nikolas12 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 8, 2024 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 633 Content Count: 4848 Reputation: 42409 Achievement Points: 2310 Days Won: 282 With Us For: 2468 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 29 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 8, 2024 Λίγο δύσκολο να βρεις παρουσίαση για κόμικ του Green Arrow (έχουμε το Longbow Hunters που συνδέεται και με την ιστορία μας), αλλά το Quiver είναι η περίπτωση ενός κόμικ που αξίζει. Γράφτηκε από τον Kevin Smith, γνωστό κυρίως ως σκηνοθέτη και ηθοποιό, ο οποίος όμως έχει γράψει και ιστορίες κόμικ το Daredevil: Guardian Devil και Spider-Man/Black Cat: The Evil that Men Do που έχουν μεταφραστεί και τα δύο στα ελληνικά. Το πρώτο είναι ο τόμος 47 της συλλογής της Hachette και το δεύτερο αυτόνομα από την Οξύ. O Smith λοιπόν σαν μεγάλος φαν των κόμικ ανέλαβε το 2001 την επιστροφή του Green Arrow στο σύμπαν της DC. O Oliver Queen είχε πεθάνει στο τεύχος 101 της δικής του σειράς το 1995 και έκτοτε δεν είχε αναγεννηθεί. Στο Quiver λοιπόν έχουμε και επίσημα την επιστροφή του ήρωα με μια στολή αρκετά διαφορετική και λίγο πιο vintage σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει. Ο Oliver αντιμετωπίζει θέματα στην προσαρμογή του στα νέα δεδομένα και τον βοηθάει ο Stanley Dover. Την ίδια ώρα οι περισσότεροι ήρωες αντιδρούν αρκετά περίεργα όσον αφορά την επιστροφή του αφού δεν ξέρουν πως συνέβη. Στο πρώτο μισό που κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά καλύτερο από το δεύτερο, έχουμε την επανένωση του Ollie με τους ανθρώπους που σημάδεψαν τη ζωή του. Συναντιέται ξανά με τη Justice League, περνάει περιπέτειες με τον Batman, ξαναμιλάει με την Black Canary και φυσικά τον Roy Harper ή Arsenal που συνδέονται και πιο άμεσα με εκείνον. Επίσης ο Oliver αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει ως νέα του βοηθό τη Mia Dearden που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για εκείνον και έτσι σιγά σιγά εξελίσσεται στην καινούρια Speedy. Στο δεύτερο μισό απαντώνται σιγά σιγά τα ερωτήματα της ανάστασης του Green Arrow. Υπεύθυνος είναι ο Hal Jordan, ο πολύ καλός φίλος του Oliver Queen, ο οποίος όμως πλέον δεν είναι ο Green Lantern αλλά έχει τον μανδύα του Spectre. Επίσης έχει επαναφέρει μια παρελθοντική εκδοχή του Green Arrow, συγκεκριμένα μια εκδοχή που έχει αναμνήσεις μέχρι τα γεγονότα του Longbow Hunters που προαναφέραμε, για αυτό και σημάδια από μάχες που συνέβησαν μετά δεν βρίσκονται στο σώμα του. Επίσης η ψυχή του είναι διαφορετική, αφού ο Oliver που βρίσκεται στον παράδεισο άφησε μόνο το σώμα του να επιστρέψει. Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται πιο πολύ στο κομμάτι της ψυχής του Oliver που δεν βρίσκεται μαζί του και τον φέρνει σε κόντρα με τον δαίμονα Etrigan που μπορεί να έρθει στη Γη μέσω σωμάτων που δε διαθέτουν ψυχή. Ουσιαστικά σε αυτό το μισό έχουμε έναν καινούριο κακό, ο οποίος μαζί με τους δαίμονες του, μάχεται με τον Green Arrow και τον Connor Hawke, το γιο του Oliver Queen που είναι ο δεύτερος Green Arrow. Οι μάχες είναι αρκετά εντυπωσιακές, αν και ο ρυθμός του κόμικ είναι λίγο άστατος όσο προχωράνε τα τεύχη. Το σχέδιο του Phil Hester εκπέμπει μία όμορφη 90ίλα κι ας είναι κόμικ των 00s. Οι μάχες είναι εντυπωσιακές, πολλοί μεγάλοι ήρωες παρελαύνουν και γενικά ο Smith ήθελε να φτιάξει ένα δυνατό event για την επιστροφή του Ollie και όπως φαίνεται τα κατάφερε. Δεν έχω πολλά κόμικ Green Arrow και σίγουρα θέλω να ανακαλύψω περισσότερα, αυτό σίγουρα πάντως ήταν μια αρκετά καλή αρχή. 10 1 Παράθεση
Kurdy Malloy Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 15, 2024 Member ID: 31428 Group: Moderator Topic Count: 60 Content Count: 3425 Reputation: 26012 Achievement Points: 2541 Days Won: 14 With Us For: 3387 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Age: 54 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 15, 2024 Η αλήθεια είναι ότι μετά τον Στίβεν Άμελ μου φαίνεται λίγο αστεία η κλασσική απεικόνιση του Arrow 7 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 15, 2024 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 633 Content Count: 4848 Reputation: 42409 Achievement Points: 2310 Days Won: 282 With Us For: 2468 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 29 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 15, 2024 18 λεπτά πριν, Kurdy Malloy είπε: Η αλήθεια είναι ότι μετά τον Στίβεν Άμελ μου φαίνεται λίγο αστεία η κλασσική απεικόνιση του Arrow Όσο κι αν μου άρεσε ο Amell, ο Arrow του είναι ένας πράσινος Batman με τόξο και δεν έχει και πολύ σχέση με όσα έχουμε δει στα κόμικς. 7 Παράθεση
kujo79 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 15, 2024 Member ID: 5975 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 219 Reputation: 2087 Achievement Points: 240 Days Won: 0 With Us For: 6202 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 45 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 15, 2024 Σίγουρα η σειρά δεν έχει ούτε την εμφάνιση, ούτε το πνεύμα και το χιούμορ που συνηθίζεται να έχει ο Green Arrow, αλλά η έμπνευση της ήταν το Year One και πραγματικά είναι πολύ κοντά σε αυτό . 5 Παράθεση
Kurdy Malloy Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 16, 2024 Member ID: 31428 Group: Moderator Topic Count: 60 Content Count: 3425 Reputation: 26012 Achievement Points: 2541 Days Won: 14 With Us For: 3387 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Age: 54 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 16, 2024 21 ώρες πριν, nikolas12 είπε: Όσο κι αν μου άρεσε ο Amell, ο Arrow του είναι ένας πράσινος Batman με τόξο και δεν έχει και πολύ σχέση με όσα έχουμε δει στα κόμικς. Δεκτόν, αλλά ο Green Arrow παραήταν κομιξοχαρακτήρας για να βγει στην τηλεόραση. Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι εκτός από το την ιδιαίτερη σχέση με την αστυνομία, είχε και πάρα πολλά κοινά με τον Μπάτμαν, ΟΚ τα λεφτά είναι κοινός τόπος και στα κόμικς. 2 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις