Jump to content

Γαλλοβελγικά Κομικς(Τεντεν, Αστεριξ, Λούκυ Λουκ, Μπλεϊκ & Μόρτιμερκ.τ.λ.)Αναδημοσιεύσης, Προσφορές, Σημεία Πώλησης Επιπλέον πληροφορίες, Δημιουργοίκ.τ.λ.


Recommended Posts

Ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλα θέματα από όπου μπορείτε να ενημερωθείτε αλλά σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο να ανοίξω ένα θέμα που να μιλάμε μόνο για αυτά. Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι γνωρίζετε για την αναδημοσίευση του τεύχους #9 του τεντεν, οπότε δεν θα εμβαθύνω σ' αυτό. Όμως, επειδή είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν κι άλλες ανατυπώσεις Γαλλοβελγικών(τα Disney,τα υπερηρωικά  και τα manga δεν το έχουν ανάγκη και εδώ θα μιλάμε για αυτό. Τώρα, εάν θέλετε, όπως λέει κι ο τίτλος του θέματος, μπορούμε να μιλάμε και για άλλα θέματα. Επίσης, αν κάποιος από εδώ ανοίξει ένα κανάλι στο youtube που μιλάει για αυτό του είδους κόμικς, μπορεί ελεύθερα να επισυνάψει ένα βίντεό του. Γενικά όποια πληροφορία βρείτε για αυτήν την σχολή κόμικς και θέλετε να την μοιραστείτε μαζί με κάποιον, με χαρά θα την δούμε.

  • Like 6
Link to post
Share on other sites

Μετά από τις χρήσιμες υποδείξεις του @thor77 και του @Laz33 διόρθωσα τα λάθη που είχα κάνει.

 

 

Κάνω την αρχή. Δεν ήξερα πως είχαν κυκλοφορήσει απ' την Hachette 30 τόμοι Ιζνογκουντ( όσα είναι τα άλμπουμ) οι οποίοι, περιλαμβάνουν ό,τι υπήρχε και στο άλμπουμ. Μόνο που, οι ιστορίες έχουν μπει με χρονολογική σειρά και για αυτό, κάποιοι τόμοι έχουν διαφορετική δομή απ' τα άλμπουμ. Το μέγεθος, είναι ακριβώς το ίδιο.Επιπλέον, να προστεθεί εδώ πως είναι  σκληρόδετοι. Είναι μία σχετικά πρόσφατη έκδοση(κυκλοφόρησε την περίοδο 2017-2019) και απ' όσο βλέπω, στο Amazon κοστίζει 11€  Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από εδώ.

 

 

 

 

Edited by Θοδωρής Καραπάνος
  • Like 3
Link to post
Share on other sites

...αν κάποιος δεν ανοίξει το λινκ, δεν θα καταλάβει ποτέ ότι αναφέρεσαι στον Ιζνογκούντ και σε έκδοση που δεν είναι στα ελληνικά (οκ το δεύτερο θα το υποψιαστεί μάλλον αν έχει μια γενική εικόνα των ελληνικών εκδόσεων κόμιξ των τελευταίων ετών).

Link to post
Share on other sites

Aναφέρεσαι στη συλλογή Ιζνογκούντ της Hachette.
Η Ηachette βγάζει τις ιστορίες με χρονολογική σειρά.
Γι΄αυτό και είναι λίγο διαφορετικό το περιεχόμενο κάθε άλμπουμ.
Το 1ο άλμπουμ της κανονικής σειράς (αυτό δηλαδή που έχουμε δει και στην Ελλάδα) έχει 6 ιστορίες των 8 σελίδων, ενώ το 1ο άλμπουμ της Hachette έχει 5 ιστορίες των 8 σελίδων. Και όχι τις ίδιες 5 μ΄αυτές που έχει το άλμπουμ της Μαμούθ.
Κι αυτό επειδή όπως σου΄πα τις βγάζει με χρονολογική σειρά, όχι ανακατεμένες όπως είναι στα "κανονικά" άλμπουμ.
Δεν λείπουν 8 σελίδες όπως λες. Απλά είναι διαφορετικά κατανεμημένες. Κάποια απ΄τα επόμενα άλμπουμ έχουν περισσότερες σελίδες.


Στο link που έδωσες, στα info edition, γράφει ποιες ιστορίες περιλαμβάνει κάθε τόμος. Πχ ο 1ος λέει ότι έχει τις εξής: La Chasse au tigre, L'Invisible Menace, Un sosie, La Flûte à toutous και 8 σελίδες απ΄τις "Επιστροφές του Ιζνογκούντ", που έχει κυκλοφορήσει ως ανεξάρτητο άλμπουμ.

Όσον αφορά τις διαστάσεις τόσο είναι κι εδώ. Δεν τα έχει βγάλει σε μεγαλύτερο μέγεθος η Hachette.
Απλώς είναι σκληρόδετα.

 

  • Like 3
Link to post
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου! Θα φροντίσω να το διορθώσω.

  • Like 3
Link to post
Share on other sites

https://www.facebook.com/mamouthcomix/

Από εδώ και πέρα, το τεντεν #9:"Τα πούρα του Φαραώ" θα πωλείται σε όλα τα βιβλιοπωλεία και ίσως μερικοί τυχεροί, το βρουν και στο περίπτερο της γειτονιάς τους.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Θεωρώ πως θα είναι χρήσιμο να υπάρχει ένα συγκεντρωτικό θέμα για τα Γαλλοβελγικά κόμικς.

Συγνώμη, όμως, για την παρατήρηση, αλλά ο τίτλος δεν πρέπει να μείνει έτσι:

 

Γαλλοβελγικά Κομικς(Τεντεν, Αστεριξ, Λούκυ Λουκ, Μπλεϊκ & Μόρτιμερκ.τ.λ.)Αναδημοσιεύσης, Προσφορές, Σημεία Πώλησης Επιπλέον πληροφορίες, Δημιουργοίκ.τ.λ.

 

Πρέπει να μπουν οι τόνοι, όπου χρειάζεται. Πρέπει να ξεκολλήσουν οι λέξεις που είναι κολλημένες μεταξύ τους. Αντί για κ.τ.λ. πρέπει να μπει κ.α. (και άλλα). Οι αναδημοσιεύσεις γράφονται με ει, είναι ονομαστική πληθυντικού αριθμού. Μετά τη λέξη Πώλησης χρειάζεται κόμμα (ασύνδετο σχήμα). Επίσης καλό είναι να μπει και μία εικόνα που να εκφράζει το θέμα.

 

Συγνώμη, και πάλι, για τις παρατηρήσεις και εύχομαι το θέμα να εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και χρήσιμα νέα!

:)

 

 

 

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.