Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Μαίου 27, 2025 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1162 Reputation: 8061 Achievement Points: 1232 Days Won: 22 With Us For: 962 Days Status: Offline Last Seen: Κυριακή στις 11:12 AM Δημοσιεύτηκε Μαίου 27, 2025 (Επεξεργασία) BATMAN: ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ Από την εκδοτική: Η Κατγούμαν, ο Γρίφος και ο Πιγκουίνος συμμαχούν για να φέρουν εις πέρας τη μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία του Γκόθαμ Σίτι. Και το έπαθλό τους; Ένα μυστηριώδες και ανεκτίμητο αντικείμενο που έχει στην κατοχή του κρυφά ο Μπρους Γουέιν! Και καθώς τα γεγονότα ξετυλίγονται, τι πλάκα έχει μια ληστεία χωρίς κανά-δυο αιματηρές προδοσίες; Η υπερ-επιτυχημένη ομάδα των Tom King και David Marquez μας χαρίζει μια επική, φρενήρη, γεμάτη δράση ιστορία ενός νεαρού Μπάτμαν, απεγνωσμένου να πάρει πίσω το πιο πολύτιμο αντικείμενο που είχε στην κατοχή του από μια ομάδα βίαιων εγκληματιών, προτού το ρολόι σημάνει την Ώρα για Φόνο. Περίληψη: Βρισκόμαστε στις αρχές της ηρωικής καριέρας του Μπάτμαν. Ο Riddler και η Catwoman,χρησιμοποιώντας τον Killer Crock, καταφέρνουν να κλέψουν ένα ιδιαιτέρως πολύτιμο αντικείμενο, που κρατάει μυστικό ο Μπρους Γουέιν στο πιο απόρθητο χρηματοκιβώτιο της πόλης, για λογαριασμό του Πιγκουίνου. Αποκαλύπτεται όμως ότι έχουν διαφορετικά σχέδια, και προσπαθούν να διαφύγουν και να εκμεταλλευτούν το αντικείμενο, με τον Μπάτμαν, την συμμορία του Πιγκουίνου, και έναν πρωτοεμφανιζόμενο κακό όνοματι Βοηθός στο κατόπι τους. Τι είναι όμως αυτό το μυστηριώδες αντικείμενο, και ποιος θα το αποκτήσει τελικά; Το σενάριο της συγκεκριμένης ιστορίας είναι μαγευτικό. Ο King στήνει ένα εξαιρετικό μυστήριο, με ξέφρενη δράση και ανατροπές. Οι χαρακτήρες πολλοί και καλογραμμένοι, με τα κατάλληλα δραματικά στοιχεία. Ενδιαφέρον επίσης έχει ότι ο αφηγητής δεν μας αποκαλύπτεται μέχρι το τέλος, προσθέτει πολλά στην πλοκή. Ο νέος κακός επίσης πολύ πρωτότυπος και εντυπωσιακός, θα ήθελα να τον ξαναβλέπαμε σε κάποια Μπατ Ιστορία. Αξίζει να αναφερθεί ότι χρησιμοποιείται και εγκιβωτισμός, πιο συγκεκριμένα με τις Βάκχες του Ευριπίδη, με απολαυστικό αποτέλεσμα. Το σχέδιο είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών! Ρεαλιστικό στις σκηνές μάχης, ενώ τα πρόσωπα των χαρακτήρων είναι πολύ εκφραστικά και λεπτομερή. Η σκηνοθεσία είναι επίσης άψογη, με πλούσιο backround. Οι χρωματισμοί του Alejandro Sanchez όμως, το απογειώνουν. Στην έκδοση τώρα. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Το φορμάτ είναι υπερβολικά μικρό και αδικεί τρομερά το σχέδιο. Επίσης το χαρτί είναι κι αυτό πιο οικονομικό, ματ. Όσο για την μετάφραση/επιμέλεια δεν έχω κανένα παράπονο, εξαιρετική όπως πάντα. Ενδιαφέρουσα δουλειά έχει γίνει και γραφιστικά. Eν κατακλείδι, μιλάμε για μια πραγματικά εξαιρετική ιστορία Μπάτμαν, με ιδιοφυές σενάριο και αριστουργηματικό σχέδιο. Φυσικά και την προτείνω σε όλους τους φαν του είδους, καθώς είναι μια από τις καλύτερες σύγχρονες ιστορίες με τον Νυχτεριδάνθρωπο, κατ' εμέ τουλάχιστον! Η έκδοση είναι οικονομική, αλλά αν θέλετε να μπορέσετε να θαυμάσετε πλήρως το σχέδιο, προτείνω να το αγοράσετε σε μεγαλύτερο φορμάτ. Kαλή ανάγνωση σε όλους/ες! Επεξεργασία Μαρτίου 14 από Ζάνταφ 10 1 5 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Μαίου 27, 2025 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 968 Content Count: 5737 Reputation: 47862 Achievement Points: 2310 Days Won: 296 With Us For: 2919 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Age: 31 Δημοσιεύτηκε Μαίου 27, 2025 Τι ωραία παρουσίαση! Ανυπομονώ να το διαβάσω και εγώ το συγκεκριμένο! 5 3 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 13, 2025 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 871 Content Count: 15612 Reputation: 112288 Achievement Points: 9268 Days Won: 559 With Us For: 5519 Days Status: Offline Last Seen: 36 λεπτά πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 13, 2025 Το γεγονός ότι είχα καιρό να διαβάσω μία ιστορία με τον αγαπημένο μου Σκοτεινό Ιππότη, αλλά και η περιέργεια για το πώς θα δείχνει μια ιστορία στο μικρό φορμάτ που αρχίζει να λανσάρει στην Ελλάδα η "Οξύ", έφεραν την "Ώρα για φόνο" ψηλά στην ατέλειωτη στοίβα με τα αδιάβαστα και μετά την ανάγνωση, ας πω κι εγώ την αποψάρα μου! Το σενάριο διαθέτει αρώματα από crime και noir και σε αυτό βοηθάει κι ο τρόπος που γίνεται η αφήγηση, τον οποίο τον βρήκα εξαιρετικά πρωτότυπο. Την μερίδα του λέοντος, όσον αφορά τα λεπτά συμμετοχής, αναμφισβήτητα την κατέχουν οι κακοί της υπόθεσης, οι οποίοι δυστυχώς είναι αρκετά πολλοί, με αποτέλεσμα να "μπουκώνει"κάπως η πλοκή. Ο Batman, βλοσυρός και λιγομίλητος, σαν άλλος John Wick, περισσότερο εκφράζεται με τις γροθιές του παρά με τις άλλες ικανότητές του. Στον αντίποδα, απολαμβάνουμε μια ερμηνεία από τον Riddle, η οποία στηρίζεται στην λογική και τον ρεαλισμό, παρά στο παράλογο και το αινιγματικό. Οι κινήσεις του φανερώνουν μια ψυχολογική πίεση και μια ανάγκη να κάνει αυτό που τελικά έκανε. Με λίγη καλή θέληση, θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε σαν μια τραγική φιγούρα. Όσον αφορά τον τρόπο που γίνεται η αφήγηση, αυτός δίνει μια άλλη νότα στην εξέλιξη της πλοκής, που ομολογώ δεν την έχω συναντήσει ξανά σε παρόμοια έκταση. Στα πρώτα κεφάλαια δήλωσα γοητευμένος από το πώς εξελίσσεται η πλοκή και μάλιστα έμεινα έκπληκτος από το γεγονός ότι δεν ένιωσα να με κουράζει το συνεχές (ακόμα και σε κάθε σελίδα) πήγαινε - έλα στην ώρα, στην ημέρα, στον μήνα, ακόμα και στους... αιώνες! Δυστυχώς, όμως, αυτή μου η καλή διάθεση δεν συνεχίστηκε μέχρι το τέλος. Από τα μισά και πέρα άρχισα να δυσφορώ και να μην καταφέρνω, πολλές φορές, να κατανοήσω το νόημα. Βέβαια, σε αυτό συντέλεσε και η πληθώρα των χαρακτήρων που παρελαύνουν στα καρέ. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε και στις αναφορές που γίνονται στην χώρα μας, καθώς βλέπουμε έναν παραλληλισμό ανάμεσα στην ιστορία του Batman και στους Βάκχες του Ευριπίδη, ενώ έχουμε και μία επίσκεψη στην Αθήνα, υπό την σκιά του Παρθενώνα! Προσωπικά δεν κατάλαβα πολύ αυτόν τον παραλληλισμό, αλλά τουλάχιστον έκανα μια επανάληψη στις... σκύλες της λύσσας! Το φινάλε το βρήκα σχετικά κατώτερο του κυρίου κορμού του σεναρίου και νομίζω ότι έκανε την ιστορία να "ξεφουσκώσει" απότομα, αφήνοντας τον αναγνώστη με το αίσθημα του ανολοκλήρωτου. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η "Ώρα για φόνο" ανήκει στις ιστορίες που επιδέχονται δεύτερης (και τρίτης) ανάγνωσης, που σίγουρα θα αποκαλύπτει κάθε φορά και κάποιο καινούργιο στοιχείο που μας έχει διαφύγει. Την προτείνω στους λάτρεις του πρωταγωνιστή και στους φαν των ιστοριών παρόμοιας θεματολογίας. Οι επιλεκτικοί αναγνώστες, ας διαβάσουν πρώτα κάτι άλλο. Στα του εικαστικού τομέα έχουμε ένα σχέδιο εξαιρετικό και πανέμορφο, που αποτυπώνει τέλεια το κλίμα του σεναρίου. Βγάζει την "μαυρίλα" του εγκλήματος και μεταφέρει τον αναγνώστη άψογα στο κλίμα. Δυνατό σημείο είναι ο τρόπος που αποδίδονται οι χαρακτήρες, ενώ αν ήθελα να προσάψω κάτι, αυτό θα ήταν η έλλειψη πλαστικότητας στις σκηνές μάχης, που όμως δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Για τον χρωματισμό έχει επιλεγεί μια παλέτα με σκούρα και μονότονα χρώματα που ναι μεν συμβαδίζει με το κλίμα της ιστορίας, αλλά προσωπικά με έκανε να νιώσω λίγο άβολα. Η έκδοση της "Οξύ" συμβαδίζει με την νέα μόδα που έχει λανσαριστεί στην Αμερική, αυτή του μικρού τόμου, σαν αυτούς που βλέπουμε στα manga, που συμβάλλει στην μείωση του κόστους. Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντάς το ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου και με την συντροφιά ενός πορτατίφ χαμηλού φωτισμού, με έβαλε σε ένα noir mood! Παρόλα αυτά υπήρχαν σημεία που δυσκολεύτηκα να διαβάσω κάποια "μπαλονάκια" που βρίσκονταν κοντά στην ράχη, ενώ και η γραμματοσειρά έχανε λίγο στο μέγεθος. Άλλο φάουλ που εντόπισα ήταν και η εκτύπωση του χαρτιού. Μπορεί να είναι ματ και η υφή του να είναι τίμια, εντούτοις τα χρώματα έχουν εκτυπωθεί αρκετά θαμπά, με αποτέλεσμα το σχέδιο να χάνει πολλούς πόντους. Επίσης, ένα καλύτερο πέρασμα στους διαλόγους και τα κείμενα νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνει, μιας και εντοπίζουμε αρκετά λαθάκια που έχουν ξεφύγει. Στον αντίποδα, έχουμε μια κόλληση στην ράχη αρκετά ανθεκτική, ενώ και το πάχος στο εξώφυλλο είναι σωστό. Τέλος, αν και μικρό το δέμας, το τομάκι διαθέτει αρκετές σελίδες (16 τον αριθμό) με συνοδευτικό υλικό που επικεντρώνεται στην παράθεση εναλλακτικών εξώφυλλων. 6 2 2 Παράθεση
Comichunter Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 3, 2025 Member ID: 35513 Group: Members Topic Count: 13 Content Count: 1448 Reputation: 6939 Achievement Points: 1517 Days Won: 14 With Us For: 2450 Days Status: Offline Last Seen: 14 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 3, 2025 ωραία ιστορίας, ατμοσφαιρική και καλή ποιότητά εκδοσης 3 Παράθεση
dennis37 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 13 Member ID: 31836 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 0 Content Count: 9 Reputation: 26 Achievement Points: 9 Days Won: 0 With Us For: 3594 Days Status: Offline Last Seen: Κυριακή στις 10:34 PM Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 13 Καποια μερα οι εκδοτικες θα σταματησουν να μπερδευουν το γλειφω με το γλυφω, και το εφευρω με το ανακαλυπτω. Αλλα δεν θα ειναι αυτη η μερα. 1 Παράθεση
Lelis Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 14 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 18 Content Count: 1041 Reputation: 9363 Achievement Points: 1129 Days Won: 6 With Us For: 2720 Days Status: Offline Last Seen: 30 λεπτά πριν Age: 36 Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 14 (Επεξεργασία) Διαβάστηκε το συγκεκριμένο. Άλλη μια ιστορία Batman που μου άρεσε πάρα πολύ! Εξαιρετικό σενάριο και η απόδοση του άψογη. Η αφήγηση του δεν είναι γραμμική, αλλά αντί αυτού έχει αφήγηση παράλληλων γεγονότων και πολλά χρονικά μπρος πίσω. Ίσως αν δεν είναι ξεκούραστος η δεν διαβάσει τα κεφάλαια όλα μαζί, κάπου να μπερδευτεί κάποιος η να κουραστεί. Προσωπικά βρίσκω τέτοιου είδους αφηγήσεις πολύ έξυπνες που βάζουν στο όλο mood. Θα ήθελα να πω πολλά για το τέλος τους, αλλά λόγο spoiler δεν θέλω να το κάνω. Να πω απλά ότι το βρήκα και αυτό εξαιρετικό. Δεν ξέρω αν είχε αναφορές μέσα από άλλες ιστορίες και continuity, αλλά διαβάζεται εύκολα και αυτόνομο, χωρίς να χρειαστεί να ξέρεις κάτι άλλο πριν. Πιθανόν 1-2 κακούς για να έχεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα( προσωπικά τον έναν κακό δεν τον θυμώνουν και έπρεπε λίγο να το googlαρω) Σχέδιο υπέροχο, λεπτομερές, αποτύπωνε πολύ καλά τις action σκηνές και με χρωματισμούς για να το κάνουν όσο ατμοσφαιρικό χρειάζεται. Ίσως σε μεγαλύτερο format να έδειχνε καλύτερο, αλλά για να είναι ειλικρινής, ακόμα και έτσι δεν ένιωσα ότι έχασα κάτι. Η έκδοση αν και μικρή, είναι αρκετά βολική. Ειδικά για να την κουβαλάς μαζί σου. Όταν βγήκαν οι compact εκδόσεις από DC & Marvel, σκεφτόμουν πάντα σε τι κοινό απευθύνονται. Τελικά νομίζω είναι ιδανική επιλογή σε όποιον θέλει να κάνει εισαγωγή στους ήρωες σε μια καλή και προσιτή τιμή. Πιστεύω όταν βγει και σε έκπτωση 30% από τα γνωστά βιβλιοπωλεία, μπορούν να ρίξουν όλοι μια ματιά. Επεξεργασία Αυγούστου 14 από Lelis 3 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις