Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΠΡΩΙΝΟ ΕΣΠΡΕΖΑΚΙ
Σενάριο/Kείμενα:
Αριστοτέλης Ρήγας
Σχέδιο:
Κατερίνα Παππού
Σχέδιο εξωφύλλου:
Κατερίνα Παππού
Εκδοτική:
Hμερ. έκδοσης:
10-2024
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
14.0 x 21.0
Σελίδες:
108
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-960-9659-17-8
Ονομαστική τιμή:
12€

• Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  844
  • Content Count:  5450
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  292
  • With Us For:  2730 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

PRWINOESPREZAKI_0001.jpg  PRWINOESPREZAKI_0001z.jpg

Από την εκδοτική:

Το «πρωινό εσπρεζάκι» είναι αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους πο λόγω κάποιας γενετικής μάλλον βλάβης, σκέφτονται και λένε λογοπαίγνια. Είμαστε άνθρωποι που περνάμε δύσκολα στη ζωή μας, αντιμετωπίζουμε την απαξίωση, τη χλεύη και ενίοτε την επιθετικότητα των άλλων σοβαρών ανθρώπων που δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους τη μικρή και προσιτή χαρά ενός λογοπαίγνιου.

Αν είστε ένας από αυτούς, αν ποτέ είχατε το φόβο ότι επειδή σκέφτεστε και λέτε λογοπαίγνια οι άλλοι άνθρωποι θα σταματήσουν να σας συναναστρέφονται, έχετε δίκιο, είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα. Ωστόσο, ας το παραδεχτούμε, αυτά τα δυο δευτερόλεπτα που περνάνε από το λογοπαίγνιο μέχρι την απορρημένη/εκνευρισμένη/απογοητευμένη φάτσα του ακροατή είναι ανεκτίμητα.

Ποιος ξέρει, μπορεί στο μέλλον να δούμε μια κοινωνία απενεχοποιημένη, όπου οι άνθρωποι θα είναι σοβαροί με τα σοβαρά και θα γελάνε με αυτά που είναι αστεία και όχι το αντίστροφο.

Προς το παρόν θα υπάρχουν για όλους μας τα «πρωινά εσπρεζάκια».

Το κόμικ:

22528278_399917667090920_6729990036128698539_n.jpg.e866e047de897afd39a7cb9bd66760f2.jpg

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι μια συλλογή από διαδικτυακά στριπάκια της σειράς Πρωινό Εσπρεζάκι (παρουσίαση εδώ) σε σενάριο Αριστοτέλη Ρήγα και εικονογράφηση Κατερίνας Παππού. Ο Αριστοτέλης Ρήγας είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος κωμικός που παρακολουθώ χρόνια και σε μια πρόσφατη παράσταση του αγόρασα αυτό το αντίτυπο. Αν και έχει ωραία κείμενα, ένα πολύ καλό Podcast με το Είμαι Υπέρ και κάνει και μουσική κωμωδία, έχει μια πολύ μεγάλη αγάπη στα λογοπαίγνια. Άλλωστε όπως λέει και ο ίδιος, τα λογοπαίγνια είναι ένα είδος αστείου που πολλοί αντιδρούν αρνητικά όταν ακούν οπότε αυτή η έκδοση απευθύνεται σε όσους τους αρέσουν.

Άλλωστε και ο τίτλος της λέξης λογοπαίγνιο είναι. Το φορμάτ είναι συνήθως ένα απλό στριπάκι με δύο καρέ με τον Αριστοτέλη να λέει το αστείο, αλλά σε πάρα πολλά διαφοροποιείται. Ντύνει τον πρωταγωνιστή μας σαν ένα χαρακτήρα ή μια λέξη που ταιριάζει στο λογοπαίγνιο, οπτικοποιεί λογοπαίγνια σε μορφή διαλόγων ή σπάει το καρέ σε περισσότερα αστεία. Επίσης πάνω από κάθε στριπ, ο Αριστοτέλης έχει αφήσει μια σημείωση για το αστείο, η οποία πολλές φορές είναι ξανά λογοπαίγνιο :lol: 

480976968_1242633881196209_6268117633105228591_n.jpg

Είναι ένα κόμικ που κυλάει σαν stand up comedy παράσταση με πολλά διαφορετικά αστεία κοινής φιλοσοφίας και με την ίδια βάση, ενώ στη μέση υπάρχει και διάλειμμα όπως ακριβώς και στην παράσταση. Η εικονογράφηση της Κατερίνας Παππού είναι σε διαφορετικό στυλ από αυτό που την είχα δει στο Χαρτί και Καλαμάρι του Ηλία Φουντούλη και μου αρέσει και η διασκευή κλασικών πινάκων ζωγραφικής με το πρόσωπο του Αριστοτέλη Ρήγα. Γενικά, το περιεχόμενο είναι καλό και σίγουρα απενoχοποιεί τα λογοπαίγνια, απλά είναι λίγο δύσκολο για όσους δεν τους αρέσουν να το διασκεδάσουν καθ' όλη τη διάρκεια του.

