Jump to content

Βίκτορ Σακβίλ

Members
 • Posts

  95
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Βίκτορ Σακβίλ

 • Birthday 09/03/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Γκόθαμ Σίτυ
 • Country
  Greece
 • Profession
  Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Βίκτορ Σακβίλ's Achievements

Ακόμα στο εξώφυλλο

Ακόμα στο εξώφυλλο (2/9)

643

Reputation

 1. Η κατάρα των 9 τευχών! Το Epifany σιγά- σιγά, και χωρίς τις υπερβολικές προσδοκίες των προηγούμενων πολυθεματικών περιοδικών μεγάλου σχήματος, έφτασε τα 8 τεύχη! Τόσο το MOV. όσο και ο Μπλε Κομήτης είχαν σταματήσει στα 9 τεύχη. Από ότι φαίνεται πλησιάζει στο κρίσιμο σημείο. Θα ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες και αδυναμίες ή θα μπει και αυτό στη λίστα με τα περιοδικά που δεν άντεξαν να ξεπεράσουν τον μονοψήφιο αριθμό τευχών; Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή πολύ σκληρή για τα έντυπα. Έχει προηγηθεί μια μεγάλη οικονομική κρίση που σκότωσε πάρα πολλά είδη εντύπων, όπως ο μετεωρίτης σκότωσε τους δεινόσαυρους. Μετά η κατάσταση παρέμεινε δύσκολη έως σήμερα. Η βαριά σκιά παλιών τίτλων, όπως η Βαβέλ, μοιάζει να σκεπάζει κάθε σύγχρονη εκδοτική απόπειρα. Για αυτό θεωρώ ότι τώρα που η τιμή του Epifany αναγκαστικά αυξάνεται (αφού όλα γύρω μας έχουν γίνει ακριβότερα) χρειάζεται να στηρίξουμε την έκδοση. Να σπάσουμε την κατάρα των 9 τευχών! Έτσι ώστε όταν σε μερικά χρόνια προσπαθούμε να θυμηθούμε τι εκδόσεις είχαμε τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, η απάντηση να μην είναι "καμία"...
 2. Πολύ ωραίο το τεύχος των Peanuts που κυκλοφορεί σήμερα με την Καθημερινή. Πλέον η σειρά έχει αρκετά ώριμες θεματικές και οι χαρακτήρες έχουν βρει το καλούπι μέσα στο οποίο θα κινούνται. Επίσης, κάτι σχετικό με τον Τσαρλς Σούλτς: Το διαστημόπλοιο Orion που θα ταξιδέψει στη Σελήνη, στα πλαίσια της αποστολής Άρτεμις 1, θα μεταφέρει 55 κιλά αναμνηστικών, μεταξύ των οποίων μία μύτη πένας που χρησιμοποιούσε ο Τσαρλς Σούλτς για να σχεδιάζει τα Peanuts.
 3. Ήμουν σίγουρος ότι οι διαστάσεις και η ποιότητα του χαρτιού στα φετινά Peanuts θα είχε διαφορές με τα περσινά! Το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις αγόρασα την εφημερίδα ήταν να συγκρίνω ένα περσινό τεύχος με το φετινό. Η Καθημερινή δεν με απογοήτευσε! Έτσι η συλλογή θα έχει υπέροχα σκαλοπατάκια! Του χρόνου θα υπάρχουν πάλι διαφορές! Κρίμα που δεν υπάρχει στοιχηματική εταιρία που να δίνει απόδοση για τα ύψη των τευχών της Καθημερινής. Ο ψυχαναγκαστικός εαυτός μου κλαίει αθόρυβα στη γωνίτσα του! Ο τσιγκούνης εαυτός μου είναι χαρούμενος γιατί τα τεύχη είναι φτηνά για την ποιότητά τους! Η απορία μου είναι άλλη... Η Καθημερινή έκανε αγώνα για να πάρει τα δικαιώματα των Peanuts; Μιλάμε για την ίδια Καθημερινή που ξέρουμε; Που αδιαφορεί απολύτως για το τι τυπώνει και πώς το τυπώνει; Τι μαθαίνει κανείς!!!
 4. Θα το πάρω το τεύχος 95! Λίγο που εκτιμώ το Μάρκο Ρότα... Λίγο που μου αρέσει ο μαύρος ιππότης... Λίγο οι αναμνήσεις από εποχές Τερζόπουλου, θα την κάνω την παρασπονδία! Φανταστείτε όμως πώς θα πούλαγε την ιστορία ο Τερζόπουλος: Από 2 τεύχη νωρίτερα θα άρχιζε τα αφιερώματα! "Πόσο σπουδαίος λογοτεχνικός ήρωας ήταν ο Αρσέν Λουπέν! Πώς τον αξιοποίησε ο Ντον Ρόσα! (Εκτός αν φοβόταν μήπως του ζητήσει πνευματικά δικαιώματα για τη χρήση του ονόματος του!) Που αλλού τον έχουμε δει στα κόμικς ή στις ταινίες!" Και όλα αυτά για μια απλή δεκασέλιδη ιστορία! Και όταν το αγοράζαμε θα το υπολογίζαμε στα καλά τεύχη της περιόδου από 200 έως 300! Στη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν τέτοιες πολυτέλειες! Ας βγει η ιστορία με το καλό (τίποτα δεν είναι σίγουρο) και ευχαριστημένος θα είμαι...
 5. Μου αρέσει πολύ το εξώφυλλο του έκτου τεύχους. Ωραία απεικόνιση του Αλή πασά. Μου θυμίζει παλιό κλασικό εξώφυλλο Spider-man, που φαίνεται ο κεντρικός χαρακτήρας μπροστά μικρός σε μέγεθος και σε δεύτερο επίπεδο το τεράστιο απειλητικό πρόσωπο του κακού!
 6. Η έκδοση των Peanuts από την Καθημερινή αναδεικνύει το εξής: υπάρχουν πολλά κόμικς που κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό πολλά χρόνια πριν, κάποια από τα οποία δεν μεταφράστηκαν ποτέ στα ελληνικά και που τα δικαιώματά τους είναι προσιτά για να αγοραστούν από μια ελληνική εφημερίδα. Σε σχέση με τα συνηθισμένα, αδιάφορα ένθετα των ελληνικών εφημερίδων, είναι εκδόσεις που θα τις κρατήσουν πολλοί αναγνώστες και θα είναι κίνητρο να αγοράσουν ξανά την εφημερίδα. Ειδικά η έκδοση των Peanuts δείχνει και κάτι άλλο. Το μέγεθος μετράει! Τα κόμικς δε μπορεί να είναι μικρά σαν γραμματόσημα, πρέπει να γεμίζουν το μάτι!
 7. Μακάρι να είναι έτσι! Και επίσης μια σειρά σουβέρ με πορτραίτα χαρακτήρων Disney ή Peanuts θα μου άρεσε πολύ!
 8. Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση, την οποία θα στηρίξω όσο κρατήσει. Είτε 4, είτε 8, είτε τα άπαντα των Peanuts. Μου δείχνει όμως ότι η Καθημερινή δεν σκοπεύει να στηριχθεί και να επενδύσει στα κόμικς της Disney.
 9. Όμως το πρώτο Venom δεν ήταν κακό τελικά. Το δεύτερο χάλασε και τις καλές εντυπώσεις που είχε αφήσει το πρώτο...
 10. Όπως το 2015 που το Force Awakens είχε καθυστερήσει μια βδομάδα για να αποφύγει το μεγαθήριο του Παπακαλιάτη "Ένας άλλος κόσμος"! Πλάκα πλάκα μια ταινία στο "Πολυσύμπαν της Ντενίση" θα την έβλεπα. Υπόθεση: Η Μιμή Ντενίση με τη βοήθεια της μάγισσας της Σμύρνης Μάρας Μεϊμαρίδη ταξιδεύει στο σύμπαν των "Φρουρών της Αχαΐας". Εκεί βοηθά την νεότερη εκδοχή της να αντιμετωπίσει σε μάχη την νεότερη εκδοχή του Στράτου Τζώρτζογλου. Όμως στο πλάι του νεότερου Στράτου βρίσκεται η τωρινή εκδοχή του από τη "Φάρμα". Τον υποστηρίζει στη μάχη με εμψυχωτικές φωνές του τύπου "Έτσι! Με φόρα! Γκρέμισέ το! Κι άλλο!" Τέτοιες ελληνικές ταινίες θέλουμε!
 11. Η σειρά βιβλίων του Βερν για τις εκδόσεις Χερτζέλ λεγόταν "Παράξενα ταξίδια". Κεντρικό θέμα ήταν το ταξίδι και όχι η επιστημονική φαντασία. Σε αρκετά από αυτά τα βιβλία, όμως, περιγράφονταν τεχνολογικά κατασκευάσματα πολύ ανώτερα από τις πραγματικές τεχνολογικές δυνατότητες του 19ου αιώνα. Για παράδειγμα το πλοίο "Ντύνκαν" του λόρδου Γκλέναρβαν περιγράφεται σαν τεχνολογικό θαύμα, πολύ ανώτερο από τα άλλα πλοία της εποχής.
 12. Σας ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
 13. Η Ρόδος είναι τόπος με πολύ πλούσια ιστορία από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα. Είναι αξιέπαινο που αναδεικνύετε αυτή την ιστορία. Μάλιστα, χρησιμοποιείτε και τα κόμικς σαν μέσο, κάτι όχι συνηθισμένο. Δε μπορώ να μην αναφέρω πως και η περιπέτεια του Κόρτο Μαλτέζε "Το χρυσό σπίτι της Σαμαρκάνδης" ξεκινά από τη Ρόδο, αναδεικνύοντάς την σαν το ιδανικό σκηνικό ρομαντισμού και μυστηρίου. Εύχομαι να μεταδώσετε και σε άλλους μαθητές σας την αγάπη για την ιστορία και τα κόμικς και σύντομα να έχουμε περισσότερα αντίστοιχα παραδείγματα. Καλή συνέχεια!
 14. Θα θέλατε να γράψετε μερικά βιογραφικά σας στοιχεία; Πως δημιουργήσατε αυτή την ιστορία; Ποιο κομμάτι βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία και ποιο είναι καθαρά φανταστικό; Σε ποιες ηλικίες θέλετε να απευθυνθείτε; Θα συνεχίσετε να δημοσιεύετε στη Ροδιακή; Ευχαριστώ πολύ!
 15. Η πρώτη μου σκέψη ήταν: "Ο Δημήτρης Μετζέλος παίζει σε περιπέτεια;" Τελικά ήταν μια χαρά ταινία! Ο Δημήτρης ήταν πολύ καλός, αλλά δεν τον είδαμε να εκτοξεύει ρίμες από ατσάλι. Τα Αγγλικά του ήταν αψεγάδιαστα! Ένας Matt Damon, που γράφει πάνω στην αφίσα, ποιος ήταν;
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.