Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

• Member ID:  42778
  • Group:  Members
  • Topic Count:  26
  • Content Count:  634
  • Achievement Points:  660
  • Days Won:  15
  • With Us For:  487 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

Infinity_Castle_Movie_Key_Visual_28English29.thumb.png.2524d45d73a112931682099d0f14f3f3.png

To "Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Infinity Castle" είναι μια επερχόμενη ιαπωνική τριλογία ταινιών anime που βασίζεται στο Infinity Castle Arc της σειράς shonen manga "Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba" του Koyoharu Gotoge. Οι ταινίες της τριλογίας θα αποτελούν άμεση συνέχεια της 4ης σεζόν του anime. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες στους κινηματογράφους από τον κόσμο της σειράς, τις "Swordsmith Village" και "Hashira Training", οι οποίες αποτελούσαν συρραφές επεισοδίων, το "Infinity Castle" ακολουθεί ένα πολυμερές, μεγάλου μήκους φορμά, όπως η αρχική πρωτότυπη ταινία "Mugen Train", για να αποτυπώσει το πλήρες εύρος και τον δραματικό ρυθμό του arc του manga. Ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2024 αμέσως μετά το φινάλε της 4ης σεζόν, με  την προσαρμογή της ιστορίας να χωρίζεται σε τρεις διαδοχικές ταινίες και όχι σε μία ενιαία.

poster.thumb.jpg.884ac25d1b0d9043f8dd67d348098446.jpg

Το πρώτο μέρος της τριλογίας έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία στις 18 Ιουλίου 2025, ενώ στους ελληνικούς κινηματογράφους η ταινία θα διανεμηθεί υπό τον τίτλο <<Demon Slayer - Kimetsu No Yaiba: Το Κάστρο του Απείρου>>, σε μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, όπως και σε υποτιτλισμένη στα ελληνικά προβολή με τις ιαπωνικές φωνές, από τις 11 Σεπτεμβρίου 2025.

Πηγή

Επεξεργασία από Pavlos_RA

• Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  864
  • Content Count:  15421
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  550
  • With Us For:  5431 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Διόρθωσα το link του YouTube για να φαίνεται καλύτερα κι από εδώ. :) 

:beer:

• Member ID:  35207
  • Topic Count:  18
  • Content Count:  546
  • Achievement Points:  551
  • Days Won:  6
  • With Us For:  2432 Days
  • Last Seen:  

Το 2025 με βρίσκει σε μία ιδιαίτερη φάση με τα άνιμε. Δεν σταμάτησα να τα βλέπω τελείως, απλά πλέον για διάφορους λόγους βλέπω ακόμη πιο σποραδικά. Η επερχόμενη ταινία του Demon Slayer μαζί με αυτήν του Chainsaw Man, είναι από τα άνιμε που περιμένω να δω όσο τίποτε άλλο μέσα στην χρονιά. Ήταν τεράστια έκπληξη για εμένα το γεγονός ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει και με ελληνική μεταγλώττιση (μακάρι να γίνει το ίδιο και με την ταινία του Chainsaw, αν και μου φαίνεται αρκετά απίθανο αυτό). Παρότι αγαπάω το ιαπωνικό dub του άνιμε, εννοείται ότι θα έβλεπα με μεγάλη ευχαρίστηση την ταινία στα ελληνικά, έτσι ώστε να μπορέσω να απολαύσω ακόμη περισσότερο τα αψεγάδιαστα visuals και τις επικές μάχες της ταινίας.

Πολλοί θα πουν πολλά για την απόφαση του στούντιο Ufotable, να κυκλοφορήσει το τελευταίο arc της ιστορίας χωρισμένο σε μία τριλογία ταινιών. Σίγουρα τα λεφτά παίζουν τεράστιο ρόλο στην απόφαση αυτή, καθώς επίσης και το ότι το άνιμε είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα παγκοσμίως. Και ναι, από άποψη καθαρά αφήγησης-συνοχής, δεν ξέρω κατά πόσο οι ταινίες αυτές θα εξυπηρετήσουν τον σκοπό του μέσου γενικά (δηλαδή να έχουν μία οργανική αρχή, μέση και τέλος, όπως έχουν όλες οι ταινίες). Το τελευταίο ακόμα και εγώ το φοβάμαι, μιας και αυτό το arc έχει απανωτές μάχες, συνταρακτικές σκηνές και πολύ κλάμα και δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά θα μπορέσουν να αποτυπωθούν σε τρεις ταινίες δυόμιση και ωρών έκαστη, χωρίς να μπουκώσουν ή να κουράσουν τον θεατή. Σίγουρα το arc θα λειτουργούσε καλύτερα υπό την μορφή εβδομαδιαίας σειράς (έτσι ώστε να είχαμε και εμείς οι φανς χρόνο, προκειμένου να συνέλθουμε από όλα αυτά που παρακολουθούμε), αν και κάτι μου λέει, χωρίς να το έχω διασταυρώσει κάπου αυτό, ότι μεταξύ των ταινιών η κάθε ταινία θα κυκλοφορήσει και με την μορφή σειράς (όπως αντίστοιχα είχε γίνει και με το arc του Mugen Train), έτσι ώστε το στούντιο να διατηρήσει το hype των φανς.

Όμως είναι αυτό που ανέφερα στην αρχή του ποστ μου που με κάνει να βλέπω την όλη φάση με καλό μάτι. Το Demon Slayer είτε αρέσει σε κάποιον σαν ιστορία είτε όχι, είναι αδιαπραγμάτευτο ότι η ποιότητα του animation του είναι για σεμινάριο. Και αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την συγκινητική ιστορία του, την πρωτότυπη αφήγησή του, το παθιασμένο voice acting του, καθώς και την ανατριχιαστικά πανέμορφη μουσική του επένδυση, τότε είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον το Demon Slayer θα αποτελέσει το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα μίας άρτια εκτελεσμένης άνιμε προσαρμογής.

Επεξεργασία από kaneda

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Εξαιρετικό το κείμενο σου φίλε @ kaneda !

Μένει να δούμε αν ευσταθεί η φήμη για επέκταση του υλικού της τριλογίας σε μορφή επεισοδίων (διόλου απίθανο). Μετά την αδιαφιλονίκητη στέψη του "Mugen Train" ως η πιο εμπορικά επιτυχημένη ταινία anime παγκοσμίως, η κυκλοφορία του τελευταίο arc στους κινηματογράφους πρώτα, ήταν κάτι σαν μονόδρομος. Ήδη το "Infinity Castle" έχει σπάσει ταμεία σε Ιαπωνία και ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. 

8 min ago , kaneda said:

Ήταν τεράστια έκπληξη για εμένα το γεγονός ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει και με ελληνική μεταγλώττιση (μακάρι να γίνει το ίδιο και με την ταινία του Chainsaw, αν και μου φαίνεται αρκετά απίθανο να συμβεί).

Η Digital Soul Entertainment έχει πρόσφατα μεταγλωττίσει στα ελληνικά το Entertainment District Arc (διαθέσιμο μόνο σε DVD), ενώ αρχή του καλοκαιριού διένειμε τη 2η κινηματογραφική κυκλοφορία Dan Da Dan και με τις δύο επιλογές ήχου, οπότε οι ελπίδες για την ταινία Chainsaw Man δεν παύουν!

• Last Seen:  

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου @ Pavlos_RA ! Χαίρομαι που σου άρεσε το κειμενάκι που έγραψα. Ήταν κάποιες σκέψεις που στριφογυρνούσαν εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό μου και χάρις το ποστ σου μου δόθηκε η ευκαιρία να τις μοιραστώ μαζί σας. Οπότε και εγώ σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες! :)

Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις και εσύ ότι το arc θα ήταν καλύτερο να κυκλοφορούσε υπό την μορφή σειράς, αλλά αν για ένα άνιμε θα έπρεπε να ζήσουμε την εμπειρία της κλειστής αίθουσας, τότε αυτό το άνιμε θα πρέπει να είναι το Demon Slayer, για όλους τους λόγους που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου.

42 λεπτά πριν, Pavlos_RA είπε:

Η Digital Soul Entertainment έχει πρόσφατα μεταγλωττίσει στα ελληνικά το Entertainment District Arc (διαθέσιμο μόνο σε DVD), ενώ αρχή του καλοκαιριού διένειμε τη 2η κινηματογραφική κυκλοφορία Dan Da Dan και με τις δύο επιλογές ήχου, οπότε οι ελπίδες για την ταινία Chainsaw Man δεν παύουν!

Η Digital Soul απλά δεν υπάρχει! Δεν περίμενα με τίποτα ότι θα μεταγλώττιζε την ταινία, από την στιγμή που στην σειρά είναι ακόμα στην δεύτερη σεζόν του άνιμε. Ήταν πάρα πολύ ευχάριστο αυτό και μακάρι να γίνει αυτό που λες και να μπορέσουμε να δούμε και την επερχόμενη ταινία του Chainsaw Man στα ελληνικά. Είμαι πάρα πολύ περίεργος να δω ποιά ηθοποιός φωνής θα κάνει την Makima, σε περίπτωση που το άνιμε λάβει ελληνική μεταγλώττιση.

Επεξεργασία από kaneda

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
13 min ago , kaneda said:

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου @ Pavlos_RA ! Χαίρομαι που σου άρεσε το κειμενάκι που έγραψα. Ήταν κάποιες σκέψεις που στριφογυρνούσαν εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό μου και χάρις το ποστ σου μου δόθηκε η ευκαιρία να τις μοιραστώ μαζί σας. Οπότε και εγώ σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες! :)

Ήταν γεμάτη νόημα κάθε παράγραφος, έπραξες άριστα που άδραξες την ευκαιρία να αποτυπώσεις όσα σκεφτόσουν!

15 min ago , kaneda said:

Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις και εσύ ότι το arc θα ήταν καλύτερο να κυκλοφορήσει υπό την μορφή σειράς, αλλά αν για ένα άνιμε θα έπρεπε να ζήσουμε την εμπειρία της κλειστής αίθουσας, τότε αυτό το άνιμε θα πρέπει να είναι το Demon Slayer, για όλους τους λόγους που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου.

Είναι τόσο υψηλής ποιότητας η δουλειά που παράγει η Ufotable, όπως άρτια κατέγραψες στο κείμενο, που είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθούν παραγωγοί και θεατές από την κινηματογραφική εμπειρία. Κι αν μάλιστα μετατραπεί η τριλογία και σε εμπλουτισμένα επεισόδια, θα είναι άπαντες ευχαριστημένοι.

19 min ago , kaneda said:

Η Digital Soul απλά δεν υπάρχει! Δεν περίμενα με τίποτα ότι θα μεταγλώτιζε την ταινία, από την στιγμή που στην σειρά είναι ακόμα στην δεύτερη σεζόν του άνιμε. Ήταν πάρα πολύ ευχάριστο αυτό και μακάρι να γίνει αυτό που λες και να μπορέσουμε να δούμε και την επερχόμενη ταινία του Chainsaw Man στα ελληνικά. Είμαι πάρα πολύ περίεργος να δω ποιά ηθοποιός φωνής θα κάνει την Makima, σε περίπτωση που το άνιμε λάβει ελληνική μεταγλώττιση.

Είναι όντως απίστευτο για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τηλεοπτικές σειρές (Pokémon, Digimon, Yu GI Oh!) που αγνοούσαμε μικροί ότι ήταν anime, να παρακολουθούμε στις σκοτεινές αίθουσες τέτοιες κορυφαίες ιαπωνικές παραγωγές, χάρη στη DSE! Η προσμονή για το Chainsaw Man ολοένα και θα μεγαλώνει.

• Last Seen:  

@ Pavlos_RA  σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για τα καλά σου λόγια! :) Όπως έχεις καταλάβει, το Demon Slayer είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου άνιμε και μπορώ να μιλάω ατελείωτες ώρες για αυτό. Αφού να φανταστείς ότι έχω αγοράσει μέχρι και το μάνγκα του.

Πριν από 1 ώρα, Pavlos_RA είπε:

Είναι τόσο υψηλής ποιότητας η δουλειά που παράγει η Ufotable, όπως άρτια κατέγραψες στο κείμενο, που είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθούν παραγωγοί και θεατές από την κινηματογραφική εμπειρία. Κι αν μάλιστα μετατραπεί η τριλογία και σε εμπλουτισμένα επεισόδια, θα είναι άπαντες ευχαριστημένοι.

Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι! Κάποιο άλλο στούντιο αν ήταν στη θέση της Ufotable, θα είχε ήδη φροντίσει να καπιταλευτεί το franchise μέχρι εκεί που δεν πάει, κυκλοφορώντας μεταξύ των σεζόν τρεις-τέσσερις filler ταινίες ή προσαρμόζοντας σε άνιμε το Gaiden του Rengoku και του Tomioka (που σίγουρα θα γίνουν και αυτά κάποια στιγμή, αλλά όχι τώρα). Η Ufotable ξέρει πολύ καλά τι κάνει (και πως να το κάνει) και συμφωνώ και εγώ ότι στο τέλος θα λάβει την αναγνώριση που της αξίζει σαν στούντιο. Αν και δεν λαμβάνω ιδιαίτερα υπόψη τις κριτικές των κριτικών (ωχ, αυτό κάπως ακούστηκε τώρα :lol:), ήδη οι περισσότερες κάνουν λόγο για μία πάρα πολύ καλή πρώτη ταινία (μη ρωτάς πως το ξέρω, απλά διάβασα την πρώτη παράγραφο στη Wikipedia :P).

Είναι όντως απίστευτο για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τηλεοπτικές σειρές (Pokémon, Digimon, Yu GI Oh!) που αγνοούσαμε μικροί ότι ήταν anime, να παρακολουθούμε στις σκοτεινές αίθουσες τέτοιες κορυφαίες ιαπωνικές παραγωγές, χάρη στη DSE! Η προσμονή για το Chainsaw Man ολοένα και θα μεγαλώνει.

Εμένα αυτό που μου αρέσει στην Digital Soul είναι ότι έχει καταφέρει μέσα από τις κυκλοφορίες της να χτυπήσει την νοσταλγία των μεγαλύτερων ηλικιακά θεατών (με ταινίες όπως το τελευταίο Digimon και Yugioh), αλλά και ταυτόχρονα το ότι ξέρει και να αφουγκραστεί τον παλμό της νέας γενιάς (με ταινίες-σειρές σαν το Demon Slayer, το Dan Da Dan και το Attack on Titan). Ειδικά αυτό που έκανε η Digital στις ταινίες των Digimon, Yugioh και One Piece και έφερε πολλούς από τους "παλιούς" ηθοποιούς φωνής να επαναλάβουν τους ρόλους τους, ήταν απλά υπέροχο!

Επεξεργασία από kaneda

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
26 min ago , kaneda said:

@ Pavlos_RA  σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για τα καλά σου λόγια! :) Όπως έχεις καταλάβει, το Demon Slayer είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου άνιμε και μπορώ να μιλάω ατελείωτες ώρες για αυτό. Αφού να φανταστείς ότι έχω αγοράσει μέχρι και το μάνγκα του.

Είναι ειλικρινής αντίδραση, σύμφωνα με αυτά που διάβασα!

Πολύ θέλω να αποκτήσω το manga κι εγώ, το box set φαντάζει κορυφαίο απόκτημα. Διατηρώ μια ελπίδα να κυκλοφορήσει στο μέλλον και σε σκληρόδετη deluxe έκδοση.

29 min ago , kaneda said:

Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι! Κάποιο άλλο στούντιο αν ήταν στη θέση της Ufotable, θα είχε ήδη φροντίσει να καπιταλευτεί το franchise μέχρι εκεί που δεν πάει, κυκλοφορώντας μεταξύ των σεζόν τρεις-τέσσερις filler ταινίες ή προσαρμόζοντας σε άνιμε το Gaiden του Rengoku και του Tomioka (που σίγουρα θα γίνουν και αυτά κάποια στιγμή, αλλά όχι τώρα). Η Ufotable ξέρει πολύ καλά τι κάνει (και πως να το κάνει) και συμφωνώ και εγώ ότι στο τέλος θα λάβει την αναγνώριση που της αξίζει σαν στούντιο. Αν και δεν λαμβάνω ιδιαίτερα υπόψη τις κριτικές των κριτικών (ωχ, αυτό κάπως ακούστηκε τώρα :lol:), ήδη οι περισσότερες κάνουν λόγο για μία πάρα πολύ καλή πρώτη ταινία (μη ρωτάς πως το ξέρω, απλά διάβασα την πρώτη παράγραφο στη Wikipedia :P).

