Jump to content

CaptainMarvel17

Members
 • Content Count

  496
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

CaptainMarvel17 last won the day on June 13 2019

CaptainMarvel17 had the most liked content!

Community Reputation

2,574 Good

2 Followers

About CaptainMarvel17

 • Rank
  In brightest day in blackest night No evil shall escape my sight
 • Birthday 02/13/1972

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εξώφυλλο τεύχους 1048. Κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου 1976. Διαφορετικό από το εξώφυλλο της 1ης περιόδου. Το οπισθόφυλλο είναι το ίδιο τυποποιημένο οπισθόφυλλο που έχει ήδη ανέβει εκατό φορές. Τα εξώφυλλα τα σκανάρω σε μεγάλη ανάλυση όπως βλέπετε και μπαίνουν άνετα στην βάση δεδομένων.
 2. Ναι, υπάρχει και είναι το κλασικό οπισθόφυλλο με τα πρόσωπα διαφόρων συγγραφέων, που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα οπισθόφυλλα της 2ης περιόδου.
 3. Εξώφυλλο τεύχους 1096. Το σκάναρα από την συλλογή μου γιατί παρατήρησα ότι δεν υπάρχει πουθενά αυτό το εξώφυλλο. Είναι καλύτερο από το αντίστοιχο εξώφυλλο της 1ης περιόδου και πιο "μοντέρνο" (για τα δεδομένα των 70s τέλος πάντων).
 4. Ναι, θα περιμένεις πάλι ένα μήνα. Το πρόβλημα είναι διεθνές, δεν αφορά την Ελλάδα μόνο. Δείτε για παράδειγμα τι αναγράφει το Amazon σχετικά με τις παραδόσεις των βιβλίων στην ιστοσελίδα του: Ελληνική Μετάφραση: Λόγω του COVID-19, τα αεροπορικά ταξίδια έχουν περιοριστεί, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητά μας να παραδίδουμε προϊόντα τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά όσο κάνουμε σε κανονικές εποχές. Οι διεθνείς παραδόσεις ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο από το συνηθισμένο και ορισμένοι προορισμοί παράδοσης ενδέχεται να εμφανίσουν περαιτέρω περιορισμούς. Πρωτότυπο Κείμενο: Due to COVID-19, air travel has been restricted, which affects our ability to deliver products as quickly and efficiently as we do during normal times. International deliveries may take longer than usual and certain delivery destinations might see further restrictions. Κάποια στιγμή θα τελειώσει όλο αυτό το πράγμα. Ήδη στην χώρα μας η κατάσταση έχει σαφώς βελτιωθεί. Πριν από ένα μήνα στέλναμε SMS για να πάμε στην τουαλέτα.
 5. Θα έλεγε κανείς ότι σχεδόν έχουν εξαφανιστεί όλα τα κόμικς / βιβλία από το σάιτ τους. Επίσης δεν φέρνουν νέους τίτλους / νέες κυκλοφορίες, παρά το γεγονός ότι τον Απρίλιο (εν μέσω ιού) κυκλοφόρησαν νέα βιβλία στην Αμερική. Μπορεί η Diamond να είναι off μέχρι τις 20 Μαίου, αλλά τα διαδικτυακά καταστήματα στο εξωτερικό έφεραν αρκετούς νέους τίτλους τον περασμένο μήνα, και συνεχίζουν και αυτό τον μήνα. Στην Ελλάδα όμως επικρατεί νέκρα, όχι μόνο στο Public αλλά και στα υπόλοιπα κομιξάδικα. Αν προσθέσεις και το μπάχαλο που επικρατεί στα ταχυδρομεία (πριν ακόμα από την έλευση του ιού, από το Φεβρουάριο, λόγω των απολύσεων και των απεργιών στα ΕΛΤΑ) ήρθε και έδεσε το γλυκό. Βέβαια το Public λειτουργεί με κούριερ και είναι δωρεάν (για παραγγελίες πάνω από 29 ευρώ), αλλά η όλη αρρωστημένη κατάσταση που ζούμε τον τελευταίο καιρό έχει σίγουρα επηρεάσει την αλυσίδα. Παραμένει άγνωστο το πότε θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα. Απλά ελπίζουμε.