Η έκδοση:

480871241_1237018718424392_5859591493264740428_n.jpg

Οι εκδόσεις Χρονικό της οικογένειας Φουντούλη έχει εκδώσει πολύ ωραία βιβλία κωμικών και ήρθε και η ώρα και για ένα κόμικ. Μεσαίο μέγεθος 14 Χ 21, πολύ ωραίο γυαλιστερό χαρτί που αποτυπώνει όμορφα τα χρώματα, μερικές εισαγωγικές σημειώσεις από τον Ηλία Φουντούλη και τον Αριστοτέλη Ρήγα και συνολικά μια προσεγμένη δουλειά. Αν πάτε σε παράσταση του Αριστοτέλη, χαιρετήστε τον, πείτε του ότι είστε Υπέρ, πάρτε υπογραφή και να διαβάστε μερικά πρωινά εσπρεζάκια. Για να ανοίξει το μάτι ρε παιδί μου.

• Member ID:  36975
  • Topic Count:  180
  • Content Count:  5054
  • Achievement Points:  3030
  • Days Won:  146
  • With Us For:  1890 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Μπαίνω να διαβάσω την παρουσίασή σου Νίκο, δίχως μεγάλες προσδοκίες και τελικά... εντυπωσιάστηκα ευχάριστα! Πετυχημένα στριπάκια και είναι ακριβώς αυτό που σου υπόσχεται ο τίτλος... εσπρεζάκια, εχμ εσπρεσάκια εννοούσα. Σύντομα, περιεκτικά, βασισμένα στα λογοπαίγνια! Μου θύμισαν διάφορα αντίστοιχα του Αρκά( μεμονωμένες περιπτώσεις βέβαια, γιατί εδώ έχουμε μια συλλογή από στριπς)!:)

Δεν νομίζω ότι θα το τιμήσω άμεσα, γιατί προηγούνται άλλα, πολύ πιο επιτακτικά, αλλά και πάλι, θα του δώσω μια ευκαιρία ψηφιακά...!:holidays3:

Απορία υπ' αριθμόν 1: @ nikolas12 , το έντυπο τεύχος περιλαμβάνει το ιντερνετικό υλικό ή νέο, αποκλειστικό;:thinking:

Απορία υπ' αριθμόν 2: Γνωρίζουμε αν η πρωτοεμφανιζόμενη στην κομικσοσκηνή εκδοτική σκοπεύει να κυκλοφορήσει κι άλλα κόμικς;:giati:

• Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  5278
  • Achievement Points:  5352
  • Days Won:  109
  • With Us For:  6863 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Το έχω και εγώ. Αστεία τύπου stand up με λογοπαίγνια.Η αλήθεια είναι ότι αρκετά αστείο!!!

• Member ID:  33354
  • Topic Count:  844
  • Content Count:  5450
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  292
  • With Us For:  2730 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
17 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Απορία υπ' αριθμόν 1: @ nikolas12 , το έντυπο τεύχος περιλαμβάνει το ιντερνετικό υλικό ή νέο, αποκλειστικό;:thinking:

Απορία υπ' αριθμόν 2: Γνωρίζουμε αν η πρωτοεμφανιζόμενη στην κομικσοσκηνή εκδοτική σκοπεύει να κυκλοφορήσει κι άλλα κόμικς;:giati:

Έχω 0/2 ως γνώση. Το πρώτο δεν καθορίζεται κάπου ή ίσως να μην το διάβασα, ούτε μας το είπε ο Αριστοτέλης. Μπορώ να τον ρωτήσω πάντως στο Instagram. Το δεύτερο επίσης δεν το ξέρω, την εκδοτική γενικά την τρέχει η οικογένεια Φουντούλη, με τον Ηλία έχω μιλήσει σε πολλά events, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα έβγαζε άλλο κόμικ εκτός αν βασιζόταν σε κάποιον κωμικό, με τον οποίον γνωρίζονται. Επίσης μπορώ να το ρωτήσω.