Jump to content

comicos

Veterans
 • Posts

  1,498
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Everything posted by comicos

 1. Η σαπουνόπερα ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ είναι μια τηλεοπτική σειρά που ξεκίνησε να παίζεται στην Αμερική το 1987 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Όταν πρωτοπροβλήθηκε το 1988 και στη χώρα μας, άρχισε σιγά σιγά να αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς φίλους. Οι εκδόσεις Ανεμοδουρά προσπάθησαν μέσω των διαφόρων περιοδικών τους (Μπλεκ, Κατερίνα, Σούπερ Κατερίνα, Αφισόραμα) να παρέχουν στα αγόρια και τα κορίτσια εκείνης της εποχής υλικό για την αγαπημένη τους σειρά. Βλέποντας όμως την ολοένα και μεγαλύτερη απήχησή της στο νεανικό κοινό, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν στις 15 Απριλίου 1989 μια έκτακτη ειδική έκδοση της Σούπερ Κατερίνας, με τον όμοιο τίτλο ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ. Μέσα στις 32 σελίδες υπήρχαν αφίσες και βιογραφίες όλων των πρωταγωνιστών. Το εν λόγω έντυπο βρήκε πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Έτσι ο εκδοτικός οίκος έστειλε στην Αμερική τον συνεργάτη του Μιχάλη Δρακωνάκη, για να συναντήσει από κοντά όλους τους συντελεστές της παραγωγής και να μαζέψει αποκλειστικό υλικό. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει στην πορεία και 2η και 3η ειδική έκδοση, που περιείχαν αφίσες, αυτόγραφα, καρτ ποστάλ, αφιερώματα και σπόιλερ για τα επόμενα επεισόδια, αλλά και πολλές πληροφορίες για την προσωπική ζωή των πρωταγωνιστών. Η περιοδικότητα της σειράς ήταν ακανόνιστη και μέσα στα τεύχη δεν αναγραφόταν ημερομηνία κυκλοφορίας. Το πότε θα έβγαιναν στα περίπτερα γινόταν γνωστό μέσα από διαφημίσεις, που έβαζαν στα άλλα περιοδικά του εκδότη. Πρέπει να βγήκαν συνολικά 4 τεύχη, με το τελευταίο να κυκλοφορεί στις 10 Οκτωβρίου 1989. Δείγμα της ύλης του περιοδικού από το τεύχος 3 Μία από τις αφίσες και το εξτρά ένθετο χαρτόνι με τα αυτόγραφα του τεύχους 2 Οι διαφημίσεις για την κυκλοφορία των τευχών 1 και 4, από τα Μπλεκ Νέας Περιόδου 486 και 513 αντίστοιχα Εξώφυλλα-οπισθόφυλλα για τα τεύχη 1, 2 και 3 : TOLMI&GOITEIA COVERS.rar
 2. Τα ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 957, 958 και 960 δόθηκαν εκτός φόρουμ και κοκκίνισαν στη λίστα.
 3. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά! Κάποια από αυτά έχουν, σου στέλνω p.m.
 4. Κι εγώ σ' ευχαριστώ Νίκο! Καλές γιορτές με υγεία και ό,τι καλύτερο σε σένα και την οικογένειά σου!
 5. Το ΚΟΜΙΞ Νο 33 δόθηκε εκτός φόρουμ και κοκκίνισε στη λίστα.
 6. Καλησπέρα Νίκο. Είναι όλα διαθέσιμα. Σου τα κρατάω και μιλάμε με p.m.
 7. ΟΚ, σου τα κρατάω και αυτά!
 8. OK, σου τα κρατάω και τα λέμε με p.m.
 9. Σου το κρατάω και μιλάμε με p.m.
 10. Είναι διαθέσιμα. Σου στέλνω p. m.
 11. Σου τα κρατάω και μιλάμε με p.m.
