starsky Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 6, 2008 Member ID: 1834 Group: Members Topic Count: 13 Content Count: 283 Reputation: 253 Achievement Points: 283 Days Won: 0 With Us For: 6665 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 6, 2008 Στο κομικ η Γιορτη Των Αθανατων του Enki Bilal,οπως εκδοθηκε απο τις εκδοσεις ARS LONGA/ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ το 1983,συμπεριλαμβανεται και μια συνεντευξη του δημιουργου του. Η συνεντευξη δοθηκε στον Jean Letourgie και Henri Filippini τον Οκτωβριο του 1982 και μπορειτε να τη διαβασετε παρακατω. 3 Παράθεση
alagt17 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 7, 2008 Member ID: 673 Group: Members Topic Count: 40 Content Count: 758 Reputation: 1788 Achievement Points: 758 Days Won: 0 With Us For: 6760 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 28, 2024 Age: 60 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 7, 2008 Χρησιμότατη η συνέντευξη. Επιβεβαίωσε κάποιες παρατηρήσεις μου για τον πολιτικό Bilal και μου ξεκαθάρισε ακόμα μερικά ζητήματα για την "Παρτίδα" Παράθεση
Argail Δημοσιεύτηκε Απριλίου 13, 2008 Member ID: 1252 Group: Veterans Topic Count: 87 Content Count: 1685 Reputation: 6800 Achievement Points: 1750 Days Won: 14 With Us For: 6724 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 01:54 PM Age: 44 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 13, 2008 η ίδια ακριβός συνέντευξη βρίσκεται και στο Τεύχος 29 της Βαβέλ και προλογίζει την σε συνέχειες έκδοση του "Οι φάλαγγες της μαύρης τάξης" 2 Παράθεση
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Απριλίου 13, 2008 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 740 Content Count: 13250 Reputation: 106738 Achievement Points: 13280 Days Won: 138 With Us For: 6480 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 09:45 AM Age: 67 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 13, 2008 Και επειδή οι καιροί από το 1983 μέχρι σήμερα αλλάξανε δραματικά, αντιγράφω ένα άρθρο από την Ελευθεροτυπία της 5/3/08 ''Από το τελευταίο του ταξίδι στο Βελιγράδι και το Σαράγεβο, λίγο πριν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ο αισθαντικός κομίστας Ένκι Μπιλάλ εμπνεύστηκε για την εφημερίδα <Liberation> πέντε φανταστικά πορτραίτα ανθρώπων που απαντούν σε διαφορετικές το καθένα ερωτήσεις, πάνω σε ζητήματα που τους απασχολούν μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, της χώρας του: τη σφαγή στη Σεμπρένιτσα, την εξαφάνιση του Κάρατζιτς, το Σαράγεβο, τις πληγές που άφησε ο βομβαρδισμός του Βελιγραδίου...Ένα από τα πέντε πορτραίτα είναι αυτό που παραθέτουμε: της Βέσνα Ζ. που μιλά για την ανεξαρτησία του Κοσόβου, λίγο πριν αυτή γίνει πραγματικότητα: Με λένε Βέσνα Ζ. Είμαι 23 χρόνων, από το Βελιγράδι και σπουδάζω οικονομία... -Τι σας λέει η ιδέα ενός ανεξάρτητου Κοσόβου; Ο κίνδυνος που διατρέχουμε είναι η αγραμματοσύνη, άνοιγμα σε κάθε είδους αμαγάλματα...Μου αρέσει η σέρβικη εξοχή. Μου αρέσουν όλες οι εξοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά σήμερα φοβάμαι...Από αυτήν την ύπαιθρο προέρχονται οι κρυφές εμμονές ενός αηδιαστικού εθνικισμού, υποκινούμενες κατ΄ αρχήν από κάποιους διανοούμενους του Βελιγραδίου και στη συνέχεια από φτωχούς και αγράμματους ανθρώπους. Ας δώσουμε την ανεξαρτησία στο Κόσοβο...Η ιδέα δεν μου αρέσει. Αισθανόμαστε όλοι πως ανατρέπεται η Ιστορία μας, αλλά ας είμαστε για μιά φορά πραγματιστές...αυτή η ανεξαρτησία θα μας ανοίξει τις πόρτες για την Ευρώπη...Θα κερδίσουν όλοι... -Τι σας λείπει περισσότερο σήμερα; Να ταξιδεύω στην Ευρώπη χωρίς βίζα, όπως κάνουν και οι Ευρωπαίοι που διασχίζουν τη Σερβία. Η μη αμοιβαιότητα στο θέμα της βίζας είναι παραλογισμός που καλύπτεται από τις Βρυξέλλες''. 3 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις