AARDVARK Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2025 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 68 Content Count: 738 Reputation: 3558 Achievement Points: 752 Days Won: 2 With Us For: 7000 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2025 Μηνιαιον περιοδικο της ενωσης ελληνων φυσικων απο την δεκαετια του 70 με περιεχομενα οπως διαβαζουμε στην εσωτερικη σελιδα για να παρουμε μια ιδεα: Η ενοτης και η αρμονικη ταξη του συμπαντος Το φωτονιον εχει μαζαν; Φυσικη πτωσεως των σταγονων Η μακρια γλωσσα του χαμαιλεοντα Αρης τι γνωριζουμε σημερα για τον ερυθρο πλανητη και αλλα Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τον Theo A. 4 2 Παράθεση
Theo A Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2025 Member ID: 38320 Group: MoM Topic Count: 2 Content Count: 166 Reputation: 916 Achievement Points: 193 Days Won: 0 With Us For: 1546 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2025 Τι μου θύμισες τώρα!! Έχω και εγώ μερικά τεύχη του Φυσικού Κόσμου πολύ μεταγενέστερα, αλλά εκείνα που θυμάμαι είναι μερικά από την δεκαετία του '80 που είχαν εικονογράφηση του Πετρουλάκη του γελοιογράφου της Καθημερινής (που τότε σπούδαζε φυσικός αν θυμάμαι σωστά). Spoiler Στα τέλη της δεκαετίας του '80 σπούδασα και εγώ φυσικός στην Πάτρα. 6 Παράθεση
AARDVARK Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 27, 2025 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 68 Content Count: 738 Reputation: 3558 Achievement Points: 752 Days Won: 2 With Us For: 7000 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 27, 2025 Ενα εξωφυλλο που μου εκανε εντυπωση και ειχα σωσει κατι χρονια πριν. 5 1 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 853 Content Count: 15231 Reputation: 110039 Achievement Points: 9268 Days Won: 545 With Us For: 5330 Days Status: Offline Last Seen: 19 ώρες πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Σαν ένας άνθρωπος ο οποίος λάτρεψε από πολύ μικρός την Φυσική, κατάγεται από σόι Φυσικών (καθηγητών Πανεπιστημίου), ήταν κι εκείνος πολύ καλός στην Φυσική (είχα πρόσβαση σε βιβλία και συγγράμματα Πανεπιστημίου), ήταν το όνειρό του να περάσει στο Φυσικό, αλλά... ήταν στουρνάρι στην Χημεία κι έτσι πέρασε στο Γεωπονικό και στο τέλος κατέληξε... στην νταλίκα, ομολογώ ότι είχα πολύ καιρό έτοιμη την παρουσίαση του συγκεκριμένου τίτλου, αλλά είχα ξεχάσει να την ανεβάσω! Όντας συνδρομητής το μακρινό 1994, ανεβάζω μερικά τεύχη, τα οποία όμως εικάζω ότι ανήκουν σε άλλη περίοδο του περιοδικού, αλλά ελλείψει πληροφοριών, τα αφήνω εδώ κι όταν βρεθεί η άκρη, τότε τα μεταφέρουμε. Οι ελάχιστες πληροφορίες που έχω στην διάθεσή μου είναι ότι ο "Φυσικός Κόσμος" (εκείνη την περίοδο) διανεμόταν μέσω συνδρομής από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και υπήρχε ποικιλία στην τιμή και των αριθμό των σελίδων. Περιείχε θέματα που αφορούν τον φάσμα του κλάδου των Φυσικών επιστημών, από Αστρονομία, Γεωφυσική, Κβαντομηχανική, Ηλεκτρισμό, Μοριακή & Ατομική Φυσική, μέχρι Θεωρία Χάους, Πληροφορική και Ιατρική Φυσική. Περιέχονται κι ασκήσεις, αλλά και θέματα που απασχολούν την Ένωση Ελλήνων Φυσικών ή τουλάχιστον την απασχολούσαν εκείνη την περίοδο. Η έκδοση ήταν τριμηνιαία και το τεύχος #148-149 είναι διπλό. Τέλος, στο τεύχος #155 είναι διμηνιαία η έκδοση. Παρακάτω παραθέτω την ταυτότητα του τεύχους #146. @ AARDVARK , @ Theo A , @ albertus magnus : Αποτελείτε πρότυπα για εμένα. Δεν φαντάζεστε πόσο θα ήθελα να είμαι συνάδελφός σας και πόσο σας ζηλεύω (με την καλή έννοια πάντα)! 4 1 1 Παράθεση
