Jump to content

Metatron89

Members
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

907 Good

About Metatron89

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 07/19/1989

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Χαλκίς
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Έφτασε επιτέλους στα χέρια μου η επανέκδοση του Μίζερι και έχω μερικές παρατηρήσεις που προέκυψαν κατά την ανάγνωση: Έχουν μικρύνει την γραμματοσειρά στο κείμενο συγκριτικά με τα προηγούμενα βιβλία που εξέδωσε ο Κλειδάριθμος (π.χ. Λάμψη, το Αυτό κλπ), κάτι το οποίο παρατηρήθηκε και στο Μόνο αν μυρίζει αίμα. Δεν υπάρχει κατάλογος με περιεχόμενα στις πρώτες σελίδες, ενώ το κείμενο έχει αριθμημένες θεματικές ενότητες.
 2. Αν κάποιος ενδιαφέρεται ισχύει μέχρι 19/4.
 3. Διαβάστηκε σήμερα ο νέος τόμος με το origin του Wolverine. Λόγω του ότι είμαι νέος στον κόσμο της Μάρβελ και δεν είχα αγοράσει την προηγούμενη έκδοση, μου έκατσε κουτί ο σκληρόδετος τόμος. Θεωρώ ότι ήταν μια αξιοπρεπής δουλειά/ αφήγηση με προσεκτικά δομημένη ροή και αρχή-μέση-τέλος. Το σχέδιο αν και με ξένισε, τελικά το συνήθισα και μπορώ να πω ότι ταιριάζει με την μουντάδα της εποχής που διαδραματίζεται η ιστορία, και βοηθά στο δράμα που θέλει να προσδώσει το όλο εγχείρημα. Με 2 λόγια έμεινα ικανοποιημένος και πέρασα ευχάριστα το απόγευμά μου. ήταν άλλο ένα καλά ξοδεμένο δεκάευρω
 4. Συμφωνώ απόλυτα ότι δύσκολα αποφεύγονται τα λάθη με τέτοιο όγκο διαλόγων, αλλά στην συγκεκριμένη σειρά το παραξήλωσε η Μαμούθ. Είναι κρίμα για μια τόσο όμορφη έκδοση για τα ελληνικά δεδομένα (σε μεγάλο μέγεθος- μεγαλύτερο της cinebook) να χάνει πόντους από απροσεξίες σε λέξεις και καταλήξεις που θα έκανε παιδί δημοτικού.
 5. Προσωπική μου άποψη για τους νέους αναγνώστες είναι ότι την κίτρινη σφραγίδα και τους 2 τόμους με το μυστήριο της μεγάλης πυραμίδας συμφέρει να τους προμηθευτούν από εκδόσεις cinebook στην αγγλική γλώσσα. Οι τόμοι 1-3 της Μαμούθ είναι και πανάκριβοι (για μεταχειρισμένοι) και δυσεύρετοι. Ας ελπίσουμε ότι στο νέο ξεκίνημά της η Μαμούθ θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην επιμέλεια των διαλόγων, γιατί την θεωρώ απαράδεκτη με τόσα ορθογραφικά- συντακτικά- γραμματικά λάθη. @Manitouθα ξεκινούσα με το τέμενος της Γκοντουάνα που θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρουσα πλοκή αλλά αποτελεί και το πιο προσεγμένο τεύχος από άποψη ποιότητας έκδοσης.
 6. Ετοίμασα και την οπτική απεικόνιση των τόμων που ακολουθούν. Έχω μόνο μια αμφιβολία ως προς την Spider-Gwen, καθώς στην αγγλική έκδοση βγήκαν 2 τόμοι.
 7. Αφήνω το δικό μου feedback από bookdepository: Παρήγγειλα ένα κόμικ με κόστος ~12€ το οποίο έγινε dispatch στις 3/2 και έφτασε στην πόρτα μου μετά από 5 εβδομάδες. Εννοείται ότι δεν υπήρχε κανένα επιπλέον κόστος.
 8. Καλημέρα @Mrparaskeuas. Κατά καιρούς στο σάιτ της gb publishing διαθέτουν και τόμους που μπορεί να μην έβλεπες αναρτημένους πριν. Οπότε η λύση είναι να ελέγχεις τη διαθεσιμότητα των τόμων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και λογικά θα πετύχεις και τόμους που έψαχνες. Η άλλη λύση είναι να ζητήσεις από το κέντρο τύπου που προμηθεύεσαι τους νέους τόμους, να σου παραγγείλουν τους παλαιότερους που σου λείπουν.
 9. Οι διαστάσεις 60x39 αναφέρονται στον πάτο του κουτιού ή στις εξωτερικές διαστάσεις που έχει το καπάκι?Μια φωτογραφία με κόμιξ μέσα θα με βοηθούσε, γιατί σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω τα συγκεκριμένα κουτιά. Σε ευχαριστώ πολύ !
 10. Τα ποθούμενα είναι Marvel Origins the 60s και δευτερευόντως Avengers: Birth of Ultron. Κοιτώντας προς τα πίσω τους τόμους της αγγλικής συλλογής ως λογική επιλογή εκκρεμεί το Marvel Zombies. Αν έχουν χιούμορ στην Hachette θα δώσουν το Xmen Dark Phoenix
 11. Εξαιρετικά νέα @nikolas12. Μήπως θα μπορούσες να μας προαναγγείλεις για το πότε περίπου να περιμένουμε το μπαράζ αποκαλύψεων?Αυτήν την εβδομάδα/ μέσα στην επόμενη εβδομάδα/ μέσα στην μεθεπόμενη εβδομάδα?
 12. Μήπως έχουμε κανένα νέο για τον επόμενο τόμο της συλλογής από τα τσακάλια της παρέας? θα είναι αφορμή για κλάματα λόγω επανέκδοσης (π.χ Marvel Zombies) ή θα έχουμε φρέσκο υλικό?
 13. Φοβερά νέα για όλους τους φαν, είτε πρωτάρηδες είτε παλιές καραβάνες, αφού τον συγκεκριμένο τόμο τον ανέμεναν αμφότεροι. Σήμερα είμαστε επισήμως ενήμεροι για 3 τόμους και τις ημερομηνίες έκδοσής τους (#39,40,43). Αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι αναμένουμε Marvel Zombies, The Amazing Spider-Man: Revealations & Until the Stars Turn Cold, House of M, Avengers: Birth of Ultron, Marvel Origins the 60s, έχουμε φτάσει στο στάδιο να περιμένουμε μόνο 14 τόμους για να κλείσει η 60αδα. Ήδη με έπιασε ένα "feeling Blue" για το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός....
 14. Αγοράστηκε το συγκεκριμένο κατά τον Αύγουστο στην τιμή των 15,90€. Για το μέγεθος και την ποιότητα της έκδοσης το αντίτιμο είναι πράγματι δελεαστικό. Αποφάσισα να το διαβάσω χθες λόγω άλλων εκκρεμοτήτων και τελειώνοντάς το μονορούφι θα συμφωνήσω με την γενική άποψη όλων των παραπάνω συμφορουμιτών: Η ιστορία μου φάνηκε ότι πήγαινε στα χαμένα με βάρκα την ελπίδα, χωρίς ιδιαίτερη συνοχή μεταξύ των διαλόγων, ΑΛΛΑ έπαθα πλάκα με το σχέδιο. Κάθε σελίδα ήταν οπτική απόλαυση και λόγω του γεγονότος ότι οι διάλογοι ήταν ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι, πήρα τον χρόνο μου και χάζευα τις σελίδες καρέ- καρέ. Πολλή σκοτεινιά και έντονο μεταφυσικό στοιχείο κυριαρχούν σε αυτή την έκδοση. Σίγουρα δεν είναι ένα ανάγνωσμα που μπορεί να προταθεί σε νεοεισαχθέντες στον κόσμο του νυχτερίδα, αλλά μπορεί να προταθεί ως παράδειγμα ότι τα κόμικς είναι τέχνη.
 15. Καλησπέρα σε όλους, επειδή σκέφτομαι να κάνω μια μικρή παραγγελία της τάξης των 15€ από το συγκεκριμένο σάιτ, μήπως έχει παραλάβει κάποιος πρόσφατα δέμα και γνωρίζει εάν πλέον επιβαρυνόμαστε και τελωνειακούς δεσμούς?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.