 6. Το BookDepository έχει 10% έκπτωση για τους Έλληνες πελάτες μέχρι και τις 31 Μαίου. Όσοι πιστοί προσέλθετε...
 7. Σήμερα μου ήρθε η τελευταία παραγγελία που έκανα από το Bookdepository, η οποία έγινε dispatched στις 8/3 (ενάμιση μήνα μετά). Πλέον δεν έχω εκκρεμότητες. Good things come to those who wait που λένε και στο χωριό μου. Θέλω να κάνω νέα παραγγελία... αλλά φοβάμαι. Εν τω μεταξύ έχουν βγει αρκετά νέα βιβλία που με ενδιαφέρουν (Tales of the Batman by Marv Wolfman, World's Finest: Guardians of Earth, Thor: Into The Dark Nebula, JLA: The Wedding of Atom and Jean Loring, κλπ) Το θέμα είναι ότι ακόμα και αν περάσει ο κωλο-ιός, τα ΕΛΤΑ θα συνεχίσουν να είναι ένα μαύρο χάλι, όπως ήταν το Φεβρουάριο με τις απολύσεις και τις απεργίες. Οπότε τι κάνουμε; Θα περιμένουμε 1-2 μήνες για κάθε παραγγελία να μας έρθει από το εξωτερικό; Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν έχουν χαθεί -μέχρι στιγμής- τα βιβλία που παραγγέλλουμε. Μπορεί να αργούν πλέον πολύ, αλλά έρχονται. Κάτι είναι κι αυτό. Από το ολότελα, καλή και η Παναγιώταινα (που λένε σε ένα άλλο χωριό)
 8. Ένα άλλο ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι τι θα γίνει με τις επερχόμενες νέες κυκλοφορίες στο εξωτερικό. Θα ακυρωθούν ή θα εξακολουθήσουν να βγαίνουν; Προς το παρόν οι νέες κυκλοφορίες του Μαρτίου 2020 βγήκαν κανονικά έξω. Τι θα γίνει όμως με τα βιβλία που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο κλπ; Στον κινηματογράφο έχουν αναβληθεί όλες οι νέες ταινίες. Για πρώτη φορά στην ιστορία δεν υπάρχει νέο Box Office chart. Ακόμα και στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, έβγαιναν κανονικά νέες ταινίες. Στην μουσική ακυρώνονται οι συναυλίες, αλλά κυκλοφορούν κανονικά νέα albums (όπως αυτό του Weeknd που είναι στο Νο.1 αυτή την εβδομάδα) και τραγούδια, καθώς η μουσική διοχετεύεται ηλεκτρονικά πλέον (online streaming και ξερό ψωμί). Με τα βιβλία δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με ακυρώσεις. Πάντως και στο εξωτερικό πλέον υπάρχουν προβλήματα με τα ταχυδρομεία λόγω των αεροπορικών πτήσεων. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική καταστροφή και πολλές από αυτές αναμένεται να κλείσουν στο μέλλον. Μόνο οι ιδιοκτήτες των super market είναι χαρούμενοι και τρίβουν τα χέρια τους. Οι εταιρείες ζυμαρικών είναι τρισευτυχισμένες. Κάνουν χρυσές δουλειές. Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μόνο ο Batman ξέρει τι περνάμε... Δεν υπάρχει θεραπεία. Ούτε οι ήρωες της DC δεν μας σώζουν...
 9. Τέρμα τα αεροπλάνα από Αγγλία. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. BookDepository θα λέτε και θα κλαίτε!
 10. Τελικά ήρθαν τα βιβλία από τον πωλητή του Amazon σήμερα. Θυμίζω ότι η παραγγελία έγινε στις 4/2/2020, και σήμερα έχουμε 12/3/2020. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πάντως φαίνεται ότι επιστρέφει η κανονικότητα στα ΕΛΤΑ αφού αυτή την εβδομάδα έρχεται κανονικά η αλληλογραφία. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!
