ramirez Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 12, 2024 Member ID: 2298 Group: Members Topic Count: 2282 Content Count: 6037 Reputation: 38371 Achievement Points: 6047 Days Won: 15 With Us For: 7004 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 12, 2024 (Επεξεργασία) Σε συνέχεια της αναβίωσης των ερωτικών fumetti που κυκλοφορούσαν πριν μερικές δεκαετίες, ο Montagliani και η Jemma "ξαναχτυπούν" με ένα καινούριο βιβλίο, αυτή τη φορά όχι με σόλο ιστορίες της Suspiria αλλά με μια ανθολογία που επίσης συμμετέχουν η Ζάκουλα, η Λουσίφερα και η "Ξανθιά", νεότερη δημιουργία αυτή από το πενάκι του Franco Saudelli και όχι υπερφυσικός χαρακτήρας από το παρελθόν. Η πρώτη ιστορία είναι σε σκίτσο και σενάριο Montagliani και πρωταγωνιστεί η Ζάκουλα σε μια μικρή ερωτική (ή πορνογραφική αν προτιμάτε) περιπέτεια. Στη δεύτερη ιστορία σε σενάριο Fabio Celoni και σκίτσο Alex Horley πρωταγωνιστεί η Λουσίφερα με ελαφρώς εκτενέστερο (λίγο, μη φανταστείτε) σενάριο. Για όσους/ες (όπως εγώ π.χ.) δεν έχουν ξανακούσει τον Horley, είναι ψιλο-γνωστός κυρίως για τη δουλειά του στον χαρακτήρα του Lobo της DC Comics και το στυλ του θυμίζει τον Dan Brereton. Αναρωτιέμαι αν η πρωτότυπη ιστορία εκδόθηκε έγχρωμη, μια που δείχνει πως θα της πήγαινε πολύ το χρώμα. Η τρίτη ιστορία σε σενάριο Montagliani και σκίτσο Saudelli φέρνει για πρώτη φορά την Ξανθιά σε ένα υπερφυσικό περιβάλλον, όπου καταφέρνει να τη σκαπουλάρει με ένα σεξουαλικό όργιο και την παρέμβαση της Σουσπίρια. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για έκδοση που απευθύνεται αυστηρά σε ενήλικους, όπως και τα fumetti των '70s και '80s (άλλο που με κάποιον τρόπο όλο στα χέρια πιτσιρικάδων σαν και του λόγου μου κατέληγαν)... Επεξεργασία Ιουνίου 15, 2024 από ramirez 16 1 2 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 29, 2024 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 921 Content Count: 5621 Reputation: 47292 Achievement Points: 2310 Days Won: 295 With Us For: 2868 Days Status: Online Last Seen: 10 λεπτά πριν Age: 30 Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 29, 2024 Μου αρέσουν πάρα πολύ οι εκδόσεις της Jemma με τη Suspiria γιατί μου βγάζουν vibes αυθεντικού παλιού ιταλικού κόμικ, τα οποία προσωπικά δεν έχω προλάβει. Ωστόσο η συγκεκριμένη έκδοση, αν και έχει τρεις ιστορίες, είναι ακόμα καλύτερη και πιο προσεγμένη. Πέραν τω ιστοριών, η Jemma επιτέλους επενδύει στην παράδοση του προϊόντος που διαβάζεις στις σελίδες της. Έχουμε τόσο αφιερώματα για τις Ζάκουλα, Λουσιφέρα, Σουσπίρια με αναφορές και στις ελληνικές τους εκδόσεις και ταυτόχρονα έχουμε ένα πολύ εκτενές αφιέρωμα στα ιταλικά fumetti και την ιστορία τους. Πραγματικά μια πολύ καλή έκδοση για τους φανς του είδους. Οι ιστορίες είναι αρκετά διαφορετικές, με τον ερωτικό παράγοντα να κυριαρχεί, ενώ το σχέδιο ανάλογα με την ιστορία ποικίλει. Προσωπικά ικανοποιήθηκα πολύ με το σχέδιο στη Λουσιφέρα και τις σκιάσεις που σχηματίζονταν από τα μολύβια. Γενικά μπράβο στη Jemma, ωραίο το να βγάζεις μια έκδοση, αλλά το να κρατάς σταθερή τη Σουσπίρια ως σειρά και ταυτόχρονα να εκδίδεις συνεχώς καινούρια κόμικ και να τα κάνες και πιο πλούσια με κείμενα το θεωρώ σημαντικό. Είναι ό,τι πιο κοντά έχω δει σε παλιό περιοδικό από τη γείτονα χώρο. 9 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις