Jump to content

Βίκτορ Σακβίλ

Members
 • Posts

  85
 • Joined

 • Last visited

About Βίκτορ Σακβίλ

 • Birthday 09/03/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Γκόθαμ Σίτυ
 • Country
  Greece
 • Profession
  Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Βίκτορ Σακβίλ's Achievements

Ακόμα στο εξώφυλλο

Ακόμα στο εξώφυλλο (2/9)

543

Reputation

 1. Η σειρά βιβλίων του Βερν για τις εκδόσεις Χερτζέλ λεγόταν "Παράξενα ταξίδια". Κεντρικό θέμα ήταν το ταξίδι και όχι η επιστημονική φαντασία. Σε αρκετά από αυτά τα βιβλία, όμως, περιγράφονταν τεχνολογικά κατασκευάσματα πολύ ανώτερα από τις πραγματικές τεχνολογικές δυνατότητες του 19ου αιώνα. Για παράδειγμα το πλοίο "Ντύνκαν" του λόρδου Γκλέναρβαν περιγράφεται σαν τεχνολογικό θαύμα, πολύ ανώτερο από τα άλλα πλοία της εποχής.
 2. Σας ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
 3. Η Ρόδος είναι τόπος με πολύ πλούσια ιστορία από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα. Είναι αξιέπαινο που αναδεικνύετε αυτή την ιστορία. Μάλιστα, χρησιμοποιείτε και τα κόμικς σαν μέσο, κάτι όχι συνηθισμένο. Δε μπορώ να μην αναφέρω πως και η περιπέτεια του Κόρτο Μαλτέζε "Το χρυσό σπίτι της Σαμαρκάνδης" ξεκινά από τη Ρόδο, αναδεικνύοντάς την σαν το ιδανικό σκηνικό ρομαντισμού και μυστηρίου. Εύχομαι να μεταδώσετε και σε άλλους μαθητές σας την αγάπη για την ιστορία και τα κόμικς και σύντομα να έχουμε περισσότερα αντίστοιχα παραδείγματα. Καλή συνέχεια!
 4. Θα θέλατε να γράψετε μερικά βιογραφικά σας στοιχεία; Πως δημιουργήσατε αυτή την ιστορία; Ποιο κομμάτι βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία και ποιο είναι καθαρά φανταστικό; Σε ποιες ηλικίες θέλετε να απευθυνθείτε; Θα συνεχίσετε να δημοσιεύετε στη Ροδιακή; Ευχαριστώ πολύ!
 5. Η πρώτη μου σκέψη ήταν: "Ο Δημήτρης Μετζέλος παίζει σε περιπέτεια;" Τελικά ήταν μια χαρά ταινία! Ο Δημήτρης ήταν πολύ καλός, αλλά δεν τον είδαμε να εκτοξεύει ρίμες από ατσάλι. Τα Αγγλικά του ήταν αψεγάδιαστα! Ένας Matt Damon, που γράφει πάνω στην αφίσα, ποιος ήταν;
 6. Αν το διαβάσεις σαν μία συμβολική μάχη ανάμεσα στα Αμερικάνικα κόμικς ενάντια στα Μάνγκα, όπου τα BD πρέπει να διαλέξουν τι στάση να κρατήσουν, έχει και νόημα και ενδιαφέρον. Στο τέλος άλλωστε μπορείς απλώς να ξεχάσεις ό,τι συνέβη! Αντιθέτως, κάποια άλλα είναι πολύ χειρότερα...
 7. Διάβασα και εγώ τη μικρή αυτή σειρά των τεσσάρων τευχών. Το σχέδιο ήταν λίγο ασυνήθιστο, αλλά μου άρεσε το σενάριο. Το αποτέλεσμα ήταν παλιομοδίτικο, αλλά ενδιαφέρον. Αν κρατούσε περισσότερα τεύχη θα άρχιζε να γίνεται βαρετό. Ευχαρίστως θα διάβαζα και ένα αντίστοιχο Batman για κάθε εποχή.
 8. Ο κύριος Μιχάλης Στούκας ξεκινά δυναμικά ανακατεύοντας λαϊκά αναγνώσματα και κόμικς. Σε αρκετούς τίτλους αναφέρεται σε μία εκδοτική περίοδο και αγνοεί τις άλλες. Από ότι φαίνεται καμία γενιά ελληνόπουλων δε μεγάλωσε με υπερηρωικά κόμικς (γιατί ήταν ξενόφερτα φαντάζομαι, ενώ ο Τεντεν ήταν ντόπιος). Δε λείπουν φυσικά οι φανατικοί συλλέκτες του Μίκυ Μάους που σκορπίζουν τα ευρώ κατά εκατοντάδες. Λατρεύω να διαβάζω τέτοια άρθρα!
 9. Οι ιστορίες του Γκοσινύ είχαν διδακτισμό! Τι να κάνει και ο Φερρί; Παρασύρθηκε και μιμήθηκε τις παλιότερες ιστορίες! Ας δούμε λίγο τι σημαίνει η λέξη: "διδακτισμός: αρσενικό Στάση και συμπεριφορά κάποιου που άκαμπτα και με αυστηρότητα προσπαθεί να διδάξει τους άλλους, επιβάλλοντάς τους συμπεριφορικούς κανόνες και νόρμες." Διότι έτσι ήταν οι παλιές ιστορίες του Αστερίξ. Ο ορισμός της αυστηρότητας και της επιβολής συμπεριφορικών κανόνων!
 10. Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που το ΚΟΜΙΞ σταμάτησε να έχει άρθρα! Μια μέρα που ο υπεύθυνος έκδοσης ξεφύλλιζε παλαιότερα τεύχη από το αρχείο του περιοδικού, πρόσεξε ότι στο τεύχος 283 υπήρχε υπερβολική, άδικη και μονόπλευρη κριτική στην "Κατάρα των τριάκοντα αργυρίων". Γύρισε στο βοηθό του και με ντροπιασμένο βλέμμα είπε: "Δεν έχω μούτρα να ξαναβάλω άρθρο στο ΚΟΜΙΞ. Μόνο για Μικυμάου είμαστε! Αν ξανακάνουμε άλλη φορά τέτοιο λάθος, θα καταργήσω και τα εξώφυλλα!"
 11. Ο Λεωκράτης προτιμά τις έγχρωμες ιστορίες! Και δε θα το έβγαζε αυτόνομο, αλλά μέσα σε κάποιο Μπλεκ!
 12. Αγαπητέ φίλε, όλοι ξέρουν ότι ο Μαρινάκης είναι ο ιδιοκτήτης των Νέων! Όσο και να θέλει κάποιος να το παραβλέψει, είναι τέτοιο το... εκτόπισμα του επιχειρηματία που είναι αδύνατο κάτι τέτοιο! Μάλλον θα έπρεπε να γράψω: " Alter Ego Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε."
 13. Ήταν αναμενόμενο πως ο ΔΟΛ θα ήθελε κάποια κόμικς για να συνοδεύουν τη βασική του εφημερίδα το καλοκαίρι, όπως κάνει η Καθημερινή με τη βιβλιοθήκη Σκάρπα. Δεν χτυπάει την Κυριακή, όπως η Καθημερινή, αλλά το Σάββατο. Δεν είμαι σίγουρος ότι έκαναν την καλύτερη επιλογή. Πιστεύω πως κάτι σε Ιζνογκούντ θα τα πήγαινε καλύτερα, αλλά θα κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα. Ελπίζω η ποιότητα του χαρτιού να είναι καλή και το δέσιμο να αντέχει στο χρόνο. Θα το πάρω σίγουρα.
 14. Αν καταλαβαίνω καλά, πρόκειται για διασκευή σε graphic novel του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν "L' Archipel en Feu". Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1884 και διαδραματίζεται λίγο πριν τη ναυμαχία του Ναβαρίνου στην Ελλάδα. Ενδιαφέρουσα επιλογή, πολύ κοντά στο πνεύμα του "1800". Αν πάνε όλα καλά, θα υπάρχει και ενδιαφέρον από τη Γαλλία, όπου ο Ιούλιος Βερν παραμένει δημοφιλής. Από ότι ξέρω, δεν υπάρχει άλλη διασκευή του μυθιστορήματος στο εξωτερικό.
 15. "Εμείς ήμασταν έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε αδημοσίευτες στην Ελλάδα ιστορίες από 15 διαφορετικούς χαρακτήρες μέσα σε ένα δίμηνο. Ωστόσο μας πρόλαβε η βροχή από βατράχια, το σύννεφο από ακρίδες και η πτώση μετεωριτών και το αφήσαμε για αργότερα."
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.