Κάτω από ένας μήνας απομένει για να το κρίνουμε ιδίοις όμμασι. Πιστεύω πως δεν θα απογοητευτούμε!

31 min ago , kaneda said:

Εμένα αυτό που μου αρέσει στην Digital Soul είναι ότι έχει καταφέρει μέσα από τις κυκλοφορίες της να χτυπήσει την νοσταλγία των μεγαλύτερων ηλικιακά θεατών (με ταινίες όπως το τελευταίο Digimon και Yugioh), αλλά και ταυτόχρονα το ότι ξέρει και να αφουγκραστεί τον παλμό της νέας γενιάς (με ταινίες-σειρές σαν το Demon Slayer, το Dan Da Dan και το Attack on Titan). Ειδικά αυτό που έκανε η Digital στις ταινίες των Digimon, Yugioh και One Piece και έφερε πολλούς από τους "παλιούς" ηθοποιούς φωνής να επαναλάβουν τους ρόλους τους, ήταν απλά υπέροχο!

Πόσο ορθά το παρατηρείς! Κίνηση ματ το να επιχειρήσεις προσέγγιση κάθε ηλιακού κοινού, με τον κατάλληλο τρόπο για ένα τόσο άρτιο αποτέλεσμα. Οι αυθεντικοί ηθοποιοί φωνής αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συνταγής της επιτυχίας, εύγε στην DSE που είχε την οξυδέρκεια να το αναγνωρίσει.

• Last Seen:  

Πολύ θέλω να αποκτήσω το manga κι εγώ, το box set φαντάζει κορυφαίο απόκτημα. Διατηρώ μια ελπίδα να κυκλοφορήσει στο μέλλον και σε σκληρόδετη deluxe έκδοση.

Σου εύχομαι να μπορέσεις να το αποκτήσεις κάποια στιγμή φίλε μου! :up: Διαβάζοντας το μάνγκα, υπάρχουν σημεία που εκτιμάς ακόμα περισσότερο την δουλειά της Ufotable, καθώς επίσης αυτό που μου άρεσε περισσότερο, ήταν το πόσο ωραία έβλεπα να εξελίσσεται και να ωριμάζει το σχέδιο της μανγκάκα κατά την πάροδο των κεφαλαίων.

Δεν ξέρω κατά πόσο βολική για διάβασμα θα είναι η deluxe έκδοση, αν αυτή βγει ποτέ μελλοντικά, αλλά σίγουρα θα προσφέρει ακόμη περισσότερα πράγματα από το box set που έχω εγώ. :)

Κάτω από ένας μήνας απομένει για να το κρίνουμε ιδίοις όμμασι. Πιστεύω πως δεν θα απογοητευτούμε!

Ναι! Μακάρι μόνο να την φέρει την ταινία και ο κινηματογράφος της πόλης μου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αν την φέρει κατά πάσα μεγάλη πιθανότητα θα την παίξει μόνο στην θερινή αίθουσά του (από το κακό στο χειρότερο δηλαδή, αλλά από το τίποτα). Το αναφέρω αυτό γιατί το τελευταίο άνιμε που πρόβαλε ο κινηματογράφος στην πόλη μου, ήταν το Boy and the Heron του Miyazaki. :damn: Με βλέπω να ανεβαίνω στην Αθήνα και να κανονίζουμε meet up για την προβολή του άνιμε. :lol:

Πόσο ορθά το παρατηρείς! Κίνηση ματ το να επιχειρήσεις προσέγγιση κάθε ηλιακού κοινού, με τον κατάλληλο τρόπο για ένα τόσο άρτιο αποτέλεσμα. Οι αυθεντικοί ηθοποιοί φωνής αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συνταγής της επιτυχίας, εύγε στην DSE που είχε την οξυδέρκεια να το αναγνωρίσει.

Πραγματικά ό,τι και να πούμε για την Digital και πάλι λίγο θα είναι. Η Digital είναι το αγνό παράδειγμα του πώς όταν κάτι το αγαπάς πάρα πολύ, όπως την μεταγλώττιση στην προκειμένη περίπτωση, μπορείς να κάνεις θαυματάκια. Δεν ξέρω την διοικητική σύσταση της εταιρίας, αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε κάποιον βαθμό συμμετέχει σε αυτήν, και πέρα ως μεταγλωττιστής, ο Δημήτρης Σάρλος, ένα παιδί που σε όποιο συνέδριο κόμικ και αν τον πετύχεις, καταλαβαίνεις αμέσως το πόσο πολύ αγαπάει την τέχνη του voice acting. Σε ευχαριστούμε πολύ Digital Soul! :)

Επεξεργασία από kaneda
  • Pavlos_RA changed the title to Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – Infinity Castle (2025)

• Last Seen:  

Έξι μέρες απομένουν για την πρεμιέρα της ταινίας στους ελληνικούς κινηματογράφους, κι έχουμε νέα αφίσα, νέο σποτ, καθώς και την επίσημη σύνοψη.

541943635_18057983192604779_8106527055186643169_n.thumb.jpg.b1cf6175d17340359096529b62f79bd1.jpg

DEMON SLAYER: KIMETSU NO YAIBA ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ

Τάντζιρο Κάμαντο – ένα αγόρι που εντάχθηκε σε μια οργάνωση αφιερωμένη στο κυνήγι δαιμόνων, το Σώμα Κυνηγών Δαιμόνων, αφού η μικρότερη αδελφή του, Νέζουκο, μετατράπηκε σε δαίμονα. Καθώς γινόταν όλο και πιο δυνατός και εξέλισσε τις φιλίες και τους δεσμούς του με τα άλλα μέλη της οργάνωσης, ο Τάντζιρο πολέμησε πολλούς δαίμονες μαζί με τους συντρόφους του, Ζενίτσου Αγκάτσουμα και Ινόσουκε Χασίμπιρα. Στην πορεία, έφτασε να πολεμήσει στο πλευρό των υψηλότερων σε βαθμό ξιφομάχων του Σώματος Κυνηγών Δαιμόνων, των Χάσιρα, συμπεριλαμβανομένων του Πυλώνα της Φλόγας Κιότζουρο Ρενγκόκου στο Τρένο Μούγκεν, του Πυλώνα του Ήχου Τένγκεν Ουζούι, στην Κόκκινη Συνοικία, του Πυλώνα της Ομίχλης Μουιτσίρο Τόκιτο και του Πυλώνα της Αγάπης Μιτσούρι Κανρότζι στο Χωριό των Ξιφουργών. Καθώς τα μέλη του Σώματος των Κυνηγών Δαιμόνων και οι Χάσιρα συμμετέχουν σε ένα ομαδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης, προετοιμαζόμενοι για την επικείμενη μάχη εναντίον των δαιμόνων, ο Μουζάν Κιμπουτσούτζι εμφανίζεται στην Έπαυλη Ουμπουγιασίκι. Με τον αρχηγό του Σώματος των Δαιμόνων σε κίνδυνο, ο Τάντζιρο και οι Χάσιρα σπεύδουν στο αρχηγείο, αλλά βυθίζονται σε ένα μυστηριώδες χώρο από τον Μουζάν Κιμπουτσούτζι . O Τάντζιρο και το Σώμα των Κυνηγών Δαιμόνων καταλήγουν στο οχυρό των δαιμόνων – το Κάστρο του Απείρου. Και έτσι, το πεδίο μάχης είναι έτοιμο καθώς η τελική μάχη μεταξύ του Σώματος των Κυνηγών Δαιμόνων και των δαιμόνων ξεκινά.