 12. Το πακέτο ΚΟΜΙΞ και ο τόμος 3 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ...ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ δόθηκαν εκτός φόρουμ και κοκκίνισαν στη λίστα.
 13. Ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές σας, να είστε όλοι καλά!
 14. Οι τόμοι 4 & 6 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ...ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ δόθηκαν εκτός φόρουμ και κοκκίνισαν στη λίστα.
 15. Εξώφυλλο-οπισθόφυλλο τόμου 113 : Περάστηκαν στη βάση
 16. Όχι όλα. Σου στέλνω p.m.
 17. Οκ σου τα κρατάω και σου στέλνω p.m.
 18. Υπάρχουν και τα 2. Σου τα κρατάω και μιλάμε με p.m.
 19. Φαίνεται ότι ο "δαίμονας του τυπογραφείου" χτύπησε και εδώ : ενώ στο εξώφυλλο του τόμου 219 γράφει ότι περιέχει τα τεύχη 449-450-451, στην πραγματικότητα έβαλαν τα 452-453-454. Και στον τόμο 220, στου οποίου το εξώφυλλο γράφει ότι περιέχει τα 452-453-454, ανοίγοντάς τον βρίσκεις τα 449-450-451. Είχα την εντύπωση πως είχα πέσει σε κακέκτυπα. Διασταυρώνοντάς το όμως με τον φίλο Αλέξη (trelele) που είχε αρκετά αντίτυπα αυτών των τόμων, διαπιστώσαμε πώς σε όλα ήταν έτσι τελικά! Πιθανότητα, μιας και οι τόμοι το Καλοκαίρι έβγαιναν 2 μαζί, όπως είχαν τις 3αδες των τευχών στο τυπογραφείο τις "έντυσαν" κατά λάθος χιαστί με τα αντίθετα εξώφυλλα τόμων! Δεν ξέρω αν το αντιλήφθηκαν και πρόλαβαν να βγάλουν και κάποια σωστά στην πορεία, μάλλον όμως είναι όλα έτσι!
 20. Εξώφυλλο-οπισθόφυλλο τόμου 253 Μεταφέρθηκαν στη βάση
 21. ΟΚ Άγγελε, σου τα κρατάω
 22. Προστέθηκε στο πρώτο ποστ σύνδεσμος και με τα εξώφυλλα από το πακέτο Μπλεκ. Με αφορμή επίσης πρόσφατη συνομιλία που είχα με φίλο του φόρουμ, να υπενθυμίσω ότι προτού ζητήσει κάποιος τεύχη, καλό θα ήταν στην αρχή να κατεβάσει και να τσεκάρει τα εξώφυλλα. Ιδιαίτερα για αυτούς που αναζητούν καταστάσεις 9-10 θα είναι εύκολο σε πρώτη φάση να δουν αν υπάρχουν π.χ. κολλημένες τιμές, σημειώσεις με στυλό (συνήθως από τα πρακτορεία τύπου) ή κάποιες εμφανείς φθορές ή ταλαιπωρημένα εξώφυλλα. Σε δεύτερο χρόνο μπορεί να ζητήσει με p.m. (όπως έχω γράψει και στην αρχή του topic) επιπλέον φωτογραφίες ή κάποιες ακόμα διευκρινήσεις (π.χ. αν έχει λυμένα σταυρόλεξα ή παιχνίδια κλπ.). Όλα αυτά για να αποφεύγονται άσκοπες ταλαιπωρίες. Να επισημάνω επίσης πως ο ελάχιστος έλεγχος που γίνεται από τη μεριά μου όταν ζητηθεί κάποιο τεύχος, είναι να φυλλομετρηθεί και να επιβεβαιωθεί ότι αυτό είναι ακέραιο (δεν λείπουν ολόκληρες σελίδες ή κομμάτια από σελίδες). Αν το τεύχος δεν είναι ακέραιο, ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται άμεσα προτού προχωρήσει η συναλλαγή.
 23. Καλησπέρα. Τα Μπλεκ δίνονται όλα μαζί πακέτο, όπως έγραψα πιο πάνω και σε κάποιον άλλο φίλο. Για τα Μίκυ Μάους θα τα τσεκάρω και θα σου στείλω p.m.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.