 11. A NEW HOPE Από άλλο forum αλίευσα αυτό σχετικά με την απεργία στα ΕΛΤΑ:
 12. Τελικά ήρθαν σήμερα τα δύο βιβλία από το BookDepository (πάλι καλά). Ακόμα περιμένω τα βιβλία από τον πωλητή του Amazon. Αυτά είναι out of print και τα αγόρασα μεταχειρισμένα. Αυτό σημαίνει ότι αν τελικά χαθούν, δεν θα μπορέσω ίσως να τα ξαναβρώ (τουλάχιστον σε καλές τιμές). Από το BookDepository, τα βιβλία που ήρθαν σήμερα είναι νέες κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2020, οπότε ακόμα κι αν χανόντουσαν θα μπορούσα να τα βρω. Ελπίζω να μην γίνει νέα μόδα στα ΕΛΤΑ να περιμένουμε ένα μήνα τα βιβλία από το BD.
 13. Και εγώ περιμένω ακόμα. Bookdepository 11/2 Amazon (μέσω τρίτου πωλητή) 4/2 Υπάρχει απεργία στα ΕΛΤΑ. Στην πολυκατοικία μου δεν έρχεται κανένα γράμμα εδώ και μέρες. Τραγική κατάσταση
 14. Τον γλωσσοφάγανε τον Dan Didio με τόσα που του σέρνουνε κάθε μέρα στα διάφορα forums. Τελικά απολύθηκε από την DC. Μια σειρά από λανθασμένες επιλογές τα τελευταία χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση της εταιρίας, για να μην μιλήσω για τις πωλήσεις. Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος...
 15. Εγκύκλιος των ΕΛΤΑ με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2020 αναφέρει πως στο εξής, σε κάθε αντικείμενο που θα εκτελωνίζεται ακόμη και αν η αξία του είναι κάτω των 22 ευρώ, που είναι το αφορολόγητο όριο, θα του επιβάλλεται «Τέλος Εκτελωνισμού», το ύψος του οποίου καθορίστηκε σε 15 ευρώ. Ως εκ τούτου, τα δέματα εκτός ευρωπαϊκών χωρών που θα μπαίνουν τελωνείο άσχετα αν είναι πάνω η κάτω από 22 ευρώ που μέχρι σήμερα είναι η ατέλεια, θα χρεώνονται με 15 ευρώ,κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ακόμη και ένα ευρώ να κοστίζουν, ο καταναλωτής θα πληρώνει έξτρα 15 ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιστότοπος των ΕΛΤΑ, ταχυδρομικά αντικείμενα: - αξίας που δεν υπερβαίνει τα 22 € ή τα 45 € σε περίπτωση αποστολής μη–εμπορικού χαρακτήρα (από ιδιώτη σε ιδιώτη), απαλλάσσονται από δασμούς και ΦΠΑ. - αξίας από 22 € / 45 € έως 150 € απαλλάσσονται από εισαγωγικούς δασμούς αλλά υπόκεινται σε ΦΠΑ. - αξίας 150€ και άνω υπόκεινται σε ΦΠΑ και δασμούς, ανάλογα με τη στατιστική αξία τους και τη δασμολογική τους κατάταξη. Αυτό σημαίνει πως για δέματα: - από 0 έως και 22 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 ευρώ. - από 22 έως και 150 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 ευρώ + ΦΠΑ 24%. - πάνω από 150 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 με 50 ευρώ ανάλογα το κόστος του πακέτου, + ΦΠΑ 24% + τους τελωνειακούς δασμούς. Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα, τα αντικείμενα που αγοράζονται από το ebay, το Amazon ή καταστήματα της Κίνας και άλλων χωρών εκτός ΕΕ, δεν είχαν καμία χρέωση εάν η αξία τους είναι μέχρι 22 ευρώ, ακόμη και αν υποβάλλονταν σε δειγματοληπτικό έλεγχο.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.