Jump to content
Sign in to follow this  
DJO

BLACK CANARY / ΜΠΛΑΚ ΚΑΝΑΡΙ

Recommended Posts

DJO_Black_Canary_Sky.jpg

 

H Dinah Lance είναι η κόρη της ανθοπώλισσας Dinah Drake a.k.a. Black Canary που πολέμησε στον 2ο Παγκόσμιο τους Γερμανούς. Golden Age γαρ. :P Λοιπόν, η Dinah Drake ξεκίνησε την υπερηρωική της δράση το 1943 ως μέλος της Justice Society of America (JSA) και οι μοναδικές της δυνάμεις ήταν αυτές των πολεμικών τεχνών. Με το που τελείωσε ο πόλεμος, η JSA διαλύθηκε και έτσι αυτή παντρεύτηκε τον Larry Lance, αστυνομικό που έγινε στη συνέχεια ντετέκτιβ και έκανε μια κορούλα. Η οποία στο μέλλον θα γίνει κοράκλα και πιο δυνατή από τη μάνα, αλλά ας μην προτρέχουμε. :D

 

post-556-0-22742100-1340734424_thumb.jpg

 

Η Dinah jr μεγάλωσε έχοντας "θείους" ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ JSA! Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι ως παιδί θα μάθεις μαγικά από τον Alan Scott (τον original), ο Hawkman θα σε βαράει βόλτα στους αιθέρες και ο Starman θα σου δείξει τη Γη από το φεγγάρι. :giati: Κάθε καλό όμως κάποτε τελειώνει. Και αυτό έγινε όταν έκανε εισβολή ο άστρινος Aquarius και ο Larry θυσιάστηκε για να σώσει τις δυο γυναίκες της ζωής του. Έτσι, η Black Canary έβγαλε τη στολή και όταν κατάλαβε πως η μικρή ήθελε να ακολουθήσει τα βήματά της, την εμπόδισε. Θεωρούσε πως το να είσαι υπερήρωας στη σύγχρονη εποχή δεν είναι όπως ήταν στα 40's. Όμως η Dinah jr δεν το έβαλε κάτω... Ξεκίνησε να παίρνει μαθήματα ξύλου από τον Wildcat (Ted Grant)! Φυσικά όταν το έμαθε αυτό η μάνα της έγινε χαμός με την Dinah jr να βγάζει θυμωμένη λόγω της καταπίεσης, για πρώτη φορά στη ζωή της το "canary cry". Κοινώς το ουρλιαχτό-σήμα κατατεθέν της. Έτσι, ανακάλυψε πως έχει ένα μεταλλαγμένο μοναδικό γονίδιο που παραδόξως δεν είχε κανείς από τους γονείς της και με τον χρόνο κατόρθωσε να το ελέγξει.

 

post-556-0-08926000-1340730361_thumb.jpg

 

Η Dinah jr ήταν έτοιμη. Ξύλο & ουρλιαχτά ηχητικά κύματα τσεκ, στολή τσεκ και μετά το "αγροτικό" της με την JSA, συνεργάστηκε με Batman & Martian Manhunter ενώ καθάριζε τους δρόμους του Gotham. Ήταν ώρα να ανέβει στην Α' Εθνική. Και η Α' Εθνική στην DC είναι η...

 

post-556-0-87666100-1340730402_thumb.jpg

Justice League of America

 

Ω ναι. Και μάλιστα δεν περιορίστηκε μονάχα εκεί, αφού ήταν και προπονήτρια σε υπο-ομάδες, βλ.JL International. Όμως το σημαντικότερο κεφάλαιο της ζωής της ξεκίνησε με το που γνώρισε τον...

 

post-556-0-05402700-1340730708_thumb.jpg

GREEN ARROW!!!

 

(όχι καμία σχέση με τον γνωστό

Πρασινόμητσο, ο οποίος ήταν ο δάσκαλός του :D )

 

Green Arrow. Oliver Queen, playboy δισεκατομμυριούχος που είναι ο σύγχρονος Ρομπέν των Δασών. Στην αρχή δεν ήθελε ούτε να τον βλέπει η Dinah, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και γνωριζόντουσαν καλύτερα, άρχισαν να κολλάνε. Γινήκανε φίλοι, εραστές ενώ φτάσαν μέχρι τον γάμο. Ή μήπως όχι; Ή μήπως ναι; Θα φτάσουμε κι εκεί, μη βιάζεσαι.

 

post-556-0-42023200-1340731436_thumb.jpgpost-556-0-21897200-1340731435_thumb.jpg

 

Η σχέση τους δοκιμάστηκε όταν ο βοηθός του GA, Speedy (Roy Harper) έγινε ναρκομανής και η Dinah του στάθηκε όσο κανείς άλλος, αφού ο μέντοράς του, ο Green Arrow τον έδιωξε! Και κάπως έτσι ο Speedy επέζησε της εμπειρίας και έγινε πλέον ο Red Arrow, βοηθώντας να τα ξαναβρεί και το βελοδίδυμο.

 

post-556-0-06137000-1340731949_thumb.jpg

 

Σε κάποια φάση λοιπόν, του τη βαράει του Oliver και πάει στο Σιάτλ για να το παίξει άγρυπνος βιτζιλάντης. Η Dinah φυσικά, από κοντά του και ανοίγει ανθοπωλείο στο Σιάτλ, ενώ τον ακολουθεί και στις μάχες του. Τι το'θελε... Μια νυχτιά την απαγάγουνε εχθροί του Green Arrow και τη βασανίζουν απίστευτα, με αποτέλεσμα να χάσει την κραυγή της.

 

post-556-0-72358400-1340732104_thumb.jpg

 

Α, ναι: η Dinah τα βάφει, είναι μελαχρινάκι. :best: Ευτυχώς τη σώζει έγκαιρα ο Oliver αλλά δεν προλαβαίνει να πάρει μια ανάσα και μαθαίνει πως η μητέρα της πεθαίνει από καρκίνο. Χάρη στον Green Lantern προλαβαίνει να φτάσει στο πλευρό της προτού εκπνεύσει και για πρώτη και τελευταία φορά, μάνα και κόρη τα βρίσκουν. :sad1::flower5: Μέσα σ'όλα, ο Oliver είχε ξαναρχίσει να τσιλιμπουρδίζει από'δώ κι από'κει με αποτέλεσμα να τα χαλάσουνε. Ενώ προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί, τα φτιάχνει με έναν υπερήρωα ονόματι Ray ώσπου μαθαίνει από τον θετό γιο του Oliver, Connor Hawke πως ο Oliver σκοτώθηκε ενώ έσωζε τη Metropolis από μια βόμβα που είχαν βάλει οι περιβαλλοντολόγοι τρομοκράτες Eden Corps. Εκεί ήταν που κατέρρευσε τελείως. Σε αυτήν την σκοτεινή στιγμή της, την πέτυχε η Barbara Gordon, η οποία μόλις είχε μείνει παράλυτη από τον Joker και με τη βοήθειά της, έκανε την γυναικεία ομάδα υπερηρωίδων του Gotham, τις Birds Of Pray. Μαζί με τις Huntress και Lady Blackhawk. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η πρώτη Batgirl να είναι Oracle. :)

 

post-556-0-87936300-1340732699_thumb.jpg

 

Ξαναβρίσκει έτσι το νόημα της ζωής μέσα από το ομαδικό πνεύμα και τα φτιάχνει για ένα φεγγάρι με τον Ra's Al Ghul, ο οποίος όταν αυτή πληγώθηκε, την έβαλε στο Lazarus Pit με αποτέλεσμα να επανέλθει η κραυγή της. :cool: Τότε ήταν που γνώρισε και την υπέρτατη ασασίνα Lady Shiva από την οποία θα μάθει αρκετές κινήσεις. Έλα όμως που την πιο άκυρη στιγμή, γιατί μπορεί, ο Oliver ανασταίνεται, χάρη στον Hal Jordan! Ο οποίος Oliver δε θυμάται τίποτα από τη μαύρη περίοδο στο Σιάτλ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ! Χώρια που πλέον δεν τσιλιμπουρδίζει και φτιάχνει τις σχέσεις του με Roy, Connor και τη νέα Speedy, την Mia Dearden! :wow:

 

post-556-0-39746800-1340734788_thumb.jpg

 

Μέσα σ'όλα, η Shiva αλλάζει θέσεις με αυτήν και έτσι γίνεται η Jade Canary των Birds Of Pray και η Dinah γίνεται μέλος της League Of Assassins στο Βιετνάμ! :giati:Εκεί, γνωρίζει ένα δεκάχρονο κοριτσάκι, την Sin, η οποία θα γίνει η επόμενη Lady Shiva και η Dinah την παίρνει μακριά από'κει και προσπαθεί να την προστατεύσει. Τελικά τη λύση δίνει ο φάτσας ο Oliver, ο οποίος σκηνοθετεί το θάνατό της και η Sin πάει να μεγαλώσει μακριά από όλα σε ένα μοναστήρι. Και τότε...ήταν η ώρα για...

 

post-556-0-15428400-1340733614_thumb.jpgpost-556-0-99255900-1340734519_thumb.jpgpost-556-0-85207600-1340733617_thumb.jpg

Ους ο Κομιξοθεός συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτο!

 

Και σε αυτό το σημείο, όπου όλα είναι τέλεια, υπερ-ρόδινα και λαμπερά, θα πείτε, ε νταξ, επιτέλους! Αμ δε... Οι Deathstroke & Doctor Sivana μαζί με κάτι δεκάδες υπερκακούς αποφασίζουν να κάνουνε ντου στο γάμο, όπου θα είναι μαζεμένοι όλοι οι υπερήρωες. Και γίνεται της Πόπης. Ευτυχώς οι τέσσερις Green Lanterns που παρευρίσκονταν κάνανε σκούπα και κάπως σώθηκε η κατάσταση. Προσωρινά. Γιατί όταν ξαπλώσαν στο γαμήλιο κρεβάτι οι νεόνυμφοι...