Σκηνοθεσία: Haruo Sotozaki, Hikaru Kondô

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Γιώργος Σκουφής, Λητώ Αμπατζή, Δημήτρης Σάρλος, Γιάννης Τσούτσιας, Αργύρης Παυλίδης, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Άγγελος Λιάγκος, Γεωργία Ιωαννίδου, Βαγγέλης Ζάππας, Φώτης Μιχαηλίδης, Γιώργος Ματαράγκας, Πάνος Αποστολόπουλος, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Τερέζα Καζιτόρη, Γιάννης Στεφόπουλος, Έλενα Δελακούρα, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Φώτης Πετρίδης, Δημήτρης Πρίσκας, Βασίλης Παπαστάθης, Σοφία Τσάκα, Ζήσης Ρούμπος, Βασιλική Σούτη, Νίκος Παπαδόπουλος, Βίβιαν Αναστασίου, Γιώργος Λαμπίρης, Γιάννης Σαραντίδης

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD

Ήδη ανακοινώθηκε η ειδική προβολή παρουσία των Ελλήνων ηθοποιών φωνής για τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται ανακοίνωση και για την Αθήνα.

Από το FB της Cineplexx:

542611581_1200141448816882_349188120531626147_n.thumb.jpg.ee740ea33dc2c3da221c2bf44857e2b5.jpg

Cineplexx. Το Σπίτι και του Anime.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, οι Έλληνες Voice Actors που έχεις αγαπήσει θα βρίσκονται μαζί σου στα CINEPLEXX: Σε μεταγλωττισμένη προβολή DEMON SLAYER: KIMETSU NO YAIBA ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ. Δώρα κι εκπλήξεις θα σε περιμένουν!

Εξασφάλισε τώρα θέση: https://tinyurl.com/3zke56hx

Ώρα έναρξης προβολής: 18:00.

*Η παροχή των δώρων ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Yπάρχουν διαθέσιμες προβολές της ταινίας και σε OV, με ελληνικούς υπότιτλους.

— με Digital Soul Entertainment και με Feelgood Entertainment.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Μία μέρα νωρίτερα από την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας θα έχουν την ευκαιρία οι Αθηναίοι θεατές του fan screening να την απολαύσουν.

Από το FB της Village:

542759483_1203504655154515_2888061301432039392_n.thumb.jpg.17e522bd842140e97626fac9022d2e07.jpg

Η προπώληση ξεκίνησε! Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας για το ταξίδι στον φανταστικό κόσμο του Demon Slayer Kimetsu No Yaiba!

Ειδικά για τους φανατικούς του anime και του Demon Slayer Kimetsu No Yaiba, τα Village Cinemas οργανώνουν fan screening την Τετάρτη 10/9, στις 20:00 στην αίθουσα 5!
Το Κάστρο το Απείρου σας περιμένει… Κλείστε τα εισιτήριά σας τώρα!

Η ταινία προβάλεται μεταγλωτισμένη https://tinyurl.com/5n92s8e5 και με υπότιτλους : https://tinyurl.com/283cxk8u

• Member ID:  38058
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  2045
  • Achievement Points:  2080
  • Days Won:  70
  • With Us For:  1714 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Εμένα άλλο είναι το ζήτημα μου. Ξέρει κανείς πως μπορούμε να βλέπουμε και που ασφαλείς anime χωρίς τον φόβο του προστίμου που υπάρχει ;

• Last Seen:  

1 hour ago, Ubergorn said:

Εμένα άλλο είναι το ζήτημα μου. Ξέρει κανείς πως μπορούμε να βλέπουμε και που ασφαλείς anime χωρίς τον φόβο του προστίμου που υπάρχει ;

Το πρόστιμο θεσμοθετήθηκε για να πατάξει τη διαφυγή εσόδων που έχουν τα συνδρομητικά αθλητικά κανάλια από τα μποξάκια τηλεόρασης, και σε λιγότερο βαθμό από τις πειρατικές αθλητικές ιστοσελίδες. Κυβέρνηση και golden boys πάντα σε αγαστή συνεργασία.

Τα anime, οι ταινίες και η μουσική που κατεβάζεται πειρατικά τους απασχολεί σε δεύτερη μοίρα, και θα είναι δύσκολο να πέσει πρόστιμο για απλή χρήση Ταινιομάνιας κλπ. Επειδή όμως τίποτα δεν δύναται να αποκλειστεί, η χρήση VPN που δεν καταγράφει logs, ούτε τα μοιράζεται με αρχές, είναι μια σίγουρη λύση. Τα δωρεάν VPN εγκατεστημένα στον browser δεν αρκούν για εξασφάλιση ανωνυμίας. Οι πεπειραμένοι στο θέμα συναινούν πως το σουηδικό Mullvad αξίζει.

Screenshot_20250906-141503.Brave.thumb.png.18d604b3bb8102099d58c9c875f4b16b.png

• Member ID:  38058
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  2045
  • Achievement Points:  2080
  • Days Won:  70
  • With Us For:  1714 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
9 λεπτά πριν, Pavlos_RA είπε:

Το πρόστιμο θεσμοθετήθηκε για να πατάξει τη διαφυγή εσόδων που έχουν τα συνδρομητικά αθλητικά κανάλια από τα μποξάκια τηλεόρασης, και σε λιγότερο βαθμό από τις πειρατικές αθλητικές ιστοσελίδες. Κυβέρνηση και golden boys πάντα σε αγαστή συνεργασία.

Τα anime, οι ταινίες και η μουσική που κατεβάζεται πειρατικά τους απασχολεί σε δεύτερη μοίρα, και θα είναι δύσκολο να πέσει πρόστιμο για απλή χρήση Ταινιομάνιας κλπ. Επειδή όμως τίποτα δεν δύναται να αποκλειστεί, η χρήση VPN που δεν καταγράφει logs, ούτε τα μοιράζεται με αρχές, είναι μια σίγουρη λύση. Τα δωρεάν VPN εγκατεστημένα στον browser δεν αρκούν για εξασφάλιση ανωνυμίας. Οι πεπειραμένοι στο θέμα συναινούν πως το σουηδικό Mullvad αξίζει.

Screenshot_20250906-141503.Brave.thumb.png.18d604b3bb8102099d58c9c875f4b16b.png

Για τα vpn στο μεταξύ αν ζητήσει κάποια κυβέρνηση logs όσο και να υποστηρίζουν μερικά  ότι δεν δίνουν δεν ξέρω τι θα γίνει τότε .

Όχι τίποτα άλλο αλλά είχα αρχίσει και το Demon slayer και έβαλα μια παύση 

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
25 min ago , Ubergorn said:

Για τα vpn στο μεταξύ αν ζητήσει κάποια κυβέρνηση logs όσο και να υποστηρίζουν μερικά  ότι δεν δίνουν δεν ξέρω τι θα γίνει τότε .

Αυτό ισχύει για τα περισσότερα, που προβάλλονται μάλιστα μέσα από χορηγίες. Το Mullvad ουδέποτε έχει δώσει στοιχεία χρηστών του, μια έρευνα επαλήθευσης αξίζει τον κόπο για τους ενδιαφερόμενους.

• Member ID:  42136
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  94
  • Achievement Points:  96
  • Days Won:  0
  • With Us For:  638 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς θεωρώ ότι είναι άλλη μία ιστορία που προσπαθούν να την εξαντλήσουν με κάθε τρόπο και να βγάλουν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται (ότι έγινε όμοια με Attack on Titan).

Όπως και να έχει, έχοντας διαβάσει όλο το manga από όταν ολοκληρώθηκε μπορώ να πω ότι είναι μία ιστορία με πολύ δράση χωρίς να έχει κορυφαία πλοκή αλλά με θετικά στοιχεία και χωρίς κάποια κλασικά κλισέ των shounen.
Συναισθηματικά φορτισμένος από το manga, λογικά θα πάω να δω την ταινία μιας και αυτό το τελευταίο κομμάτι της ιστορίας είναι το αποκορύφωμα.

Συνολικά το πακέτο που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η σειρά anime είναι καλό αλλά όχι κορυφαίο κατά την άποψη μου, δεδομένου ότι έχουν υπάρξει καλύτερες παραγωγές που ακόμη δεν έχω δει όλες ο ίδιος παρά μόνο έχω μελετήσει για να μπορέσω να κατανοήσω ποιο είναι το ιδανικό πακέτο εικόνας, ήχου και σεναρίου για να προσφέρει το «τέλειο». Αν με ρωτούσε κανείς ποιο θεωρώ ότι είναι το κορυφαίο anime της τελευταίας 15ετίας με διαφορά θα έλεγα το Kill la Kill.

