολύ σπάνια κομμάτια τέχνης που αποτελούν τα αγαπημένα του και ανταποκρίνονται στο προσωπικό του γούστο. Μάλιστα έχει κρατήσει μυστική την ύπαρξή της ακόμα και από την Εύα. Ο Faraci δείχνει σιγά σιγά τις κινήσεις των εχθρών και αποκαλύπτει τις ιστορίες όλων με την μορφή flashback, τα οποία συμβάλλουν σε πολύ ωραία ανάλυση των κινήτρων των χαρακτήρων και πιο όμορφη αφήγηση.

Αυτό που δεν περίμενα με τίποτα είναι να δω τον Diabolik να κάνει λάθη και να μην υπολογίζει σωστά τις απειλές των αντιπάλων του και αναγκάζεται φυσικά να πάρει εκδίκηση. Είναι μια αρκετά απλή ιστορία, αλλά το ταλέντο του Faraci στην αφήγηση είναι αδιαμφισβήτητο και μέσα σε όλα έχουμε και το σχέδιο του Emanuele Barison που είναι μάλλον το αγαπημένο μου απ' όσους τόμους έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα. Πολύ ρεαλιστικά πρόσωπα, καθαρές γραμμές, υπέροχα μελάνια, εξαιρετική απόδοση της δράσης. Συνολικά με άφησε ικανοποιημένο (και) αυτή η ιστορία.

Η έκδοση:

84242541dc1eeaafcfb2f8d217274032.jpg

Για ένα κόμικ σχεδόν 180 σελίδων, η τιμή είναι αρκετά καλή, ωστόσο συνεχίζω να έχω το ίδιο πρόβλημα που είχα στο Το Όνομά μου είναι Ντιαμπολίκ με την πολύ κακή ποιότητα του χαρτιού της Jemma. Δεν ξέρω αν γίνεται με σκοπό να θυμίζει παλιά fumetti, αλλά δε γίνεται μια εκδοτική με πολύ καλές εκδόσεις που ποτέ δεν είχαμε θέμα με το χαρτί της να επιλέγει αυτήν την ποιότητα. Κατά τ' άλλα είναι στο κλασικό μέγεθος που είχαν και τα προηγούμενα Diabolik και αν σας αρέσει ο ήρωας και απολαμβάνετε που τον βλέπουμε τακτικά μέσω των επιλογών της Jemma, τότε θα πρότεινα να το διαβάσετε. Καλό διάβασμα σε όλους λοιπόν :) 

• Like 11
  • Thanks 4

• Member ID:  32,406
  • Group:  MoM
  • Topic Count:  63
  • Content Count:  2,488
  • Achievement Points:  2,530
  • Days Won:  70
  • With Us For:  2,513 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

3 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

Για ένα κόμικ σχεδόν 180 σελίδων, η τιμή είναι αρκετά καλή, ωστόσο συνεχίζω να έχω το ίδιο πρόβλημα που είχα στο Το Όνομά μου είναι Ντιαμπολίκ με την πολύ κακή ποιότητα του χαρτιού της Jemma. Δεν ξέρω αν γίνεται με σκοπό να θυμίζει παλιά fumetti, αλλά δε γίνεται μια εκδοτική με πολύ καλές εκδόσεις που ποτέ δεν είχαμε θέμα με το χαρτί της να επιλέγει αυτήν την ποιότητα. Κατά τ' άλλα είναι στο κλασικό μέγεθος που είχαν και τα προηγούμενα Diabolik και αν σας αρέσει ο ήρωας και απολαμβάνετε που τον βλέπουμε τακτικά μέσω των επιλογών της Jemma, τότε θα πρότεινα να το διαβάσετε. Καλό διάβασμα σε όλους λοιπόν :) 

Να πω για το χαρτί ότι στην συνέντευξη που έδωσε ο εκδότης πριν λίγο καιρό στο comicstreet.gr, αναφέρθηκε και στο χαρτί και για τα παράπονα που άκουσε από κάποιους αναγνώστες για την ποιότητα και είπε ότι έγινε σκόπιμα η επιλογή για τον συγκεκριμένο ήρωα, ότι του ταιριάζει και ότι και στο εξωτερικό χρησιμοποιούν παραπλήσιο χαρτί στον συγκεκριμένο ήρωα.

• Like 8
  • Thanks 2