 

post-556-0-08881900-1340733961_thumb.jpg

 

Και η Dinah αμύνεται και τον σκοτώνει με βέλος στο λαιμό!!! Η Canary παθαίνει σοκ, όμως αργότερα ο Bats ανακαλύπτει ότι ο Arrow στην πραγματικότητα ήταν ο υπερκακός Everyman. Έτσι, η Canary μαζί με τους Connor & Mia πάνε στο νησί της Themyscira, όπου έχουν αιχμάλωτο οι αμαζόνες τον πραγματικό Green Arrow. Όπου η επικεφαλής των αμαζόνων αποκαλύπτει πως τον απήγαγαν για να την φέρουν στο νησί ώστε να γίνει μία από αυτές. Μετά από κάμποση μονομαχία, ελευθερώνουν τον Oliver και επιστρέφει όλη η "οικογένεια" στα πάτρια εδάφη. Με βαρύ τίμημα όμως, καθώς μια δηλητηριασμένη σφαίρα πετυχαίνει τον Connor και τον αφήνει σε κωματώδη κατάσταση...

 

post-556-0-67614600-1340735293_thumb.jpg

 

Παρόλαυτα, ο γάμος γίνεται αυτή τη φορά πραγματικά, η Canary γίνεται για μια περίοδο η PR της JLA, την ψάχνουν οι Birds Of Pray για να νικήσουν το Silicon Syndicate, το οποίο οδήγησε και στη διάλυση των Birds και η ζωή συνεχίζεται. Με την Dinah πλέον ως γυναίκα του Green Arrow και μητρική φιγούρα των Connor & Mia. Πλην δυναμικότατη φιγούρα if I may add... :cheers3:

 

post-556-0-07962300-1340734461_thumb.jpg

 

Πηγές: DC Comics Super Hero Collection #54 / Black Canary on ComicVine

  • Like 18
  • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

:wow: Μα πόσες φορές παντρεύτηκαν;;;;;;;;;;; Μέχρι το τσιλιμπούρδισμα καλά πήγαινε, μετά διακρίνω μια ασυνενοησία στους συγγραφείς ε;;; Και αυτά τα νταραβέρια με τις ομάδες πολύ μπερδευτικά. Εξαιρετική παρουσίαση Ορέστη! Και για μια ηρωίδα που ήθελα από καιρό να μάθω παραπάνω! :D Και ωραίο φωτογραφικό υλικό! :best: Ευχαριστούμεεεεεεεεε!

 

:imac:

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά τη σειρά Green Arrow - Black Canary κυριολεκτικά το χάος. Ειδικά τα 15 τεύχη brightest day είναι το λιγότερο σκουπίδια.

 

Αντιθέτως η Limited σειρά Black Canary 1-4 του 2007 είναι αξιοπρεπέστατη. Αυτή με τα γεγονότα πριν το γάμο που διαπραγματεύεται την περιπέτεια με το κοριτσάκι Sin (που αναφέρει ο DJO). Είχα σκοπό να του κάνω μια μικρή παρουσίαση στο Good and Cheap.

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πράγματι πολύ καλή παρουσίαση!! Και η αφήγηση τα έσπασε!!

 

"Γινήκανε φίλοι, εραστές ενώ φτάσαν μέχρι τον γάμο. Ή μήπως όχι; Ή μήπως ναι; Θα φτάσουμε κι εκεί, μη βιάζεσαι."

 

:respect:

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
:wow: Μα πόσες φορές παντρεύτηκαν;;;;;;;;;;; Μέχρι το τσιλιμπούρδισμα καλά πήγαινε, μετά διακρίνω μια ασυνενοησία στους συγγραφείς ε;;;

 

1 φορά ουσιαστικά γιατί την πρώτη, όπου είχε μαζευτεί και όλος ο κόσμος από το superhero community, ο Arrow ήταν τελικά ένας υπερκακός που άλλαζε μορφές και είχε μεταμφιεστεί σε Green Arrow, o Everyman. Μετά πήγαν και βρήκαν τον κανονικό Oliver που τον είχαν απαγάγει οι Αμαζόνες στο νησί της Wonder Woman και αφού τον ελευθέρωσαν, παντρεύτηκαν κανονικά. :best:

 

(φυσικά όλα αυτά πριν τα new 52 κλπ που ακόμα να τσεκάρω :P )

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλή και άγια η Black Canary, αλλά δεν είχε καλό γούστο στους συντρόφους της. Μα είναι δυνατόν να τα φτιάχνει με τον Green Arrow? Ελεος δηλαδή. Χάθηκε κάποιος άλλος υπερήρωας (που να μην είναι δεσμευμένος φυσικά). Αυτό είναι το μόνο που με χαλούσε πάντα με την υπέροχη κατά τα άλλα Dinah Lance. :xm:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.