Μην μακρηγορώ και βγαίνω εκτός θέματος, είναι θετικό που βλέπουμε την παρουσία anime στους ελληνικούς κινηματογράφους, με όλο ένα και περισσότερες παραγωγές anime να φτάνουν στους κινηματογράφους.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, DarkOrigami said:

Δυστυχώς θεωρώ ότι είναι άλλη μία ιστορία που προσπαθούν να την εξαντλήσουν με κάθε τρόπο και να βγάλουν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται (ότι έγινε όμοια με Attack on Titan).

Όπως και να έχει, έχοντας διαβάσει όλο το manga από όταν ολοκληρώθηκε μπορώ να πω ότι είναι μία ιστορία με πολύ δράση χωρίς να έχει κορυφαία πλοκή αλλά με θετικά στοιχεία και χωρίς κάποια κλασικά κλισέ των shounen.
Συναισθηματικά φορτισμένος από το manga, λογικά θα πάω να δω την ταινία μιας και αυτό το τελευταίο κομμάτι της ιστορίας είναι το αποκορύφωμα.

Συνολικά το πακέτο που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η σειρά anime είναι καλό αλλά όχι κορυφαίο κατά την άποψη μου, δεδομένου ότι έχουν υπάρξει καλύτερες παραγωγές που ακόμη δεν έχω δει όλες ο ίδιος παρά μόνο έχω μελετήσει για να μπορέσω να κατανοήσω ποιο είναι το ιδανικό πακέτο εικόνας, ήχου και σεναρίου για να προσφέρει το «τέλειο». Αν με ρωτούσε κανείς ποιο θεωρώ ότι είναι το κορυφαίο anime της τελευταίας 15ετίας με διαφορά θα έλεγα το Kill la Kill.

Μην μακρηγορώ και βγαίνω εκτός θέματος, είναι θετικό που βλέπουμε την παρουσία anime στους ελληνικούς κινηματογράφους, με όλο ένα και περισσότερες παραγωγές anime να φτάνουν στους κινηματογράφους.

Είναι πράγματι φίλε μου, αξιοσημείωτο γεγονός η συχνή κυκλοφορία ταινιών anime στους ελληνικούς κινηματογράφους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ταυτόχρονα με τη Δύση, και με ελληνική μεταγλώττιση, παράλληλα με την αυθεντική ιαπωνική έκδοση.

Το Kill la Kill που αναφέρεις θα ήθελα κι εγώ να το δω σίγουρα. Γενικώς προτιμώ την πρωτότυπη ιστορία σε manga, και πάντα σε έντυπη μορφή, καθώς οι τηλεοπτικές μεταφορές συνήθως δεν με συναρπάζουν όσο η αποτύπωση της πηγαίας έμπνευσης του δημιουργού στο χαρτί. Ακόμα και στο Death Note, που έχει ένα από τα επιδραστικότερα anime του 21ου αιώνα, διαλέγω τα κεφάλαια των Ohba και Obata από τα επεισόδια.

Πέρα από το Neon Genesis Evangelion ή το Dragon Ball των '90s, δύο από τα ελάχιστα σύγχρονα anime που κράτησαν σταθερό το ενδιαφέρον μου είναι το Higurashi: When They Cry - Gou, η επαναπροσέγγιση της μεταφοράς στην τηλεόραση της σπουδαίας σειράς visual novel, καθώς και το Gleipnir, εκ του ομότιτλου manga. Είναι όμως τόσα πολλά τα anime που θα ήθελα να παρακολουθήσω αν είχα την ευκαιρία, μεταξύ τους τα Bleach: Thousand-Year Blood War και Chainsaw Man, αφού πρώτα ολοκληρώσω τα manga τους.

• Member ID:  42136
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  94
  • Achievement Points:  96
  • Days Won:  0
  • With Us For:  638 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
32 λεπτά πριν, Pavlos_RA είπε:

Είναι πράγματι φίλε μου, αξιοσημείωτο γεγονός η συχνή κυκλοφορία ταινιών anime στους ελληνικούς κινηματογράφους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ταυτόχρονα με τη Δύση, και με ελληνική μεταγλώττιση, παράλληλα με την αυθεντική ιαπωνική έκδοση.

Το Kill la Kill που αναφέρεις θα ήθελα κι εγώ να το δω σίγουρα. Γενικώς προτιμώ την πρωτότυπη ιστορία σε manga, και πάντα σε έντυπη μορφή, καθώς οι τηλεοπτικές μεταφορές συνήθως δεν με συναρπάζουν όσο η αποτύπωση της πηγαίας έμπνευσης του δημιουργού στο χαρτί. Ακόμα και στο Death Note, που έχει ένα από τα επιδραστικότερα anime του 21ου αιώνα, διαλέγω τα κεφάλαια των Ohba και Obata από τα επεισόδια.

Πέρα από το Neon Genesis Evangelion ή το Dragon Ball των '90s, δύο από τα ελάχιστα σύγχρονα anime που κράτησαν σταθερό το ενδιαφέρον μου είναι το Higurashi: When They Cry - Gou, η επαναπροσέγγιση της μεταφοράς στην τηλεόραση της σπουδαίας σειράς visual novel, καθώς και το Gleipnir, εκ του ομότιτλου manga. Είναι όμως τόσα πολλά τα anime που θα ήθελα να παρακολουθήσω αν είχα την ευκαιρία, μεταξύ τους τα Bleach: Thousand-Year Blood War και Chainsaw Man, αφού πρώτα ολοκληρώσω τα manga τους.

Αχ αυτή έλλειψη χρόνου θα μας φάει χαχαχα :lol:

Όπως και να έχει δεν έχουμε παράπονο, έχουμε πολλές να επιλέξουμε από ιστορίες για να διαβάσουμε και να δούμε για όλα τα γούστα.

Συμφωνώ ότι ιδανικά πρέπει κάποιος να διαβάσει μία ιστορία στην πρωτότυπη μορφή της για να μπορέσει να συγκρίνει με την anime διασκευή εάν όντως αυτή είναι άξια τον προσδοκιών, πόσο μάλλον αν είναι καλύτερη η διασκευή.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Η ταινία προβάλλεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα. Δημοσιεύτηκαν οι αφίσες των βασικών χαρακτήρων, σε συνδυασμό με τους Έλληνες ηθοποιούς φωνής.

547469850_18183889657328185_8329473782741627130_n.thumb.jpg.28ef400e2937e4d03fc0a063b33978fc.jpg545190429_18183889660328185_3969948539055247900_n.thumb.jpg.353d3a04e6a38593570d47925572a344.jpg545496927_18183889642328185_4000213575284895433_n.thumb.jpg.7912fc4fe0d63386928faf16ab8a41c8.jpg

Ακολουθεί στιγμιότυπο από την πρεμιέρα, καθώς και τα δώρα που εξασφαλίζουν οι θεατές του fan screening, με αυτό της Θεσσαλονίκης να λαμβάνει χώρα αύριο.

544116780_18183801550328185_9146093797560220568_n.thumb.jpg.68ead064200094d872fd5f7f5e29c5ea.jpg544375029_18183801607328185_392385365828920808_n.thumb.jpg.65aa64ec1dbf4bffc26c563f0949ee13.jpg

• Last Seen:  

22 ώρες πριν, Pavlos_RA είπε:

Η ταινία προβάλλεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα. Δημοσιεύτηκαν οι αφίσες των βασικών χαρακτήρων, σε συνδυασμό με τους Έλληνες ηθοποιούς φωνής.

547469850_18183889657328185_8329473782741627130_n.thumb.jpg.28ef400e2937e4d03fc0a063b33978fc.jpg545190429_18183889660328185_3969948539055247900_n.thumb.jpg.353d3a04e6a38593570d47925572a344.jpg545496927_18183889642328185_4000213575284895433_n.thumb.jpg.7912fc4fe0d63386928faf16ab8a41c8.jpg

Ακολουθεί στιγμιότυπο από την πρεμιέρα, καθώς και τα δώρα που εξασφαλίζουν οι θεατές του fan screening, με αυτό της Θεσσαλονίκης να λαμβάνει χώρα αύριο.

544116780_18183801550328185_9146093797560220568_n.thumb.jpg.68ead064200094d872fd5f7f5e29c5ea.jpg544375029_18183801607328185_392385365828920808_n.thumb.jpg.65aa64ec1dbf4bffc26c563f0949ee13.jpg

Αχ, πόσο τυχερά είναι όσα παιδιά παρευρέθηκαν στα fan screenings της ταινίας και είχαν την ευκαιρία να την δουν μαζί με τους Έλληνες μεταγλωττιστές! :blob7: Είμαι πάρα πολύ περίεργος να ακούσω την ερμηνεία της Πηνελόπης Σκαλκώτου στο ρόλο της αγαπημένης μου Shinobuλα. Αν και είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεπεράσει την επίσης πολυαγαπημένη μου Saori Hayami (την original seiyuu του χαρακτήρα), παρόλα αυτά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχει δώσει και αυτή μία αρκετά τίμια ερμηνεία. Γενικά πάντως, η Πηνελόπη Σκαλκώτου μετά την εξαιρετική ερμηνεία της ως Rumi στο KPop Demon Hunters, έχει γίνει μία από τις πιο αγαπημένες μου ηθοποιούς φωνής. :love2:

Επεξεργασία από kaneda

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
19 min ago , kaneda said:

Αχ, πόσο τυχερά είναι όσα παιδιά παρευρέθηκαν στα fan screenings της ταινίας και είχαν την ευκαιρία να την δουν μαζί με τους Έλληνες μεταγλωττιστές! :blob7: Είμαι πάρα πολύ περίεργος να ακούσω την ερμηνεία της Πηνελόπης Σκαλκώτου στο ρόλο της αγαπημένης μου Shinobuλα. Αν και είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεπεράσει την επίσης πολυαγαπημένη μου Saori Hayami (την original seiyuu του χαρακτήρα), παρόλα αυτά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχει δώσει και αυτή μία αρκετά τίμια ερμηνεία. Γενικά πάντως, η Πηνελόπη Σκαλκώτου μετά την εξαιρετική ερμηνεία της ως Rumi στο KPop Demon Hunters, έχει γίνει μία από τις πιο αγαπημένες μου ηθοποιούς φωνής. :love2:

Ήταν πολύ πηγαία η θετική αντίδραση σου φίλε μου για την επιτυχημένη ταινία του Netflix, χαίρομαι που η ερμηνεία της Σκαλκώτου συνετέλεσε στο άρτιο αποτέλεσμα!

Το καλό με τις επιλογές είναι πως μπορούν να αξιοποιηθούν αμφότερες, και η ταινία να εκτιμηθεί σε προβολή υποτιτλισμένη, καθώς και σε μεταγλωττισμένη. Είναι σημαντικό το ότι το κύριο ελληνικό γραφείο διανομής, η Feelgood Entertainment, δίνει για πρώτη φορά τη σφραγίδα του σε ταινία anime για τη χώρα μας. Η διανομή είναι ευρεία στις ελληνικές αίθουσες, ενώ το «Κάστρο του Απείρου» (—γεια σου ρε Kago-sensei με τις επιρροές σου!— 😅), σύμφωνα με τα πρώιμα στοιχεία, πηγαίνει για κατάρριψη του ρεκόρ ανοίγματος ταινίας anime στις ΗΠΑ.

• Last Seen:  

@ Pavlos_RA , αρχικά πόσο πολύ λυπάμαι που δεν μπορώ να βάλω περισσότερες αντιδράσεις στο πόστ σου, φίλε μου. Στο σημείο που λες για τον Kago και για το Κάστρο του Απείρου, πέθανα στα γέλια! Μα πως το σύνδεσες έτσι; :lol:

4 ώρες πριν, Pavlos_RA είπε:

Το καλό με τις επιλογές είναι πως μπορούν να αξιοποιηθούν αμφότερες, και η ταινία να εκτιμηθεί σε προβολή υποτιτλισμένη, καθώς και σε μεταγλωττισμένη. Είναι σημαντικό το ότι το κύριο ελληνικό γραφείο διανομής, η Feelgood Entertainment, δίνει για πρώτη φορά τη σφραγίδα του σε ταινία anime για τη χώρα μας.

Τα animation γενικά προτιμώ να τα παρακολουθώ με την ελληνική μεταγλώττιση. Και τα άνιμε δεν έχω θέμα να τα βλέπω στα ελληνικά, απλά εξαιτίας της έλλειψής τους στις τηλεοράσεις μας τα προηγούμενα χρόνια, έχω συνηθίσει να τα βλέπω στην πρωτότυπη ιαπωνική τους εκδοχή. Δεν γνωρίζω ιαπωνικά, αλλά από τις λίγες λέξεις-φράσεις που έχω μάθει κατά καιρούς μέσα από τα άνιμε, τα ιαπωνικά (και νομίζω ότι θα συμφωνήσεις και εσύ σε αυτό) είναι μία γλώσσα με πάρα πολύ πάθος και συναίσθημα και η διάλεκτός τους - όπως και η δική μας - βγάζει κάτι το ποιητικό... Οι Ιάπωνες ηθοποιοί φωνής, οι λεγόμενοι seiyuu, απολαμβάνουν status τύπου "rock star" στη χώρα τους. Και οι Αμερικάνοι ηθοποιοί φωνής το έχουν αυτό, αλλά σε μικρότερο βαθμό όμως. Μακάρι και οι δικοί μας ηθοποιοί φωνής να λάμβαναν περισσότερη εκτίμηση και αναγνώριση στη χώρα μας (κυρίως στο κομμάτι του οικονομικού αναφέρομαι, γιατί στο fandom μας εννοείται πως είναι πασίγνωστοι). Σχετικά τώρα με τις επερχόμενες ταινίες του Demon Slayer, εννοείται ότι θα τις δω και στις δύο εκδοχές τους, όταν με το καλό μου δοθεί η ευκαιρία. :)

4 ώρες πριν, Pavlos_RA είπε:

Ήταν πολύ πηγαία η θετική αντίδραση σου φίλε μου για την επιτυχημένη ταινία του Netflix, χαίρομαι που η ερμηνεία της Σκαλκώτου συνετέλεσε στο άρτιο αποτέλεσμα!

Καλά εντάξει, για το KPop μπορώ να μιλάω με τις ώρες! :D Όταν μετά το πέρας της ταινίας αυτό που σου μένει περισσότερο από αυτή (εκτός φυσικά από όλα τα άλλα όπως μουσική, ιστορία και animation) είναι η ελληνική μεταγλώττιση, τότε αμέσως καταλαβαίνεις ότι η ταινία (βασικά οι Έλληνες συντελεστές :P) έκανε κάτι πάρα πάρα πολύ καλά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην γλυκιά φωνούλα της Πηνελόπης στον ρόλο της Rumi. Όλοι και όλες οι ηθοποιοί φωνής, από τους πρωταγωνιστικούς μέχρι και τους πιο υποστηρικτικούς (η φωνητική ερμηνεία του ψυχολόγου ψευτογιατρού, μαζί με αυτή του μάνατζερ των κοριτσιών, είναι από τα κρυφά highlight της ταινίας), είναι κάτι παραπάνω από υπέροχοι στους ρόλους τους.

Επεξεργασία από kaneda

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
17 min ago , kaneda said:

Τα animation γενικά προτιμώ να τα παρακολουθώ με την ελληνική μεταγλώττιση. Και τα άνιμε δεν έχω θέμα να τα βλέπω στα ελληνικά, απλά εξαιτίας της έλλειψής τους στις τηλεοράσεις μας τα προηγούμενα χρόνια, έχω συνηθίσει να τα βλέπω στην πρωτότυπη ιαπωνική τους εκδοχή. Δεν γνωρίζω ιαπωνικά, αλλά από τα λίγες λέξεις-φράσεις που έχω μάθει κατά καιρούς μέσα από τα άνιμε, τα ιαπωνικά (και νομίζω ότι θα συμφωνήσεις και εσύ σε αυτό) είναι μία γλώσσα με πάρα πολύ πάθος και συναίσθημα και η διάλεκτός τους - όπως και η δική μας - βγάζει κάτι το ποιητικό... Οι Ιάπωνες ηθοποιοί φωνής, οι λεγόμενοι seiyuu, απολαμβάνουν status τύπου "rock star" στη χώρα τους. Και οι Αμερικάνοι ηθοποιοί φωνής το έχουν αυτό, αλλά σε μικρότερο βαθμό όμως. Μακάρι και οι δικοί μας ηθοποιοί φωνής να λάμβαναν περισσότερη εκτίμηση και αναγνώριση στη χώρα μας (κυρίως στο κομμάτι του οικονομικού αναφέρομαι, γιατί στο fandom μας εννοείται πως είναι πασίγνωστοι). Σχετικά τώρα με τις επερχόμενες ταινίες του Demon Slayer, εννοείται ότι θα τις δω και στις δύο εκδοχές τους, όταν με το καλό μου δοθεί η ευκαιρία. :)

Πόσα ενδιαφέροντα στοιχεία ενέταξες στο κείμενο σου! Ισχύουν πολύ όσα αναφέρεις σχετικά με την Ιαπωνία. Ως αρχαία γλώσσα, αν και με εντελώς διαφορετική σύνταξη και γραμματική από τη δική μας, όπως θα γνωρίζεις, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και κοινά στοιχεία με την Ελληνική, όπως η λυρικότητα και η εκφραστικότητα.

Είχα ξεκινήσει να μαθαίνω πρώιμη Ιαπωνική κατά μόνας, είναι εντυπωσιακός ο τεράστιος όγκος αξιόλογων πηγών εκμάθησης της γλώσσας που διατίθενται στο διαδίκτυο δωρεάν. Ενώ τα εξέταστρα για απόκτηση πιστοποιητικού στις εξετάσεις που διοργανώνονται από την ιαπωνική πρεσβεία είναι πολύ πιο προσιτά σε σχέση με άλλες γλώσσες. Η προτίμηση μου είναι στην έκδοση του έργου/επεισοδίου με τις ιαπωνικές φωνές, αλλά σίγουρα και οι μεταγλωττίσεις είναι κορυφαίας σημασίας για την ανάπτυξη ενός franchise διεθνώς.

• Last Seen:  

45 λεπτά πριν, Pavlos_RA είπε:

Πόσα ενδιαφέροντα στοιχεία ενέταξες στο κείμενο σου! Ισχύουν πολύ όσα αναφέρεις σχετικά με την Ιαπωνία. Ως αρχαία γλώσσα, αν και με εντελώς διαφορετική σύνταξη και γραμματική από τη δική μας, όπως θα γνωρίζεις, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και κοινά στοιχεία με την Ελληνική, όπως η λυρικότητα και η εκφραστικότητα.

Είχα ξεκινήσει να μαθαίνω πρώιμη Ιαπωνική κατά μόνας, είναι εντυπωσιακός ο τεράστιος όγκος αξιόλογων πηγών εκμάθησης της γλώσσας που διατίθενται στο διαδίκτυο δωρεάν. Ενώ τα εξέταστρα για απόκτηση πιστοποιητικού στις εξετάσεις που διοργανώνονται από την ιαπωνική πρεσβεία είναι πολύ πιο προσιτά σε σχέση με άλλες γλώσσες. Η προτίμηση μου είναι στην έκδοση του έργου/επεισοδίου με τις ιαπωνικές φωνές, αλλά σίγουρα και οι μεταγλωττίσεις είναι κορυφαίας σημασίας για την ανάπτυξη ενός franchise διεθνώς.

Κοίτα, θέλω να είμαι ειλικρινής. Ιδανικά και εγώ θα ήθελα να γνώριζα ιαπωνικά, ώστε να μπορούσα να παρακολουθώ τα αγαπημένα μας άνιμε στην πρωτότυπη εκδοχή τους. Όταν παρακολουθείς κάποιο άνιμε με υπότιτλους, όσο να 'ναι πάντα κάποιο καρέ θα τύχει να σου ξεφύγει, και πόσο μάλλον δε αν το άνιμε αυτό είναι δράσης, των οποίων η παραγωγή τους τα τελευταία χρόνια τείνει να αγγίξει το επίπεδο της στρατόσφαιρας. Όταν όμως το βλέπεις-ακούς στη γλώσσα σου (ή γενικά σε μια γλώσσα που καταλαβαίνεις) τότε τα πράγματα είναι αλλιώς... Στην αρχή όταν άκουσα τον Γιώργο Σκουφή να κάνει τον Tanjiro κάπως μου είχε φανεί, αλλά αυτό ήταν επειδή είχα συνηθίσει την φωνή του Ιάπωνα seiyuu, η οποία ειδικά του συγκεκριμένου χαρακτήρα πιστεύω ότι είναι αρκετά δύσκολο να την αποδώσει κανείς, μιας και ο Natsuki Hanae βγάζει απίστευτο συναίσθημα και πάθος στην ερμηνεία του. Πάντως κάθε dub, είτε αυτό είναι ιαπωνικό, είτε είναι ελληνικό, έχει αδιαμφισβήτητα τη δική του χάρη.

@ Pavlos_RA  πολλά πολλά μπράβο για τα μαθήματα ιαπωνικών που κάνεις! :clap2: Το είχα ψάξει και εγώ το θέμα στο παρελθόν, αλλά με τόσα kanji, katakana, hiragana και δε συμμαζεύται, οδήγησαν στο να με αποθαρρύνουν από την περαιτέρω εκμάθησή της. Πάντως (αν και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό) από το λίγο που την είχα ψάξει, θυμάμαι να διαβάζω από διάφορα παιδιά στο διαδίκτυο ότι τα ιαπωνικά είναι σχετικά πιο εύκολα να τα μάθει κανείς στην προφορική τους μορφή σε σχέση με τα γραπτή. :)

Επεξεργασία από kaneda

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
4 min ago , kaneda said:

Πάντως (αν και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό) από το λίγο που την είχα ψάξει, θυμάμαι να διαβάζω από διάφορα παιδιά στο διαδύκτυο ότι στα ιαπωνικά είναι σχετικά πιο εύκολα να τα μάθει κανείς στην προφορική τους μορφή σε σχέση με τα γραπτή. :)

Ισχύει απόλυτα αυτό. Εγώ που έκανα μισό χρόνο περίπου, σαν να λέμε επίπεδο Junior Αγγλικής, μπορεί να διάβαζα απλές προτάσεις μετά από πολλή εξάσκηση, αλλά το να τις γράψω δεν συγκρινόταν καν. Να τα μιλήσεις ωστόσο είναι εφικτό! Το Memrise, σε μορφή ιστοσελίδας και εφαρμογής, αποτελεί μία απόλυτα ευχάριστη εισαγωγή στην Ιαπωνική. Με πλήθος δωρεάν ασκήσεων, μετά από λίγες εβδομάδες ενασχόλησης, θα διακρίνεις εύκολα τις πρώτες δεκάδες βασικών χαρακτήρων-συλλαβών, ενώ θα εκφέρεις λέξεις πολύ σύντομα, καθώς χρησιμοποιούνται βιντεάκια γηγενών ομιλητών.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Από το FB της Digital Soul Entertainment:

Με αφορμή την κυκλοφορία τής ταινίας #ΚυνηγόςΔαιμόνων #KimetsuNoYaiba στους κινηματογράφους, ξεκινάμε την εβδομάδα με μια μοναδική προσφορά στα πρώτα δύο κεφάλαια τής ιστορίας που όλοι αγαπήσαμε, για να την έχεις για πάντα δική σου.

Μπείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και αποκτήστε τα για λίγες μόνο ημέρες σε έκπτωση!

Η ταινια συνεχίζεται στους κινηματογράφους και αυτή την εβδομάδα στα ιαπωνικά και στα ελληνικά!

https://www.digitalsoulentertainment.com/shop/

547798392_1125998689710544_7912064899866898929_n.thumb.jpg.12fbe3fa62674b62de8767175aaa3c0d.jpg

• Last Seen:  

Σήμερα κατάφερα να δω την ταινία, στην αυθεντική έκδοση των Ιαπώνων ηθοποιών. Παραμένει στη σκέψη μου σε έντονο βαθμό, ήταν μια αγωνιώδης, ανατρεπτική, και γεμάτη συναισθήματα εμπειρία.

Το στούντιο παραγωγής Ufotable επιτέλεσε άρτια τα καθήκοντα του, θεωρώ ότι πρόκειται για ταινία anime που θα λάβει για καιρό θέση ανάμεσα στις αξιόλογες του είδους της. Ο οπτικός τομέας είναι πραγματικά εντυπωσιακός σε όλες τις εκφάνσεις. Οι χαρακτήρες είναι άριστα σχεδιασμένοι, σε βάζουν κατευθείαν στον παλμό κάθε σκηνής, με τις εκφράσεις και τις κινήσεις τους. Τα περιβάλλοντα χορταίνουν το μάτι, ειδικά ορισμένα από τα τρισδιάστατα σε ταξιδεύουν στο χώρο. Οι σκηνές μάχης καθηλώνουν με την ασύλληπτη ταχύτητα που εκτυλίσσονται, την ευρύτατη παλέτα χρωμάτων που αξιοποιούν, ενώ η βία παρότι συχνή και αρκετές φορές ακραία αιματηρή, παρ' όλα αυτά αποδίδεται με τρόπο που δεν κουράζει ούτε απωθεί τον θεατή. Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τις διαφορετικές τεχνικές animation που χρησιμοποιήθηκαν έτσι ώστε να αποκτήσουν τη μέγιστη επίδραση οι σημαντικές σκηνές, με ειδική μνεία στα λίγα σημεία που η εικόνα πλησιάζει τη χάρτινη, σχεδόν ασπρόμαυρη διαστάση και μεταφέρει τον θεατή κυριολεκτικά στο manga, στιγμιαία.

Στον ηχητικό τομέα, τα τραγούδια αρχής και τέλους επιτυγχάνουν να σε εισάγουν δυναμικά στην ιστορία, καθώς και να σε αποχαιρετήσουν δημιουργώντας υψηλή προσμονή για τη συνέχεια, αντίστοιχα. Οι Ιάπωνες ηθοποιοί αποδίδουν άριστα κάθε συναισθηματική εναλλαγή που απαιτείται από το σενάριο, καταφέρνοντας να σε υποβάλλουν με τις δραματικές, αλλά και τις ήρεμες περίστασεις που βιώνουν οι χαρακτήρες τους, με τις ερμηνείες για τους Doma και Akaza να κλέβουν την παράσταση. Τα μουσικά θέματα αποτελούν ταιριαστές συνθέσεις, εξυπηρετώντας την επιχειρούμενη άνοδο των παλμών για τις κρίσιμες στιγμές των μαχών, και αποτελώντας συνεκτικό ιστό ανάμεσα στις πολλές δεκάδες σκηνών που αποτελούν την ταινία. Γενικότερα ο ήχος συνιστά από μόνος του λόγο για επιλογή κινηματογραφικής προβολής, λαμβάνοντας ευρεία διάσταση και αναδεικνυομένος από το πολυκάναλο σύστημα μιας σύγχρονης αίθουσας.

Για την πλοκή δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, προκειμένου να βιωθούν οι δυνατές στιγμές της ιστορίας και οι ανατροπές με φυσικό τρόπο. Θα παρατηρήσω την ύπαρξη ισχυρού φιλοσοφικού υποβάθρου στα νοήματα της ταινίας, αναπτυσσόμενο με τρόπο τόσο γλαφυρό και αναλυτικό όσο και συμβολικό και ανοιχτό σε προσωπική αποκωδικοποίηση. Η ανάπτυξη των προσωπικών ιστοριών προέλευσης για τους μεγάλους κακούς Doma και Akaza, με χρήση εμβόλιμης μεθόδου στα κρίσιμα σημεία κατά τις συγκλονιστικές μάχες τους με τους ήρωες, αποτελούν για μένα τα κορυφαία τμήματα της συνολικής παραγωγής, και αυτά που απόλαυσα παραπάνω.

Το Κάστρο του Απείρου άνοιξε τις πύλες του, και οι Κυνηγοί Δαιμόνων έχουν μπροστά τους ανυπέρβλητα εμπόδια, σε έναν άνισο αγώνα ενάντια στο χρόνο και στο σχέδιο του Muzan. Αυτό το πρώτο μέρος της τριλογίας ολοκλήρωσης του έπους του Demon Slayer είναι προορισμένο να συναρπάσει.

• Last Seen:  

Η εμπορική επιτυχία της ταινίας είναι σαρωτική. Έχοντας μόλις ξεπεράσει το φράγμα των 500 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office, η πορεία της θα συνεχίσει ανοδικά. Η πρεμιέρα της σε Γερμανία και Γαλλία είναι σε εξέλιξη το τρέχον Σαββατοκύριακο, και τα συνολικά έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 650 εκ. $ στο τέλος της παγκόσμιας διανομής. Αν, δε, εξασφαλιστεί και διανομή στην αγορά της Κίνας, οι Κυνηγοί Δαιμόνων θα έχουν στο στόχαστρο το νούμερο 800.

Τα ρεκόρ που σημείωσε η ταινία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κατά την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ είναι στα αλήθεια ηχηρά. Το 2020 και της πανδημίας μεσούσης, η πρώτη ταινία του franchise, το Demon Slayer: Mugen Train, κατάφερε να γίνει η πρώτη ιαπωνική ταινία που κατέκτησε την κορυφή του παγκόσμιου box office του συνόλου της χρονιάς. Το 2025 θα καταγραφεί ως το έτος που η κινηματογραφική συνέχεια του επιφανέστερου anime θα φτάσει να ξεπεράσει τις συνολικές εισπράξεις των εμπορικότερων ταινιών με υπερήρωες. Συγκεκριμένα, αυτές του Superman γύρω στα 620 εκ. $, όπως κι εκείνες της ταινίας Fantastic Four: First Stepsλίγο πάνω από τα 520 εκ. $.

Οι προωθητικές ενέργειες που διοργανώθηκαν για την κυκλοφορία της ταινίας στην πατρίδα της είναι παροιμιώδεις. Ακολουθεί μία πολύ μικρή γεύση.

Όσο για τη δική μας χώρα, αξίζουν εύσημα στον παρακάτω πολυκινηματογράφο της συμπρωτεύουσας για τη διάδραση που προσέφερε στο κοινό.

Από το FB της Cineplexx Greece:

Η πρώτη εβδομάδα ξεχείλισε από την αγάπη, τον ενθουσιασμό, και τη δημιουργικότητά σας.

Οι προβολές DEMON SLAYER: KIMETSU NO YAIBA ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ συνεχίζονται στα CINEPLEXX:

https://t.ly/hsw3H

549289494_1212677107563316_1834500320739766902_n.thumb.jpg.9367b5b2f0ae2dcb1324e15781765911.jpg549816323_1212677574229936_404060798435026801_n.thumb.jpg.c44a1dd39129fb40fa41f08d4edd52e0.jpg549342832_1212677937563233_1795261136392646972_n.thumb.jpg.01fb334307f1415f5d66ab0322b0fc8d.jpg549079128_1212677874229906_4517809476044337996_n.thumb.jpg.b54e4d1e97168a81758f53fff036dd54.jpg549776949_1212677407563286_3104093953407992385_n.thumb.jpg.ef02c9261c134dc50615053a6e14abd4.jpg

• 1 month later...

• Last Seen:  

Από σήμερα μέχρι τις 26/10, για την τέταρτη επέτειο της Digital Soul Entertainment, προσφέρεται το σύνολο σχεδόν του καταλόγου της από DVD σε έκπτωση.

566314775_1156941156616297_3898104685226840604_n.thumb.jpg.682e3c2d42ecf7a1735e36f7ca9f3d86.jpg

Συμμετέχουν τα δύο μέρη που έχουν μεταγλωττιστεί στα ελληνικά της σειράς Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba, σε combo προσφορά στα 26 €, ενώ είναι διαθέσιμα και ξεχωριστά.

DVD-COMBO.thumb.jpg.bb381720caa9bbf64a2eef8d7739fe32.jpg

Επίσης, η πρώτη κινηματογραφική ταινία Mugen Train στα 11 €.

MUGEN-TRAIN-DVD-PROTOTYPE.thumb.jpg.9626e605e2ef3886ad20df8cab31dda0.jpg