AARDVARK Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 68 Content Count: 738 Reputation: 3558 Achievement Points: 752 Days Won: 2 With Us For: 7000 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 6 min ago , Indian said: Αποτελείτε πρότυπα για εμένα. Δεν φαντάζεστε πόσο θα ήθελα να είμαι συνάδελφός σας και πόσο σας ζηλεύω (με την καλή έννοια πάντα)! Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά ότι εννοείς αυτο και αν τα παιδιά έχουν σχέση με το αντικείμενο της φυσικής αλλά εγώ ουδεμία. 3 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 853 Content Count: 15231 Reputation: 110039 Achievement Points: 9268 Days Won: 545 With Us For: 5330 Days Status: Offline Last Seen: 19 ώρες πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 1 λεπτό πριν, AARDVARK είπε: Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά ότι εννοείς αυτο και αν τα παιδιά έχουν σχέση με το αντικείμενο της φυσικής αλλά εγώ ουδεμία. Α, ναι? Από τα επιστημονικά περιοδικά που έχεις ανεβάσει (τα οποία αφορούν την Φυσική και τα Ηλεκτρονικά), υπέθεσα ότι ήσουν κι εσύ στο... συνάφι! 1 3 Παράθεση
Theo A Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Member ID: 38320 Group: MoM Topic Count: 2 Content Count: 166 Reputation: 916 Achievement Points: 193 Days Won: 0 With Us For: 1546 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Γιάννη όπως σου έχω πει και παλαιότερα, έχουμε πολλά κοινά, αφού τα τελευταία 15 χρόνια έχω εγκαταλείψει τη Φυσική και ελπίζω κάποια στιγμή να συνταξιοδοτηθώ ως αυτοκινητιστής 3 Παράθεση
AARDVARK Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 68 Content Count: 738 Reputation: 3558 Achievement Points: 752 Days Won: 2 With Us For: 7000 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 (Επεξεργασία) 31 min ago , Indian said: Α, ναι? Από τα επιστημονικά περιοδικά που έχεις ανεβάσει (τα οποία αφορούν την Φυσική και τα Ηλεκτρονικά), υπέθεσα ότι ήσουν κι εσύ στο... συνάφι! Μπαα όχι, λάτρης του χαρτιού και του παρελθόντος γενικά είμαι και κατάστημα εμπορικό πιο ειδικά έχω. Επεξεργασία Οκτωβρίου 29, 2025 από AARDVARK 3 Παράθεση
albertus magnus Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Member ID: 11226 Group: Members Topic Count: 144 Content Count: 3399 Reputation: 21499 Achievement Points: 3471 Days Won: 16 With Us For: 6021 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Age: 158 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 @ Indian για μενα ορθα θυμασαι αν και με τα χρονια ομολογω οτι εχω λιγο βαρεθει τη φυσικη και δεν μου αρεσει οπως οταν ημουν 15 χρονων πχ. Επισης οπως σου ειχα πει και απο κοντα εγω εκανα τον λιγο αναποδο δρομο απο εσενα καθως ειμαι απο οικογενεια φορτηγατζηδων (απο το ενα σοι) αλλα κατεληξα φυσικος! Παντως να σου πω οτι αλλο το πως βιοποριζεται ο καθενας και αλλο τις γνωσεις που εχει ή αποκτα μεσω μελετης. Οποτε αν σου αρεσει ακομα διαβαζε βιβλιαρακια ειτε πανεπιστημιακα ειτε εκλαικευμενης φυσικης σαν χομπυ και θα γουσταρεις. Ποτε δεν ειναι αργα. 2 2 Παράθεση
Theo A Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Member ID: 38320 Group: MoM Topic Count: 2 Content Count: 166 Reputation: 916 Achievement Points: 193 Days Won: 0 With Us For: 1546 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Αγαπητέ ...συνάδελφε @ albertus magnus μην βάζεις ιδέες στον @ Indian . Τώρα που η πτώση της θερμοκρασίας μειώνει τις πωλήσεις άρα και την δική του δουλειά, πρέπει να κάνει "φασίνα" στο φόρουμ άντε να διαβάσει και κανένα κόμικ. Όσο για σένα σε ζηλεύω γιατί στην Αθήνα μπορείς να πηγαίνεις συχνά θέατρο κάτι που εγώ εγκατέλειψα σταδιακά από το 2004 και μάλλον οριστικά από το 2010 που κατέβηκα πάλι στην επαρχία. 2 1 Παράθεση
albertus magnus Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Member ID: 11226 Group: Members Topic Count: 144 Content Count: 3399 Reputation: 21499 Achievement Points: 3471 Days Won: 16 With Us For: 6021 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Age: 158 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 14 min ago , Theo A said: Όσο για σένα σε ζηλεύω γιατί στην Αθήνα μπορείς να πηγαίνεις συχνά θέατρο κάτι που εγώ εγκατέλειψα σταδιακά από το 2004 και μάλλον οριστικά από το 2010 που κατέβηκα πάλι στην επαρχία. Το καλό της Αθήνας σίγουρα. Το γράφω και στο αντίστοιχο thread. Το Σάββατο είδαμε το 4ο για φέτος (δύο εννοώ από Σεπτέμβρη και μετά τη σεζόν) και έχουμε και εισιτήρια και για αύριο που θα ξαναπάμε. Και ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να δούμε κάμποσα ακόμα. 3 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2025 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 853 Content Count: 15231 Reputation: 110039 Achievement Points: 9268 Days Won: 545 With Us For: 5330 Days Status: Offline Last Seen: 19 ώρες πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2025 17 ώρες πριν, Theo A είπε: Γιάννη όπως σου έχω πει και παλαιότερα, έχουμε πολλά κοινά, αφού τα τελευταία 15 χρόνια έχω εγκαταλείψει τη Φυσική και ελπίζω κάποια στιγμή να συνταξιοδοτηθώ ως αυτοκινητιστής Είμαστε βίοι παράλληλοι! 15 ώρες πριν, albertus magnus είπε: Παντως να σου πω οτι αλλο το πως βιοποριζεται ο καθενας και αλλο τις γνωσεις που εχει ή αποκτα μεσω μελετης. Οποτε αν σου αρεσει ακομα διαβαζε βιβλιαρακια ειτε πανεπιστημιακα ειτε εκλαικευμενης φυσικης σαν χομπυ και θα γουσταρεις. Ποτε δεν ειναι αργα. Η αλήθεια είναι ότι εξακολουθώ να διαβάζω όποτε βρίσκω χρόνο, βοηθάω και τα ανίψια μου στο σχολείο, αλλά δεν παύει να μου έχει μείνει απωθημένο το ότι δεν κατάφερα να εισαχθώ σε κάποια Σχολή Φυσικής. Πολλές φορές λέω στους γνωστούς μου ότι όταν, πρώτα ο Θεός, βγω στην σύνταξη, θα δώσω πάλι Πανελλήνιες (ή όπως λέγονται οι εισαγωγικές εξετάσεις τότε) και θα προσπαθήσω να φοιτήσω! Θέλω, μέχρι να φύγω από αυτόν τον κόσμο, να έχω ένα πτυχίο Φυσικής! 3 1 Παράθεση
Theo A Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2025 Member ID: 38320 Group: MoM Topic Count: 2 Content Count: 166 Reputation: 916 Achievement Points: 193 Days Won: 0 With Us For: 1546 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2025 Μια πρώτη δόση εξωφύλλων! Τα εξώφυλλα των τευχών #137, #144, #156. Μεταφέρθηκαν στη βάση 1 3 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις