Jump to content

Ilias12

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  118 [ Donate ]

Community Reputation

117 Active

About Ilias12

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 03/15/2011

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  ΑΘΗΝΑ
 • Country
  Greece
 • Profession
  ΤΡΙΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Recent Profile Visitors

158 profile views
 1. επανέρχομαι στην παραπάνω κριτική μου αναλυτικότερος και λέγω τα εξής: Κριτική του μίκυ μάους 287. Ξεκινάμε με το εξώφυλλο που απεικονίζει τον Τζιμ τον τρομερό και τον Σκρουτζ να είναι χαρούμενοι και το βιβλιο οδες του αγρού να είναι κοντά τους. Αρχίζουμε με την ιστορία ορεσίβια ποίηση σε σενάριο Φαουστο Βιταλιάνο και σχεδιο Σίλβια Ζικε. Πρόκειται για μια ιστορία με τον Τζιμ τον τρομερό με θέμα την ποίηση.Ο Τζιμ αυτήν τη φορά δεν πρεπει να συμπεριφερθεί σαν αγροίκος αλλά σαν κύριος με καλούς τροπους.Έτσι χρειαζεται εναν δάσκαλο.Μα ποιον;Φυσικά, τον Πανταξιο.Όσο ο Πανταξιος διδάσκει τον Τσιμπούρι θα τον κρατήσει ο Σκρουτζ. Μέτρια ιστοριουλα χωρίς κάτι το ενδιαφέρον.Λατρεύω Ζικε.Τέλειο στυλ.Τελειο σχεδιο.Επτά. Συνεχιζουμε με την ιστορία στα ίχνη του αδεσποτου γάτου σε σχεδιο Οταβινο Παναρο. Ο Φουμφο και ο Πητ έχουν κρύψει τη λεία τους στο χωριό της θείας Πουλχερίας.Όμως το μυστήριο στήνεται όταν ο Φουμφο καλείται να λύσει μια υπόθεση με την Πουλχερία. Καλουτσικη ιστορία με κάπως παιδιαστικη υποθεση. Το καλουτσικη περισσότερο για την περιπέτεια με τα κλοπιμαία του Πητ και του Φουμφο.Απο τον τιτλο καταλαβαίνεις εναν απο τους ενόχους.Το σχεδιο το βρήκα μέτριο.Επτά με επτάμισι. Τριτη ιστορία, το απίθανο τοπολαγωνικο σε σχεδιο Ρομπέρτο Βιάν. Ο Σκρουτζ θέλει να βρει τον μεγαλυτερο θησαυρό του κόσμου και βάζει το τοπολαγωνικο του Κύρου να ψάξει. Ωραι ιστορία με λογικό, αλλά αναπάντεχο τέλος.Μέτριο σχεδιο.Οκτώ. Ασ πω και την άποψη μου για τη Γκουνφια δημοσιογραφία. Ο Φέθρυ βάζει δικές του λέξεις στα Παπιονεα και ανεβαίνουν οι πωλήσεις. Όμορφη ιστοριουλα με τη γλώσσα του Φέθρυ.Το σχεδιο και παλι μέτριο.Επτάμισι. Η τέχνη του τέλεια οργανωμένου ταξιδιώτη του Μάσιμο Ασαρο. Ο Μίκυ είναι ο τέλεια ωργανωμενος ταξιδιώτης. Μικρή ιστοριουλα του γκαγκ με μέτριο σχεδιο.Επτά. Τελευταία ιστορία το επίμονο στραβόξυλο του Γκραζιανο Μπαρνταρο. Ο Σκρουτζ πρεπει να κλείσει μια συμφωνία με ενα επίμονο στραβόξυλο, οποτε θέλει να του κανει καλη εντύπωση.Στην υπόθεση μπλέκεται και η Νταίζυ. Καλη ιστορία με την υπόθεση της καλής εντύπωσης και την εκδίκηση της Νταίζυ.Σχεδιο μέτριο.Επτάμισι. Κρατάμε στα χέρια μας ενα πολύ καλό τεύχος.Οι τελικές μου εντυπώσεις είναι ωραίες.Για να πούμε και τον μέσο ορο, τώρα.Επτά με επτάμισι.
 2. Μιας και ειπες για παραδειγματα θα σου πω ενα.Παω στοιχημα οτι πολοι αναγνωστες νομιζουν πως ο Φαντομ ειναι δημιουργια του Καρπι, αντι του Μαρτινα.Ναι μεν ο Καρπι τον σχεδιασε αλλα ο Μαρτινα ειχε την ιδεα. Θιγεις ενα ερωτημα που το ειχα σκευτει κι εγω.
 3. Ξεφυλίζοντας το Ντόναλντ 67 το μάτι μου πήρε ένα χαρακτήρα που δεν μου είναι γνωστός. Στη σελίδα εικοσιτέσσερα, δεύτερο καρέ εμφανιζεται ενα παιδι Πασχάλης(Πασχαλοπαιδο) που φοράει γυαλιά.Εμφανιζεται ξανά στη σελιδα είκοσι πεντε, δεύτερο καρε.Κανει ξανά την εμφανιση του στη σελιδα εικοσιέξι που έχει ενα μονο και μεγαλο καρέ. Το Πασχαλοπαιδο εμφανιζεται χωρίς να μιλάει και είναι σχεδιασμενο απο τον σχεδιαστη Μάσιμο Φετσι. Ξέρεις κανεις σας κάτι για τον χαρακτήρα;
 4. Ilias12

  ΚΟΜΙΞ

  Παρεγγειλα το Κομιξ 1.Όταν το κρατησα στα χέρια μου είχα ενα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.Το τεύχος είναι τέλειο. Μόμπυ Ντικ:Άψογο σχεδιο, αλλά καλυτερο απο το σχεδιο είναι ο χρωματισμός.Καταπληκτικά καρέ με σκιάσεις.Όσο για το σενάριο σκιζει. Μου άρεσε πολύ να βλέπω ενα πληρδωμα να κυνηγά μια φάλαινα. Λιγα λογια για την ιστορία:Είναι μια παρωδία του αριστουργήματός του Χέρμαν Μενβιλ, δια χειρος Πάολο Μοτουρα.Το σενάριο είναι του Αρτιμπανι. Άρθρο:Η ιστορία έχει την τιμητική της, καθώς τη συνοδευει ενα τετρασελιδο άρθρο με πολλές πληροφορίες. Ένας σύγχρονος Ηρακλης:Έχω δει και τον Ρομάνο Σκάρπα να χρησιμοποιεί το όνομα Ηρακλης σε ιστορία του και και συγκρεκιμενα στην ιστορια οι φακές της Βαβυλώνας.Όσο για την ιστορία πολύ καλη με τον Ντόναλντ να βουτάει.Ομολογώ οτι το σχεδιο του Μπαρκς το βρίσκω μέτριο.Γενικώς είμαι άνθρωπος του μοντέρνου. Το τεύχος είναι άριστο.10/10.Όσοι δεν το έχετε ενα σας λεω: ψαξτε το.
 5. Πλησίαζε το καλοκαίρι του 2017 και όλοι περιμέναμε να δουμε ανατύπωση της βιβλιοθήκης κόμιξ, κάτι που είναι γελοίο, καθως ο Ρόσα ανατυπώνεται ηδη στο Κομιξ.Έφτασε κοντά η ωρα της μεγαλης αποκαλυψης για τα τομακια.Έφτασε και η έκπληξη που όλοι ενθουσιάστηκαν.ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΟ ΣΚΑΡΠΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Όλες οι ιστορίες του θρυλικού Ρομάνο Σκάρπα σε μια εκδοση ιδανική για σοβαρούς συλλεκτες😂.Φυσικά η Ελλάδα εβγαλε, σχεδόν οτι έβγαλε και η Ιταλία, με λιγότερες σελίδες.Με ακρίβεια 174. 1.Το φυλαχτό του αμουδισεν Κάθε τόμος περιεχει ενα ωραίο άρθρο με χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία που ακολουθεί.Όταν υπάρχει χώρος μπαίνει και στην αρχή του τόμου ενα λεπτομερείς άρθρο σχετικα με τον Ρομάνο Σκάρπα. Στην αρχή οι τόμοι αρχισαν με πολύ παχύ χαρτί και μεγαλο μέγεθος. Την δεύτερη χρόνια, το 2018 το μεγαλο μέγεθος συνεχίστηκε, όμως το χαρτί δεν ηταν πια τόσο χοντρό.Το αποτέλεσμα ηταν η πρωτη φουρνιά τόμων να μοιάζει οτι έχει περισσότερες σελίδες απο τη δεύτερη.Επίσης, το 2018 απο τους 7 τόμους που που ηταν το 2017, έγιναν 8. 9.Ο αυτοκράτορας της Καλισοτα. 8.Ο Ντόναλντ πράκτορας του FBI. 18.Πιστολιδι στο Φαρ Ουέστ. Το 2019 το μέγεθος έγινε σχεδόν ίσα με το ΚΟΜΙΞ και το χαρτί ακόμη πιο λευκό.Ο Τελευταίος έως τώρα τόμος είναι ο 25.Η χρυσή άμμος 24.Κατασκήνωση στο βουνό 21.Ο Μίκυ στην ολυμπιάδα 23.Το ρετσίνι της Αραβίας 19.Ο άνθρωπος απο το Αλτακραζ Είναι ενα πολύ καλό ανάγνωσμα με ιστορίες που σε χαλαρώνουν και δίνουν έξτρα ποντους στο καλοκαίρι σου.Αμα θέλεις να διαβάσεις κάτι καλό (που ποιος δε θέλει) προτεινετε.Μέσα απο τους τόμους μπορείς να μπεις και πιο βαθυα στον κοσμο του Σκάρπα. Τα σενάρια δεν είναι όλα του Ρομάνο Σκάρπα.Η Καθημερινή μικραίνει τα προτοτυπα ιταλικά άρθρα για να τα πάρουν οι σελίδες. 11.Η αιώνια φλόγα της Καλχοα 12.Τα έλατα των ιμαλαιων (Για μένα)αξίζει να έχετε Σκάρπα στη συλλογη σας.
 6. Τι απόφαση πηρατε για τη νέα χρόνια. Εγώ φέτος αποφάσισα να δοσω ευκαιρίες και σε αλλά κόμικς εκτός απο τα Ντίσνεϊ όπως π.χ Μπλεκ.Έχετε κάτι να μου προτεινετε; Πείτε μας την απόφαση σας.
 7. Μπήκε η νέα χρόνια, ευκαιρία να πούμε και φέτος για το πρωτο κόμικς που διαβασαμε τον νεο Χρονο. Εγώ διάβασα το Μίκυ μάους 290 και συγκεκριμένα την ιστορία η επιστροφη του Γκουφολυκου, διότι είχα μεγαλο ενδιαφέρον να δω τι προκειτε αυτή η σειρά.Μου άφησε μέτριες εντυπώσεις. Εσείς τι διαβασατε;
 8. Βγήκε διαφημηση για το μίκυ μάους 293.Αυτή την φορά η ιστορία του Γκουφολυκου είναι τριτη. Πως σας φάνηκαν οι ιστορίες του Γκουφολυκου.Πείτε τα όλα.Εγώ τις δυο διάβασα.Καλες. Κριμας για το editors choice.
 9. Βγήκε διαφημηση για το μίκυ μάους 293.Αυτή την φορά η ιστορία του Γκουφολυκου είναι τριτη. Πως σας φάνηκαν οι ιστορίες του Γκουφολυκου.Πείτε τα όλα.Εγώ τις δυο διάβασα.Καλες. Κριμας για το editors choice.
 10. Διάβασα τον τόμο.Ναι το ξέρω βγήκε πριν απο καιρό.Σκεφτηκανα κάνω την κρητική. Στην αρχή έχουμε ενα ωραίο πεντασελιδο αρθρακι.Τέτοια λεπτομερείς άρθρα δεν τα περίμενα. Η κεντρικη ιστορία του τόμου είναι η χρυσή άμμος σε σενάριο Ροντόλφο Τσιμίνο και σχεδιο, φυσικά Ρομάνο Σκάρπα.1η εκδοση:Topolino 517. Oι Μουργόλυκοι εκτελούν την ποινή τους και γίνονται αγρότες.Όμως μετα δεν θα αργήσουν να κανουν την παρανομία τους. Αλλη μια ιστορία χαλάρωσης που απολαυσα με ωραιο σχεδιο απο τον Σκάρπα.Οκτώ. Δεύτερη ιστορία του τόμου είναι η Άρπυια φρουρός σε σενάριο Τσιμίνο και σχεδιο Ρομάνο Σκάρπα. Μια Άρπυια εμφανιζεται στο θησαυροφυλακιο που τρώει χρυσά νομίσματα και γίνεται φρουρός. Ωραία ιστορία αλλά εχει ενα λογικό κενό.Ο Σκρουτζ στην αρχή δεν θέλει φρουρό.Μετα πριν πει η Άρπυια οτι τρώει χρυσά νομίσματα ο Σκρουτζ τη θέλει για φρουρό.Το τέλος με τα σοκολατένια νομίσματα δεν μου άρεσε.Οποτε απο το επτάμισι με οκτώ που θα επερνε της κόβω και τις βάζω σκέτο επτάμισι λογου καλού σχεδίου το μισο. Συνεχίζουμε με την ιστορία τα διαφημιστικά ημερολόγια σε σενάριο των αδερφών Μπαροσσο και σχεδιο είναι Περίτο να πουμε ποιανού. Ο Σκρουτζ έχει αναθέσει στον Ντόναλντ να πουλησει βρεγμένα ημερολόγια. Ωραία ιστοριουλα με τις προσπαθειες του Ντόναλντ.Το σχεδιο του Σκάρπα, όπως παντα πολύ καλό.Επτάμισι με οκτώ. Η ανεμοδαρμενη κοιλάδα είναι η τέταρτη ιστορία του τόμου σε σενάριο του Τσιμίνο και σχεδιο Ρομ... Ο Ντόναλντ και τα ανιψάκια πηγαίνουν σε μια κοιλάδα με πολλους ανεμους που τους εμποδίζουν να επιβιώσουν.Θα τα καταφέρουν; Πολύ ωραία ιστορία με τη ζωή του Ντόναλντ και των ανιψιων στην ύπαιθρο και το σχέδιο τέλειο.Οκτώ. Φτάσαμε στην ιστορία η πινιατα των Αζτέκων σε σενάριο και σχεδιο Ρομάνο Σκαρπα. Έχουν αναθέσει, στον Γκούφυ και τον Γκαντσο να παραδώσουν την πινιατα των Αζτέκων. Καλη ιστορία με τα σαμποτάζ στον αέρα και ομορφο σχεδιο.Επτά με επτάμισι. Και κλείνουμε με την ιστορία το χρυσάφι του φαρ Ουέστ σε σενάριο και σχεδιο Ρομάνο Σκάρπα. Ο Γκούφυ και ο Γκαντσο ψάχνουν για χρυσάφι στο Φαρ Ουέστ.Όμως υπάρχει και ο κακός στην ιστορία. Πολύ ωραία ιστορία με κομψές δόσεις δράσης και φυσικά πολύ ωραίο σχεδιο.Οκτώ. Συνολικά έχουμε εναν πολύ καλό τόμο, οποτε λέμε αντίο στους τόμους Σκάρπα για φέτος με ενα πολύ καλό ανάγνωσμα.Βαθμός:Επτάμισι με οκτώ.
 11. Δυο έλληνες συγκραφεις, ο Σωτήρης και ο Γιωργος Κωνσταντινίδης επιχείρησαν να γράψουν το παιδικό βιβλιο με τιτλο το μπλοκακι ενος Ούφο.Η σειρα είναι βασισμένη σε αληθινες ιστορίες που τις έχουν στείλει παιδιά απο όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.Τα βιβλια είναι απο τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Είναι γραμμένο σε στυλ ημερολογίου απο ενα παιδι (παιδι και καλά το γράφει.Συγκραφεις το γράφουν στα αλήθεια) που όμως το αποκαλει μπλοκακι.Του έχουν βγαλει παρατσούκλι ουφο απο παρατσούκλια που έχουν βγάλει τα αγόρια της τάξης του.Έτσι δεν έχουμε μαθει το αληθινό όνομα του παιδιού.Στο μπλοκακι γράφει τις μικρές αλλά Ξεκαρδιστηκες περιπετειες που ζει με τους φιλους του η με τον αδερφό του. Εγώ που έχω διαβάσει σχεδόν όλη τη σειρα θα πω οτι είναι πολύ καλη με πολύ γέλιο. Στην Ελλάδα έχουμε δει 5 μπλοκακια.Τα παραθέτω κάτω. 1.Τα απίστευτα κατορθώματα μου 2.Κάτι συμβαίνει εδώ 3.Ώστε έτσι, ε; 4.Η οδυσεια ενος ουφο 5.Πάμε για μετάλλιο Αντιγραφω τι έχει πει ο Γιωργος Κωνσταντινίδης Γεννήθηκα στον Πειραια.Απο μικρός, θυμάμαι, μου άρεσε να λέω ιστορίες.Στο σχολειο, στην παρέα, στο ωδείο και στο σπίτι.Τα χρόνια πέρασαν κι έγινα βιολονίστας, δάσκαλος και συγγραφεας .Παρ όλες αυτές τις [συγκλονιστικές αλλάγες} συνεχισα να λέω ιστορίες.Στην κόρη μου, στους μαθητές και στους φιλους.Εκείνοι με παρότρυναν να τις γράψω.Τα πρωτα μου βιβλια είναι:[Η Σιρεφα και οι χαμένες νότες], [Μια πόλη, μα ποια πόλη], [Καποτε στη μελωδιουπολη].Όμως , δεν έλεγα μονο ιστοριες, άκουγαν κιόλας.Ακουγα και κατέγραφα τις περιπετειες, τις φάρσες και τις γκάφες των παιδιών απο όλη την Ελλάδα.Τοτε γεννήθηκε η σειρα βιβλίων [Το μπλοκακι ενος UFO].Μετα ακολούθησε η σειρα [Ενα μυστήριο για τον... Μπούφο] και εύχομαι να ακολουθήσουν κι αλλες.Μέχρι τοτε θα μαζεύω ιδέες... Τι είπε ο Σωτήρης Μητρουτσης Γεννήθηκα στον Πειραια.Είμαι επαγγελματίας γραφίστας και... ερασιτέχνης σκιτσογράφος.Απο μικρός, οποτε εβρισκα ευκαιρία, μουντζουρωνα χαρτιά, μπλοκακια και τα χέρια μου.Τώρα πια κάνω μουντζουρες και στο κομπιούτερ μου.Τα τελευταια χρόνια συνδημιουργω και εικονογραφω τα βιβλια των σειρών [Το μπλοκακι ενος ουφο] και [Ενα μυστήριο για τον...Μπούφο].Ελπίζω να διασκεδάσεις τόσο πολύ διαβάζοντας αυτό το βιβλιο, όσο διασκέδαση κι εγώ όταν το σχεδιαζα! Καλη ανάγνωση! Ο Σωτήρης κι ο Γιωργος έχουν μια δυνατή φιλια
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.